香港長跑網 - 長跑長友

標題: 香港國際社會服務社 2009 獎卷抽獎結果 [打印本頁]

作者: pwong5618    時間: 2009-4-2 22:18
標題: 香港國際社會服務社 2009 獎卷抽獎結果
本人在渣打祝捷會上曾向部份跑友推銷 香港國際社會服務社 2009 獎卷,
現已公佈獎券抽獎結果,有關抽獎結果如下:

第一獎 No. 62870
   二          23211
   三          23373
   四          63805
   五          00750
   六          18010
   七          25803
   八          59977
   九          14539
   十          62742

中獎者可致電 2834 6863 與國際社會服務社聯絡

祝大家好運!
作者: 神童威威    時間: 2009-4-2 22:24
唔制呀 !點解冇4字頭嫁!
作者: 亞平    時間: 2009-4-2 22:30
原帖由 神童威威 於 2009-4-2 22:24 發表
唔制呀 !點解冇4字頭嫁!

X2 , 小弟全部都係4字頭....年齡都係....唉....唔中................用!
作者: 神童威威    時間: 2009-4-2 22:34
原帖由 亞平 於 2009-4-2 22:30 發表

X2 , 小弟全部都係4字頭....年齡都係....唉....唔中................用!

你個樣似5多d喎
作者: 亞平    時間: 2009-4-2 22:45
原帖由 神童威威 於 2009-4-2 22:34 發表

你個樣似5多d喎

威兄你有近視老花就帶眼鏡啦...好多人都話我2字頭...似岩岩出來做野架...
作者: 龜速行    時間: 2009-4-2 22:51
點解冇4字頭嫁! X2

作者: 神童威威    時間: 2009-4-2 22:53
原帖由 亞平 於 2009-4-2 22:45 發表

威兄你有近視老花就帶眼鏡啦...好多人都話我2字頭...似岩岩出來做野架...

平兄,你真係有老花兼近視喇!你幾時見過我冇戴眼鏡呀?
仲有千祈唔好比人欺騙自己,d人話你2字頭,咁你都信......"傻佬"
作者: 上水馬王    時間: 2009-4-2 22:57
比平兄及神童兄笑死....
作者: 亞平    時間: 2009-4-2 22:58
原帖由 神童威威 於 2009-4-2 22:53 發表

平兄,你真係有老花兼近視喇!你幾時見過我冇戴眼鏡呀?
仲有千祈唔好比人欺騙自己,d人話你2字頭,咁你都信......"傻佬"  

你雖有帶眼鏡,但你幾耐冇去驗眼,d近視呀,老花呀,會加深丫嘛...你快D去CHECK吓啦..
有時做人糊塗D,會開心D,你幾時見過傻佬唔開心?
作者: 力    時間: 2009-4-2 22:59
我買d飛張張都係4字頭...........
作者: 亞平    時間: 2009-4-2 23:00
原帖由 上水馬王 於 2009-4-2 22:57 發表
比平兄及神童兄笑死...." />" />

唉..馬王兄,都係你最好...小弟而家去親邊,都遇到仇家...嘻嘻
作者: 亞平    時間: 2009-4-2 23:01
原帖由 龜速行 於 2009-4-2 22:51 發表
點解冇4字頭嫁! X2
" />" />

乜龜兄你又4字頭呀?睇唔出喎...
作者: 神童威威    時間: 2009-4-2 23:03
原帖由 亞平 於 2009-4-2 22:58 發表

你雖有帶眼鏡,但你幾耐冇去驗眼,d近視呀,老花呀,會加深丫嘛...你快D去CHECK吓啦..
有時做人糊塗D,會開心D,你幾時見過傻佬唔開心?

我經常都見喎
哈哈!嘜你唔知我做邊行咩?
作者: 亞平    時間: 2009-4-2 23:11
原帖由 神童威威 於 2009-4-2 23:03 發表

我經常都見喎
哈哈!嘜你唔知我做邊行咩?

