香港長跑網 - 長跑長友

標題: 冬天跑步裝備一問 [打印本頁]

作者: econecon    時間: 2009-9-12 01:48
標題: 冬天跑步裝備一問
http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/group?openform&div=running&cat=09run2-appm&subcat=breath+thermo

其實各位Ching冬天係咪就係著呢d  Breath Thermo既衫褲架? 睇個款應該好貴

作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-12 02:57
原帖由 econecon 於 2009-9-12 01:48 發表
http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/group?openform&div=running&cat=09run2-appm&subcat=breath+thermo

其實各位Ching冬天係咪就係著呢d  Breath Thermo既衫褲架? 睇個款應該好貴

香港沒有幾天低過10度,不需要這麽大鎮象。那些是給零下5-10度跑是穿的。

作者: econecon    時間: 2009-9-12 03:20
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-12 02:57 發表

香港沒有幾天低過10度,不需要這麽大鎮象。那些是給零下5-10度跑是穿的。

零下.. 原來咁跨架... 香港10度以下都有唔少日子既, 不過5度以下真係冇乜
不過自問都幾怕凍,咪想睇下點準備
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-12 03:39
原帖由 econecon 於 2009-9-12 03:20 發表

零下.. 原來咁跨架... 香港10度以下都有唔少日子既, 不過5度以下真係冇乜
不過自問都幾怕凍,咪想睇下點準備

在香港,在5-10度時,穿個長袖Polyester Tee, 加個風衣或Fleece Jacket就得啦
作者: 柔詠    時間: 2009-9-12 11:55
小弟都好怕冷...所以凍天,都儘量跑中午.....
著tight 褲+ 長袖跑衣...再凍就加件風衣...
作者: econecon    時間: 2009-9-12 12:10
原帖由 柔詠 於 2009-9-12 11:55 發表
小弟都好怕冷...所以凍天,都儘量跑中午.....
著tight 褲+ 長袖跑衣...再凍就加件風衣...

想請問長袖跑友係咪好似我條link果d breath thermo咁? 定係冇咁厚果種?
作者: 華哥    時間: 2009-9-12 18:38
我一年365日都係背衣跑衫同短跑褲,全天候,唔怕凍,只怕熱。
作者: wadee    時間: 2009-9-12 18:48
原帖由 華哥 於 2009-9-12 18:38 發表
我一年365日都係背衣跑衫同短跑褲,全天候,唔怕凍,只怕熱。

哈哈 me 2
作者: econecon    時間: 2009-9-13 00:17
原帖由 華哥 於 2009-9-12 18:38 發表

你真係好強狀
作者: 柔詠    時間: 2009-9-13 01:05
原帖由 econecon 於 2009-9-12 12:10 發表

想請問長袖跑友係咪好似我條link果d breath thermo咁? 定係冇咁厚果種?

冇咁厚果種
作者: econecon    時間: 2009-9-13 01:21
原帖由 柔詠 於 2009-9-13 01:05 發表

冇咁厚果種

http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/1/09run2-appm/420728?opendocument&div=running&cat=09run2-appm

咁我估係呢種啦你咁講

話時話呢種rider tee真係好型
http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/1/09run2-appm/420701?opendocument&div=running&cat=09run2-appm

作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-13 03:31
原帖由 econecon 於 2009-9-13 01:21 發表

http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/1/09run2-appm/420728?opendocument&div=running&cat=09run2-appm

咁我估係呢種啦你咁講

話時話呢種rider tee真係好型
http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/ ...

應該足夠。
其實,以香港這麽熱的冬天來説,普通的長袖polyester tee就可以了。
作者: 柔詠    時間: 2009-9-13 11:48
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-13 03:31 發表

應該足夠。
其實,以香港這麽熱的冬天來説,普通的長袖polyester tee就可以了。

師兄...認同.
作者: econecon    時間: 2009-9-13 12:40
原帖由 柔詠 於 2009-9-13 11:48 發表

師兄...認同.

