香港長跑網 - 長跑長友

標題: 4月19日(Sunday)早上8點約踢波 (P14 連地圖) --誠徵有興趣的朋友 [打印本頁]

作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 10:15
標題: 4月19日(Sunday)早上8點約踢波 (P14 連地圖) --誠徵有興趣的朋友
我鍾意踢波又鍾意睇波. 有沒志同道合的朋友嚟揮揮手?

踢波:
球隊主場:跑馬地 , 一星期踢一到兩場
以前踢前鋒,之後踢中場,前兩年踢右冀,而家踢後右閘,遲d就嚟坐後備.越踢越後....
死都唔守龍門! 球隊好多後生仔,爆炸力唔夠佢地強.圍有跑步跑步練耐力.
前幾年夜媽媽,一支弓跑街好鬼悶,而家又發覺跑步原嚟幾好玩.仲可以識到一大村人!

睇波:
以前睇多意甲,而家當然係睇英超.西甲太夜無謂睇.
沒話特別鍾意邊一支球隊,邊支現場踢得好就支持邊支球隊.

作者: batigoal    時間: 2009-3-16 10:37
踢波就真係由細踢到大,1x歲同隔離屋d朋友踢波都係踢後,同同學踢就打中場或前鋒....
而家踢緊2隊波,多數都係星期六或日踢,司職中場,但隊中如果有後生仔,就會比佢地踢中場,佢地好波同體能都好d....

作者: 曲奇    時間: 2009-3-16 10:51
車仔忠實粉絲....
愛睇車仔的賽事...
作者: stanwong    時間: 2009-3-16 10:53
以前細個都好鐘意踢波,多數踢前面,擅長執死雞
而家好少踢啦。而且年紀大左,跑得慢,唔夠快,又無速度,有得踢都只係打後衛啦
小弟最鐘意睇英超,係利物浦Die hard fans,4:1大炒曼聯,勁呀
作者: schnix    時間: 2009-3-16 10:53
我係利記人亦喜歡德甲
作者: stanwong    時間: 2009-3-16 11:08
原帖由 cookie97 於 2009-3-16 10:51 發表
車仔忠實粉絲....
愛睇車仔的賽事...
車仔昨晚又煲魚生粥,都幾悶下喎
作者: stanwong    時間: 2009-3-16 11:09
原帖由 schnix 於 2009-3-16 10:53 發表
我係利記人" />" />亦喜歡德甲
schnix係咪香港利物浦球迷會會員丫?香港都好多女仔鐘意睇波喎
作者: schnix    時間: 2009-3-16 11:16
原帖由 stanwong 於 2009-3-16 11:09 發表
schnix係咪香港利物浦球迷會會員丫?香港都好多女仔鐘意睇波喎

以前係架, 亦成日參加活動, 哩兩年忙, 所以無JOIN 囉, 你哩?
作者: stanwong    時間: 2009-3-16 11:20
原帖由 schnix 於 2009-3-16 11:16 發表

以前係架, 亦成日參加活動, 哩兩年忙, 所以無JOIN 囉, 你哩?
我冇join呀,太忙了,但逢利記賽事都一定睇!
作者: stanwong    時間: 2009-3-16 11:22
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 10:15 發表
我鍾意踢波又鍾意睇波. 有沒志同道合的朋友嚟揮揮手?

踢波:
球隊主場:跑馬地 , 一星期踢一到兩場
以前踢前鋒,之後踢中場,前兩年踢右冀,而家踢後右閘,遲d就嚟坐後備.越踢越後....
死都唔守 ...
有冇機會長跑網友約出來一齊踢下啊!
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 11:25
原帖由 cookie97 於 2009-3-16 10:51 發表
車仔忠實粉絲....
愛睇車仔的賽事...

cste識野o.....我上年有去澳門睇車仔.
我識有個女仔都係車仔粉絲,因為舒夫軍力,而家舒夫軍力走左..唔知佢而家仲係唔係車仔粉絲.
佢以前(五六年前)仲係有線講波台吹水..
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 11:28
原帖由 stanwong 於 2009-3-16 10:53 發表
以前細個都好鐘意踢波,多數踢前面,擅長執死雞
而家好少踢啦。而且年紀大左,跑得慢,唔夠快,又無速度,有得踢都只係打後衛啦
小弟最鐘意睇英超,係利物浦Die hard fans,4:1大炒曼聯,勁呀

