香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.11.29 Nikko 扶輪社10K比賽 [打印本頁]

作者: chengcc209    時間: 2009-10-2 12:13
標題: 2009.11.29 Nikko 扶輪社10K比賽
昨天我在完成大尾督的國慶長跑後,見到有人在車閘派發藍色傳單,是11月29日的扶輪社10K比賽,由Nikko贊助。
但我今天上不同跑步網站,也不見有關資訊,甚至上扶輪社的網站也看不到這賽事的消息。

請問有沒有ching/ctse知道這回事?

作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-10-2 13:14
http://www.runlover.com/hk/?p=1346

主辦 : 國際扶輪3450地區

日期: 2009年11月29日(星期日)
起跑時間:上午8:10

距離:
10 / 3公里
地點:
沙田
截止報名日期:2009年11月10
報名費用:
$130,晶片按金$100

名額:1000 / 500
網址 :
http://www.pacers.org.hk/Rotary_Intro_Chinese%20(updated%20on%2029.09.09).pdf

報名表格
作者: spmho    時間: 2009-10-2 14:48
同日有UNICEF.....請留意
作者: blurmax    時間: 2009-10-2 21:00
Clash with UNICEF - can't join lah!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: wlau    時間: 2009-10-3 00:31
我都一早報左聯合國果邊, 佢地太遲公佈啦....
or 改期可能會多好多人報... 佢改做22 號, 我一定去
作者: coolmanlai    時間: 2009-10-3 00:45
原帖由 wlau 於 2009-10-3 00:31 發表
我都一早報左聯合國果邊, 佢地太遲公佈啦....
or 改期可能會多好多人報... 佢改做22 號, 我一定去
一於通知大會更改期至22號,否則不足人數只會取消賽事
作者: di692    時間: 2009-10-3 12:40
十一月份勁多賽事,分身不下的感覺
作者: cosimal    時間: 2009-10-3 13:05
11月29日真係好多野
作者: wlau    時間: 2009-10-3 20:31
原帖由 cosimal 於 2009-10-3 13:05 發表
11月29日真係好多野

有幾多, 一日兩場好普通
作者: cosimal    時間: 2009-10-3 22:03
仲有個細比賽--活力一哩迎東亞..
咁岩三個都想報..
作者: cfchan    時間: 2009-10-4 16:02
十一月d比賽撞到七彩!
作者: wlau    時間: 2009-10-4 16:31
原帖由 cfchan 於 2009-10-4 16:02 發表
十一月d比賽撞到七彩!

其實唔係好明, 扶輪社個比賽攪手應該一早知道佢撞到正 聯合國果個, 人地晨咁早已經推俾人報名,
睇住打成個幾, 兩個月, 都最後仲可以plan 11月29日...
而且好似11月22日等日期亦未見有乜大賽舉行, 點解會仲要選11月29 日呢? 如果唔係話有乜特別, 例如扶輪社本身有function 同一日攪, or 係d 乜乜紀念日,
除非佢驚左樂施毅行者2009<100km>...........
d 人回唔到氣, 所以先再推遲, 如果唔係
我真係諗唔到點解會編排個比賽去同一個咁大型比賽同一日......

作者: 喪Ken    時間: 2009-10-7 10:23
每位參賽者均可獲贈新華書城書卷、T恤(各尺碼數目有限)、毛巾及東亞運動會官方紀念品;每組別首十名運動員獲頒獎座及東亞運動會官方特別紀念品...

唔知有幾錢書卷,同有咩東亞運動會官方紀念品呢
作者: saki    時間: 2009-10-7 10:43
原帖由 wlau 於 2009-10-4 16:31 發表

其實唔係好明, 扶輪社個比賽攪手應該一早知道佢撞到正 聯合國果個, 人地晨咁早已經推俾人報名,
睇住打成個幾, 兩個月, 都最後仲可以plan 11月29日...
而且好似11月22日等日期亦未見有乜大賽舉行, 點解會仲要 ...

其實22/11在沙田原本有場半馬的..............

