香港長跑網 - 長跑長友

標題: [TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六 [打印本頁]

作者: JC    時間: 2009-10-21 10:57
標題: [TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六
約跑目的:  因大部份TKO逍遙團的團友明年渣打馬拉松都紛紛報名全馬及半馬, 實有需要於週未時間進行長課操練, 有見及此,
              我們由10月24日起, 星期六的約跑將以長課為目標, 路程亦會按大家的進度而循序增加, 期望大家有更穩定及充足的練習,
              以輕鬆愉快的心情迎接來年的渣打馬拉松, 既跑得健康, 又可造出個人理想的成績 ~
              小弟將繼續我的阿四工作, 協助出post約跑等等執頭執尾事務. 至於路線 / 路程 / 起跑時間 / 操練細節安排等等,

由於小弟乃長課新丁兼慢腳老手, 故此有賴各團友於每次特訓時段共同商討.

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:     27 / 2 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:45am (8:00am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場

路線 :
TKO運動場拉筋hea跑吹水

路程: 隨意

預計完成時間:1小時內
難度(5*為最高):* (沿途100%平路)

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~ 團友請沿途互相照應, 發揮團隊精神.

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

前往TKO運動場路線圖:

登錄/註冊後可看大圖

TKO運動場內集合地點:

登錄/註冊後可看大圖

警告及聲明:
1. 此項聚會只適合曾經有跑半馬或以上經驗的跑友,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。
2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。
他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。
7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照
https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )
8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

作者: JC    時間: 2009-10-21 10:59
[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練記錄:

日期       路程     完成時間     平均速度      路線
1.  24/10   16.5k    1:36        5'49" /k    TKO運動場 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 清水灣迴旋處士多 > 大坳門 > 原路折返TKO運動場
2.  31/10   18.7k    1:53        6'02" /k    TKO運動場 > 大草原 > TKO運動場 > 坑口 > 寶林 > 尚德 > 彩明 > 調景嶺 > 澳景路來回 > TKO運動場
3.  7/11     22.0k    2:10        5'54" /k    TKO運動場 > 大草原 > TKO運動場 > 坑口 > 寶林 > 尚德 > 彩明 > 調景嶺 > 澳景路來回 > TKO運動場 > 運動場外大圈X2

4.  14/11   24.5k    2:35        6'19" /k    將軍澳大圈+健明+醫院後山 X2, 再加大草原一圈
5.  21/11   28.0k    2:44        5'51" /k    將軍澳大圈 X3     
6.  5/12     21.0k       未有提供時間          將軍澳大圈+健明 X2
7.  12/12   19.0k    1:51        5'52" /k    寶翠公園 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 大坳門 > 原路折返寶翠公園
8.  19/12   25.0k    2:29        5'57" /k    寶翠公園 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 大坳門 > 原路折返寶翠公園 > 調景嶺 > TKO運動場 > 寶翠公園
     加碼組  28.0k    2:43        5'49" /k    ........ 同上, 加坑口及寶林    
9.  26/12   31.5k    3:10        6'02" /k    TKO運動場 > 調景嶺 > 廣田 > 寶達 > 馬油塘 > 康盛 > 寶翠公園 > 醫院後山 > 坑口 > 大草原 > 坑口 > 醫院後山
                                                        > 寶翠公園 > 尚德 > 建明 > 調景嶺 > TKO運動場
10.   2/1    31.0k    3:04        5'56" /k    TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路

> 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場
11.   9/1    17.2k    1:20        4'40" /k    將軍澳大圈(全平路) X2
12.  16/1   34.0k    3:12        5'39" /k    TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路
                                                        > 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 + TKO運動場外圈2K

13.  23/1   37.4k    3:35        5'45" /k    將軍澳大圈 X4 (均速 5'45" 練習)
14.  30/1   24.0k    2:23        5'57" /k    將軍澳大圈 X2, 加 科大來回
15.   6/2    32.0k    2:55        5'28" /k    將軍澳大圈 X3

作者: JC    時間: 2009-10-21 11:00
不論報任何組別, 大家加油, 向自己既目標出發...... Go~Go~TKO...... Go~Go~TKO

將軍澳 2010 SCM ::: 全馬隊:
1. JC
2. 比比
3. 火仔
4. Wing
5. 哈利 (臂袋已到手)
6. Terence
7. rockiec
8. -R-
9. 狗哥
10. 猿球

11. chairman
12. CN7021

13. 大力
14. kk
15. kan0902(嗚嗚 終於有編號了 21944)
16. maylam

將軍澳 2010 SCM ::: 半馬隊:
1. 山比 (失禮失禮)
2. paulsiu
3. jogging_cat (挑戰組)
4. 駿3
5. Uncle (no sure if I got recover on time.....)

