香港長跑網 - 長跑長友

標題: 今個星期六(16/5)黃金海岸游水跑步練習 [打印本頁]

作者: ginnywong    時間: 2009-5-11 10:57
標題: 今個星期六(16/5)黃金海岸游水跑步練習
咁多位,今個星期六去黃金海岸練習游海+游水跑步轉項練習, 一齊練習啦!

地點 :黃金海岸
日期:2009/5/16(星期六)
時間: 早上八時(可商量)

希望多d人一齊練習, 咁就更加好玩
作者: cfchan    時間: 2009-5-11 16:28
可惜今個星期六要返工!
下星期短週就得!

p.s. 循例都要加入風險聲明︰

警告及聲明
1. 此聚會適合初步掌握游泳技術, 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加。水上活動有一定的危險性,參加者請自行評估個人能力並量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,水溫高亦可能引發中暑或熱衰竭等症狀,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

作者: 織田信長刀    時間: 2009-5-11 22:13
我想去....但係唔知  沙田有咩車去到= =
作者: cfchan    時間: 2009-5-11 22:49
原帖由 織田信長刀 於 2009-5-11 22:13 發表
我想去....但係唔知  沙田有咩車去到= =

唔知你住沙田邊度,只知城隧線唔係去荃灣就係去葵芳,
無論荃灣或葵芳,都有得搭61M(往友愛南),搭到黃金海岸落車,前行路口轉左數分鐘就到!
作者: franklcf    時間: 2009-5-12 14:30
我都想去, 但我冇車冇得放野.
都係去城門谷操算.
作者: witchycatcat    時間: 2009-5-12 14:38
好想黎~游水+跑步,正呀.....
不過,我都要返工~傍晚又約左去荃西跑步....

想join都唔得....下次有機會

作者: ChARsoN    時間: 2009-5-12 15:26
我都想試下....
且住得比較近
希望能成事~
作者: chung1562002    時間: 2009-5-12 15:46
原帖由 ginnywong 於 2009-5-11 10:57 發表
咁多位,今個星期六去黃金海岸練習游海+游水跑步轉項練習, 一齊練習啦!

地點 :黃金海岸
日期:2009/5/16(星期六)
時間: 早上八時(可商量)

希望多d人一齊練習, 咁就更加好玩

甘早港島點去呀,我都係石澳練啦
作者: cfchan    時間: 2009-5-12 16:42
原帖由 witchycatcat 於 2009-5-12 14:38 發表
好想黎~游水+跑步,正呀.....
不過,我都要返工~傍晚又約左去荃西跑步....

想join都唔得....下次有機會

我諗住端午節搞,都係黃金泳灘游龍舟水,有無興趣呢
p.s. catcat,唔好意思,唔小心編緝左你個post,已修正
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-12 19:01
原帖由 cfchan 於 2009-5-12 16:42 發表

p.s. catcat,唔好意思,唔小心編緝左你個post,已修正

都唔錯
不過有排等了~
作者: ginnywong    時間: 2009-5-12 23:31
原帖由 franklcf 於 2009-5-12 14:30 發表
我都想去, 但我冇車冇得放野.
都係去城門谷操算.

我地會渣車去, 你唔介意可以放d野係我地到, 咁咪得law
作者: ginnywong    時間: 2009-5-12 23:34
原帖由 ChARsoN 於 2009-5-12 15:26 發表
我都想試下....
且住得比較近
希望能成事~

成事o架啦, 爭在有幾多人去咁解, 而家睇唻

計埋你應該共有四人可以去

franklcf

Jason

如果無問題,我地可以PM交換電話,到時相認

好唔好呢?
作者: ginnywong    時間: 2009-5-12 23:36
原帖由 cfchan 於 2009-5-12 16:42 發表

好呀, 端午節搞,我都想join
作者: cfchan    時間: 2009-5-13 00:15
原帖由 ginnywong 於 2009-5-12 23:36 發表

好呀, 端午節搞,我都想join

咁好喇,就咁決定!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-13 00:20

游龍舟水 ,舉腳贊成!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-13 00:21
轉項點玩法?
跑邊度? 跑游定游跑?
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-13 00:28
原帖由 ginnywong 於 2009-5-12 23:34 發表

成事o架啦, 爭在有幾多人去咁解, 而家睇唻

計埋你應該共有四人可以去

franklcf

Jason

如果無問題,我地可以PM交換電話,到時相認

好唔好呢?

