香港長跑網 - 長跑長友

標題: 上海国际马拉松 [打印本頁]

作者: Left3    時間: 2009-5-11 19:08
標題: 上海国际马拉松
9月1日开始报名
11月29日比赛

http://www.shmarathon.com/marathon2009/home.html
作者: allanccl    時間: 2009-5-11 19:26
多謝Left3師兄提供!
上海馬拉松係很有氣氛的,賽道是在市區封路,兩旁企滿觀眾替你打氣,全平路,小弟跑過半馬,有機會一定會跑番個全馬先得。
作者: 哈利330    時間: 2009-5-11 20:37
好像找不到路線圖
作者: allanccl    時間: 2009-5-11 21:07
九月一日先開始報名,當然未有詳情,閣下可看看舊年既路線圖先。
作者: Fabio    時間: 2009-5-12 09:56
不算全平路,有3~4处高架桥,特别是35KM处有一较长高架桥,不过比渣打香港好很多,服务和气氛很好,有"宝矿力水特"提供,装备全由"美津浓"提供,很超值,去年4小时内还有背包一个,男子80名内有慢跑鞋一双.女子也有类似的,但具体情况不知,小弟去年拿了背包一个.
不过后段因为在市郊公路上跑,只封闭部分公路,有车辆在旁边经过,有尾气及灰尘问题,后段郊区路段一些路口也有人车争路现象发生,有警察维持秩序.
作者: 哈利330    時間: 2009-8-20 16:59
有路線圖啦:

http://www.shmarathon.com/marathon2009/images/09course.pdf

作者: Turalyon    時間: 2009-8-20 17:02
報咗 unicef 半馬, 參加唔到呢個
好可惜~~
作者: Fabio    時間: 2009-8-21 00:13
路线跟去年一样。
去年11.30举办,起跑前温度约8度左右,中途会上升到15度左右,跑起来后不会觉得冷。
作者: TerrySze    時間: 2009-8-21 09:31
可能會報.....有沒人會去E個比賽 ?
作者: Left3    時間: 2009-8-21 14:04
原帖由 TerrySze 於 2009-8-21 09:31 發表
可能會報.....有沒人會去E個比賽 ?

Terry Ching

I am still a yes, will go!

Spending the money, go so far, why waste the effort, so should be running the FM, only if still out of shape or injured then will run HM....

anyone else going????
作者: onionufo    時間: 2009-8-24 21:21
標題: 回復 10# 的帖子
好似喺中國內地唯一既證書上面提供埋"個人時間"的馬拉松賽事,連半馬都有晶片計時,真系值得一去既賽事.
坐飛機去既話喺http://www.china-sss.com/訂票好似幾抵,我有時間應該都會去
作者: allanccl    時間: 2009-8-24 23:01
原帖由 onionufo 於 2009-8-24 21:21 發表
好似喺中國內地唯一既證書上面提供埋"個人時間"的馬拉松賽事,連半馬都有晶片計時,真系值得一去既賽事.
坐飛機去既話喺http://www.china-sss.com/訂票好似幾抵,我有時間應該都會去

係呀! 連半馬都有電腦打印既証書,好像一張支票咁大,有埋大會及個人時間,前年兩小時之內完成有對多威跑鞋送添。
作者: Left3    時間: 2009-9-1 21:14
原帖由 allanccl 於 2009-8-24 23:01 發表

係呀! 連半馬都有電腦打印既証書,好像一張支票咁大,有埋大會及個人時間,前年兩小時之內完成有對多威跑鞋送添。

aiya, dont talk, go la every ching ctse...
i will sign up tmr la.
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-2 01:14
原帖由 Left3 於 2009-5-11 19:08 發表
9月1日开始报名
11月29日比赛

http://www.shmarathon.com/marathon2009/home.html

可能會考慮明年或者後年去跑。
作者: TerrySze    時間: 2009-9-2 11:52
http://www.shmarathon.com/marathon2009/home.html <--- Service Unavailable
作者: TerrySze    時間: 2009-9-2 11:53
原帖由 Left3 於 2009-9-1 21:14 發表

aiya, dont talk, go la every ching ctse...
i will sign up tmr la.

ching...報了名未 ??
作者: Left3    時間: 2009-9-2 13:10
標題: 回復 16# 的帖子
Service Unavailable  !!! Same Same
作者: Left3    時間: 2009-9-2 13:47
原帖由 TerrySze 於 2009-9-2 11:53 發表

ching...報了名未 ??

