香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.11.20~22 樂施毅行者 [打印本頁]

作者: sleung2002hk    時間: 2009-4-18 10:51
標題: 2009.11.20~22 樂施毅行者
樂施毅行者2009 11月20-22日
抽籤完再係到搵腳啦

申請�抽籤�登記程序

1.    申請隊伍須填妥申請表格。為公平起見,每隊只可遞交一份申請表,每位參加者亦只可申請一次(按身分證或護照號碼核對身分)。如有重複,所遞交的申請表將全部作廢。

2.    各申請隊伍須繳付手續費港幣100元正,請選擇以下方法將款項存入樂施會之銀行戶口:

匯豐銀行

中國銀行

銀行櫃位
戶口號碼:001-537000-005
請告知櫃位職員閣下之隊號

戶口號碼:012-874-0-013039-1
請告知櫃位職員閣下之隊號
自動櫃員機及
網上理財*
戶口號碼:001-1-331857

戶口號碼:012-874-0-013039-1

*請將附有隊號的銀行存款收據正本或網上轉賬「確認指示」影印本連同申請表格遞交,支票及現金恕不受理。無論申請成功與否,手續費概不發還。

3.    申請日期由5月6日上午9時起至526日下午6時止,逾期恕不受理。為免延誤,請盡早遞交申請表格。

4.    大會將給予每隊一個申請編號作抽籤之用,並會通知各隊隊長其所屬編號。如已遞交申請表格及繳交手續費,但於6月8仍未收到申請編號者,請盡快610日前致電2520 2525與大會聯絡,逾期將不受理。

5.    大會定於6月17在樂施會辦事處進行抽籤,過程及結果將由畢馬威會計師事務所監督及核實。

6.    抽籤結果將於6月17晚上9時在「樂施毅行者」網站  www.oxfamtrailwalker.org.hk公佈。

7.    抽籤結果公佈後,大會將通知各中籤隊伍之隊長,並發出登記表格以及網上登記連結。

8.    中籤隊伍須於7月2或之前完成以下登記程序:

網上登記

完成網上登記程序,並以信用卡繳付登記費(港幣1,000元正)後,請將隊長身分證明文件副本(必須與申請表格所填報的隊長身分相符)交回樂施會。

郵寄登記表格

請將填妥的登記表格,連同隊長身分證明文件副本(必須與申請表格所填報的隊長身分相符),以及港幣1,000元登記費的銀行收據正本或網上轉賬「確認指示」印本(現金及支票恕不接受)郵寄至樂施會。

9.    凡逾期遞交上述資料,或身分證明文件副本與申請表格所示的隊長身分不符,均會被取消資格,其名額將由輪候隊伍補上。

10. 480隊中籤隊伍外,大會在6月17會一併抽出300隊輪候隊伍,名單及輪候次序會在「樂施毅行者」網站www.oxfamtrailwalker.org.hk公佈,中籤的輪候隊伍亦會獲發通知。

11.    其他未能中籤的隊伍,將於6月底前收到個別通知。

12.    抽籤結果以大會公佈為準,參加者不得異議。

注意事項

1.    填載於申請表格上的資料,只會用作籌辦「樂施毅行者」之用,絕不會用於其他用途。

2.    大會將查核所有參加者資料,若屬曾參加「樂施毅行者」或「毅行者」而未能籌得該年最低款額者,大會有權拒絕接受其申請。

3.    大會有權接受或不接受任何申請。

申請表格遞交方法

注意:申請表格連同手續費存款收據正本或網上轉賬「確認指示」印本必須在 5月26或之前遞交樂施會,逾期無效。傳真和電郵表格恕不受理。

1.    互聯網:網上申請者請以信用卡繳付報名費。詳情請瀏覽「樂施毅行者」網站www.oxfamtrailwalker.org.hk
             *網上申請截止時間:2009年5月26下午6時正(香港時間)

2.    郵寄:請將填妥之表格寄回樂施會(日期以郵戳為準)

