香港長跑網 - 長跑長友

標題: 歡迎睇波朋友入o黎揮揮手 [打印本頁]

作者: TerrySze    時間: 2009-4-4 01:08
標題: 歡迎睇波朋友入o黎揮揮手
本o黎個邊係睇波吹水區...吹吹下變左開波區...不如睇波吹水係e度揮揮手

歡迎睇波朋友入o黎吹吹水

e排的d新聞係懷疑屯門普高踢假波,同大陸有得賭香港甲組波...

...唔講唔知大陸原本有得賭香港甲組波
真係唔明賭香港波同倒錢落咸水海有咪分別...
作者: 上水馬王    時間: 2009-4-4 01:18
Terry有無入場睇本地波?

香港波最易操控,莊家殺晒!
作者: 曲奇    時間: 2009-4-4 01:21
睇英超、歐聯 + 世界盃..
反而冇乜睇過本地賽事喎...
作者: TerrySze    時間: 2009-4-4 01:31
原帖由 上水馬王 於 2009-4-4 01:18 發表
Terry有無入場睇本地波?

香港波最易操控,莊家殺晒!

我十年都唔睇一次香港波, 你呢 ?
中游球隊d全職球員幾千蚊一個月,唔俾人操控都唔得啦..
作者: TerrySze    時間: 2009-4-4 01:33
原帖由 cookie97 於 2009-4-4 01:21 發表
睇英超、歐聯 + 世界盃..
反而冇乜睇過本地賽事喎...

歐聯成人夜媽媽踢,cookie ctse 你會夜媽媽起身睇 ?
作者: stanwong    時間: 2009-4-4 02:00
Terry好野呀,開多條thread,約戰同睇波吹水分開,冇咁亂
本地波已經冇入場睇好耐啦,而家只係睇英超同歐聯。
如果比賽半夜開波,利記的一定起身睇,其他就錄低第二朝睇囉~
作者: 曲奇    時間: 2009-4-4 02:34
原帖由 TerrySze 於 2009-4-4 01:33 發表

歐聯成人夜媽媽踢,cookie ctse 你會夜媽媽起身睇 ?

當然會啦~~
16強o個d會揀黎睇..
之後的大多都會捧場...
作者: 兆聰    時間: 2009-4-4 04:34
剛睇完德甲就發現這個post" />" />
我平時都有睇波,遲d歐冠大戰時唔知會唔會有睇波團呢" />" />
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 06:30
講開本地波,
十幾年前我都仲會每年一次入場睇賀歲波.
果時仲會睇完初一再睇初四添.

宜家呢,戲碼真係太弱了,我都無再入場睇賀歲波幾年了.

另外,外隊訪港,有時我都會入場睇架.
好似2007年利物浦等英超球會來港,我兩日都有入場睇晒.
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 06:33
原帖由 cookie97 於 2009-4-4 02:34 發表

當然會啦~~

咁黎緊既一個星期,師姐應該都幾唔得閒了.
今屆你睇好邊隊奪冠?
作者: 上水馬王    時間: 2009-4-4 07:18
原帖由 TerrySze 於 2009-4-4 01:31 發表

我十年都唔睇一次香港波, 你呢 ?
中游球隊d全職球員幾千蚊一個月,唔俾人操控都唔得啦..

早三、四年我都有入場睇本地聯賽
當時逢有奧運外圍賽、亞洲盃及賀歲盃都一定入場撐港隊...

不過而家一年一次都未必有,最多都係入場睇賀歲盃

眼見近年多番人留意本地波,因為打假波而連一小部份球迷都絕望離場的話,真係幾肯定講句香港足球已死
作者: 神童威威    時間: 2009-4-4 09:05
我中學時代都好鍾意睇本地波,每逢有南華比賽,唔理喺旺角定大球場打,都會放學後一枝公出去支持,因為住係屯門,睇完都幾辛苦,不過都感覺值得,好有氣氛,特別是山度士後備出場果d場面,南華fans就會大叫"度士",真係好震撼。
現在正如各ching一樣,太多直播喇!點會睇本地波吖!
作者: TerrySze    時間: 2009-4-4 11:44
"山度士"好波!.我有佢親筆簽名tin
中學時都有睇賀歲盃, 而家d賀歲盃,卡士弱,..唔夠一萬人睇,沒氣氛...
作者: TerrySze    時間: 2009-4-4 11:45
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 06:30 發表
講開本地波,

好似2007年利物浦等英超球會來港 ...

