香港長跑網 - 長跑長友

標題: 買咩跑衫好? [打印本頁]

作者: mathew    時間: 2009-5-30 22:54
標題: 買咩跑衫好?
大家中意著咩牌子跑衫黎比賽or平時著?
我想買件背心比跑10k 黃昏賽著 xD
同埋跑衫o既size 係大d 好 or  岩岩好好呢 or 緊緊地好?
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-5-31 00:09
支持長跑網, 著長跑網衫!!!!
我平時練習會著比賽送跑衫.
作者: 叮叮噹    時間: 2009-5-31 00:13
原帖由 mathew 於 2009-5-30 22:54 發表
大家中意著咩牌子跑衫黎比賽or平時著?
我想買件背心比跑10k 黃昏賽著 xD
同埋跑衫o既size 係大d 好 or  岩岩好好呢 or 緊緊地好?

比賽同約跑一定著網衫, 方便認跑友同俾長跑網義工影相.
size就睇個人習慣啦!
著快乾衫揀貼身啲比較容易排汗, 衫太鬆容易磨擦乳頭, 上臂同腋下.
平日練習試著吓件衫先攞去跑比賽或跑長途.
作者: mathew    時間: 2009-5-31 10:50
標題: - -
我都無買網衫
咁你地知唔知咩牌子好著呀?
作者: 卓卓    時間: 2009-5-31 11:27
原帖由 mathew 於 2009-5-31 10:50 發表
我都無買網衫
咁你地知唔知咩牌子好著呀?

小弟覺得是 "長跑網" 個牌子最好著啦....哈哈......

我覺得跑衫真係唔需要克意去買既,參加下比賽都有啦,又靚又抵著,又唔使幫d大牌子賣廣告
作者: 柔詠    時間: 2009-6-3 01:47
小弟就"m"就多。。。"三間"都有2件。
作者: mathew    時間: 2009-6-4 16:35
標題: 回復 6# 的帖子
3間好似靚d
作者: tyler    時間: 2009-6-4 23:14
最差係NB,個CUTTING唔好,難除
三間幾好,不過款少
SIZE太大會跌膊,太細就COOL住難除
最好就搵間可以試身的入貨
作者: hate4876    時間: 2009-6-5 14:23
我唔係Nike 既粉絲黎架
不過都係果句啦....Nike 唔錯xDD

作者: mathew    時間: 2009-6-5 19:30
標題: !
你著住nike ar!!
作者: hate4876    時間: 2009-7-22 01:23
原帖由 mathew 於 2009-6-5 19:30 發表 你著住nike ar!!
正正係因為好著~所以我先會著囉XD
作者: econecon    時間: 2009-7-22 01:28
原帖由 hate4876 於 2009-7-22 01:23 發表
正正係因為好著~所以我先會著囉XD

跑褲着邊種好? 着類似足球褲咁長果d係咪唔係咁好呀, 各位ching/ctse
作者: hate4876    時間: 2009-7-22 02:06
原帖由 econecon 於 2009-7-22 01:28 發表 跑褲着邊種好? 着類似足球褲咁長果d係咪唔係咁好呀, 各位ching/ctse
我著緊果條好抵
花園街
40蚊有找...39.9咋
褲面印左個牌子(JACK WOLFSKIN)
著上去感覺唔錯
作者: econecon    時間: 2009-7-22 02:10
原帖由 hate4876 於 2009-7-22 02:06 發表
我著緊果條好抵
花園街
40蚊有找...39.9咋
褲面印左個牌子(JACK WOLFSKIN)
著上去感覺唔錯

想請問係咪近太子花園果d出口店?

同埋想問nike邊度平? 因為你着nike too

thanks ching

仲有想問, 旺角同埋太子邊度多mizuno? 除左允記,東京, gigasports, 大中, thx
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-7-22 02:18
細佬平時唔著多, 比賽就咁用扣針扣實層皮跑
作者: hate4876    時間: 2009-7-22 21:27
原帖由 econecon 於 2009-7-22 02:10 發表

想請問係咪近太子花園果d出口店?

