香港長跑網 - 長跑長友

標題: 4.12 網友約跑 - 復活梅子比腳大會 (post#1已加入沿途快拍,post#2出席跑手名單) [打印本頁]

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 14:51
標題: 4.12 網友約跑 - 復活梅子比腳大會 (post#1已加入沿途快拍,post#2出席跑手名單)
約跑日期:2009年4月12日(星期日)
集合時間:下午3時45分 (請先報到及寄存行李)
起跑時間:下午4時30分左右
集合地點:沙田運動場

分組安排:(A) 4.26 沙田越野道路賽預跑組  (B) 梅子發燒友組
約跑路線:(A組) 沙田運動場 ---> 沙田小瀝源村接4.26沙田越野道路混合賽道 ---> 沙田運動場 (全程約14K)、(B組) 沙田運動場 <---> 梅子林引水道尾 (全程約14K,每加一程來回梅子林路加6K)
完成時限:預算兩小時半內完成,盡量晚上7:00前返回沙田運動場集合。
衣著建議:長跑網綠色戰衣(如有的話)
截止報名:2009年4月9日 18:00或以前,如有興趣參加,請留言報名。

警告及聲明:
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

A線沿途快拍 (小瀝源村-梅子林) 相片連結束:
http://www.facebook.com/album.php?aid=4428&id=1610655324&l=b0bf6aac28

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 14:52
報名跑手名單
A組 - 4.26 沙田越野道跑賽預跑組
1)  停雲慢步 (組長)
2)  叮叮噹
3)  大圍新跑手
4)  running-sue
5)  亞平
6)  Alex
7)  零下十度
8)  艾莉絲•韋
9)  超人阿四
10)hoshanbei
11)nchben
12)BeeFing哥
13)Qoo
14)xo523
15)kwoksiu
16)tomcat
17)stanwong
18)pan-pan
19)finewong
20)rockiec
21)seven
22)mill
23)細明哥
24)蕉仔
25)小華是也!
...

B組 - 梅子發燒友組
1)  shogikin (組長)
2)  大隻添跑手 (tbc)
3)  鄭國柱
4)  迪迪仔
5)  Alfred
6)  蘭茜•韋
7)  Anthony
8)  Jrun2009
9)  Esther
...

2公打氣團
1) runrun

作者: 停雲    時間: 2009-3-13 15:37
A
作者: 洛虎添    時間: 2009-3-13 15:42
Group B here

馬鞍山遊樂場 <---> 梅子林gate pt. 得9.17K(+多一轉到引水道尾+4.74K, 閘口位2.68K)

btw, 睇情況再決定

作者: ee_tpk    時間: 2009-3-13 15:48
做咩要撞埋同一日既?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 16:01
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-13 15:48 發表
做咩要撞埋同一日既?

ee:
唔係撞埋同一日,係方便d唔同需要既朋友之麻,而且兩組都係會路梅子林路呢一段~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 16:02
標題: 回復 3# 4#的帖子
停雲 ching & 飛虎添 ching~
加咗你地名先~
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 16:15
大圍效率奇高喎!
昨晚NC& ee姐話想預賽, 今日lunch time堅話要跑4天, 咁快就成事.
新界西要霸番日約跑先.....清明節好唔好呢?
第一個女子報名A組, 唔該曬 .

作者: kenneth    時間: 2009-3-13 16:19
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 16:21
原帖由 kenneth 於 2009-3-13 16:19 發表
好﹗已經預備好,清明節翌日,我們約了元朗區私鬥。

私鬥??元朗比賽?
作者: nc    時間: 2009-3-13 16:24
第一個九龍東人報到 - A

期待新界西約跑, 不如攪次去大嶼山跑, 嬌姐熟地頭喎
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 16:33
原帖由 nc 於 2009-3-13 16:24 發表
第一個九龍東人報到 - A

期待新界西約跑, 不如攪次去大嶼山跑, 嬌姐熟地頭喎   

好喎! 未跑過, 跑去海灘游水重好喎!
作者: kenneth    時間: 2009-3-13 16:35
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 16:44
叮叮噹 & nc ctse:
加左妳地名先,我都係諗住搵人陪我去試下路之麻....咁啱堅堅又話想跑梅子林咪一齊搞埋,一舉數得啦~

btw 小弟其實唔知4.26條賽道係點,有冇ching ctse可以幫忙畫張路線圖呢,thanks~
作者: running-sue    時間: 2009-3-13 16:45
唔該預小弟一個A餐
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 16:55
原帖由 running-sue 於 2009-3-13 16:45 發表
唔該預小弟一個A餐

