香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.09.27荃灣區國慶盃長跑賽09 [打印本頁]

作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-7-18 09:06
標題: 2009.09.27荃灣區國慶盃長跑賽09
http://www.runlover.com/hk/?p=1150

主辦 : 荃灣各界慶祝國慶籌委會

日期: 2009年9月27日(星期日)
起跑時間:上午8:30

距離:8公里
地點:汀九引水道
截止報名日期:2009年9月7日
報名費用:$80,晶片按金$100

名額 : 800網址 : http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/

報名表格
作者: 力    時間: 2009-7-20 12:19

登錄/註冊後可看大圖

作者: 智智爺爺    時間: 2009-7-20 17:13
請問 c 兄呢段引水道有幾闊 ?

好唔好跑 ?
作者: blurmax    時間: 2009-7-21 12:32
Apart from the 1st Km uphill course, other course is either flat or downslope.  The path is a little bit narrow but is still OK for race.

I mailed my enrollment form in the morning today!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 智智爺爺    時間: 2009-7-21 17:17
收到 blurmax c 兄 thank you
作者: leefs    時間: 2009-7-23 02:09
大家忍忍手呀!同日有大搞作啊!

作者: Anthony    時間: 2009-7-23 08:21
標題: 回復 6# 的帖子
梗係支持皇上啦!
作者: blurmax    時間: 2009-7-23 09:45
   I enrolled the TW 8 K race already lah
作者: saki    時間: 2009-7-23 10:00
原帖由 blurmax 於 2009-7-23 09:45 發表
   I enrolled the TW 8 K race already lah

好彩慢半拍
作者: kenneth    時間: 2009-8-3 16:03
作者: spmho    時間: 2009-8-3 17:26
大家有興趣玩邊個就邊個.....大家都有自由選擇的
無一定要報邊個唔報邊個

作者: 智智爺爺    時間: 2009-8-6 22:05
冇所謂啦 8 k 80 蚊報名費 ....... 平均10 蚊1 k 幾抵玩
作者: 得得地    時間: 2009-9-1 10:05
9月27日 有另一賽事 ?
冇乜人提起哩個嘅 ??

9月7日 截止囉喎 !   
作者: Qoo    時間: 2009-9-1 16:24
原帖由 得得地 於 2009-9-1 10:05 發表
9月27日 有另一賽事 ?
冇乜人提起哩個嘅 ??

9月7日 截止囉喎 !   

我都好想知還有咩賽事
因為啱啱知是日放假,好想揾d特別攪作
作者: shogikin    時間: 2009-9-1 16:29
To: 得得地, Qoo and all,

有呀!!!
超越挑戰三項鐵人賽 (本網為賽事支持機構, 歡迎大家熱烈報名, 另誠邀拍攝義工)
https://www.longrun.hk/forum/view ... 5735&extra=page%3D1

到時有長跑網個攤位
很需要大家幫手
有計度計,有力出力

Kin in Running

作者: wlau    時間: 2009-9-2 10:10
原帖由 shogikin 於 2009-9-1 16:29 發表
To: 得得地, Qoo and all,

有呀!!!
超越挑戰三項鐵人賽 (本網為賽事支持機構, 歡迎大家熱烈報名, 另誠邀拍攝義工)
https://www.longrun.hk/forum/view ... 5735&extra=page%3D1

到時有長跑網個攤位
很需要大 ...

但已經closed 左囉喎...

作者: shogikin    時間: 2009-9-3 18:16
原帖由 wlau 於 2009-9-2 10:10 發表

但已經closed 左囉喎...

