香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.08.16 - 南區越野賽 Southern District X-Country Race [打印本頁]

作者: randyip    時間: 2009-5-27 16:31
標題: 2009.08.16 - 南區越野賽 Southern District X-Country Race
[響應香港2009東亞運動會] 2009南區越野賽

Start: 16/08/2009 - 8:30am

The Southern District X-Country Race will be held on Aug 16 (Sun) at Aberdeen Country Park, starting at 8:30am. Distance is 8km, also 3.5km or 1.5km for kids. Quota is 700. Entry fee is HK$60, or HK$40 for those under 18 or above 60. See attached file for details and entry form.

http://www.sdhhk.org/docs/X-Country%20entry%20form2009.pdf

作者: blurmax    時間: 2009-5-27 16:56
Unfortunately the race day is clashing with the Chung Hing Cup, therefore I fail to enrol this year tim!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-5-27 17:23
原帖由 blurmax 於 2009-5-27 16:56 發表
Unfortunately the race day is clashing with the Chung Hing Cup, therefore I fail to enrol this year tim!  

me too
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-27 21:07
原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-27 17:23 發表

me too

X3
作者: 力    時間: 2009-5-27 21:48
報左中興, 玩唔到.....
作者: colemen    時間: 2009-5-27 22:03
若果早少少出, 我會報呢個. 一來條路未跑過, 二來報名費平少少, 另外佢招呼 7 歲起, 可以帶埋班小朋友去玩...
作者: hobbywet    時間: 2009-5-28 12:04
好彩未報中興杯,可以帶埋靚妹去走下
作者: MT    時間: 2009-5-28 12:04
原帖由 colemen 於 2009-5-27 22:03 發表
若果早少少出, 我會報呢個. 一來條路未跑過, 二來報名費平少少, 另外佢招呼 7 歲起, 可以帶埋班小朋友去玩...

X2
同埋唔駛過海
作者: randyip    時間: 2009-5-28 14:13
原帖由 hobbywet 於 2009-5-28 12:04 發表
好彩未報中興杯,可以帶埋靚妹去走下
師兄...上年見到你,今年都會報,到時見la
作者: MJ576    時間: 2009-5-28 15:01
I will enrol this race.
作者: blurmax    時間: 2009-5-28 16:40
MJ,

Long time no see.  Fail to run with U in the SD X-country Run lah coz I enrolled in Chung Hing Cup already.
作者: saki    時間: 2009-5-29 10:05
等我考慮下先 :-)
作者: hobbywet    時間: 2009-5-30 01:14
原帖由 randyip 於 2009-5-28 14:13 發表
師兄...上年見到你,今年都會報,到時見la

好呀 到時見 不過靚妹可能唔跑 死懶鬼
作者: 得得地    時間: 2009-5-30 19:56
點解會攪埋同一日爭生意架 ?!     
作者: randyip    時間: 2009-5-30 21:33
原帖由 得得地 於 2009-5-30 19:56 發表
點解會攪埋同一日爭生意架 ?!     
此類事件,經常有,不足為怪,一年總有幾次係o甘。
作者: MJ576    時間: 2009-5-30 22:15
原帖由 blurmax 於 2009-5-28 16:40 發表
MJ,

Long time no see.  Fail to run with U in the SD X-country Run lah coz I enrolled in Chung Hing Cup already.

Blurmax,

I saw U in the last race, but I left after finished the race.  Hope to see U again in the coming race (maybe 28/6)

BTW, I think S.D. X-country race is more challenging to me
作者: blurmax    時間: 2009-5-30 23:05
MJ,

That's why I only saw you in the pics of RRAC Summer Run.

See you in other races in the future then.
作者: 得得地    時間: 2009-5-31 16:48
原帖由 randyip 於 2009-5-30 21:33 發表
此類事件,經常有,不足為怪,一年總有幾次係o甘。

Thanks, ching.