小弟既死對頭都報....我又來!!!
A餐..熟蛋...入sue兄數
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 16:58
原帖由 亞平 於 2009-3-13 16:55 發表

咁叫屈教練報名, 引cookie姐去界佢.
作者: running-sue    時間: 2009-3-13 16:58
原帖由 亞平 於 2009-3-13 16:55 發表

好呀, 齋多士+胚芽好立克(全走), 入平兄帳
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 17:06
sue ctse & 平兄:
已加名.....大家唔好加其他野啦,每人食完個A餐再加一、兩粒梅子啦,幫助消化。

btw 想問下食A餐既朋友係咪都會諗住報4.26個比賽?
作者: running-sue    時間: 2009-3-13 17:15
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 17:06 發表
已加名.....大家唔好加其他野啦,每人食完個A餐再加一、兩粒梅子啦,幫助消化。

考慮中.....
作者: nc    時間: 2009-3-13 17:17
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 17:06 發表

本來想試吓條路線先決定, 但12/4太遲了, 已截止!!! 不過, 不緊要反吓都好 !
作者: 興記J-run    時間: 2009-3-13 17:17
Ching, 12/4早上是第三屆十公里復活跑woo....
作者: 力    時間: 2009-3-13 17:19
A餐唔該
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 17:20
原帖由 nc 於 2009-3-13 17:17 發表

本來想試吓條路線先決定, 但12/4太遲了, 已截止!!! 不過, 不緊要反吓都好 !

x2, 唔報都可以去跑, 貪新鮮玩吓姐!
作者: running-sue    時間: 2009-3-13 17:20
原帖由 Jrun2009 於 2009-3-13 17:17 發表
Ching, 12/4早上是第三屆十公里復活跑woo....

ching, 一於跑完食個早餐再跑過,
作者: nc    時間: 2009-3-13 17:21
原帖由 Jrun2009 於 2009-3-13 17:17 發表

咁米o岩晒, 下午可以跑這個, 沒有撞時間啊
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 17:22

了解呀.....所以揀下晝出發,可以預埋有比賽既ching ctse,食埋lunch休息夠到來食梅子。
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 17:23

上午係青少年賽喎, 我地超齡啦!
未超齡果班青少年, 有的是青風同無限精力.
作者: nc    時間: 2009-3-13 17:28
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 17:23 發表

上午係青少年賽喎, 我地超齡啦!
未超齡果班青少年, 有的是青風同無限精力.

no la... 有成年組的
作者: 街坊鄭    時間: 2009-3-13 17:41
4月12日,我報跑了復回跑,下午再玩B餐.舊年玩過混合賽,山上小路相當危險,今年不報了,各位
C兄,C姐,請小心不要拗柴.
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 18:16

唔會....小弟1個月一次..............參賽....多來一次就唔正常既啦,亦都唔允許啊!
(4月已報元朗賽)
作者: running-sue    時間: 2009-3-13 19:10
原帖由 亞平 於 2009-3-13 18:16 發表

唔會....小弟1個月一次..............參賽....多來一次就唔正常既啦,亦都唔允許啊!
(4月已報元朗賽)

平妹????
作者: 洛虎添    時間: 2009-3-13 19:14
原帖由 亞平 於 2009/3/13 06:16 PM 發表

唔會....小弟1個月一次..(比賽)...參賽....多來一次就唔正常既啦,亦都唔允許啊!
(4月已報元朗賽)

x2

(4月復活跑10K)
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 20:30
原帖由 洛虎添 於 2009-3-13 19:14 發表

x2

(4月復活跑10K)

洛虎添,你又1個月來1次....咁正常丫!
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 20:31
原帖由 running-sue 於 2009-3-13 19:10 發表

平妹????

我至唔同你做姐妹,做兄弟好D,sue兄!
作者: 洛虎添    時間: 2009-3-13 20:42
原帖由 亞平 於 2009/3/13 08:30 PM 發表

洛虎添,你又1個月來1次....咁正常丫!

係"比賽"呀....

不過1個月之內可以多過1次
作者: nc    時間: 2009-3-13 20:46
原帖由 亞平 於 2009-3-13 20:31 發表

我至唔同你做姐妹,做兄弟好D,sue兄!

why why tell me why??

