香港長跑網 - 長跑長友

標題: 新界仔Stephen報到 [打印本頁]

作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-6 00:52
標題: 新界仔Stephen報到
原來係興一人開一個帖, 我仲响人地個帖度報到tim

亂跑咗幾年, 主要係想keep fit等自己唔好有大肚腩. 玩咗3年渣馬10k, 今年第一次玩半馬, 感到自己的不足...

無意中又俾我發現呢樹, 希望各ching ctse多多關照, 等我學多d, 跑快d

作者: stanwong    時間: 2009-3-6 14:49
歡迎師兄!
呢度有好多約跑,一齊跑積極好多。
師兄係邊度跑多?一機會一齊跑下!
作者: 亞平    時間: 2009-3-6 14:51
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-6 00:52 發表

亂跑咗幾年, 主要係想keep fit等自己唔好有大肚腩. 玩咗3年渣馬10k, 今年第一次玩半馬, 感到自己的不足...

無意中又俾我發現呢樹 ...

師兄新界邊頭?小弟跑開屯門.
作者: kenneth    時間: 2009-3-6 15:16
作者: allanccl    時間: 2009-3-6 15:34
歡迎歡迎! 長跑長友!
作者: cu83    時間: 2009-3-6 15:40
歡迎! 又多一位跑友加入香港長跑網!
長跑長友
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-6 16:33
我也是屯門友, 看來這裡好多鄧記跑友...?

不過我宜家多數在p記做gym兼跑機多, 好少跑鄧記了
作者: 亞平    時間: 2009-3-6 20:11
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-6 16:33 發表
我也是屯門友, 看來這裡好多鄧記跑友...?

不過我宜家多數在p記做gym兼跑機多, 好少跑鄧記了

小弟都有跑機,鄧記都間中落去.師兄講得冇錯,呢度好多屯門友,有機會落鄧記過來打個招呼丫.
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-3-6 21:00
hi hi Stephen ching
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-6 22:05
咁到時點相認?

難道係頭插紅花為記...
作者: 亞平    時間: 2009-3-6 22:12
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-6 22:05 發表
咁到時點相認?

難道係頭插紅花為記...hgjD124" />" />hj

好提議,就請閣下係頭上插枝紅花...過來辦事處門口,通常個度有好多人聚集.小弟個樣好易認,睇頭像就知.
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-6 22:34
我驚到時成個鄧記d人都會...

anyway你地係daily響到定係約跑先出現?
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-3-6 23:08
歡迎 Stephen 加入香港長跑網

小弟天水圍跑友, 請多多指教
作者: 亞平    時間: 2009-3-6 23:12
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-6 22:34 發表
我驚到時成個鄧記d人都會...

anyway你地係daily響到定係約跑先出現?

通常星期一 & 四 7:30pm 出沒..
作者: 力    時間: 2009-3-6 23:44
Stephen ching,
你好呀!
作者: blurmax    時間: 2009-3-6 23:49

Keroro Ching,

Welcome to LongRun.hk!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-7 00:32
原帖由 亞平 於 2009-3-6 23:12 發表

通常星期一 & 四 7:30pm 出沒..

收到,

得閒落黎see see, 不見即散...
作者: mill    時間: 2009-3-8 22:48
welcome stephen ching,
得閒多啲上離長跑網同大家傾吓計啦!
這裡的ching ctse都好熱情架.
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-8 22:54
really...
作者: 龜速行    時間: 2009-3-10 10:12
welcome welcome

Keroro_stephen c hing

多多指教ar

小弟是港島西 hk island man

長跑長友 ar
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-10 10:40
call me stephen得la, 我係小師弟咋
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-3-10 22:52
歡迎stephen ching
小弟柴灣跑友, 有時都會出没係鰂公同筲箕灣海傍

請多多指教~
作者: billy_yau    時間: 2009-3-10 23:22
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-6 00:52 發表

無意中又俾我發現呢樹 ...

歡迎師兄加入我地呢個大家庭, 我都係今年跑完渣打半馬先發現呢度, 呢度有好多師兄師姐教我地野架, 你要多d上黎睇下啦!!

我都係新界友, 多數出沒天水圍元朗屯門一帶!!
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-11 08:57
原來呢度真係咁多屯元友架...

我都係因為渣馬後想跑好d先上網search下d資料, 才找到長跑網, 發覺呢度好多ching ctse都好樂意教人架

不過時間關係都未試過去跟操...
作者: allanccl    時間: 2009-3-11 10:09
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-11 08:57 發表
原來呢度真係咁多屯元友架...

我都係因為渣馬後想跑好d先上網search下d資料, 才找到長跑網, 發覺呢度好多ching ctse都好樂意教人架

不過時間關係都未試過去跟操...

乜ching咁忙架? 定係借口而矣?
作者: B    時間: 2009-3-11 10:50
咦~ 原來係屯門友黎0架?
咁呢排0係屯門跑步時一於留意0下有冇人著住聖衣跑步先~
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-11 16:03
原帖由 allanccl 於 2009-3-11 10:09 發表

乜ching咁忙架? 定係借口而矣?

我要做gym, 所以會跑機多...
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-11 16:04
原帖由 BHa 於 2009-3-11 10:50 發表
咦~ 原來係屯門友黎0架?
咁呢排0係屯門跑步時一於留意0下有冇人著住聖衣跑步先~

我係新仔黎咋, 所以係無"聖衣"的...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 20:29
歡迎Stephen加入長跑網大家庭,
多多發言, 參加約跑交流吓!
小妹都你屯門友啊!
作者: 蕉仔    時間: 2009-3-13 22:13
我是新跑手,呢個月剛剛開始去跑步,
一個星期去4次,你地是不是每天都有跑架?
我最怕就是停了兩天左右,個心就重一點,到當天跑時心態難起.
應該點克服?
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-13 22:33
原帖由 strongchong 於 2009-3-13 22:13 發表
我是新跑手,呢個月剛剛開始去跑步,
一個星期去4次,你地是不是每天都有跑架?
我最怕就是停了兩天左右,個心就重一點,到當天跑時心態難起.
應該點克服?

4 times a week! 好勤力喎...

我一星期都係跑兩日咋

不過跑步真係需要自律, 但又唔駛俾自己太大壓力, 反正ching跑步的目的並不是短期內參加比賽!?

多d參加比賽我想是克服不想跑的心態, 因為我上年成年也經歷了不想跑的情緒, 但過了渣馬比賽後, ching又歸位la...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2