ME TOO !!
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 12:53
原帖由 TerrySze 於 2009-4-4 11:45 發表

ME TOO !!

據聞,今年利物浦又會來港啊.
作者: stanwong    時間: 2009-4-4 14:22
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 12:53 發表

據聞,今年利物浦又會來港啊.
今次一定去捧場,會唔會搞番個利迷睇波團
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 15:08
原帖由 stanwong 於 2009-4-4 14:22 發表
今次一定去捧場,會唔會搞番個利迷睇波團hgjD115" />" />hj

如果佢地今年真係好好彩贏左英超,
唔好話組團,連買飛都可能有困難
作者: 曲奇    時間: 2009-4-4 17:13
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 06:33 發表

咁黎緊既一個星期,師姐應該都幾唔得閒了.
今屆你睇好邊隊奪冠?

呵呵,車迷一定熱捧車仔啦...yeah!
作者: 曲奇    時間: 2009-4-4 17:14
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 15:08 發表

如果佢地今年真係好好彩贏左英超,
唔好話組團,連買飛都可能有困難

若然大會安排好d,買飛的問題不大呀..
還記得前年2日賽事的售票,第2日售票安排好d,d飛最後賣唔哂呀..
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 17:21
原帖由 cookie97 於 2009-4-4 17:13 發表

呵呵,車迷一定熱捧車仔啦...yeah!

車仔......個足總盃留番畀你啦.
英超同歐冠就等我地利記辛苦d,頂左佢啦.
作者: TNT    時間: 2009-4-4 17:32
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 17:21 發表

雖然機會微少少, 不過難得愛華頓砍低利記同維拉, 留番個fa cup俾我地啦!!
作者: 曲奇    時間: 2009-4-4 17:35
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 17:21 發表

十分期待車仔 vs 利記的歐冠大戰...
睇下到時鹿死誰手....
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 17:50
原帖由 cookie97 於 2009-4-4 17:35 發表

十分期待車仔 vs 利記的歐冠大戰...
睇下到時鹿死誰手....

話則我好想利記贏,不過,真係有d擔心,
因為利記係先主場後作客,
根據往績,通常咁樣既情況之下,先主場果隊都會出事......
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 18:15
原帖由 TerrySze 於 2009-4-4 11:44 發表
"山度士"好波!.我有佢親筆簽名tin
中學時都有睇賀歲盃, 而家d賀歲盃,卡士弱,..唔夠一萬人睇,沒氣氛...

今日佢教果隊晨曦贏左個盃了.

剛剛睇完電視直播,其實兩隊都打得唔錯的.
作者: 神童威威    時間: 2009-4-4 18:54
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 18:15 發表

今日佢教果隊晨曦贏左個盃了.

剛剛睇完電視直播,其實兩隊都打得唔錯的.

如果香港足球場場都咁精彩就好喇 !山度士我地支持你
作者: schnix    時間: 2009-4-4 19:14
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 06:30 發表
講開本地波,

好似2007年利物浦等英超球會來港 ...

上兩次利記黎港, 我都有去睇, 2007 年我坐係第二行, 氣氛好好哩
如果有JOIN 利記球迷會, 要買飛唔難, 亦唔使排隊買呀

本地波幾年前幾喜歡睇, 捧流浪, 哩兩年無睇囉
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 19:16
原帖由 神童威威 於 2009-4-4 18:54 發表

如果香港足球場場都咁精彩就好喇 !山度士我地支持你

講番場波,如果唔係飛馬個守門員上左身,
晨曦一早就贏左了,唔使打到得番九個人仲要射埋十二碼先贏波.
作者: schnix    時間: 2009-4-4 19:17
原帖由 cookie97 於 2009-4-4 02:34 發表

當然會啦~~

我戒左夜波好耐, 因為太難頂啦, 特別係冬天, 半夜起身, 簡直係想死
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-4 19:25
原帖由 schnix 於 2009-4-4 19:17 發表

我戒左夜波好耐, 因為太難頂啦, 特別係冬天, 半夜起身, 簡直係想死

我就無戒到夜波,不過真係比以往睇少左好多好多了.
宜家週日夜晚,如果唔係愛隊出場,都唔睇了.