可惜因技術問題而現在未知能否如期舉行

另一日兩頂賽事小兒科

舊年試過一日有七頂賽事添..................
作者: shogikin    時間: 2009-10-7 10:47
新華書城...好像CLOSED了....

Kin in Running
作者: TerrySze    時間: 2009-10-7 10:54
原帖由 wlau 於 2009-10-4 16:31 發表

而且好似11月22日等日期亦未見有乜大賽舉行, 點解會仲要 ...

可能佢D認為10同半馬係唔同MARKET.....所以同一日沒問題
其實香港跑本地細賽的跑手...黎黎去去都係同一堆人...如果同大一D的比賽撞期,參賽人數就寥寥無幾....
作者: saki    時間: 2009-10-7 11:34
原帖由 shogikin 於 2009-10-7 10:47 發表
新華書城...好像CLOSED了....

Kin in Running

搬左姐

新地址要查先知
作者: blurmax    時間: 2009-10-7 11:39
新華書城 has been moved to 北角新都城 now

http://news.sina.com.hk/cgi-bin/nw/show.cgi/3/1/1/891374/1.html
作者: wlau    時間: 2009-10-7 13:16
原帖由 blurmax 於 2009-10-7 11:39 發表 新華書城 has been moved  to 北角新都城 now http://news.sina.com.hk/cgi-bin/nw/show.cgi/3/1/1/891374/1.html

放心, 細到好可憐...因為我住果頭, 所以知
作者: wlau    時間: 2009-10-7 13:18
原帖由 TerrySze 於 2009-10-7 10:54 發表 可能佢D認為10同半馬係唔同MARKET.....所以同一日沒問題其實香港跑本地細賽的跑手...黎黎去去都係同一堆人...如果同大一D的比賽撞期,參賽人數就寥寥無幾....

聯合國果個都有10k, 所以其實係撞晒...
不過聯合國果個一早吸晒想跑既人(包括平時無半馬就跑十k 果d 人)
扶輪社個比賽現在先推, 真係可能有機會少過東區果個比賽添....
作者: sealion    時間: 2009-10-10 19:26
我會報名
作者: wlau    時間: 2009-10-10 23:33
原帖由 sealion 於 2009-10-10 19:26 發表
我會報名

本人代表長跑網既其他師兄師姐支持你
作者: RowerBee    時間: 2009-10-11 13:55
我都諗緊報唔報好~~已報活力一里
但又心癢想跑LONG Distance!!
作者: sealion    時間: 2009-10-11 23:44
多謝支持
RowerBee, 你報左先,到時再諗啦!唔夠人佢地會回番錢給你加啦
作者: josam    時間: 2009-10-14 12:18
主場, 報左.
作者: running-sue    時間: 2009-10-14 12:26
人工智能
1. sealion
2. josam

作者: cosimal    時間: 2009-10-16 13:44
人工智能
1. sealion
2. josam
3. cosimal (3k )
作者: josam    時間: 2009-10-16 16:42
人丁單薄
作者: 高佬    時間: 2009-10-16 17:20
原帖由 josam 於 2009-10-16 16:42 發表
人丁單薄

josam師兄,無辦法啦與聯合國撞期,絕大部份ching, ctse報哂聯合國,
包括小弟在內。
作者: 不停向前    時間: 2009-10-28 00:16
今日交form比公司報名, 公司會代出報名費同捐款
應該有得跑掛~
作者: stephen    時間: 2009-11-1 20:37
10月27日已寄出,但銀行未過數,是否已滿額。
作者: josam    時間: 2009-11-3 14:18
我都未過數wor, 應該唔會滿額啦....
作者: denis3885    時間: 2009-11-5 14:16
標題: 11月賽事多
2009年11月份本土賽事實在很多,我揀選了兩個賽事,11月15日屯門10K挑戰賽及11月29日沙田扶輪社10K賽事;但12月賽事比較少一點,我還未有報名。
作者: leefs    時間: 2009-11-5 17:44
原帖由 denis3885 於 2009-11-5 14:16 發表
2009年11月份本土賽事實在很多,我揀選了兩個賽事,11月15日屯門10K挑戰賽及11月29日沙田扶輪社10K賽事;但12月賽事比較少一點,我還未有報名。

大舊金,
12月20號有大埔體育會10k比賽
唔使返工記得嚟撐場啊!

