香港長跑網 - 長跑長友

標題: 夜來月.秋風影涼湖畔遊 [打印本頁]

作者: 停雲    時間: 2009-9-7 15:42
標題: 夜來月.秋風影涼湖畔遊
[attach]9730[/attach]

新界東街坊西貢迎月夜約跑 (102, 星期5)
出發時間:: 晚上 830
集合地點:  大網仔停車場

[attach]9731[/attach]

路線 : 來回萬宜水庫西壩
里數: 16km

[attach]9732[/attach]

預計完成時間:1小時30
難度: (中級 )

事後清潔 : 無淋浴冲身設備, 大網仔停車場士多後有公廁

行李存放 : 放在會友車上

交通安排 : 如方便駕車赴約, 應跑時請寫下載客量

安全提點 : 萬宜水庫段沒有街燈, 建議跑友穿著有反光物料的衣服(或掛上螢光棒/提燈籠/穿反光帶等等)

跑後小聚 : 到大網仔停車場對面的郊野公園燒烤場賞月, (小弟愚見: 每人據意願準備飲品小點酬賓)

reply
時先 copy 名單..再加上自己名字

歡迎住任何區域的跑友,一齊以跑會友啦

警告及聲明
1.
此項聚會適合跑步初哥(10公里45-60分鐘) 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2.
本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3.
活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4.
若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5.
參加者的個人保險須自行負責。

作者: sealion    時間: 2009-9-7 15:47
人工智能報名系統:
1. Sealion
作者: 停雲    時間: 2009-9-7 15:48
新界東街坊友情去"馬"  (10月2日星期五)

人工智能報名系統:

1.  sealion
2.  停雲              馬鞍山開車           總載5人
3.  超人亞四        馬鞍山開車           總載5人

作者: wongc    時間: 2009-9-7 15:49
好吸引呀!

ching, 請問多唔多斜路, 16K我驚我唔掂.  可能要預先練下D斜路先得.
作者: sealion    時間: 2009-9-7 15:52
Wongc  ctse 泥啦!泥啦
作者: 停雲    時間: 2009-9-7 16:01
原帖由 wongc 於 2009-9-7 15:49 發表
好吸引呀!

ching, 請問多唔多斜路, 16K我驚我唔掂.  可能要預先練下D斜路先得.

由北潭涌到水塘咀有一段約800m的斜路, 斜度稍陡過梅子林
作者: wongc    時間: 2009-9-7 16:07
原帖由 停雲慢步 於 2009-9-7 16:01 發表

由北潭涌到水塘咀有一段約800m的斜路, 斜度稍陡過梅子林" />" />  

係咪即係泰基起步無耐個條呀??  如果得一條都應該可以的.
作者: 停雲    時間: 2009-9-7 16:17
原帖由 wongc 於 2009-9-7 16:07 發表

係咪即係泰基起步無耐個條呀??  如果得一條都應該可以的.

迷就係果條

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-7 16:25

人工智能報名系統:

1.  sealion
2.  停雲              馬鞍山開車           總載5人
3.  超人亞四        馬鞍山開車           總載5人
4.  大圍新跑手 (我仲以為會跑埋入東壩)

作者: stanwong    時間: 2009-9-7 16:38
好吸引!
睇下攞唔攞到批文先
作者: wongc    時間: 2009-9-7 16:46
原帖由 stanwong 於 2009-9-7 16:38 發表
好吸引!" />" />
睇下攞唔攞到批文先

X2
作者: 停雲    時間: 2009-9-7 16:58

人工智能報名系統:

1.  停雲      馬鞍山開車           總載5人
2.  sealion            
3.  大圍新跑手 (我仲以為會跑埋入東水壩)
4.  
5.