OK
如果起到身就會來~
作者: cfchan    時間: 2009-5-13 00:29
原帖由 叮叮噹 於 2009-5-13 00:21 發表
轉項點玩法?
跑邊度? 跑游定游跑?

跑完游或游完跑都可以做,放定跑鞋响沙灘入口斜路,
游完一小段後,跑過沙灘後著鞋,向金海豚方向跑一小段
再跑回斜路,脫鞋下海游,重覆做,肌肉對轉項的適應會更佳!
作者: SimonFai    時間: 2009-5-13 10:22
都想試下, 但這個星期六要返工!
作者: franklcf    時間: 2009-5-13 10:38
原帖由 cfchan 於 2009-5-13 00:29 發表

跑完游或游完跑都可以做,放定跑鞋响沙灘入口斜路,
游完一小段後,跑過沙灘後著鞋,向金海豚方向跑一小段
再跑回斜路,脫鞋下海游,重覆做,肌肉對轉項的適應會更佳!

我上年黃金海岸比賽之後冇左對95%新黑色katana rac3r, 所以小心財物. 黃金海岸有人偷野, 就算人多都有.
作者: witchycatcat    時間: 2009-5-13 10:43

哎呀~~~~我地端午節玩kayak嘛...點黎呀~~
唯有下次啦~

作者: cfchan    時間: 2009-5-13 11:17
原帖由 witchycatcat 於 2009-5-13 10:43 發表

哎呀~~~~我地端午節玩kayak嘛...點黎呀~~
唯有下次啦~

" />" />

唔記得你地有活動添
作者: cfchan    時間: 2009-5-13 11:18
原帖由 franklcf 於 2009-5-13 10:38 發表

我上年黃金海岸比賽之後冇左對95%新黑色katana rac3r, 所以小心財物. 黃金海岸有人偷野, 就算人多都有.

謝謝CHING提醒 我地會搵人睇實D野喇!
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-13 12:03
原帖由 franklcf 於 2009-5-13 10:38 發表

真係唔明 d 人乜心態 , 鞋都啱........
我聽過北區都有 ching...唔見鞋 , 仲要係好舊架喎 .....整蠱多
作者: witchycatcat    時間: 2009-5-13 12:32
原帖由 loudspeaker 於 2009-5-13 12:03 發表

真係唔明 d 人乜心態 , 鞋都啱........
我聽過北區都有 ching...唔見鞋 , 仲要係好舊架喎 .....整蠱多

原來黃金海岸甘多小偷....
我之前在咖啡灣學kayak,學完沖身都係隨手掛個背囊係開放式沖身室門外,而家諗起都好彩無俾人偷...
作者: key    時間: 2009-5-13 12:46

鐵人賽都夠膽偷野, 佢唔驚比人捉倒梗生打死咩??
作者: gforce    時間: 2009-5-13 12:59
原帖由 key 於 2009-5-13 12:46 發表

鐵人賽都夠膽偷野, 佢唔驚比人捉倒梗生打死咩??

其實比賽人多, 好多時拎錯左人地既野都唔出奇,我都試過拎左人地件衫,好彩後尾搵得番個主人
我諗係無意居多
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-13 13:17
原帖由 orce 於 2009-5-13 12:59 發表

其實比賽人多, 好多時拎錯左人地既野都唔出奇,我都試過拎左人地件衫,好彩後尾搵得番個主人
我諗係無意居多

Jason 兄, 好厲害呀 山路之王, 我估你响 bike 均速 都接近 35km/hr
我第一 lap 俾你過左 之後影都無埋 , 返到終点你好似打點緊野, 可想而知時间好快 ,
果然 ....2:32:xx 完成,  有機會要多多向你學習

還有 Jason 兄 , 如果可以, 麻煩你可否 email 當日
我 , 我的朋友和李致和合照 給我 .....唔該曬你
作者: franklcf    時間: 2009-5-13 14:05
原帖由 orce 於 2009-5-13 12:59 發表