哩個係越野賽...... 不過冇乜點跑過香港哩邊.
但係 7月 10km 8月 10km 係同一賽道...... 又或者可以睇吓有冇進步....     
作者: Kennychoi    時間: 2009-6-1 13:26
依個賽事我年年都報,已玩咗3年,有挑戰性,都幾辛苦嫁,件衫都幾好,是快乾料,已報了
作者: ming_geo    時間: 2009-6-1 14:54
This is my first time to enrol this race
作者: randyip    時間: 2009-6-6 13:51
此賽事不設晶片計時,由人手barcode scanner處理。
作者: david_92hk    時間: 2009-7-4 23:36
已報
作者: Anthony    時間: 2009-7-13 21:16
已和4個朋友報了。條賽道幾好玩,有上落山,又有樓梯,唔錯,不過都幾辛苦,希望唔好咁熱啦!
作者: pangbus    時間: 2009-7-21 18:24
標題: 我報左名了, 希望到時見到大家 ^^
我報左名了, 希望到時見到大家 ^^
作者: econecon    時間: 2009-7-25 10:32
心思思添, 唔知dead左未呢

不過我可能完成唔到比賽
作者: MJ576    時間: 2009-7-25 16:09
原帖由 pangbus 於 2009-7-21 18:24 發表
我報左名了, 希望到時見到大家 ^^

lee 個比賽嘟較少人報,  4-5K 係山路, 唔易玩, 大家要小心D
作者: randyip    時間: 2009-8-1 21:05
已有跑手名單
http://www.sdhhk.org/docs/Runner%20List%2016082009.doc
作者: david_92hk    時間: 2009-8-1 21:36
原帖由 randyip 於 2009-8-1 21:05 發表
已有跑手名單
http://www.sdhhk.org/docs/Runner%20List%2016082009.doc

thz
作者: paulsiu    時間: 2009-8-1 21:45
原帖由 david_92hk 於 2009-8-1 21:36 發表

thz

x3
作者: hobbywet    時間: 2009-8-2 20:46
收到 ,唔該晒,師兄,到時見
作者: arnold    時間: 2009-8-2 21:01
已經full了.

作者: arnold    時間: 2009-8-2 21:02
已經full了.
作者: pangbus    時間: 2009-8-3 00:59
原帖由 MJ576 於 2009-7-25 16:09 發表

lee 個比賽嘟較少人報,  4-5K 係山路, 唔易玩, 大家要小心D

多謝師兄提點, 我會小心比賽..
作者: Kennychoi    時間: 2009-8-4 21:38
已有號碼651組別MF,各位C hing & Ctse個日見,做出好成績.
作者: 鬼影    時間: 2009-8-5 23:35
原帖由 Kennychoi 於 2009-8-4 21:38 發表 已有號碼651組別MF,各位C hing & Ctse個日見,做出好成績.

Kenny 兄、你肥咗好多啊......張相
作者: Kennychoi    時間: 2009-8-6 14:11
原帖由 鬼影 於 2009-8-5 23:35 發表

Kenny 兄、你肥咗好多啊......張相

師父,依張係2年前的相黎嫁,依嫁變無咁肥啦!師父過來沖圈啦!秋季啦!
作者: 鬼影    時間: 2009-8-6 22:39
原帖由 Kennychoi 於 2009-8-6 14:11 發表 師父,依張係2年前的相黎嫁,依嫁變無咁肥啦!師父過來沖圈啦!秋季啦!

快啦快啦!
作者: mc    時間: 2009-8-8 23:31
原帖由 randyip 於 2009-8-1 21:05 發表
已有跑手名單

請問ching 收到信未?

我見到自己個名但係好似無收到信...

同埋想問如果係cwb 可以點去?
作者: randyip    時間: 2009-8-8 23:51
原帖由 smchan2 於 2009-8-8 23:31 發表

請問ching 收到信未?

我見到自己個名但係好似無收到信...

同埋想問如果係cwb 可以點去?
係o吾會有信收o既,到時講no.取號碼布...cwb可以坐綠van 4A,sogo後面,近總統商場/戲院...see u.
作者: mc    時間: 2009-8-8 23:55
原帖由 MJ576 於 2009-7-25 16:09 發表

ching, 係有4 - 5k 山路定係第4k 至第5k 係山路

小弟之前未跑過, 想問下條路d上上落落係點...

唔係驚早左發力一早爆左...
作者: randyip    時間: 2009-8-9 00:08
原帖由 smchan2 於 2009-8-8 23:55 發表

ching, 係有4 - 5k 山路定係第4k 至第5k 係山路

小弟之前未跑過, 想問下條路d上上落落係點...

