香港長跑網 - 長跑長友

標題: 買跑鞋地點 [打印本頁]

作者: 華哥    時間: 2009-3-5 11:10
標題: 買跑鞋地點
請問各位多數去邊度買跑鞋,可否講出地址及舖名。
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 11:14
mk 波鞋街美記好多時都有 八折..無特定地方..有 size 0岩價就買
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-3-5 11:30
荃灣中興, 有青協卡有折扣, 平過千色店美記專門店
作者: evechan5354    時間: 2009-3-5 12:20
灣仔10K 或 步風
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-5 12:46
我都係mk允x la, m記鞋好似成日都有8折咁

若ching要買asics的話就灣仔十x里la, 最緊要夠齊款嘛...(買得a字鞋都係有錢仔la, 邊駛理價錢)
作者: 華哥    時間: 2009-3-5 12:59
asics 有隻款9折後只售503元,同m記一樣價錢,我買咗3對。
而家asics 係運動家同運動國都有得賣,元朗雄峰都有。
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-5 13:58
[quote]原帖由 華哥 於 2009-3-5 12:59 發表

登錄/註冊後可看大圖

asics 有隻款9折後只售503元,同m記一樣價錢,我買3對。

運動家度賣d asics款真係唔係好掂喎, 又死重, 直頭係送俾你都唔會著...

作者: kenneth    時間: 2009-3-5 14:12
作者: kwong_lc    時間: 2009-3-5 15:58
原帖由 華哥 於 2009-3-5 12:59 發表
asics 有隻款9折後只售503元,同m記一樣價錢,我買咗3對。

ching買左邊對呀,見佢平平地,我都買左一對,生平第一對Ascis,
似乎大部份樓上舖喜歡入貴價鞋款,運動家引入既反而係大眾化既平
價鞋款。
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 16:06
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-5 12:46 發表

若ching要買asics的話就灣仔十x里la, 最緊要夠齊款嘛...(買得a字鞋都係有錢仔la, 邊駛理價錢)

此言差矣..
我係去日本做野見到有平先至買...
我有對他化都係買0左560 hkd....
作者: Bmtc    時間: 2009-3-7 02:50
步風大約位置在哪裡?
作者: kwong_lc    時間: 2009-3-7 03:29
步風有自己網頁的

http://www.championrunner.com.hk/chi/contactus.asp
作者: Bmtc    時間: 2009-3-7 05:59
原帖由 kwong_lc 於 2009-3-7 03:29 發表
步風有自己網頁的

http://www.championrunner.com.hk/chi/contactus.asp

Thx.............
作者: 華哥    時間: 2009-3-8 10:04
Kenneth:
我對 asics 跑鞋係運動家買,個款係 GEL-- INGINI,有藍色同紅色。
現時係運動家賣500元。
呢對係 MADE IN CHINA 所以平D抵著,同M 記鞋價錢差不多,我都有3對,平時練跑同比賽都用佢,我跑完全馬,腳板底一D都唔覺得痛,一D事都無,緩震力非常好,以前著 M 記腳板底一定好痛。
我見500元都0K,蓮姐D asics 係日本版,成千蚊一對,佢用來比賽。
我個網誌上有相

作者: ee_tpk    時間: 2009-3-8 19:19
原帖由 華哥 於 2009-3-8 10:04 發表
Kenneth:
我對 asics 跑鞋係運動家買,個款係 GEL-- INGINI,有藍色同紅色。
呢對係 MADE IN CHINA 所以平D抵著,同M 記鞋價錢差不多,我都有3對,平時練跑同比賽都用佢,我跑完全馬 ...

ching..我今日都睇過... 個底都幾軟... 又唔貴....

我可能會買番對做練習鞋...
作者: 占基利    時間: 2009-3-8 20:53
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-5 12:46 發表

師兄...買得a字又唔好講到好有錢咁,一千幾百蚊內呢.....
睇下個人是否捨得使唔使錢及個人需求而已.
著左A鞋又唔會代表跑快D耐力好D.
其實一般m記鞋已經好好架啦.
一對A=3對M記架啦.....
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-8 21:09
原帖由 占基利 於 2009-3-8 20:53 發表

師兄...買得a字又唔好講到好有錢咁,一千幾百蚊內呢.....
睇下個人是否捨得使唔使錢及個人需求而已.
著左A鞋又唔會代表跑快D耐力好D.
其實一般m記鞋已經好好架啦.
一對A=3對M記架啦.....