星期六晚就通常會睇夜d,
不過如果星期日自己有參加比賽既話,
又唔可以太夜訓.唯有忍下啦.
作者: 神童威威    時間: 2009-4-4 19:28
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 19:16 發表

講番場波,如果唔係飛馬個守門員上左身,
晨曦一早就贏左了,唔使打到得番九個人仲要射埋十二碼先贏波.

足球就是咁引人入勝先好睇,平平淡淡攞冠軍就好快被人忘記,山度士今次真係威過威士忌
作者: stanwong    時間: 2009-4-5 11:11
小弟依家對本地波興趣不大了,始終英超緊張刺激好多...
尋晚利記,補時才入波,今屆好多次啦,少d心血都唔掂...
若要身體好,咪睇利物浦
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-5 20:50
原帖由 stanwong 於 2009-4-5 11:11 發表
小弟依家對本地波興趣不大了,始終英超緊張刺激好多...
尋晚利記,補時才入波,今屆好多次啦,少d心血都唔掂...
若要身體好,咪睇利物浦

就係利記尋晚上半場中左4次柱同楣,
攪到我訓得唔好,
今天烏下烏下咁去考邪神中期試囉.

不過,今年既利記真係幾有冠軍相架,成日補時先黎入波贏埋.
作者: 曲奇    時間: 2009-4-5 21:21
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-5 20:50 發表

就係利記尋晚上半場中左4次柱同楣,
攪到我訓得唔好,
今天烏下烏下咁去考邪神中期試囉.

不過,今年既利記真係幾有冠軍相架,成日補時先黎入波贏埋.

若然曼聯今晚輸波 or 和波..
咁英超榜排名就刺激了...
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-4-6 09:26
臨天光win左...
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-6 09:37
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-4-6 09:26 發表
臨天光win左...

真激Q死!
作者: finewong    時間: 2009-4-6 09:45
原帖由 cookie97 於 2009-4-5 21:21 發表

若然曼聯今晚輸波 or 和波..
咁英超榜排名就刺激了...

偏偏佢就同你贏波
最尾真係比維拉吹脤 踢到咁禮讓 唔比人入波至奇
作者: TerrySze    時間: 2009-4-6 16:14
有運....
作者: wilson    時間: 2009-4-6 16:57
我又來揮手,
我乜波都鐘意睇!
作者: TNT    時間: 2009-4-7 16:49
原帖由 finewong 於 2009-4-6 09:45 發表

偏偏佢就同你贏波
最尾真係比維拉吹脤 踢到咁禮讓 唔比人入波至奇

言下之意係富咸就唔係禮讓??
作者: finewong    時間: 2009-4-8 00:15
原帖由 TNT 於 2009-4-7 16:49 發表

言下之意係富咸就唔係禮讓" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />??

如果有睇呢兩場波
都知維拉踢得唔比曼聯差, 特別係入到第2, 可以繼續食住勢, 弱點攻擊
可惜呢隊波踢得保守, 想守住1球就算,
但係防守唔係特別硬淨, 迫得唔夠緊, 反擊又唔夠人

而富咸個場, 上半場已經唔夠利物浦搶, 唔失波算好運(人地中3次楣+1次柱)
下半場, 中場雖然比利物浦控制, 但係富咸守得密集同好穩, 利記根本無咩入肉攻勢
而失個球都係混亂下比人射入, 呢球好難守

作者: 曲奇    時間: 2009-4-8 04:40
標題: 歐聯速報....
維拉利爾 vs 阿先奴 1:1
曼聯 vs 波圖 2:2
冇諗過曼聯竟在主場失2個作客入波喎...
艾迪巴約在下半場替阿先奴所入的倒掛好鬼正...
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-8 08:33
原帖由 cookie97 於 2009-4-8 04:40 發表

波圖 此終是ManU的黑星。 ManU下場要必勝了!
btw,曲奇姐你的睇波癮真大,

要捱兩晚通宵,

小弟甘拜下風!
作者: batigoal    時間: 2009-4-8 09:39
嘩~~~曲奇姐勁呀!果然係睇波粉絲....
作者: 曲奇    時間: 2009-4-8 10:05
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-4-8 08:33 發表

波圖 此終是ManU的黑星。 ManU下場要必勝了!
btw,曲奇姐你的睇波癮真大," />" />
要捱兩晚通宵,

小弟甘拜下風!  