6. 豬豬 (我報0左半馬呀~~ 同cat 姐一樣  完成已經好開心喇~~~)

7. coxswain (第一次報半馬咋,大家比心機)

將軍澳 2010 SCM ::: 10K隊
1. Auntie (she does not want to run 1/2)
2.
3.

作者: WinggniW    時間: 2009-10-21 11:07
24/10要番工, 不過全力支持長課操練 !!!
作者: 快活人    時間: 2009-10-21 11:09
24/10 報名:

1. JC
2 .活活
作者: 狗哥    時間: 2009-10-21 11:28
各位努力~ 長課加油~ 達致身體健康時時間亦突飛猛進
我同長課無緣支持唔到唯有都努力自修
作者: Terence86    時間: 2009-10-21 11:31
24/10 報名:

1. JC
2 .活活
3. Terence
作者: JC    時間: 2009-10-21 11:45
日期: 24/10/2009 ( 六 )
集合時間: 7:15am (7:30am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 將軍澳運動場跑道側

詳情及路線圖請參考 page 1 post#1

路線 :
TKO運動場 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 -> 大坳門 ->清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->將軍澳醫院 -> TKO運動場

里數: 約 15K
預計完成時間:1小時45分鐘內

難度(5*為最高):*** (沿途頗多上落斜)

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名:  先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓)

24/10/2009報名:

1. JC
2. 活活
3. Terence

作者: JC    時間: 2009-10-21 11:51
原帖由 WinggniW 於 2009-10-21 11:07 發表
24/10要番工, 不過全力支持長課操練 !!!

原帖由 狗哥 於 2009-10-21 11:28 發表
各位努力~ 長課加油~ 達致身體健康時時間亦突飛猛進
我同長課無緣支持唔到唯有都努力自修

大把機會等埋你地  
作者: 猿球    時間: 2009-10-21 16:05
集合時間: 7:15am (7:30am準時起跑, 逾時不候)

路線 :
TKO運動場 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 -> 大坳門 ->清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->將軍澳醫院 -> TKO運動場

里數: 約 15K

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名:  先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓)

1. JC
2. 活活
3. Terence
4猿球
作者: 猿球    時間: 2009-10-21 16:12
其實加碼d人都唔只15k啦
作者: jogging_cat    時間: 2009-10-21 16:31
24/10 要入 camp 黎唔到喇,大家加油丫。
作者: 哈利330    時間: 2009-10-21 16:34
1. JC
2. 比比
3. 火仔
4. Wing
6. Terence
7. rockiec
8.
9. 狗哥
10. 猿球

2. paulsiu
4. 駿3
5. Uncle (no sure if I got recover on time.....)

1. Auntie (she does not want to run 1/2)
2.
3.

車仔gogogo!
作者: JC    時間: 2009-10-21 16:35
原帖由 猿球 於 2009-10-21 16:12 發表
其實加碼d人都唔只15k啦

ching唔使心急喎, 因為希望盡量配合大家進度, 循序漸進慢慢加上去  ^^
又或者如果唔夠, 可以自己再加K.
作者: JC    時間: 2009-10-21 16:36
原帖由 jogging_cat 於 2009-10-21 16:31 發表
24/10 要入 camp 黎唔到喇,大家加油丫。

下次啦 ^^
作者: JC    時間: 2009-10-21 16:37
恭喜哈利臂袋到手  

24/10黎唔黎呀? 未報名既?

作者: 哈利330    時間: 2009-10-21 16:39
有陰影,我上斜慢,肯定比你地放甩九條街。

原帖由 jc8866 於 2009-10-21 10:57 發表
...
...