download 到 form 啦!
但要体检证明, 用支付宝或汇钱到银行。有D烦,找上诲 D friend帮下,有进展通知各位。
作者: Left3    時間: 2009-9-2 13:53
原帖由 Left3 於 2009-9-2 13:47 發表

download 到 form 啦!
但要体检证明, 用支付宝或汇钱到银行。有D烦,找上诲 D friend帮下,有进展通知各位。

BTW, 各ching ctse, 如有参加过, 有无解救? 点register?
作者: TerrySze    時間: 2009-9-3 14:49
原帖由 Left3 於 2009-9-2 13:53 發表

BTW, 各ching ctse, 如有参加过, 有无解救? 点register?

Let me ask friend on Sunday ...
作者: Left3    時間: 2009-9-7 18:54
各位,
ok 左la, 系上海个friend帮我apply 左!!!
1. 先download form...
2. 填好
3. 找医生certify 身体状态
4. 160RMB (cash, 好D)
5. 交ID card 副本
6. 交form
都几快!!

出发la....
作者: allanccl    時間: 2009-9-7 21:55
原帖由 Left3 於 2009-9-7 18:54 發表
各位,
ok 左la, 系上海个friend帮我apply 左!!!
1. 先download form...
2. 填好
3. 找医生certify 身体状态
4. 160RMB (cash, 好D)
5. 交ID card 副本
6. 交form
都几快!!
出发la

恭喜ching,好好享受吧,沿途好多啦啦隊架!
作者: 華哥    時間: 2009-9-8 17:21
我生平第一個全馬就係上海,2002年。
作者: TerrySze    時間: 2009-9-12 10:32
原帖由 華哥 於 2009-9-8 17:21 發表
我生平第一個全馬就係上海,2002年。

我的海外徵戰第一個全馬都要俾上海
e次全馬係自己正式認真跑步後的第一個全馬.....好期待
前兩日EMAIL了資料俾我上海親戚同我報名.
作者: kf    時間: 2009-9-12 15:04
原帖由 TerrySze 於 2009-9-12 10:32 發表

我的海外徵戰第一個全馬都要俾上海
e次全馬係自己正式認真跑步後的第一個全馬.....好期待
前兩日EMAIL了資料俾我上海親戚同我報名.
我o既第一個海外全馬係o黎緊o既杭馬....好期待x2
作者: elect    時間: 2009-9-13 12:59
我9月11日去現場報的名,順便去組委會指定的仁愛醫院進行了簡單的體檢
作者: Left3    時間: 2009-9-17 13:31
仲有边个去上海?
Confirm 左可否列名? 好等相认!

1. Left3
作者: TerrySze    時間: 2009-9-17 17:10
原帖由 Left3 於 2009-9-17 13:31 發表
仲有边个去上海?
Confirm 左可否列名? 好等相认!

1. Left3

1. Left3
2. TerrySze
作者: hyacinth    時間: 2009-9-21 18:30
請問各位係邊度體檢,幾多錢呀?
作者: allanccl    時間: 2009-9-21 18:49
原帖由 hyacinth 於 2009-9-21 18:30 發表

普通私家醫生都得架啦,小弟前年在西灣河隨便找一個私家醫生,拿住張報名表推門入去問下要幾多錢,有一個話$150,我就請佢簽,佢問小弟病歷及作簡單身體檢查(量血壓、聽心臟、聽肺等等)後便簽了,之後拿去中旅社報名,咁就OK左。ching可以試下。
作者: alfredyu    時間: 2009-9-26 11:53
1. Left3
2. TerrySze
3. Alfredyu

我經[跑吧]報左, [跑吧]係一個全國性跑步網上組織, 到時食住由佢地安排, 可以識下大陸跑友. 呢 個月香港仲好熱, 練得唔好, 下個月初要先攻克20K.
作者: TerrySze    時間: 2009-9-26 13:04
原帖由 hyacinth 於 2009-9-21 18:30 發表

我上個月打電話問了主辨單位,佢話港澳同胞入境時都有填健康申報表,可以唔使體檢
我唔知信唔信佢好.穩陣起見,scan了體檢報告+ 再加上2次跑馬拉松的證書...EMAIL資料俾我親戚報名,已經報了名

我今年本身作了體檢(HKD500~~,大廈成日收到個D宣傳單張,.........題外話: 我三餐出街吃...膽固醇高......(膽固醇高同飲食好大關係....唔係跑得多就沒..大家注意飲食.)