咁又唔係捱通宵o既,點都要訓架啦...
今晚點捱都要睇利記 vs 車仔....
作者: TerrySze    時間: 2009-4-8 11:17
原帖由 cookie97 於 2009-4-8 10:05 發表

咁又唔係捱通宵o既,點都要訓架啦...
今晚點捱都要睇利記 vs 車仔....

cookie ctse好野o...我讀書個陣就會捱通宵......而家唔掂lo..
利記 vs 車仔 <--- 今晚希望知醒起身.
歐聯....我多數都係睇第二回合.成日覺得第一回合會比較保守
作者: TerrySze    時間: 2009-4-8 11:19
原帖由 cookie97 於 2009-4-8 04:40 發表

曼聯做客下場一定要win.....
作者: saki    時間: 2009-4-8 11:36
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 17:50 發表

話則我好想利記贏,不過,真係有d擔心,
因為利記係先主場後作客,
根據往績,通常咁樣既情況之下,先主場果隊都會出事......

未必, 2005年果陣我地有1-2場我地都係主場先!!!!
作者: stanwong    時間: 2009-4-8 12:27
原帖由 TerrySze 於 2009-4-8 11:17 發表

cookie ctse好野o...我讀書個陣就會捱通宵......而家唔掂lo..
利記 vs 車仔  
利記主場一定攻,唔會玩保守既,呢場和的話,下場作客就惡踢啦.
作者: 曲奇    時間: 2009-4-9 08:42
標題: 歐聯速報....
利記 vs 車仔 1:3
巴塞 vs 拜仁 4:0
拜仁真係弱,上半場已經輸4球...
車仔的伊雲奴域為球隊所貢獻的第1個入球就在今場八強賽事..
而且還上、下半場各頂入1球添....^^
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-9 09:00
原帖由 cookie97 於 2009-4-9 08:42 發表

曲奇姐放心吧!
幾年前利記在歐聯决賽都有力在十多min 連追三球反敗為......
作者: TNT    時間: 2009-4-9 09:53
恭喜曲奇姐藍軍先拔頭籌
作者: TerrySze    時間: 2009-4-9 10:05
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-4-9 09:00 發表

曲奇姐放心吧!
幾年前利記在歐聯决賽都有力在十多min 連追三球反敗為......" />" />hjghugh !

慢子兄..曲奇姐係車仔忠實粉絲....你講利記在歐聯决賽對AC MILAN 連追三球....想嚇c姐 ??
作者: TerrySze    時間: 2009-4-9 10:06
巴塞上半場已經入了4球...巴塞三箭頭玩晒.
作者: saki    時間: 2009-4-9 10:15
原帖由 cookie97 於 2009-4-9 08:42 發表

無了, 什麼都無了, 唉..................................
作者: stanwong    時間: 2009-4-9 10:30
唉,利記今場真係打得差,隊長踢到冇影...
不過呢隊波你估佢唔到,話唔定下一場又有石破天驚演出呢
作者: 曲奇    時間: 2009-4-9 10:33
原帖由 TerrySze 於 2009-4-9 10:05 發表

慢子兄..曲奇姐係車仔忠實粉絲....你講利記在歐聯决賽對AC MILAN 連追三球....想嚇c姐 ??

冇乜咁o既可能吧...
雖然下仗泰利下仗會被罰停賽..
但車仔的後防都唔係咁差吧..
仲有施治會頂住...
作者: schnix    時間: 2009-4-9 10:36
原帖由 stanwong 於 2009-4-9 10:30 發表
唉,利記今場真係打得差,隊長踢到冇影...
不過呢隊波你估佢唔到,話唔定下一場又有石破天驚演出呢

慘啦, 情況仲衰過曼聯
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-9 12:32
作者: 李奧    時間: 2009-4-9 12:37
唉......算啦
都係專注聯賽吧!
作者: 李奧    時間: 2009-4-11 21:49
剛完場
利記4:0輕取暴力般
繼續向紅魔鬼施壓
作者: stanwong    時間: 2009-4-11 21:51
Yeah! 下一場為新特蘭打氣!
作者: stanwong    時間: 2009-4-12 17:38
原帖由 李奧 於 2009-4-11 21:49 發表
剛完場
利記4:0輕取暴力般
繼續向紅魔鬼施壓" />" />
又比曼聯過關
如果曼聯唔失分,就算利記贏晒餘下賽事都冇用架喎
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-12 21:27
原帖由 stanwong 於 2009-4-12 17:38 發表
又比曼聯過關
如果曼聯唔失分,就算利記贏晒餘下賽事都冇用架喎" />" />

利記,唔好諗咁多啦,做足本份贏晒先,
之後既事,聽天尢命啦.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-14 12:24
特別小道消息!
特別小道消息!
特別小道消息!