遲了少少,應該都可以報到的
如果不參賽
可以考慮來幫手搞攤位

招募幹事,拍攝,義工--27/9超越挑戰三項鐵人賽

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6034&extra=page%3D1

Kin in Running
作者: 得得地    時間: 2009-9-7 12:32
唔記得報名 !!!
唔知今日寄信得唔得呢 ??
作者: Gills    時間: 2009-9-9 12:19
上星期先寄報名表, 星期一支票已過數, 各位到時見.
作者: sealion    時間: 2009-9-9 12:53
到時見啦
作者: 華哥    時間: 2009-9-9 16:12
我同蓮姐都報咗。
作者: Parco爸    時間: 2009-9-9 16:17
我都報左...見無人提..唔好意思申報...
報左先知頭段是大斜路...呢次奶野啦...
作者: running-sue    時間: 2009-9-9 16:19
原帖由 華哥 於 2009-9-9 16:12 發表
我同蓮姐都報咗。

華哥, 蓮姐, 小弟都報佐, 到時見
作者: Parco爸    時間: 2009-9-9 16:22
姨...長跑網都有幾個報喎...會不會是全年最少網友報既賽事呢....
作者: 坑口公牛    時間: 2009-9-9 21:35
我都有報,但係支票仲未過數喎。
作者: Kennychoi    時間: 2009-9-10 13:12
原帖由 Parco爸 於 2009-9-9 16:22 發表
姨...長跑網都有幾個報喎...會不會是全年最少網友報既賽事呢....

Parco爸,我都參加咗,唔會無人嫁.
作者: B    時間: 2009-9-11 01:08
我都係呀~ 我都報0左呢個比賽0架~
作者: wlau    時間: 2009-9-11 01:19
原帖由 Kennychoi 於 2009-9-10 13:12 發表

Parco爸,我都參加咗,唔會無人嫁.

都唔會少啦, 講講下都十幾人啦
作者: Parco爸    時間: 2009-9-11 09:13
原帖由 wlau 於 2009-9-11 01:19 發表

都唔會少啦, 講講下都十幾人啦

長跑網人多勢眾...真係乜賽事總有一係隔離....
作者: warren    時間: 2009-9-13 19:15
小弟都報了.
作者: 得得地    時間: 2009-9-15 00:48
原帖由 得得地 於 2009-9-7 12:32 發表
唔記得報名 !!!
唔知今日寄信得唔得呢 ??

星期一先報名, 見到過咗數.
8km 夠跑嘞 ! 到時見.   
作者: Harvey    時間: 2009-9-15 19:57
小弟同兒甥仔一齊報了,到時見!
作者: 亞平    時間: 2009-9-16 14:17
原帖由 Harvey 於 2009-9-15 19:57 發表
小弟同兒甥仔一齊報了,到時見!

Harvey兄,謝謝對長跑長友毅行隊的支持,希望有機會認識你並當面致謝.
作者: Harvey    時間: 2009-9-16 23:27
原帖由 亞平 於 2009-9-16 14:17 發表

Harvey兄,謝謝對長跑長友毅行隊的支持,希望有機會認識你並當面致謝.

平兄,唔使客氣。大家加油呀!跑季即將開鑼,相信我地總有機會碰面的
長跑長友
作者: blurmax    時間: 2009-9-17 20:17
Received my acceptance letter today - #3003

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: martin25    時間: 2009-9-17 21:19
原帖由 blurmax 於 2009-9-17 20:17 發表
Received my acceptance letter today - #3003

me too. #4104
作者: 坑口公牛    時間: 2009-9-17 23:05
我都收到啦,#3132,到時見。
作者: saki    時間: 2009-9-18 00:48
報告跑長, #2102 報到
作者: warren    時間: 2009-9-18 01:06
我係#2080.

八日內的四場比賽的第一場.呵呵呵呵

作者: Gary-Kwan    時間: 2009-9-18 22:05
Me #3032

作者: billy_yau    時間: 2009-9-20 00:16
原帖由 Parco爸 於 2009-9-9 16:17 發表
我都報左...見無人提..唔好意思申報...
報左先知頭段是大斜路...呢次奶野啦...  