作者: TerrySze    時間: 2009-9-26 13:08
原帖由 alfredyu 於 2009-9-26 11:53 發表
1. Left3
2. TerrySze
3. Alfredyu

我經[跑吧]報左, [跑吧]係一個全國性跑步網上組織, 到時食住由佢地安排, 可以識下大陸跑友. 呢 個月香港仲好熱, 練得唔好, 下個月初要先攻克20K.

CHING.....而家真係好熱,,我走完20K...足足輕了6磅 !!
我KEEP住每星期50K.....每2個星期走一次20K以上..
作者: allanccl    時間: 2009-9-30 21:19
長鴻旅遊的Joey托小弟通知大家,香港人不用醫生証明的,報名就可以了,如果經中旅社報都應該唔洗,因為舊年在楊州小弟與華哥與其副經理講過,他答應唔洗的。
作者: TerrySze    時間: 2009-10-7 15:33
原帖由 allanccl 於 2009-9-30 21:19 發表
長鴻旅遊的Joey托小弟通知大家,香港人不用醫生証明的,報名就可以了,如果經中旅社報都應該唔洗,因為舊年楊州小弟與華哥與其副經理講過,他答應唔洗的

亮哥好有FACE!!
作者: cherubic_bear    時間: 2009-10-23 23:18
標題: 找参加半马的女孩
大家好,有没有美女参加了上海马拉松的,我是在上海工作,所以参加了今年的半马,希望能认识其他朋友一起跑^_^
作者: TerrySze    時間: 2009-10-24 00:09
原帖由 cherubic_bear 於 2009-10-23 23:18 發表
大家好,有没有美女参加了上海马拉松的,我是在上海工作,所以参加了今年的半马,希望能认识其他朋友一起跑^_^

CHING..你想认识其他朋友一起跑,定係想认识美女一起跑 ?
我都想知有没有美女参加了上海马拉松....
作者: cherubic_bear    時間: 2009-10-26 22:04
標題: 一起跑
因为ctse那里没有讨论上海马拉松,所以来问下,只要是跑手都想认识,多多交流
作者: alfredyu    時間: 2009-10-27 14:42
我经跑吧报了名,跑全马。2006年我跑过厦门马拉松,这次是第二次去国内比赛。
作者: 小鳥    時間: 2009-11-1 12:17
有幾多跑友報左名? 香港中旅社可以報名嗎?
作者: allanccl    時間: 2009-11-1 13:19
原帖由 小鳥 於 2009-11-1 12:17 發表
有幾多跑友報左名? 香港中旅社可以報名嗎?

應該可以的,可以download份報名表,填妥後去任何一間中旅社報都得,(舊年前年都得,相信今年都得呱,sorry,小弟今年無報,唔知今年有無改)。
作者: Left3    時間: 2009-11-9 14:04
上海隊。 。 。
各位備戰如何? ?
不如今個星期六約跑一次?
作者: TerrySze    時間: 2009-11-10 01:24
原帖由 Left3 於 2009-11-9 14:04 發表
上海隊。 。 。
各位備戰如何? ?
不如今個星期六約跑一次?

Hi Left3兄..我都想跑一次....可惜只腳咬柴,忡未好返...休了2個星期,上海跑唔跑到都成問題
作者: alfredyu    時間: 2009-11-10 11:34
上个星期跑左30K,用时三小时。今个星期六早可以跑次20-25K,去便度跑好?
作者: ericlms    時間: 2009-11-10 12:27
原帖由 TerrySze 於 2009-11-10 01:24 發表

Hi Left3兄..我都想跑一次....可惜只腳咬柴,忡未好返...休了2個星期,上海跑唔跑到都成問題

Terry Ching, don't be upset. You've a good base. Suppose the last 3 weeks is for taper, no more LSD and reduce speed work. In the meantime, avoid any execises which have risks to make further injury on the heel. Take more rest.

Most important, you're better to consult Doctor and hear your body whether the current condition is suitable for running. If you're a runner like me who noone can stop, right? Try switching the remaining workouts to less heel stressful execises which can maintain the aerobic level. If possible, consider walking / swimming / gym / light jog.

Evaluate the condition in the final week, if the feeling is not good, adjust the target and enjoy the atomsphere is also a good idea. Focus on next.

