香港長跑網 - 長跑長友

標題: Wave Rider 13 [打印本頁]

作者: ar125    時間: 2009-11-11 23:27
標題: Wave Rider 13
Wave Rider 13 唔知香港幾時有得賣?

http://www.run100.jp/gear/special/rider13/index.html
作者: 朱古力    時間: 2009-11-11 23:32
同12有咩唔同!?
作者: econecon    時間: 2009-11-12 01:39
搵人問下東x幾時入貨啦香港
作者: 齋老味    時間: 2009-11-12 10:21
鞋頭個 R 字幾型
rider 12 係咪都有架??  
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 11:16
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 11:18
作者: onon    時間: 2009-11-12 11:42
...同11幾乎一樣
作者: Piccolo    時間: 2009-11-12 11:47
我都等緊Rider 13出
一出即買.............................................Rider 12
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 11:53
作者: 齋老味    時間: 2009-11-12 12:01
原帖由 kenneth 於 2009-11-12 11:53 發表

仲要等佢清倉底貨特價先入,中"輕"好大機會。

kenneth ching
有特價清倉
記住通知聲..........  
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 12:04
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-12 12:07
原帖由 kenneth 於 2009-11-12 12:04 發表

屯門嗰間好少清倉,"鍾輕"正價就唔多吸引,但經常都有d特別驚喜的。

我想買歪打12,不過新X 無姣婆色,果日同老闆講左如果有貨番通知屈先生~~
唔知新X 會唔會番13呢??
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 12:12
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-12 12:14
原帖由 kenneth 於 2009-11-12 12:12 發表

據聞新威應該 12 月會返新貨的(r13)

too late...我對precision 就快頂唔住...
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 12:19
作者: 豆豆媽    時間: 2009-11-12 12:27
價錢和 RIDER12 相同 唔知女裝有咩色揀呢
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 12:30
作者: 豆豆媽    時間: 2009-11-12 12:34
原帖由 kenneth 於 2009-11-12 12:30 發表

暫時是首批,貨應未齊的,如現在用緊的鞋尚未退役,建議等吓先,可能有意外驚喜的﹗上年小弟都是等有鮮紅色先入貨。

我呢d好日都唔跑一次, 對鞋有排都未退役啦, 只不過想買多對襯下唔同色既跑衫跑褲之嘛

女人就是這樣, ,不要問, 只要買
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-12 12:37
原帖由 kenneth 於 2009-11-12 12:19 發表

剛問過李老細,今日或下星期頭番貨,價錢和 RIDER12 相同。

egg 實能!!!
小弟唔等得啦,希望有姣婆紅or姣婆橙啦~~
作者: 高佬    時間: 2009-11-12 12:43
小弟對Rider12要退休啦,都熱切期待13中
作者: econecon    時間: 2009-11-12 13:00
原帖由 kenneth 於 2009-11-12 11:53 發表

仲要等佢清倉底貨特價先入,中"輕"好大機會。

記住都要通知聲我呀. 我搞緊入會野架啦, 好快係會員
作者: econecon    時間: 2009-11-12 13:02
原帖由 高佬 於 2009-11-12 12:43 發表
小弟對Rider12要退休啦,都熱切期待13中

小弟期待12大特價中
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 13:48
作者: kenneth    時間: 2009-11-12 13:49
作者: e.c.    時間: 2009-11-12 15:54
原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-12 12:37 發表

egg 實能!!!
小弟唔等得啦,希望有姣婆紅or姣婆橙啦~~

期待緊....
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-12 16:00
好多姣婆~~
我總係覺得著鮮色鞋跑會醒神D~~
作者: CharlesAF    時間: 2009-11-12 16:02
我覺得Rider13啲顏色比12靚
年年出新款都好似無乜點改良過, 只不過係轉下顏色
作者: hkyen    時間: 2009-11-12 22:46
Rider 12 有 d 咩正色好推介同幾錢

作者: 大舅    時間: 2009-11-12 22:57
Ching 們"鍾輕"係咪係mk ga??thanks
作者: ar125    時間: 2009-11-12 23:09
原帖由 Piccolo 於 2009-11-12 11:47 發表
我都等緊Rider 13出
一出即買.............................................Rider 12

