香港長跑網 - 長跑長友

標題: 6.19 網友約跑 : 大步西遊 之 <夜闖異域 2> [打印本頁]

作者: cu83    時間: 2009-6-14 18:51
標題: 6.19 網友約跑 : 大步西遊 之 <夜闖異域 2>
大步西遊 之 <夜闖異域 2>

日期:
6月19日(星期

時間:
7:30 pm 熱身
7:45 pm 起步

集合位置:
西環士美非路市政大厦四樓有 locker 儲物及沖涼設施請自備鎖頭
四樓簽場處填表攞借 Locker位置:

登錄/註冊後可看大圖

衣著:
長跑網綠色戰衣
如有的話

路線 :
全程約 11.8 公里
有一段約 1K 斜路)
域多利道(加惠民道)> 薄扶林道 > 摩星嶺道 > 域多利道(加惠民道)

[attach]7643[/attach]

警告及聲明
1.此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘),身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。

8. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

9. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。

作者: cu83    時間: 2009-6-14 18:51
天氣報告預測 6.19 可能會落雨,
大家請帶備下列裝

1)
風褸
2)額外毛巾及衣服供跑後更換
3)拎多對鞋襪
供跑後更換

請大家注意
1)由於約跑人數比較多,而且各人跑速各異,建議按各人跑速分為兩組跑,並以55'/10K作分界線!
2)為安全起見,若然當晚落雨,我們將視乎情況,可能更改約跑內容!

作者: cu83    時間: 2009-6-14 18:52
如何去集合地點:

巴士站及集合地點位置:

登錄/註冊後可看大圖

巴士線,梗有一條線啱你:

登錄/註冊後可看大圖

落車巴士站(實惠巴士站):(落車後向左手邊行)

登錄/註冊後可看大圖

作者: cu83    時間: 2009-6-14 18:52
分組:

作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-6-14 19:14
<人工智能報名系統�請各人報上大約跑 10K 時間以便分組>
6月19日報名人士名單:
1. WAY_LEUNG - 55'
2.
作者: piyrag    時間: 2009-6-14 21:26
作者: sycheung    時間: 2009-6-14 23:00
<人工智能報名系統�請各人報上大約跑 10K 時間以便分組>
1. sample - 52'
2. WAY_LEUNG - 55'
3. gary1027 - 45' ( 父親節食飯,跑不到呀 )
4. sycheung -50' (無長跑網戰衣,將穿紅色長跑衫代替)
作者: piyrag    時間: 2009-6-14 23:08
作者: sycheung    時間: 2009-6-14 23:16
原帖由 gary1027 於 2009-6-14 23:08 發表

2. gary1027 - 45' ( 父親節食飯,跑不到呀 )
3. sycheung -50' (無長跑網戰衣,將穿紅色長跑衫代替)

oh...眼大睇過龍...我仲以為sample係人名,癡左線
作者: piyrag    時間: 2009-6-14 23:18
作者: runner_256    時間: 2009-6-15 01:11
2. gary1027 - 45' ( 父親節食飯,跑不到呀 )
3. sycheung -50' (無長跑網戰衣,將穿紅色長跑衫代替)
4. runner_256 - 56'(今次都算係半個主場,識路~)