Hope this can help.
作者: Left3    時間: 2009-11-10 14:01
Terry Ching
我都拉傷左條右hamstring成兩個星期,休左4日,miss左一次長課,日日fu冰,查消炎高….點算???

上星期六同onon, gary, cu跑左一轉,除左上大斜外,都ok,琴日早10.5K,今早8.5k,好似隻腳無太緊了,但速度去唔得快, 530/K都好盡好盡。想跑番轉445/K tempo都無可能….

好在上海條路大平,必要時就------   跑+跑+跑+跑+行跑+行跑+行+行+行+行+行+企+企+企..

Alfred Ching,好!星期六25K!條路您話事!
我都拉傷左條右hamstring成兩個星期,休左4日,miss左一次長課,日日fu冰,查消炎高….點算???

上星期六同onon, gary, cu跑左一轉,除左上大斜外,都ok,琴日早10.5K,今早8.5k,好似隻腳無太緊了,但速度去唔得快, 530 -545/K都好盡好盡。想跑番轉445/K tempo都無可能….

好在上海條路大平,必要時就-
作者: alfredyu    時間: 2009-11-10 22:52
今年天氣熱,我都練得唔好, 不過起碼跑左 30k (6min/Km). 星期六打算跑次斜路練下腳力,  - 希望可以跑到25K.

6點半開始, 跑上山頂來回有冇興趣呢?
作者: TerrySze    時間: 2009-11-11 12:10
原帖由 ericlms 於 2009-11-10 12:27 發表

Terry Ching, don't be upset. You've a good base. Suppose the last 3 weeks is for taper, no more LSD and reduce speed work. In the meantime, avoid any execises which have risks to make further inju ...

HI Ericlms CHING,

You are my "工友隊" teammate in the HM last week but I am sorry that I cannot run for our team. I am very upset because of the injury. I prepare this SH marathon for a half year and it is the critical moment for training now but I stop running and give up all match. I have seen a doctor, he asked me to take rest as well. I feel painful when running fast, so I try to run slowly now. Sometimes I will go to swimming.
My target is I can run in SH marathon at this moment (Forget about the PB........). The most importance for me is ROCOVER, since XM marathon is 8 weeks later. I have another chance to achieve
my PB.

作者: TerrySze    時間: 2009-11-11 12:23
原帖由 Left3 於 2009-11-10 14:01 發表
Terry Ching

上星期六同onon, gary, cu跑左一轉,除左上大斜外,都ok,琴日早10.5K,今早8.5k,好似隻腳無太緊了,但速度 ...

LEFT3 CHING.
比賽前傷佐。。。真係好無奈! 我前晚直情發夢自己只腳好返…
你都要多休息. 你可以跑慢D,KEEP住跑6�K.最重要的是唔好俾體能下降,正如ericlms兄講去swimming / gym。
作者: Left3    時間: 2009-11-11 13:22
標題: 回復 49# 的帖子
Terry ching
your injured speed probably still faster than my tempo!

Alfred Ching
Run flat ok ma instead of 上山頂練腳力
作者: TerrySze    時間: 2009-11-11 14:33
原帖由 Left3 於 2009-11-11 13:22 發表
Terry ching
your injured speed probably still faster than my tempo!

Run flat ok ma instead of 上山頂練腳力

Not really.... I only walk now...
作者: alfredyu    時間: 2009-11-11 15:05
Left3 ching:  Do you want to run in happy valley - the advantage of this is that we know exactly how far we run. It will be not so bored if run together. My target speed will be 5.5min/Km

Terry ching: To recover as soon as possible is most important, and there is just one month betweeen Shanghai and Xiamen Marathon. So be relax and  focus on Xiamen .
作者: ericlms    時間: 2009-11-11 15:46
原帖由 TerrySze 於 2009-11-11 12:10 發表

HI Ericlms CHING,

You are my "工友隊" teammate in the HM last week but I am sorry that I cannot run for our team. I am very upset because of the injury. I prepare this SH marathon for a half ye ...

Take it easy Ching. Lot of chances. I got the similar case in 2009 SCM, full of confidence to step into sub4 after 6 months of sweating. Nightmare happened 2 days before that date, I reactivated the knee injury in a usual stretching when placing the leg on the fence. Time was not allowed for healing. On that morning, I had difficulty even attempt to walk. Face it. Swear to come back and have to do better in next year SCM.

Terry Ching組團, 小弟立即報團. 相信有不小Ching可能報團.