我諗係無意居多

其實真係好多時都會攞錯, 但當日係鞋帶上好有分別, 同特別新, 只著過兩次(係會既一堆鞋中, 如自己會攞應有回音). 報左總會同海灘站都冇回音.
不過大家都係小心駛得萬年船, 冇左吾緊要, 錢財身外物, 但會好吾方便lor.
作者: key    時間: 2009-5-13 14:52
原帖由 loudspeaker 於 2009-5-13 13:17 發表

Jason 兄, 好厲害呀 山路之王, 我估你响 bike 均速 都接近 35km/hr
我第一 lap 俾你過左 之後影都無埋 , 返到終点你好似打點緊野, 可想而知時间好快 ,
果然 ....2:32:xx 完成,  有機會要 ...

你地就好啦,同李致和合照,可唔可以post上黎睇睇呀?
其實我嗰日sprint落水前都見倒佢,不過之後他實在快得驚人,之後喺我第一圈單車時再比佢嘅第二圈單車爬頭,之後都冇再見倒他了
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-13 15:39
原帖由 franklcf 於 2009-5-13 14:05 發表

其實真係好多時都會攞錯, 但當日係鞋帶上好有分別, 同特別新, 只著過兩次(係會既一堆鞋中, 如自己會攞應有回音). 報左總會同海灘站都冇回音.
不過大家都係小心駛得萬年船, 冇左吾緊要, 錢財身外物, 但 ...

好明白 frank 兄感受 , 以前初初玩水陸 ,又無跟會,
第一次去到淺水灣 , 個 friend 又未到 , 無人看野 , 唯有求神拜彿,
就算俾人偷 , 都留對鞋俾我 返屋企呀大佬。
至此我一定着住 5-6 年舊衫 , 帶多對拖鞋 ,
個人 8 仔可增值 , 100-200 元 , ID
真係...最貴張 ID 架啦 , 要補 600.00 架
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-13 15:42
原帖由 key 於 2009-5-13 14:52 發表

你地就好啦,同李致和合照,可唔可以post上黎睇睇呀?
其實我嗰日sprint落水前都見倒佢,不過之後他實在快得驚人,之後喺我第一圈單車時再比佢嘅第二圈單車爬頭,之後都冇再見倒他了 ...

我都係响終點见到佢同 Andrew Wyne 吹緊水 ,
又剛巧呀 Jason兄  攞住相機 , 迫阿 Jason 幫我地合照咋。
作者: ginnywong    時間: 2009-5-13 22:58
喂,係咪即係暫時有以下的人今個星期六可以出席呀? 點解仲未有女仔報名(除左我)?

織田信長刀
Charson
franklcf
Jason
Ginny
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-13 23:09
原帖由 ginnywong 於 2009-5-13 22:58 發表
喂,係咪即係暫時有以下的人今個星期六可以出席呀? 點解仲未有女仔報名(除左我)?

織田信長刀
Charson
franklcf
Jason
Ginny

其實果邊有冇locker 架?
以及更衣室 浴室?
如果真係冇ge 話可能踢拖來就算....
不過冇跑鞋跑步@@
作者: cfchan    時間: 2009-5-13 23:11
原帖由 ChARsoN 於 2009-5-13 23:09 發表

其實果邊有冇locker 架?
以及更衣室 浴室?
如果真係冇ge 話可能踢拖來就算....
不過冇跑鞋跑步@@

無locker,有更衣室及浴室!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-13 23:43
原帖由 ginnywong 於 2009-5-13 22:58 發表

織田信長刀
Charson
franklcf
Jason
Ginny

Ginny,

比較少女仔跑步, 更加少女仔玩三項嘛!
妳唔知自己係女強人咩?
作者: ginnywong    時間: 2009-5-14 08:17
原帖由 cfchan 於 2009-5-13 23:11 發表

無locker,有更衣室及浴室!

個更衣室同浴室比一般的沙灘好好多o架!

如果驚比人偷鞋, 我地可以輪流睇鞋, 輪流練轉項

唔練轉項o果陣, d 野唔介意的話可以擺係我地架車到
作者: ginnywong    時間: 2009-5-14 08:18
原帖由 叮叮噹 於 2009-5-13 23:43 發表

Ginny,

比較少女仔跑步, 更加少女仔玩三項嘛!
妳唔知自己係女強人咩?