買鞋好個人...我著過 A 記同埋 M 記.. 我喜歡 A 記多一點
喜歡就不會計較價錢...
(何況一年買得幾多對 A 記丫? 我兩年前入0左既貨而家都未開丫.. 陰公)

其實都係日版貴 D... 大陸版他化平起上來仲平過大陸版 spacer...

作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-8 23:58
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-8 21:09 發表

買鞋好個人...我著過 A 記同埋 M 記.. 我喜歡 A 記多一點
喜歡就不會計較價錢...
(何況一年買得幾多對 A 記丫? 我兩年前入0左既貨而家都未開丫.. 陰公)

其實都係日版貴 D... 大陸版他化平起上來仲平過大陸版  ...

國版他化響邊樹有得賣?
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-9 09:48
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-8 23:58 發表

國版他化響邊樹有得賣?

我只知樓上舖... 深圳萬象城 asics 專櫃有...
之前在 d 場睇過有 d ching提過深圳專櫃有六折 (而家應該無啦)

其實我未響香港買過他化 ...
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-9 13:51
唔知運x家遲d會否會有呢款跑鞋賣呢?
作者: kenneth    時間: 2009-3-9 14:53
作者: Ringo    時間: 2009-3-9 19:15
原帖由 kenneth 於 2009-3-9 14:53 發表

謝謝華哥﹗小弟明天去運動家睇睇,如適合,入番對先﹗" />" />" />" />

我早個幾月前都買左呢對...感覺都唔錯...但我買細了半個size...一但跑多過10km以上左腳指公就會痛...唉.....
但我都覺得呢對係一對唔錯既鞋
作者: kenneth    時間: 2009-3-10 22:23
作者: angkso    時間: 2009-3-12 09:30
小弟昨天在銅鑼灣世貿運X家見到有,好似under500,重寫明每人只限買一對,不過我心思思又想試Rider,所以結果無買。

原帖由 kenneth 於 2009-3-10 22:23 發表 屯門冇小弟尺碼,入唔到貨。

作者: beginnerandrew    時間: 2009-3-12 09:43
原帖由 華哥 於 2009-3-8 10:04 發表
Kenneth:
呢對係 MADE IN CHINA 所以平D抵著,同M 記鞋價錢差不多,我都有3對,平時練跑同比賽都用佢,我跑完全馬 ...

呢對鞋外型十分討好, 優點是設計給 "高弓足" 的跑步者, 若條件需要, 必成恩物。  
作者: kenneth    時間: 2009-3-12 09:53
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-12 10:03
原帖由 beginnerandrew 於 2009-3-12 09:43 發表

呢對鞋外型十分討好, 優點是設計給 "高弓足" 的跑步者, 若條件需要, 必成恩物。  

引死人... 在下都係高弓足... 似乎我要出擊啦...
作者: kenneth    時間: 2009-3-12 11:23
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-12 11:47
原帖由 kenneth 於 2009-3-12 11:23 發表

不過此鞋的碼數,太大冇,太細都冇,我大人都買唔到。hgjD088" />" />hj

ken 兄知唔知大約有咩 size.. 小妹係 JP 25CM 丫~
作者: nc    時間: 2009-3-12 12:16
原帖由 kenneth 於 2009-3-12 09:53 發表

前天得到運動家店員題示,元朗店有貨,昨天致電到元朗店留鞋,收工後,到元朗店試,此鞋相當之輕身,很正。小弟昨天終買了第一對 asics 了。

恭喜ching又入貨, 幾時試鞋呀??? 星期六??? 試完記得話番比我地知對鞋正唔正!!!
作者: angkso    時間: 2009-3-12 12:20
Ching,
真係幾吸引,不過我不是高弓 足,應該唔適合了。