作者: onon    時間: 2009-6-15 08:48
4. runner_256 - 56'(今次都算係半個主場,識路~)
5. onon
作者: 力    時間: 2009-6-15 09:37
5. onon
6. Alex - 49'
作者: TerrySze    時間: 2009-6-15 09:53
5. onon
7. TerrySze - 40' (報住名先...支腳唔痛都會黎跑....黎唔到跑都會黎吃飯.)
作者: wadee    時間: 2009-6-15 10:30
5. onon
7. TerrySze - 40' (報住名先...支腳唔痛都會黎跑....黎唔到跑都會黎吃飯.)
8. wadee - xx'xx''(今次認真跑一次)
作者: piyrag    時間: 2009-6-15 10:55
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-6-15 14:02
我真係好想黎報上次之仇...
作者: 街坊鄭    時間: 2009-6-15 16:14
2. sycheung -50' (無長跑網戰衣,將穿紅色長跑衫代替)
3. runner_256 - 56'(今次都算係半個主場,識路~)
4. onon
5. Alex - 49'
6. TerrySze - 40' (報住名先...支腳唔痛都會黎跑....黎唔到跑都會黎吃飯.)
7. wadee - xx'xx''(今次認真跑一次)
8. 街坊鄭-53'
作者: piyrag    時間: 2009-6-15 16:18
作者: XiaoEm    時間: 2009-6-15 19:29
我這個星期請了假去旅遊la,所以下個禮拜先參加。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-15 19:32
原帖由 XiaoEm 於 2009-6-15 19:29 發表
我這個星期請了假去旅遊la,所以下個禮拜先參加。

細M ctse:
玩開心d....充足電返來再跑過~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-15 19:33
2. sycheung -50' (無長跑網戰衣,將穿紅色長跑衫代替)
3. runner_256 - 56'(今次都算係半個主場,識路~)
4. onon
6. TerrySze - 40' (報住名先...支腳唔痛都會黎跑....黎唔到跑都會黎吃飯.)
8. 街坊鄭-53'
9. 大圍新跑手 - 44' (希望唔使ot來到啦)
作者: 山海赤子    時間: 2009-6-15 22:22
個個都咁快

會唔會我跑跑下去左西天o架?

作者: 比因    時間: 2009-6-15 22:33
原帖由 山海赤子 於 2009-6-15 22:22 發表
個個都咁快

會唔會我跑跑下去左西天o架?

西天, 天竺?

作者: 比因    時間: 2009-6-15 22:35
4. onon
8. 街坊鄭-53'
10. 比因 - 55' (我地一齊去西天取經!)
作者: TNT    時間: 2009-6-15 23:31
4. onon
8. 街坊鄭-53'
11. TNT - 55'
作者: chuiws    時間: 2009-6-16 15:01
2. sycheung - 50' (無長跑網戰衣,將穿紅色長跑衫代替)
4. onon
8. 街坊鄭 - 53'
12. Colin - 50' (如果唔使OT就來啦)

作者: TerrySze    時間: 2009-6-16 15:44
由摩星嶺顓上薄林個段未跑過...我諗個段同梅子林個段差唔多...好甘 !!
作者: piyrag    時間: 2009-6-16 15:58
作者: onon    時間: 2009-6-16 16:04
原帖由 TerrySze 於 2009-6-16 15:44 發表
由摩星嶺顓上薄林個段未跑過...我諗個段同梅子林個段差唔多...好甘 !!

當晚係由薄扶林道轉入摩星嶺道, 暗斜...落!
作者: onon    時間: 2009-6-16 16:07
原帖由 gary1027 於 2009-6-16 15:58 發表
太斜路段不會係約跑出現,驚太辛苦,少少斜路就夠啦!

華富到置富...都有一段斜路玩下架...
作者: shogikin    時間: 2009-6-16 16:40
2. sycheung - 50' (無長跑網戰衣,將穿紅色長跑衫代替)
4. onon
13. Kin (報住先)
作者: MT    時間: 2009-6-16 19:15
原帖由 onon 於 2009-6-16 16:07 發表

華富到置富...都有一段斜路玩下架..." />" />hjhvbj" />" />" />hjhvbj" />

果段斜路我諗都唔敢諗
作者: cu83    時間: 2009-6-16 20:20
原帖由 SuperMT 於 16-6-2009 19:15 發表
果段斜路我諗都唔敢諗" />" />

MT,你駛唔駛咁誇張呀!
作者: TerrySze    時間: 2009-6-16 20:38
原帖由 SuperMT 於 2009-6-16 19:15 發表

果段斜路我諗都唔敢諗" />" />

Me too...
作者: MT    時間: 2009-6-16 20:42
原帖由 TerrySze 於 2009-6-16 20:38 發表

Me too...