叮叮噹,你咪講笑啦, 你都係一個跑手, 你都好强呀!
作者: franklcf    時間: 2009-5-14 09:51

織田信長刀
Charson
franklcf
Jason
Ginny

我係吾去ga. 下次啦.
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-14 11:14
我跟大家都素未謀面
到時點認呢?
作者: gforce    時間: 2009-5-14 13:29
原帖由 loudspeaker 於 2009-5-13 13:17 發表

如果35km/hr咪追到John Tonk?我都好想... 咪表個av都好似唔過30km/hr,
我既完成時間係2:34:xx, 單車同步都幾滿意, 不過游水就
合照我希望係呢一兩日upload到啦
見你地玩完都好happy, 希望下場科學園半程大家都有進步
作者: bmc    時間: 2009-5-14 14:02

AV35km/hr,平路我就keep到.比完賽都唔記得睇返自己的AV
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-14 20:01
原帖由 orce 於 2009-5-14 13:29 發表

如果35km/hr咪追到John Tonk?我都好想... 咪表個av都好似唔過30km/hr,
我既完成時間係2:34:xx, 單車同步都幾滿意, 不過游水就
合照我希望係呢一兩日upload到啦
見你地玩完都好happy, 希望下場科學園半程大 ...

我還未報名,想看看找個星期天去創新路試下,
用什麼時間可以完成,再報名。
今次可以鉤車,我其實好擔心會障礙人
不過我多數會報名, 好似我們又一切開始。

登錄/註冊後可看大圖

作者: gforce    時間: 2009-5-14 22:55
原帖由 loudspeaker 於 2009-5-14 20:01 發表

不過我多數會報名, 好似我們又一切開始。https://www.longrun.hk/forum/images/smilies/d ...

唔使擔心阻住人, 一個成功既運動, 除左一班出色既運動員, 我地呢大班志在enjoy過程既人都好重要
就好似渣馬, 真正快既人又有幾多個percent?
有時間幾大都要報, 香港本地三項真係無咩幾可
作者: cfchan    時間: 2009-5-14 23:30
原帖由 loudspeaker 於 2009-5-14 20:01 發表

不過我多數會報名, 好似我們又一切開始。https://www.longrun.hk/forum/images/smilies/d ...

loud ching,我以龜速踩車,都從未擔心阻到人!
我知道自己連俾人勾車的資格都無,咪靠左行咯
高手自會搵到路爬頭,唔駛擔心!
如果有時間玩的話,報左名先都無壞!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-15 00:15
原帖由 ChARsoN 於 2009-5-14 11:14 發表
我跟大家都素未謀面
到時點認呢?

綠衣為記.
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-15 00:29
原帖由 叮叮噹 於 2009-5-15 00:15 發表

綠衣為記.

@@....今日衝圈著咗.....
睇下明天洗過後乾唔乾...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-15 00:36
原帖由 ChARsoN 於 2009-5-15 00:29 發表

@@....今日衝圈著咗.....
睇下明天洗過後乾唔乾...

今晚洗, 明早就乾啦!
作者: key    時間: 2009-5-15 09:31
原帖由 叮叮噹 於 2009-5-15 00:15 發表

綠衣為記.

你地其實約左幾點?我都想睇吓我有冇機會join倒你地
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-15 09:57
原帖由 orce 於 2009-5-14 22:55 發表

唔使擔心阻住人, 一個成功既運動, 除左一班出色既運動員, 我地呢大班志在enjoy過程既人都好重要
就好似渣馬, 真正快既人又有幾多個percent?
有時間幾大都要報, 香港本地三項真係無咩幾可

無錯 , 牡丹雖好, 都要我呢類綠葉.............
今個星期日 , 8 點公廁等 , 到時电聯 ,
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-15 10:01
原帖由 cfchan 於 2009-5-14 23:30 發表

loud ching,我以龜速踩車,都從未擔心阻到人!" />" />
我知道自己連俾人勾車的資格都無,咪靠左行咯" />" />
高手自會搵到路爬頭,唔駛擔心!" />" />
如果有時間玩的話,報左名先都無壞!

