香港長跑網 - 長跑長友

標題: 東涌 運動用品Outlet [打印本頁]

作者: Gills    時間: 2008-3-28 14:37
標題: 東涌 運動用品Outlet
今朝早多雲有雨, 心想中午都要暫停操練, 誰不知10點鐘後天氣漸轉明朗, 冇得跑之餘都要搵D節目, 有同事報料東涌地鐵站邊有個商場, 全部都係outlet, 當中亦有好多運動品牌,好..一於去走一趕.

從地鐵站出口步出:

登錄/註冊後可看大圖

左右兩旁已經係兩間運動品牌既店舖, 右邊係"三間":

登錄/註冊後可看大圖

貨品排列整齊, 唔似一般outlet播:

登錄/註冊後可看大圖

價錢一般係正價之5至6折, 跑鞋款式都係去年年尾07既款, 若$400-$500.

登錄/註冊後可看大圖

行完右再行左, 美國一大品牌:

登錄/註冊後可看大圖

此專門店幾多跑步服裝選擇,如背心,短跑褲, 跑鞋價錢就比"三間"o個度平,$299,$329,最貴係399就可以
買到一對.

登錄/註冊後可看大圖

行完尼兩間, 向前走轉個彎, 又有德國品牌. 不過此品牌比較少跑步裝備

登錄/註冊後可看大圖

不過再行往此店斜對面, 就有另一家大型品牌.

登錄/註冊後可看大圖

此品牌一向主打跑步裝備, 跑鞋選擇也較多, 價錢一般由來$3XX至$5XX, 而運動服如跑褲只係$79, 運動快乾T只售$89-$149.

登錄/註冊後可看大圖

開放時間若:

登錄/註冊後可看大圖

好彩冇得練跑都有個充實既午飯時間, 多謝收睇.
作者: ram    時間: 2008-3-28 17:09
好似好正喎,今個周六有節目喇  
多謝ching報料~
作者: lvrunner    時間: 2008-3-31 06:16
嘩!Gills兄,

We have a New Balance Outlet here in Vegas too, but I have never seen those styles of running shoes before. I guess different markets sell different styles!
作者: Gills    時間: 2008-3-31 23:29
標題: 回復 3# 的帖子
Ivrunner兄, NB香港鞋款九成係國內生產,多數款式源自美國再localizated, 亦有少部份由日本設計, 不過好奇怪香港D跑手比較多人著"味精濃"及"老虎".
作者: lvrunner    時間: 2008-4-1 01:20
Gills兄,

I see,呢度北美D跑友大多數著AsicsNike,什小人著"味精濃".

作者: pwong5618    時間: 2008-12-22 23:05
Gills,

好似見你著個對 NB 1000 藍色的,唔知係唔係? 好唔好著?

果日係屯門蝴蝶邨商場見到賣$399,好輕,個底感覺不錯,正考慮入貨留呢揸打半馬用,想聽吓意見!

你個版主都好易做喎!

作者: 711MF    時間: 2008-12-23 10:29
作者: adamtam    時間: 2008-12-23 13:05
見到咁正, 等我又去行一轉先.
多謝C 兄提供資料.
作者: Gills    時間: 2008-12-23 16:05
原帖由 pwong5618 於 22-12-2008 23:05 發表
Gills,

好似見你著個對 NB 1000 藍色的,唔知係唔係? 好唔好著?

果日係屯門蝴蝶邨商場見到賣$399,好輕,個底感覺不錯,正考慮入貨留呢揸打半馬用,想聽吓意見!

你個版主都好易做喎! ...

係呀pwong兄, 呢度人少少, 我咪扮代表, NB1000都你上年尾係NB Outlet買, 價錢相若都係$399.

登錄/註冊後可看大圖

鞋底抓地性能唔錯, 鞋身很輕, 反應良好, 但因為鞋底較薄, 覺得只適合中距離或速度練習, 除非使用者體重唔超過140磅, 才考慮作馬拉松使用.

登錄/註冊後可看大圖

以$399價錢Compare with美記Idaten可以講差不多價性比. 當然Idaten有時會有好筍既價錢.

登錄/註冊後可看大圖

作者: 711MF    時間: 2008-12-23 16:12
作者: Gills    時間: 2008-12-23 16:20
原帖由 711MF 於 23-12-2008 10:29 發表
多謝離島板主分享:
本身都想搵 ADIDAS 舊款鞋識識...