6.  超人亞四        馬鞍山開車           總載5人
7.
8.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-9-7 18:33
作者: 瘋瘋    時間: 2009-9-7 18:34
作者: sealion    時間: 2009-9-7 19:12
糸呢!有無野要幫手?我6時放左工糸香港過泥
作者: slack    時間: 2009-9-7 20:04
好吸引呀!
不過好似那段路咁黑,自已有dd 怕路上的車, 好似幾快呵
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-7 21:10
原帖由 sealion 於 2009-9-7 19:12 發表
糸呢!有無野要幫手?我6時放左工糸香港過泥" />" />

海獅ctse真係有心,或者到時可以安排一D人幫手買飲品食物入去。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-7 21:11
原帖由 slack 於 2009-9-7 20:04 發表
好吸引呀!
不過好似那段路咁黑,自已有dd 怕路上的車, 好似幾快呵

QQ: 放心啦,我地都係跑行人路唔怕WOR,過左北潭涌就少好多車~
作者: cc    時間: 2009-9-7 21:39
作者: cc    時間: 2009-9-7 21:40
作者: lorena    時間: 2009-9-7 21:47

人工智能報名系統:

1.  停雲      馬鞍山開車           總載5人
2.  sealion            
4.  瘋瘋 ( 好吸引呀大師兄, 好好玩牙!!! )
5. Lorena

6.  超人亞四        馬鞍山開車           總載5人
7.  cc
作者: 全馬    時間: 2009-9-7 21:48
原帖由 wongc 於 2009-9-7 15:49 發表
好吸引呀!

阿wongc ctse, 對你黎講, 咁都叫斜路咩~~
作者: 全馬    時間: 2009-9-7 21:50
原帖由 wongc 於 2009-9-7 16:46 發表

X2

X3 啦, 呢幾日我都係要乖d先有得傾
作者: 瘋瘋    時間: 2009-9-7 22:18
作者: wongc    時間: 2009-9-7 22:33
嘻嘻, 我乖, 所以批文已發.

人工智能報名系統:

2.  sealion            
5. Lorena

7.  cc
8.
9.
10.

11.  wongc (遲D先知點去, 如果由屋企出發就會開車)
12.  CCC (大家仲記得佢嗎?  拉埋佢嚟一齊賞月)
作者: cc    時間: 2009-9-7 22:53
作者: finewong    時間: 2009-9-8 00:11

人工智能報名系統:

2.  sealion            
5. Lorena

7.  cc
8. finewong (終於可以同停雲, 亞四ching跑啦)
9.
10.

11.  wongc (遲D先知點去, 如果由屋企出發就會開車)
作者: sealion    時間: 2009-9-8 04:46
停雲ching:呢個名”夜來月.秋風影涼湖畔遊”,好好聽呀!有一點點秋意..
大圍ching:無問題,大家開心姐
finewong:你過泥點火呀?
作者: 超人阿四    時間: 2009-9-8 08:35
今次真係未出發先興奮!

finewong,cc, 好耐無見!
作者: running-sue    時間: 2009-9-8 08:40
各位早晨呀
作者: cc    時間: 2009-9-8 09:05
作者: finewong    時間: 2009-9-8 11:41
原帖由 sealion 於 2009-9-8 04:46 發表
finewong:你過泥點火呀?" />" />" />" />" />jhkjh

我當然係志在來同大家迎月畔遊
八月十四 個月咁大, 唔洗我點火都夠光啦

原帖由 超人阿四 於 2009-9-8 08:35 發表
今次真係未出發先興奮!
finewong,cc, 好耐無見!

係呀, 真係好耐無見
期待10月2日約跑
作者: 快活人    時間: 2009-9-8 13:04
好吸引呀!
作者: witchycatcat    時間: 2009-9-8 15:41
借問一下, 大網仔集合個度點去呀....?
有咩車搭黎...???
作者: 快活人    時間: 2009-9-8 15:46
原帖由 witchycatcat 於 2009-9-8 15:41 發表
借問一下, 大網仔集合個度點去呀....?
有咩車搭黎...???

CATCAT 你係西貢搭 94 . 到昤再問司機

作者: witchycatcat    時間: 2009-9-8 16:05
原帖由 快活人 於 2009-9-8 15:46 發表

CATCAT 你係西貢搭 94 . 到昤再問司機

知道~~
跑1x k, 8:30pm開始,之後又賞月....
我怕夜得濟唔知有無車返屋企呢...?
sorry~我無試過甘夜係d荒山野嶺出現過,所以唔知,嘻嘻....

