香港長跑網 - 長跑長友

標題: 10月13日起接受報名 [打印本頁]

作者: pakcb    時間: 2009-10-13 15:51
標題: 10月13日起接受報名

登錄/註冊後可看大圖

賽事簡介

明年渣打馬拉松將於2010年2月28日舉行,本年10月13日起接受報名,
跑手於11月30日前更可享報名優惠,報名費只需$270,名額有限,火速登入渣打馬拉松網頁報名啦!
(由12月1日開始起報名費為$320)

登錄/註冊後可看大圖

渣打馬拉松2010限量版運動臂袋
渣打馬拉松今年帶給你一個跑步良伴,送你運動臂袋! 凡於2009年10月19至31日期間,親臨渣打銀行分行遞交報名表格 (優先理財服務中心除外),即可獲贈渣打馬拉松2010限量版運動臂袋乙個,數量有限,送完即止

http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/news/default.jsp

報名表下載
http://www.hkmarathon.com/marath ... Entry_Form_2010.pdf

作者: saki    時間: 2009-10-13 16:00
順便一提, 今年全馬會改路線..............

去程會改經昂船洲大橋及南灣隊道....................
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-10-13 16:03
現在可以報名喇!

http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/home/default.jsp
作者: saki    時間: 2009-10-13 16:03
另起跑時間改左更早

半馬挑戰 6.00 a.m.
半馬1組  6.30 a.m.
全馬       7.15 a.m.

十公里加多一組

5.15 / 5.40 / 6.05 / 6.30 / 7.00
作者: saki    時間: 2009-10-13 16:06
同埋完成全馬者於指定時間內完成賽事之全程馬拉松參賽者各得完成獎牌乙個
作者: blurmax    時間: 2009-10-13 16:16

登錄/註冊後可看大圖

http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/home/default.jsp
作者: drexler    時間: 2009-10-13 16:19
唔有見有得online enroll 喎
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-10-13 16:20
原帖由 blurmax 於 2009-10-13 16:16 發表

登錄/註冊後可看大圖

嘻嘻!對不起,名額己滿了!
作者: 亞平    時間: 2009-10-13 16:20
原帖由 saki 於 2009-10-13 16:06 發表
同埋完成全馬者於指定時間內完成賽事之全程馬拉松參賽者各得完成獎牌乙個

好喎..全馬又可試新路,少左重復路程,冇咁悶...正!
作者: cu83    時間: 2009-10-13 16:23
Why is there such a message in the web-page?

渣 打 馬 拉 松 2010 得 到 長 跑 愛 好 者 及 廣 大 市 民 的 踴 躍 支 持 , 所 有 項 目 參 加 名 額 已 滿 , 現 已 截 止 報 名 , 多 謝 支 持 。

http://hkmarathon.com/marathon/chi/registration/default.jsp
作者: saki    時間: 2009-10-13 16:24
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/registration/default.jsp

"渣 打 馬 拉 松 2010 得 到 長 跑 愛 好 者 及 廣 大 市 民 的 踴 躍 支 持 , 所 有 項 目 參 加 名 額 已 滿 , 現 已 截 止 報 名 , 多 謝 支 持 。"....................
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-13 16:26
激死人啦激死人啦!!!
又要提早,之前已經覺得好早!!!
想唔玩FM, 又走去改路,又有完成獎牌!!!
點算好呀!點算好呀!!!!!
作者: saki    時間: 2009-10-13 16:32
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-13 16:26 發表
激死人啦激死人啦!!!
又要提早,之前已經覺得好早!!!
想唔玩FM, 又走去改路,又有完成獎牌!!!
點算好呀!點算好呀!!!!!

"孩子, 來玩吧, 來行運吧"......................
作者: drexler    時間: 2009-10-13 16:36
Enrolled FM
作者: wlau    時間: 2009-10-13 16:36
我唔見有寫 full 左喎...

