香港長跑網 - 長跑長友

標題: 豆豆媽報到! [打印本頁]

作者: 豆豆媽    時間: 2009-7-4 10:31
標題: 豆豆媽報到!
大家好, 我係豆豆媽
09年第一次跑渣打10k, 練左幾次4k就走去跑, 出來當然成績嚇人, 但唔水上巴士已經當賺左
平時唔鍾意運動, 怕晒怕熱, 又經常大魚大肉, 攪到體重由3年前既92磅變到而家..........................

09年下半年願望, 多d做運動, 節制飲食, 希望半年後可變返3年前咁輕就好啦
作者: Parco爸    時間: 2009-7-4 10:33
無限支持...成唔成功是另一回事....
作者: kenneth    時間: 2009-7-4 10:51
作者: 亞平    時間: 2009-7-4 10:53
原帖由 豆豆媽 於 2009-7-4 10:31 發表
" />" /> 大家好, 我係豆豆媽" />" />
09年第一次跑渣打10k, 練左幾次4k就走去跑, 出來當然成績嚇人, 但唔水上巴士已經當賺左" />" />
平時唔鍾意運動, 怕晒怕熱, 又經常大魚大肉, 攪到體重由3年前既 ...

豆豆媽,歡迎..叫parco爸陪下操,好快好fit啦~~
作者: nc    時間: 2009-7-4 11:06
09年第一次跑渣打10k, 練左幾次4k就走去跑, 出來當然成績嚇人, 但唔水上巴士已經當賺左" />" />
平時唔鍾意運動, 怕晒怕熱, 又經常大魚大肉, 攪到體重由3年前既 ...

歡迎豆豆媽

運動慢慢會變成習慣的, 繼而上咗癮, 泥足深    怕晒怕熱, 可以晚上才出動嘛, 例如游水, 跑步, 踏單車... 遲啲2個都很fit呀   
下次約跑未可以與豆豆媽一起跑
作者: 曲奇    時間: 2009-7-4 11:12
歡迎豆豆媽,支持你做多d運動,令身體健康d呀....
祝願你在不久的將來愈跑愈fit...
作者: wadee    時間: 2009-7-4 11:29
歡迎豆豆媽
祇要堅持落去
一定會越來越fit 越跑越快

作者: WinggniW    時間: 2009-7-4 11:48
***歡迎豆豆媽***

我都好怕曬O架  , 夜晚你捉埋PARCO爸跑街咪唔怕曬囉  努力加油呀!
作者: 喪Ken    時間: 2009-7-4 11:55

歡迎,歡迎...有餸食唔晒記得call 小弟...
作者: 非比    時間: 2009-7-4 11:58
歡迎豆豆媽!
作者: 龜速行    時間: 2009-7-4 12:17
welcome welcome

豆豆媽

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

豆豆媽多D同parco爸一起跑

好快會成功 ar

長跑長友

作者: 火仔11    時間: 2009-7-4 12:25
歡迎 豆豆媽 加入長跑網
   小弟多數將軍澳出沒,請多多指教
作者: 龜速行    時間: 2009-7-4 12:42
豆豆媽

近來有無報比賽 ar??
作者: Turalyon    時間: 2009-7-4 13:36
歡迎 豆豆媽 加入長跑網..請多多指教
作者: 卓卓    時間: 2009-7-4 15:50
歡迎 豆豆媽 加入長跑網......成為索k集團一份子 ,長索長友
作者: blurmax    時間: 2009-7-4 18:14
豆豆媽,

Welcome to LongRun.hk
作者: 711MF    時間: 2009-7-4 19:19
作者: running-sue    時間: 2009-7-4 23:07
豆豆媽, 歡迎你呀
多做運動身體好, 人又會靚d, 又可以有借口大魚大肉, 一舉幾廿得
唔好俾parco爸一個人玩哂, 你都要一齊玩, 唔水理佢架, 唔水怕快過佢架, 加油呀

作者: 豆豆媽    時間: 2009-7-4 23:11
嘩.....乜真係有咁多人回覆架, 咁多人睇住, 我想縮沙唔跑都唔得啦
不過我係超級初哥, 所以暫時都唔會計時間住, 每次練習只會訂下一個目標距離, 完成便可以, 遲下先訂時間會好D
Parco爸 :你睇死我!!!!
kenneth, 平兄, nc , 曲奇, wadee, WinggniW,pptang,Turalyon,卓卓, blurmax , :711MF : 多謝鼓勵, 希望我可以早日減磅成功啦
喪Ken : 近兩星期我地都係食菜同米粉, 大魚大肉就要得大時大節先得啦
火仔11 :小妹在將軍澳長大既....將官係我母校
龜速行:我呢D勁HEA初哥, 點玩比賽呀, 人地頒完獎我都未返到黎啦, 不過如果我起到身都會黎扮攝影師既