作者: JC    時間: 2009-10-21 16:43
原帖由 哈利330 於 2009-10-21 16:39 發表
有陰影,我上斜慢,肯定比你地放甩九條街。

點會呢~ 我地有 "帶頭押尾" 既 [電后龍] 嘛  
作者: =chairman=    時間: 2009-10-21 18:47
小弟當天要番學 , 下次再跑過
作者: JC    時間: 2009-10-21 23:28
原帖由 =chairman= 於 2009-10-21 18:47 發表
小弟當天要番學 , 下次再跑過

收到, 下星期留定位俾你  
作者: -R-    時間: 2009-10-21 23:59
1. JC
2. 比比
3. 火仔
4. Wing
6. Terence
7. rockiec
8. -R-
9. 狗哥
10. 猿球

2. paulsiu
4. 駿3

2.
3.

車仔gogogo!
作者: =chairman=    時間: 2009-10-22 00:04
1. JC
2. 比比
3. 火仔
4. Wing
6. Terence
7. rockiec
8. -R-
9. 狗哥
10. 猿球

11. chairman (想,不過未報)

2. paulsiu
4. 駿3

2.
3.

作者: ee_tpk    時間: 2009-10-22 00:29
你地條路對我來講好難跑...
作者: JC    時間: 2009-10-22 00:40
1. JC
2. 比比
3. 火仔
4. Wing
6. Terence
7. rockiec
8. -R-
9. 狗哥
10. 猿球

11. chairman (想,不過未報)  <=== 點解呢?

2. paulsiu
4. 駿3

2.
3.

作者: JC    時間: 2009-10-22 01:05
原帖由 ee_tpk 於 2009-10-22 00:29 發表
你地條路對我來講好難跑... " />" /> " />" />

點會呢.....   
作者: JC    時間: 2009-10-22 01:09
[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(一)

注意: 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友

路線 :

路程: 約 15.5K

難度(5*為最高):*** 沿途頗多上落斜

1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
作者: JC    時間: 2009-10-22 01:19
搞掂路線圖喇 ........
好眼瞓, goodnight  
作者: =chairman=    時間: 2009-10-22 01:26
我未寄報名表je ~~
作者: WinggniW    時間: 2009-10-22 06:50
原帖由 =chairman= 於 2009-10-22 01:26 發表
我未寄報名表je ~~

歡迎加入TKO全馬大軍
作者: WinggniW    時間: 2009-10-22 06:50
各位早晨~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 迪迪仔    時間: 2009-10-22 07:30
標題: 我又講早晨先
早晨各位
作者: JC    時間: 2009-10-22 07:46
又係冧把肥     
可能跑得少真係肥左, 大家早晨喇  ^^
作者: JC    時間: 2009-10-22 07:49
原帖由 迪迪仔 於 2009-10-22 07:30 發表
早晨各位

迪士大佬, 今個星期黎唔黎長課呀?
要同你慶功喎  ^^
作者: running-sue    時間: 2009-10-22 08:30
早晨呀, 咁多位
依面又係 "give me five"
作者: angkso    時間: 2009-10-22 08:45
仍在養傷中,打算11月中復操,希望趕得切。
作者: JC    時間: 2009-10-22 09:15
原帖由 running-sue 於 2009-10-22 08:30 發表
早晨呀, 咁多位
依面又係 "give me five"  

FIVE .......... 唔使找  
作者: JC    時間: 2009-10-22 09:19
原帖由 angkso 於 2009-10-22 08:45 發表
仍在養傷中,打算11月中復操,希望趕得切。

uncle 唔好心急, 真係完全好返晒先練啦, 再整傷就唔好喇.
乖乖地, 我地支持你  ^^
作者: e.c.    時間: 2009-10-22 10:22
各位早晨呀!
我想問... 其實將軍澳邊度近近地可以俾我練跑斜路 ? (有無比較易跑既斜路?)
我要克服一跑斜路即死既現象
作者: JC    時間: 2009-10-22 10:37
原帖由 e.c. 於 2009-10-22 10:22 發表
各位早晨呀!
我想問... 其實將軍澳邊度近近地可以俾我練跑斜路 ? (有無比較易跑既斜路?)
我要克服一跑斜路即死既現象

如果考慮由寶翠公園, 跑上翠林果段斜路, 又或者坑囗哩邊跑影業路(會比較静).