我經常都見到呀,逢星期一 & 星期四最多,成班傻佬,個個成身臭到死,都唔知幾日冇沖涼,好似岩岩係青山偷跑出來,個個氣來氣喘,你眼望我眼,又講唔到野,只係係度e起排牙,只識得傻笑..但呢班傻佬就傻得好開心吓!

你做邊行?我唔知架...同傻佬有關?

作者: 神童威威    時間: 2009-4-2 23:17
原帖由 亞平 於 2009-4-2 23:11 發表

我經常都見到呀,逢星期一 & 星期四最多,成班傻佬,個個成身臭到死,都唔知幾日冇沖涼,好似岩岩係青山偷跑出來,個個氣來氣喘,你眼望我眼,又講唔到野,只係係度e起排牙,只識得傻笑..但呢班傻佬就傻得好開心吓!
...

佢地可以話係我地老細,冇左佢地我就冇得撈喇

作者: 亞平    時間: 2009-4-2 23:45
原帖由 神童威威 於 2009-4-2 23:17 發表

佢地可以話係我地老細,冇左佢地我就冇得撈喇

咁你以後對我要客氣d啦,話晒我都係你其中一位傻佬老闆...知冇!
作者: kenneth    時間: 2009-4-3 13:09
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 21:11
原帖由 kenneth 於 2009-4-3 13:09 發表
謝謝黃 sir 提供,小弟手上都是四字頭,唔中。" />" />

原來長跑網個個都四字頭架....冇個後生既~~~
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 21:33
原帖由 亞平 於 2009-4-2 23:45 發表

咁你以後對我要客氣d啦,話晒我都係你其中一位傻佬老闆...知冇!

平兄,做傻佬都要分好多階段,有初患者、接受治療者及康復者,你屬於邊類先
仲有我唔會叫真係傻佬嘅人叫"傻佬",通常會叫精神病患者or精神病康復者,你想我叫你咩好呀?
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 21:55
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 21:33 發表

平兄,做傻佬都要分好多階段,有初患者、接受治療者及康復者,你屬於邊類先
仲有我唔會叫真係傻佬嘅人叫"傻佬",通常會叫精神病患者or精神病康復者,你想我叫你咩好呀?  

我果種已是冇藥可救者,即係你冇機會接觸到果種.
反而小弟比較替威兄你擔心,你成日同果D我地叫傻佬,你地叫叫精神病患者or精神病康復者一齊,會唔會被佢地影響到?近墨者黑嘛.

作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 22:20
原帖由 亞平 於 2009-4-3 21:55 發表

我果種已是冇藥可救者,即係你冇機會接觸到果種.
反而小弟比較替威兄你擔心,你成日同果D我地叫傻佬,你地叫叫精神病患者or精神病康復者一齊,會唔會被佢地影響到?近墨者黑嘛.

平兄,你放心喎!我份工剛剛做左十年,邊d係真傻邊d係假傻都應該分得出。
不過我都想見下你果種......唔通你係"反社會人格異常",好恐怖啊
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 22:25
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 22:20 發表

平兄,你放心喎!我份工剛剛做左十年,邊d係真傻邊d係假傻都應該分得出。
不過我都想見下你果種......唔通你係"反社會人格異常",好恐怖啊

威兄果然係做果行,講得出"反社會人格異常"呢個咁專業的名詞,反社會小弟就應該冇,之前幾年反老董算唔算?
人格異常都應該唔會丫,樣樣都好正常丫..
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 22:40
原帖由 亞平 於 2009-4-3 22:25 發表

威兄果然係做果行,講得出"反社會人格異常"呢個咁專業的名詞,反社會小弟就應該冇,之前幾年反老董算唔算?
人格異常都應該唔會丫,樣樣都好正常丫..