7兄最近睇Adi Outlet D Adidas舊款, 全部割價以$300清貨, 好似之前白C兄著果對都係3舊水, 但其他薄底快鞋依然高企$600左右, 所以有買3舊水跑鞋就要快手.仲有同場加影多款Reebok跑鞋, 價錢若$300至$500之間, 因為Reebok品牌已經被Adidas收購左, 所以係Adi Outlet可以找到Reebok既產品.
作者: 711MF    時間: 2008-12-23 16:29
作者: Gills    時間: 2008-12-23 16:41
原帖由 711MF 於 23-12-2008 16:29 發表
假期休跑..諗諗佢先

一轉E33, 東涌消防局落車, 行前些少過紅綠燈, 直行5分鐘一邊係公屋另一邊係私人屋苑, 地鐵近私人屋苑旁邊, 地鐵隔離就係好多Outlet既商場->東薈城.
作者: desmond    時間: 2008-12-23 16:48
原帖由 Gills 於 2008-12-23 16:20 發表

7兄最近睇Adi Outlet D Adidas舊款, 全部割價以$300清貨, 好似之前白C兄著果對都係3舊水, 但其他薄底快鞋依然高企$600左右, 所以有買3舊水跑鞋就要快手.仲有同場加影多款Reebok跑鞋, 價錢若$300至$500之間, 因為 ...
阿嬌你係咪講緊白師兄個對白色主色,有紅及綠邊個對Ozweego cc? 我依家都搵緊但波鞋街已無我碼(US8.5-9)。如師妹下次路過請順便幫小弟留意一下。
http://f3c.yahoofs.com/shopping/3119579/simg_t_ouga06464uga06464jpg?rm_____Dma86VkiQ
作者: 711MF    時間: 2008-12-23 16:50
作者: Gills    時間: 2008-12-23 16:56
原帖由 desmond 於 23-12-2008 16:48 發表
阿嬌你係咪講緊白師兄個對白色主色,有紅及綠邊個對Ozweego cc? 我依家都搵緊但波鞋街已無我碼(US8.5-9)。如師妹下次路過請順便幫小弟留意一下。
http://f3c.yahoofs.com/shopping/3119579/simg_t_ouga06464uga0646 ...

Desmond兄, 就係呢對, 去開幫你留意吓有冇閣下呎碼, 但要聖誕後, 因為返埋明天半日開始放假.
作者: desmond    時間: 2008-12-23 17:05
[quote]原帖由 Gills 於 2008-12-23 16:56 發表

登錄/註冊後可看大圖

唔該晒阿嬌,你順路先喇,唔急的,小弟見白師兄同皇上都著呢對就知係好野la 。聽日返半日?恭喜晒,唉我聽日下午仲要開會present,真係merry christmas la~~~
作者: cc    時間: 2008-12-23 17:11
作者: Gills    時間: 2008-12-23 17:17
原帖由 desmond 於 23-12-2008 17:05 發表
[quote]原帖由 Gills 於 2008-12-23 16:56 發表

登錄/註冊後可看大圖

唔該晒阿嬌,你順路先喇,唔急的,小弟見白師兄同皇上都著呢對就知係好野la 。聽日返半日?恭喜晒,唉我聽 ...

客氣客氣, 中午食完到會, 抽埋獎, 兼吹完水4:00左右走得, 大家咁話喇, 聖誕跑樂.
作者: Gills    時間: 2008-12-23 17:27
原帖由 cc 於 23-12-2008 17:11 發表
Ching,請問多唔多女裝(adi)?nike outlet多款嗎?ching有無去過kwun tong個間nike?有分別嗎?

cc C姐, Outlet如下:
Nike觀塘及東涌都去過,  D貨係差唔多既, 而貨品種類觀塘較多.
Adidas 東涌Outlet 比荔枝角多款, 東涌Outlet 衫褲較多, 女裝都唔少走Fashion路線, 返而跑步裝備選擇唔多, 最多係鞋, 不過唔止跑鞋.
Puma 東涌Outlet只此一家, 別無其他比較, 跑步裝備都係鞋最多.
New Balance 東涌Outlet都係只此一家, 跑步裝備都係跑鞋最多, 還有少量背心,鞋襪.
作者: pwong5618    時間: 2008-12-23 18:01
體重唔超過140磅, 才考慮作馬拉松使用

哈哈!跑咗幾次長課,已經由休養期 150lbs
調節到 143lbs,希望渣打先減至 140lbs,
我想跑半馬用,真係再睇真D,今晚去試下先!

多謝嬌妹意見!

作者: runrun    時間: 2008-12-24 00:01
各位CHing CTse,我想買對跑鞋跑渣打全馬用,
我一直多數著美津濃,尺碼著23.5,我現時重約
98磅,我不是一定要著美津濃,請各位給我一些
意見及介紹。謝謝!