上海隊加油!!!

作者: TerrySze    時間: 2009-11-11 15:56
原帖由 ericlms 於 2009-11-11 15:46 發表

Take it easy Ching. Lot of chances. I got the similar case in 2009 SCM, full of confidence to step into sub4 after 6 months of sweating. Nightmare happened 2 days before that date, I reactivated t ...

Ching I am sorry to hear your experience. You return now. That is good !
作者: Left3    時間: 2009-11-11 18:47
各位,受伤难免,保重,保重!
Terry Ching, 你会吾会去上海跑呀?

总之平路加小斜都OK ge, 又不需跑20个跑马地圈....

不如港岛北岸来回 (小西弯--博父林),其他人有兴致可随时加入....我会约530开跑, 打算9am收工。
Alfred 会唔会出post约跑???
作者: alfredyu    時間: 2009-11-11 19:40
5:30開跑? 你真係勁, 好, 我一於陪你跑, 我在北角電 器道城市花園酒店等你 (5:45) - 有冇人會咁早起身?出post嚇親人. 你可以試下.
不過我跑 最多兩個半鐘, 尾段你要自己 捱了.
你打萛跑几快? 5.5min/Km okey 嗎?
作者: TerrySze    時間: 2009-11-12 09:45
原帖由 Left3 於 2009-11-11 18:47 發表
各位,受伤难免,保重,保重!
Terry Ching, 你会吾会去上海跑呀?

总之平路加小斜都OK ge, 又不需跑20个跑马地圈....

不如港岛北岸来回 ...

I will be there since I booked the ticket already.
One of my sister is in SH, if I cannot run, I can still visit her.
作者: allanccl    時間: 2009-11-12 10:27
原帖由 TerrySze 於 2009-11-12 09:45 發表

I will be there since I booked the ticket already.
One of my sister is in SH, if I cannot run, I can still visit her.

Terry 兄保重!
如果係我,還掂報左名,點都去起步點,南京路步行街感受下的熱鬧氣氛,映下相,跑得幾多得幾多。
加油啊!
作者: Left3    時間: 2009-11-12 13:35
OK!
北角電 器道城市花園酒店等! (5:45)
See you on Sat.

Terry Ching
see u in SH!
作者: alfredyu    時間: 2009-11-12 18:21
OK, 星期六見。在電器道等,不用到酒店正門。
作者: Left3    時間: 2009-11-12 18:33
YES SIR!
作者: Left3    時間: 2009-11-14 09:41

剛回來拉。謝謝你早上陪跑..
我們分手後, 我跑到堅尼地城然後回銅鑼灣, 感覺良好.
報告總計 34.15k...in 3:12:52, 5:39/K pace......

上海見!
作者: alfredyu    時間: 2009-11-15 11:12
Left3 Ching,

我跑到灣仔2個鐘就收工, 21K - 今日又跑左10K, 呢個星期總量 70K.  - 一齊跑真係快好多
下星期六仲跑唔跑, 15K 會唔會過量?
作者: Left3    時間: 2009-11-15 20:55
yes sir!!!
I don't feel tired also, running together makes it so much more easier....

...but need to check time this week, if go, it has to be around 8am in Bowen Road area......

I am out of Hong Kong from Tues to Friday....going to Wuhan and Changsha, forecast light snow...never run under snow before, will bring my running gear for sure!!!!
作者: alfredyu    時間: 2009-11-16 10:55
仲會好涷, 小心保暖 -
星期六八點可以? 在寶雲道開始?還是在跑馬地跑上去 ?
作者: Left3    時間: 2009-11-16 13:17
Alfred Ching...
寶雲道開始!!
作者: alfredyu    時間: 2009-11-16 19:17
okey, 約八點, 等你星期五出差回港後再定實.
作者: TerrySze    時間: 2009-11-18 17:29
上海温度 2-8度...
大家努力備戰....羨慕!
我只腳未好.成個月沒跑....到時慢慢跑,跑得幾多得幾多...一邊跑一邊影相.
作者: allanccl    時間: 2009-11-18 17:44
原帖由 TerrySze 於 2009-11-18 17:29 發表
上海温度 2-8度...
大家努力備戰....羨慕!
我只腳未好.成個月沒跑....到時慢慢跑,跑得幾多得幾多...一邊跑一邊影相.