明早紅軍會作客淨數車車三球
明早紅軍作客會淨數車車三球

報告鉛筆!

作者: 神童威威    時間: 2009-4-14 22:56
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-4-14 12:24 發表
特別小道消息!
特別小道消息!
特別小道消息!

明早紅軍會作客淨數車車三球!
明早紅軍作客會淨數車車三球!

報告鉛筆!

講到好似真的一樣咁
雖然我對現時的車仔冇嘜好感,
不過始終車仔主場真係好勁,上場比保頓入3球可能係假象......
祝利記球迷好運
作者: saki    時間: 2009-4-15 00:25
各利物浦 ching/ctse, 今日(4月15日)是希斯堡慘劇20週年, 希望大家在 facebook/twitter/MSN/etc.  打上

" Justice for the 96...........You'll Never Walk Alone"

,以懷念96名在是次事件逝世的球迷

作者: 曲奇    時間: 2009-4-15 04:39
標題: 過山車的歐聯8強次回合...
車仔 vs 利記 4:4
車仔以總入球7:5出線4強!!!!!  
藍軍萬歲...
車仔入球的球員:杜奧巴、阿歷斯、林伯門開2度

作者: TerrySze    時間: 2009-4-15 09:14
琴晚睇上半場見利記入2球,仲以為有機會,點知下半場比車仔入2球....即刻訓...留力睇今晚的曼聯.
作者: batigoal    時間: 2009-4-15 09:29
我仲已為利記又有機會tim....  唉~~~
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-15 10:24
原帖由 TerrySze 於 2009-4-15 09:14 發表
琴晚睇上半場見利記入2球,仲以為有機會,點知下半場比車仔入2球....即刻訓...留力睇今晚的曼聯.

場波真係高潮一浪接一浪,
當你講緊車仔入返3球反先時,
利記又走去入返兩粒,總比數變成5-6,
入多一粒就出線,果時仲有成十分鐘,
又畀多個假象大家.

邊隊出局都好啦,兩隊都已經搏到盡,
場波真係無得頂.
作者: 曲奇    時間: 2009-4-15 10:28
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-15 10:24 發表

利記又走去入返兩粒,總比數變成5-6," />" />
又畀多個假象大家.

場波 ...

場波真是高潮迭起,未到林伯射入扳平的一球,利記還有出線的希望呢...
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-15 10:34
原帖由 cookie97 於 2009-4-15 10:28 發表

場波真是高潮迭起,未到林伯射入扳平的一球,利記還有出線的希望呢...

係呀.

不過我覺得最可惜既係,每邊都讓左一個隊長囉.
如果謝拉特同泰利都出得,應該會仲好睇添.

算啦,利記現在全力挑戰英超吧.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-15 11:09
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-15 10:34 發表

係呀.

不過我覺得最可惜既係,每邊都讓左一個隊長囉.
如果謝拉特同泰利都出得,應該會仲好睇添.

算啦,利記現在全力挑戰英超吧." />" />

在主場都失球太多,看來車車都會在四强止步吧!
利記碟埋心水捧首次英超冠軍啦!
作者: 李奧    時間: 2009-4-15 11:31
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-15 10:24 發表

利記又走去入返兩粒,總比數變成5-6," />" />
又畀多個假象大家.

場波 ...

咁激烈?!
好彩冇睇, 唔係一定訓唔著
作者: TerrySze    時間: 2009-4-15 12:21
原帖由 cookie97 於 2009-4-15 10:28 發表

以為高潮己過.....原來訓早左tin.......  
作者: 曲奇    時間: 2009-4-15 12:32
原帖由 TerrySze 於 2009-4-15 12:21 發表

以為高潮己過.....原來訓早左tin.......  