小弟愚見, 初練斜路最緊要唔好心急, 由慢jog上開始, 揾到最啱自己既步速, 慢慢keep住跑, 千其唔好硬衝一下停一下, 到鍛練好心肺既負荷同體能之後, 先再提昇速度, 不要操之過急.

俾心機喔 ~
作者: Terence86    時間: 2009-10-22 10:39
原帖由 =chairman= 於 2009-10-22 01:26 發表
我未寄報名表je ~~

車仔,唔駛諗啦,報咗名先啦,最多慢慢跑加行上斜,一定可以限時內完成。我哋甘多人一齊,開心好多架!
作者: e.c.    時間: 2009-10-22 10:43
原帖由 jc8866 於 2009-10-22 10:37 發表

如果考慮由寶翠公園, 跑上翠林果段斜路, 又或者坑囗哩邊跑影業路(會比較静).

小弟愚見, 初練斜路最緊要唔好心急, 由慢jog上開始, 揾到最啱自己既步速, 慢慢keep住跑, 千其唔好硬衝一下停一 ...

yes sir!
唔該jc! 我會試翠林果條路啦 ^^ 
因為之前一上斜就心跳加速到要停低, 要練跑斜路至得! 影業路係咪即係醫院後面果條? 
作者: JC    時間: 2009-10-22 12:27
原帖由 e.c. 於 2009-10-22 10:43 發表
yes sir!
因為之前一上斜就心跳加速到要停低, 要練跑斜路至得! 影業路係咪即係醫院後面果條? 

醫院後面係坑囗路, 上到頂靠左落返去果條係影業路.

記住唔好急, 慢慢練, 俾心機啊~
作者: kk52    時間: 2009-10-22 14:33
http://www.lcsd.gov.hk/lsb/jogging/1060_200910.pdf
星期六運動場係咪唔開呀, 驚冇 locker 用呀, 請留意.
作者: 山比    時間: 2009-10-22 18:39
原帖由 e.c. 於 2009-10-22 10:43 發表

yes sir!

EC 加油呀!
作者: JC    時間: 2009-10-22 19:00
原帖由 kk52 於 2009-10-22 14:33 發表
http://www.lcsd.gov.hk/lsb/jogging/1060_200910.pdf
星期六運動場係咪唔開呀, 驚冇 locker 用呀, 請留意.

哎呀, 我冇check場添, 唔該晒kk提醒,
已經call運動場問過, 我地要改寶翠集合喇,
亦因為集合地點變動, 暫定原定路線去到清水灣迴旋處拆返,
不入大坳門, 如果唔係路程可能會比原先計劃長好多,
細節可以到時再傾, 記住改寶翠集合喇
作者: JC    時間: 2009-10-22 19:02
今晚要半夜先收工, 返屋企先再出新路線图.
作者: e.c.    時間: 2009-10-22 19:26
原帖由 囧山比 於 2009-10-22 18:39 發表

EC 加油呀!

睇見你咁勤力, 我會努力加油啦!

作者: JC    時間: 2009-10-22 20:19
集合地點: 寶翠公園更衣室外
路線 :
寶翠公園 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->將軍澳醫院 -> 寶翠公園
報名: 先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓)
1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
作者: jogging_cat    時間: 2009-10-22 20:28
有個間題想問吓電腦高手阿,自從搬咗 saver 之後,我喺公司部電腦上唔到黎,用 yahoo search 都上唔到,我試過 delete 瀏覽記錄再試都唔得,成日都靜係出返未搬 saver 之前既畫面,攪到我 lee 兩日同唔到大家講早晨,lunch 又唔可以上黎同大家傾偈,好慘阿!
作者: JC    時間: 2009-10-22 20:56
原帖由 jogging_cat 於 2009-10-22 20:28 發表
有個間題想問吓電腦高手阿,自從搬咗 saver 之後,我喺公司部電腦上唔到黎,用 yahoo search 都上唔到,我試過 delete 瀏覽記錄再試都唔得,成日都靜係出返未搬 saver 之前既畫面,攪到我 lee 兩日 ...

哈利, cat姐揾你呀  
作者: CN7021    時間: 2009-10-22 21:55
標題: 回復 1# 的帖子
Hi!
I have registered as a new member today!
Pls count me also this week!
Keep running!