果條路係難到我呢d慢腳o者
Terry唔好扮野
作者: TerrySze    時間: 2009-6-16 20:57
原帖由 SuperMT 於 2009-6-16 20:42 發表

果條路係難到我呢d慢腳o者
Terry唔好扮野

我一見斜路就 ...
作者: piyrag    時間: 2009-6-16 21:04
作者: wadee    時間: 2009-6-16 21:08
原帖由 gary1027 於 2009-6-16 21:04 發表

我都係....一見到d斜路就會唔敢望

你地d快腳上斜都要快跑
我d慢腳上斜慢跑就唔怕
作者: piyrag    時間: 2009-6-16 21:14
作者: wadee    時間: 2009-6-16 21:23
原帖由 gary1027 於 2009-6-16 21:14 發表

快d跑完無咁辛苦

跑慢d舒服
作者: rickymsz    時間: 2009-6-16 23:14
4. onon
14. rickymsz - 39' (我都是報住先)
作者: piyrag    時間: 2009-6-17 15:44
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-6-17 16:21
原帖由 gary1027 於 2009-6-17 15:44 發表
friday約跑,請輕鬆跑!
未放火呀。

放心喎! 你地放火嗰班都唔去, 包沒有火頭呀!
作者: cu83    時間: 2009-6-17 17:00
原帖由 WAY_LEUNG 於 17-6-2009 16:21 發表
放心喎! 你地放火嗰班都唔去, 包沒有火頭呀!

runner_256
wadee
rickymsz
Alex
作者: onon    時間: 2009-6-17 17:30
原帖由 cu83 於 2009-6-17 17:00 發表

runner_256
wadee
rickymsz
Alex

仲有WESTBIG會突然出現...
作者: 瓜同學    時間: 2009-6-17 21:41
4. onon
15. 瓜同學- 60'
作者: sealion    時間: 2009-6-17 23:52
4. onon
15. 瓜同學- 60'
16.sealion - 55'
作者: 力    時間: 2009-6-18 00:11
原帖由 cu83 於 2009-6-17 17:00 發表

runner_256
wadee
rickymsz
Alex

唔識路, 点放火呀!
作者: runner_256    時間: 2009-6-18 12:45
原帖由 Alex 於 2009-6-18 00:11 發表

唔識路, 点放火呀!

Alex ching~
我識路喎~
放心!
作者: onon    時間: 2009-6-18 12:49
原帖由 runner_256 於 2009-6-18 12:45 發表

Alex ching~
我識路喎~
放心!

域多利道有兩間館喎...256師兄係咪...???
作者: runner_256    時間: 2009-6-18 13:57
原帖由 onon 於 2009-6-18 12:49 發表

域多利道有兩間館喎...256師兄係咪...?

onon ching,兩間都唔係.
大大o係果邊番工.
等佢放工,未跑吓呢條路,所以識路啫~
作者: onon    時間: 2009-6-18 14:08
原帖由 runner_256 於 2009-6-18 13:57 發表

onon ching,兩間都唔係.
大大o係果邊番工.hgj091" />" />hj
等佢放工,未跑吓呢條路,所以識路啫~

哦...明白!
作者: TerrySze    時間: 2009-6-18 15:08
ONON....聽晚跑完去邊到開餐 ?
作者: onon    時間: 2009-6-18 17:00
原帖由 TerrySze 於 2009-6-18 15:08 發表
ONON....聽晚跑完去邊到開餐 ?

你唔跑? 開餐only?
作者: TerrySze    時間: 2009-6-18 17:54
原帖由 onon 於 2009-6-18 17:00 發表

你唔跑? 開餐only?