作者: denis3885    時間: 2009-11-5 18:13
好的,我就來攪場吧!
作者: imchristy    時間: 2009-11-9 20:41
寄左form好耐了,仲未有消息,cheque又未過數,會唔會人數太少搞唔成?????
作者: chanman100    時間: 2009-11-11 15:51
人工智能
1. sealion
2. josam
4. chanman (10k)   (target sub4x)
作者: chanman100    時間: 2009-11-15 14:24
anyone has update news of this one ? seems not yet send back confirmation letter ?
作者: cosimal    時間: 2009-11-15 21:51
Rotary 10K Race 09 (Enrollment Deadline delayed)
扶輪10公里挑戰賽 (截止報名延期)
09/11/2009

截止報名日期延至12/11,通知書將於17/11寄出。
The enrollment deadline has been extended to 12/11. Letter of confirmation will be sent on 17/11.

果然人丁單薄..
作者: chanman100    時間: 2009-11-17 11:27
原帖由 cosimal 於 2009-11-15 21:51 發表
Rotary 10K Race 09 (Enrollment Deadline delayed)
扶輪10公里挑戰賽 (截止報名延期)
09/11/2009

截止報名日期延至12/11,通知書將於17/11寄出。
The enrollment deadline has been extended to 12/11. Lette ...

that's really no good.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-17 11:41
人工智能
1. sealion
2. josam
4. chanman (10k)   (target sub4x)
5. 花子阿DEE
作者: 街坊鄭    時間: 2009-11-17 13:24
花生走泥Lee 到跑10k 實 ling 奬 ling 到手軟.
作者: josam    時間: 2009-11-17 20:20
今日收到信了, 不過比賽日期好似打錯左wor.....
作者: chanman100    時間: 2009-11-18 11:21
maybe less than 100 ppt for the race
作者: Rover媽    時間: 2009-11-18 12:03
唔係呀哇? 我係其中之一wor.
作者: imchristy    時間: 2009-11-18 13:13
人工智能
1. sealion
2. josam
4. chanman (10k)   (target sub4x)  
5. 花子阿DEE
6. imchristy (10k) 人生第一次參加比賽

死啦,呢排咁凍,無落街練跑,點算....我怕左d冷風,吹到塊面又紅又痛
作者: sealion    時間: 2009-11-18 16:23
"扶輪10公里挑戰賽
18/11/2009
通知書內比賽日期應為十一月二十九日。
扶輪跑通知書己於16/11陸續寄出,如有錯漏或任何查詢,請透過電郵[email protected]與本會聯絡"

作者: cosimal    時間: 2009-11-18 22:51
人工智能
1. sealion
2. josam
3. cosimal (3k )  154
4. chanman (10k)   (target sub4x)  
5. 花子阿DEE
作者: sealion    時間: 2009-11-19 23:37
人工智能
1. sealion (059)
2. josam
5. 花子阿DEE
作者: lorena    時間: 2009-11-20 09:01
人工智能
2. josam
5. 花子阿DEE
7. Lorena (127)
作者: longlx    時間: 2009-11-20 12:40
原帖由 鄭國柱 於 2009-11-17 13:24 發表
花生走泥Lee 到跑10k 實 ling 奬 ling 到手軟.

X2 加油~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-20 16:13
原帖由 longlx 於 2009-11-20 12:40 發表

X2 加油~

鄭大班&Longlong,唔得啦,而家就算一日幾個比賽都好多勁人,我既能力同狀態都未有本事偷雞...
之前都唔係玩過好多次10K,呢次目標係PB,我會加油~~
作者: jshho    時間: 2009-11-22 19:12
唔好意思 ... 由於張 confirmation letter 無左, 我想問 ... 當日行李寄存/起步係咪沙田運動場 ?

