香港長跑網 - 長跑長友

標題: 沙田大圍可以去邊度跑? [打印本頁]

作者: 我想跑    時間: 2009-8-26 17:06
標題: 沙田大圍可以去邊度跑?
沙田大圍可以去邊度跑?我對路線不熟,,,,有冇人可以講下??
作者: 瘋瘋    時間: 2009-8-26 17:10
作者: saki    時間: 2009-8-26 17:40
原帖由 我想跑 於 2009-8-26 17:06 發表
沙田大圍可以去邊度跑?我對路線不熟,,,,有冇人可以講下??

近就顯田公園跑圈, 細圈(足球場) 400米, 大圈(加埋網球場)600米

不嫌遠就大圍至沙田禾輋沿城門河來回,一圈約8公里
作者: 我想跑    時間: 2009-8-26 18:37
原帖由 瘋瘋 於 2009-8-26 17:10 發表
師兄, 你想跑, 最好來呢度?
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5367&extra=page%3D1
我都是近幾日開始跑,,,己經跑到上氣不接下氣,,跑10幾分鐘就沒氣啦你果個  難度: (中級 ),我玩不黎
作者: cc    時間: 2009-8-27 22:55
作者: runners_hk    時間: 2009-8-29 21:57
城門河.... 叫做有"風景"睇下..
作者: 我想跑    時間: 2009-9-1 23:05
原帖由 runners_hk 於 2009-8-29 21:57 發表
城門河.... 叫做有"風景"睇下..
是咪跑上去是孖橋果段??
作者: runners_hk    時間: 2009-9-5 21:47
原帖由 我想跑 於 2009-9-1 23:05 發表
是咪跑上去是孖橋果段??

我基本上大圍到孖橋個段都會跑,圍住跑一圈都好夠,又可以睇周圍的MARK位睇下自己跑左幾遠,又唔駛係運動場跑咁悶..........
作者: leunggap    時間: 2010-2-24 16:23
文化博物館 --> 差不多到錦泰既大洗手間(有水機)

呢個距離大約 5 km , 都ok架!!
作者: mk111    時間: 2010-5-22 00:17
沙田公園同文化博物館之間果條橋 -->沙田運動場果邊條橋過對面--->跑番去沙田公園同文化博物館之間果條橋
有幾多km到?
作者: ?micro    時間: 2010-5-26 10:42
沙田文禮閣-->馬埸的雙橋-->過對面再跑翻嚟一圈約13~14km
作者: R.Wong    時間: 2010-8-3 18:58
原帖由 mk111 於 2010-5-22 00:17 發表
沙田公園同文化博物館之間果條橋 -->沙田運動場果邊條橋過對面--->跑番去沙田公園同文化博物館之間果條橋
有幾多km到?

3.8KM

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2