唔係驚早左發力一早爆左...
我代MJ兄答...開始上斜約800m,然後上樓梯,山路約5k,落樓梯,沿引水道回終點。

作者: MJ576    時間: 2009-8-9 00:29
原帖由 randyip 於 2009-8-9 00:08 發表
我代MJ兄答...開始上斜約800m,然後上樓梯,山路約5k,落樓梯,沿引水道回終點。

Thanks randyip 兄,

Meet U there
作者: mc    時間: 2009-8-9 10:01
原帖由 randyip 於 2009-8-9 00:08 發表

唔該晒...

咁要留到最後3k先發力啦
作者: running-sue    時間: 2009-8-13 14:22
謹此通知
小弟會嘗試安排以下會員, 於賽事當日交收會員證

randyip ching
paulsiu ching
runon ching

作者: randyip    時間: 2009-8-13 21:22
原帖由 running-sue 於 2009-8-13 14:22 發表
謹此通知hgj091" />" />hj

runon ching
Thanks..sue兄
作者: kuk11840    時間: 2009-8-13 21:29
標題: 回復 44# 的帖子
南區越野賽   我係kuk11840 Ah Li , 當日都跑 , 可交收會員證.
作者: running-sue    時間: 2009-8-13 23:55
謹此通知

runon ching

小弟已將3位ching嘅會員證+小禮物, 交予亦有參加是次賽事嘅 "Raymond417" ching 代為轉交
當日有勞3位眾裡尋他 http://www.fotop.net/edmondlui/ryt/200_4866

作者: running-sue    時間: 2009-8-14 00:18
原帖由 kuk11840 於 2009-8-13 21:29 發表
南區越野賽   我係kuk11840 Ah Li , 當日都跑 , 可交收會員證.

Ah Li ching, 唔好意思, 咁夜先睇到你嘅留言
但小弟已在今晚9點將上述3位ching嘅會員證交予Raymond417 ching
小弟會安排你的會員證在將軍澳區約跑時交收, 不便之處, 敬請原諒
作者: paulsiu    時間: 2009-8-14 09:25
原帖由 running-sue 於 2009-8-13 14:22 發表

runon ching

sue ching thanks a lot
作者: runon    時間: 2009-8-14 14:04
原帖由 running-sue 於 2009-8-13 23:55 發表

runon ching

小弟已將3位ching嘅會員證+小禮物, 交予亦有參加是次賽事嘅 "Raymond417" ching 代為轉交
當日有勞3位眾裡尋他 http://www.fo ...

thanks running sue ching
作者: runon    時間: 2009-8-14 22:38
仲要多謝埋 Raymond417 ching  到時見
作者: hics    時間: 2009-8-15 09:52
hello ~~
I will take part in this event too
But I'm 組別MC
作者: hics    時間: 2009-8-15 09:57
By the way, 係cwb MTR station可以點去??
Because I know nothing about 香港仔郊野公園...areas
PLease help me, thanks !!!!!!!!

作者: blurmax    時間: 2009-8-15 10:00
各ching 聽日要加油啦

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: blurmax    時間: 2009-8-15 10:14
hics Ching,

You can take 76 from Morten Terrance to Aberdeen :

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
石排灣

登錄/註冊後可看大圖
銅鑼灣 (摩頓台)

https://www.nwstbus.com.hk/home/default.aspx?intLangID=2

作者: saki    時間: 2009-8-15 10:29
原帖由 hics 於 2009-8-15 09:57 發表
By the way, 係cwb MTR station可以點去??
Because I know nothing about 香港仔郊野公園...areas
PLease help me, thanks !!!!!!!!
hgjD121" />" />hj

sogo 後街,7-11隔離搭小巴 4C
作者: mc    時間: 2009-8-15 10:35
係唔係無信寄黎?
不過係個runner list 度見到自己個名...

作者: hics    時間: 2009-8-15 10:38
標題: 回復 56# 的帖子
saki CHing,
sogo 後街 = 銅鑼灣MTR Exit ___ ??

Will you go tomorrow ?
作者: paulsiu    時間: 2009-8-15 11:27
原帖由 smchan2 於 2009-8-15 10:35 發表
係唔係無信寄黎?
不過係個runner list 度見到自己個名...