跑得慢,唔夠快,又無速度<---- ME TOO
利物浦大炒曼聯,輸死人...好彩沒賭波

作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 11:36
原帖由 stanwong 於 2009-3-16 11:22 發表
有冇機會長跑網友約出來一齊踢下啊!ghu" />" />jg

一睇ching e 句 "You'll never run alone!" 就知道你係利物浦FANS la.
有機會踢返場波...
作者: 曲奇    時間: 2009-3-16 12:46
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 11:25 發表

cste識野o.....我上年有去澳門睇車仔.
我識有個女仔都係車仔粉絲,因為舒夫軍力,而家舒夫軍力走左..唔知佢而家仲係唔係車仔粉絲.
佢以前(五六年前)仲係有線講波台吹水..

我上年勁想去澳門睇,但公司有event攪請唔到假...vv
舒夫真高在AC o個陣都鍾意佢,不過見到佢在車仔的狀態低沉,我都好失望...
而家我都鍾意卡卡...
作者: 曲奇    時間: 2009-3-16 12:47
原帖由 stanwong 於 2009-3-16 11:08 發表
車仔昨晚又煲魚生粥,都幾悶下喎

雖然係小勝,但而家換了新領隊,車仔有番d生氣嘛....
作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-16 13:33
作者: batigoal    時間: 2009-3-16 13:33
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 11:28 發表

跑得慢,唔夠快,又無速度

你一定係講緊我......
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 13:41
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 13:33 發表

X 2!!!
自從賭波合法化之後, 睇少左波! " />" />

賭波合法化之前反而有賭, 不過都係賭十蚊,廿蚊.當玩眼光.
賭波合法化之後反而沒賭,陪率低左好多,沒mood賭.
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-16 13:43
細個係利記fans

大個轉左會去曼聯...

而家都好少睇波(k寶無英超, 又的唔起心肝裝nxw, 當慳番個錢...)

但以前都只愛看英超, 意甲同西甲強隊太夜開波少睇, 德甲就無興趣睇
作者: 力    時間: 2009-3-16 13:59
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 11:28 發表

跑得慢,唔夠快,又無速度

黃興桂fans
http://www.youtube.com/watch?v=8c119DciuAo
作者: saki    時間: 2009-3-16 14:10
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 11:36 發表

一睇ching e 句 "You'll never run alone!" 就知道你係利物浦FANS la.
有機會踢返場波...

利物浦 fans 點少得我!!!!

YNWA
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-3-16 14:12
嘻嘻!小弟是忠實英超迷

集集 Match of the Day 一定無走雞!

如開波請預埋小弟呀!
作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-16 14:21
作者: batigoal    時間: 2009-3-16 14:43
講到國家隊,始終都係鍾意巴西....

而家我都己經轉左做利記fans....佢首會歌正! You will never walk alone!!!

作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-16 14:44
作者: saki    時間: 2009-3-16 14:50
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-16 14:12 發表
嘻嘻!小弟是忠實英超迷," />" />

集集 Match of the Day 一定無走雞!" />" />

如開波請預埋小弟呀!" />" />  

慢子兄你嘅波齡都唔少wo

MOTD 都識
作者: stanwong    時間: 2009-3-16 14:54
國家隊方面,小弟一向捧開英格蘭,冇辦法,情意結
近年西班牙都好鐘意,好有組織和隊形,仲有費蘭度托利斯哩,佢真係好波!
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 15:00
原帖由 cookie97 於 2009-3-16 12:46 發表

我上年勁想去澳門睇,但公司有event攪請唔到假...vv
舒夫真高在AC o個陣都鍾意佢,不過見到佢在車仔的狀態低沉,我都好失望...
而家我都鍾意卡卡...