咁都好d,等我可以繼續安心喺屯門住......
作者: pwong5618    時間: 2009-4-3 22:43
有關獎卷我太 太要負責幫手賣 20本,我幫我太太推銷 8本,
但是今天オ知道所有 20 本都是 4 字頭

即係大家不需花時間對 l ,
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 22:44
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 22:40 發表

咁都好d,等我可以繼續安心喺屯門住......

咁你有唔好咁定,話唔定有日受到咩刺激...嘻嘻...傻左....到時實要搵你喎....
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 22:54
原帖由 亞平 於 2009-4-3 22:44 發表

咁你有唔好咁定,話唔定有日受到咩刺激...嘻嘻...傻左....到時實要搵你喎....

有事唔駛搵我喇 !我幫唔到你.....
你附近田景有間新生會工場,睇下佢地幫唔幫到你啦,再嚴重當然入青山好d!
話時話青山現時真係幾靚 ,如果有開放日不妨參觀下!
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 22:56
原帖由 pwong5618 於 2009-4-3 22:43 發表
有關獎卷我太 太要負責幫手賣 20本,我幫我太太推銷 8本,
但是今天オ知道所有 20 本都是 4 字頭hgjD092" />" />hj

即係大家不需花時間對 l ,  

Wong Sir , 下次攞D後生少少既,呢度多數人都係2字尾3字頭既....嘻嘻
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 23:00
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 22:54 發表

有事唔駛搵我喇 !我幫唔到你.....
你附近田景有間新生會工場,睇下佢地幫唔幫到你啦,再嚴重當然入青山好d!
話時話青山現時真係幾靚 ,如果有開放日不妨參觀下!

威兄對青山都好熟,一定係經常出入定啦,話時話入青山時同佢地講係舊院友威威介紹,唔知會唔會招呼好D?間房可唔可以攞部跑步機?
作者: running-sue    時間: 2009-4-3 23:01
原帖由 亞平 於 2009-4-3 23:00 發表

威兄對青山都好熟,一定係經常出入定啦,話時話入青山時同佢地講係舊院友威威介紹,唔知會唔會招呼好D?間房可唔可以攞部跑步機?

問乜鬼o者, 你入去試下咪知囉,
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 23:07
原帖由 亞平 於 2009-4-3 23:00 發表

我對青山較為熟d......
唔駛跑步機啦!出面有塊大草皮比你典來典去,仲好玩
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 23:08
原帖由 running-sue 於 2009-4-3 23:01 發表

問乜鬼o者, 你入去試下咪知囉, hgjD115" />" />hj

SUE兄,你真係無處不在喎...咁都俾你搵到,入來幫威兄手呀?
作者: running-sue    時間: 2009-4-3 23:09
原帖由 亞平 於 2009-4-3 23:08 發表

SUE兄,你真係無處不在喎...咁都俾你搵到,入來幫威兄手呀?

大家咁話啦
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 23:13
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:07 發表

我對青山村較為熟d......
唔駛跑步機啦!出面有塊大草皮比你典來典去,仲好玩

青山村我都熟架...成日跑步經過..青山醫院都熟,又係經常跑步經過.其實屯門醫院都係..
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 23:15
原帖由 亞平 於 2009-4-3 23:08 發表

如果講傻野我應該夠子彈同你玩 ,相信sue兄路過姐......
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 23:23
原帖由 亞平 於 2009-4-3 23:13 發表

青山村我都熟架...成日跑步經過..青山醫院都熟,又係經常跑步經過.其實屯門醫院都係..

咁仁濟醫院同東華三院你應該唔夠我熟喇!
一間讀書讀過,一間長註緊!
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 23:24
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:15 發表

如果講傻野我應該夠子彈同你玩 ,相信sue兄路過姐......

哈~哈,咁岩嘴型啦,傻野我都有好多,跑步就唔夠你來,講廢話,講傻野都可以同你頂得吓二野架...
只不過,你度好似係wong sir 地盤,我地又離題太遠...驚唔驚俾人炸營?