3.    親身遞交:樂施會地址香港北角馬寶道28號華匯中心17
            (北角地鐵站A4出口)

*辦公時間:星期一至五上午9時至下午6

重要備忘更換隊員須知

1.
為公平起見,所有中籤隊伍均不得更換隊長否則會被取消資格。
2.
中籤隊伍如需更換隊員,可於以下期間辦理更換手續:

費用
日期
程序
登記階段
免費
6月18日至7月2日
在網上辦理登記手續時輸入新隊員資料,或將新隊員資料直接填寫在登記表格上。
更換隊員階段
免費
10月12-30日
登入「樂施毅行者」網站更改隊員資料,或填寫更換隊員表格並傳真、電郵或郵寄至樂施會。
活動當日
港幣200元*
11月20日
必須即場填寫更換隊員表格,並以現金繳付手續費。

* 由於「樂施毅行者」是一項講求體力和合作的活動,參加者必須有足夠時間訓練體能及建立團隊精神,以應付一百公里的挑戰。因此,各隊伍應避免於活動當日臨時更換隊員。

日期活動
5月6日上午9 時 至 5月26日下午6 時公開組別申請階段
6月17日 (三) 抽籤結果公布
6月18日至7月2日 登記階段
8月8日至9日 (六、日) 領取資料包
8月15日 (六)下午 粵語簡介會
8月21日 (五) 晚上英語簡介會
10月12至30日 更換隊員階段
11月20日至22日 (五至日)     活動日
12月22日 (二) 最遲遞交捐款日期
2010年2月 頒獎典禮

有關資料:http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/tc/home.html

作者: sleung2002hk    時間: 2009-4-18 10:56
0764 隊員
隊名︰長跑長友A隊@XX同盟

目標 25 小時 (中午1400出發)
已完成登記程序
0764A Kenneth
0764B Alex
0764C 勝哥
0764D kopo1128

0791 隊員

目標 25 小時 (下午2時出發)
running-sue
Patrick
Allanccl
John

0584 長跑長友C隊@壞人同盟
登記完成:

0584A Wayne
0584B 大圍
0584C R
0584D 上水馬王

目標完成時間: Sub 18
我們的籌款目標 : HK$ 6,500.00
隊伍心聲:未諗 (250字)

登錄/註冊後可看大圖

另外登記費港幣1,000元,建議由四位參加者攤分,每人250元,之後每組計,還要捐HK$6500的。
作者: 曲奇    時間: 2009-4-18 10:57
梁兄會組隊報名參加呀?..
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-18 11:04

作者: 興記J-run    時間: 2009-4-18 11:07
今年終點改了位置, 最尾個段最甘 , 最考毅力.
作者: 兆聰    時間: 2009-4-18 11:13
對~抽到先考慮搵腳,次次想玩都抽唔到
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-18 11:17
原帖由 kwoksiu 於 2009-4-18 11:13 發表
對~抽到先考慮搵腳,次次想玩都抽唔到

師兄有無分四隊抽呀? 人人都係咁架~~
作者: 兆聰    時間: 2009-4-18 11:22
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-18 11:17 發表

師兄有無分四隊抽呀? 人人都係咁架~~

沒~因為我d fd想玩又怕辛苦,
所以佢地叫我抽到先搵佢,
抽唔到都唔知佢地係咪會仲開心

ps 玩過雷利長征後真係幾想挑戰埋毅行
作者: kenneth    時間: 2009-4-18 11:42
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-18 12:10
原帖由 kenneth 於 2009-4-18 11:42 發表
有興趣﹗﹗" />" />

嘻嘻!教練,吸煙和本活動好似好有衝突喎!

btw ,不如攪支長跑網隊參賽啦。希望各跑友多多支持($$$)

暫時報名

1. 慢子
2.
3.
4.
5.
作者: kenneth    時間: 2009-4-18 12:16
作者: kenneth    時間: 2009-4-18 12:18
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-18 12:20
長跑網動員能力咁強,一定可以組織一隊好有水準既十卜添~~