一邊睇,一邊睇到我心驚膽跳..
場波真是十分刺激..
下半場真是好戲劇性呀...
作者: schnix    時間: 2009-4-15 19:22
原帖由 cookie97 於 2009-4-15 12:32 發表

一邊睇,一邊睇到我心驚膽跳..
場波真是十分刺激..
下半場真是好戲劇性呀...

睇左highlight, 如果我有睇live, 肯定個心都跳埋出黎
作者: schnix    時間: 2009-4-15 19:26
原帖由 saki 於 2009-4-15 00:25 發表
各利物浦 ching/ctse, 今日(4月15日)是希斯堡慘劇20週年, 希望大家在 facebook/twitter/MSN/etc.  打上

" Justice for the 96...........You'll Never Walk Alone"

,以懷念96名在是次事件逝世的球迷

WATCH TODAY'S HILLSBOROUGH COVERAGE FREE
Paul Rogers 15 April 2009

登錄/註冊後可看大圖
LFC TV is marking today's 20th anniversary of the Hillsborough disaster with a series of specially-commissioned programmes that supporters all over the world can watch on TV or online completely free.

http://www.liverpoolfc.tv/eseason/LFC-TV/tv.asx

好多年前睇過hillsborough 既documentary, 講述當日發生既事, 印象好深刻, 到現在都未能忘記........
作者: stanwong    時間: 2009-4-15 20:53
原帖由 schnix 於 2009-4-15 19:22 發表

睇左highlight, 如果我有睇live, 肯定個心都跳埋出黎
我睇到林伯射成3:2就上床瞓了,因為當時賓師連費托都換埋出來,好似投降咁,冇諗過班友再可以追多兩球。雖然最終出局,但呢隊波好有鬥心呀,永不放棄的精神好值得敬佩,我都身為利迷而驕傲
作者: stanwong    時間: 2009-4-15 21:00
原帖由 schnix 於 2009-4-15 19:26 發表

WATCH TODAY'S HILLSBOROUGH COVERAGE FREE
Paul Rogers 15 April 2009

登錄/註冊後可看大圖
LFC TV is marking today's 20th anniversary of the Hillsborough disaster wi ...
當年場波我係電視都有睇,估唔到咁快二十年了...
當時慘狀都仲歷歷在目,希望利記今屆攞番個超聯冠軍,以慰死難者在天之靈。
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-15 22:59
原帖由 stanwong 於 2009-4-15 21:00 發表
當年場波我係電視都有睇,估唔到咁快二十年了...
當時慘狀都仲歷歷在目,希望利記今屆攞番個超聯冠軍,以慰死難者在天之靈。

當日我都有睇直播的[想當年,分分鐘一個月先得一兩場直播,所以好記得],
當時應該仲有另一場足總盃四強賽事,電視台當時馬上改播另一場.

如果我無記錯,這件事最後亦成為法律的教科書中,其中一個重要的案例.
[因為當地不少觀眾在看直播時受驚過度而要求賠償]

另外,因為上述慘劇關係而使利物浦季尾賽程密到不得了.
但只要在最後一場聯賽唔輸多過0-2畀阿仙奴就可以奪標,
結果,利物浦在最後一場聯賽輸左0-2[當時我仲要靜雞雞睇直播],
咁就輸左個聯賽冠軍畀阿仙奴.

作者: bmc    時間: 2009-4-18 22:44
揮揮手先
我最喜愛睇英超、歐聯
最喜愛球隊阿仙奴,國家隊就係德國隊
作者: TNT    時間: 2009-4-20 01:48
YEAH!!!  我嘅愛隊真係贏到曼聯入FA CUP 決賽!!  
cookie ctse, 兩藍對壘噃, 真係我估唔到嘅final, 希望係一場好波啦!
作者: 曲奇    時間: 2009-4-20 08:37
原帖由 TNT 於 2009-4-20 01:48 發表
YEAH!!!  我嘅愛隊真係贏到曼聯入FA CUP 決賽!!  
cookie ctse, 兩藍對壘噃, 真係我估唔到嘅final, 希望係一場好波啦!

尋日愛記的門將連撲2球12碼真是很精彩....

期待此場2藍對壘....
作者: batigoal    時間: 2009-4-20 09:00
睇來都係車仔嬴FA Cup 啦~~~
作者: TerrySze    時間: 2009-4-20 09:42
原帖由 曲奇 於 2009-4-20 08:37 發表

尋日愛記的門將連撲2球12碼真是很精彩....

期待此場2藍對壘....

