香港長跑網 - 長跑長友

標題: 毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜) [打印本頁]

作者: kenneth    時間: 2009-6-24 12:34
作者: kenneth    時間: 2009-6-24 12:37
作者: 力    時間: 2009-6-24 13:58
報到先
作者: kenneth    時間: 2009-6-24 14:06
作者: 力    時間: 2009-6-24 16:21
I'd race on 8.16. I cannot join the training on 8月14日 星期五晚. Others are OK.
作者: 法蘭    時間: 2009-6-24 16:28
拾卜報過到先!
作者: kenneth    時間: 2009-6-24 16:34
作者: kenneth    時間: 2009-6-24 16:35
作者: kenneth    時間: 2009-6-24 16:45
作者: ee_tpk    時間: 2009-6-24 17:53
毅行者十卜添報名(人工智能)
1.亞平
2.曲奇
3.法蘭
4.比利
5.皇上
6. ee

billy 仔架車好似唔夠位坐 wow...
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-24 18:08
呢度係咪淨係for 0562隊咋?
作者: 山海赤子    時間: 2009-6-24 20:31
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-24 18:08 發表
呢度係咪淨係for 0562隊咋?

x2

想問下會否有終極一課 (雙坳)
上次我地幾隊group埋一齊操雙坳, 因為超過 50k, 加上通頂, 故找了些朋友在2個點作物資補給

個人認為如果可以有幾隊可以方便一點

操夜課的話可否一齊?

作者: sleung2002hk    時間: 2009-6-24 20:51
原帖由 山海赤子 於 2009-6-24 20:31 發表

x2

想問下會否有終極一課 (雙坳)
上次我地幾隊group埋一齊操雙坳, 因為超過 50k, 加上通頂, 故找了些朋友在2個點作物資補給

個人認為如果可以有幾隊可以方便一點

操夜課的話可否一齊?

雙拗我都岩玩啵~~~其實plan得好都可以唔洗十卜既~~當然有就最好啦
赤子ctse諗住target幾多?
作者: 711MF    時間: 2009-6-24 21:08
作者: 力    時間: 2009-6-24 22:09
原帖由 kenneth 於 2009-6-24 14:06 發表

alex 兄,睇睇d期有冇期須要改。

我ok呀!但8.15要留力比8.16比賽用, 到時先算!
作者: 山海赤子    時間: 2009-6-24 23:09
原帖由 sleung2002hk 於 2009-6-24 20:51 發表

雙拗我都岩玩啵~~~其實plan得好都可以唔洗十卜既~~當然有就最好啦
赤子ctse諗住target幾多?

相信梁兄你返到終點後返屋企眠一眠我先返到凱旋門
今年尾段比以往長左2公里, 希望可以做到 26-27hrs
作者: kenneth    時間: 2009-6-24 23:52
作者: kenneth    時間: 2009-6-24 23:55
作者: kenneth    時間: 2009-6-25 09:19
作者: runrun    時間: 2009-6-25 10:27
1.亞平
2.曲奇
3.法蘭
4.比利
5.皇上
6. ee
7. runrun
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-25 17:44
我地暫定7月4日開操,麥徑1-2,有沒人有興趣~~
作者: kenneth    時間: 2009-6-26 11:08
作者: billy_yau    時間: 2009-6-26 12:20
屈老大~

我地十卜添係咪會幫手十卜埋sue兄果隊架?
作者: kenneth    時間: 2009-6-26 12:26
作者: billy_yau    時間: 2009-6-26 12:29
原帖由 kenneth 於 2009-6-26 12:26 發表

是﹗

真高興~
作者: running-sue    時間: 2009-6-26 12:41
原帖由 billy_yau 於 2009-6-26 12:29 發表

真高興~

唔好賴低我
作者: kenneth    時間: 2009-6-26 12:42
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-26 12:49
原帖由 kenneth 於 2009-6-26 11:08 發表

小弟當日响國內。

屈老大你地都要快D 開操啦,呢幾個月風雨季,通常都會有幾課cancel,加埋D 隊友家有喜事,七除八扣沒幾多課操~~

仲有見你地個schedule 第一課就123,123唔係想像中咁易啃,尤其夏天~~
作者: billy_yau    時間: 2009-6-26 12:51
原帖由 running-sue 於 2009-6-26 12:41 發表

唔好賴低我hgjD092" />" />hj  

點會呢~

我要努力做好我份工~唔好响你地行之前比人炒左~唔係我地既十卜添就無車車支援架啦~
作者: kenneth    時間: 2009-6-26 13:28
作者: kopo1128    時間: 2009-6-26 14:18
I am not sure if I can join on 18/7 and 2/8 as I may not be in HK on 18/7 and there will be a sprint Triathlon on 2/8. Anyway. If we start not so early on 2/8, I can join after the triathlon.  