cf hing, 31-5 都玩呀 ?到時見 ,
每次聽见 d 鍊餅聲 沙沙聲 , 响你後面好急促咁黎,
自己都好輕奮 , 好想跟住去 , 耐何..........
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-15 10:07
原帖由 key 於 2009-5-15 09:31 發表

你地其實約左幾點?我都想睇吓我有冇機會join倒你地

Key hing, 今個星期日 , 8 點, 創新路操車 ,
有與趣 join 嗎 ?  公厠 等
作者: ginnywong    時間: 2009-5-15 10:17
原帖由 loudspeaker 於 2009-5-15 10:07 發表

Key hing, 今個星期日 , 8 點, 創新路操車 ,
有與趣 join 嗎 ?  公厠 等

或者星期六, 8點黃金海岸游水+跑步

你玩邊樣呀?兩日都到?
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-15 10:45
原帖由 ginnywong 於 2009-5-15 10:17 發表

你玩邊樣呀?兩日都到?

星期六要返工 , 多數黎唔到 ,
今個星期日 , 8 點我會 join 你同 Jason, 操下創新路,
作者: 711MF    時間: 2009-5-15 11:01
作者: cfchan    時間: 2009-5-15 11:18
原帖由 711MF 於 2009-5-15 11:01 發表

個沙灘咁大你地係邊個位置集合架,
有時間去睇下你地點練都好..

回7兄,位置係停車場直出沙灘前的斜路。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-15 11:19
原帖由 711MF 於 2009-5-15 11:01 發表

個沙灘咁大你地係邊個位置集合架,
有時間去睇下你地點練都好..

唔通7兄都有興趣玩鐵人?
作者: 711MF    時間: 2009-5-15 11:22
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-15 11:26
原帖由 711MF 於 2009-5-15 11:22 發表

唔係 見近近地慢跑過去睇睇佢地點練啫..

IC.....最衰自己游水唔掂,唔係都想試下玩~
作者: 711MF    時間: 2009-5-15 11:30
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-15 12:10
原帖由 711MF 於 2009-5-15 11:30 發表

我都係,因為我D腳指好易抽根架....

我間中都會游游下抽筋...
作者: key    時間: 2009-5-15 13:02
原帖由 ginnywong 於 2009-5-15 10:17 發表

你玩邊樣呀?兩日都到?

好,既然兩邊都咁好玩,又可以見見各位Ching和Ctse, 我就兩日都join; 不過,我兩日都只可以玩到9點半,因為要趕番過香港嗰邊車d仔女去學野,練唔倒好多,唔好意思 

作者: key    時間: 2009-5-15 22:59
原帖由 key 於 2009-5-15 13:02 發表

好,既然兩邊都咁好玩,又可以見見各位Ching和Ctse, 我就兩日都join; 不過,我兩日都只可以玩到9點半,因為要趕番過香港嗰邊車d仔女去學野,練唔倒好多,唔好意思   

其實, 練個半鐘係咪短過頭?? 不如下次我時間鬆預d再join你們吧
作者: cfchan    時間: 2009-5-15 23:01
原帖由 key 於 2009-5-15 22:59 發表

其實, 練個半鐘係咪短過頭?? 不如下次我時間鬆預d再join你們吧

練到個半鐘已經ok,有質數的一課,唔一定要練得耐!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-15 23:24
今晚遲收工冇去跑步, 個人好攰, 睇吓明早有冇力嚟玩吓水.
作者: ginnywong    時間: 2009-5-15 23:30
原帖由 cfchan 於 2009-5-15 11:18 發表

回7兄,位置係停車場直出沙灘前的斜路。

我地應該會係停車場直出右少少o果度游住水先, 跟住先去斜路附近練轉項
作者: cfchan    時間: 2009-5-15 23:30
原帖由 叮叮噹 於 2009-5-15 23:24 發表