做兄弟唔駛1個月來1次 .... 比賽 ???
作者: running-sue    時間: 2009-3-13 21:42
原帖由 nc 於 2009-3-13 20:46 發表

nc ctse, 平ching既弱少心靈, 寧比兄弟界, 都好過俾女界, 所以咪稱兄道弟囉
作者: 零下十度    時間: 2009-3-13 21:47
1) 大圍新跑手 (組長)
2) 停雲慢步
3) 叮叮噹
4) nc
5) running-sue
6) 亞平
7)零下十度
(唔覺意用左"人工智能"系統添

作者: 亞平    時間: 2009-3-13 21:56
原帖由 洛虎添 於 2009-3-13 20:42 發表

係"比賽"呀....

不過1個月之內可以多過1次

大隻兄洛虎添哥,小弟就係講緊比賽咯,你諗左去邊?
1個月之內多過1次,就需要睇睇醫生,來咁密身體會頂唔順架..跑少次啦!

作者: 亞平    時間: 2009-3-13 21:58
原帖由 nc 於 2009-3-13 20:46 發表

NC姐,做兄弟1個月來幾次...............比賽都冇問題,係唔係想做NC兄?
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 22:02
原帖由 running-sue 於 2009-3-13 21:42 發表

nc ctse, 平ching既弱少心靈, 寧比兄弟界, 都好過俾女界, 所以咪稱兄道弟囉

冇錯,sue兄講晒我想講既野啦....

大圍兄,唔好意思,你咁大方,小弟係你地盤講左咁多廢話,你都可以容忍,唔趕殺小弟,感激感激!
作者: nc    時間: 2009-3-13 22:05
原帖由 亞平 於 2009-3-13 21:58 發表

NC姐,做兄弟1個月來幾次...............比賽都冇問題,係唔係想做NC兄?

平兄, 唔好玩啦   我1個月來1次.................. 比賽都很困難, 唉... 唔好提d傷心野喇
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 22:25
原帖由 nc 於 2009-3-13 22:05 發表

平兄, 唔好玩啦 " />" />" />" />  我1個月來1次.................. 比賽都很困難, 唉... 唔好提d傷心野喇 " />" />" />" />

NC姐,既然1個月來1次.................. 比賽都很困難, 不如真係做兄弟啦... 1個月來1次又得,半次都冇亦得,高興時來到幾次都得!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 22:46
原帖由 running-sue 於 2009-3-13 21:42 發表

比女界呢家野...唔係個個ching都得,冇返咁上下料子ctse們係唔會有興趣既,平兄應該開心先啱wor。

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 22:50
原帖由 亞平 於 2009-3-13 22:02 發表

冇錯,sue兄講晒我想講既野啦....

大圍兄,唔好意思,你咁大方,小弟係你地盤講左咁多廢話,你都可以容忍,唔趕殺小弟,感激感激!

平兄千奇唔好咁講呀,一來呢度唔係我地盤,二來有你地班板主入來吹下水增加返少少人氣,我想講多謝都來唔切。
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 23:00
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 22:46 發表

比女界呢家野...唔係個個ching都得,冇返咁上下料子ching們係會冇興趣既,平兄應該開心先啱wor。

想必也是,小弟見ken兄比曲奇姐界到傷痕累累,但總是笑逐顏開,小弟都要學下屈老兄呢種胸襟.
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 23:01
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 22:50 發表

平兄千奇唔好咁講呀,一來呢度唔係我地盤,二來有你地班板主入來吹下水增加返少少人氣,我想講多謝都來唔切。hgjD115" />" />hj

大圍兄咁講,小弟就放心啦....可以繼續吹水.
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 23:13
特別報告:
A線距離更新,正確距離應該約21K(馬鞍山遊樂場<--->沙田小瀝源村 6K x 2 + 4.26賽道 9K),請各參加跑手注意。

作者: running-sue    時間: 2009-3-13 23:23
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 23:13 發表
特別報告:
A線距離更新,正確距離應該約21K(馬鞍山遊樂場沙田小瀝源村 6K x 2 + 4.26賽道 9K),請各參加跑手注意。

咁甘...............
作者: nc    時間: 2009-3-13 23:32
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 23:13 發表
特別報告:
A線距離更新,正確距離應該約21K(馬鞍山遊樂場沙田小瀝源村 6K x 2 + 4.26賽道 9K),請各參加跑手注意。

你個大圍兄, 以試路為名, 計吓計吓, 由9k   搖身一變為21k , 你都好大膽呀  
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 23:35
原帖由 nc 於 2009-3-13 23:32 發表