但網上報反而仲無個袋.... 即係迫人做d 唔環保既動作.....

作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-10-13 16:44
剛搞掂,食碗.....

各位 CHING/CTSE 到時見!
作者: kito807    時間: 2009-10-13 16:47
一時間報左呢世仔第一個全馬!
唔要個臂袋喇!! 環保d 嘛
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-13 16:51
原帖由 saki 於 2009-10-13 16:32 發表

"孩子, 來玩吧, 來行運吧"......................

練FM 好辛苦...如果唔PB 就無意義...
作者: Parco爸    時間: 2009-10-13 17:00
殺到埋身啦....
作者: Parco爸    時間: 2009-10-13 17:02
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-13 16:51 發表

練FM 好辛苦...如果唔PB 就無意義...

花公子..照你咁講...如果我報全馬跑5:29 明年5:25 再明年5:15  只要唔墮馬...咪容易有PB囉
作者: 亞平    時間: 2009-10-13 17:05
原帖由 Parco爸 於 2009-10-13 17:02 發表

花公子..照你咁講...如果我報全馬跑5:29 明年5:25 再明年5:15  只要唔墮馬...咪容易有PB囉" />" />

冇錯...所以我舊年預留了很多進步空間俾自己..哈哈..今年PB有望.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-13 17:06
原帖由 Parco爸 於 2009-10-13 17:02 發表

花公子..照你咁講...如果我報全馬跑5:29 明年5:25 再明年5:15  只要唔墮馬...咪容易有PB囉" />" />

係架~~
弊在我上年對自己黎講已經快左,今年又傷...
真係唔知典扇好...
作者: wlau    時間: 2009-10-13 17:18
報半馬會唔會過激呢....
作者: blurmax    時間: 2009-10-13 17:23
報半馬會唔會過激呢....

No wor - just do it (ever tried HM before?)

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: wlau    時間: 2009-10-13 17:27
原帖由 blurmax 於 2009-10-13 17:23 發表 No wor - just do it (ever tried HM before?) http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

就係未試過....
所以想報半馬...

作者: pakcb    時間: 2009-10-13 17:32
咁快就報...下星期先去報會唔會滿晒架
但係又想下星期先去...因為想要個袋呢
作者: allanccl    時間: 2009-10-13 17:35
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-13 17:06 發表

係架~~
弊在我上年對自己黎講已經快左,今年又傷...
真係唔知典扇好...

無辦法啦,想拿進步獎,舊年跑半馬,今年跑全馬,出年焗住要跑全馬,如果唔係......無進步獎!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-13 17:38
原帖由 allanccl 於 2009-10-13 17:35 發表

無辦法啦,想拿進步獎,舊年跑半馬,今年跑全馬,出年焗住要跑全馬,如果唔係......無進步獎!

全馬進步獎我有兩張啦~~
我比較關注呢個,第一年有~~

全 程 馬 拉 松 完 成 獎 牌 於 指 定 時 間 內 完 成 賽 事 之 全 程 馬 拉 松 參 賽 者 各 得 完 成 獎 牌 乙 個 。

作者: lewischan    時間: 2009-10-13 17:43
今天我報了全馬,,,,希望有進步!!  今年要 SUB 4
作者: allanccl    時間: 2009-10-13 17:50
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-13 17:38 發表

全馬進步獎我有兩張啦~~hgjD088" />" />hj
我比較關注呢個,第一年有~~

全 程 馬 拉 松 完 成 獎 牌 於 指 定 時 間 內 完 成 賽 事 之 全 程 馬 拉 松 參 賽 者 各 得 完 成 獎 牌 乙 個 。  

X2 ..獎牌獎牌獎牌!
作者: cfchan    時間: 2009-10-13 18:15
原帖由 blurmax 於 2009-10-13 16:16 發表