為Terry 兄樂觀態度鼓掌! 記住袋少許銀兩,行唔到終點可以搭地鐵,終點有大巴等載客回南京路步行街(免費的),該區因封路,上左巴士都有排塞,要加少許耐性。還有最好帶定外套,跑唔到要行都唔好凍親。
作者: Left3    時間: 2009-11-18 20:34
Terry Ching
有冇用其他治療方法?跌打?電療???

其實你ge慢跑可能嗎如我ge tempo.......受傷下完成已經好勁!
作者: TerrySze    時間: 2009-11-19 15:50
原帖由 Left3 於 2009-11-18 20:34 發表
Terry Ching
有冇用其他治療方法?跌打?電療???

其實你ge慢跑可能嗎如我ge tempo.......受傷下完成已經好勁!

唉...上幾個星期沒甘痛時去試慢跑...跑完痛..而家係全面停跑...有希望有效
前幾日試了跌打,夫了2次藥...好DD...
而家跑上馬都係慢跑一段就算了.養好傷跑到夏門
作者: alfredyu    時間: 2009-11-19 17:11
TerrySze ching, 上馬就當去旅遊,廈馬再PB.
作者: Left3    時間: 2009-11-19 22:33
Terry Ching
好似参加咗可以改半馬, 吾記得邊到睇過.....起馬完成, 唔好DNF....

星期六8am寶雲道口見!!!
作者: TerrySze    時間: 2009-11-20 16:31
原帖由 Left3 於 2009-11-19 22:33 發表
Terry Ching
好似参加咗可以改半馬, 吾記得邊到睇過.....起馬完成, 唔好DNF....

星期六8am寶雲道口見!!!

Really ? Let me check check
Left3 and Alfred Ching....到時我地起步前整張合照相....係邊度等好 ?
作者: alfredyu    時間: 2009-11-20 18:15
LEFT3 ching: okey, 星期六8am 寶雲道 - 司徒拔道口
TerrySze,LEFT3 ching: 我有大陸手機號碼,會短訊通知你們。方便聯係。
作者: Left3    時間: 2009-11-23 18:26
上海队
我已准备好!
已PM我的国内手机号码给两位师兄!
一於起步前影张相!
作者: allanccl    時間: 2009-11-23 18:49
TerrySze 、alfredyu、 Left3 三位師兄加油啊!
作者: cherubic_bear    時間: 2009-11-23 20:34
標題: 上海马拉松加油
上海这周天气好多了,上周六早上马路跑了10公里,比上上周好好多,虽然冷但没有风啦,大风的话跑起来很难受!!!
加油~~加油
作者: TerrySze    時間: 2009-11-24 12:21
原帖由 allanccl 於 2009-11-23 18:49 發表
TerrySze 、alfredyu、 Left3 三位師兄加油啊!

多謝亮哥 !!
E次上馬真係有喜有悲,悲的是只腳傷了成個月,喜的是E家先好返.
功力盡廢,體能盡失...琴晚傷後第一次走10K都腳軟..

我會帶2張毛澤東...跑唔晒上馬就伸手節車..

作者: allanccl    時間: 2009-11-24 12:59
原帖由 TerrySze 於 2009-11-24 12:21 發表

多謝亮哥 !!
E次上馬真係有喜有悲,悲的是只腳傷了成個月,喜的是E家先好返.
功力盡廢,體能盡失...琴晚傷後第一次走10K都腳軟..

我會帶2張毛澤東...跑唔晒上馬就伸手節車..

哈哈哈! 紅色毛澤東恐怕比唔上幾塊零錢,週圍封路,可能要搭地鐵呀!
聽到閣下好番,特別開心,恭喜!
爛船都有三分釘,體能好快番黎架啦,小弟五月拉傷休息左兩個月,一復操,同Terry兄一樣,好似功力盡廢,練番幾次之後便番晒黎,最重要唔好心急再弄傷佢,初癒既腳要就住黎玩,可以的話改跑半馬,上馬半馬都有電腦証書的。
加油啊!
作者: Left3    時間: 2009-11-24 16:02
標題: 回復 80# 的帖子
Yes!
我地做4个钟ge 无名香港代表!一齐起步,一齐完,一齐吾上车!!!
长跑长有!!!
作者: cu83    時間: 2009-11-24 16:05
Left 兄,加油呀!
Sub 4 你都得啦!
作者: sealion    時間: 2009-11-24 16:06
加油呀! 各ching !!
作者: TerrySze    時間: 2009-11-24 16:07
死都吾上车 !!!! ...............(最多搭地鐵)
作者: Left3    時間: 2009-11-24 18:31
下!仲有地鐵??我唔知ge?
太大的誘惑!! 点算!