呢度都有好多有經驗既毅行者,小弟都可幫下手,參加今年就會停一年啦,十卜添可以預小分~~
作者: kenneth    時間: 2009-4-18 12:21
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-18 12:38
原帖由 kenneth 於 2009-4-18 12:21 發表

你唔玩?浪費咗喎﹗" />" />

玩左四年啦,係時候抖抖~~

做support team 都唔浪費丫,小弟應該都幫到下手既~~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-4-18 13:23
原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-18 10:51 發表
樂施毅行者2009 11月20-22日
抽籤完再係到搵腳啦

日期活動5月6日上午9 時 至 5月26日下午6 時公開組別申請階段 6月17日 (三) 抽籤結果公布6月18日至7月2日 登記階段8月8日至9日 (六、日) 領取資料包8月15日  ...

我都會抽籤,如果抽到再搵腳啦~
作者: 力    時間: 2009-4-18 21:55
請預小弟!

暫時報名,抽完簽後再分組

1. 慢子
2. kenneth (目標25小時內)
3. Alex
4.
5.

作者: Left3    時間: 2009-4-18 22:03
n年冇行,但有興趣。但好似同上海馬拉松日子好近。今年想上去玩下tim。有冇人知上海馬拉松邊日?
作者: running-sue    時間: 2009-4-18 22:07
原帖由 Left3 於 2009-4-18 22:03 發表
n年冇行,但有興趣。但好似同上海馬拉松日子好近。今年想上去玩下tim。有冇人知上海馬拉松邊日?

ching, 上海馬拉松 應該係11月29日
作者: running-sue    時間: 2009-4-18 22:08
好想試, 但驚拖累隊友
作者: Left3    時間: 2009-4-18 22:11
標題: 回復 19# 的帖子
oh no....
咁都係應該去上海多D,因為有張免費機票,再加上有老友係上邊可以食住全免。

冇計。
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-18 22:38
原帖由 running-sue 於 2009-4-18 22:08 發表
好想試, 但驚拖累隊友  

Sue兄抽左先啦,如果目標只係完成,抽到搵腳應該好易~~
作者: sleung2002hk    時間: 2009-4-18 23:08
其實個排都係賽季~~~前一個星期仲係nike10k
recover到都冇問題既~~因為如果毅行練得好~~~平時d 10k比賽recover得好快
作者: 兆聰    時間: 2009-4-19 10:36
原帖由 running-sue 於 2009-4-18 22:08 發表
好想試, 但驚拖累隊友  

SUe兄~我都怕拖累隊友...
因為自己未玩過唔知能力去到邊?
不過都係抽到再算
作者: allanccl    時間: 2009-4-19 12:39
原帖由 Left3 於 2009-4-18 22:11 發表
oh no....
咁都係應該去上海多D,因為有張免費機票,再加上有老友係上邊可以食住全免。

冇計。

我都係撞期,好想跑杭州馬拉松,是十一月中的唔知邊個星期日,所以未定住。
作者: Left3    時間: 2009-4-19 22:01
標題: 回復 25# 的帖子
Allan Ching

其實上海同杭州兩個賽事,怎樣比較好?
我打算去上海原因因為方便小小,大城市氣氛又應該好D,但你的分析又如何?

呢個post應該放係海外比賽區個邊。sorry
作者: 興記J-run    時間: 2009-4-20 10:07
我想組隊完成時間47-48小時的體驗組!
作者: 法蘭    時間: 2009-4-20 11:37
好想試, 但驚拖累隊友  

我都係好想試,又係怕驚拖累隊友
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-20 12:06
原帖由 法蘭 於 2009-4-20 11:37 發表

我都係好想試,又係怕驚拖累隊友

其實應該係同一 D 實力同埋 target 時間差不多既人一齊組 team...
所以無話邊個累邊個

因為呢個 game 要一齊過 finish line... "八條腿, 一條心"
作者: running-sue    時間: 2009-4-20 12:11
咁家陣有邊幾個會入紙呢?
作者: kenneth    時間: 2009-4-20 12:14
作者: 法蘭    時間: 2009-4-20 12:19
原帖由 kenneth 於 2009-4-20 12:14 發表

x2 法蘭,响樹報咗先,其實都唔知抽唔抽到的。

小弟咁先報名:

