香港長跑網 - 長跑長友

標題: 沙田10K河畔賽2009 相片 by ar125 [打印本頁]

作者: ar125    時間: 2009-3-8 18:17
標題: 沙田10K河畔賽2009 相片 by ar125
今日現場氣氛非常熱鬧,要用人強馬壯黎形容長跑網各師兄師姐,

對小弟啲攝影新丁來講,影跑步運動相間直有難度,器材專業,技術失業!

好似影回程時鏡頭被雨水撇濕咗都唔知,影到啲相全部"鬆郁蒙" 如仙景一樣,

真係眼高手低!

因啱啱同家人行完街街返來,放住幾張先!

啲相"汁"完先至見得人!

尋日搞咗成晚至搞得掂,原來影咗8百幾幅相!

如要原相請 P.M 小弟

賽前+去程
http://picasaweb.google.com/hoikei6880/10K2009#

回程(Part I)
http://picasaweb.google.com/hoikei6880/10K2009PartI#

回程(Part II)+賽後
http://picasaweb.google.com/hoikei6880/10K2009PartII#

作者: 上水馬王    時間: 2009-3-8 20:09
謝謝125兄,你影的相好靚!
作者: 洛虎添    時間: 2009-3-8 20:11
原帖由 上水馬王 於 2009/3/8 08:09 PM 發表
謝謝125兄,你影的相好靚!

x2
作者: mill    時間: 2009-3-8 22:08
thanks!125 ching 的靚相!
作者: Parco爸    時間: 2009-3-8 23:26
ar125..
辛苦晒..

作者: di692    時間: 2009-3-9 11:35
ching,
張張相都好有水準喎,正!!
作者: blurmax    時間: 2009-3-9 15:28
Very good pics wor - thx very much!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: ar125    時間: 2009-3-9 17:29
昨天自己無份跑腳痕添,依傢落街跑返夠本!
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-3-9 18:00
多謝 ar125 師兄冒雨義務拍攝
相影得好靚
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-3-9 18:18
ar125..
辛苦晒..

作者: Fox    時間: 2009-3-9 18:45
謝謝125 Ching,你影的相好靚!正!!
作者: Anthony    時間: 2009-3-9 19:20
原帖由 cnbikeman 於 2009-3-9 18:45 發表
謝謝125 Ching,你影的相好靚!正!!

X2,
very profesional pictures. Thank you very much.
作者: stanwong    時間: 2009-3-9 19:54
D相好正!多謝師兄!
作者: 法蘭    時間: 2009-3-9 20:34
ar 125師兄,

你0的相真係好靚呀!

謝謝!
作者: daniel0415    時間: 2009-3-9 21:46
啲相真係影得好靚!我都搵到自己,辛苦晒ar125 ching!
作者: 山比    時間: 2009-3-9 21:59
ar125 ching
謝謝你的靚相!
作者: 蘋果    時間: 2009-3-9 22:02
ar125 ching,
多謝晒!!!你影的相好靚!
作者: 細細個~    時間: 2009-3-9 22:25
ar125 c 兄 d 相影得好靚辛苦哂
作者: JDMR    時間: 2009-3-9 22:50
ar125 ching 真係辛苦晒! D相超正!
我冇網衣都搵到一張係我自己,真係超感激!!
作者: 坑口公牛    時間: 2009-3-9 23:00
ar125,辛苦晒。
作者: randyip    時間: 2009-3-9 23:08
d相o吾錯o番...做物小弟張相係post1#o既。

辛苦你la..
作者: 前進    時間: 2009-3-9 23:09
唔該晒ar125ching
作者: blackjackdog    時間: 2009-3-9 23:24
ar125 ching 辛苦你了,無言感激:!
作者: blurmax    時間: 2009-3-10 00:19
AR125 Ching,

Thanks for the tons of amazing pics taken !

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 亞平    時間: 2009-3-10 01:15
原帖由 坑口公牛 於 2009-3-9 23:00 發表
ar125,辛苦晒。

AR125師兄,唔該晒,搵到好幾張相...
作者: 高佬    時間: 2009-3-10 02:26
ar125 ching,
在惡劣的天氣仍能影得靚相,
辛苦晒
作者: cu83    時間: 2009-3-10 09:57
D相好正!
我搵到自己嘅相,非常多謝師兄!

作者: allanccl    時間: 2009-3-10 10:21
D相好正!多謝AR125師兄!
作者: TerrySze    時間: 2009-3-10 15:14
Thanks AR125 CHING..... Photo is very Pro. !!
作者: ar125    時間: 2009-3-11 00:33
各位師兄師姐不要客氣,其實小弟無用單鏡相機影相都十年,手腳完全生硬,技術有代改進!

在這裡特別鳴謝外甥死黨肯借出部揾食相機,給小弟過足手引!
作者: ar125    時間: 2009-3-11 00:38
原帖由 randyip 於 2009-3-9 23:08 發表
d相o吾錯o番...做物小弟張相係post1#o既。

辛苦你la..

哽係要post你啦!你係我第一個識架長跑網網友喎!
作者: ar125    時間: 2009-3-11 00:47
原帖由 Parco爸 於 2009-3-8 23:26 發表
ar125..
辛苦晒..