作者: shogikin    時間: 2009-9-8 16:12
標題: 回復 36# 的帖子
Cat,

妳由SSP跑去都無問題啦

Kin in Running
作者: 快活人    時間: 2009-9-8 16:21
原帖由 witchycatcat 於 2009-9-8 16:05 發表

知道~~
跑1x k, 8:30pm開始,之後又賞月....
我怕夜得濟唔知有無車返屋企呢...?
sorry~我無試過甘夜係d荒山野嶺出現過,所以唔知,嘻嘻....

放心 .西貢min bus 出彩虹是通宵.所以吾c 怕 .  
作者: 停雲    時間: 2009-9-8 16:26
暫定08:30起步, 權宜後或會08:00出發
作者: WinggniW    時間: 2009-9-9 10:45
  好吸引呀~不過跑完無沖身設備...汗臭迎月,我都度度期,希望報到名呀!
作者: sealion    時間: 2009-9-9 10:48
泥啦!泥啦!
作者: kito807    時間: 2009-9-10 18:16
好似好正wo.....
不過要 返學...
作者: 全馬    時間: 2009-9-10 23:35
成日掛住玩, 我都唔記得左, o個日係我媽子  , 真不孝! 俾阿媽知道o既話
都係唔黎得喇
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-11 00:39
原帖由 全馬 於 2009-9-10 23:35 發表
成日掛住玩, 我都唔記得左, o個日係我媽子  , 真不孝! 俾阿媽知道o既話
都係唔黎得喇

全馬兄真係有孝心
好耐冇跟全馬兄一齊跑...真係可惜,不過以後大把機會~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-11 00:42
停雲ching,四哥:
你地係咪玩8/11長跑會個半馬隊際呀?
作者: 停雲    時間: 2009-9-11 09:01
原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-11 00:42 發表
停雲ching,四哥:
你地係咪玩8/11長跑會個半馬隊際呀?" />" />

作者: 瘋瘋    時間: 2009-9-11 16:30
作者: awyh    時間: 2009-9-12 06:50
原帖由 瘋瘋 於 2009-9-11 16:30 發表
四哥, 雲哥, 圍哥,
我地同一組, 希望唔好怪小弟拖慢晒成組既成績...

咁個組名應該要叫"長跑長友街坊去馬組"!
作者: 全馬    時間: 2009-9-13 00:35
原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-11 00:39 發表

全馬兄真係有孝心
好耐冇跟全馬兄一齊跑...真係可惜,不過以後大把機會~hgj091" />" />hj

大圍兄, 家母年年八月十四牛一我都唔記得, 孝心呢樣野真係唔講得。希望大家唔好學我
真係好耐無同你跑喇! 今次你地玩得開心d, 下次同你走番一轉啦!
作者: stanwong    時間: 2009-9-24 22:54
推一推先~

暫時都未知來唔來到~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-28 13:59
新界東街坊友情去"馬" (102, 星期5)

人工智能報名系統:

2.  sealion            
5. Lorena

7.  cc
8. finewong (終於可以同停雲, 亞四ching跑啦)
9.
10.

我都推推佢先...
果日要係上環放工去, 睇下有冇人方便兜埋我啦~

作者: 瘋瘋    時間: 2009-9-28 14:33
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-28 14:54
原帖由 瘋瘋 於 2009-9-28 14:33 發表

大圍, 係就好呀. 我都係中環喎!

係啦...要搭mtr去彩虹, 再轉小巴入西貢, 再轉巴士去大網仔....都幾煩~
到時約埋你係彩虹等....一齊入去冇咁悶~
作者: 瘋瘋    時間: 2009-9-28 15:16
作者: wongc    時間: 2009-9-29 10:51
各位唔好意思, 個日原來屋企做節食飯, 嚟唔到喇.  大家玩得開心D.

新界東街坊友情去"馬" (102, 星期5)

人工智能報名系統:

2.  sealion            
5. Lorena

7.  cc
9.
10.
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-9-29 12:28
原帖由 wongc 於 2009-9-29 10:51 發表
各位唔好意思, 個日原來屋企做節食飯, 嚟唔到喇.  大家玩得開心D.

