香港長跑網 - 長跑長友

標題: 路線一問 [打印本頁]

作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-9 16:50
標題: 路線一問
想問下點樣由鄧記跑落三聖最順路(安全暨少行人)?
作者: kenneth    時間: 2009-3-9 16:54
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-9 16:59
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-9 16:50 發表
想問下點樣由鄧記跑落三聖最順路(安全暨少行人)?

好容易!

跑單車徑至警處, 過馬路穿過西鐵站底, 沿屯門公園外經友愛石橋,
穿過橋或靠左跑, 經泳池外, 消防局過小馬路, 經露天巴士廠,
轉左過大馬路, 直跑經過兆麟運動場外, 轉右過馬路, 沿行人路跑即見三聖.
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-9 22:48
唔該晒ching ctse啊, 好詳細, 真係好易喎

得閒試下跑先
作者: B    時間: 2009-3-9 23:39
嘩~ 我正想問清楚點跑, thank you!!

但經經西鐵底0個段路好窄又多行人0架喎~ 跑步會唔會無咁方便??

如果唔走西鐵底, 0係警署過馬路後繼續向前行 (唔過河), 一直跑到駁去友愛條橋先過河, 咁跑會唔會好 d??
作者: lazyrunner    時間: 2009-3-10 08:10
原帖由 BHa 於 2009-3-9 23:39 發表
嘩~ 我正想問清楚點跑, thank you!!

但經經西鐵底0個段路好窄又多行人0架喎~ 跑步會唔會無咁方便??

如果唔走西鐵底, 0係警署過馬路後繼續向前行 (唔過河), 一直跑到駁去友愛條橋先過河, 咁跑會唔會好 d??" />" />

係無問題既, 不過夜晚會整d 囉
作者: kenneth    時間: 2009-3-10 09:01
作者: B    時間: 2009-3-10 09:29
OH~ 聽過兩位意見後, 花木蘭都係跑翻西鐵底了~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-10 09:37
原帖由 BHa 於 2009-3-10 09:29 發表
OH~ 聽過兩位意見後, 花木蘭都係跑翻西鐵底了~

最多人係過河果一段仔,一般避下人還可以過到,上落班時間就真係踢腳d,我會跑出欄杆用果大約1呎既少少行人路,小心d 跑個身都唔會突出馬路既,我覺得唔算危險~~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2