原帖由 kenneth 於 2009-3-12 09:53 發表 前天得到運動家店員題示,元朗店有貨,昨天致電到元朗店留鞋,收工後,到元朗店試,此鞋相當之輕身,很正。小弟昨天終買了第一對 asics 了。

作者: nc    時間: 2009-3-12 12:23
原帖由 angkso 於 2009-3-12 12:20 發表
Ching,
真係幾吸引,不過我不是高弓 足,應該唔適合了。

想請教什麼是"高弓足"?
作者: kenneth    時間: 2009-3-12 12:40
作者: kenneth    時間: 2009-3-12 12:41
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-12 14:11
原帖由 kenneth 於 2009-3-12 12:40 發表

小弟同大人去運動家時,其實d店員主要話嗰對是男裝,叫大人揀第二款女裝(不過當時無款啱),同埋話冇我大人咁細的碼,至於有乜嘢碼,小弟都唔知。

kenneth 兄..其實小妹見到你果對係有女裝 ga~ 老虎標誌係紅黑色~~~
作者: kenneth    時間: 2009-3-12 15:57
作者: angkso    時間: 2009-3-12 16:07
請問Ching 大人size是甚麼,好似在將軍澳坑口商場見過有紅黑色女裝版。

原帖由 kenneth 於 2009-3-12 15:57 發表 咁佢哋應該晒女裝了。

作者: angkso    時間: 2009-3-12 16:11
腳底內側的深位,(可能形容得唔好,請各位更正) 有人是扁平足的。

原帖由 nc 於 2009-3-12 12:23 發表 想請教什麼是"高弓足"?

作者: kf    時間: 2009-3-13 10:27
尋晚o向花園街買o左對 asics  Gel-frantic 3 $525 呢對乜鬼野黎架? 今晚傳功大會試鞋
作者: beginnerandrew    時間: 2009-3-13 10:54
原帖由 nc 於 2009-3-12 12:23 發表

想請教什麼是"高弓足"?

轉貼: http://www.runnersworld.com

Underpronation

Again, the outside of the heel makes initial contact with the ground. But the inward movement of the foot occurs at less than fifteen percent (i.e., there is less rolling in than for those with normal or flat feet). Consequently, forces of impact are concentrated on a smaller area of the foot (the outside part), and are not distributed as efficiently. In the push-off phase, most of the work is done by the smaller toes on the outside of the foot.

作者: 華哥    時間: 2009-3-13 17:03
Kenneth:
呢款細碼鞋,元朗雄峰有得賣,佢哋星期一才入咗貨。
快D去。
作者: kenneth    時間: 2009-3-13 17:06
作者: 華哥    時間: 2009-3-13 17:13
你要留意,細碼鞋比 M 記鞋係細咗半個碼,即係平時著 M 記24號鞋,而呢款鞋就要著 24•5號。
但我著 M 記28•5號,而著呢款鞋都係28•5號。
只係細碼鞋要留意。
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 17:15
原帖由 華哥 於 2009-3-13 17:03 發表
Kenneth:
呢款細碼鞋,元朗雄峰有得賣,佢哋星期一才入咗貨。快D去。

係喎! 星期二去元朗雄峰睇, 入左好多款Ascis男女裝鞋, 有八折.
行山鞋有八折, 小妹腳細, sale姐姐話可以俾七折我, 心動未買.
作者: kenneth    時間: 2009-3-13 17:18
作者: Ringo    時間: 2009-3-13 20:22
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 17:15 發表

係喎! 星期二去元朗雄峰睇, 入左好多款Ascis男女裝鞋, 有八折.
行山鞋有八折, 小妹腳細, sale姐姐話可以俾七折我, 心動未買.

asics有咩款? 會唔會有skysensor
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 20:32
原帖由 Ringo 於 2009-3-13 20:22 發表
asics有咩款? 會唔會有skysensor

只留意女裝, 唔多肯定, 有時間自己去睇睇.
作者: asics雪    時間: 2009-3-13 20:42
標題: Gel-infini
Gel-infini :

*偏向訓練或比賽兩用跑鞋,或作長途里高數用
*輕身厚底的設計,具良好的緩震功能,保護性較強
*提昇貼腳而舒適的感覺
*鞋底內加出入了P3 Cushion緩震效果設計,改善了其舒適柔軟感覺
*樹脂製的中掌補強系統,加強腳弓位置的強韌性和足部整體的安定性
*適合亞洲大部份任何腳型人仕穿著
作者: 新類型跑人    時間: 2009-3-13 20:52
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 17:15 發表

ASICS八折,是否每款都有八折呢?還是只有一些平價款才有呢?TARTHER / SKYSENSOR 呢?
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 20:52
Asics雪師兄/師姐?