上年我買最平d票但坐去最貴個行..不過球場有跑道,觀眾席最貴個行離球場都好遠,好沒隱.
作者: stanwong    時間: 2009-3-16 15:00
原帖由 saki 於 2009-3-16 14:50 發表

慢子兄你嘅波齡都唔少wo " />" />

MOTD 都識 j" />" />jk
小弟七七年已開始捧利記(想唔認老都唔得 ),當年贏了英甲和歐冠杯(當時未有英超和歐聯),但足總杯決賽輸了給曼聯,未能完成三冠,自此好憎曼聯
作者: B    時間: 2009-3-16 15:04
細個時我都勁鐘意睇波0架~ 不過隨著成長公私兩忙後, 睇波時間變得越來越少~
cut 埋有線後, 直情無睇波了~
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 15:05
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 14:21 發表
係阿根廷,荷蘭 英格蘭的球迷, 曾經喜歡森巴舞, 自從98世界盃決賽之後, 以及成班球員成日叫chicken之後, 已經當佢死架喇!~" />" />hjghugh

個班友成名後一定好爛滾(除了卡卡)......前幾排大哨叫個只chicken原來係人妖,仲比人屈$$,上晒報紙...笑死人.
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 15:06
原帖由 stanwong 於 2009-3-16 15:00 發表
小弟七七年已開始捧利記(想唔認老都唔得 ),當年贏了英甲和歐冠杯(當時未有英超和歐聯),但足總杯決賽輸了給曼聯,未能完成三冠,自此好憎曼聯" />" />" />" />hjghugh

so far 仲未有曼聯FANS現身....
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 15:09
原帖由 batigoal 於 2009-3-16 13:33 發表

你一定係講緊我......

batbat.....你個名叫batigoal !!........"跑得慢,唔夠快,又無速度 " e家野使唔使搶住認...
作者: stanwong    時間: 2009-3-16 15:15
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 15:06 發表

咁係咪踩盡D都唔驚呢?
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-3-16 15:15
車仔忠實粉絲....
愛睇車仔的賽事...

自 mark hughes 轉車仔後自稱身體流的血是 blue blood 後開始多啲留意車車了。

原帖由 saki 於 2009-3-16 14:50 發表

慢子兄你嘅波齡都唔少wo " />" />

MOTD 都識 j" />" />

小弟十多年前在英国時集集都有看啦!
作者: schnix    時間: 2009-3-16 16:11
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 15:06 發表

太多利迷係度, 曼迷暫時唔敢現身
作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-16 16:14
作者: schnix    時間: 2009-3-16 16:14
原帖由 stanwong 於 2009-3-16 15:00 發表
小弟七七年已開始捧利記(想唔認老都唔得 ),當年贏了英甲和歐冠杯(當時未有英超和歐聯),但足總杯決賽輸了給曼聯,未能完成三冠,自此好憎曼聯" />" />hjghugh

我無咁耐既, 我係科拿, 麥馬拿文時代先開始喜歡利記

我唔係ENGLAND 迷, 國家隊只喜歡德國
作者: 力    時間: 2009-3-16 16:22
原帖由 schnix 於 2009-3-16 16:14 發表

我唔係ENGLAND 迷, 國家隊只喜歡德國" />" />

don't forget Kevin Keegan, Ian Rush, ...
作者: 曲奇    時間: 2009-3-16 16:23
原帖由 schnix 於 2009-3-16 16:14 發表

我唔係ENGLAND 迷, 國家隊只喜歡德國

我都支持德國隊呀!!! 鍾意波歷克!! 哈~~
作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-16 16:27
作者: 曲奇    時間: 2009-3-16 16:28
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 15:00 發表

上年我買最平d票但坐去最貴個行..不過球場有跑道,觀眾席最貴個行離球場都好遠,好沒隱.

搭車仔官網的人買飛嘛...
我見到佢地班粉絲同好多球星影相呀....

唉,車仔自1999年的蘇拿年代黎過香港後,之後都冇黎過啦...
作者: schnix    時間: 2009-3-16 16:33
原帖由 cookie97 於 2009-3-16 16:23 發表

我都支持德國隊呀!!! 鍾意波歷克!! 哈~~

我最喜歡舒尼達呀, 我個名其實係佢既NICKNAME

登錄/註冊後可看大圖

作者: wilson    時間: 2009-3-16 16:34
我都有少少鐘意踢波,
不過冇乜點踢......
睇波就,以前都有睇精華,
而家連精華都冇睇,
只係睇新聞既體育消息......