同埋想問nike邊度平? 因為你着nike too

thanks ching

仲有想問, 旺角同埋太子邊度多mizuno? 除左允記,東京, gigasports, 大中, thx

真係sorry 我都唔知
不過我成日會昅實nike 專門店
一有特價就出擊

不過好少見佢有特價
作者: econecon    時間: 2009-7-22 22:16
原帖由 hate4876 於 2009-7-22 21:27 發表

真係sorry 我都唔知
不過我成日會昅實nike 專門店
一有特價就出擊

不過好少見佢有特價

我見佢都唔平, 正常一件dri fit衫都要1xx.. 真係特左都過百... 唉
作者: hate4876    時間: 2009-7-23 10:53
長跑網有冇得團購nike跑衫?xd
作者: econecon    時間: 2009-7-23 13:54
原帖由 hate4876 於 2009-7-23 10:53 發表
長跑網有冇得團購nike跑衫?xd

係喎, 呢個網係咪有件衫架大家? 你地點買架? thx ching

你係咪想團購埋跑褲Nike, 跑鞋NIke?
作者: hate4876    時間: 2009-7-24 23:27
原帖由 econecon 於 2009-7-23 13:54 發表

係喎, 呢個網係咪有件衫架大家? 你地點買架? thx ching

你係咪想團購埋跑褲Nike, 跑鞋NIke?

唔洗自己出錢既話會考慮下
作者: econecon    時間: 2009-7-24 23:39
原帖由 hate4876 於 2009-7-24 23:27 發表

唔洗自己出錢既話會考慮下

nike有特價通知小弟
作者: hate4876    時間: 2009-7-25 01:29
原帖由 econecon 於 2009-7-24 23:39 發表 nike有特價通知小弟
呢個當然啦
掃晒D特價貨之後我一定會話你知
等你開心下
作者: econecon    時間: 2009-7-25 01:57
原帖由 hate4876 於 2009-7-25 01:29 發表
呢個當然啦
掃晒D特價貨之後我一定會話你知
等你開心下

你咁對我...
作者: CharlesAF    時間: 2009-7-25 11:38
Nike啲料我覺得比Adidas好
雖然都要百幾蚊件,不過又唔係一兩個月買件新
有排著,我覺得都抵嘅
但係Nike啲衫褲比較難搵.........
作者: econecon    時間: 2009-7-25 13:10
原帖由 CharlesAF 於 2009-7-25 11:38 發表
Nike啲料我覺得比Adidas好
雖然都要百幾蚊件,不過又唔係一兩個月買件新
有排著,我覺得都抵嘅
但係Nike啲衫褲比較難搵.........

Mizuno既料應該更好,但係貴好多(A貨美記另計)

Nike衫褲好難搵? 唔會卦 , 不過百幾元唔係太捨得, 寧願買多對鞋好過

作者: hate4876    時間: 2009-7-25 13:35
原帖由 econecon 於 2009-7-25 13:10 發表

Mizuno既料應該更好,但係貴好多(A貨美記另計)

Nike衫褲好難搵? 唔會卦 , 不過百幾元唔係太捨得, 寧願買多對鞋好過

日本版果d mizuno 就幾好
不過普通果d既質料就唔夠舒服

nike衫褲好似黎黎去去都係果幾隻款
作者: econecon    時間: 2009-7-25 17:26
原帖由 hate4876 於 2009-7-25 13:35 發表

其實跑衫跑褲我覺得夠著就得 你有幾件都夠著
作者: PAMM    時間: 2009-7-26 01:36
原帖由 hate4876 於 2009-7-25 13:35 發表

mizuno衫有分日製同中國製? 係咪貴好多的??
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-26 10:10
原帖由 econecon 於 2009-7-25 17:26 發表

其實跑衫跑褲我覺得夠著就得 你有幾件都夠著

衫褲質料好唔好.. 其實對跑步都有影響

衫 - 排汗好重要.. 跑比賽送既衫質料一般, 跑步時愈著愈重(因為排汗唔好)... 濕0左汗水仲好痴身... 質料唔好更加會磨損乳頭
褲 - 大腿磨擦褲檔... 如果跑褲內膽質料差... 跑得長有可能會損
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-26 10:11
原帖由 PAMM 於 2009-7-26 01:36 發表

mizuno衫有分日製同中國製? 係咪貴好多的??