登錄/註冊後可看大圖

我打算用呢個方法報名 玩FM
作者: kf    時間: 2009-10-13 18:16
o岩o岩報o左 FM  
作者: kito807    時間: 2009-10-13 18:17
指定時間係咪即係 5:30 內跑完全馬呀
作者: wlau    時間: 2009-10-13 18:25
原帖由 kito807 於 2009-10-13 18:17 發表 指定時間係咪即係 5:30 內跑完全馬呀

係...
作者: wlau    時間: 2009-10-13 18:27
原帖由 cfchan 於 2009-10-13 18:15 發表 我打算用呢個方法報名 玩FM

但真係好衰, 好驚一陣等佢咁攪完就話full 晒....
作者: pakcb    時間: 2009-10-13 18:32
原帖由 wlau 於 2009-10-13 18:27 發表
但真係好衰, 好驚一陣等佢咁攪完就話full 晒....

我本來都驚...但係睇到..名額 15,000 人
明天至星期一先5日...無理由...日日都有成 3,000人報卦

作者: 洛虎添    時間: 2009-10-13 18:36
準備報 半馬....
作者: kenneth    時間: 2009-10-13 18:42
作者: cfchan    時間: 2009-10-13 18:48
原帖由 wlau 於 2009-10-13 18:27 發表 但真係好衰, 好驚一陣等佢咁攪完就話full 晒....

我諗FM無咁快卦!
作者: awyh    時間: 2009-10-13 19:01
你地成班友仔丫,咁鬼快,原本都想問你地攞番個號碼填落友共友齊齊跑,但係唔知點解,真係好鬼心急,等唔切,新賽道都未睇,就報左lu
作者: Left3    時間: 2009-10-13 19:27
全馬...全馬...全馬
yeah....

Googogo la!!!
作者: joelkw    時間: 2009-10-13 20:04
已報全馬~~ 今年路線有d唔同
作者: Terence86    時間: 2009-10-13 20:17
新路線,一定要試下啦,全馬仲有新嘅昂船洲大橋跑!

http://www.hkmarathon.com/marath ... /routemap_fullM.jsp
作者: vaio    時間: 2009-10-13 20:42
全馬名已報
作者: amos    時間: 2009-10-13 23:36
啱啱報咗人生第一個 HM.  希望唔洗行啦.
作者: finewong    時間: 2009-10-13 23:44
原帖由 Terence86 於 2009-10-13 20:17 發表
新路線,一定要試下啦,全馬仲有新嘅昂船洲大橋跑!

http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/event/info/route/routemap_fullM.jsp

新路線好似幾食風

原帖由 saki 於 2009-10-13 16:03 發表
另起跑時間改左更早
全馬       7.15 a.m.

唉~無得瞓晏d,
要搭巴士又麻煩d 得返n車
作者: stanwong    時間: 2009-10-13 23:46
急不及待, 已報人生第一個全馬!
作者: 黑夜run神    時間: 2009-10-14 00:00
標題: 回復 42# 的帖子
我上網報唔到名,你地係唔係上網報名架?
作者: colemen    時間: 2009-10-14 00:18
做左人生一大決定, 網上剛報左人生第一個全馬.....
作者: awyh    時間: 2009-10-14 00:29
原帖由 stanwong 於 2009-10-13 23:46 發表
急不及待, 已報人生第一個全馬!

Stanley,好野!
作者: ChARsoN    時間: 2009-10-14 01:45
我而家正諗緊....
來年要挑戰定係越級挑戰好...
作者: wlau    時間: 2009-10-14 02:09
佢真係夠絕... 點解要十九號先有個袋get.. 網上又無...

攪到我想今日即刻網上報半馬又唔係, 等又驚真係會full...rtr07rytr
應該鼓勵d 人用網上報, 先送d 咁既紀念品, 咁樣先會滅少紙張嘛...
作者: 得得地    時間: 2009-10-14 09:16
原帖由 wlau 於 2009-10-14 02:09 發表
佢真係夠絕... 點解要十九號先有個袋get.. 網上又無...