作者: kandis    時間: 2009-3-16 16:36
我都好中意睇波架~~~
我係南葛隊既fans~~~

戴志偉、林圓山........

看看威風的他,雙腿好似摩打~~~~

作者: 洛虎添    時間: 2009-3-16 16:36
原帖由 wilson 於 2009-3-16 16:34 發表
我都有少少鐘意踢波,
不過冇乜點踢......
睇波就,以前都有精華,
而家連精華都冇睇,
只係睇新聞既體育消息......

x2

不過我呢係曾經鐘意睇波, 不過而家就冇乜點睇波lu...

睇波就.. 而家淨係睇新聞既體育消息
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 16:48
原帖由 kandis 於 2009-3-16 16:36 發表
我都好中意睇波架~~~

我係南葛隊既fans~~~  <-----

disdis....玩野下....
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 16:53
原帖由 schnix 於 2009-3-16 16:11 發表

太多利迷係度, 曼迷暫時唔敢現身

因為紅魔鬼剛剛比人大炒完...........
作者: kandis    時間: 2009-3-16 16:56
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 16:48 發表

呵呵~~~俾你發現左tim~~~
你地班ching幾時踢返場~~~我扮大頭妹~~~
我走了,唔阻你地講波經~~~~~~
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 16:57
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-16 15:15 發表

自 mark hughes 轉車仔後自稱身體流的血是 blue blood 後開始多啲留意車車了。" />" />

小弟十多年前在英国時集集都有看啦!" />" />

ching有沒去STANDFORD球場看車仔 ??
作者: batigoal    時間: 2009-3-16 17:06
原帖由 kandis 於 2009-3-16 16:56 發表

呵呵~~~俾你發現左tim~~~
你地班ching幾時踢返場~~~我扮大頭妹~~~
我走了,唔阻你地講波經~~~~~~

妳係扮大頭妹先好講呀!
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-3-16 17:36
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 16:14 發表

明明係RED DEVIL, 點會流住BLUE BLOOD呀.

吓!當你是轉去什麼 team,你就會買口乖架啦!
作者: saki    時間: 2009-3-16 18:10

我唔係ENGLAND 迷, 國家隊只喜歡德國" />" />

小弟最愛球員丕是科拿

不過是八十年代中開始棒利物浦的!!!!!
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 19:57
原帖由 cookie97 於 2009-3-16 16:28 發表

搭車仔官網的人買飛嘛...
我見到佢地班粉絲同好多球星影相呀....

唉,車仔自1999年的蘇拿年代黎過香港後,之後都冇黎過啦...

個次黎香港,睇完火都黎,港隊比人炒大家都預佐,
話說半場換晒人,其中一個入場踢唔係球員,係助教.....有沒搞錯 !! ... 我地俾晒$$架 !

我好鍾意現場睇波...印像中上年的英超四角賽最正,大家實力相當,快上快落,節奏明快.仲有張票賣一二百 ja..
好過高價請外隊返黎強姦自己.........
作者: TerrySze    時間: 2009-3-16 20:03
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 16:27 發表
講到歷來足球員, 個人最喜歡馬勒當拿, 其次巴治奧, 第三位係雲巴士頓!

馬勒當拿而家教阿根廷国家隊....国家隊有難.....
作者: 曲奇    時間: 2009-3-16 21:15
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 19:57 發表

話說半場換晒人,其中一個入場踢唔係球員,係助教.....有沒搞錯 !! ... 我地俾晒$$架 !

我好鍾意現場睇波...印像中上年的英超四角賽最正,大家實力相當,快上快落, ...

我好記得,蘇拿踢完上半場,就除波衫走人...
前年利記 & 樸茅黎香港,決賽o個場波好鬼正,d氣氛超好呀...
不過上年曼城 & 祖雲達斯黎香港o個兩場波就勁垃圾...
南華竟然贏斑馬喎...睇完個個都鬧呀...
作者: 迪迪仔    時間: 2009-3-16 21:53
原帖由 stanwong 於 2009-3-16 11:20 發表
我冇join呀,太忙了,但逢利記賽事都一定睇!

我都係利記fans,
仲入左球迷會添.