Chris
作者: slack    時間: 2009-10-22 22:01
早晨長課好!   今次黎唔到喇,大家加油丫。
作者: JC    時間: 2009-10-22 22:02
原帖由 CN7021 於 2009-10-22 21:55 發表
Hi!
I have registered as a new member today!
Pls count me also this week!
Keep running!

Chris

Hi Chris,
Welcome aboard  ^^
作者: JC    時間: 2009-10-22 22:06
原帖由 slack 於 2009-10-22 22:01 發表
早晨長課好!   今次黎唔到喇,大家加油丫。

ching, 好耐冇見喇....... 幾時再黎TKO走番轉呀  ^^
作者: JC    時間: 2009-10-22 22:08
路線 :
寶翠公園 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->將軍澳醫院 -> 寶翠公園
報名: 先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓)
1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
5. CN7021
作者: JC    時間: 2009-10-22 22:15
將軍澳 2010 SCM

陣容更新 post#2

作者: kk52    時間: 2009-10-22 23:01
辛苦團長了. 今次o黎唔到, 因為淆底跑唔掂條路.
應該會自隊壁屋, 唔知到時斜路見唔見到兩個人死下死下咁......
作者: finewong    時間: 2009-10-22 23:03
大家都好積極咁備戰渣打

我都好想跑大清
最衰今個星期六 要入大埔試路
之後兩星期又有比賽
要下個月先黎到走長課
作者: 豬豬    時間: 2009-10-23 00:32
錯哂喇Kk…到時應該只係我死死0下咁…
BTW, 大家好~ 終於reg 0左個account喇...

作者: JC    時間: 2009-10-23 00:36
原帖由 kk52 於 2009-10-22 23:01 發表
辛苦團長了. 今次o黎唔到, 因為淆底跑唔掂條路. hgjD121" />" />hj
應該會自隊壁屋, 唔知到時斜路見唔見到兩個人死下死下咁......

咪扮野喇, 我記得之前有某某人已經透露過你既真正身份 =====> 高手一名  
作者: JC    時間: 2009-10-23 00:37
原帖由 finewong 於 2009-10-22 23:03 發表
大家都好積極咁備戰渣打

我都好想跑大清
最衰今個星期六 要入大埔試路
之後兩星期又有比賽
要下個月先黎到走長課

教練, 我地等緊你返黎架........
作者: JC    時間: 2009-10-23 00:39
原帖由 豬豬 於 2009-10-23 00:32 發表
錯哂喇Kk…到時應該只係我死死0下咁…
BTW, 大家好~ 終於reg 0左個account喇...

歡迎 [kk's豬豬] 加入TKO大軍  

你有冇報SCM呀, 等我update post#2 個表啦 ~
作者: 豬豬    時間: 2009-10-23 00:46
哈哈~~
我報0左半馬呀~~
同cat 姐一樣
完成已經好開心喇~~~
作者: JC    時間: 2009-10-23 00:55
原帖由 豬豬 於 2009-10-23 00:46 發表
哈哈~~
我報0左半馬呀~~
同cat 姐一樣
完成已經好開心喇~~~

加油呀~~~~~~

已更新 post#2
作者: JC    時間: 2009-10-23 00:58
原帖由 kk52 於 2009-10-22 14:33 發表

kk ching, 可唔可以俾條link我, 等我可以得閒check下, 唔該先  
作者: JC    時間: 2009-10-23 01:01

路線 :
寶翠公園 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->影業路 -> 寶翠公園

路程: 約 15.8K

早餐特訓地點: 待定 (會因應出席特訓人數而作出更改)

1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
5. CN7021

作者: 哈利330    時間: 2009-10-23 01:10
Cat 姐,

請問「出返未搬 server 之前既畫面」係咪即係出「網將會於 2009年10月19日-20日 把長跑網搬到新伺服器...唔保証可以保留。直到 2009年10月21日後,將會正常運作。」句o野?

估計應該係refresh 唔到,如果你係用IE 就按 F5 鍵,如果唔得就試吓剷埋 "Temporary Internet files" 同 Cookie 啦 。
(工具 > 網際網路選項 > Temporary Internet files > 刪除 Cookie / 刪除檔案)

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-22 20:28 發表
有個間題想問吓電腦高手阿,自從搬咗 saver 之後,我喺公司部電腦上唔到黎,用 yahoo search 都上唔到,我試過 delete 瀏覽記錄再試都唔得,成日都靜係出返未搬 saver 之前既畫面,攪到我 lee 兩日 ...