Not sure.....depend on the foot..still painful....
作者: TNT    時間: 2009-6-18 21:00
Terry仲未好番?  咁休息下啦!
我地跑完一齊開餐!!
作者: 山海赤子    時間: 2009-6-18 23:22
4. onon
15. 赤子 (盡趕, 要係附近攪野, 趕唔到跑睇下趕唔趕到飯局, 要搵onon交收)
作者: onon    時間: 2009-6-18 23:33
4. onon
15. 赤子 (盡趕, 要係附近攪野, 趕唔到跑睇下趕唔趕到飯局, 要搵onon交收)

赤子唔駛急慢慢嚟.
作者: finewong    時間: 2009-6-19 00:04
4. onon
16. finewong - 4X' (咁遲先報, 唔好意思, 總算就到時間黎跑)
作者: 取水王長毛    時間: 2009-6-19 00:55
4. onon
16. finewong - 4X' (咁遲先報, 唔好意思, 總算就到時間黎跑)
17.長毛(多過70)
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-19 11:44
原帖由 rickymsz 於 2009-6-16 23:14 發表
4. onon
6. TerrySze - 40' (報住名先...支腳唔痛都會黎跑....黎唔到 ...
.
.
.

ric ric:
原來獨木舟都未算係你強項.....長跑先係......39'超勁呀!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-19 12:01
小弟print多左兩張地圖, 到時邊個想要手快有手慢冇~
作者: sycheung    時間: 2009-6-19 14:00
2. runner_256 - 56'(今次都算係半個主場,識路~)
3. onon
4. Alex - 49'
5. TerrySze - 40' (報住名先...支腳唔痛都會黎跑....黎唔到跑都會黎吃飯.)
6. wadee - xx'xx''(今次認真跑一次)
7. 街坊鄭 - 53'
8. 大圍新跑手 - 44' (希望唔使ot來到啦)
9. 比因 - 55' (我地一齊去西天取經!)
10. TNT - 55'
11. Colin - 50' (如果唔使OT就來啦)
12. Kin (報住先)
13. rickymsz - 39' (我都是報住先)
14. 赤子 (盡趕, 要係附近攪野, 趕唔到跑睇下趕唔趕到飯局, 要搵onon交收)
15. finewong - 4X' (咁遲先報, 唔好意思, 總算就到時間黎跑)
16.長毛(多過70)

今晚要OT...要失約,咁多位ching, ctse唔好意思
作者: onon    時間: 2009-6-19 14:04
今晚要OT...要失約,咁多位ching, ctse唔好意思

收到!
作者: TerrySze    時間: 2009-6-19 15:46
支腳仲痛..跑唔到....會係旁邊泳池游水....之後join吃飯
作者: TerrySze    時間: 2009-6-19 16:09
原帖由 TNT 於 2009-6-18 21:00 發表
Terry仲未好番?  咁休息下啦!
我地跑完一齊開餐!!

C U tonight la.
作者: piyrag    時間: 2009-6-19 16:13
作者: cu83    時間: 2009-6-19 16:56
原帖由 TerrySze 於 19-6-2009 16:09 發表
C U tonight la.

我今晚都係黎唔到,你地跑�食得開心D啦!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-19 18:54
OT緊來唔到啦, 下星期跑過~
作者: sycheung    時間: 2009-6-20 10:42
你地跑成點ar???

下次我一定join...希望番工唔好趕頭趕命...

作者: rickymsz    時間: 2009-6-20 18:30
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-19 11:44 發表

ric ric:
原來獨木舟都未算係你強項.....長跑先係......39'超勁呀!

sorry, 要ot, 所以來不到
奇實, 後面的數字是什麼來呢? 我亂作下來的
我以為是年齡
作者: wadee    時間: 2009-6-20 18:32
原帖由 rickymsz 於 2009-6-20 18:30 發表

sorry, 要ot, 所以來不到
奇實, 後面的數字是什麼來呢? 我亂作下來的
我以為是年齡

係跑10kge時間呀
作者: rickymsz    時間: 2009-6-23 00:52
原帖由 wadee 於 2009-6-20 18:32 發表

係跑10kge時間呀

明白, 咁我是1:20

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2