作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 23:29
原帖由 亞平 於 2009-4-3 23:24 發表

哈~哈,咁岩嘴型啦,傻野我都有好多,跑步就唔夠你來,講廢話,講傻野都可以同你頂得吓二野架...
只不過,你度好似係wong sir 地盤,我地又離題太遠...驚唔驚俾人炸營?

你睇唔到wong sir頭先呢句咩?
"即係大家不需花時間對"
咁即係話d人睇完呢句都唔會再入嚟!

作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-3 23:31
你地兩個田門傻佬做咩呀!
咁都吹一餐, 有時間跑吓步啦!
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 23:35
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:29 發表

你睇唔到wong sir頭先呢句咩?
"即係大家不需花時間對"
咁即係話d人睇完呢句都唔會再入嚟!

嗱,我都話實會有人出聲既啦....你睇下叮叮噹
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 23:39
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:23 發表

咁仁濟醫院同東華三院你應該唔夠我熟喇!
一間讀書讀過,一間長註緊!   

你錯啦..仁濟醫院外面單車徑,幾乎係每次跑街必經之地....
至於東華三院就....就冇咁熟

作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 23:40
原帖由 叮叮噹 於 2009-4-3 23:31 發表

我都想跑呀!不過右邊盤骨位仲係有點痛 ,頭先食左消炎藥希望明天好一點啦!
而且我有個習慣比賽前要儲火來跑嫁!(老馬有火 )
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 23:42
原帖由 叮叮噹 於 2009-4-3 23:31 發表

你都識叫我地傻佬...梗要講係傻野,最難得有個傻佬肯同我講,小弟乜扮吓傻佬陪佢玩吓囉
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-3 23:42
原帖由 亞平 於 2009-4-3 23:39 發表

你錯啦..仁濟醫院外面單車徑,幾乎係每次跑街必經之地....
至於東華三院就....就冇咁熟

仁濟醫院係荃灣架! 傻佬
你跑街經過田屯果間係仁濟二中呀! 傻佬

威威係仁濟醫院主修咩架??
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-3 23:44
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:40 發表

我都想跑呀!不過右邊盤骨位仲係有點痛 ,頭先食左消炎藥希望明天好一點啦!
而且我有個習慣比賽前要儲火來跑嫁!(老馬有火 )

我地同輩架! 唔好叫老曬小妹啦!
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 23:47
原帖由 叮叮噹 於 2009-4-3 23:42 發表

仁濟醫院係荃灣架! 傻佬
你跑街經過田屯果間係仁濟二中呀! 傻佬

威威係仁濟醫院主修咩架??  

妳又唔好話佢係傻佬 ,我以前真係讀仁濟醫院第二中學嫁!(仲係第一屆添)
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-3 23:50
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:47 發表

妳又唔好話佢係傻佬 ,我以前真係讀仁濟醫院第二中學嫁!(仲係第一屆添)

威威你病得太重.
作者: 亞平    時間: 2009-4-3 23:50
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:47 發表

叮叮噹唔係傻佬,所以唔明白傻佬講緊乜~~~哈哈
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 23:53
原帖由 亞平 於 2009-4-3 23:42 發表

你都識叫我地傻佬...梗要講係傻野,最難得有個傻佬肯同我講,小弟乜扮吓傻佬陪佢玩吓囉

其實我喺到試緊你係真傻定假傻呀!
再感動d ......我其實應該喺到醫緊你呀!仲快d多謝我
作者: 神童威威    時間: 2009-4-3 23:56
原帖由 叮叮噹 於 2009-4-3 23:50 發表

威威你病得太重." />" />

咁有冇得醫呀?會唔會及早離開現場會好d
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-4 00:00
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:56 發表

咁有冇得醫呀?會唔會及早離開現場會好d

我會盡力醫你架啦! 威威唔好放棄自己呀!
Good idea! 盡快離開班田門傻佬, 特別係仁濟醫院果班,
可以加速康復, 防止病發.
作者: 神童威威    時間: 2009-4-4 00:02
原帖由 叮叮噹 於 2009-4-3 23:44 發表

我地同輩架! " />" />hjghugh 唔好叫老曬小妹啦!