主要因為,訂波衫有DISCOUNT
作者: 迪迪仔    時間: 2009-3-16 21:55
原帖由 saki 於 2009-3-16 14:10 發表

利物浦 fans 點少得我!!!!" />" />" />" />" />" />

YNWA

saki師兄你有無玩bbs架?
我好似係其他bbs既利迷討論區見過你喎
作者: 迪迪仔    時間: 2009-3-16 21:56
原帖由 batigoal 於 2009-3-16 14:43 發表
講到國家隊,始終都係鍾意巴西....

而家我都己經轉左做利記fans....佢首會歌正! You will never walk alone!!!

我同你一樣,都係利記同巴西既fans.
作者: 迪迪仔    時間: 2009-3-16 22:00
原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 19:57 發表

我好鍾意現場睇波...印像中上年的英超四角賽最正,大家實力相當,快上快落, ...

係助教咩?
我記得好似唔係喎,係......體能教練喎[即係邪神]
作者: finewong    時間: 2009-3-16 22:52
標題: 估唔到呢度都有咁多利迷
我都係支持利物浦

睇利記踢波 緊張過坐過山車
差唔多場場都有驚喜
心血少d都頂唔順呀
睇黎大家個心臟都好健康
作者: 神童威威    時間: 2009-3-16 23:11
點解冇人鐘意香港足球嫁?
90年代的南華係我志愛,個陣山度士、陳發枝、巴貝利、譚拔士.....個個都好勁!
記憶中有一年賀歲波決賽,港聯對阿士東維拉,嘩!簡直超好睇,港聯加時由山度士反敗為勝,勁!
作者: 神童威威    時間: 2009-3-16 23:20
原帖由 kandis 於 2009-3-16 16:36 發表
我都好中意睇波架~~~

看看威風的他,雙腿好似摩打~~~~

我都好鐘意南葛隊,特別喜歡志偉個拍擋麥泰萊
作者: onionufo    時間: 2009-3-16 23:47
我都係球迷,玩長跑之前經常踢波,之後為左長跑能做出成績,只好忍痛掛靴!!
不過睇就照樣會睇,小弟係“喜鵲”fans
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-16 23:50
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-16 17:36 發表

吓!當你是轉去什麼 team,你就會買口乖架啦!j" />" />jk  

朗尼剛在Everton出道時都講過類似的說話, 結果都係去做左紅魔鬼
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-16 23:54
原帖由 finewong 於 2009-3-16 22:52 發表
我都係支持利物浦

差唔多場場都有驚喜
心血少d都頂唔順呀
睇黎大家個心臟都好健康

其實捧利記係同捧英格蘭一樣...

心血少d都隨時俾班茂利激到爆血管!!!

屆屆世杯or歐洲國家杯都話係夢幻至強組合, 結果就夢...

作為英格蘭fans真係屆屆有期望, 鑊鑊好失望...
作者: saki    時間: 2009-3-16 23:59
原帖由 迪迪仔 於 2009-3-16 21:55 發表

saki師兄你有無玩bbs架?
我好似係其他bbs既利迷討論區見過你喎

其他forum 及 BBS  都有玩

都係用 saki 或 sakinijino  做 login name
作者: saki    時間: 2009-3-17 00:03
原帖由 finewong 於 2009-3-16 22:52 發表
我都係支持利物浦

差唔多場場都有驚喜
心血少d都頂唔順呀
睇黎大家個心臟都好健康

俗語有云 "若要生活好,  咪買利物浦"..............

不過今年叫穩定左了, 同埋今伴都試過4-5次反敗為勝

同埋提提都是棒利物浦嘅 ching/ctse 要儲定錢了, 佢地好大機會今年又訪港   

作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-17 00:11
原帖由 saki 於 2009-3-17 00:03 發表

俗語有云 "若要生活好,  咪買利物浦"..............

