香港長跑網 - 長跑長友

標題: 6.12 網友約跑 之 <維港夜採紫荊花> [打印本頁]

作者: cu83    時間: 2009-6-4 17:28
標題: 6.12 網友約跑 之 <維港夜採紫荊花>
6.12 網友約跑 之 <維港夜採紫荊花>

日期:
6月12日(星期

時間:
7:00 pm 熱身
7:30 pm 起步

地點:
跑馬地馬場
交通指引可參考 => https://www.longrun.hk/forum/view ... =page%3D1#pid136373

集合位置:
男�女更衣室外
有 locker 儲物及沖涼設施請自備鎖頭

衣著:
長跑網綠色戰衣
如有的話

路線 :
全程約 11.15公里
(只有一小段斜路)
跑馬地馬場 <-> 樂活道 (此段為上落斜) <-> 加路連山道 <-> 東院道 <-> 銅鑼灣道 <-> 經維多利亞公園 <-> 清風街 (CWB消防局) <-> 怡和午炮台 <-> 警官俱樂部 <-> 遊艇會 <-> 狗公園 <-> 會展新翼 (金紫荊廣場) <-> (折返點)

警告及聲明
1.此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘),身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。

8. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

9. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。

作者: cu83    時間: 2009-6-4 17:29
天氣報告預測 6.12 可能會落雨,
大家請帶備下列裝

1)
風褸
2)額外毛巾及衣服供跑後更換
3)拎多對鞋襪
供跑後更換

請大家注意
1)由於約跑人數比較多,而且各人跑速各異,建議按各人跑速分為兩組跑,並以55'/10K作分界線!
2)為安全起見,若然明晚落雨,我們將視乎情況,可能更改約跑內容,轉為在運動場作跑圈踢腳等活動!
            A) 慢跑外圈 x 2~3個
            B) 踢腳
            C) 慢跑外圈 x 1~2個

D) 之後再之後

路線圖片�相片:
.

登錄/註冊後可看大圖

作者: cu83    時間: 2009-6-4 17:29
<人工智能報名系統�請各人報上大約跑 10K 時間以便分組>
6月12日報名人士名單:
1. sample - 52'
2. ....

作者: 法蘭    時間: 2009-6-4 17:29
<人工智能報名系統�請各人報上大約跑 10K 時間以便分組>

1. 法蘭 - 45'
2.
3.
4.
5...

作者: piyrag    時間: 2009-6-4 17:57
作者: 力    時間: 2009-6-4 18:31

1. 法蘭 - 45'
2. gary1027 - 55"
3. Alex - 49'
4.
5...
作者: wadee    時間: 2009-6-4 18:59

1. 法蘭 - 45'
2. gary1027 - 55"
4. wadee - 多於60'
5..
作者: 駿3    時間: 2009-6-4 19:09

1. 法蘭 - 45'
2. gary1027 - 55'
5. 駿駿駿 - 多於60'
6.
7.
8.

作者: Fat-B    時間: 2009-6-4 19:41
1. 法蘭 - 45'
6. Fat B - 多於60'
7.
8.
作者: onon    時間: 2009-6-4 20:05
1. 法蘭 - 45'
7. onon - 多於61'
8.
作者: runner_256    時間: 2009-6-4 21:51
1. 法蘭 - 45'
8. 256 - 56'
作者: 瓜同學    時間: 2009-6-4 23:26
1. 法蘭 - 45'
9. 瓜同學 - ~60'
作者: piyrag    時間: 2009-6-4 23:39
作者: batigoal    時間: 2009-6-5 09:49
1. 法蘭 - 45'
10. batbat - 48'
作者: XiaoEm    時間: 2009-6-5 10:20
1. 法蘭 - 45'
11. XiaoEm - 多於60' (报名先,希望不用OT)
作者: 街坊鄭    時間: 2009-6-5 10:37
1. 法蘭 - 45'
11. XiaoEm - 多於60' (报名先,希望不用OT)
12. 街坊鄭- 53'
作者: TerrySze    時間: 2009-6-5 11:01
1. 法蘭 - 45'
13. TerrySze (40')
作者: TerrySze    時間: 2009-6-5 11:03
跑馬地 出發 ?? ... 莫非cu沒斜路不歡 ?
作者: cu83    時間: 2009-6-5 11:05
原帖由 TerrySze 於 5-6-2009 11:03 發表