咪住先,妳係英愛馬定澳紐馬先,英愛馬可以好大年紀先叫老馬,
澳紐馬可以好後生都叫老馬,我係後者來嫁!(不過澳紐馬最慘就是早熟早殘,好似我咁,現在跑下都成日傷 )
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-4 00:09
原帖由 神童威威 於 2009-4-4 00:02 發表
咪住先,妳係英愛馬定澳紐馬先,英愛馬可以好大年紀先叫老馬,
澳紐馬可以好後生都叫老馬,我係後者來嫁!(不過澳紐馬最慘就是早熟早殘,好似我咁,現在跑下都成日傷 )

可能神童冇咩肌肉, 或者冇咩操練肌肉姐, 操fit啲肌肉就冇咁容易受傷架!
作者: 亞平    時間: 2009-4-4 00:11
原帖由 神童威威 於 2009-4-3 23:53 發表

其實我喺到試緊你係真傻定假傻呀!
再感動d ......我其實應該喺到醫緊你呀!仲快d多謝我  

我至唔駛你醫,傻佬醫傻佬,醫番好都係傻佬,醫來做咩!
作者: 神童威威    時間: 2009-4-4 00:13
原帖由 叮叮噹 於 2009-4-4 00:09 發表

可能神童冇咩肌肉, 或者冇咩操練肌肉姐, 操fit啲肌肉就冇咁容易受傷架!

係咪要去玩下健身好d呢 ?不過返工已經成日搬搬抬抬,放工真係冇咩力水去練 ......
作者: 亞平    時間: 2009-4-4 00:14
原帖由 叮叮噹 於 2009-4-4 00:00 發表

我會盡力醫你架啦! 威威唔好放棄自己呀!
Good idea! 盡快離開班田門傻佬, 特別係仁濟醫院果班,
可以加速康復, 防止病發.

叮叮噹,唔做傻佬係埋唔到堆架,特別係屯門區..又特別係星期四鄧記個班傻佬!
作者: 神童威威    時間: 2009-4-4 00:16
原帖由 亞平 於 2009-4-4 00:11 發表

我至唔駛你醫,傻佬醫傻佬,醫番好都係傻佬,醫來做咩!

你錯喇!我唔係傻佬,我童呀!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-4 00:18
原帖由 神童威威 於 2009-4-4 00:13 發表

係咪要去玩下健身好d呢 ?不過返工已經成日搬搬抬抬,放工真係冇咩力水去練 ......

唔識答, 唔敢答, 等師兄答你.
我自己就會行/跑樓梯, 行山, 踩單車, 游水, situp, 跳繩咁囉!
作者: 神童威威    時間: 2009-4-4 00:20
原帖由 叮叮噹 於 2009-4-4 00:18 發表

唔識答, 唔敢答, 等師兄答你.
我自己就會行/跑樓梯, 行山, 踩單車, 游水, situp, 跳繩咁囉!

希望大隻兄唔好搵到來啦
作者: 亞平    時間: 2009-4-4 00:23
原帖由 神童威威 於 2009-4-4 00:16 發表

你錯喇!我唔係傻佬,我童呀!  

小弟完全沒有宗教信仰,對於鬼神更加唔信...所以...對於你呢位神童真係冇信心,小弟寧可繼續傻落去算啦~~

作者: 神童威威    時間: 2009-4-4 00:27
原帖由 亞平 於 2009-4-4 00:23 發表

小弟完全沒有宗教信仰,對於鬼神更加唔信...所以...對於你呢位神童真係冇信心,小弟寧可繼續傻落去算啦~~

咁你慢慢繼續傻下去喇!我要早抖吖!Goodnight

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2