香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.11.08 - New Balance 黃金海岸15K賽 (已開始接受報名) [打印本頁]

作者: blurmax    時間: 2009-6-6 23:24
標題: 2009.11.08 - New Balance 黃金海岸15K賽 (已開始接受報名)

Thanks WLau for the race info :

http://www.newbalance15k.com.hk/

http://www.newbalance15k.com.hk/apply_c.htm

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

I was informed by HK Marathon Pro that the New Balance 黃金海岸15K賽 will be held on 2009/11/8.

Please reserve!

http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/

作者: ricch    時間: 2009-6-6 23:30
Then it will clash with 2009.11.08 - 第32屆香港半馬拉松?
作者: spmho    時間: 2009-6-6 23:54
我對呢個比賽有興趣多d
作者: 得得地    時間: 2009-6-7 05:56
原帖由 ricch 於 2009-6-6 23:30 發表
Then it will clash with 2009.11.08 - 第32屆香港半馬拉松?

係喎... 又撞.

不過, 我未跑過半馬,
咁或者可以試 15km 先, 留返渣打先跑半馬.     
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-6-7 11:00
又是撞期, 半馬 / 15公里?
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-6-7 11:02
家住天水圍, 多數選 NB15公里
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-6-7 11:02
點都好, 到時決定
作者: gerryfung    時間: 2009-6-7 16:49
原帖由 Freeman - 自由人 於 2009-6-7 11:02 發表
點都好, 到時決定 j" />" />jk

X2
作者: adamtam    時間: 2009-6-9 08:45
請問呢個賽事多唔多鈄路?
作者: 瘋瘋    時間: 2009-6-9 09:33
作者: pan-pan    時間: 2009-6-10 23:14
又是撞期, 半馬 / 15公里
作者: ywc816    時間: 2009-6-13 12:21
HKMP 個網頁係2008/11/08?
作者: spmho    時間: 2009-6-13 13:04
原帖由 ywc816 於 2009-6-13 12:21 發表
HKMP 個網頁係2008/11/08?

因為未出09年比賽資料
作者: cu83    時間: 2009-6-27 11:40
未參加過10K以外既賽事,
多數會試吓玩 2009.11.08 - 第32屆香港半馬拉松,
嗰邊好似人多D同熱鬧D,氣氛都好D啩?
作者: 小平    時間: 2009-6-28 12:18
15k 我有興趣喎
用黎做 半馬既 check point 都好
作者: 學跑者    時間: 2009-6-30 15:10
我都有興趣參加呢個賽事,
多謝ching 的資料
作者: wlau    時間: 2009-8-5 01:30
http://www.newbalance.com.hk/?site=events

new Balance 官方都 list 左個期出來
只係仲未有正式報名....
作者: iou    時間: 2009-8-22 02:07
上年hkmp new Balance 件衫幾靚
作者: Anthony    時間: 2009-8-22 10:47
先報呢個15k試下,然後報迪士尼半馬(全平路,易跑過大尾篤),如果ok,出年想膽粗粗報個渣打全馬。
作者: 街坊鄭    時間: 2009-8-22 10:57
原帖由 Anthony 於 2009-8-22 10:47 發表
先報呢個15k試下,然後報迪士尼半馬(全平路,易跑過大尾篤),如果ok,出年想膽粗粗報個渣打全馬。
Anthony c兄,我正有此意,迪士尼半馬已報名(是第三次報跑).New balance 15k 未玩過.
作者: 臭男人    時間: 2009-8-24 20:48
今年我會跑new bal
因為第32屆香港半馬拉松條線路會在美津龍半馬都會跑到
作者: kylam    時間: 2009-8-24 21:32
我有興趣報名參加!唔知幾時可報呀.
作者: blurmax    時間: 2009-8-24 23:09
Thanks Keith CHAN of hkrunners.com for the race information :

This date has been confirmed by organizer HKMP, and entry form will be available shortly after finalizing the other sponsors (which names need to appear on the entry form).

http://www.hkrunners.com/node/2685#comment-17572
作者: 臭男人    時間: 2009-8-27 10:38
幾時開始報名呀?
找唔到form
作者: wlau    時間: 2009-9-1 14:08
各位detail 出左啦.....有報快手啊http://www.newbalance15k.com.hk/

無支票簿係手, 唔可以即報添...

