香港長跑網 - 長跑長友

標題: 大家PB冬天&夏天差別多少 min for 10KM ? [打印本頁]

作者: chanman100    時間: 2009-9-16 15:45
標題: 大家PB冬天&夏天差別多少 min for 10KM ?
大家PB冬天&夏天差別多少 min for 10KM ?
作者: 比因    時間: 2009-9-16 19:42
PB概念上就係個人最快既時間, 只得1個, 唔會有2個既bor  @_@
作者: econecon    時間: 2009-9-16 20:12
原帖由 比因 於 2009-9-16 19:42 發表
PB概念上就係個人最快既時間, 只得1個, 唔會有2個既bor  @_@

我諗樓主係想講夏天同冬天既最快時間
作者: Ning    時間: 2009-9-16 22:50
5 min for me.
作者: ChARsoN    時間: 2009-9-16 23:00
我PB 都不分季節....
只有進步和退步之分~
現在的10000m PB 為44 分鐘, 於去年冬天造出
今年夏季則普遍都在46 至47 分之間
昨晚則終於跑進46 分內~
作者: chanman100    時間: 2009-9-17 12:42
thanks for correct it.
should be just the time diff between 冬天 & 夏季.
for me, sometime >5Min.   
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-18 01:13
原帖由 chanman100 於 2009-9-16 15:45 發表
大家PB冬天&夏天差別多少 min for 10KM ?

我的PR (在香港叫做PB)差不多全都在冬天拿到的。夏天是很難跑到好時間。
作者: 齋老味    時間: 2009-9-18 12:39
唔好話冬天夏天
太陽又哂又熱
同陰天涼涼爽爽
跑既時間都差好遠架

我試過有日中午跑
天陰想落雨但係冇雨但有風
跑得好輕鬆
跑左 18*300m 只係 40分鐘  (龜速)
但係過左一個星期又跑中午
不過果日就超哂又熱又冇乜風
跑得勁辛苦
結果只係跑左 17*300m 仲要係 41分鐘  (超龜速)   
跑少左但係仲跑耐左...............
作者: econecon    時間: 2009-9-18 21:08
原帖由 ChARsoN 於 2009-9-16 23:00 發表
我PB 都不分季節....
只有進步和退步之分~
現在的10000m PB 為44 分鐘, 於去年冬天造出
今年夏季則普遍都在46 至47 分之間
昨晚則終於跑進46 分內~

你地就好啦. 我點快都唔會超過53分鐘照計番(我跑街,唔確定,但我係計跑多好過跑少)
作者: econecon    時間: 2009-9-18 21:10
原帖由 齋老味 於 2009-9-18 12:39 發表
唔好話冬天夏天
太陽又哂又熱
同陰天涼涼爽爽
跑既時間都差好遠架

我試過有日中午跑
天陰想落雨但係冇雨但有風
跑得好輕鬆
跑左 18*300m 只係 40分鐘  (龜速)
但係過左一個星期又跑中午
不過果日就超哂又 ...

黃昏/晚上跑真係好好多架一般, 冇咁熱 當然每日既狀態都唔同啦, 果日倦就會好辛苦,什至跑得少好多
我自己就真係.. 唉....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2