下一句係咪

買左利物浦, 搵定棺材舖...
作者: 李奧    時間: 2009-3-17 00:17
我都好鐘意踢波同睇波喎!
踢波
中學開始就幾乎每日都踢, 都係由前鋒開始踢到去做中堅
不過而家班波友散哂, 好難齊腳, 冇隊落班, 唯有轉行跑步
睇波
球會最愛都係利記, 由晚年班尼斯,魯殊, 早年科拿,麥馬拿文年代開始捧
國家隊至愛係荷蘭, 由晚年三劍俠開始捧
球星
現役至愛係神奇隊長謝老四, 其次係神之子卡卡
退役至愛係雲巴士頓

奈何喜歡的利記同荷蘭一樣, 總教你又愛又恨
當有期望的時候, 永遠只會失望, 當認為無望時, 又會給你驚喜, 不過最終都係失望居多
相信利記迷及荷蘭疐感受最深

作者: schnix    時間: 2009-3-17 00:34
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-17 00:11 發表

下一句係咪

買左利物浦, 搵定棺材舖...

坊間流傳既係: 想要身體好, 唔好睇利物浦
作者: schnix    時間: 2009-3-17 00:35
原帖由 神童威威 於 2009-3-16 23:11 發表
90年代的南華係我志愛,個陣山度士、陳發枝、巴貝利、譚拔士.....個個都好勁!
記憶中有一年賀歲波決賽,港聯對阿士東維拉,嘩!簡直超好睇,港聯加時由山度士反敗為勝,勁!

我喜歡和仔
作者: TerrySze    時間: 2009-3-17 02:00
原帖由 迪迪仔 於 2009-3-16 22:00 發表

係助教咩?
我記得好似唔係喎,係......體能教練喎[即係邪神]

Yes .體能教練 !! .... ching 好記性 !
作者: TerrySze    時間: 2009-3-17 02:03
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-16 23:54 發表

其實捧利記係同捧英格蘭一樣...

心血少d都隨時俾班茂利激到爆血管!!!

屆屆世杯or歐洲國家杯都話係夢幻至強組合, 結果就夢...

作為英格蘭fans真係屆屆有期望, 鑊鑊好失望...

英格蘭FANS 屆屆都係前仆後繼...就夢
作者: TerrySze    時間: 2009-3-17 02:09

CHING 都好,有見證過e個時代.
可惜到我入場睇香港足球時...就係請人返來油輪自己....
作者: 細明哥    時間: 2009-3-17 03:14
喜歡國家隊          巴西/英格蘭
喜歡球隊             曼聯/利物浦
喜歡球星             馬拉當那/柏天尼/魯殊/卡卡
從細個到現在一直喜歡踢波
現在一個月踢2一4次衛生波,睇球隊book場及約對手情況
由於可以左右腳及有小小速度,所以兩翼兩閘最善長
作者: batigoal    時間: 2009-3-17 09:46
本來諗住今年利記有機會聯賽冠軍,點知今年年頭又玩海鮮波,搞到機會渺茫....
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 10:01
七八十年代冇咁多外國波睇,都有睇本地波,當時係香港足球的黃金年代,偶像係胡國雄!
自從精工、寶路華退出後,香港足球一落千丈啦
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 10:05
原帖由 batigoal 於 2009-3-17 09:46 發表
本來諗住今年利記有機會聯賽冠軍,點知今年年頭又玩海鮮波,搞到機會渺茫....
餘下九場聯賽不容有失!攞晒二十七分,應該有機既,不過難度極高
作者: loudspeaker    時間: 2009-3-17 10:07
我係大炮友, 踢波 , 睇波 , 2 樣都鐘意 ,
以前星期日 , 會全幅武裝响北區公園, 自己射下龍門 (e + 諗起都好傻),
仲要迫個仔穿埋件衫陪我癲 。
細個鍾意 宝路華 , 精工 , 大左就 鐘意 AC 米蘭 ,  阿癲佬
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 10:13
原帖由 細明哥 於 2009-3-17 03:14 發表
喜歡國家隊          巴西/英格蘭
喜歡球隊             曼聯/利物浦
喜歡球星             馬拉當那/柏天尼/魯殊/卡卡
從細個到現在一直喜歡踢波
現在一個月踢2一4次衛生波,睇球隊book場及約對手情況
由於可以 ...
兩隊都鐘意?兩隊勢不兩立架喎,如果兩隊交手捧邊隊?
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 10:17
原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 10:07 發表
以前星期日 , 會全幅武裝响北區公園, 自己射下龍門 (e + 諗起都好傻),
細個鍾意 宝路華 , 精工 , 大左就 鐘意 AC 米蘭 ,  阿癲 ...
除左利記,我都幾鐘意大砲,踢法幾幼細,但今屆成績麻麻喎,保得住第四都好了。
作者: loudspeaker    時間: 2009-3-17 10:25
原帖由 stanwong 於 2009-3-17 10:17 發表
除左利記,我都幾鐘意大砲,踢法幾幼細,但今屆成績麻麻喎,保得住第四都好了。