Dee Hing, I think I can be available on 4/7. We can join your practice together if you do not mind I am too slow.
作者: kenneth    時間: 2009-6-26 14:19
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-26 14:29
原帖由 kenneth 於 2009-6-26 13:28 發表

花子兄,小弟以前夏天都走過呢三段,應該問題不大的﹗

我係驚可能唔係所有隊有都行過,屈老大要好好照顧其他隊友~~
作者: kenneth    時間: 2009-6-26 14:38
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-26 14:41
原帖由 kenneth 於 2009-6-26 14:38 發表

...更加可以放心,小弟的隊友,個個耐力都比小弟強好多的,閣下都是擔心小弟好了。

good~~
作者: 力    時間: 2009-6-26 14:46
原帖由 kenneth 於 2009-6-26 14:38 發表

...更加可以放心,小弟的隊友,個個耐力都比小弟強好多的,閣下都是擔心小弟好了。

汗顏
作者: running-sue    時間: 2009-6-27 21:20
原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-25 17:44 發表
我地暫定7月4日開操,麥徑1-2,有沒人有興趣~~

有, 請提供集合時間, 地點
作者: 力    時間: 2009-6-27 21:54
我都跟操!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-27 22:45
原帖由 kopo1128 於 2009-6-26 14:18 發表
Dee Hing, I think I can be available on 4/7. We can join your practice together if you do not mind I am too slow.

原帖由 running-sue 於 2009-6-27 21:20 發表

有, 請提供集合時間, 地點

Sorry...唔記得覆高寶兄添~~

日期 : 2009年7月4日
集合時間/地點 : 1445 西貢碼頭 or 1500 北潭涌巴士站
路線 : 麥徑1-2 (北潭涌巴士站至北潭凹)
距離 : 約25km
預計完成時間 : 4hr
操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友

只係柴娃娃約跑,唔打咁多terms 啦,大部份人都係今年第一課正式操山,唔會好快,不過上西灣山如果有太陽都好金架,大家要有心理準備,量力而為~~

人工智能報名處:

1. 花子阿DEE
2.
3.
4.
5.
6.
7.
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-6-27 23:21
原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-27 22:45 發表

集合時間/地點 : 1445 西貢碼頭 or 1500 北潭涌巴士站
操 ...

果日有波踢跟唔到操啦,大家辛苦使.....加油呀~
作者: 亞平    時間: 2009-6-27 23:27
原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-27 22:45 發表

操 ...

好想去,但過2日至CONFIRMED得嗎?因為唔知捱唔捱到 704.

628...歡樂跑
629...5k 測試
630...青公
701...跑山(虎峽谷)
702...鄧記沖圈
703...回氣
704...如果冇死到,你又肯受我玩既,希望來到

作者: running-sue    時間: 2009-6-28 00:35

只係柴娃娃約跑,唔打咁多terms 啦,大部份人都係今年第一課正式操山,唔會好快,不過上西灣山如果有太陽都好金架,大家要有心理準備,量力而為~~

人工智能報名處:

1. 花子阿DEE
2. running-sue
3. John
4. 亮哥
5. Patrick
6.
7.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-28 00:51
原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-27 23:21 發表

果日有波踢跟唔到操啦,大家辛苦使.....加油呀~

呢課好hae,都未必o岩大圍兄,下次再一齊玩啦~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-28 00:55
原帖由 亞平 於 2009-6-27 23:27 發表

好想去,但過2日至CONFIRMED得嗎?因為唔知捱唔捱到 704.

628...歡樂跑
629...5k 測試
630...青公
701...跑山(虎峽谷)
702...鄧記沖圈
703...回氣
704...如果冇死到,你又肯受我玩既,希望來到

黎啦平兄,樂華日hae 下囉~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-28 00:56
原帖由 running-sue 於 2009-6-28 00:35 發表
參加資格 : 自信 ...