都無我份!!
大會指定架!!
唔關我事喎!!
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-6-5 11:11
1. 法蘭 - 45'
14. WAY_LEUNG (60')
作者: longlx    時間: 2009-6-5 11:15
原帖由 TerrySze 於 2009-6-5 11:03 發表

係小公主WAYWAY熱烈要求的~
作者: TerrySze    時間: 2009-6-5 11:45
原帖由 cu83 於 2009-6-5 11:05 發表

都無我份!!
大會指定架!!
唔關我事喎!!

ok ok....唔該cu搞e個約跑 !!.

分組有咪用 ?..唔同pacing or 唔同折返點 ?..

分組原意係好.....但次次分組跑,一跑出去就各自跑......分同唔分好似沒分別 ....
..
作者: TerrySze    時間: 2009-6-5 11:47
原帖由 longlx 於 2009-6-5 11:15 發表

係小公主WAYWAY熱烈要求的~" />" />

o....我係個平路人...要跟多d WAYWAY先得...
作者: piyrag    時間: 2009-6-5 14:35
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-6-5 14:38
原帖由 longlx 於 2009-6-5 11:15 發表

係小公主WAYWAY熱烈要求的~" />" />

呢次唔關我事呀! 又有我份
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-6-5 14:39
原帖由 TerrySze 於 2009-6-5 11:47 發表

o....我係個平路人...要跟多d WAYWAY先得...

唔係呀! 我是下斜人 喎! 唔係上斜人呀!
作者: 瓜同學    時間: 2009-6-5 14:56
原帖由 gary1027 於 2009-6-4 23:39 發表
你好瓜同學。

你好gary c-hing。
作者: billy_yau    時間: 2009-6-5 14:59
612....可以諗喎....

唔係喎...614有比賽喎...
作者: piyrag    時間: 2009-6-5 15:02
作者: TerrySze    時間: 2009-6-5 15:10
原帖由 billy_yau 於 2009-6-5 14:59 發表
612....可以諗喎....

唔係喎...614有比賽喎...

hea...跑 la..
作者: billy_yau    時間: 2009-6-5 15:22
原帖由 TerrySze 於 2009-6-5 15:10 發表

hea...跑 la..

又係果句...出到黎跑個hea係會變質既
作者: sealion    時間: 2009-6-5 16:02
1. 法蘭 - 45'
15. Belinda - 60'
16. sealion - 多於60'
作者: 力    時間: 2009-6-5 16:29
原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-6-5 14:39 發表

唔係呀! 我是下斜人 喎! 唔係上斜人呀!

way way,
你係上人, 唔係下人呀!
作者: wadee    時間: 2009-6-5 19:17
原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-6-5 14:38 發表

呢次唔關我事呀! 又有我份

今次明明係你要求ge仲唔認
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-6-6 08:55
1. 法蘭 - 45'
15. Belinda - 60'
16. sealion - 多於60'
17. 肥哥哥 (餓跑好耐啦) - 多於60'
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-6-6 08:55
你地班友個個都話多於60'.... 咪玩啦!!
作者: 火仔11    時間: 2009-6-6 09:07
原帖由 肥哥哥KC 於 2009-6-6 08:55 發表

全部都呃人ga
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-6-6 10:26
原帖由 火仔11 於 2009-6-6 09:07 發表

全部都呃人ga" />" />

你都呃人唔少啦...
作者: 邪神    時間: 2009-6-6 10:34
提督......

盡力攪好個約跑呀.....
作者: 火仔11    時間: 2009-6-6 11:33
原帖由 肥哥哥KC 於 2009-6-6 10:26 發表

你都呃人唔少啦...