1. 慢子
3.sleung2002hk(16腳)
4.Alex
5.法蘭
作者: 晴朗    時間: 2009-4-20 12:41
未出來年行事曆, 但都報住先

小弟咁先報名:
1. 慢子
4.Alex
5.法蘭
6.晴朗(目標30小時內, tbc)
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-20 12:54
原帖由 running-sue 於 2009-4-20 12:11 發表
咁家陣有邊幾個會入紙呢? hgjD088" />" />hj

其實如果係第一次入紙有好難抽得中... 所以有意者都應該都要入表抽
作者: 晴朗    時間: 2009-4-20 13:03
我05、06同07年都有入紙, 05年係第一次報, 都中到我條飛。
今年如果唔撞學校的行事曆, 我會入紙。
作者: running-sue    時間: 2009-4-20 13:10
好, 人一世物一世, 試就試啦

1. 慢子
4.Alex
5.法蘭
7. running-sue (第一次參加)
作者: kenneth    時間: 2009-4-20 14:00
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-20 14:07
大家到時俾心機啦...
我個膝頭仲未 ready 俾我咁玩佢...
到時無問題就可能影相 support team....
作者: 興記J-run    時間: 2009-4-20 14:13
我未決定參加, 因為大人未必批准。但都會報名抽籤...
往績如下:
1992 ~ Checkpoint 6 退出(全隊)
2001 ~ 42小時24分完成(全隊)
2003 ~ 36小時03分完成(1/2隊)
2009 ~ 計劃47-48完成
作者: batigoal    時間: 2009-4-20 14:13
大家努力!我已經約好腳,今年未能同咁多位長跑網ching ctse 組隊,睇下年有冇機會啦!

如果我咁不幸抽唔到,到時先加入會唔會太遲呀?
作者: 興記J-run    時間: 2009-4-20 14:13
我未決定參加, 因為大人未必批准。但都會報名抽籤...
往績如下:
1992 ~ Checkpoint 6 退出(全隊)
2001 ~ 42小時24分完成(全隊)
2003 ~ 36小時03分完成(1/2隊)
2009 ~ 計劃47-48小時完成
作者: gerryfung    時間: 2009-4-21 00:04
有興趣,考慮中
作者: allanccl    時間: 2009-4-21 00:16
1. 慢子
4.Alex
5.法蘭
8. Allanccl (未玩過,想試下)
作者: 山海赤子    時間: 2009-4-21 21:39
我會繼續玩, 繼續抽
唔覺唔覺就到凱旋門o架喇!
各位, 唔駛擔心呀!

"四人八腿一條心"
作者: KK    時間: 2009-4-21 23:27
呢個認真係個“傷膝之旅”~~
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-21 23:39
我唔敢去....
作者: 山海赤子    時間: 2009-4-21 23:50
只要有個好好的操練計劃
不過量
好好聆聽身體發出的訊息
速度要分配得宜

這個真的是一個"大波蓆", 一定要好好部署
但一生人總要行一次, 一個人完成縱使難
但要四個人可以一條心, 互相包容
完成一百公里更加難
所以能完成, 那種滿足感難以形容

我未行過之前都不覺得自己能夠完成o架

ee, 別說沒膽量, 最重要有心
不過你還是先好好養傷為重
作者: cc    時間: 2009-4-21 23:58
作者: ee_tpk    時間: 2009-4-22 00:02
原帖由 山海赤子 於 2009-4-21 23:50 發表
只要有個好好的操練計劃
不過量
好好聆聽身體發出的訊息
速度要分配得宜

完成一百公里更加 ...

除0左全馬..我人生另一個 target 就係毅行者

但而家以不受傷為重
待膝傷完全好番... 就會考慮一下
作者: KK    時間: 2009-4-22 00:02
原帖由 ee_tpk 於 2009-4-21 23:39 發表
我唔敢去....