攪到我想今日即刻網上報半馬又唔係, 等又驚真係會full...rtr07rytr

ching / ctse,

乜半馬好易滿架 ?
係呀... 我冇嗰個袋, 所以都想要個紀念品.
作者: wlau    時間: 2009-10-14 10:16
原帖由 得得地 於 2009-10-14 09:16 發表 ching / ctse,乜半馬好易滿架 ?係呀... 我冇嗰個袋, 所以都想要個紀念品.

我記得真係好快囉...

但唔記得係唔係十日內就唔知有無...
作者: pakcb    時間: 2009-10-14 10:29
原帖由 wlau 於 2009-10-14 10:16 發表
我記得真係好快囉...

去年D朋友...十月尾都仲有位喎

作者: ChARsoN    時間: 2009-10-14 10:30
原帖由 wlau 於 2009-10-14 10:16 發表

我記得真係好快囉...

快成咁 ....
我都想要個紀念品.....
作者: d2wu    時間: 2009-10-14 10:39
放棄紀念品.. 早d報名啦.
半馬 / 全馬 正在考慮中
作者: wlau    時間: 2009-10-14 10:41
原帖由 pakcb 於 2009-10-14 10:29 發表 去年D朋友...十月尾都仲有位喎

但我記得, 好快就半馬無晒位, 跟住就10k 有幾個組別都無位....
作者: blurmax    時間: 2009-10-14 10:48
The online status enquiry does not work today!

I enrolled HM already.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: allanccl    時間: 2009-10-14 10:56
原帖由 pakcb 於 2009-10-14 10:29 發表

去年D朋友...十月尾都仲有位喎

今年唔同啦,昂船州大橋新開放,好多市民都想踏足其上映相,唔計較完唔完成到全馬,小弟的弟弟就係其中一個。
作者: pakcb    時間: 2009-10-14 11:19
原帖由 allanccl 於 2009-10-14 10:56 發表
今年唔同啦,昂船州大橋新開放,好多市民都想踏足其上映相,唔計較完唔完成到全馬,小弟的弟弟就係其中一個。

係呀 公益金 行佢都三百
現在渣打都只係二百七仲送咁多野
不過留意係要自己跑去條橋度...哈~~
作者: allanccl    時間: 2009-10-14 11:25
原帖由 pakcb 於 2009-10-14 11:19 發表

係呀 公益金 行佢都三百
現在渣打都只係二百七仲送咁多野
不過留意係要自己跑去條橋度...哈~~

佢話應該約10K已到橋,點都捱到去映張相咁話喎,咁多呢d人,睇黎都好快滿額。
都好,聽到我弟弟話用4個月時間練跑十零K,希望佢到時上埋舖跑步癮,咁佢就有健康了。
作者: wlau    時間: 2009-10-14 12:02
原帖由 allanccl 於 2009-10-14 11:25 發表 佢話應該約10K已到橋,點都捱到去映張相咁話喎,咁多呢d人,睇黎都好快滿額。都好,聽到我弟弟話用4個月時間練跑十零K,希望佢到時上埋舖跑步癮,咁佢就有健康了。

返來先經過... 應該要20k-25k 左右先到昂船州大橋喎
作者: kenneth    時間: 2009-10-14 12:05
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-14 12:14
原帖由 allanccl 於 2009-10-14 11:25 發表

佢話應該約10K已到橋,點都捱到去映張相咁話喎,咁多呢d人,睇黎都好快滿額。
都好,聽到我弟弟話用4個月時間練跑十零K,希望佢到時上埋舖跑步癮,咁佢就有健康了。

嘩!仲有巴士車番你番去,抵過百萬行好多喎,會唔會真係好多呢d 人架~~
作者: 洛虎添    時間: 2009-10-14 12:30
繼續都係報番半馬
作者: pakcb    時間: 2009-10-14 12:55
d人報 10k改報 全馬
新橋...百萬行...要三百先行得新橋
現在...渣打只係二百七
仲有車坐..有衫送..仲有紀念品
哈~~

咁今年咪全馬最快 full 哈哈~~
作者: wlau    時間: 2009-10-14 13:00
原帖由 kenneth 於 2009-10-14 12:05 發表 尖沙咀到昂船洲大橋,應該十K唔夠.....

oh.. 睇錯左, 以為返來先經過........