日制 - 5xx
中國制 - 1xx 至 3xx 不等

日制靚好多... 呵呵~
作者: hate4876    時間: 2009-7-26 10:56
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-26 10:11 發表

日制 - 5xx

日製果d比起中國製既貼身D
仲舒服D
作者: econecon    時間: 2009-7-27 03:29
原帖由 hate4876 於 2009-7-26 10:56 發表

日製果d比起中國製既貼身D
仲舒服D

咁花園街A貨呢?
作者: econecon    時間: 2009-7-27 03:30
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-26 10:10 發表

衫褲質料好唔好.. 其實對跑步都有影響

衫 - 排汗好重要.. 跑比賽送既衫質料一般, 跑步時愈著愈重(因為排汗唔好)... 濕0左汗水仲好痴身... 質料唔好更加會磨損乳頭
褲 - 大腿磨擦褲檔... 如果跑褲內膽質料差... ...

我着BossXini架咋, 質料係咪唔好

褲仲平d添, 窮呀嘛
作者: PAMM    時間: 2009-7-27 16:18
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-26 10:11 發表

日制 - 5xx

嘩... 貴甘多 出街衫就算再靚但呢個價都要諗一諗 何況運動用
不過又心cc想mizuno full gear扮下型 平時著nike size m十分fit身 搵日去試下美記d衫岩唔岩身先
作者: econecon    時間: 2009-7-27 21:34
原帖由 PAMM 於 2009-7-27 16:18 發表

嘩... 貴甘多 出街衫就算再靚但呢個價都要諗一諗 何況運動用
不過又心cc想mizuno full gear扮下型 平時著nike size m十分fit身 搵日去試下美記d衫岩唔岩身先

運動唔駛咁型啦

我都唔係著Nike衫褲添
作者: hate4876    時間: 2009-7-27 23:22
原帖由 PAMM 於 2009-7-27 16:18 發表

我啱啱相反~我最唔鍾意全身同一個牌子(變相免費幫果個牌子做代言人~你話幾蝕底)
所以有時會專登nike 衫加mizuno褲加 adidas 鞋
作者: CharlesAF    時間: 2009-7-27 23:49
原帖由 hate4876 於 2009-7-27 23:22 發表

" />" /> 我啱啱相反~我最唔鍾意全身同一個牌子(變相免費幫果個牌子做代言人~你話幾蝕底)
所以有時會專登nike 衫加mizuno褲加 adidas 鞋

nike 衫加mizuno褲加 adidas 鞋
幫3個牌子做代言人

我鞋同褲同你調轉, 衫都係同一個牌子
衫我鐘意nike, 褲我鐘意adidas, 鞋我鐘意mizuno
作者: econecon    時間: 2009-7-27 23:56
原帖由 hate4876 於 2009-7-27 23:22 發表

" />" /> 我啱啱相反~我最唔鍾意全身同一個牌子(變相免費幫果個牌子做代言人~你話幾蝕底)

我同你一樣, 不過我冇mizuno野添完全
作者: econecon    時間: 2009-7-27 23:57
原帖由 CharlesAF 於 2009-7-27 23:49 發表

nike 衫加mizuno褲加 adidas 鞋
幫3個牌子做代言人

我鞋同褲同你調轉, 衫都係同一個牌子
衫我鐘意nike, 褲我鐘意adidas, 鞋我鐘意mizuno

我全部都係用.... 冇乜牌子果d

夠頹
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-28 00:01
原帖由 econecon 於 2009-7-27 23:57 發表

我全部都係用.... 冇乜牌子果d

夠頹

ching.. 唔好咁想...

我呢 d 唔跑得都要睇得
你覺得你而家著呢 set 衫舒服就可以了
作者: econecon    時間: 2009-7-28 00:29
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 00:01 發表

ching.. 唔好咁想...