作者: 瘋瘋    時間: 2009-9-1 14:31
作者: wlau    時間: 2009-9-1 16:33
原帖由 瘋瘋 於 2009-9-1 14:31 發表 我地八九成人過左隔離喎.... https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5226&extra=page%3D1

半馬我覺得我未夠料....
作者: saki    時間: 2009-9-1 16:40
原帖由 瘋瘋 於 2009-9-1 14:31 發表
我地八九成人過左隔離喎....
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5226&extra=page%3D1

既然無人支持呢場. 唯有我撐場..................

(謎之聲:.........其實係佢驚自己跑唔電FILA半馬, 所以才轉場跑)
作者: blurmax    時間: 2009-9-2 09:30
The entry link is available at post 1 now!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: wlau    時間: 2009-9-3 00:52
咁其實有幾多人會去跑?
作者: 力    時間: 2009-9-3 19:08
The quality of event Tee last year is good!
作者: longlx    時間: 2009-9-4 20:05
I New Balance
好想玩哩個呀~

作者: scchu    時間: 2009-9-4 23:29
我會玩這一個.
作者: 喪Ken    時間: 2009-9-5 00:05
小弟應該都會玩...
作者: wlau    時間: 2009-9-5 00:30
已網上報名了...

作者: econecon    時間: 2009-9-5 02:34
原帖由 wlau 於 2009-9-5 00:30 發表
已網上報名了...

15k.. 唔夠料. 可惜
作者: amos    時間: 2009-9-5 08:35
我都參加咗, 唔知條路好唔好跑呢.
作者: randyip    時間: 2009-9-5 09:04
頭尾段是上落斜,引水道某此路段窄d,小心和對面線跑手相踫,因路線是沿路去沿路返。
作者: wlau    時間: 2009-9-5 17:06
有無人知, 交表既時候同時間買鞋所講既禮品係d 乜?
作者: econecon    時間: 2009-9-11 00:43
full左未呀各位? 我諗緊中
作者: wlau    時間: 2009-9-11 00:55
原帖由 econecon 於 2009-9-11 00:43 發表
full左未呀各位? 我諗緊中

真係唔知....
我網上報名, 琴日去交埋d 野去new balance 專門站....
佢地所有鞋架都上左 15k 比賽個廣告...
作者: econecon    時間: 2009-9-11 01:33
原帖由 wlau 於 2009-9-11 00:55 發表

真係唔知....
我網上報名, 琴日去交埋d 野去new balance 專門站....
佢地所有鞋架都上左 15k 比賽個廣告...

我冇跟會架所以真係唔知.. 係喎. 你網上報名做咩仲要交野去NB專門店既...
作者: wlau    時間: 2009-9-11 19:34
原帖由 econecon 於 2009-9-11 01:33 發表 我冇跟會架所以真係唔知.. 係喎. 你網上報名做咩仲要交野去NB專門店既...

因為佢個攪這個網上報名個 system 廢囉, 網上報名, 真係報名only............要去番nb 交支票同兩個回郵信封.... 又或者寄番去佢地個搞手到.... 最低能係連網上報名既confirm e-mail 都無封.....報完都唔知有無報...
作者: econecon    時間: 2009-9-11 21:58
原帖由 wlau 於 2009-9-11 19:34 發表

因為佢個攪這個網上報名個 system 廢囉, 網上報名, 真係報名only............要去番nb 交支票同兩個回郵信封.... 又或者寄番去佢地個搞手到.... 最低能係連網上報名既confirm e-mail 都無封.....報完都唔知有無報. ...

咁你交番去係咪確保... 報到架啦.. 真係好O嘴. 我想問你拎番去時.. 係咪買佢d鞋就有咩禮品.. 係咩黎架.. 同埋你其實報唔報到?
作者: Parco爸    時間: 2009-9-11 23:28
原帖由 wlau 於 2009-9-11 19:34 發表

因為佢個攪這個網上報名個 system 廢囉, 網上報名, 真係報名only............要去番nb 交支票同兩個回郵信封.... 又或者寄番去佢地個搞手到.... 最低能係連網上報名既confirm e-mail 都無封.....報完都唔知有無報. ...