你個大圍兄, 以試路為名, 計吓計吓, 由9k " />" />  搖身一變為21k " />" /> , 你都好大膽呀  " />" />

唔好意思呀...只前報個距離係估估下,度下先知原來咁長。
唔想咁甘有辦法....改集合同出發地點去沙田運動場,大家點睇呀?
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 23:37
你個大圍兄, 以試路為名, 計吓計吓, 由9k 搖身一變為21k , 你都好大膽呀  

火都嚟啦! 中曬計添, 點算??
比賽條路10k, 點解試路玩到咁大, 兩倍有多.
係沙田跑去會唔會短啲?
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 23:38

你個大圍兄, 以試路為名, 計吓計吓, 由9k " />" />  搖身一變為21k " />" /> , 你都好大膽呀  " />" />

係咩..原來原本只係9k咋,而家至改21k...大圍兄,唔會再加啦掛,小弟首次嚐梅,唔想梗死...唉....採花死就抵姐..
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 23:44
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 23:37 發表

火都嚟啦! 中曬計添, 點算??
比賽條路10k, 點解試路玩到咁大, 兩倍有多.
係沙田跑去會唔會短啲?  

叮叮噹息怒,如果由沙田運動場出發:
A線全場會係 2.5K x 2 + 9K = 14K
B線全長14K,每加一程梅子林+6K

P.S. 其實小弟當日係想跑兩轉4.26個條賽道(第二轉相反方向),如果係咁應該會有23K,唔知有冇 ching ctse有興趣?
作者: 亞平    時間: 2009-3-13 23:47
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 23:44 發表

P.S. 其實小弟當日係想跑兩轉4.26個條賽道(第二轉相反方向),如果係咁應該會有23K,唔知有冇 ch ...

大圍兄,小弟其實冇所謂,你地話事,小弟有得跑就得既啦...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-13 23:49
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 23:44 發表

P.S. 其實小弟當日係想跑兩轉4.26個條賽道(第二轉相反方向),如果係咁應該會有23K,唔知有冇 ch ...

大圍,
算你醒目 , 改係沙田出發, 14k都可以接受.
如果相反方向咪好多上斜囉? 碎石路好難跑喎! 唔知有冇勇士陪你 .
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-13 23:54
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 23:49 發表

大圍,
算你醒目 , 改係沙田出發, 14k都可以接受.
如果相反方向咪好多上斜囉? 碎石路好難跑喎! 唔知有冇勇士陪你 .

既然大家冇意見....小弟即刻改post。
順便問埋其他梅子發燒友,如果淨係跑到梅子林閘口,每食一粒梅子少2K,夠時間大家食多幾粒。
作者: nc    時間: 2009-3-13 23:54
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 23:35 發表

唔好意思呀...只前報個距離係估估下,度下先知原來咁長。
唔想咁甘有辦法....改集合同出發地點去沙田運動場,大家點睇呀?

大圍兄, 你誤會了, 我係話變咁少, 21k???

我冇意見, 跟大隊
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-14 00:20
我又來 ~~  新東西跑友快d來踩場啦 !!  
作者: 亞平    時間: 2009-3-14 00:23
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 00:20 發表

Iris 唔叫埋你既另一半來?屯門TWINS點可以單刀赴會架...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-14 00:28
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 00:20 發表

開正妳果範....有人同妳試路4.26
作者: running-sue    時間: 2009-3-14 00:29
原帖由 亞平 於 2009-3-14 00:23 發表

Iris 唔叫埋你既另一半來?屯門TWINS點可以單刀赴會架...

雙劍合碧睇你點死
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-14 00:30
原帖由 亞平 於 2009-3-14 00:23 發表

D 辛苦野留番細去好啦 !!
作者: 亞平    時間: 2009-3-14 00:32
原帖由 running-sue 於 2009-3-14 00:29 發表

雙劍合碧睇你點死

逐個擊破...哈哈
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-14 00:32
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-14 00:28 發表

開正妳果範....有人同妳試路4.26

係呀係呀 !! 最開心妳又來....已經唸好著越野鞋試路啦 !
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-14 00:33
原帖由 亞平 於 2009-3-14 00:32 發表

逐個擊破...哈哈

平兄....山上比武 ??  小妹話晒行山出身...小心小心呀 !
作者: 亞平    時間: 2009-3-14 00:36
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 00:30 發表

D 辛苦野留番細去好啦 !!

做細既,真係命苦呵...係屋企家頭細務又係細既做,外面D辛苦野又係自己受....唉...係邊度都係做大既好...得閑又可以去行街買野,幾爽丫.
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-14 00:37
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 00:32 發表
係呀係呀 !! 最開心妳又來....已經唸好著越野鞋試路啦 !