Thanks.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-23 00:24
原帖由 josam 於 2009-11-17 20:20 發表
今日收到信了, 不過比賽日期好似打錯左wor.....

o岩o岩先睇到...四月十二...
作者: denis3885    時間: 2009-11-23 08:10
標題: 場面冷清清
昨日到沙田取晶片及號碼布時,發覺場面冷清清的;我唔知長跑網,會唔會得我一個報名參加扶輪社10K賽事。
作者: 坑口公牛    時間: 2009-11-23 10:19
原帖由 denis3885 於 2009-11-23 08:10 發表
昨日到沙田取晶片及號碼布時,發覺場面冷清清的;我唔知長跑網,會唔會得我一個報名參加扶輪社10K賽事。

唔會,起碼都有幾個師兄師姐同埋我。
反而今朝作感冒,我驚到時唔玩得。
睇過張名單都有近400人跑10k,都唔會太冷清呱...
作者: wlau    時間: 2009-11-23 10:52
原帖由 坑口公牛 於 23-11-2009 10:19 發表

有四百人已經好好囉喎....
我開頭估.. 可能一百人都無....
作者: schnix    時間: 2009-11-23 12:32
人工智能
2. josam
5. 花子阿DEE
8. schnix

差D 唔記得要去囉物資, 好彩入黎睇一睇
作者: denis3885    時間: 2009-11-23 15:27
原帖由 坑口公牛 於 2009-11-23 10:19 發表

好呀!咁都無咁悶。
作者: chanman100    時間: 2009-11-24 08:58
Get the running T-shirt yesterday, so sharp in colour , i like it !
作者: imchristy    時間: 2009-11-24 09:34
你地d男士好似幾鐘意黃色,不過我就覺得
作者: denis3885    時間: 2009-11-24 10:12
原帖由 imchristy 於 2009-11-24 09:34 發表

件衫都幾好呀,不過黃色較易污漕D,但個頂帽就太大了,唔知邊個有咁鬼大個頭,戴上去實跌番落黎,不過可能師姐你啱戴..噃。
作者: chanman100    時間: 2009-11-24 10:26
原帖由 imchristy 於 2009-11-24 09:34 發表

by the way, for running in public race, better to wear longhk.run T-shirt,
otherwise, hard to locate yourself in any photo.
last 11-15 nike race i need to use 2 days to find me in photo , and just 2 shots only
作者: imchristy    時間: 2009-11-24 12:57
原帖由 denis3885 於 2009-11-24 10:12 發表

件衫都幾好呀,不過黃色較易污漕D,但個頂帽就太大了,唔知邊個有咁鬼大個頭,戴上去實跌番落黎,不過可能師姐你啱戴..噃。

咁都畀你知道我係大頭妹....  頂帽真係太鬆喇,我頭大都唔o岩,而家放在家都唔知點好=.="
我未有網衫呀! 同埋呢.... 細細聲講啦, 隻綠色... 唔太o岩女士著, 我個人已經無乜血色, 不過的確好sharp, 在人群中一眼就睇得出,
不過我呢d慢世more 王,影我唔到仲好,無謂獻醜啦 哈哈
作者: Rover媽    時間: 2009-11-24 14:25
到宜家都未收到信, 又未扣數, 撞鬼呀!!
作者: stephen    時間: 2009-11-24 17:30
可以上網查有無你個名。如果有的話,便直接去沙田體育會攞跑手包。

http://www.pacers.org.hk/

扶輪10公里挑戰賽 (更新)
23/11/2009
通知書己於16/11陸續寄出,如有錯漏或任何查詢,請透過電郵與本會聯絡。
未能收到通知書或資料有誤可於查看號碼後帶同身份證於以下時間往沙田體育會領取:
22/11(日) 13:00-18:00
23/11-27/11(一至五) 9:30-20:00
28/11(六) 9:30-15:00
請注意,比賽當日不設領取服務。

通知書比賽日期有誤,正確日期為29/11,請見諒。
下載(PDF格式)﹕賽員名單(更新於23/11) 扶輪社賽員名單(更新於23/11)

作者: denis3885    時間: 2009-11-25 00:36
原帖由 imchristy 於 2009-11-24 12:57 發表

咁都畀你知道我係大頭妹....  頂帽真係太鬆喇,我頭大都唔o岩,而家放在家都唔知點好=.="
我未有網衫呀! 同埋呢.... 細細聲講啦, 隻綠色... 唔太o岩女士著, 我個人已經無乜血色, 不過的確好sharp, 在人群中一眼 ...