我都有看過...除褲放屁...
網上報完又要寄番過去...
咁不如直接寄去報...

作者: wlau    時間: 2009-9-12 00:19
原帖由 econecon 於 2009-9-11 21:58 發表

咁你交番去係咪確保... 報到架啦.. 真係好O嘴. 我想問你拎番去時.. 係咪買佢d鞋就有咩禮品.. 係咩黎架.. 同埋你其實報唔報到?

無喎, 交番去, 唔等於報左, new balance 果邊d 人都唔理你既, 俾佢地, 問有無d 野prove 我俾左, 佢地話無, 話只係幫我釘埋d 信封, 支票係一齊only,
佢話, 你驚既, 咪搵多個信封包住佢地囉... 咁佢釘完就放左入左個公文袋, 裏面全部都係d 報名既支票同信封...
你報左, 都唔prove 你報到, 你交埋信封, 支票, 都唔等於你一定有位俾你...
而d 禮品, 佢地話........唔一定報名既, 係佢地果度買 nbx 系列既鞋就有囉喎, 係條毛巾only....
果條毛巾我估到係邊條, 因為今年係渣打個嘉年華, 買鞋都有送....果條咁既毛巾...算啦...
作者: econecon    時間: 2009-9-12 01:58
原帖由 wlau 於 2009-9-12 00:19 發表

無喎, 交番去, 唔等於報左, new balance 果邊d 人都唔理你既, 俾佢地, 問有無d 野prove 我俾左, 佢地話無, 話只係幫我釘埋d 信封, 支票係一齊only,
佢話, 你驚既, 咪搵多個信封包住佢地囉... 咁佢釘完就放左入 ...

多謝 ching滙報. 咁搞法真係冇mood報...
作者: wlau    時間: 2009-9-12 08:29
原帖由 econecon 於 2009-9-12 01:58 發表

咁又唔駛無mood 報既,
咪當佢係普通私人比賽咁寄表囉....
唔好當佢係大牌子有份贊助既比賽咪得囉.......咁樣就無咁覺得佢地攪得唔好....
作者: ee_tpk    時間: 2009-9-12 09:56
原帖由 wlau 於 2009-9-12 08:29 發表

咁又唔駛無mood 報既,
咪當佢係普通私人比賽咁寄表囉....
唔好當佢係大牌子有份贊助既比賽咪得囉.......咁樣就無咁覺得佢地攪得唔好....

咪又係 HKMP 搞既....
有無大牌子冠名贊助..人家既安排上都係一樣...

有 NB 個名 ja~ NB 只係負責 sponsor d 衫同埋擺 counter gaja~
作者: wlau    時間: 2009-9-12 10:39
原帖由 ee_tpk 於 2009-9-12 09:56 發表

咪又係 HKMP 搞既....
有無大牌子冠名贊助..人家既安排上都係一樣...

有 NB 個名 ja~ NB 只係負責 sponsor d 衫同埋擺 counter gaja~

我都知nb 只係得個名, 所以咪叫果位人兄唔好睇得咁重要囉
我只係覺得佢個網上報名個system 夠晒搞笑ja, .....
網上報完名, 又係要我再寄信, 一係就要自己再走去nb 個專門站攪埋佢...
人地其他果d 網上報名, 都會有封confirm e-mail 飛番去你個登記e-mail 到, 仲會真係幫你報左
但現在網上報名個動作真係有d 多乜餘....又無confirm e-mail , 又唔係話肯定幫左名... 又要人做番寄野個動作,
咁係唔係都寄信 or 去nb 專門店交表咪算囉.....

作者: Parco爸    時間: 2009-9-12 10:44
原帖由 econecon 於 2009-9-12 01:58 發表

唔水咁煩喎...
都係HKMP攪..郵寄好簡單...
作者: wlau    時間: 2009-9-12 10:48
原帖由 Parco爸 於 2009-9-12 10:44 發表

唔水咁煩喎...
都係HKMP攪..郵寄好簡單...