Me too 唔知著邊對鞋(越野鞋/厚底跑鞋)好
下次帶去鄧記俾你地地睇, 幫吓眼.
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-14 00:42
原帖由 亞平 於 2009-3-14 00:36 發表
做細既,真係命苦呵...係屋企家頭細務又係細既做,外面D辛苦野又係自己受....唉...係邊度都係做大既好...得閑又可以去行街買野,幾爽丫.

唔係喎! 阿大要買食送當健身 , 煮飯當焗桑拿 架!
作者: 亞平    時間: 2009-3-14 00:46
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 00:33 發表

平兄....山上比武 ??  小妹話晒行山出身...小心小心呀 !

IRIS,小弟識變臉架.上山就會陰聲細氣,落山後至聲大夾惡架....嘻嘻
作者: 亞平    時間: 2009-3-14 00:48
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-14 00:42 發表

唔係喎! 阿大要買食送當健身 , 煮飯當焗桑拿" />" />" />" /> 架!

所以做大既就槍晒去做囉,有益心身嘛..
我要比錢上健身中心至有得玩架

作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-14 00:49
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-14 00:42 發表

唔係喎! 阿大要買食送當健身 , 煮飯當焗桑拿" />" /> 架!

做細既咪要上山劈柴,"界" 仔打獵....
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-14 00:51
死.....掛住吹水,,,,,, 唔記得落單..

A 餐 ~唔該~

淨粒梅子嗒住吹水

作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-14 00:53
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 00:49 發表
做細既咪要上山劈柴,"界" 仔打獵....  

Good啦!
分工合作, 劈柴"界"仔咁操勞, 緊係留番妳做細既做.
作者: 亞平    時間: 2009-3-14 00:57
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 00:32 發表

我想問下,要穿越野鞋既咩?唔係跑步咩?
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-14 01:00
原帖由 亞平 於 2009-3-14 00:57 發表

越野鞋狗牙深D,專係for越野跑用。
小妹向來行山都著 !

作者: 亞平    時間: 2009-3-14 01:03
原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-14 01:00 發表

越野鞋狗牙深D,專係for越野跑用。
小妹向來行山都著 !

但今次約跑係唔係普通跑鞋都得架...小弟沒有越野鞋喎~~
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-14 01:04
原帖由 亞平 於 2009-3-14 00:57 發表

平兄去4.26個post, 有討論著咩鞋跑架!
著咩好係因人而異, 著跑鞋就"掘"鞋底, 唔好著新鞋或者薄底鞋.
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-14 01:09
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-14 01:04 發表

著咩好係因人而異, 著跑鞋就"掘"鞋底, 唔好著新鞋或者薄底鞋.  

AGREE ~ 我本身有咪著LAW
作者: 亞平    時間: 2009-3-14 01:14
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-14 01:04 發表

睇左啦,wave rider 都ok架...上次環塘咁既路都穿佢,完全沒問題,不過隻鞋就好快殘
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-14 01:22
原帖由 亞平 於 2009-3-14 01:14 發表

睇左啦,wave rider 都ok架...上次環塘咁既路都穿佢,完全沒問題,不過隻鞋就好快殘

4.26條山路碎石多, 應該比環塘路更加磨鞋底, 可以快啲換新鞋.
作者: 亞平    時間: 2009-3-14 10:22
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-14 01:22 發表

4.26條山路碎石多, 應該比環塘路更加磨鞋底, 可以快啲換新鞋.

我對wave rider 12,渣打前買,而家已經殘殘地,鞋跟開始磨損,應該捱唔到半年,又要準備買鞋...
以前每年渣打前換鞋,剛好一年一對,而家唔得啦,呢大半年來真係比以前跑多左好多...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-14 11:23
原帖由 亞平 於 2009-3-14 10:22 發表
我對wave rider 12,渣打前買,而家已經殘殘地,鞋跟開始磨損,應該捱唔到半年,又要準備買鞋...
以前每年渣打前換鞋,剛好一年一對,而家唔得啦,呢大半年來真係比以前跑多左好多...

入左長跑網, 跑鞋都多幾對, 冇床下底收起佢添!
唯有跑多啲, 跑殘對鞋咪可以換囉!
作者: 超人阿四    時間: 2009-3-14 13:23
我都要個A餐,thx!
作者: 山比    時間: 2009-3-14 14:15
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 14:52 發表
報名跑手名單
1) 大圍新跑手 (組長)
2) 停雲慢步
3) 叮叮噹
4) nc
5) running-sue
6) 亞平
7) Alex
8) 零下十度
...