我呢 d 唔跑得都要睇得 hgjD115" />" />hj
你覺得你而家著呢 set 衫舒服就可以了 hgj091" />" />hj

我窮呀嘛, 有錢寧願買對鞋

窮人冇計啦
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-28 00:38
原帖由 econecon 於 2009-7-28 00:29 發表

我窮呀嘛, 有錢寧願買對鞋

窮人冇計啦

唔係丫..... 咁我覺得你既想法幾好...
買一對好 d 既鞋好好保護自己對腳..
作者: econecon    時間: 2009-7-28 00:59
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 00:38 發表

唔係丫..... 咁我覺得你既想法幾好...
買一對好 d 既鞋好好保護自己對腳.. hgj088" />" />hj

買左NB斷碼鞋二百幾元, 第一對鞋玩下, 冇買大半碼

有錢或者見到Rider 斷碼寧願買多對

好多Ching話一對鞋只能跑約500km, 我跑左4次對鞋都跑左三十幾km啦

唔係真係咁貴呀一對鞋? 如果係窮死我啦

係咪要好快換?
作者: hate4876    時間: 2009-7-28 02:04
原帖由 econecon 於 2009-7-28 00:59 發表

好多Ching話一對鞋只能跑約500km, 我跑左4次對鞋都跑左三十幾km啦

係咪 ...

我練跑次數都算密~亦都幾粗著xD
對鞋捱到一年多D
作者: econecon    時間: 2009-7-28 02:13
原帖由 hate4876 於 2009-7-28 02:04 發表

我練跑次數都算密~亦都幾粗著xD
對鞋捱到一年多D

Ching 著咩鞋架? 你話一年多d捱到, 係指對鞋爛底定已經覺得失去左避震功能?

Ching多數跑幾多k架一次?

同埋你d跑衫跑褲有冇著耐左個"散汗"功能果d差左?

同埋你係着短袖定無袖跑架? thanks Ching
作者: hate4876    時間: 2009-7-28 15:13
原帖由 econecon 於 2009-7-28 02:13 發表

Ching 著咩鞋架? 你話一年多d捱到, 係指對鞋爛底定已經覺得失去左避震功能?

spacer(普通版~唔係日本果d)
鞋底蝕(避震功能好似仲係非常好)~我覺得用黎jog圈慢跑依然係冇問題既
我d跑衫買左半年左右~仲未覺得功能差左

作者: ee_tpk    時間: 2009-7-28 15:26
原帖由 econecon 於 2009-7-28 02:13 發表

我聽聞 d 快乾衫落柔順制洗佢會塞住排汗窿窿.. 排汗會差0左...
所以跑衫只用洗衣粉洗

我以前一直都係著短袖衫跑..朋友叫我著背心跑... 背0左一次背心就著唔番有袖衫...
果位朋友無呃我.. 而家我有背心就著背心了...
作者: hate4876    時間: 2009-7-28 16:13
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 15:26 發表

我聽聞 d 快乾衫落柔順制洗佢會塞住排汗窿窿.. 排汗會差0左...
所以跑衫只用洗衣粉洗

我以前一直都係著短袖衫跑..朋友叫我著背心跑... 背0左一次背心就著唔番有袖衫...
果位朋友無呃我.. 而家我有背心就著背 ...

我都係
我最初跑步都唔想著背心
覺得怪怪地咁
後來見到好多人都著
發覺個look好有型好pro
於是就開始著背心跑
作者: econecon    時間: 2009-7-28 16:14
原帖由 hate4876 於 2009-7-28 15:13 發表

spacer(普通版~唔係日本果d)
鞋底蝕(避震功能好似仲係非常好)~我覺得用黎jog圈慢跑依然係冇問題既
我d跑衫買左半年左右~仲未覺得功能差左

想請問ching 一般你地講jogging 個速度係指1小時幾多公里?

我跑步大約係8.x-9.xkm/h
作者: econecon    時間: 2009-7-28 16:15
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 15:26 發表

所以跑衫只用洗衣粉洗

著短袖跑辛苦好多, 不過我都想買短袖, 因為平時出街著都覺得幾好, 但係平時出街我唔著無袖衫果d人
作者: econecon    時間: 2009-7-28 16:16
原帖由 hate4876 於 2009-7-28 16:13 發表

" />" /> 我都係
我最初跑步都唔想著背心
覺得怪怪地咁
後來見到好多人都著
於是就開始著背心跑

有好多Ching唔著衫跑添 仲型
作者: hate4876    時間: 2009-7-28 16:33
原帖由 econecon 於 2009-7-28 16:14 發表

想請問ching 一般你地講jogging 個速度係指1小時幾多公里?