呢對女裝幾好樣喎! 點解個鞋身"Asics PAW" 唔係Gel-Infini?
你個網名咁似廣告, 你賣鞋定買鞋架??

作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 20:55
原帖由 新類型跑人 於 2009-3-13 20:52 發表
ASICS八折,是否每款都有八折呢?還是只有一些平價款才有呢?TARTHER / SKYSENSOR 呢?

小妹唔熟Asics邊啲係平價款?
只留意女裝款, 未折就七百幾, 八百幾囉!
作者: 華哥    時間: 2009-3-14 08:39
叮叮噹:
Asics 雪,就係亞雪,佢見你哋講來講去都講得唔明白,佢忍唔住,終於出手喇,用專家身份解答你哋D問題。

作者: evechan5354    時間: 2009-3-14 11:53
LEE D鞋款係咪運動家先會入架???....我見上樓店舖D TIGER靚好多.......好似日版既SKYSENSOR 同 TARTHER... 佢地運動家都無.....入賣D平價ASICS.....我諗都係買MIZUNO好D.....質量好好多.....
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-14 22:48
其實我今天再去睇多一次.. 覺得鞋中間果個位(藍色那部份, 鞋橋?!)怪怪地.. 好似不太穩固.. 所以仍在考慮中
作者: 華哥    時間: 2009-3-15 14:16
我有2對藍色同一對紅色,著咗足有一年,完全無問題,當初見蓮姐D asics 鞋,對對都過千,幸好有朋友去開日本幫手買D季下貨,所以平D,佢著咗幾年 asics ,佢話好著,舊年契女亞雪介紹我試吓呢款鞋,我見呢款鞋只係500元,同 M 記鞋差不多錢,尤其以前我著開個款 M 記鞋已經無貨,試咗幾隻款都唔啱自己,亞雪叫我放膽試一次,因為佢試過話啱我,甘我就試吓買對跑吓,原來呢款鞋啱晒我174磅身型,緩震效力比 M 記好好多,佢前掌收窄些少,包著前掌同腳趾,唔俾佢哋係鞋籠內周圍郁。
我而家唔會著 M 記鞋。
以前有D人講,當你著過 asics 鞋,係唔會返轉頭著返 M 記鞋。
我覺得一半一半啦,因為 以前 asics 日本版真係幾貴,而 M 記就大眾化D。尤其 M 記鞋有好多款,幾吸引。
你不妨買對呢款鞋試吓。
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-15 20:26
原帖由 華哥 於 2009-3-15 14:16 發表
我有2對藍色同一對紅色,著咗足有一年,完全無問題,當初見蓮姐D asics 鞋,對對都過千,幸好有朋友去開日本幫手買D季下貨,所以平D,佢著咗幾年 asics ,佢話好著,舊年契女亞雪介紹我試吓呢 ...

謝華哥指點... 咁小妹買來試下...
希望仲有小妹 size~
作者: angkso    時間: 2009-3-17 10:28
ee, 有冇買到呀?我今個星期五會和auntie去買鞋,都打算叫佢試吓,不過最衰運X家沒有M記賣,要分兩間試。
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-15 20:26 發表 謝華哥指點... 咁小妹買來試下...希望仲有小妹 size~

作者: beginnerandrew    時間: 2009-3-17 11:22
原帖由 asics雪 於 2009-3-13 20:42 發表

*提昇貼腳而舒適的感覺
*鞋底內加出入了P3 Cushion緩震效果設計,改善了其舒適柔軟感覺
*樹脂製 ...