師姐,通常高手同人說都話自己跑得慢,但一比賽時快到唔見人,跟住在終點時同人講無乜點練習,其實日日死操難操,所以信唔過。
作者: imchristy    時間: 2009-11-25 01:43
師兄, 我第一次參賽,N年唔運動而家黎玩o下長跑,早兩日操左7K幾,大脾痛到而家,唔好笑我呢d低手啦
我驚到時唔知醒起身就真
作者: wlau    時間: 2009-11-25 02:14
原帖由 Rover媽 於 24-11-2009 14:25 發表
到宜家都未收到信, 又未扣數, 撞鬼呀!!

今日都仲未過數...真係撞晒鬼啦......
你有無寄啊...
作者: denis3885    時間: 2009-11-25 21:01
原帖由 imchristy 於 2009-11-25 01:43 發表
師兄, 我第一次參賽,N年唔運動而家黎玩o下長跑,早兩日操左7K幾,大脾痛到而家,唔好笑我呢d低手啦
我驚到時唔知醒起身就真

大頭師姐用兩個閙鐘米知醒.....囉,女仔好易攞獎
作者: denis3885    時間: 2009-11-25 21:03
[quote]原帖由 wlau 於 2009-11-25 02:14 發表

登錄/註冊後可看大圖

今日都仲未過數...真係撞晒鬼啦......
你有無寄啊...hgjD115" />" />hj [/quote
我一早收到了,你打電話去查一查好D。
作者: chanman100    時間: 2009-11-26 11:42
http://www.pacers.org.hk/Rotary% ... 9%20entry-public%20(finalized).pdf

600 ppt in finalized list !
found one Japanese girl name
作者: wlau    時間: 2009-11-26 15:34
原帖由 chanman100 於 26-11-2009 11:42 發表
http://www.pacers.org.hk/Rotary%2010K%20Race%2009%20entry-public%20(finalized).pdf

600 ppt in finalized list !
found one Japanese girl name " />" />" />" />

同個大賽撞, 都仲有600 人, 都唔錯喎....

我見有兩個日本女子名喎... 一個加奈子, 一個陽子.. 但全部都有另一個同姓既男人名係前後...
好大機會係佢地老公(日係女仔嫁左係會改左個姓做夫姓)...

作者: denis3885    時間: 2009-11-26 20:08
標題: 450號
我當日比賽編號450,各位多多指教。
作者: imchristy    時間: 2009-11-26 21:04
我係350呀!
作者: denis3885    時間: 2009-11-26 21:34
原帖由 imchristy 於 2009-11-26 21:04 發表
我係350呀!

祝你旗開得勝。
作者: cosimal    時間: 2009-11-26 21:44
標題: 回復 61# 的帖子
十分同意...
作者: kan0902    時間: 2009-11-27 00:55
人工智能
2. josam
5. 花子阿DEE
8. schnix
9. kan0902 (0280)
作者: chanman100    時間: 2009-11-27 16:15
oh, drop 1100 today, no mood to run la
作者: rockiec    時間: 2009-11-27 20:13
原帖由 kan0902 於 2009-11-27 00:55 發表 人工智能
2. josam
5. 花子阿DEE
8. schnix

根 ching,

呢度又玩!! 係咪諗住跑完沙田10K,
然後飛身到九龍灣跑1.6K??
作者: kan0902    時間: 2009-11-27 22:37
原帖由 rockiec 於 2009-11-27 20:13 發表

根 ching,

呢度又玩!! 係咪諗住跑完沙田10K,
然後飛身到九龍灣跑1.6K??