作者: allanccl    時間: 2009-10-14 13:00
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-14 12:14 發表

嘩!仲有巴士車番你番去,抵過百萬行好多喎,會唔會真係好多呢d 人架~~hgjD088" />" />hj

我相信有好多架,我弟弟都好耐無跑步,今朝竟然打電話黎話比小弟知,佢會報全馬。嚇我一跳,佢就係想踏足大橋映相,映完昴船洲大橋,有力去埋青馬、汀九,無力都有車坐,$270仲平過澳門。又有咁多野送。
作者: billy_yau    時間: 2009-10-14 13:01
已報全馬!!!
作者: billy_yau    時間: 2009-10-14 13:09
原帖由 allanccl 於 2009-10-14 13:00 發表

我相信有好多架,我弟弟都好耐無跑步,今朝竟然打電話黎話比小弟知,佢會報全馬。嚇我一跳,佢就係想踏足大橋映相,映完昴船洲大橋,有力去埋青馬、汀九,無力都有車坐,$270仲平過澳門。又有咁多野送。

真係好瘋狂...今朝聽人講已經有3千幾人報名(應該係不分路程), 我頭先報已經係第4千幾號, 咁既去勢未必等到星期一落銀行報名已經有可能爆!!
作者: 游鯤    時間: 2009-10-14 14:22
報咗全馬.

點睇都係全馬最抵玩:
1. 路程長有挑戰性, 係有特殊地位嘅奧運項目.
2. 賽道有新鮮感, 昂船洲大橋係全球最高大橋(60M above sea level).
3. 指定時間完成有額外紀念品.

作者: gerryfung    時間: 2009-10-14 14:45
原帖由 billy_yau 於 2009-10-14 13:09 發表

真係好瘋狂...今朝聽人講已經有3千幾人報名(應該係不分路程), 我頭先報已經係第4千幾號, 咁既去勢未必等到星期一落銀行報名已經有可能爆!!

我都報左全馬,依家登記號碼已經46XX號啦!!!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-10-14 15:47
標題: 大家唔使咁心急報名呀~
而凡於10月19至31日期間,親臨渣打銀行分行遞交報名表格 (優先理財服務中心除外),即可獲贈渣打馬拉松2010限量版運動臂袋乙個,數量有限,送完即止

作者: Parco爸    時間: 2009-10-14 15:50
原帖由 大圍新跑手 於 2009-10-14 15:47 發表
而凡於10月19至31日期間,親臨渣打銀行分行遞交報名表格 (優先理財服務中心除外),即可獲贈渣打馬拉松2010限量版運動臂袋乙個,數量有限,送完即止

查實..我按錯制...報左lu
作者: saki    時間: 2009-10-14 15:55
原帖由 大圍新跑手 於 2009-10-14 15:47 發表

為了臂袋, 我唯有對唔住大自然一次
作者: 高佬    時間: 2009-10-14 16:02
原帖由 saki 於 2009-10-14 15:55 發表

為了臂袋, 我唯有對唔住大自然一次

x2  已破壞左一棵樹,print 左份申請表
作者: pakcb    時間: 2009-10-14 17:14
我四點半完成報名....number 去到 成 五千了
作者: wlau    時間: 2009-10-14 17:53
原帖由 pakcb 於 2009-10-14 17:14 發表 我四點半完成報名....number 去到 成 五千了

你唔係話無咁快滿, 唔報住咩?
作者: pakcb    時間: 2009-10-14 18:06
原帖由 wlau 於 2009-10-14 17:53 發表

你唔係話無咁快滿, 唔報住咩?