雪ctse: 好詳細喎! 可否介紹吓skysenor 同埋 tarther 呢?
             兩款都係香港跑友嘅嚮往恩物!

作者: ee_tpk    時間: 2009-3-17 11:26
原帖由 angkso 於 2009-3-17 10:28 發表
ee, 有冇買到呀?我今個星期五會和auntie去買鞋,都打算叫佢試吓,不過最衰運X家沒有M記賣,要分兩間試。

仲未買丫.... 今晚出開去買波順便睇睇~
你去 mk 睇丫.. 又有運動家..又有其他波鞋店~
作者: angkso    時間: 2009-3-17 11:34
正打算去MK睇。
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-17 11:26 發表 仲未買丫.... 今晚出開去買波順便睇睇~你去 mk 睇丫.. 又有運動家..又有其他波鞋店~

作者: 華哥    時間: 2009-3-17 15:29
亞雪:
無天份跑手係個Blog度講,買咗對大陸版 Asics TJR 814 LADY TARTHERS ALIVIO 2,佢對呢對鞋有D疑惑,你俾D尊業意見。
作者: miller    時間: 2009-3-17 15:38
原帖由 asics雪 於 2009-3-13 20:42 發表

*提昇貼腳而舒適的感覺
*樹脂製 ...

原來你都有入黎喎…隻腳點呀?希望你快d跑番喇!
作者: asics雪    時間: 2009-3-21 17:45
原帖由 miller 於 2009-3-17 15:38 發表

原來你都有入黎喎…隻腳點呀?希望你快d跑番喇!

哈~哈~
我都係最近先知有呢個網,隻腳keep住都係咁上下,冇好又冇差過...
而家做多左gym,一個星期只jogg1-2日,肥左少少,但大力左...
我都想可以以前咁週圍跑呀,希望來季可以好正常咁跑得返啦!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-21 18:19
原帖由 asics雪 於 2009-3-21 17:45 發表

哈~哈~
我都係最近先知有呢個網,隻腳keep住都係咁上下,冇好又冇差過...
而家做多左gym,一個星期只jogg1-2日,肥左少少,但大力左...
我都想可以以前咁週圍跑呀,希望來季可以好正常咁跑得返啦!

唔通你係傳說中既阿雪??失敬失敬
原來你傷左~唔怪得之近排好似好少見你上台~祝你快d好返~長跑長友
作者: asics雪    時間: 2009-3-21 19:02
原帖由 beginnerandrew 於 2009-3-17 11:22 發表

雪ctse: 好詳細喎! 可否介紹吓skysenor 同埋 tarther 呢?
             兩款都係香港跑友嘅嚮往恩物!

其實我自己中意著tarther多d,因為我右腳有少少扁平,跑步時腳板會向內傾側;而tarther腳弓有番個arch位,可以拓番起我隻腳,令到隻腳冇咁快出現疲勞,每一步都可以去得快d;另鞋底採用石墨底,使每步發力時更加靈活,但日本版d粒粒會比中國版快蝕d。
而skysenor鞋底側比較平坦,用了比tarther更耐用的波浪紋底,冇咁易蝕;另因前掌比tarther厚少少,所以跑時底部感覺會比tarther舒服。

個人認為:
日版tarther會比skysenor去得快d,但因採用石墨底,所以比較易蝕;而日版skysenor用了非常舒服的波浪紋底,所以跑時會比tarther舒服,且比較襟用d。
另外, 日版tarther同中國版tarther冇咩分別?....如果走5000m或10k,15k我會揀中國版,走半馬或全馬先會揀日版,因為日版太過舒服,太過林...走速度時會好哂力,而走長途時速度要求相對減少,跑步時間較長,鞋底舒適度要求增加,所以著日版會好d。
而中國版skysenor比日版較為colour d同靚d,但日版會比較好著。

最後這些只屬個人的意見,個個人的跑感、腳型都不一樣,最終都係要自己試過先。
作者: 新類型跑人    時間: 2009-3-21 20:00
亞雪妳好,
小弟也曾用過兩款Skysensor來跑半馬,覺得中國製的Skysensor(用“Solyte”物料的)比日本製的Skysensor(用“Speva”物料的)來得更好support,而日本製的Skysensor就明顯地太“霖”。