好有team spirit~~
作者: B    時間: 2009-6-28 06:34
1.亞平
2.曲奇
3.法蘭
4.比利
5.皇上
6. ee
7. runrun
8. Beefing
作者: running-sue    時間: 2009-6-28 20:59
0791 隊員 已完成登記程序
0791A running-sue
0791B Patrick
0791C Allanccl
0791D John

作者: kopo1128    時間: 2009-6-28 21:34

人工智能報名處:

1. 花子阿DEE
3. John
4. 亮哥
5. Patrick
6. kopo1128
7.

另外, 想問下如果早少少出發(e.g. 13:30或14:00), 唔知各位有無問題????? 有問題的話就維持原判.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-6-29 00:43
原帖由 kopo1128 於 2009-6-28 21:34 發表
另外, 想問下如果早少少出發(e.g. 13:30或14:00), 唔知各位有無問題????? 有問題的話就維持原判.

1445 係就我自己同埋有人星期六收1300,我可以早走,唔知791 隊得唔得呢??
作者: running-sue    時間: 2009-6-29 05:59
原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-29 00:43 發表

1445 係就我自己同埋有人星期六收1300,我可以早走,唔知791 隊得唔得呢??

花子領隊, 請問早D既意思, 即係幾點集合同出發呢?  
我要通知隊友及查詢他們的可行時間, 請賜覆
作者: running-sue    時間: 2009-6-29 06:19
多謝咁多位自願擔任十卜添

請注意, 十卜添係十卜0562 長跑長友A隊 及 0791 長跑長友B隊 (因為兩隊目標時間相若)
十卜添稍後會安排在唔同cp擔任十卜工作

1.亞平
2.曲奇
3.法蘭
4.比利
5.皇上
6. ee
7. runrun
8. Beefing

9.

作者: kopo1128    時間: 2009-6-29 12:20
原帖由 kenneth 於 2009-6-24 12:37 發表
7月18日 星期六 麥徑一段至三段 熱身認路
8月09日 星期日 麥徑四段至六段 熱身認路
8月22日 星期六 麥徑七段至十段 熱身認路
8月28日 星期五晚 麥徑三段開始
9月13日 星期日
9月25日 星期五晚 麥徑三段開始
...

ken兄,

唔該晒你把2/8改到9/8. 不過小弟13/9又要出差, 所以來唔到, 不過唔使就我架LA. 我會搵日自隊番呢段路補數.
作者: kenneth    時間: 2009-6-30 09:24
作者: kopo1128    時間: 2009-7-1 00:15
以前苗圃練習時都是自隊, 應該沒有大問題.
作者: 亞平    時間: 2009-7-2 10:49
親愛的704主持人,
請問是否負重跑?定係有地方寄存行李?

作者: 力    時間: 2009-7-2 11:35
集合時間/地點 : 1400 西貢碼頭

人工智能報名處:

1. 花子阿DEE
3. John
4. 亮哥
5. Patrick
6. kopo1128
7. Alex

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-2 12:16
原帖由 亞平 於 2009-7-2 10:49 發表
親愛的704主持人,
請問是否負重跑?定係有地方寄存行李?

可以存晌西貢鄧記,但行/跑山需要隨身既物品比較多,放得晌locker 既野唔多,同埋個人認為平時操山孭多少少有so,比賽時會舒服好多 (不過平兄唔係比賽)~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-2 12:17

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-2 12:18
原帖由 Alex 於 2009-7-2 11:35 發表
人工智能報名處:

1. 花子阿DEE
3. John
4. 亮哥
5. Patrick
6. kopo1128
7. Alex

Alex 兄,集合時間改早左,趕唔趕得切呢?
作者: 亞平    時間: 2009-7-2 12:33
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-2 12:16 發表

可以存晌西貢鄧記,但行/跑山需要隨身既物品比較多,放得晌locker 既野唔多,同埋個人認為平時操山孭多少少有so,比賽時會舒服好多 (不過平兄唔係比賽)~~

咁我要去買個背"朗"啦,因為現有的一個大既沒有腰/胸帶,果細既又太細....
作者: kopo1128    時間: 2009-7-2 12:34
Dee兄, 想問下, 路段中間會唔會有士多之類0既地方作補給, 否則我要帶多d水.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-2 12:36
原帖由 亞平 於 2009-7-2 12:33 發表

咁我要去買個背"朗"啦,因為現有的一個大既沒有腰/胸帶,果細既又太細....