無錯, 郵寄算啦...
網上報完, 都係要郵寄 or 去nb 專門站攪...
咁不如直接郵寄仲平...
我都蠢左....網上報完名, 仲要專登坐車去銅鑼灣交信封同支票....
錢同時間都晒左
下次再係咁, 直接郵寄算... 不過佢張報名表都唔岩a4 size, 有少少怪怪地咁....
作者: 大舅    時間: 2009-9-12 17:32
Haha....我都係網上報左名,寄完支票,但都唔知有無approve到,又無email confirm,好唔放心,都唔知有無得跑!之後email 問,過二日有人覆我話收到我apply同支票,但比賽七日前才收到回郵,如果各位ching唔放心可以email 佢地啦
作者: wlau    時間: 2009-9-12 18:08
原帖由 Mr.Incredible 於 2009-9-12 17:32 發表
Haha....我都係網上報左名,寄完支票,但都唔知有無approve到,又無email confirm,好唔放心,都唔知有無得跑!之後email 問,過二日有人覆我話收到我apply同支票,但比賽七日前才收到回郵,如果各位ching唔放心可以em ...

我覺得佢做得網上報名, 最少都有個confirm e-mail 俾人知報左名, 同提人交番支票等, 咁會好d...
作者: econecon    時間: 2009-9-13 00:14
原帖由 wlau 於 2009-9-12 18:08 發表

我覺得佢做得網上報名, 最少都有個confirm e-mail 俾人知報左名, 同提人交番支票等, 咁會好d...

今次好hea
作者: ee_tpk    時間: 2009-9-13 00:56
原帖由 Mr.Incredible 於 2009-9-12 17:32 發表
Haha....我都係網上報左名,寄完支票,但都唔知有無approve到,又無email confirm,好唔放心,都唔知有無得跑!之後email 問,過二日有人覆我話收到我apply同支票,但比賽七日前才收到回郵,如果各位ching唔放心可以em ...

其實可以 check 下張 cheque 有無過數

佢地過數都過得幾快
同埋張 form 有咩問題.. 佢地都會 call 番你~
作者: baki    時間: 2009-9-13 01:08
填好報名表,明天寄。
一向都跑開10k,第一次跑10k以上…
作者: wlau    時間: 2009-9-13 01:56
原帖由 econecon 於 2009-9-13 00:14 發表

今次好hea

其實當佢係普通比賽既寄表方法, 就唔會覺得係d 乜.....
你有無試過寄表比賽?
作者: econecon    時間: 2009-9-13 17:06
原帖由 wlau 於 2009-9-13 01:56 發表

其實當佢係普通比賽既寄表方法, 就唔會覺得係d 乜.....
你有無試過寄表比賽?

跑左3個月度咋. 未參加過任何比賽
作者: 力    時間: 2009-9-13 20:35
好特別嘅網上報名系统!
作者: wlau    時間: 2009-9-14 00:42
原帖由 econecon 於 2009-9-13 17:06 發表

跑左3個月度咋. 未參加過任何比賽

咁你可以試下d 10 k 先,
但你住邊頭?
作者: econecon    時間: 2009-9-14 16:15
原帖由 wlau 於 2009-9-14 00:42 發表

咁你可以試下d 10 k 先,
但你住邊頭?

港島西 你呢Ching
作者: wlau    時間: 2009-9-14 19:19
原帖由 econecon 於 2009-9-14 16:15 發表

港島西 你呢Ching

港島東...

你港島西, 去天水圍都可以一程巴士過, 都叫方便d...
你可以試下個 田總既 10 k 賽先啦...
我本身報左 黃金海岸 15 k, 同果日要觀禮, 應該唔會跑 果總 果個10 k
作者: econecon    時間: 2009-9-15 00:38
原帖由 wlau 於 2009-9-14 19:19 發表

港島東...

你港島西, 去天水圍都可以一程巴士過, 都叫方便d...
你可以試下個 田總既 10 k 賽先啦...
我本身報左 黃金海岸 15 k, 同果日要觀禮, 應該唔會跑 果總 果個10 k

一程有咩? 我唔知添

不過我果日未必可以親身報.. 所以都幾危喎報名
作者: 得得地    時間: 2009-9-24 01:27
驚冇位, 網上報咗名先.
睇睇吓, 又唔知會點, 都係寄埋報名表過去......     