那麼,妳對新的“Speva”和舊的“Solyte”物料又有何看法呢?因為日本製的Tarther Japan(或Skysensor Japan)是用“Speva”而並非較新的“Solyte”物料。但另一方面,一些日本製的比賽鞋如Sortie Japan Tenka就已經採用新的“Solyte”…… 究竟那種較好呢
作者: Ringo    時間: 2009-3-21 22:08
[quote]原帖由 asics雪 於 2009-3-21 19:02 發表

登錄/註冊後可看大圖

其實我自己中意著tarther多d,因為我右腳有少少扁平,跑步時腳板會向內傾側;而tarther腳弓有番個arch位,可以拓番起我隻腳,令到隻腳冇咁快出現疲勞,每一步都可以去得快d;另鞋底採用石墨底,使每步發力時更加靈 ... [/quote

咁好似點都係日版正d咁bro !
作者: 新類型跑人    時間: 2009-3-22 14:54
標題: 回復 67# 的帖子
不論Tarther或Skysensor,如果你想較“霖”和軟的感覺,日本製(Speva物料)的會較適合;但如果想較好反應或support,中國製(Solyte物料)的會較理想。

小弟以前經常著日本製和中國製的Tarther,因為覺得“型”些和反應好些;但在這兩三年間已轉用Skysensor,先是日本製的,現在用中國製的Skysensor Breeze,跟我的中前掌跑法非常之“夾”

作者: Ringo    時間: 2009-3-22 16:49
多謝師兄分享心得...你都幾清潔自己跑法..相反我就唔係太知haha
作者: jlkw    時間: 2009-3-24 00:17
琴日入手左Skysensor Breeze wide, 頭先諗住試腳10k......嘩!!! 唔係講笑....真係有d飛o既感覺!! 腳板舒服都唔知點形容.....痴左線咁跑.....完全唔覺倦, 望一望隻forerunner, 原來已唔經唔覺跑左12k, 呢種感覺從來未試過~~
不過依家有d擔心, 因為我操得好密, 對skysensor太正唔想佢咁快打柴, 想買多對GT2130 SW輪住操, 各位師兄有咩意見??
作者: Fox    時間: 2009-3-24 00:26
原帖由 jlkw 於 2009-3-24 00:17 發表
琴日入手左Skysensor Breeze wide, 頭先諗住試腳10k......嘩!!! 唔係講笑....真係有d飛o既感覺!! 腳板舒服都唔知點形容.....痴左線咁跑.....完全唔覺倦, 望一望隻forerunner, 原來已唔經唔覺跑左12k, 呢種感覺從來未 ...

師兄睇完你段"广告"有点中毒現象,你對Skysensor Breeze wide在那裡入貨?幾多$?
作者: jlkw    時間: 2009-3-24 00:32
原帖由 Fox 於 2009-3-24 00:26 發表

師兄睇完你段"广告"有点中毒現象,你對Skysensor Breeze wide在那裡入貨?幾多$?

唔係賣廣告喎~~ 堅覺得係好野~~~
ck入手...折左$855
作者: Fox    時間: 2009-3-24 00:59
原帖由 jlkw 於 2009-3-24 00:32 發表

唔係賣廣告喎~~ 堅覺得係好野~~~
ck入手...折左$855

重勁過广告。唔明"ck入手"點解?Skysensor 是否有分W和SW版?
作者: KK    時間: 2009-3-24 01:00
原帖由 asics雪 於 2009-3-21 19:02 發表

其實我自己中意著tarther多d,因為我右腳有少少扁平,跑步時腳板會向內傾側;而tarther腳弓有番個arch位,可以拓番起我隻腳,令到隻腳冇咁快出現疲勞,每一步都可以去得快d;另鞋底採用石墨底,使每步發力時更加靈 ...