重d 都唔怕啦,強身健體~~
作者: 亞平    時間: 2009-7-2 12:40
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-2 12:36 發表

重d 都唔怕啦,強身健體~~

你想我死咩!!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-2 12:40
原帖由 kopo1128 於 2009-7-2 12:34 發表
Dee兄, 想問下, 路段中間會唔會有士多之類0既地方作補給, 否則我要帶多d水.

高寶兄,唔記得同你講時間改左tim, 早少少咋,好唔好?

過埋西灣山至有士多呀,如果無記錯成15k,西灣山都幾金,而家天氣熱,建議至少帶2lit~~
作者: billy_yau    時間: 2009-7-2 12:41
原帖由 running-sue 於 2009-6-29 06:19 發表
多謝咁多位自願擔任十卜添

請注意, 十卜添係十卜0562 長跑長友A隊 及 0791 長跑長友B隊 (因為兩隊目標時間相若)
十卜添稍後會安排在唔同cp擔任十卜工作

1.亞平
2.曲奇
...

收到, 任憑差遣!!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-2 12:42
原帖由 亞平 於 2009-7-2 12:40 發表

你想我死咩!!

套白師叔之說法,請穿著鮮色衣物,方便直昇機~~
作者: billy_yau    時間: 2009-7-2 12:45
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-2 12:42 發表

著元朗送果件啦~一定搵到你~
作者: 亞平    時間: 2009-7-2 12:49
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-2 12:42 發表

我會既啦..一係著nike紅衫,但驚同仇家撞,一係就天水圍果件...應可方便救援啦.
作者: 亞平    時間: 2009-7-2 12:50
原帖由 billy_yau 於 2009-7-2 12:45 發表

著元朗送果件啦~一定搵到你~

正是此意!
作者: kopo1128    時間: 2009-7-2 13:57
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-2 12:40 發表

高寶兄,唔記得同你講時間改左tim, 早少少咋,好唔好?

過埋西灣山至有士多呀,如果無記錯成15k,西灣山都幾金,而家天氣熱,建議至少帶2lit~~

收到!!!無問題!!! 西貢碼頭唔會太大架ge?? 應該唔會撞唔到大家. 不過, 可唔可以pm手機no比我, 以防萬一.

唔該晒!!!
作者: 力    時間: 2009-7-2 14:02
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-2 12:18 發表

Alex 兄,集合時間改早左,趕唔趕得切呢?

no problem, thanks!
作者: 亞平    時間: 2009-7-3 01:17

人工智能報名處:

1. 花子阿DEE
3. John
4. 亮哥
5. Patrick
6. kopo1128
7. Alex
8. 亞平
作者: 711MF    時間: 2009-7-3 10:16
作者: kopo1128    時間: 2009-7-3 11:04
我想問下如果明日落雨會有甚麼安排??

小雨繼續?
大雨改期還是繼續??
作者: 亞平    時間: 2009-7-3 11:07
原帖由 kopo1128 於 2009-7-3 11:04 發表

小雨繼續?
大雨改期還是繼續??

嘻...會唔會到時改西貢鄧記打水戰呢?
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-3 11:46
原帖由 kopo1128 於 2009-7-3 11:04 發表

小雨繼續?
大雨改期還是繼續??

風雨不改,紅雨/三號風/雷暴警告取消,大家有無問題??
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-3 11:48
原帖由 711MF 於 2009-7-3 10:16 發表
小腿痛都係跟唔到到啦下次先啦.804980508051

7兄,第一課郊遊撲蝶咋,可以考慮~~
作者: 711MF    時間: 2009-7-3 12:09
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-3 12:19
原帖由 711MF 於 2009-7-3 12:09 發表

唔好啦.你次次都話易..連青山(5星)都話間單..
加埋撲蝶唔啱我..都係搵日先.....

上次我都係受害者...我就連問左幾次條路有幾長都沒人覆...
打後應該大把機會~~
作者: 711MF    時間: 2009-7-3 12:26
作者: 亞平    時間: 2009-7-3 14:38
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-3 12:19 發表

上次我都係受害者...我就連問左幾次條路有幾長都沒人覆..." />" />
打後應該大把機會~~" />" />

上次查實咁多人,只有梁兄一人行過青山北脊....
作者: allanccl    時間: 2009-7-3 22:45
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-3 11:46 發表

風雨不改,紅雨/三號風/雷暴警告取消,大家有無問題??