作者: cc    時間: 2008-12-24 10:28
作者: pwong5618    時間: 2008-12-24 11:20
原帖由 runrunrun 於 2008-12-24 00:01 發表
意見及介紹。謝謝!
" />" />

Runrunrun Ctse,

其實跑鞋好講個人的感覺,每只牌子,每一款都有差異,連尺碼都不一定相同,要試穿過適合至好買,唔好比舊嫁尺碼定死!
我以前著過好多對美記,一直都唔錯,反而返期出D新款,反而唔啱,而家改咗著NB牌,但NB唔係好多款,妳可以試下"老虎"牌,佢出產D跑鞋一向口碑唔錯,可惜貴咗D。

作者: Gills    時間: 2008-12-24 12:00
原帖由 cc 於 24-12-2008 10:28 發表

多謝ching詳盡ge報導~ adi outlet不是在紅磡嗎?荔枝角都有?where?

adi outlet 地址: 荔枝角香港工業中心B座7樓, 出電梯轉左, 留意樓下水牌, 唔記得係咪7樓, 不過單位好細, 唔好寄望咁大.
作者: Gills    時間: 2008-12-24 12:02
原帖由 runrunrun 於 24-12-2008 00:01 發表
意見及介紹。謝謝!
" />" />

係呀C姐, 咩鞋好難講, 要自己去試.
作者: gary_wong333    時間: 2009-3-8 23:15
小弟都有去到東涌outlet
不過d鞋大多都斷碼
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-8 23:45
昨日跑完Lantau International Beer Dash, 成班走左去行outlets, 出完汗出血.

買左NB跑褲同Nike背心, 幾個師姐買了同款背心, 好靚!

作者: nc    時間: 2009-3-9 01:37
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-8 23:45 發表
昨日跑完Lantau International Beer Dash, 成班走左去行outlets, 出完汗出血.

買左NB跑褲同Nike背心, 幾個師姐買了同款背心, 好靚!

抵買嗎?? 是否真的比出面平?? 好想看看呀
作者: B    時間: 2009-3-9 10:21
原帖由 nc 於 2009-3-9 01:37 發表

抵買嗎?? 是否真的比出面平?? 好想看看呀 " />" />
我上排匆匆忙忙咁行0左一轉東薈城, d 0野係平過出便少少, 不過款式真係麻麻, 要花 d 時間揀~
而且好多貨品都係斷碼貨, 比較麻煩~

總括黎講, 突登入去買就唔係咁抵; 但路經0既, 時間又充足就直得去行一轉~
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-9 10:22

抵買嗎?? 是否真的比出面平?? 好想看看呀 " />" />

如 nc ctse 去開東涌才去..因為0岩心水既東西好好彩先至會見到...

我之前去過一次東涌 outlet... 咩都買唔到

觀塘都有一間 nike outlet... 近近地去睇下都好
作者: nc    時間: 2009-3-9 11:33
原帖由 BHa 於 2009-3-9 10:21 發表
我上排匆匆忙忙咁行0左一轉東薈城, d 0野係平過出便少少, 不過款式真係麻麻, 要花 d 時間揀~
而且好多貨品都係斷碼貨, 比較麻煩~

總括黎講, 突登入去買就唔係咁抵; 但路經0既, 時間又充足就直得去行一轉~

如 nc ctse 去開東涌才去..因為0岩心水既東西好好彩先至會見到...

觀塘都有一間 nike outlet... 近近地去睇下都好

東涌咁遠, 都係途經才去了.
星期六消遙跑特訓後, 我們都拉大隊去了觀塘outlet逛了一會, 不過無買野!!!
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-9 12:53
原帖由 nc 於 2009-3-9 11:33 發表

東涌咁遠, 都係途經才去了. ...

outlet d 野...真係可遇不可求~~
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-9 15:25
抵買嗎?? 是否真的比出面平?? 好想看看呀

如果天氣唔凍, 14/3著俾妳睇吓!
行outlets都係講彩數, 我同Runrun ctse都買左兩條NB貼身短褲, Nike背心.
上次心思思想買好多隻色美記背心, 元朗有折, 蜜桃紅色果件$170半價, 其他色有八折, 九折不等. Nike bra top都係七折至九折, 按顏色分價錢.
作者: Gills    時間: 2009-3-9 16:40
報告據Sales所講, 東涌Nike outlet通常馮星期一,三,五補貨上架, 東涌及觀塘貨品一樣, 不過每週補貨日期未知是否一樣, New Balance outlet就每週補一次, 每次多數星期三, 所以如果週未去, 最好星期五/六, 因為貨品較齊.
作者: 火仔11    時間: 2009-3-9 17:00
請問觀塘 nike outlet 地址係邊呀
作者: cc    時間: 2009-3-9 21:34
作者: cc    時間: 2009-3-9 21:40
作者: rstu518    時間: 2010-10-6 16:27

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2