雪姐~
呢度都撞到妳~

知妳隻腳都傷咗好耐下
希望妳早日康復啦
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-24 01:02
原帖由 jlkw 於 2009-3-24 00:17 發表
琴日入手左Skysensor Breeze wide, 頭先諗住試腳10k......嘩!!! 唔係講笑....真係有d飛o既感覺!! 腳板舒服都唔知點形容.....痴左線咁跑.....完全唔覺倦, 望一望隻forerunner, 原來已唔經唔覺跑左12k, 呢種感覺從來未 ...

好似賣廣告咁hard-selling.
作者: jlkw    時間: 2009-3-24 01:45
原帖由 Fox 於 2009-3-24 00:59 發表

重勁過广告。唔明"ck入手"點解?Skysensor 是否有分W和SW版?

CK Sport 體育用品~~ Only W vision~~

唔好問我CK O係邊~~ 費事又話賣廣告
作者: Ringo    時間: 2009-3-24 11:21
原帖由 jlkw 於 2009-3-24 01:45 發表

CK Sport 體育用品~~ Only W vision~~

ck 有無唔係wide版?
作者: jlkw    時間: 2009-3-24 11:48
原帖由 Ringo 於 2009-3-24 11:21 發表

ck 有無唔係wide版?

大量~~ 重有好多color 選擇
作者: Fox    時間: 2009-3-24 12:11
原帖由 jlkw 於 2009-3-24 01:45 發表

thank you, 我上網查到地址了。公道自在人心,師兄唔好介意。

作者: Ringo    時間: 2009-3-24 13:00
原帖由 jlkw 於 2009-3-24 11:48 發表

大量~~ 重有好多color 選擇

thx...唔該晒
作者: jsmleung02    時間: 2009-3-24 15:37
原帖由 華哥 於 2009-3-17 15:29 發表
亞雪:
無天份跑手係個Blog度講,買咗對大陸版 Asics TJR 814 LADY TARTHERS ALIVIO 2,佢對呢對鞋有D疑惑,你俾D尊業意見。

華哥,上次你同會長講買ASICS衫問題唔知你同阿雪講左未?我好期待有新衫著
作者: 華哥    時間: 2009-3-24 16:16
jsmleung02:
已經聯絡亞雪,佢要整理晒D資料才 send 過來,要稍後。
作者: kwong_lc    時間: 2009-3-24 17:08
原帖由 Fox 於 2009-3-24 12:11 發表

thank you, 我上網查到地址了。公道自在人心,師兄唔好介意。

不過人心難測喎

just kidding...
作者: jsmleung02    時間: 2009-3-24 18:14
原帖由 華哥 於 2009-3-24 16:16 發表
jsmleung02:
已經聯絡亞雪,佢要整理晒D資料才 send 過來,要稍後。
多謝曬華哥,我會同會長講。
作者: jlkw    時間: 2009-3-24 18:54
原帖由 Fox 於 2009-3-24 12:11 發表

傻啦~~ 我心肺功能都算唔錯, 邊會咁小氣~~ asics又唔係我老豆開o既...駛鬼同佢賣廣告咩~~
不過可能我琴晚太興奮, 所以段野好似有d跨o者~~ 因為我著開mizuno, 未試過呢種軟熟o既感覺o者....
作者: 新類型跑人    時間: 2009-3-24 21:57
原帖由 jlkw 於 2009-3-24 18:54 發表 傻啦~~ 我心肺功能都算唔錯, 邊會咁小氣~~ asics又唔係我老豆開o既...駛鬼同佢賣廣告咩~~不過可能我琴晚太興奮, 所以段野好似有d跨o者~~ 因為我著開mizuno, 未試過呢種軟熟o既感覺o者....

恭喜你加入 Skysensor Breeze 用家的行列,這款鞋確實為小弟一些驚喜(sorry,按捺不住要加入賣廣告),因為之前都是穿開 Skysensor Japan ,經跑店老板詳細介紹(hard-sell)之後再三考慮,最後才拍板買下。
作者: Fox    時間: 2009-3-24 22:07
睇左两位師兄"親身體驗",想去九龍城走一躺。有毒呀。
作者: Ringo    時間: 2009-3-24 22:34
原帖由 jlkw 於 2009-3-24 18:54 發表

傻啦~~ 我心肺功能都算唔錯, 邊會咁小氣~~ asics又唔係我老豆開o既...駛鬼同佢賣廣告咩~~
不過可能我琴晚太興奮, 所以段野好似有d跨o者~~ 因為我著開mizuno, 未試過呢種軟熟o既感覺o者....