我跑步大約係8.x-9.xkm/h

大約10-12km左右
作者: hate4876    時間: 2009-7-28 16:34
原帖由 econecon 於 2009-7-28 16:16 發表

有好多Ching唔著衫跑添 仲型

可以乘機show肌肉比d令女睇(雖然我冇xd)
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-28 17:01
原帖由 econecon 於 2009-7-28 16:15 發表

著短袖跑辛苦好多, 不過我都想買短袖, 因為平時出街著都覺得幾好, 但係平時出街我唔著無袖衫果d人

我出街都唔著小背心
天氣熱..
著過一次小背心跑步... 你就會同有袖衫講 byebye

著來跑步之 ma... 唔駛怕醜
作者: CharlesAF    時間: 2009-7-28 18:44
原帖由 econecon 於 2009-7-28 00:59 發表

係咪 ...

我覺得好多野影響對鞋既壽命啦
跑既速度,體重,跑步地點,跑姿等等......
個個都唔同, 唯有自己試下自己一對可以著到幾耐
作者: CharlesAF    時間: 2009-7-28 18:48

所以跑衫只用洗衣粉洗

原帖由 hate4876 於 2009-7-28 16:13 發表

" />" /> 我都係
我最初跑步都唔想著背心
覺得怪怪地咁
後來見到好多人都著
於是就開始著背心跑

嘩你地兩個,都幾捱得喎

我跑步第一日開始, 短袖衫只係用黎上落樓用
跑步就當然係上身赤裸咁跑啦

自從買左跑衫(背心)之後, 我先會著住衫黎跑
有時仲覺得背心都好熱
作者: econecon    時間: 2009-7-29 00:01
原帖由 hate4876 於 2009-7-28 16:33 發表

大約10-12km左右

10-12k/hr=jogging?

咁我跑得慢過啦
作者: econecon    時間: 2009-7-29 00:02
原帖由 hate4876 於 2009-7-28 16:34 發表

" />" /> 可以乘機show肌肉比d令女睇(雖然我冇xd)

你唔駛show都咁殺食架啦
作者: econecon    時間: 2009-7-29 00:05
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 17:01 發表

我出街都唔著小背心
天氣熱..
著過一次小背心跑步... 你就會同有袖衫講 byebye

著來跑步之 ma... 唔駛怕醜

就係囉, 所以我跑步先著無袖衫, 但係我只係得一件, 好多時洗唔切如果有一排跑得密

想買件Nike 可惜唔平 想等特價買一件無袖一件短袖Nike衫, 再加一條跑褲
作者: econecon    時間: 2009-7-29 00:07
原帖由 CharlesAF 於 2009-7-28 18:44 發表

我覺得好多野影響對鞋既壽命啦
跑既速度,體重,跑步地點,跑姿等等......
個個都唔同, 唯有自己試下自己一對可以著到幾耐

今日著住對鞋跑第5次, 終於見到個底有少少少少少蝕左, 係個鞋爭位.. 好多人跑都係先蝕呢個位.. 我只係跑左四十多公里咋喎 就有勁少蝕..
500公里之說果然係有理由
作者: econecon    時間: 2009-7-29 00:09
原帖由 CharlesAF 於 2009-7-28 18:48 發表

嘩你地兩個,都幾捱得喎

有時仲覺得背心都好熱

其實唔著仲好

又平唔駛買件衫, 又可以show肌肉引靚女 Ching 殺很大!
作者: hate4876    時間: 2009-7-29 00:48
原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:07 發表

今日著住對鞋跑第5次, 終於見到個底有少少少少少蝕左, 係個鞋爭位.. 好多人跑都係先蝕呢個位.. 我只係跑左四十多公里咋喎 就有勁少蝕..
500公里之說果然係有理由

係唔係好心痛呢
唔洗咁既~~
你跑多幾次...幾次...再幾次
就會習慣架喇xD
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-29 00:52
原帖由 CharlesAF 於 2009-7-28 18:48 發表

嘩你地兩個,都幾捱得喎

有時仲覺得背心都好熱

ching..你終於明白女性可以咁挨得呢~
女性要著兩件上衫跑丫..陰公...
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-29 00:54
原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:01 發表

10-12k/hr=jogging?