Parco爸 兄,唔辛苦!嗰日真係過足晒手引,依傢有啲中毒,

想買番部機玩吓,到時有好多野想請教ching你.
作者: ar125    時間: 2009-3-11 00:54
TerrySze ching 睇到你係渣打影啲相都好Pro!其實ching功力都不輕!
作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-11 09:41
作者: Parco爸    時間: 2009-3-11 10:20
原帖由 ar125 於 2009-3-11 00:47 發表

Parco爸 兄,唔辛苦!嗰日真係過足晒手引,依傢有啲中毒,

想買番部機玩吓,到時有好多野想請教ching你.

ar25兄...
機皇即是機皇...

中毒就買部啦...
記得借我反下喎...

尋回自己多張相...非常過癮...
作者: 興記J-run    時間: 2009-3-11 10:21
充心感謝ar125師兄...相好正。
作者: ar125    時間: 2009-3-12 00:02
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-11 09:41 發表
AR師兄,
好開心個日拍住師兄一齊影, 小弟個d就真係唔見得人喇. 希望以後向閣下學野!
師兄都幫小弟影左幾張正相, 等月尾大埔10k同師兄影多幾張報答下先得.
p.s.保重身體, 慢慢跑, 長跑長友呀!:v ...

小弟嗰日好高與認識到瘋狂兄你, 上咗長跑網咁奈就好似識咗你咁奈,所以第一次見到ching你都覺得好親切!

近幾個月身體以經好得多,所以可以玩吓比賽,不過都只係享受參與過程同識吓朋友,

嗰日ching你係對部新機操作唔熟悉啫,如練習多幾次一定影得好好!....加油!..

其實ching上年係同一地點都同過小弟和randy兄影過張靚相,唔知ching記唔記得呢?

嗰次係小弟人生第一次參加長跑賽!...唔該晒!..

p.s.唔通瘋兄月尾大埔10K又黎做義工?

作者: ar125    時間: 2009-3-12 00:35
原帖由 Parco爸 於 2009-3-11 10:20 發表

ar25兄...
機皇即是機皇...

中毒就買部啦...
記得借我反下喎...

尋回自己多張相...非常過癮...

自從十年前將部菲林機EOS 5 同兩支鏡賣咗之後,就對相機脫咗節真係唔知依傢邊啲好,

因為以經唔係菲林年代,不過如果要買一定要同太太攞批文!
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-12 13:04
thanks ~ ar125 ching
作者: TerrySze    時間: 2009-3-12 15:19
原帖由 ar125 於 2009-3-12 00:35 發表

自從十年前將部菲林機EOS 5 同兩支鏡賣咗之後,就對相機脫咗節真係唔知依傢邊啲好,

因為以經唔係菲林年代,不過如果要買一定要同太太攞批文!" />" />

曾幾何時用過e部機皇,個shutter聲而家仲係腦中排回.....好爽 !!
CHING批文d手續....可以先斬後奏....最多打死霸就
作者: Parco爸    時間: 2009-3-12 16:37
ar125...
同海關大人講..
我其實唔鍾意影相嫁...(要不在乎咁)
但見到妳..我不能不將你既美態攝下來..留下永恆回憶呀..(加一點誠意)
而作為一個男人..無嗜好係一件悲慘既事呀...(可能已好多)
我願將呢個嗜好獻給你呀....(含情默默咁講)

作者: randyip    時間: 2009-3-12 21:18
原帖由 Parco爸 於 2009-3-12 16:37 發表
ar125...
同海關大人講..
但見到妳..我不能不將你既美態攝下來..留下永恆回憶呀..(加一點誠意)
而作為一個男人..無嗜好係一件悲慘既事呀...(可能已好多)
我願將呢個嗜好獻給 ...
Parco爸兄....好麻o牙 但女人都鐘意聽o既 ar125兄..諗諗佢啦
作者: ar125    時間: 2009-3-12 23:14
原帖由 TerrySze 於 2009-3-12 15:19 發表

曾幾何時用過e部機皇,個shutter聲而家仲係腦中排回.....好爽 !!
CHING批文d手續....可以先斬後奏....最多打死霸就

ching真係一分錢一分貨,如果用來揾食就無問題,業餘玩吓就覺得太貴!

不過近排見到部Canon EOS 5D Mark II 真係

先斬後奏係行唔通,我驚家變!
作者: ar125    時間: 2009-3-12 23:30
原帖由 Parco爸 於 2009-3-12 16:37 發表
ar125...
同海關大人講..

ching你依條喬十幾年前已經用過,都成功爭取到,

不過小弟實在周身癮,而傢無咁易上當!

作者: water_ho8538    時間: 2009-3-13 01:22
感謝c hing

作者: TerrySze    時間: 2009-3-13 09:27
ar125...
同海關大人講..

好掂 !!......
作者: TerrySze    時間: 2009-3-13 09:34
原帖由 ar125 於 2009-3-12 23:14 發表

ching真係一分錢一分貨,如果用來揾食就無問題,業餘玩吓就覺得太貴!

不過近排見到部Canon EOS 5D Mark II 真係" />" />

先斬後奏係行唔通,我驚家變!" />" /> jg" />" />h

機皇確係 "拿利" !!...5D II 好機一部,
不過ching如果喜歡影運動,我會建議50d...連拍快,價錢平一半.慳返d錢買鏡好過.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2