唔係咁大鑊下嘛.....呢鋪真係奶野啦.......
作者: hobbywet    時間: 2009-9-20 06:49
我係3002
作者: blurmax    時間: 2009-9-20 09:38
唔係咁大鑊下嘛.....呢鋪真係奶野啦.......

No lah!  Since I could do it, U can do it too^.^

作者: MJ576    時間: 2009-9-25 22:50
No. 3046  

see U all in the race
作者: sleung2002hk    時間: 2009-9-26 21:07
大家聽日加油~~掃幾個獎返黎
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-9-26 21:22
長跑網師兄師姐加油啦!!掃多D獎,另一邊玩三鐵既師兄師姐會為你地隔空加油!!!
作者: running-sue    時間: 2009-9-26 21:46
各位參加既ching / ctse, 加油呀

作者: Turalyon    時間: 2009-9-26 21:50
各位參賽師兄師姐, 聽日加油...
作者: 坑口公牛    時間: 2009-9-26 23:12
各位師兄師姐加油,明早見。
作者: blurmax    時間: 2009-9-27 12:35
Just completed the Tsuen Wan National Day 8 K Race in a moderate time of 43 mins 24 secs (just 20 secs faster than last year).

The opening 800 metres upsloping route still tortured me and the bright sun was another adverse factor.

Another nice race again!^.^

http://HK.MYBLOG.YAHOO.COM/BLURMAX
作者: 坑口公牛    時間: 2009-9-27 14:02
先恭喜B哥哥同Sue兄攞奬。

今日天氣都好熱,好在有啲風。
跑起嚟都唔算太辛苦,用咗36:38跑完,比上年快咗4:09。

自從復活跑之後,收埋咗自己。今次好高興見返Bluemax, MJ, 嬌妹,蔡兄,虾肥兄同其他師兄。
作者: B    時間: 2009-9-27 14:54
原帖由 坑口公牛 於 2009-9-27 14:02 發表
先恭喜B哥哥同Sue兄攞奬。

今日天氣都好熱,好在有啲風。
跑起嚟都唔算太辛苦,用咗36:38跑完,比上年快咗4:09。

自從復活跑之後,收埋咗自己。今次 ...

thank you 你呀公牛~

仲有蕉仔都拎0左獎0架~ 佢仲拎0左第二名0忝呀~
作者: Kennychoi    時間: 2009-9-27 15:35
恭喜~B哥~Sue姐~蕉仔~3位勁人攞奬~更上一層樓~次次PB歸來
作者: 龜速行    時間: 2009-9-27 16:23
恭喜恭喜完成賽事的 c hing c tse

恭喜恭喜 pb 的 c hing c tse

恭喜恭喜得奬的 c hing c tse
作者: wadee    時間: 2009-9-27 16:42
恭喜晒B ching sue姐 蕉仔
作者: blurmax    時間: 2009-9-27 17:32
The result has been released (so efficient)

http://www.runlover.com/doc/20090927.xls

(Thanks Wilson for uploading)

20919078MC30030:43:220:43:130:22:220:20:51

My completion time is ok with negative sprint!^.^
作者: running-sue    時間: 2009-9-27 17:47
多謝哂各位

仲要恭喜今日完成賽事及得獎既ching / ctse

作者: Parco爸    時間: 2009-9-27 17:50
恭喜晒..蕉仔、Sue兄、B仔...勁呀..

賽王..唔該晒咁快找到成績表...

小弟...晶片時間:41'04"  (20'39" 20'26")
自己滿意既開心時間...都叫PB左...

臨衝線前大落斜..好得人驚..自己腳仔軟...
最後200M十幾個跑手界我...我都要檢討下囉...

2K  10'25"
3K  15'28" (5'03")
4K  20'38" (5'10")
5K  25'44" (5'05")
6K  30'56" (5'12")
7K  36'15" (5'19")
8K  41'04" (4'49")

作者: blurmax    時間: 2009-9-27 17:56
恭喜晒..蕉仔、Sue兄、B仔...勁呀..