咁我跑得慢過啦

jog 既速度人人不同... ching 唔駛咁上心
咩叫 jog .. 小妹愚見都係睇番個 heart rate..

p.s. 呢位 ching jog 既速度仲快過我跑..死0左..
作者: econecon    時間: 2009-7-29 00:55
原帖由 hate4876 於 2009-7-29 00:48 發表

係唔係好心痛呢" />" />
唔洗咁既~~
你跑多幾次...幾次...再幾次
就會習慣架喇xD

跑五次夾埋約42km多少少.. 就蝕.. 係好正常? 我係着NB跑鞋

可能我跑姿有問題? 係個後踭開始少少少少(最係鞋既最後部份)

心痛都係架 買左一個星期度....
作者: econecon    時間: 2009-7-29 00:56
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 00:52 發表

ching..你終於明白女性可以咁挨得呢~hgjD115" />" />hj

兩件....? 咁不如著一件短袖咪唔駛著兩件囉..
作者: econecon    時間: 2009-7-29 00:59
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 00:54 發表

jog 既速度人人不同... ching 唔駛咁上心
咩叫 jog .. 小妹愚見都係睇番個 heart rate..

p.s. 呢位 ching jog 既速度仲快過我跑..死0左..

我跑既速度都慢過呢位Ching

不過明顯平均速度推快左, 有9k/hr左右. 但係係我跑既速度

唉. 我連jog都唔識
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-29 07:59
原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:56 發表

兩件....? 咁不如著一件短袖咪唔駛著兩件囉..

CHING... 可以一件既..但在下無 bra 連背心既衫

兩件係因為...一件 bra...一件背心...
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-29 08:00
原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:55 發表

跑五次夾埋約42km多少少.. 就蝕.. 係好正常? 我係着NB跑鞋

可能我跑姿有問題? 係個後踭開始少少少少(最係鞋既最後部份)

心痛都係架 買左一個星期度....

一個月後..你就唔會心痛 gala~
作者: econecon    時間: 2009-7-29 13:56
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 08:00 發表

一個月後..你就唔會心痛 gala~ hgjD115" />" />hj

蝕係好正常表現喎

如果跑得密, 半年有機會玩完...
作者: econecon    時間: 2009-7-29 13:57
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 07:59 發表

CHING... 可以一件既..但在下無 bra 連背心既衫

兩件係因為...一件 bra...一件背心...

Ctse可以買一件bra連背心呀, 可以長著

想問你地係咪用手洗衫? 因為有ching話用柔順劑對快乾衫質料唔好
作者: ee_tpk    時間: 2009-7-29 14:44
原帖由 econecon 於 2009-7-29 13:57 發表

想問你地係咪用手洗衫? 因為有ching話用柔順劑對快乾衫質料唔好

因小妹屋企人洗衫只用洗衣粉.. 所以照用機洗

用來跑比賽果 d 才用手洗.. 唔想俾其他衫勾爛
作者: econecon    時間: 2009-7-29 14:52
原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 14:44 發表

因小妹屋企人洗衫只用洗衣粉.. 所以照用機洗

用來跑比賽果 d 才用手洗.. 唔想俾其他衫勾爛

我屋企人會用柔順劑架. 唉.. 咁咪慘

咁連足球衫都可能要用手洗喎咁 咁樣洗會好煩架

ee ctse就好啦
作者: CharlesAF    時間: 2009-7-29 18:44
原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:09 發表

其實唔著仲好

又平唔駛買件衫, 又可以show肌肉引靚女 Ching 殺很大!