我就係體驗過~~
所以話係“傷膝之旅”~~
死未
作者: 興記J-run    時間: 2009-4-22 09:27
原帖由 KK 於 2009-4-22 00:02 發表

我就係體驗過~~
所以話係“傷膝之旅”~~
死未

同意! 四個人完成個次, 除了雙腳痛之外, 令我印象最深是....有8只腳甲要換!!  死未來!
作者: allanccl    時間: 2009-4-22 09:36
只要有個好好的操練計劃
不過量
好好聆聽身體發出的訊息
速度要分配得宜

一生人總要行一次, 一個人完成縱使難
完成一百公里更加難
所以能完成, 那種滿足感難以形容

我未行過之前都不覺得自己能夠完成o架

ee, 別說沒膽量, 最重要有心
不過你還是先好好養傷為重

赤子兄的說話,將我的參加意欲提升了幾倍啊!
作者: allanccl    時間: 2009-4-22 09:38
原帖由 Jrun2009 於 2009-4-22 09:27 發表

同意! 四個人完成個次, 除了雙腳痛之外, 令我印象最深是....有8只腳甲要換!!  死未來!

唔好嚇我啦! 我d腳甲都未生番好晒,真係咁金?
作者: wadee    時間: 2009-4-22 10:50
只要有個好好的操練計劃
不過量
好好聆聽身體發出的訊息
速度要分配得宜

完成一百公里更加 ...

赤子,強ar
你上次幾耐完成
作者: KK    時間: 2009-4-22 23:05
原帖由 Jrun2009 於 2009-4-22 09:27 發表

ching!!
你自殘得有點過火~~
哈哈!!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-23 09:35
好多痛楚係可以避免架,對鞋買大一個碼,著行山襪或者兩對緊襪,可以大大減低黑甲既機會~~
膝傷係trailwalker 最常見既受傷,全程用緊身全包護膝可以減低膝頭受傷,但最重要都係好好鍛鍊,強壯既雙腿就係對膝頭最佳保護,有人可以玩完毅行者第二日踢波~~
作者: 興記J-run    時間: 2009-4-23 09:50
Ching, 如果我抽唔中籤, 我願意為長跑網組織Support Team支援你們。
作者: 迪迪仔    時間: 2009-4-23 09:53
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-23 09:35 發表

好多痛楚係可以避免架,對鞋買大一個碼,著行山襪或者兩對緊襪,可以大大減低黑甲既機會~~
膝傷係trailwalker 最常見既受傷,全程用緊身全包護膝可以減低膝頭受傷,但最重要都係好好鍛鍊,強壯既雙腿就係對膝頭最佳保護,有人可以玩完毅行者第二日踢波~~

咁我又信真係有d人係玩完毅行仲有力玩下一場......
如果我無記錯,有一年去參加黃金海岸15公里跑時,
其中有幾個參賽者係之前一日剛剛完成左Trailwalker架......
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-23 11:03
原帖由 迪迪仔 於 2009-4-23 09:53 發表

咁我又信真係有d人係玩完毅行仲有力玩下一場......
如果我無記錯,有一年去參加黃金海岸15公里跑時,
其中有幾個參賽者係之前一日剛剛完成左Trailwalker架......

總之要trailwalker 玩得開心,唔係單靠意志,最重要係四個字,"足夠準備"~~
唔單止要訓練,有好多細節,技巧,如果了解左之後就可以玩得好好,當場,如果只係想試果種肉體上生不如死既感覺,事前就乜都唔駛做~~
作者: 興記J-run    時間: 2009-4-23 13:27
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-23 11:03 發表

總之要trailwalker 玩得開心,唔係單靠意志,最重要係四個字,"足夠準備"~~
唔單止要訓練,有好多細節,技巧,如果了解左之後就可以玩得好好,當場,如果只係想試果種肉體上生不如死既感覺,事前就乜都唔駛做~~hgjD115gh ...