作者: billy_yau    時間: 2009-6-6 11:54

亞肥都跑...我咪有伴囉....
作者: TerrySze    時間: 2009-6-6 11:55

hea 跑時間...多於60'....
下次要報2年之內的PB時間...
作者: piyrag    時間: 2009-6-6 14:22
作者: wadee    時間: 2009-6-6 22:06
原帖由 火仔11 於 2009-6-6 09:07 發表

全部都呃人ga" />" />

火仔
你個人頭同個身去佐邊la
作者: 山海赤子    時間: 2009-6-6 23:59
究竟有邊個可以信得過o架

作者: wadee    時間: 2009-6-7 00:03
原帖由 山海赤子 於 2009-6-6 23:59 發表
究竟有邊個可以信得過o架

咪我lo
作者: 山海赤子    時間: 2009-6-7 00:23
只係呢句都有問題啦

作者: TNT    時間: 2009-6-7 00:31
冇得跑, 好慘!
你地跑得開心d啦!
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-6-7 06:01
原帖由 Alex 於 2009-6-5 16:29 發表

way way,
你係上斜人, 唔係下斜人呀!

你識得我唔夠耐啦!
我其實飛上去的
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-6-7 06:02
原帖由 wadee 於 2009-6-5 19:17 發表

今次明明係你要求ge仲唔認

係咩! 我講下之嗎?

但有少少斜會開心d
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-6-7 07:12
原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-6-7 06:02 發表

係咩! 我講下之嗎?

但有少少斜會開心d

睇唔到個度係"少少"斜囉....
作者: cu83    時間: 2009-6-7 07:20
原帖由 肥哥哥KC 於 7-6-2009 07:12 發表
睇唔到個度係"少少"斜囉....

今次上斜及落斜路段單程各 100m~~~絕對唔多!!
大家可以放心!!

作者: sealion    時間: 2009-6-7 11:14
14號有比賽所有真糸要跑過60mins.
作者: piyrag    時間: 2009-6-7 21:16
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-6-8 14:04
原帖由 gary1027 於 2009-6-7 21:16 發表
kc....少少斜路者..飛鵝山你都跑到啦

你地就好啦! 我都未去過跑
作者: 力    時間: 2009-6-8 14:07
原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-6-7 06:01 發表

你識得我唔夠耐啦!
我其實飛上去的

飛上去, like this !

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r8XM8JiJU5s[/youtube]
作者: gerryfung    時間: 2009-6-8 17:06
個日要開o.t.,來唔到
作者: wadee    時間: 2009-6-8 22:09
原帖由 gerryfung 於 2009-6-8 17:06 發表
個日要開o.t.,來唔到

唔緊要la
下次實有機會ge
作者: 山海赤子    時間: 2009-6-8 23:00
原帖由 Alex 於 2009-6-8 14:07 發表

飛上去, like this !

http://www.youtube.com/watch?v=r8XM8JiJU5s

ar ar ar , 我要飛往天上

作者: Fat-B    時間: 2009-6-8 23:01

1. 法蘭 - 45'
6. onon - 多於61'
7. 256 - 56'
8. 瓜同學 - ~60'
9. batbat - 48'
10. XiaoEm - 多於60' (报名先,希望不用OT)
11. 街坊鄭- 53'
12. TerrySze (40')
13. WAY_LEUNG (60')
14. Belinda - 60'
15. sealion - 多於60'
16. 肥哥哥 (餓跑好耐啦) - 多於60'

Fat-B: 大大安排為債主準備考試、不能來了。只好下次再同大家一齊跑啦~~
作者: cc    時間: 2009-6-8 23:04
作者: wongc    時間: 2009-6-9 09:54
唔理咁多, 報左先再問下+1肯唔肯頂更啦.

1. 法蘭 - 45'
10. XiaoEm - 多於60' (报名先,希望不用OT)
17.cc - 多於60'
18. wongc - 而家肯定多於60', 加埋斜路可能要70'
作者: cu83    時間: 2009-6-9 11:43
原帖由 cu83 於 7-6-2009 07:20 發表
今次上斜及落斜路段單程各 100m~~~絕對唔多!!
大家可以放心!!