以大炮每年咁既支出, 雲加真係有一手
今年可能要賣走艾迪巴約填數 , 自從酋長球場起好 ,
每年聽講要 3k萬 磅還債
黎緊每年 小孩政策都唔會改變, 好似青少年球隊咁
作者: loudspeaker    時間: 2009-3-17 10:36
原帖由 stanwong 於 2009-3-17 10:01 發表
七八十年代冇咁多外國波睇,都有睇本地波,當時係香港足球的黃金年代,偶像係胡國雄!

精工以前班荷蘭兵 ... 加納 , 迪壯 ...
宝路華...首推克捷臣...
黃創山 / 寶 2 兄弟唔搞波之後 , 我都好少入場去睇波。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-17 10:53
大家波友傾得咁開心,唔知會唔會整返場波踢下呢?
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 11:02
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-17 10:53 發表
好丫,有人吹雞,我第一個到
作者: 力    時間: 2009-3-17 11:10
原帖由 stanwong 於 2009-3-17 10:01 發表
七八十年代冇咁多外國波睇,都有睇本地波,當時係香港足球的黃金年代,偶像係胡國雄

我偶像都係大頭仔

Any body remember
精工Vs南華
南華Vs巴山

作者: loudspeaker    時間: 2009-3-17 11:35
原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-17 10:53 發表

揾夠 7 vs 7 個 , 可以 book 番場踢下,
1. 我打左閘
2.
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 11:36
原帖由 Alex 於 2009-3-17 11:10 發表

我偶像都係大頭仔

Any body remember
精工Vs南華
南華Vs巴山
精工vs南華,去片
http://www.youtube.com/watch?v=iPVWgeNrRDk
作者: loudspeaker    時間: 2009-3-17 11:38
原帖由 stanwong 於 2009-3-17 11:02 發表
好丫,有人吹雞,我第一個到

stan, 你打 伊人魯殊 o個位啦
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 11:38
原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 11:35 發表

1. 我打左閘
2.
2. 我打右閘
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 11:39
原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 11:38 發表

stan, 你打 伊人魯殊 o個位啦
年紀大了,速度唔夠
作者: loudspeaker    時間: 2009-3-17 11:45
原帖由 stanwong 於 2009-3-17 11:36 發表
精工vs南華,去片
http://www.youtube.com/watch?v=iPVWgeNrRDk

咁都被你揾到
作者: TerrySze    時間: 2009-3-17 11:57
原帖由 stanwong 於 2009-3-17 11:38 發表
2. 我打右閘

遲一步比你搶左了右閘tin........我打右翼..
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-17 12:20
人工智能報名系統

A隊
1. loudspeaker (我打左閘)
2. stanwong (我打右閘)
3.
4.
5.
6.
7.

後備
8.
9.
10.

B隊
1. 大圍新跑手
2.
3.
4.
5.
6.
7.

後備
8.
9.
10.

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-17 12:21
原帖由 TerrySze 於 2009-3-17 11:57 發表

遲一步比你搶左了右閘tin........我打右翼..

tel tel:
想join A隊定B隊呀?
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-3-17 12:28
嘻嘻!小弟也參加 but very 屎波!(位置沒所謂)
作者: 細明哥    時間: 2009-3-17 12:28
小型球我可以打任何一個位!(龍門除外,因為唔鍾意打)

作者: 李奧    時間: 2009-3-17 12:56
原帖由 細明哥 於 2009-3-17 12:28 發表
小型球我可以打任何一個位!(龍門除外,因為唔鍾意打)

x2
龍門除外, 因為唔識用手, 只會做腳
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-17 13:16
原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 10:07 發表
細個鍾意 宝路華 , 精工 , 大左就 鐘意 AC 米蘭 ,  阿癲 ...

Loud兄而家唔洗去北區公園咁遠,你樓下而家都有一個好靚既場

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2