YES  ..........
作者: colemen    時間: 2009-8-15 13:31
大家都話睇到個 runner list, 但係我就上唔到個網頁, 係咪 down 左呢 ?
作者: paulsiu    時間: 2009-8-15 14:17
已有跑手名單

Take a look! ;DDDDDD
作者: hics    時間: 2009-8-15 14:17
標題: 回復 60# 的帖子
colemen CHING,

you have joined ??
作者: hics    時間: 2009-8-15 14:18
標題: 回復 61# 的帖子
paul siu CHING,
Will you go tomorrow??
作者: paulsiu    時間: 2009-8-15 14:21
標題: 回復 63# 的帖子
yes,see you tomorrow!!
作者: hics    時間: 2009-8-15 14:28
標題: 回復 64# 的帖子
how will you travel to there??
MTR ---> bus  or;
MTR ---> minibus ??
作者: paulsiu    時間: 2009-8-15 14:31
標題: 回復 65# 的帖子
HEHE... i will go there by motor!
作者: hics    時間: 2009-8-15 14:39
標題: 回復 66# 的帖子
so bad
仲以為唔識行/去有人救我
有無Ching/Sis 會take MTR ???????????
作者: randyip    時間: 2009-8-15 15:04
原帖由 hics 於 2009-8-15 14:39 發表
so bad hgjD103" />" />hj
仲以為唔識行/去有人救我
有無Ching/Sis 會take MTR ???????????hgj091" />" />hj
CWB mtr D1 出口, sogo 後面的景隆街,近總統戲院,坐4A綠 van 往石排灣,到時好多跑手在等車...ok
作者: colemen    時間: 2009-8-15 15:14
原帖由 hics 於 2009-8-15 14:17 發表
colemen CHING,

you have joined ??

Hics ching

我無跑, 不過聽朝會帶 D 小朋友去比. 但係我始終都睇唔到個檔案....
作者: B    時間: 2009-8-15 15:38
分途出擊0既南區越野賽長跑長友~ 聽日加油啊~ pb 而回!!
作者: 龜速行    時間: 2009-8-15 16:05
聽日參加南區越野賽的

c hing c tse & cm

add oil

PB回來
作者: mc    時間: 2009-8-16 14:07
跑完返來, 時間真係唔滿意
around 47'20

諗住見上年最快30分鐘左右
點知自己返黎仲慢過平時跑10k

不過條路比想像中辛苦 (第一次跑)
諗住第一次上完樓梯就淨係山路
點知之後又上樓梯
上完又落, 落完一陣又上 (都唔知上左幾多次)
上到第三次已經要行上去

一開始跟住兩個長跑網ching
到左中後段就比佢地放離左lu...

個人覺得最差既係中途無距離路牌
到左最後100m 見到終點先知到
錯過左發力既機會
作者: randyip    時間: 2009-8-16 14:14
今早到現場在知道路線不同上年...開始是平路+上斜,10分鐘後上樓梯,沿途都o吾知上落幾多次樓梯,結果o尼段山路(好似係金夫人馳馬徑)係行下跑下,行跑比例大約係3:7...最後一段是約1k的下斜+平路,都幾斜o架,途中有跑手躺下待緩, 52 min. 比上年+8min.  下年都要問問跑物路線才報名,o吾想報行山比賽。

多謝raymond417兄帶來的會員證。
作者: MJ576    時間: 2009-8-16 15:11
今朝越野行樓梯賽(改咗賽道),中途幾乎上落樓梯多過山路
時間差唔多 46~47分到 (唔記得按表),比起舊年慢4分鐘  (原來舊年42分幾)。

作者: paulsiu    時間: 2009-8-16 15:30
好開心今日又完成呢個比賽. 雖然賽道艱辛  但係總算成功挑戰自己  時間大概1個鐘到

同埋唔該raymond417 ching帶來會員証
作者: Kc@ruby    時間: 2009-8-16 16:16
恭喜  longlx ctsz 得獎

今年第一次跑依條賽道,賽道艱辛加上昨天足球比賽, 能夠於50分 左右完成呢個比賽
時間都幾滿意

作者: wadee    時間: 2009-8-16 16:39
原帖由 Kc@ruby 於 2009-8-16 16:16 發表

今年第一次跑依條賽道,賽道艱辛加上昨天足球比賽, 能夠於50分 左右完成呢個比賽
時間都幾滿意

恭喜105ctse得到組別第三名
嗱   唔係我揚出黎ga
作者: blurmax    時間: 2009-8-16 16:55
作者: cu83    時間: 2009-8-16 17:03
CONGRATULATION to 105 c-tse!
作者: paulsiu    時間: 2009-8-16 17:06
原帖由 blurmax 於 2009-8-16 16:55 發表

x2
作者: mc    時間: 2009-8-16 17:38
原帖由 paulsiu 於 2009-8-16 17:06 發表

x2

congrats!!
作者: MJ576    時間: 2009-8-16 17:49
105 Ctse,

弓喜、弓喜
作者: rockiec    時間: 2009-8-16 18:00

小弟個組啲高手去晒中興, 所以好彩都執到個第5!