多謝 黃藥C c-tse 支持先, 以你高超既跑功....
得果 100M 上斜...
你一起步都要收腳啦, 邊使加成 10分鐘咁誇張呀

作者: chuiws    時間: 2009-6-9 12:48
1. 法蘭 - 45'
17.cc - 多於60'
18. wongc - 而家肯定多於60', 加埋斜路可能要70'
19.colin - 48'
作者: cu83    時間: 2009-6-9 13:03
天氣報告預測 6.12 可能會落雨,
大家請帶備下列裝備:

1)
風褸
2)額外毛巾及衣服供跑後更換
3)拎多對鞋襪
供跑後更換

作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-6-9 13:42
以我隻腳, 今次都係跑唔到啦... 好番先再join ..

1. 法蘭 - 45'
16.cc - 多於60'
17. wongc - 而家肯定多於60', 加埋斜路可能要70'
18.colin - 48'
作者: cu83    時間: 2009-6-9 15:15
原帖由 肥哥哥KC 於 9-6-2009 13:42 發表
1. 法蘭 - 45'
3. Alex - 49' ...

KC, 扭傷膝頭要好好休息吓,
暫時忍吓腳啦!
作者: 力    時間: 2009-6-9 15:17
原帖由 cu83 於 2009-6-9 15:15 發表

KC, 扭傷膝頭要好好休息吓,
暫時忍吓腳啦!

CU8,
KC just remove his name ar!
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-6-9 15:37
原帖由 肥哥哥KC 於 2009-6-9 13:42 發表

1. 法蘭 - 45'
8. 瓜同 ...

CU sir 咁快老花...定係睇嬋睇得多?
作者: 山海赤子    時間: 2009-6-9 22:15
1. 法蘭 - 45'
17. wongc - 而家肯定多於60', 加埋斜路可能要70'
19. 赤子 - 多於 62'
作者: oh-man    時間: 2009-6-10 09:36
1. 法蘭 - 45'
20. oh-man - 多於 63'
作者: cu83    時間: 2009-6-10 10:26
請大家注意:
1)由於約跑人數比較多,而且各人跑速各異,建議按各人跑速分為兩組跑,並以55'/10K作分界線!
2)為安全起見,若然明晚落雨,我們將視乎情況,可能更改約跑內容,轉為在運動場作跑圈踢腳等活動!
            A) 慢跑外圈 x 2~3個
            B) 踢腳
            C) 慢跑外圈 x 1~2個

D) 之後再之後

作者: wongc    時間: 2009-6-10 10:30
原帖由 cu83 於 2009-6-10 10:26 發表
請大家注意:
1)由於約跑人數比較多,而且各人跑速各異,建議按各人跑速分為兩組跑,並以55'/K作分界線!
    ...

ching, 沖完涼之後有錢數.........咁荀?
作者: cu83    時間: 2009-6-10 10:41
原帖由 wongc 於 10-6-2009 10:30 發表
ching, 沖完涼之後有錢數.........咁荀?" />" />" />" />" />jhk

黃藥C c-tse,
煩請速速處方一貼補眼良方醫治小弟老花眼症!!
謝謝!
作者: wongc    時間: 2009-6-10 11:03
原帖由 cu83 於 2009-6-10 10:41 發表

黃藥C c-tse,
謝謝!

此乃不治之症........不過ching唔洗擔心, 應該再過幾年就有得醫 (我都等緊..............)
作者: 力    時間: 2009-6-10 11:05
原帖由 cu83 於 2009-6-10 10:41 發表

黃藥C c-tse,
謝謝!

老花眼沒有藥醫wor, 開刀la!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-10 11:09
原帖由 cu83 於 2009-6-10 10:26 發表
請大家注意:
1)由於約跑人數比較多,而且各人跑速各異,建議按各人跑速分為兩組跑,並以55'/K作分界線!
    ...