X 2 - congratulations to Sue Ching and Bfing

Parco Ching,
U're welcome - well done!
Just contrary with U I overtook a few runners before the finishing line.
作者: warren    時間: 2009-9-27 19:51
今天天氣實在好熱...29-32度...
最終都順利完成.成績滿意.叫做有個盃仔.呵呵呵呵.
不過因為遲到無熱身同太遲食野.結果跑到7k時想嘔.最後跑完都係去左嘔...
遲左同唔到大家影相.下次再相認過.
作者: running-sue    時間: 2009-9-27 20:08
原帖由 warren 於 2009-9-27 19:51 發表
今天天氣實在好熱...29-32度...
最終都順利完成.成績滿意.叫做有個盃仔.呵呵呵呵.
不過因為遲到無熱身同太遲食野.結果跑到7k時想嘔.最後跑完都係去左嘔...
遲左同唔到大家影相.下次再相認過.

ching, 恭喜你
下次記得過黎影相喇, 千祈唔好怕醜呀
btw, ching, 你響邊個組別有個盃仔呀
作者: warren    時間: 2009-9-27 20:54
原帖由 running-sue 於 2009-9-27 20:08 發表

ching, 恭喜你
下次記得過黎影相喇, 千祈唔好怕醜呀
btw, ching, 你響邊個組別有個盃仔呀

小弟係MB組.
1/10早少少到先.呵呵
作者: running-sue    時間: 2009-9-27 21:00
原帖由 warren 於 2009-9-27 20:54 發表

小弟係MB組.
1/10早少少到先.呵呵

咁ching, 10月1, 你玩邊場呀
作者: warren    時間: 2009-9-27 21:10
標題: 回復 63# 的帖子
都是國慶跑--大尾督...今次有灣仔車去..yeah.
作者: running-sue    時間: 2009-9-27 21:38
原帖由 warren 於 2009-9-27 21:10 發表
都是國慶跑--大尾督...今次有灣仔車去..yeah.

要加油呀
作者: rockiec    時間: 2009-9-27 22:43
恭喜Sue 姐,蕉仔,B哥 獲獎!
作者: 喪Ken    時間: 2009-9-27 22:50
恭喜晒各位得獎同pb 既ching/ctse 呀!
作者: billy_yau    時間: 2009-9-27 22:54
恭喜sue兄,b哥同埋蕉仔。

報下自己時間先,42'13" *pb, 無諗之下居然可以跑到呢個時間, 真心開心,見到蕉仔拎第二重更加開心
作者: oscar    時間: 2009-9-27 23:02
作者: 亞平    時間: 2009-9-27 23:20
祝賀 Sue 姐,蕉仔,B哥 ,還有 WARREN & 馬仔師姐 於荃灣區國慶盃長跑賽獲獎!
作者: mymarathon    時間: 2009-9-27 23:21
Chip time: 0:35:39 [split 0:18:24/0:17:15]
勉強PB
overall 48/561
male 46/470
group 13/121
作者: 蕉仔    時間: 2009-9-27 23:38
多謝唒咁多位
最鍾意呢句 :
恭喜哂咁多位完成比賽的 !!!
作者: cywcyw1118    時間: 2009-9-28 00:33
恭喜 恭喜 Sue 姐,蕉仔,B哥 ,還有 WARREN  馬仔 長囉長有
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-9-28 08:07
恭喜晒各位得獎 既ching/ctse
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-9-28 08:45
祝賀 Sue 姐,蕉仔,B哥 ,

還有 WARREN & 馬仔師姐 於荃灣區國慶盃長跑賽獲獎!
作者: WinggniW    時間: 2009-9-28 09:38
恭喜Sue 姐,蕉仔,B哥 ,WARREN和馬師姐得獎
作者: runrun    時間: 2009-9-28 10:02
祝賀 Sue 姐,蕉仔,B哥 ,還有 WARREN & 馬仔師姐 於荃灣區國慶盃長跑賽獲獎!