CU sir
十4 is not possible for me.... I enjoy running....but
我其實係一個幾懶惰ge人......除左個日跑到 high 左之外,我都唔会想PB....

最緊要跑跑得happy...無傷無痛就Ok!
不過著得件 Longrun.hk 網衣,點都唔會太hea ge........
作者: allanccl    時間: 2009-11-24 22:12
標題: 回復 81# 的帖子
堅持=勝利
作者: oscar    時間: 2009-11-24 22:25
作者: allanccl    時間: 2009-11-24 22:29
原帖由 oscar 於 2009-11-24 22:25 發表
咁多位上海全馬師兄,加油呀!terrysze師兄,你都加油,盡力而為,跑得開開心心!亮哥都係,玩得開心啲!

oscar兄,小弟無報上馬呀! 澳馬會開心跑架啦!
作者: oscar    時間: 2009-11-24 22:39
作者: Harvey    時間: 2009-11-24 22:46
祝Terry 、Alfred、 Left3 三位師兄順利完成比賽!
作者: allanccl    時間: 2009-11-24 22:47
咁到時一齊開心跑啦!
作者: TerrySze    時間: 2009-11-25 00:44
多謝 大家打氣,,,我地會整整齊齊死捱...死捱...死捱...返終點
oscar師兄...一邊跑一邊影片都係今年頭見你甘做.而家有樣學樣.
作者: alfredyu    時間: 2009-11-25 09:04
多謝各位大氣,我今日去上海了,希望能適應一下氣候。
作者: sealion    時間: 2009-11-25 09:40
Alfred, 昨天晚上仲咁勤力操練. 等你賽後報告,PB成功!
作者: Left3    時間: 2009-11-25 13:34
Sealion C-tse,  亮哥, Harvey Ching Oscar Ching and 各位!
我地會盡力呀啦!

我要搭5點飛機番香港!
所以一定會快!

祝大家 聯合國兒童基金會慈善跑成功!!!
作者: sealion    時間: 2009-11-25 14:45
原帖由 Left3 於 2009-11-25 13:34 發表
我要搭5點飛機番香港!
所以一定會快!

呢個都糸一個唔錯的動力
作者: TerrySze    時間: 2009-11-26 09:18
原帖由 Left3 於 2009-11-25 13:34 發表
Sealion C-tse,  亮哥, Harvey Ching Oscar Ching and 各位!
我地會盡力呀啦!

我要搭5點飛機番香港
所以一定會快!

祝大家 聯合國兒童基金會慈善跑成功!!!

CHING .. 我都係5點飛機番香港 !!
東方航空...你呢 ?
原帖由 sealion 於 2009-11-25 14:45 發表

呢個都糸一個唔錯的動力hgjD115" />" />hj

7點半開跑...最多6個鐘跑..跑到1點半....吃野+洗白白...3:30要去到機埸....時間正好...

作者: sealion    時間: 2009-11-26 13:04
Wow! 米玩啦Terry 屍兄  ”7點半開跑.跑到1點半”
作者: Left3    時間: 2009-11-26 13:21
我上海office同事講,終點站離中心區都幾遠,我住響老友屋企,華山路,可能要成個鍾先番到去。如果12點跑完,可能點幾番到去,沖涼,食野,230閃,一個鐘到機場,時間都有D緊。

terry ching, 我搭dragonair....530起飛,星期一仲有早會,大獲!
作者: allanccl    時間: 2009-11-26 14:05
原帖由 Left3 於 2009-11-26 13:21 發表
我上海office同事講,終點站離中心區都幾遠,我住響老友屋企,華山路,可能要成個鍾先番到去。如果12點跑完,可能點幾番到去,沖涼,食野,230閃,一個鐘到機場,時間都有D緊。

terry ching, 我搭dragonair....53 ...

Left3 師兄,記住拿証書唔好排隊,小弟試過排左兩個鐘頭都無郁過,原來所有上海人排隊係由前面插入,最後小弟都無排,直接去隊頭部電腦前,用英文(閣下可以用廣東話,總之係佢地唔識既語言)講,加埋手勢,話趕時間去機場搭飛機,佢就即時處理,如果唔係,一定趕唔切搭飛機架! 切記!
加油啊!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2