作者: 哈利330    時間: 2009-10-23 01:15

路線 :
寶翠公園 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->影業路 -> 寶翠公園

1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
5. CN7021
6. 哈利
作者: JC    時間: 2009-10-23 01:22

溫馨提示, 沿途沒有補水地方, 請自己帶備

路線 :

1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
5. CN7021
6. 哈利
作者: 非比    時間: 2009-10-23 01:38
下午要跑大埔試路黎唔到, 你地玩得開心些啦
作者: JC    時間: 2009-10-23 01:45
原帖由 非比 於 2009-10-23 01:38 發表
下午要跑大埔試路黎唔到, 你地玩得開心些啦

你都跑得開心D喇 ~
作者: 迪迪仔    時間: 2009-10-23 07:25
原帖由 jc8866 於 2009-10-22 07:49 發表

迪士大佬, 今個星期黎唔黎長課呀?

今個星期六要去登高[即係拜山],
不能來了.
下次啦.
作者: JC    時間: 2009-10-23 07:53
原帖由 迪迪仔 於 2009-10-23 07:25 發表
今個星期六要去登高[即係拜山],
不能來了.
下次啦.

咁下次預你喇  ^^
作者: JC    時間: 2009-10-23 07:54
大家早晨喇, 今朝好好天喔  ^^
作者: running-sue    時間: 2009-10-23 08:39
Good Morning~~~~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-10-23 10:05
wow....tko跑手好嘢~
作者: 快活人    時間: 2009-10-23 10:36
JC ~~我早兩日打過去場地 佢say 開幅場 wor ~~~~
你再check 真d ~
作者: JC    時間: 2009-10-23 11:02
原帖由 快活人 於 2009-10-23 10:36 發表
JC ~~我早兩日打過去場地 佢say 開幅場 wor ~~~~
你再check 真d ~

活活, 我尋日打去問過, 頭先有再打去問多次,
應該係唔開架, 所以都係寶翠集合啦  ^6^
作者: 快活人    時間: 2009-10-23 11:11
原帖由 jc8866 於 2009-10-23 11:02 發表

活活, 我尋日打去問過, 頭先有再打去問多次,
應該係唔開架, 所以都係寶翠集合啦  ^6^

JC ~~查實如果全部都係tko 友 or 輕身 吾帶行李 .可以吾去寶翠wor .照係運動場門口等都得 . 點睇 ??
作者: JC    時間: 2009-10-23 11:30
原帖由 快活人 於 2009-10-23 11:11 發表
JC ~~查實如果全部都係tko 友 or 輕身 吾帶行李 .可以吾去寶翠wor .照係運動場門口等都得 . 點睇 ??

1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
5. CN7021
6. 哈利

猿球ching住藍田, 仲未聯絡到佢(没他電話), 如果佢唔使寄行李, 就係返運動場出面等啦~
作者: 快活人    時間: 2009-10-23 11:41
原帖由 jc8866 於 2009-10-23 11:30 發表

1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
5. CN7021
6. 哈利

猿球ching住藍田, 仲未聯絡到佢(没他電話), 如果佢唔使寄行李, 就係返運動場出面等啦~

OK 聯絡到 猿球再cfm
作者: JC    時間: 2009-10-23 11:52
原帖由 快活人 於 2009-10-23 11:41 發表

OK 聯絡到 猿球再cfm

好.....

calling~ calling~ 猿球,
請問你是否需要locker寄物,
如果唔使既話, 會去返TKO運動場門外集合, 請回覆~

作者: 快活人    時間: 2009-10-23 12:04
猿球 CHING 佢多數 由藍田跑過來搵我地 架 . 未見過佢會帶行李
作者: JC    時間: 2009-10-23 12:10
原帖由 快活人 於 2009-10-23 12:04 發表
猿球 CHING 佢多數 由藍田跑過來搵我地 架 . 未見過佢會帶行李

我都係咁唸, 不過始終要問下佢先~
作者: jogging_cat    時間: 2009-10-23 17:27
原帖由 哈利330 於 23-10-2009 01:10 發表
Cat 姐,

請問「出返未搬 server 之前既畫面」係咪即係出「網將會於 2009年10月19日-20日 把長跑網搬到新伺服器...唔保証可以保留。直到 2009年10月21日後,將會正常運作。」句o野?

