香港長跑網 - 長跑長友

標題: 我有冇超重??各位CHING請入 [打印本頁]

作者: ×康∮    時間: 2009-4-9 17:17
標題: 我有冇超重??各位CHING請入
我依家14歲 178CM到162lbs
大腿多肉=﹏="
作者: piyrag    時間: 2009-4-9 17:18
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-9 17:22
作者: 曲奇    時間: 2009-4-9 18:08
原帖由 ×康∮ 於 2009-4-9 17:17 發表
大腿多肉=﹏="

大腿多肉,做番d大腿肌肉訓練操fit番...
歡迎你加入長跑網~~
作者: 火仔11    時間: 2009-4-10 00:14
如果係肌肉的話無~
如果係脂肪就 ......
作者: 卓卓    時間: 2009-4-10 18:58
原帖由 ×康∮ 於 2009-4-9 17:17 發表
大腿多肉=﹏="

嘩....14 歲就有咁高 ......
重要係 162 lbs .................

應該幾 fit 下.......

作者: allanccl    時間: 2009-4-10 20:09
師兄,如果計BMI(Body Mass Index),公式係 重量(以公斤計)除以身高(以米計)再除以身高(以米計)
即是162/2.2/1.78/1.78=23.2
唔算肥,發育時期唔好亂咁節食,多d運動,跑下步就好健康架啦!
作者: blurmax    時間: 2009-4-11 14:55

Very standard weight - welcome to LongRun.hk

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: ×康∮    時間: 2009-4-11 18:03
原帖由 allanccl 於 2009-4-10 20:09 發表
師兄,如果計BMI(Body Mass Index),公式係 重量(以公斤計)除以身高(以米計)再除以身高(以米計)
即是162/2.2/1.78/1.78=23.2
唔算肥,發育時期唔好亂咁節食,多d運動,跑下步就好健康架啦!

我呢家都好小食油炸野
我依家好怕大腿d肉係脂肪...
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-11 18:09
原帖由 ×康∮ 於 2009-4-11 18:03 發表

我呢家都好小食油炸野

肌肉同埋脂肪既質感根本係兩回事...

ching.. 一係你擺張相斜大家研究下... 一係自己感覺下就知咩咩來啦...." />" />
作者: cu83    時間: 2009-4-11 18:09
跑下步大腿既脂肪就會減少,
都係嗰句, 發育期亂咁節食會影響正常生理發育!!
作者: 火仔11    時間: 2009-4-11 19:06
原帖由 ee_tpk 於 2009-4-11 18:09 發表

肌肉同埋脂肪既質感根本係兩回事...

ching.. 一係你擺張相斜大家研究下... 一係自己感覺下就知咩咩來啦...." />" />" />" />

擺張相上黎,大家易俾意見呀~
作者: allanccl    時間: 2009-4-11 20:38
原帖由 ×康∮ 於 2009-4-11 18:03 發表

我呢家都好小食油炸野

幾好喎! 忍到口唔食油炸野,咁你一定唔會肥架啦!
每日做番半個鐘帶氧運動(我會揀跑步),咁大腿d脂肪都會變番做結實既肌肉架啦,我以前都係肥佬一名,跑跑下,大腿小腿都瘦番晒,變番做結實既肌肉,就係咁簡單。
作者: 卓卓    時間: 2009-4-11 21:54
原帖由 火仔11 於 2009-4-11 19:06 發表

擺張相上黎,大家易俾意見呀~

X3
作者: ×康∮    時間: 2009-4-12 00:49
各位ching5好笑我>_<
[attach]6368[/attach]
[attach]6369[/attach]
作者: 火仔11    時間: 2009-4-12 07:43
條脾真係粗左d喎~
不過正真發育期,閒時打波/跑步就得~
再唔係執下屋都有幫助~
康仔~住邊區呀~
我地各區都有約跑活動~
有時間參加呀~
作者: yanson8    時間: 2009-4-12 17:41
都系建议,多运动……有益无害。。千其唔好节食……
作者: piyrag    時間: 2009-4-12 17:55
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-4-12 18:53
ching... 我建議都係..... 執下間屋先啦...
作者: 卓卓    時間: 2009-4-12 21:17
原帖由 kcchu 於 2009-4-12 18:53 發表
ching... 我建議都係..... 執下間屋先啦...

可能那是拍攝技巧
無論如何,或者 ×康∮師兄 執完間屋,影一張全身照黎睇下.
作者: allanccl    時間: 2009-4-12 21:46
原帖由 卓卓 於 2009-4-12 21:17 發表

可能那是拍攝技巧
無論如何,或者 ×康∮師兄 執完間屋,影一張全身照黎睇下.

x2,最好係用腳架或類似方法自拍,甚至請朋友幫你映都得,咁樣無咁變形。
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-12 22:40
CHING... 我提議你企起身影一張全身.....
暫時睇起上來都未必係肥
作者: ×康∮    時間: 2009-4-13 00:11
遲d會汁屋架喇 之前搬屋未有錢買櫃
作者: allanccl    時間: 2009-4-13 00:22
原帖由 ×康∮ 於 2009-4-13 00:11 發表

未買櫃唔緊要既,執齊整d野,用膠袋或環保袋一袋袋袋好,放齊整d,每日都係咁做,可以當運動,古時有個小朋友都係咁樣,終於長大做左大將軍。
作者: ×康∮    時間: 2009-4-13 11:57
標題: 回復 24# 的帖子

作者: 叮叮噹    時間: 2009-4-13 14:07
原帖由 ×康∮ 於 2009-4-13 00:11 發表

執左地下啲水樽,傳單等雜物先啦!
間房咁亂, 你屋企人冇話你咩?
執屋可以當健身囉!
作者: piyrag    時間: 2009-4-13 16:58

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2