CHING 你買skysensor前有諗過買他化嗎?
作者: 新類型跑人    時間: 2009-3-24 22:36
原帖由 Fox 於 2009-3-24 22:07 發表 睇左两位師兄"親身體驗",想去九龍城走一躺。有毒呀。

九龍城C記小弟之前也去過,雖然有很多東西看,但還未幫趁過。因店員對跑鞋的設計和功能所知有限,實在滿足不到我這種“裝備王”在技術上的複雜問題(但總算比波鞋街那些連跑鞋和便服鞋也分不清的店員好),所以小弟通常都是在運X國問過詳詳細細之後才買的(可能老闆也“頂我唔順”
P.S. 還可以試跑呢(不過,如果試跑後不買,我不保證你能不能出門口呢

作者: Fox    時間: 2009-3-25 02:51
原帖由 新類型跑人 於 2009-3-24 22:36 發表

九龍城C記小弟之前也去過,雖然有很多東西看,但還未幫趁過。因店員對跑鞋的設計和功能所知有限,實在滿足不到我這種“裝備王”在技術上的複雜問題(但總算比波鞋街那些連跑鞋和便服鞋也分不清的店員好),所以小弟 ...

運x國是否也有九折?
作者: 力    時間: 2009-3-25 08:52
Wow, e道好毒!
作者: jlkw    時間: 2009-3-25 08:52
原帖由 Ringo 於 2009-3-24 22:34 發表

CHING 你買skysensor前有諗過買他化嗎?

有!! 不過skysenser係flat type, 比較o岩我跑法, 二來他化d石墨粒粒好似冇咁耐用. 不過遲d可能會試下他化TS 系列, 用黎操速度!
作者: jlkw    時間: 2009-3-25 08:56
原帖由 新類型跑人 於 2009-3-24 22:36 發表

九龍城C記小弟之前也去過,雖然有很多東西看,但還未幫趁過。因店員對跑鞋的設計和功能所知有限,實在滿足不到我這種“裝備王”在技術上的複雜問題(但總算比波鞋街那些連跑鞋和便服鞋也分不清的店員好),所以小弟 ...

哈哈!! 我都係咁!! 運x國真係專業好多, 九龍城款勁多勁齊, 但係d sales只係好過d大型連鎖店少少, 不過都非常nice!
作者: jlkw    時間: 2009-3-25 09:03
原帖由 Alex 於 2009-3-25 08:52 發表
Wow, e道好毒!

哦... 只係有好野, 大家分享下o者!!
宥時覺得跑步時都幾lonely, 所以上黎同d跑友人傾下冇咁自閉o麻!!
作者: 新類型跑人    時間: 2009-3-25 16:53
原帖由 Fox 於 2009-3-25 02:51 發表 運x國是否也有九折?
據我所知,10000米、運X國、運X家、C記都有“九折”(溫馨提示:其中有一間會“例牌”地先將正價提高小許,再打一個比其他較“低”的折扣。到底是那一間,自己留意一下吧

作者: Fox    時間: 2009-3-25 18:06
Thanks for your 溫馨提示. Can you PM me which one?
作者: 力    時間: 2009-3-25 18:34
原帖由 jlkw 於 2009-3-25 09:03 發表

哦... 只係有好野, 大家分享下o者!!
宥時覺得跑步時都幾lonely, 所以上黎同d跑友人傾下冇咁自閉o麻!!

totally agree with you! 我很快會中毒
作者: Harvey    時間: 2009-3-25 21:40
昨天買了一對 Skysensor Breeze (Wide)
作者: Ringo    時間: 2009-3-25 21:58
原帖由 Harvey 於 2009-3-25 21:40 發表
昨天買了一對 Skysensor Breeze (Wide)

HA...試跑未ar?
作者: onon    時間: 2009-3-25 22:00
原帖由 Harvey 於 2009-3-25 21:40 發表

幾多錢呀?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2