無理由為左個幾十蚊既袋...而無得跑架
所以我都係報左先
至於個袋...諗住遲d撻人地 有d朋友下星期報10k個d
作者: d2wu    時間: 2009-10-14 18:12
個號碼是否真是 報名人數先 ??
作者: wlau    時間: 2009-10-14 18:14
原帖由 d2wu 於 2009-10-14 18:12 發表 個號碼是否真是 報名人數先 ??

睇來似啦...
作者: d2wu    時間: 2009-10-14 18:17
原帖由 pakcb 於 2009-10-14 18:06 發表

無理由為左個幾十蚊既袋...而無得跑架
所以我都係報左先
至於個袋...諗住遲d撻人地 有d朋友下星期報10k個d

我都是咁想法, 我立即報左, 52xx <<<< 不知是什麼意思, 52xx 可能包括所有的報名人.. 不是代表全馬的 6000 之中的 52xx !
我真是唔是好明.. 不過小心 d  .. 都立即報
作者: d2wu    時間: 2009-10-14 18:19
原帖由 wlau 於 2009-10-14 18:14 發表

睇來似啦...

大家冷靜 d   (52xx 可能包括所有的報名人). 不過如果你已經決定報什麼比賽, 都是快 d 報. I feel  快 快 快
作者: pakcb    時間: 2009-10-14 18:19
原帖由 d2wu 於 2009-10-14 18:12 發表
個號碼是否真是 報名人數先 ??

佢個NUMBER唔想整黎煩自己計數卦...呢D野又唔使督數既

咁你自己考慮搏唔搏
我因為有人下星期一報10K (37,000個位)
咁撻佢地個袋
所以我自己就唔搏...去報名先

今日我都有去銀行八下
佢地都話要下星期一交表先有個袋送
如果你今日交...佢地係唔收表的
作者: utt    時間: 2009-10-14 19:00
我諗住next mon先報半馬
但睇到哩個topic搞到報名好似好緊張咁

btw, 如果下week親身交表係咪可以即刻知報唔報到名?
有冇ref. no.之類?
thx

作者: pakcb    時間: 2009-10-14 19:48
原帖由 utt 於 2009-10-14 19:00 發表
我諗住next mon先報半馬
但睇到哩個topic搞到報名好似好緊張咁

btw, 如果下week親身交表係咪可以即刻知報唔報到名?
有冇ref. no.之類?
thx

ref no 都可能有...但唔等如你成功申請到
要過數先真

我估係似申請信用卡咁交表...齊料...
1) 即時俾你
2) 俾張咭你...要加埋成功轉賬時...係拎選手包時...一齊拎埋

只係我亂估...2)既機會高

作者: utt    時間: 2009-10-14 20:39
原帖由 pakcb 於 2009-10-14 19:48 發表

ref no 都可能有...但唔等如你成功申請到
要過數先真

我估係似申請信用卡咁交表...齊料...
1) 即時俾你
2) 俾張咭你...要加埋成功轉賬時...係拎選手包時...一齊拎埋

只係我亂估...2)既機會高

咁會唔會係有2條隊報名, 若干名額分比郵寄或親身交表架呢?
仲有5日可以發生好多野
作者: pakcb    時間: 2009-10-14 21:44
原帖由 utt 於 2009-10-14 20:39 發表

咁會唔會係有2條隊報名, 若干名額分比郵寄或親身交表架呢?
仲有5日可以發生好多野

郵寄佢咪放個桶係到收咪就係...你可慳返個四咁多
新身報..佢都係只係搵人check下你有無填錯野咁上下
佢一定唔會即時話你ok 唔ok的
報名表上面都講明得兩種報名辦法
1) 網上
2) 郵寄
作者: vaio    時間: 2009-10-14 23:19
原帖由 d2wu 於 2009-10-14 18:19 發表

大家冷靜 d   (52xx 可能包括所有的報名人). 不過如果你已經決定報什麼比賽, 都是快 d 報. I feel  快 快 快

我尋晚八點幾報全馬,個no. 係13xx-M,
個問題係個M字,

如果 M for male,個數字就應該係累積所有既報名人士。

如果 M for Full Marathon,幾個鐘就千幾人報名,咁應該幾日就會full!