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-28 10:11
恭喜使各位攞獎、PB既長跑網ching ctse~
燒返幾串炮竹賀賀佢先.....
作者: 街坊鄭    時間: 2009-9-28 10:28
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-28 10:11 發表

登錄/註冊後可看大圖

恭喜使各位
作者: 街坊鄭    時間: 2009-9-28 10:31
原帖由 鄭國柱 於 2009-9-28 10:28 發表
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-28 10:11 發表

登錄/註冊後可看大圖

恭喜使各位
燒多幾串 長跑長蘿裝
作者: laputa99    時間: 2009-9-28 10:35
恭喜Sue 姐,蕉仔,B哥 ,WARREN和馬師姐得獎
作者: Gills    時間: 2009-9-28 16:45
恭喜各位獲獎既C兄C姐, 再接再厲呀, 真係邊度有賽事, 邊度就有長跑網既人攞獎.
B哥: keep住上, 唔好比佢停.
Sue弟: 咁大隻盃, 屋企放置獎盃, 係咪愈來愈頭痕呢?
蕉仔: 一隻優質股, 會再穩步上揚, 長跑網評級買入.
WARREN和馬師姐: 唔好怕羞, 快D比大家認識下, 分享比賽經驗及操練心得.
重有各位完成賽事既戰友: 大家都好勁呀! 起步條斜路, 少D意志都征服唔到.

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-28 17:00
原帖由 Gills 於 2009-9-28 16:45 發表
恭喜各位獲獎既C兄C姐, 再接再厲呀, 真係邊度有賽事, 邊度就有長跑網既人攞獎.
蕉仔: 一隻優質股, 會再穩步上揚, 長跑網評級 ...

係呀係呀...真係邊度有賽事, 邊度就有長跑網既人攞獎, 身為長跑網會員都好開心~
作者: blurmax    時間: 2009-9-28 17:35
Gills Ching,

How about ur prize ah?

作者: cywcyw1118    時間: 2009-9-28 17:41
原帖由 Gills 於 2009-9-28 16:45 發表
Gills兄咁耐冇比賽這次上場試腳都唔錯了 下次一定會快好多
作者: Gills    時間: 2009-9-28 17:48
原帖由 blurmax 於 28-9-2009 17:35 發表

How about ur prize ah?

作者: Gills    時間: 2009-9-28 17:50
原帖由 cywcyw1118 於 28-9-2009 17:41 發表
Gills兄咁耐冇比賽這次上場試腳都唔錯了 下次一定會快好多

耐冇參賽, 真係跟唔到前領班跑手既paging, 叫做一個新開始....努力中
作者: blurmax    時間: 2009-9-28 18:14

Your pacing is already very fast - just a little bit slower than those prizes winners.  Add oil ah!

作者: MJ576    時間: 2009-9-28 19:33
恭喜晒各位獎既Ching, Ctse

希望下次再繼續攞獎, 加油呀

而自己的時間係 37’24 (比舊年快 1分40), 算對自己有交代

作者: blurmax    時間: 2009-9-28 19:45
MJ Ching,

Congratulations to ur PB in the race!

作者: Harvey    時間: 2009-9-29 06:59
恭喜各位得獎的跑友:Sue 姐, 蕉仔, B哥 ,還有 WARREN, 馬仔師姐
當天跑得很開心,時間40:14。很高興見到一些很久沒見或第一次相識的跑友
作者: B    時間: 2009-9-29 10:02
恭喜埋 Warren, 馬仔得獎呀~

我就再一次多次大家呀0既恭賀~
作者: B    時間: 2009-9-29 10:04

Gill 兄~ 你都唔好渣流灘咁耐呀, 快 d 操翻起個狀態呀~ 到時你又拎獎拎到手軟了~
作者: hobbywet    時間: 2009-10-1 15:57
大會時間  http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/Other%20files/TsuenWan%208K%202009%20-Full%20Set%20Results.xls

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2