rockiec ching
我都有諗過架
不過時間上太逼切
所以最後放棄一哩跑
作者: denis3885    時間: 2009-11-28 20:13
原帖由 kan0902 於 2009-11-27 22:37 發表

rockiec ching
我都有諗過架
不過時間上太逼切
所以最後放棄一哩跑

趕唔趕得切..呀?
作者: 狗哥    時間: 2009-11-28 23:39
各位明日渣油~ 努力~ 祝位位都跑得開心 & PB~
作者: imchristy    時間: 2009-11-28 23:47
封信係咪拿衫個時收左呀??我搵唔到既???
聽日係咪8點前在沙田運動場集合就得?要唔要再登記?
作者: cosimal    時間: 2009-11-29 01:01
應該唔使再登記! 戴晶片就得..
作者: chanman100    時間: 2009-11-29 05:21
原帖由 imchristy 於 2009-11-28 23:47 發表
封信係咪拿衫個時收左呀??我搵唔到既???
聽日係咪8點前在沙田運動場集合就得?要唔要再登記?

just get up, I also cannot find the letter, should be '拿衫個時收左' for me as well.
anyway, reach 沙田運動場 at 7:30am should be safety.

good luck all, hope PB !!!
作者: leefs    時間: 2009-11-29 06:24
人工智能
2. josam
3. cosimal  (0154)(3k )  
5. 花子阿DEE
6. imchristy (0350) 人生第一次參加比賽
7. Lorena (0127)
8. schnix
10. leefs (0279)
11. Denis3885

2公打氣臀
臀長 - 零下10C.

作者: chanman100    時間: 2009-11-29 11:16
just come back, good weather for running today.
but cannot ran for < 45min as seems not enough sleep
should be ~ 48min, similar as Nike 10km
作者: 坑口公牛    時間: 2009-11-29 13:15
恭喜Kan, Sealion 同 Schnix 攞奬。  

多謝義工零下師姐。

小弟自己時間 41:00,比香港10K挑戰賽稍好。

作者: kan0902    時間: 2009-11-29 13:50
恭喜Sealion,Schnix,同埋自己得獎

今次終於拎倒獎啦
嗚嗚嗚
作者: schnix    時間: 2009-11-29 15:26
原帖由 kan0902 於 2009-11-29 13:50 發表
恭喜Sealion,Schnix,同埋自己得獎

今次終於拎倒獎啦
嗚嗚嗚

多謝根兄, 你都好快呀, 可以sub 40'!
其實仲有秋鴻ctse 都得獎, 恭喜晒!!!
作者: rockiec    時間: 2009-11-29 15:28
恭喜Kan, Sealion 同 Schnix 攞奬

Kan ching 重係 sub40 喎, 好犀利!!
作者: leefs    時間: 2009-11-29 15:31

登錄/註冊後可看大圖

作者: 火仔11    時間: 2009-11-29 15:51
恭喜Sealion,Schnix,同根根得獎

根根好犀利呀
作者: sealion    時間: 2009-11-29 15:56
喜Kan, Sealion 同 Schnix 攞奬
多謝零下10c師姐前來打氣及影相同有位糸馬安山及終點拍movie及打氣的ching  Lorena影相
仲有皇上糸最尾200m叫我加油,大步d,有勞皇上
如果唔糸後面個位同組ctse 只糸同我相差20秒
羅奬時佢問我最尾妳跑得咁快,我好難追,我同佢講因為長跑網皇上叫住我加油!
所以唔慢得!
作者: 狗哥    時間: 2009-11-29 18:34

恭喜晒根根、Sealion & Schnix 奪獎而回~
勁呀~
作者: ginnywong    時間: 2009-11-29 18:46
恭喜各位跑手!
作者: GreyGrey    時間: 2009-11-29 18:54
恭喜ching & ctse 得獎~~
(特別係sealion... 因為我見過你 )
作者: lorena    時間: 2009-11-29 21:54
恭喜根根、Sealion & Schnix !!!

多謝皇上係200m打氣, 多謝零下十度打氣同影相

http://picasaweb.google.com.tw/lorena1020/10K2009#
作者: Harvey    時間: 2009-11-29 21:57
恭喜根根、Sealion & Schnix 得獎

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2