B組 - 梅子發燒友組
1) shogikin (組長)
2) 大 ...

我都要個 A 餐呀唔該~~~~
作者: 迪迪仔    時間: 2009-3-14 14:16
原帖由 亞平 於 2009-3-14 01:14 發表

我兩年前跑過第一屆既混合賽,
上斜條路除左石仔多,仲幾滑下[特別係果朝好似落左雨]
上既時候真係要小心一點[我果年,慢腳個個都變晒百萬行咁行山],
否則跌倒就不好了.
我跑果日,都有唔少人係終點係咁鬧,話條路滑到飛起.

另外,我想要個B餐呀,唔該.

作者: 蘭西•韋    時間: 2009-3-14 17:26
聽親講起梅子林都話好甘,衝斜同去嘔,我唔知可唔可以應付到嗎?我唔打算報越野賽,我跑左唔係好耐。想問吓B餐係咪輕易d?
作者: Alfred    時間: 2009-3-14 18:04
原帖由 蘭茜•韋 於 14/3/2009 17:26 發表
聽親講起梅子林都話好甘,衝斜同去嘔,我唔知可唔可以應付到嗎?我唔打算報越野賽,我跑左唔係好耐。想問吓B餐係咪輕易d

無錯呀ctse,去玩吓啦,會上引架!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-14 20:32
艾莉絲•韋、超人阿四、hoshanbei、迪迪仔:
已經同大家落左order,歡迎歡迎。

蘭西,韋 ctse:
小韋都來,大韋點可以唔來呀,一於預你一個B餐?

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-14 20:37
原帖由 迪迪仔 於 2009-3-14 14:16 發表

我兩年前跑過第一屆既混合賽,
上斜條路除左石仔多,仲幾滑下[特別係果朝好似口落左雨]
上既時候真係要小心一點[我果年,慢腳個個都變晒百萬行咁行山],
否則跌倒就不好了.
我跑果日,都有唔少人係終 ...

多謝迪迪仔ching提供資料 ,大家到時請以安全為首位,今次約跑主要目的為試路,最緊要大家安全完成。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-14 20:38
原帖由 Alfred 於 2009-3-14 18:04 發表

無錯呀ctse,去玩吓啦,會上引架!

Alfred兄:
呢度係你主場,來唔來到一齊玩呢?
作者: 迪迪仔    時間: 2009-3-14 20:51
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-14 20:37 發表

多謝迪迪仔ching提供資料 ,大家到時請以安全為首位,今次約跑主要目的為試路,最緊要大家安全完成。

不用客氣.
另外,大家可以參考一下2007年混合賽的COMMENT:

http://www.hkrunners.com/?q=node/786
作者: Alfred    時間: 2009-3-14 21:42
原帖由 大圍新跑手 於 14/3/2009 20:38 發表

Alfred兄:
呢度係你主場,來唔來到一齊玩呢?

我嗰日返7放3,如果係都食B餐,預我先,放工趕嚟。
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-14 22:20
原帖由 蘭茜•韋 於 2009-3-14 17:26 發表
聽親講起梅子林都話好甘,衝斜同去嘔,我唔知可唔可以應付到嗎?我唔打算報越野賽,我跑左唔係好耐。想問吓B餐係咪輕易d?

好啊! 家姐都去食個B餐, 梅子林練上斜唔錯架!
落斜就小心慢慢落, 唔好心急拉傷或傷膝蓋.
食完粒梅子可以再食, 食過返尋味 .
作者: nchben    時間: 2009-3-14 22:22
A餐好似幾好食咁WOR
作者: nc    時間: 2009-3-14 22:42
原帖由 nchben 於 2009-3-14 22:22 發表
A餐好似幾好食咁WOR

nc兄, 我驚你食過番尋味呢   唔駛諗啦, 兩個nc同場啦
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-14 22:58
原帖由 nc 於 2009-3-14 22:42 發表

nc兄, 我驚你食過番尋味呢   唔駛諗啦, 兩個nc同場啦

男女 nc 同場較量?
作者: 零下十度    時間: 2009-3-14 23:14
原帖由 nchben 於 2009-3-14 22:22 發表
A餐好似幾好食咁WOR

ben 順便去報埋名比菜啦
作者: nc    時間: 2009-3-14 23:49
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-14 22:58 發表

男女 nc 同場較量?

no la... 我只會在起點及終點與nc兄相遇  

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2