但我相信應該係跑手號碼,
所以唔好為左"貪"個包包而冇得跑就真係得不償失喇!

作者: pakcb    時間: 2009-10-14 23:38
M for male
我報半馬都係有個 M 字
如果咁計一計....計埋女的
咁咪仲多人?

我睇我地現在這個網...好多人報全馬的
一入佢地個報到版...哈...仲要係成班都係...SUB 4   好勁
作者: wlau    時間: 2009-10-15 00:18
收到渣打既報名信... .早知唔自己print 啦
作者: ee_tpk    時間: 2009-10-15 00:29
原帖由 vaio 於 2009-10-14 23:19 發表

我尋晚八點幾報全馬,個no. 係13xx-M,
個問題係個M字,

如果 M for male,個數字就應該係累積所有既報名人士。

如果 M for Full Marathon,幾個鐘就千幾人報名,咁應該幾日就會full!

但我相信應該係跑 ...

我係女仔.. ref no. 個尾都有個 m 字..點算好

其實我覺得唔駛咁恐慌... 亦都唔需要制造恐慌..
因為主辦單位一定另外留0左 quota 俾渣打分行報名/郵寄既朋友....
就算網上 quota full 0左亦唔代表分行報名..郵寄都已經 full 0左...
作者: d2wu    時間: 2009-10-15 00:41
原帖由 ee_tpk 於 2009-10-15 00:29 發表

我係女仔.. ref no. 個尾都有個 m 字..點算好 " />" />" />" />

其實我覺得唔駛咁恐慌... 亦都唔需要制造恐慌..
因為主辦單位一定另外留0左 quota 俾渣打分行報名/郵寄既朋友....
就算網上 quota full 0左亦唔代 ...

really ??? 都是太恐慌啦 我地
作者: wlau    時間: 2009-10-15 01:21
66XX-M
我已經去到這個數...
我估唔關男女事, 應該真係報名人數... 我估m 係代表晒所有馬拉松既意思,
即係現在66xx 可能係包晒10k, 半馬同全馬既人....
但頭兩日已經無左一成個quote 都幾大鑊.....
作者: chisuet    時間: 2009-10-15 08:52
原帖由 wlau 於 2009-10-15 01:21 發表
66XX-M
我已經去到這個數...
我估唔關男女事, 應該真係報名人數... 我估m 係代表晒所有馬拉松既意思,
即係現在66xx 可能係包晒10k, 半馬同全馬既人....

你個66xx肯定係包晒10k, 半馬同全馬既人....
我昨晚報10k, 都係用m, 都去到53xx.......
作者: d2wu    時間: 2009-10-15 09:50
原帖由 wlau 於 2009-10-15 01:21 發表
66XX-M
我已經去到這個數...

同意, 個數80% 似是包全部人, 是一批批的. 早的 心急先報左 (都是跑開個里數), 第2批應該是送哂紀念品之後, 又會好多人一齊報. i already apply 14/10 6:00pm (52xx)
好多人心大心細, 唔知新橋點
作者: d2wu    時間: 2009-10-15 09:56
計返 5小時大約 1,400 人報名 (6600-5200) , 24 hour 按比例 6720人 . 3天 20160.
10 - 13天之內 full 哂 滿額 (即10月底) . 你估會唔會 ?
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-15 10:00
星期一諗字攞袋去分行報會唔會好似抽新股王咁要排隊呢??
作者: 智智爺爺    時間: 2009-10-15 10:37
個臂袋好似好靚喎

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2