路線同今個星期日 8km 差唔多 ?
跑咗 15km 先, 十一月尾先跑 [半馬].   
作者: wlau    時間: 2009-9-24 17:44
無事發生過.. sorry

作者: Turalyon    時間: 2009-9-25 22:04
我都係上星期4(9/17)先寄信報名.....
到而家都未過數...唔知係唔係滿咗???
send 咗email 問, 佢地又唔覆email......
可能無得跑~~
作者: blurmax    時間: 2009-9-25 22:30
Try contacting the organizer by e-mail :

[email protected]

http://www.newbalance15k.com.hk/detail_c.htm
作者: Turalyon    時間: 2009-9-25 22:35
原帖由 blurmax 於 2009-9-25 22:30 發表
Try contacting the organizer by e-mail :

[email protected]

http://www.newbalance15k.com.hk/detail_c.htm

blurman 兄,
已經send 咗email 問, 佢地又唔覆......
所以先成日check住張 cheque 有無過數
作者: wlau    時間: 2009-9-26 01:18
原帖由 Turalyon 於 2009-9-25 22:35 發表

blurman 兄,
已經send 咗email 問, 佢地又唔覆......
所以先成日check住張 cheque 有無過數

佢地叫我打個連絡電話..
打到去, 佢話好多人報名, 又電腦又郵寄, 好亂, 話未過數係正常, 但應該有得跑
作者: blurmax    時間: 2009-9-26 11:24
打到去, 佢話好多人報名, 又電腦又郵寄, 好亂, 話未過數係正常, 但應該有得跑

I see.  Since the HKDRC Half Marathon is on the same day, the enrollment should be OK.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: Turalyon    時間: 2009-9-26 21:21
原帖由 wlau 於 2009-9-26 01:18 發表

希望有得跑~~
作者: Turalyon    時間: 2009-9-26 21:22
原帖由 blurmax 於 2009-9-26 11:24 發表

I see.  Since the HKDRC Half Marathon is on the same day, the enrollment should be OK.

其實我都係咁諗, 先至遲成2個星期先報
作者: kito807    時間: 2009-9-28 19:09
我10月報再10.1 10k, 11月跑呢度15k, 12月跑多個半馬, 咁幾好wo~~~

報名先
作者: puregift    時間: 2009-9-28 23:18
標題: 新手
尋天報左.....多多指教
作者: wlau    時間: 2009-9-29 00:57
人工智能報名系統
wlau
amos
Mr.Incredible
baki(唔知寄左信未)
得得地
Turalyon
kito807(話報名, 唔知報左未)
puregift

由於小弟唔肯baki 同 kit0807 最後有無寄到, 所以加左兩句野係後面, 如果已經報左, 可以update 個人工智能系統)
作者: kito807    時間: 2009-10-1 18:45
kito807(話報名, 唔知報左未) <<<< 未報呀, 我等我爸返黎開支票

有無師兄師姐會係荃灣坐小巴上去? 唔係太識路, 唔知邊度落車
作者: Turalyon    時間: 2009-10-2 12:10
人工智能報名系統
wlau
amos
得得地
Turalyon (張cheque未過數)
puregift

攝影2公:
Turalyon's 太太 (超級新手)

作者: Turalyon    時間: 2009-10-2 12:14
原帖由 kito807 於 2009-10-1 18:45 發表

kito 兄, 去到 van仔站, 你一定唔會唔識路
因為到時你會見到好多跑手等van仔, 到時跟住人就ok....
作者: wlau    時間: 2009-10-2 13:43
原帖由 Turalyon 於 2009-10-2 12:10 發表 人工智能報名系統wlauamosMr.Incrediblebaki(唔知寄左信未)得得地Turalyon (張cheque未過數)kito807(話報名, 唔知報左未)puregift攝影2公:Turalyon's 太太 (超級新手)

我都未過數... 真係唔知佢想點...