真是要有充足的準備, 要按編好的計劃進行訓練, 最好安排夜行以配合實際會途經的路段...等等。

生不如死的感覺....我發生在大帽出頂沿 "S"型落斜往荃錦坳....長命落斜...
作者: allanccl    時間: 2009-4-23 22:00
請大家set自己目標~~方便搵腳~thx

1. 慢子
4.Alex
5.法蘭
8. Allanccl (未玩過,想試下,當我目標30小時內吧)
作者: running-sue    時間: 2009-4-23 22:03
原帖由 allanccl 於 2009-4-23 21:55 發表
報毅行應該點報呢?

報名由5月6日0900 至 5月26 1800止,
我都未報過, 我唸住等梁妹指示
作者: allanccl    時間: 2009-4-23 22:03
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-23 09:35 發表
膝傷係trailwalker 最常見既受傷,全程用緊身全包護膝可以減低膝頭受傷,但最重要都係好好鍛鍊,強壯既雙腿就係對膝頭最佳保護,有 ...

好想跟花子兄學行啊!
作者: running-sue    時間: 2009-4-23 22:04
原帖由 allanccl 於 2009-4-23 22:03 發表

好想跟花子兄學行啊!

當日3.15見識過花子同梁妹既輕功, 好犀利
作者: allanccl    時間: 2009-4-23 22:04
原帖由 running-sue 於 2009-4-23 22:03 發表

報名由5月6日0900 至 5月26 1800止,
我都未報過, 我唸住等梁妹指示   

洗唔洗比乜野資料小鵬?

作者: allanccl    時間: 2009-4-23 22:06
原帖由 running-sue 於 2009-4-23 22:04 發表

果日佢地就住就住,都未發功!
作者: running-sue    時間: 2009-4-23 22:09
原帖由 allanccl 於 2009-4-23 22:04 發表

洗唔洗比乜野資料小鵬?

唔係大包圍咩?
小鵬轉佐新工, 成日OT, 但見佢都有online, 我唸佢會有所安排, 放心
作者: running-sue    時間: 2009-4-23 22:11
原帖由 allanccl 於 2009-4-23 22:06 發表

果日佢地就住就住,都未發功!

未發功都咁勁, 小弟當日在山頂慢慢落斜,
原本響我前幾個新位的花子兄, 眨下眼, 佢已經響山腳
作者: allanccl    時間: 2009-4-23 22:11
Thank you SUE 姐!
作者: allanccl    時間: 2009-4-23 22:13
原帖由 running-sue 於 2009-4-23 22:11 發表

未發功都咁勁, 小弟當日在山頂慢慢落斜,
原本響我前幾個新位的花子兄, 眨下眼, 佢已經響山腳

所以我好想跟佢地學行囉! 偷少少師都好丫!
作者: running-sue    時間: 2009-4-23 22:18
原帖由 allanccl 於 2009-4-23 22:13 發表

所以我好想跟佢地學行囉! 偷少少師都好丫!

乘易
作者: sleung2002hk    時間: 2009-4-23 23:38
原帖由 running-sue 於 2009-4-23 22:04 發表

幾時有輕過....我行得好慢啵
作者: KK    時間: 2009-4-24 01:33
原帖由 Jrun2009 於 2009-4-23 13:27 發表

真是要有充足的準備, 要按編好的計劃進行訓練, 最好安排夜行以配合實際會途經的路段...等等。

生不如死的感覺....我發生在大帽出頂沿 "S"型落斜往荃錦坳....長命落斜...