作者: 豆豆媽    時間: 2009-7-4 23:13
原帖由 running-sue 於 2009-7-4 23:07 發表
豆豆媽, 歡迎你呀
多做運動身體好, 人又會靚d, 又可以有借口大魚大肉, 一舉幾廿得
唔好俾parco爸一個人玩哂, 你都要一齊玩, 唔水理佢架, 唔水怕快過佢架, 加油呀

多謝SUE姐鼓勵, 我會渣油架啦
作者: Gills    時間: 2009-7-4 23:16
歡迎....歡迎...., 豆豆媽, 有志者...一定掂.
作者: B    時間: 2009-7-4 23:21
嘩嘩嘩~ 歡迎豆豆媽加入埋長跑網大家庭啊~
為0左壯大長跑網0既聲勢, 不如叫埋 parco, 豆豆 都登記啦~
作者: 豆豆媽    時間: 2009-7-4 23:37
多謝亞嬌同beefing哥
下次再攪南生圍喪跑先搵埋豆豆同柏高出黎啦
作者: allanccl    時間: 2009-7-4 23:46
歡迎豆豆媽!
跑步減肥好易架,我都由160磅減到而家125磅,只要有恆心,每日都跑,加埋注意飲食,三低一高,即係低油、低鹽、低糖及高纖維,就係咁簡單。
作者: 豆豆媽    時間: 2009-7-5 14:50
原帖由 allanccl 於 2009-7-4 23:46 發表
歡迎豆豆媽!
跑步減肥好易架,我都由160磅減到而家125磅,只要有恆心,每日都跑,加埋注意飲食,三低一高,即係低油、低鹽、低糖及高纖維,就係咁簡單。

多謝 allanccl 兄, 節制飲食我初步都做得到, 但要我日日跑......暫時未得啦........原因........下星期有消防員電視劇要煲 遲下等套劇做完先啦
作者: allanccl    時間: 2009-7-5 18:56
原帖由 豆豆媽 於 2009-7-5 14:50 發表

多謝 allanccl 兄, 節制飲食我初步都做得到, 但要我日日跑......暫時未得啦........原因........下星期有消防員電視劇要煲 " />" /> 遲下等套劇做完先啦" />" />

豆豆媽,咁既籍口真虧妳才諗得到,唔好懶啦! 的起心肝去跑步啦,用個硬碟set時間錄低d精彩高清節目,慢慢先煲劇,可以飛起廣告仲慳時間啦。我都係錄低先慢慢睇架。
帶埋豆豆去跑,唔洗佢係屋企吠。
作者: runrun    時間: 2009-7-5 21:54
歡迎豆豆媽!

記住同Parco爸多D出嚟參加活動呀!

仲有要代我兩個仔多謝你上星期日的曲奇餅,佢地話好好食,
只係分得一塊咁多比我食咋!
作者: 豆豆媽    時間: 2009-7-5 22:51
原帖由 runrun 於 2009-7-5 21:54 發表
歡迎豆豆媽!

記住同Parco爸多D出嚟參加活動呀!

仲有要代我兩個仔多謝你上星期日的曲奇餅,佢地話好好食,
只係分得一塊咁多比我食咋!

多謝runrun ctse
想食曲奇餅, 無問題 睇下幾時有機會再見啦
作者: ram    時間: 2009-7-6 09:36
恭喜豆豆媽發表keep fit宣言
祝越跑越fit,長跑長有!
作者: 田中雅茂    時間: 2009-7-6 10:58
豆豆媽減肥嘅大道就在眼前, 成功始於足下.
俾心機努力,我地實會支持妳架! Go!Go!Goal!  

作者: 豆豆媽    時間: 2009-7-6 12:06
多謝ram ching & 田中亞茂支持鼓勵!
我既目標唔係速度, 係減磅 希望每次都keep到最少十個圈啦

作者: cu83    時間: 2009-7-6 20:56
歡迎 豆豆媽 c-tse 加入香港長跑網!
祝你愈跑愈健康,好快介埋 Parco爸!
作者: 豆豆媽    時間: 2009-7-6 23:29
原帖由 cu83 於 2009-7-6 20:56 發表
歡迎 豆豆媽 c-tse 加入香港長跑網!
祝你愈跑愈健康,好快介埋 Parco爸!

THANKS cu88
尋日已俾parco爸連界我3次

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2