新界東街坊友情去"馬" (10月2日, 星期5)
出發時間:: 晚上 8時30分

人工智能報名系統:

1.  停雲    ...

wongc ctse:

大家咁話, 妳都玩開心d~
本來仲諗住睇下有冇機會搭妳順風車....
作者: wongc    時間: 2009-9-29 12:45
原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-29 12:28 發表

wongc ctse:

大家咁話, 妳都玩開心d~
本來仲諗住睇下有冇機會搭妳順風車....

我都好想嚟呀........

下次先車你吓.
作者: cc    時間: 2009-9-29 13:32
作者: kf    時間: 2009-9-29 16:17
大家跑得開心D , 小弟果晚中o左紅色炸蛋o黎唔到
作者: sealion    時間: 2009-9-30 17:01

人工智能報名系統:

2.  sealion    (我都泥唔到呀! 腳傷味好,轉去影火龍)
5. Lorena

7.  
9.
10.
作者: 超人阿四    時間: 2009-9-30 20:18
?!呢兩日病鬼左!都5知2號跑5跑得郁。不過車定照開!
作者: 瘋瘋    時間: 2009-10-2 09:34
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-10-2 11:05
原帖由 瘋瘋 於 2009-10-2 09:34 發表
大圍, 今晚我自己來, 因為我下晝放假.

咁好.....咁係大網仔等啦~
作者: lorena    時間: 2009-10-2 12:09

人工智能報名系統:

2.  sealion    (我都泥唔到呀! 腳傷味好,轉去影火龍)
5. Lorena  (我都泥唔到呀, 又係腳痛, 你哋玩得
開心D啦)
7.  
9.
10.
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-10-2 12:52

人工智能報名系統:

2.  
5.
7.  
9.
10.

今晚人少少暫時得返5條友跑,我都驚自己今晚未必可以準時放工,唔知大家會唔會考慮取消呢?
不過我帶左衫點都會跑,如果趕唔到我諗住自己去斧山跑場~
作者: awyh    時間: 2009-10-2 13:09
原帖由 大圍新跑手 於 2009-10-2 12:52 發表

人工智能報名系統:

2.  
3.  大圍新跑手 (我仲以為會跑埋入東水 ...

呢個係一個經驗,仲記得開始的時候個個都話黎,其實可能好多人都好想黎(包括小弟),但始終係大時大節,好多朋友都會先選擇同家人或伴侶渡過。

所以將會再有類似的Function,可能要考慮埋呢個Point。
作者: kan0902    時間: 2009-10-2 13:24

人工智能報名系統:

2.  
5.
7.  
9.
10. kan0902 (今晚唔ot 可以黎倒啦 預埋我(因為我帶左3) 不過我唔識入去)

今晚人少少暫時得返5條友跑,我都驚自己今晚未必可以準時放工,唔知大家會唔會考慮取消呢?
不過我帶左衫點都會跑,如果趕唔到我諗住自己去斧山跑場~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-10-2 14:23
原帖由 kan0902 於 2009-10-2 13:24 發表

人工智能報名系統:

2.  
3.  大圍新跑手 (我仲以為會跑埋入東水 ...

kan兄:
咁放工約埋一齊係彩虹人去啦....
作者: 瘋瘋    時間: 2009-10-2 14:38
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-10-2 14:54
原帖由 瘋瘋 於 2009-10-2 14:38 發表

大圍, 我約左超人亞四7:30 係大學火車站, 有隨風車, 你地一齊過來啦. 到時電聯.
人少照跑.

冇問題...到時電聯~
kan兄都一齊來啦...ok?
作者: 停雲    時間: 2009-10-2 15:52
小弟會帶:

美心+東海堂+恆香+榮華月餅共4只

gas 爐 + 水壺 +普洱+白牡丹+烏龍

瑩光棒+燈籠

有冇兄弟帶應節水果芋仔菱角?

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-10-2 16:09
原帖由 停雲慢步 於 2009-10-2 15:52 發表
小弟會帶:

美心+東海堂+恆香+榮華月餅共4只

gas 爐 + 水壺 +普洱+白牡丹+烏龍

瑩光棒+燈籠

有冇兄弟帶應節水果芋仔菱角?

嘆茶.....啱使~
啱啱係公司分左個碌柚.....一陣拎埋來~
作者: finewong    時間: 2009-10-2 16:14
我可帶應節水果, 楊桃、水晶梨
加埋跑步必備既蕉

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2