我覺得上斜辛苦好多~~
個d斜路原本係俾車行㗎!
行極都唔完
作者: running-sue    時間: 2009-4-24 08:53
原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-23 23:38 發表

幾時有輕過....我行得好慢啵

見你響個山頭度閃黎閃, 一時響前面, 一時響後面, 咁重話唔係輕功唔通係忍術
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-24 10:19
Sue 兄亮哥,我地玩開既唔係有咩絕技,不過晌山既時間比你地多o者,一年行/跑四百幾K 山,工多藝熟,如果大家有興趣多D 玩一樣可以比而家上落自如~~

抽籤既技巧好簡單,只係規定抽到之後唔可以換隊長,策略係總之任何一位有興趣玩既人都自己做隊長,搵三位家人朋友做隊員(唔會玩既人),抽到至慢慢搵腳,如果"不幸"你同想同隊既隊友都抽中,其中一隊退出再參加無退出果隊做普通隊員就OK~~

雖然好似狗左少少,但個個都係咁,如果你正正經經一隊去抽可能抽十年都未有得玩...
作者: oscar    時間: 2009-4-24 10:58
作者: colemen    時間: 2009-4-24 12:47
我去年都有行, 若果真係隊長可以換, 咁就可以入超過四張 Form, 不過每張報名費一舊水.

http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/tc/join/Application_information/To_Enter_the_selection_Lottery.html
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-24 12:52
其實有數計,每年大約收1000隊,500隊唔駛抽,跟住2000隊抽500隊,邊有成萬人想玩呀,大家都晌度玩抽籤遊戲~~
作者: 曲奇    時間: 2009-4-24 12:53
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-24 12:52 發表
其實有數計,每年大約收1000隊,500隊唔駛抽,跟住2000隊抽500隊,邊有成萬人想玩呀,大家都晌度玩抽籤遊戲~~

但聽朋友仔講,都幾難中籤~
作者: colemen    時間: 2009-4-24 12:58
回歸前, 我第二日去吳松街報名都無問題, 而家就真係難好多. 上年我都係靠 Reserve 隊才玩到.
作者: kopo1128    時間: 2009-4-24 14:01
原帖由 allanccl 於 2009-4-23 22:00 發表

1. 慢子
4.Alex
5.法蘭
8. Allanc ...

我都想參加!! 不過第一次, 未set到目標, 之前苗圃就用7:15. 我諗25小時之內吧!!!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-24 14:05
查實大家有無諗過用長跑網名義組隊??
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-4-24 18:15

1. 慢子
4.Alex
5.法蘭
8. Allanccl (未玩過,想試下,當我目標30小時內吧)
9. 大圍新跑手 (唔想捱睇訓,越得越好)
作者: kopo1128    時間: 2009-4-24 22:51

1. 慢子
4.Alex
5.法蘭
10. kopo1128 (第一次參加, 目標25小時內)
作者: allanccl    時間: 2009-4-25 00:46

1. 慢子
4.Alex
5.法蘭
8. Allanccl (未玩過,想試下,當我目標25小時內吧)
作者: 力    時間: 2009-4-25 09:13

1. 慢子
4.Alex (第一次參加, 目標25小時內)
5.法蘭
8. Allanccl (未玩過,想試下,當我目標25小時內吧)
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-4-25 09:33

1. 慢子(第一次參加, 目標25小時內)
5.法蘭
作者: Johnvicki    時間: 2009-4-25 22:21
5.法蘭
11. John (目標24小時內)
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-27 15:07
姣婆係好難守寡...尋晚同公司隊友吃飯,傾傾下...可能又會玩...

不過都要諗諗,無9成把握衝超一定唔玩~~
作者: 曲奇    時間: 2009-4-27 16:11
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-27 15:07 發表
姣婆係好難守寡...尋晚同公司隊友吃飯,傾傾下...可能又會玩...