55'/K......咁快點跑呀?
作者: cu83    時間: 2009-6-10 11:20
原帖由 大圍新跑手 於 10-6-2009 11:09 發表
55'/K......咁快點跑呀?

大圍兄,都話咗小弟老花眼啦!!
請見諒!!
作者: cc    時間: 2009-6-11 20:58
作者: 迪迪仔    時間: 2009-6-11 21:00
1. 法蘭 - 45'
21. 迪迪仔 - 55' (我想hea跑,唔去火箭組啊)
作者: wongc    時間: 2009-6-11 21:02
原帖由 cc 於 2009-6-11 20:58 發表

wongc姐....我地終於係沙田以外ge地方見面喇~~" />" />

係呢, 咁耐無見, 好掛住你呀衰鬼.   希望明日唔好落雨啦.
作者: piyrag    時間: 2009-6-11 21:04
作者: 山比    時間: 2009-6-11 21:06
我都想來跑呀...但要同同事farewell...來唔到呀..嗚
作者: piyrag    時間: 2009-6-11 21:11
作者: Bmtc    時間: 2009-6-12 08:44
I want to join too ar...but don't know my speed...around 60 for 10k gua...
作者: cu83    時間: 2009-6-12 09:14
原帖由 Bmtc 於 12-6-2009 08:44 發表
I want to join too ar...but don't know my speed...around 60 for 10k gua...

Never mind about your speed, simply show up at 7:00pm.
The group will probably start at 7:30pm, you may join Group B for the first time.

You should see a whole group of people in front of the changing area.
Some of us will wear the 長跑網 singlet, simply let us know who you are, and we will show you to the appropriate group.

See you tonight!

作者: shogikin    時間: 2009-6-12 09:45
報名:
Kin - 49'
作者: cu83    時間: 2009-6-12 09:57
原帖由 shogikin 於 12-6-2009 09:45 發表
報名:
Kin - 49'

堅堅,你跟 火箭組 啦!!
作者: SimonFai    時間: 2009-6-12 10:41
我很想來跑,可惜七点多才能收工,趕不及了,
又錯過這個機會. 唯有等下次
Enjoy your run   
Add oil !!!
作者: TerrySze    時間: 2009-6-12 11:23
SORRY...今晚黎唔到........
只腳仲未好番,前兩日睇佐醫生,吃藥中.........
作者: piyrag    時間: 2009-6-12 11:24
作者: TerrySze    時間: 2009-6-12 11:47
原帖由 gary1027 於 2009-6-12 11:24 發表

terry.....咁好好休息下啦

仲有下下次

唉........................
作者: cu83    時間: 2009-6-12 11:50
原帖由 TerrySze 於 12-6-2009 11:23 發表
SORRY...今晚黎唔到........
只腳仲未好番,前兩日睇佐醫生,吃藥中.........

新傷定舊患?
作者: TerrySze    時間: 2009-6-12 16:01
原帖由 cu83 於 2009-6-12 11:50 發表

新傷定舊患?

腳板底舊患....上個月吃了藥,休息2個星期,唔使得..前兩日再睇醫生.轉吃第二種藥..希下次可以join你d玩.
作者: 邪神    時間: 2009-6-12 17:01
1. 法蘭 - 45'
21. 迪迪仔 - 55' (我想hea跑,唔去火箭組啊)
22.邪神 - 慢腳一名
作者: 駿3    時間: 2009-6-12 17:13
what'up 邪神是慢腳一名
作者: piyrag    時間: 2009-6-12 17:15
作者: 駿3    時間: 2009-6-12 17:16
重後追上??
作者: sealion    時間: 2009-6-12 18:02
點解d上司硬要張近放工時叫你做野,重要問妳做定我做?咁問法米即糸我做
你地跑得開心d,我趕到就泥啦!唔好等我..
作者: runner_256    時間: 2009-6-13 00:14
今晚跑呢條路線,風景優美,仲可以睇到幻彩詠香江....
多謝各位師兄/師姐帶路及控制交通....

很抱歉,我又唔小心做咗放火人.....Sorry~ 希望無人燒傷.....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2