長袖polyesther tee 唔覺太子東"驚"好多.. 早排去過一次

想睇下邊度有得平少少. 到真係冬天時, 我相信會好貴
作者: 力    時間: 2009-9-13 16:59
我冬天跑:
短袖+風衣, 跑到熱可除風衣

香港冬天愈來愈熱, 就快可穿背心跑步
作者: econecon    時間: 2009-9-13 17:01
原帖由 Lex 於 2009-9-13 16:59 發表
我冬天跑:

風衣都得...
作者: 力    時間: 2009-9-13 17:04
標題: 回復 16# 的帖子
点解唔得
作者: econecon    時間: 2009-9-13 17:28
原帖由 Lex 於 2009-9-13 17:04 發表
点解唔得" />" />

唔怕凍咁解
作者: 力    時間: 2009-9-13 17:57
其實香港冬天跑步唔凍, 著背心都OK架。不過跑完步个身有汗就要快D抹乾, 否則会凍覬。
所以我会穿風衣(熱時除, 跑完步先著返)
作者: PAMM    時間: 2009-9-13 18:57
各ching覺唔覺美記既衫size比較大? 我得百三磅 著s都鬆鬆地  著nike m size就好fit
作者: econecon    時間: 2009-9-13 22:24
原帖由 PAMM 於 2009-9-13 18:57 發表
各ching覺唔覺美記既衫size比較大? 我得百三磅 著s都鬆鬆地  著nike m size就好fit

S都鬆.. 你幾高?
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-14 06:41
原帖由 Lex 於 2009-9-13 16:59 發表
我冬天跑:

可能可以不穿呢
作者: econecon    時間: 2009-9-14 14:17
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-14 06:41 發表

可能可以不穿呢

你係香港可以唔著跑都得
作者: Ning    時間: 2009-9-14 14:40
原帖由 PAMM 於 2009-9-13 18:57 發表

You can try 美記 Japan version instead of Asia. It will be much small compare with Asia version.
作者: econecon    時間: 2009-9-14 14:55
原帖由 Ning 於 2009-9-14 14:40 發表

You can try 美記 Japan version instead of Asia. It will be much small compare with Asia version.

咁講法真係要去有得試既地方買先得
作者: ee_tpk    時間: 2009-9-14 15:02
原帖由 econecon 於 2009-9-14 14:55 發表

咁講法真係要去有得試既地方買先得

其實唔一定要試...
我買衫果陣都習慣叫人地幫我度一度件衫個上圍... t-shirt/背心唔駛點試都 ok

P.S. 日版 L = 亞洲版 S
作者: econecon    時間: 2009-9-14 15:12
原帖由 ee_tpk 於 2009-9-14 15:02 發表

其實唔一定要試...
我買衫果陣都習慣叫人地幫我度一度件衫個上圍... t-shirt/背心唔駛點試都 ok

P.S. 日版 L = 亞洲版 S

好似除左買shirt或者西裝.. 我未叫過人度...
作者: ee_tpk    時間: 2009-9-14 15:17
原帖由 econecon 於 2009-9-14 15:12 發表

好似除左買shirt或者西裝.. 我未叫過人度...

太子東京無得試..我次次都係咁買
作者: econecon    時間: 2009-9-14 16:37
原帖由 ee_tpk 於 2009-9-14 15:17 發表

太子東京無得試..我次次都係咁買

我未去過太子東驚買野.. 作為一間香港代理兩大品牌,間野真係好細....

我就係冇乜跑野,想買套跑set或者冬天跑衫果類.. 一來驚冬天先買會冇折.. 所以咁早諗定囉
作者: PAMM    時間: 2009-9-16 01:49
原帖由 econecon 於 2009-9-13 22:24 發表

S都鬆.. 你幾高?

作者: PAMM    時間: 2009-9-16 01:50
原帖由 Ning 於 2009-9-14 14:40 發表

ching請問Japan version邊度有返貨? 東京有冇返? thanks!
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-17 04:48
原帖由 econecon 於 2009-9-14 14:17 發表

你係香港可以唔著跑都得

我不穿會有礙觀瞻,ctse們就會比較好看
作者: econecon    時間: 2009-9-17 06:41
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-17 04:48 發表

我不穿會有礙觀瞻,ctse們就會比較好看

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2