估計應該係refresh 唔到,如 ...
係阿,就係出 lee 句 law,其實我琴日己做咗你以上所講既動作 gala,到今日下午都仲未得,e 家放咗工再試次,唔知點解又上到黎和,總之都唔該晒哈利師兄啦。
作者: 猿球    時間: 2009-10-23 18:16
猿球呼叫jc
猿球呼叫jc
猿球收到啦重複猿球收到啦
噢化
作者: 猿球    時間: 2009-10-23 18:22
其實我係油塘跑過來唔係藍田
作者: JC    時間: 2009-10-23 18:56
原帖由 猿球 於 2009-10-23 18:16 發表
猿球呼叫jc
猿球呼叫jc
猿球收到啦重複猿球收到啦
噢化

收到...... 正式公布,
明早 TKO運動場外停車場集合
作者: JC    時間: 2009-10-23 20:38
集合地點: TKO運動場外停車場
溫馨提示, 沿途
沒有補水地方
, 請自己帶備
路線 :
TKO運動場 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 ->大坳門 -> 清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->將軍澳醫院 -> TKO運動場
1. JC
2. 活活
3. Terence
4. 猿球
5. CN7021
6. 哈利
作者: -R-    時間: 2009-10-23 22:34
團長, 今日自己操左毅行 54k. 依家成個人散晒, 聽日跟唔到你地操喇, 有無特訓時間呀 ? 我可以嚟順便去開位喎
作者: Terence86    時間: 2009-10-23 22:34
大家明天見啦!天氣應該會幾熱,都喺帶枝水去跑。
作者: Terence86    時間: 2009-10-23 22:40
原帖由 -R- 於 2009-10-23 22:34 發表
團長, 今日自己操左毅行 54k. 依家成個人散晒, 聽日跟唔到你地操喇, 有無特訓時間呀 ? 我可以嚟順便去開位喎

嘩!R兄一日54K,好勁阿!
我諗特訓都喺大約9點半到,或者我哋回到運動場之後call你,唔該晒先!

作者: kan0902    時間: 2009-10-23 22:41
原帖由 -R- 於 2009-10-23 22:34 發表

R 校長 54K
好勁 好犀利

用左幾耐時間??
作者: -R-    時間: 2009-10-23 22:46
原帖由 Terence86 於 2009-10-23 22:40 發表

嘩!R兄一日54K,好勁阿!
我諗特訓都喺大約10點到,唔該晒先!

跑完就打比我啦, 等你地電話  
作者: -R-    時間: 2009-10-23 22:47
原帖由 kan0902 於 2009-10-23 22:41 發表

R 校長 54K
好勁 好犀利

用左幾耐時間??

今日熱到癲咗, 用咗 9:01
作者: ~偉~    時間: 2009-10-23 23:23
原帖由 -R- 於 2009-10-23 22:47 發表

今日熱到癲左, 用左 9:01  

R 校長好利害,好勤力,比心機呀 !

各位跑長課o既師兄師姐o聽日努力~
幫你地加加油先

作者: -R-    時間: 2009-10-23 23:35
原帖由 coxswain 於 2009-10-23 23:23 發表

R 校長好利害,好勤力,比心機呀 !

各位跑長課o既師兄師姐o聽日努力~
幫你地加加油先

Ching 都要比心機呀
作者: 狗哥    時間: 2009-10-23 23:38
原帖由 kan0902 於 2009-10-23 22:41 發表

R 校長 54K
好勁 好犀利

用左幾耐時間??

校長勁~ 校長利害~ 壞人同盟無得頂~
作者: 快活人    時間: 2009-10-23 23:41
原帖由 -R- 於 2009-10-23 22:47 發表

今日熱到癲咗, 用咗 9:01

R CHING ~~~~巧勁AR 5xK 
加油∼加油∼加油 
作者: -R-    時間: 2009-10-23 23:57
原帖由 狗哥 於 2009-10-23 23:38 發表

校長勁~ 校長利害~ 壞人同盟無得頂~

過獎了, 大把人勁過我啦~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2