我得棚骨炸

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 00:52 發表

ching..你終於明白女性可以咁挨得呢~hgjD115" />" />" />" />" />" />hj

怪不得跑步既女仕比較少

作者: econecon    時間: 2009-7-29 20:43
原帖由 CharlesAF 於 2009-7-29 18:44 發表

我得棚骨炸

怪不得跑步既女仕比較少

跑步係少女仕d相對上我都覺得

Ching棚骨一樣引死女
作者: 叮叮噹    時間: 2009-7-30 00:48
原帖由 econecon 於 2009-7-29 13:57 發表

快乾衫係唔可以用柔順劑架! 洗左快乾功能就失效.
留意吓衫內個"洗水嘜", 有清楚指示架!

我全部跑衫褲, 行山Tee都係只用洗衣粉手洗.
作者: econecon    時間: 2009-7-30 00:51
原帖由 叮叮噹 於 2009-7-30 00:48 發表

快乾衫係唔可以用柔順劑架! 洗左快乾功能就失效.
留意吓衫內個"洗水嘜", 有清楚指示架!

我全部跑衫褲, 行山Tee都係只用洗衣粉手洗.

係喎, 真係唔得喎, 我買果件bossini快乾衫都係咁寫, 死火啦, 我洗左好多次用柔順劑, 咁咪失去左個功能囉雖然呢件唔係貴

岩岩睇過d波衫,原來都係唔可以用柔順劑, 咁似乎我d衫既快乾功能都冇得七七八八

作者: hate4876    時間: 2009-7-30 11:07
真係唔講比我知仲好
知道左就好心痛
作者: econecon    時間: 2009-7-30 14:42
原帖由 hate4876 於 2009-7-30 11:07 發表
真係唔講比我知仲好
知道左就好心痛

唔好咁啦 雖然我用左一定次數, 但係我暫時覺得冇乜損害到個功能
作者: hongarthur    時間: 2009-7-30 16:26
E....我唔係專業跑手, 只係平時跑下步, 做下運動, 減下肥.

因買nike 有staff price, 所以本人鐘意著 nike or nb 衫 (因參加nike 10k and 參加standard chartered 10k 送的), 褲就 nike dry fit, 勿就nike dry fit,
鞋就nike+ free everyday.

都算係full gear nike....
作者: econecon    時間: 2009-7-30 17:34
原帖由 hongarthur 於 2009-7-30 16:26 發表
E....我唔係專業跑手, 只係平時跑下步, 做下運動, 減下肥.

因買nike 有staff price, 所以本人鐘意著 nike or nb 衫 (因參加nike 10k and 參加standard chartered 10k 送的), 褲就 nike dry fit, 勿就nike dry fit ...

socks我就求其一對,我覺得dry fit or not好似分別唔大

正喎 有staff price.. 不過個人唔鍾意一set著晒同一個牌子
作者: CharlesAF    時間: 2009-7-30 23:03
原帖由 econecon 於 2009-7-30 17:34 發表

socks我就求其一對,我覺得dry fit or not好似分別唔大

正喎 有staff price.. 不過個人唔鍾意一set著晒同一個牌子

無錯, 我都覺得貴襪平襪又係咁, 幫助其實唔大
感覺上都唔多覺有咩分別(當然貴啲好似好啲啦,可能係心理作用), 貴襪好又唔知好去邊, 平襪差又唔知差去邊
著平襪又唔覺有咩壞處喎, 既然係咁, 不如慳返筆錢, 儲錢買下一對跑鞋好過
作者: econecon    時間: 2009-7-30 23:18
原帖由 CharlesAF 於 2009-7-30 23:03 發表

無錯, 我都覺得貴襪平襪又係咁, 幫助其實唔大
感覺上都唔多覺有咩分別(當然貴啲好似好啲啦,可能係心理作用), 貴襪好又唔知好去邊, 平襪差又唔知差去邊
著平襪又唔覺有咩壞處喎, 既然係咁, 不如慳返 ...

不過留少少錢去買新衫新褲都好, 不過而家著過無袖之後, 真係唔想著短袖跑

遲少少去觀塘個倉睇下有冇好野先. 話時話有冇人知道工聯會個跑步課程點? thanks

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2