以前都跑過香港仔水塘, 但賽道跟這次完全不同,
今次上落石級太多, 起碼5、6次,
每次上落石級都俾唔少後生仔過頭...
佢地可以係咁跳住落石級, 我就逐級逐級落...
唯有响平路追番啲... 時間 42:xx
不過聽其他跑友講, 條賽道應該唔止 8K!

今日雖然人唔多, 但都有10個、8個長跑網ching/ctse
無著網衫ge ching/ctse都唔少,好似 vita375、paulsiu...
vita ching 應該都有機會攞獎,佢响開賽無耐已經過咗我...
不過都要等大會出成績,或者佢自己講啦!
作者: Kennychoi    時間: 2009-8-16 18:13
原帖由 rockiec 於 2009-8-16 18:00 發表

小弟個組啲高手去晒中興, 所以好彩都執到個第5!

以前都跑過香港仔水塘, 但賽道跟這次完全不同,
今次上落石級太多, 起碼5、6次,
每次 ...

rockice兄,今天我用衛星定位測試,是足8k,可能是改左路線,上落石級多左,又熱啦~感覺較長,今天實在太熱,你第5名應該都得獎啊,恭喜

作者: Kennychoi    時間: 2009-8-16 18:17
恭喜  longlx ctsz 取得第三名並得獎
作者: pangbus    時間: 2009-8-16 18:26
今年好多上落樓梯, 都幾辛苦, 係我剛剛開始操練既第一個賽事, 我都滿意成績, 時間係57分鐘左右.....
作者: randyip    時間: 2009-8-16 19:00
恭喜 rockiec ching , longlx ctsz 得獎
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-8-16 19:01
恭喜Longlong 勇奪季軍~~

登錄/註冊後可看大圖

作者: hobbywet    時間: 2009-8-16 19:08
原帖由 randyip 於 2009-8-16 14:14 發表
今早到現場在知道路線不同上年...開始是平路+上斜,10分鐘後上樓梯,沿途都o吾知上落幾多次樓梯,結果o尼段山路(好似係金夫人馳馬徑)係行下跑下,行跑比例大約係3:7...最後一段是約1k的下斜+平路,都幾斜o架,途中有跑手躺 ...

係,唔怪得好似同舊年唔同,我以為自己無記性,真係好有行山feel
作者: paulsiu    時間: 2009-8-16 21:54
原帖由 randyip 於 2009-8-16 19:00 發表
恭喜 rockiec ching , longlx ctsz 得獎

x2
作者: TNT    時間: 2009-8-16 23:43
恭喜 longlong!! 勁啊!!
作者: 曲奇    時間: 2009-8-16 23:57
恭喜哂女gary~~
愈戰愈強~~

作者: 法蘭    時間: 2009-8-17 00:05
醒見longlong,

真係勁呀! 恭喜晒
作者: randyip    時間: 2009-8-17 21:32
有成績la...
http://www.sdhhk.org/docs/2009%20X-Country%20Run%20Result.xls
作者: david_92hk    時間: 2009-8-17 21:47
我跑3.5k的..
得第12
時間13分50
今次比賽比d行山友左住兩次
整到我拎唔到水,仲要撞左落我到
最尾-14秒先拎到杯
作者: mc    時間: 2009-8-17 22:57
原帖由 randyip 於 2009-8-17 21:32 發表
有成績la...
http://www.sdhhk.org/docs/2009%20X-Country%20Run%20Result.xls

Thx ching and checked!!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-8-17 23:58
有一個相簿~~
http://picasaweb.google.com.hk/kitkin60/200904#
作者: rockiec    時間: 2009-8-18 22:38
原帖由 randyip 於 2009-8-17 21:32 發表 有成績la...http://www.sdhhk.org/docs/2009%20X-Country%20Run%20Result.xls

thanks randyip ching!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2