我覺得係貝碧托夫射得不知所謂
曼聯下半場有一球沒判決12碼,好唔抵.
愛記出線,益左車仔.
作者: B    時間: 2009-4-20 09:52
原帖由 TNT 於 2009-4-20 01:48 發表

我都係愛華頓 fan屎 黎0架!!!
琴日同今日都著住愛華頓波衫慶祝中~
作者: 曲奇    時間: 2009-4-20 10:22
原帖由 batigoal 於 2009-4-20 09:00 發表
睇來都係車仔嬴FA Cup 啦~~~

唔駛硬硑曼聯,車仔的機會係大少少...

不過上年車仔都試過在盃賽輸俾熱刺...

唔可以話贏梗...

作者: B    時間: 2009-4-20 10:41
其實愛華頓今年都踢走0左好多隊強而入決賽0架喎~
0岩0岩0既曼聯, 前幾 round 0既利記, 當時壓過阿記做四哥0既維拉,
仲有米堡0忝~
如果決賽 win 埋車仔 (發夢當中), 咁就 win 0左 3 隊 big4 捧杯了~
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-20 10:44
作者: saki    時間: 2009-4-20 10:51
足總杯我想我會支持車仔的話!!!
作者: saki    時間: 2009-4-20 10:55
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-20 10:44 發表

應該係喇, 冇理由咩都係紅魔鬼贏既, 紅魔來緊贏英超同歐聯夠架喇.

I can't agree with you!!!!

紅軍會贏英超!!!!!

巴賽贏歐聯!!!!!!!!!!
作者: TNT    時間: 2009-4-20 17:48
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-20 09:52 發表

我都係愛華頓 fan屎 黎0架!!!
琴日同今日都著住愛華頓波衫慶祝中~

beefing 哥, 我終於喺度搵到個愛迷喇!!
你有冇上愛記個hk forum?
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-20 21:12
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-20 10:44 發表

應該係喇, 冇理由咩都係紅魔鬼贏既, 紅魔來緊贏英超同歐聯夠架喇.

瘋兄:
上年咪兩樣都贏晒囉.
依d粗重野,今年留畀其他人做得架啦......
作者: saki    時間: 2009-4-21 09:48
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-20 21:12 發表

瘋兄:
上年咪兩樣都贏晒囉.
依d粗重野,今年留畀其他人做得架啦......

紅軍加油!!!! 今晚要嬴亞仙奴!!!!
作者: B    時間: 2009-4-21 10:59
原帖由 TNT 於 2009-4-20 17:48 發表

beefing 哥, 我終於喺度搵到個愛迷喇!!
你有冇上愛記個hk forum?

無呀無呀~ 請問0係邊0架??

其實我地呢堆 "少數民族", 確實幾難搵個 "伴" 0架~
特別係先幾年, 年年要護級0既年代,
當我話比人地知我捧愛華頓, 其他人好似睇絕種動物0既眼光望住我~ 以為我係傻咁~ 唉~

作者: TNT    時間: 2009-4-21 12:47
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-21 10:59 發表

無呀無呀~ 請問0係邊0架??

其實我地呢堆 "少數民族", 確實幾難搵個 "伴" 0架~
特別係先幾年, 年年要護級0既年代,
當我話比人地知我捧愛華頓, 其他人好似睇絕種動物0既眼光望住我~ 以為我係傻咁~ 唉~ ...

http://hkeverton.com/forum/
搵日我地真係要相認下.
作者: onionufo    時間: 2009-4-21 13:04
你地就爽啦,小弟支持隊波家下排緊英超倒數第二,90%降班
作者: stanwong    時間: 2009-4-21 13:24
原帖由 onionufo 於 2009-4-21 13:04 發表
你地就爽啦,小弟支持隊波家下排緊英超倒數第二,90%降班
紐卡素都有唔少fans架,如果降班真係慘啦!舒利亞話如果贏晒餘下三場主場賽事就可以護級成功,但談何容易丫...
話時話,如果紐記降班,奧雲仔會唔會落去踢英冠?佢自從離開利記後越來越dup啦,連英格蘭國家隊個位置都冇埋
作者: schnix    時間: 2009-4-21 13:38
原帖由 saki 於 2009-4-20 10:51 發表
足總杯我想我會支持車仔的話!!! hgjD115" />" />hj

x2

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2