咁就更應該輕鬆玩番下啦!
作者: ginnywong    時間: 2009-5-15 23:33
原帖由 叮叮噹 於 2009-5-15 23:24 發表

好呀好呀, 最好就一齊游啦!
作者: ginnywong    時間: 2009-5-15 23:35
為左大家容易d搵到我地, 我地會著住件毅騰會衫, 準時係沙灘出現,大家見到我地,就唔好怕醜,過唻一齊玩啦!
作者: ginnywong    時間: 2009-5-15 23:36
原帖由 cfchan 於 2009-5-15 23:01 發表

練到個半鐘已經ok,有質數的一課,唔一定要練得耐!" />" />

同意同意! key師兄, 唻啦!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-15 23:46
原帖由 ginnywong 於 2009-5-15 23:35 發表
為左大家容易d搵到我地, 我地會著住件毅騰會衫, 準時係沙灘出現,大家見到我地,就唔好怕醜,過唻一齊玩啦!

係邊度等, 邊個位置玩?
作者: ginnywong    時間: 2009-5-16 00:06
停車場直出右少少o果部份沙灘, 有間唔知叫咩名的餐廳對出o果度
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-16 00:16
原帖由 ginnywong 於 2009-5-16 00:06 發表
停車場直出右少少o果部份沙灘, 有間唔知叫咩名的餐廳對出o果度

I see, tks.
作者: 711MF    時間: 2009-5-16 11:42
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-16 11:43
今朝終於游過海灘~
自從識游水後都未落過海灘游水
只係未識游果時抱住個救生圈隨海浪飄盪
係海入面變數大過泳池好多....
成日比水流沖咗去唔知邊道
以及係水面下乜都望唔到
另外 又比d 海水搞到喉嚨痛....不過而家無事了
不過 以後都想再游~
作者: key    時間: 2009-5-16 11:44
今早好開心, 可以跟各位ching和ctse一齊練,可惜我要早走,只練左一round 
不過,我睇番時間,嗰一round應該大概只有800m run + 400m swim + 800m run
作者: key    時間: 2009-5-16 11:52
原帖由 ChARsoN 於 2009-5-16 11:43 發表
今朝終於游過海灘~
自從識游水後都未落過海灘游水
只係未識游果時抱住個救生圈隨海浪飄盪
係海入面變數大過泳池好多....
成日比水流沖咗去唔知邊道
以及係水面下乜都望唔到
另外 又比d 海水搞到喉嚨痛.. ...

加油呀,charson兄,你地真係跑得好快,我真係追得你地好辛苦   
作者: key    時間: 2009-5-16 11:54
原帖由 711MF 於 2009-5-16 11:42 發表
今日見到鐵人練水..
ginny 浮動驚人,好似浮係水面跣去咁.
key 蛙式重快過自由式.
jason 游完水跑步都追到我氣咳.
charson 加油啊...

我下次帶埋游鏡落水浮下先,,,

711兄,下次記住帶埋游水鏡呀,游海水真係free好多架 
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-16 12:53
原帖由 711MF 於 2009-5-16 11:42 發表
今日見到鐵人練水..

好鬼身痕 , 最衰要返工,
作者: cfchan    時間: 2009-5-16 13:17
原帖由 loudspeaker 於 2009-5-16 12:53 發表

好鬼身痕 , 最衰要返工,

X 2
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-16 16:42
原帖由 key 於 2009-5-16 11:44 發表
今早好開心, 可以跟各位ching和ctse一齊練,可惜我要早走,只練左一round 
不過,我睇番時間,嗰一round應該大概只有800m run + 400m swim + 800m run

下次等我準備得好d 再玩晒全課~
不過
今日第二次落水時個感覺唔好(好似要同d 水博命咁)
所以游咗少少覺得唔對勁就掉頭上岸了@@
作者: ginnywong    時間: 2009-5-16 21:51
好開心可以同大家一齊玩, 今日好可惜我腳踭痛唔跑得
下次再有埋cfchan 同louadspeaker就更加好啦
叮叮噹,點解今日唔見你o架, 等我成日周圍望搵你tim

key ching,聽日8點科學園希望又見到你啦
作者: ginnywong    時間: 2009-5-16 21:53
今日見到鐵人練水..