不過都要諗諗,無9成把握衝超一定唔玩~~

咁Dee兄你今年繼續去馬啦~
十卜你參加~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-27 16:24
原帖由 曲奇 於 2009-4-27 16:11 發表

咁Dee兄你今年繼續去馬啦~
十卜你參加~

謝謝曲奇師姐十卜~~
玩毅行者操得辛苦就玩得過癮,操得求其就玩得辛苦,尋日難得幾位隊友仔重聚,其實大家都唔想再操得咁辛苦啦,但衝唔穿20hrs 真係好大遺憾,尋日傾傾下隊友都有少少火,如果真係要黎就要開行佢~~
曲奇師姐有無打算玩呢? 人一世物一世,一次過行一百公里喎,作為一位長跑運動員應該至少試一次~~
作者: 曲奇    時間: 2009-4-27 16:32
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-27 16:24 發表

謝謝曲奇師姐十卜~~
玩毅行者操得辛苦就玩得過癮,操得求其就玩得辛苦,尋日難得幾位隊友仔重聚,其實大家都唔想再操得咁辛苦啦,但衝唔穿20hrs 真係好大遺憾,尋日傾傾下隊友都有少少火,如果真係要黎 ...

舊年試過做十卜team...
見到個FD行得咁開心,真是有諗過玩架...
不過我落山太差,玩毅行驚拖累隊友呀....
還是行多D山操練下才考慮...
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-27 17:11
原帖由 曲奇 於 2009-4-27 16:32 發表

舊年試過做十卜team...
見到個FD行得咁開心,真是有諗過玩架...
不過我落山太差,玩毅行驚拖累隊友呀....
還是行多D山操練下才考慮...

都o岩既,我當年就係一開始唔知死,真正未學行先學跑,搞到膝頭傷左鑊金金地,曲奇師姐可以多d 行下山適應下先~~
作者: sleung2002hk    時間: 2009-4-27 23:10
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-27 16:24 發表

謝謝曲奇師姐十卜~~hgjD115" />" />hj
玩毅行者操得辛苦就玩得過癮,操得求其就玩得辛苦,尋日難得幾位隊友仔重聚,其實大家都唔想再操得咁辛苦啦,但衝唔穿20hrs 真係好大遺憾,尋日傾傾下隊友都有少少火,如果真係要黎 ...

練得越辛苦就玩得越過癮~~好同意~~不過太多變數要四個人都咁好狀態又冇傷都唔係咁易
上年識1 team人半馬都係1"30內都係岩岩做到18"0x
玩過一次我都決定左一係唔玩一玩就要比18內再快好多先玩~~~希望操山操得ok la
作者: 法蘭    時間: 2009-4-27 23:40
5.法蘭(第一次參加, 目標25小時內)
11. John (目標24小時內)
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-28 09:40
原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-27 23:10 發表

練得越辛苦就玩得越過癮~~好同意~~不過太多變數要四個人都咁好狀態又冇傷都唔係咁易
上年識1 team人半馬都係1"30內都係岩岩做到18"0x
玩過一次我都決定左一係唔玩一玩就要比18內再快好多先玩~~~希望操山操得ok l ...

第一年唔識練玩完半條人,呢兩年玩完訓醒都無咩事,過程亦未至於痛苦~~
係咪樂x 呀,差4min 做唔到sub18,毅行真係好多變數,我估8-9成隊都達唔到自己以為自己得既目標,呢個亦係其中一個毅行者吸引既地方~~
梁兄16腳唔易搵,搵到仲要時間夾,好快D 積極搵腳啦喎~~
作者: 力    時間: 2009-5-5 19:06
網上申請將於5月6日(早上9時正)開始
作者: 法蘭    時間: 2009-5-6 10:39
請問我地係咪每個人都報名抽?
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-5-6 10:50
原帖由 法蘭 於 2009-5-6 10:39 發表
請問我地係咪每個人都報名抽?

咁做機會大好多,如果四個要玩既人抽一隊好大機會無得玩(四抽一),而且呢度大部份係新人,抽到之後夾人腳比較靈活,係要俾多D 錢攞,不過抽到基本上唔憂無人玩~~
作者: 法蘭    時間: 2009-5-6 10:58
原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-6 10:50 發表

咁做機會大好多,如果四個要玩既人抽一隊好大機會無得玩(四抽一),而且呢度大部份係新人,抽到之後夾人腳比較靈活,係要俾多D 錢攞,不過抽到基本上唔憂無人玩~~

Dee 兄,
唔知大家係咪都想自己各自報名抽呢?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2