作者: mc    時間: 2009-10-2 19:22
仲諗緊報依個定報半馬好....
作者: kito807    時間: 2009-10-5 12:27
人工智能報名系統
wlau
amos
得得地
kito807
puregift

攝影2公:

報名表連支票今日已寄出~
作者: 智智爺爺    時間: 2009-10-5 21:46
人工智能報名系統
wlau
amos
得得地
kito807
puregift
智智爺爺
jacky

攝影2公:

第一次跑咁長  唔知駛唔駛行番嚟
作者: pan-pan    時間: 2009-10-5 23:00
人工智能報名系統
wlau
amos
得得地
kito807
puregift
智智爺爺
jacky
pan-pan
pan-pan's friend no. 1
pan-pan's friend no. 2

攝影2公:
作者: wlau    時間: 2009-10-6 13:17
支票仲未過數喎......佢地今次玩乜既.....
作者: vaio    時間: 2009-10-7 01:38
人工智能報名系統
wlau
amos
得得地
kito807
puregift
智智爺爺
jacky
pan-pan
Vaio (張cheque未過數)

攝影2公:
作者: kito807    時間: 2009-10-7 11:43
尋日打左黎confirm 我搭唔搭佢地加車到場, 因為我初時tick 左後尾又刪返

諗諗下都係唔搭啦, $20 咁貴
作者: wlau    時間: 2009-10-7 13:12
原帖由 kito807 於 2009-10-7 11:43 發表 尋日打左黎confirm 我搭唔搭佢地加車到場, 因為我初時tick 左後尾又刪返諗諗下都係唔搭啦, $20 咁貴

20蚊, 唔貴啦, 你諗下果個鐘數有乜機到先得既......有無位, 要等幾耐之類.....
我就港島上車, 唔坐佢架車去, 可能時間仲耐, 轉幾程車, 所用既交通費仲貴(以成人來計)
可能你係學生, 所以地鐵有得平, 計埋有找, 你先會覺得佢貴......

作者: kito807    時間: 2009-10-8 10:51
原帖由 wlau 於 2009-10-7 13:12 發表

20蚊, 唔貴啦, 你諗下果個鐘數有乜機到先得既......有無位, 要等幾耐之類.....
我就港島上車, 唔坐佢架車去, 可能時間仲耐, 轉幾程車, 所用既交通費仲貴(以成人來計)
可能你係學生, 所以地鐵有得平, 計埋有找,  ...

師兄可能搭另一班車, 另一班係抵ga.
不過我住大埔, 如果搭會搭0個架係尖咀開, 所以覺得貴

(我唔係學生啦.... 仲有咁上下年紀.... )
作者: wlau    時間: 2009-10-8 10:54
原帖由 kito807 於 2009-10-8 10:51 發表 師兄可能搭另一班車, 另一班係抵ga. 不過我住大埔, 如果搭會搭0個架係尖咀開, 所以覺得貴 (我唔係學生啦.... 仲有咁上下年紀.... )

大埔? 咁有無車係經尖山隧道?
如果有, 都可能會幾快
作者: saki    時間: 2009-10-8 11:15
支票已過數....
作者: mode    時間: 2009-10-8 11:57
人工智能報名系統
wlau
amos
得得地
kito807
puregift
智智爺爺
jacky
pan-pan
mode

攝影2公:
作者: kito807    時間: 2009-10-8 13:29
原帖由 wlau 於 2009-10-8 10:54 發表

大埔? 咁有無車係經尖山隧道?
如果有, 都可能會幾快

大埔都係搭車落荃灣跟住轉小巴
作者: blurmax    時間: 2009-10-8 13:35
The latest Milk Magazine had a detailed report on the race course of Gold Coast 15 K

作者: saki    時間: 2009-10-8 14:56
人工智能報名系統
wlau
amos
得得地
kito807
puregift
智智爺爺
jacky
pan-pan
mode
saki

攝影2公:
作者: wlau    時間: 2009-10-8 19:34
原帖由 saki 於 2009-10-8 11:15 發表 支票已過數....

我仲未過數....
作者: pan-pan    時間: 2009-10-8 21:33
我仲未過數....
作者: Turalyon    時間: 2009-10-8 22:39
我都未過數
作者: wlau    時間: 2009-10-8 22:55
原帖由 pan-pan 於 2009-10-8 21:33 發表
我仲未過數....

問題係我報左成個用啦
作者: LMF    時間: 2009-10-9 07:46
唔知而家仲有冇位?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2