我浮可能係脂肪比例較多

不過雖然浮,但係快唔到, 要再苦練下先得
作者: loudspeaker    時間: 2009-5-16 21:57
原帖由 ginnywong 於 2009-5-16 21:51 發表
下次再有埋cfchan 同louadspeaker就更加好啦

明天是公廁側等, 8 點見。
如果可以在星期天,我都可以過來 join你地一起遊泳.
作者: 711MF    時間: 2009-5-16 22:22
作者: cfchan    時間: 2009-5-16 22:37
原帖由 ginnywong 於 2009-5-16 21:51 發表

Ginny,下星期六,又或者28/5端午節,諗唔諗住搞多一次呢?
另外,經過星期四游水,以及星期五跑步的燃燒生命練習後,今日連坐直d都有困難,聽日我已經同JASON講左唔去,休息下!
作者: key    時間: 2009-5-16 23:31

Yes, I'll try my best to come
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-17 00:38

唔好意思, 太攰, 七點起身唔想出街再訓夠先起身,
可能嚟排飲中藥, 身體排毒內部調節, 消耗特別大, 個人容易疲倦.
加上呢兩日面談多, 好花心神, 非常疲累, 昨晚好頭痛.
希望下次一齊玩啦!
作者: ginnywong    時間: 2009-5-17 13:04
原帖由 叮叮噹 於 2009-5-17 00:38 發表

唔好意思, 太攰, 七點起身唔想出街再訓夠先起身,
可能嚟排飲中藥, 身體排毒內部調節, 消耗特別大, 個人容易疲倦.
加上呢兩日面談多, 好花心神, 非常疲累, 昨晚好頭痛.
希望下次一齊玩啦!

咁好好休息下,遲d再玩
作者: gforce    時間: 2009-5-17 20:58
今日見到鐵人練水..

Key兄d蛙式真係好利害, 比佢放左幾條街
作者: key    時間: 2009-5-18 10:36
原帖由 orce 於 2009-5-17 20:58 發表

Key兄d蛙式真係好利害, 比佢放左幾條街

你仲勁啦,到左最後嗰part跑步,話咁快就比你爬番頭,真係想請教吓,點樣可以improve,因為我真係完全跟唔上你地 

呀,之前我搞錯左,我地嗰日練習既距離應該係1600m run + 400m swim + 1600m run,而唔係800m run + 400m swim + 800m run 
作者: gforce    時間: 2009-5-18 13:01
原帖由 key 於 2009-5-18 10:36 發表

你仲勁啦,到左最後嗰part跑步,話咁快就比你爬番頭,真係想請教吓,點樣可以improve,因為我真係完全跟唔上你地 

呀,之前我搞錯左,我地嗰日練習既距離應該係1600m run  ...

唔好話請教, 有興趣星期五交流下
作者: key    時間: 2009-5-18 13:12
原帖由 orce 於 2009-5-18 13:01 發表

唔好話請教, 有興趣星期五交流下

星期五你地會喺邊度練?幾點開始?
作者: ginnywong    時間: 2009-5-18 13:28
原帖由 key 於 2009-5-18 13:12 發表

星期五你地會喺邊度練?幾點開始?

19:30  係沙田運動場
o果個係我地個鐵人會的練習, 不過而家至6月免費,得其他人都可以唻玩下
作者: key    時間: 2009-5-18 14:31
原帖由 ginnywong 於 2009-5-18 13:28 發表

19:30  係沙田運動場
o果個係我地個鐵人會的練習, 不過而家至6月免費,得其他人都可以唻玩下

太好了,I'll try my best to join, many thanks !!
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-22 19:38
明天仲玩唔玩呀?
作者: bmc    時間: 2009-5-22 22:47
明天仲玩唔玩呀?
作者: key    時間: 2009-5-22 22:47
原帖由 ChARsoN 於 2009-5-22 19:38 發表
明天仲玩唔玩呀?

明早要番公司,下次再約吖
作者: cfchan    時間: 2009-5-22 23:16
原帖由 ChARsoN 於 2009-5-22 19:38 發表
明天仲玩唔玩呀?
原帖由 bmc 於 2009-5-22 22:47 發表
明天仲玩唔玩呀?

https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
明天都會去玩,只係如果雷暴就唔游水!
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-23 01:21
標題: 回復 99# 的帖子
我聽朝唔來了....
大家玩得開心d~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2