小弟無問題,絕對贊成,唔想輕易放過操山機會,買少見少。
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-3 23:41
原帖由 allanccl 於 2009-7-3 22:45 發表

小弟無問題,絕對贊成,唔想輕易放過操山機會,買少見少。

係囉,我地年年都差不多八月至開操,雖然plan 一週一課,一陣又紅黑雨,一陣又雷暴,一陣又隊友仔有事,七除八扣都唔剩得幾多日操~~
作者: waynekkw    時間: 2009-7-4 00:42
我又來玩玩

登錄/註冊後可看大圖

作者: 亞平    時間: 2009-7-4 01:40
原帖由 waynekkw 於 2009-7-4 00:42 發表
我又來玩玩https://www.longrun.hk/forum/images/smilies/onionsmilies1/1_%20(9).gif

壞人,明天見,操下山,個胸又會細少少...

買左個新背"朗",執晒野,有成10磅重...揹住跑...好咁下..
作者: allanccl    時間: 2009-7-4 08:20
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-3 23:41 發表

係囉,我地年年都差不多八月至開操,雖然plan 一週一課,一陣又紅黑雨,一陣又雷暴,一陣又隊友仔有事,七除八扣都唔剩得幾多日操~~hgjD088" />" />hj

雷景警告延至十點,唉!
作者: Patrick    時間: 2009-7-4 08:25
上 午 6 時 45 分 至 7 時 45 分 , 新 界 東 有 閃 電 記 錄 。
西 貢 區 錄 得 最 高 雨 量 : 5 毫 米

今日操山注意位: 鹹田灣泥濘路
作者: 力    時間: 2009-7-4 08:25
原帖由 allanccl 於 2009-7-4 08:20 發表

雷景警告延至十點,唉!

我地下午先開始, 無影響!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-4 10:02
原帖由 Alex 於 2009-7-4 08:25 發表

我地下午先開始, 無影響!

雷暴聽得到既,我傾向出左黎至決定上唔上山,大雨都可以照操,當然如果有人家人反對或者自己唔想出就唔好出啦,最緊要玩得平安又開心~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-7-4 10:04
原帖由 Patrick 於 2009-7-4 08:25 發表
上 午 6 時 45 分 至 7 時 45 分 , 新 界 東 有 閃 電 記 錄 。
西 貢 區 錄 得 最 高 雨 量 : 5 毫 米

今日操山注意位: 鹹田灣泥濘路

check 過今朝西貢東部雨唔算太大,泥路在所難免,希望唔駛澗水~~
作者: allanccl    時間: 2009-7-4 11:40
原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-4 10:04 發表

check 過今朝西貢東部雨唔算太大,泥路在所難免,希望唔駛澗水~~

正呀! 好難得可以操爛路,等陣見!
作者: 上水馬王    時間: 2009-7-4 13:35
今日天氣好差....大家小心!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-7-4 20:25
仲未有人返黎WOO
作者: running-sue    時間: 2009-7-4 22:12
小弟返佐黎喇
作者: running-sue    時間: 2009-7-4 22:31
小小報告
今日行哂1-2段, 共24K, 用佐4小時20分左右
出席人仕包括 : 花子 / 燉奶 / 壞人 / ALEX / 亮哥 / kopo / Patrick / John / 賴平 / sue弟
天氣唔太穩定, 我地去到西霸附近, 要水戰, 好正

但之後去到第二段, 一片泥濘地, 一踩落去, 嘩, 好似踩屎咁,
依......個種感覺好核突, 各人既鞋全部變哂同一個色, 哈哈

作者: allanccl    時間: 2009-7-4 23:04
跑爛泥路,好難得既經驗,不過都幾甘(用左4個半鐘)! 唔該晒壞人兄借個膊頭一用,除去抽筋才可完成,謝謝!
作者: waynekkw    時間: 2009-7-4 23:13
變咗玩泥沙添!
我都係鐘意同陽光玩游戲

登錄/註冊後可看大圖

作者: kopo1128    時間: 2009-7-4 23:16
成條泥路, 又滑又跣, 行完成腳泥, 之後又要澗水, 成對鞋濕晒. 感覺有D似"生還者"內的參賽者. 用左4.5小時完成1-2段, 比我想像中難行. 希望慢慢習慣, 成績慢慢有所進步.
作者: 711MF    時間: 2009-7-4 23:32
作者: Patrick    時間: 2009-7-5 08:23
泥漿大戰!
第一次操山已經搞成敢, 期待第二戰!!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2