其實出面Rider 12 有都係斷晒碼!有特價都要啱着先至受惠!
作者: kenneth    時間: 2009-11-13 10:18
作者: MJ576    時間: 2009-11-14 00:39
原帖由 CharlesAF 於 2009-11-12 16:02 發表
我覺得Rider13啲顏色比12靚
年年出新款都好似無乜點改良過, 只不過係轉下顏色

允X 都有得賣, 顏色靚過 R12
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-17 17:17
o岩o岩新x 老闆call,rider 13 到左,我留左對27.5~~

每碼只番兩對,有買襯手~~
作者: 高佬    時間: 2009-11-17 17:18
原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-17 17:17 發表
o岩o岩新x 老闆call,rider 13 到左,我留左對27.5~~

除左藍色,仲有無其他色?
作者: kenneth    時間: 2009-11-17 17:20
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-17 17:33
原帖由 kenneth 於 2009-11-17 17:20 發表

暫時得一隻顏色而已。

是的...
作者: econecon    時間: 2009-11-17 17:39
試rider 12時, 覺得26.5就fit d , 27就大少少(但係以前去10X試話我著27)

所以都唔知點好 如果買rider 13
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-17 17:42
原帖由 econecon 於 2009-11-17 17:39 發表
試rider 12時, 覺得26.5就fit d , 27就大少少(但係以前去10X試話我著27)

個人經驗,跑山/跑長要大少少,跑路/跑短fit 少少都唔怕~~
作者: 喪Ken    時間: 2009-11-17 17:47
原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-17 17:17 發表

小弟都收到call ... 留咗26.5
作者: CharlesAF    時間: 2009-11-17 19:53
原帖由 econecon 於 2009-11-17 17:39 發表

訓練用既鞋留返一隻手指位就差唔多啦
買大左可以加鞋墊同綁緊啲鞋帶, 買細左就......

題外話, 我對Rider12係27.5, 我對Idaten4都係27.5
不過我著上去發覺兩者雖然係同樣號碼, 但係Rider明顯係比較長同闊, Idaten我只係覺得啱啱好, 非常貼腳
所以Rider其實應該可以買細啲啲, 以我做例子, 其實Rider買27號都夠, 27.5好似大左小小
作者: econecon    時間: 2009-11-18 00:20
原帖由 喪Ken 於 2009-11-17 17:47 發表

小弟都收到call ... 留咗26.5

係咪會員優惠? 我仲未有會員証
作者: 喪Ken    時間: 2009-11-18 18:16
原帖由 econecon 於 2009-11-18 00:20 發表

係咪會員優惠? 我仲未有會員証

會員係有優惠的...詳情係會員專區可以見到...
作者: vhtober    時間: 2009-11-19 13:21
~~路過~~~
我禽晚見到..ssp 有紅色ar..反而無藍色wor
作者: econecon    時間: 2009-11-19 13:24
原帖由 vhtober 於 2009-11-19 13:21 發表
~~路過~~~
我禽晚見到..ssp 有紅色ar..反而無藍色wor

ssp邊度? 平嗎? 正常出面做八折
作者: ee_tpk    時間: 2009-11-19 13:28
原帖由 econecon 於 2009-11-19 13:24 發表

rider 比較重.... ching 想拎來做賽鞋定係練習鞋 ?
作者: econecon    時間: 2009-11-19 13:32
原帖由 ee_tpk 於 2009-11-19 13:28 發表

rider 比較重.... ching 想拎來做賽鞋定係練習鞋 ?

梗係練習啦, 我比賽果對鞋都296grams應該(睇網頁, 吾算輕鞋啦都, 因為得一對鞋)

話時話, 我10k賽個成績同阿sir計既target差好遠.. 唉

係咪代表仲有好大進升空間? 我想問ctse做唔做到個target/比target更好?
作者: ee_tpk    時間: 2009-11-19 13:43
原帖由 econecon 於 2009-11-19 13:32 發表

梗係練習啦, 我比賽果對鞋都296grams應該(睇網頁, 吾算輕鞋啦都, 因為得一對鞋)

話時話, 我10k賽個成績同阿sir計既target差好遠.. 唉

係咪代表仲有好大進升空間? 我想問ctse做唔做到個target/比target更好 ...

賽鞋都有成差不多 300 gram... ching 你本身好重?
可能在下口味有 d 唔同..我喜歡輕身 d 既鞋..

練習一時時..睇身體狀態...
不過都係同 target time 差不多..
可能你仲未熟悉練習既背後既目的同埋跑法
唔同距離.. 唔同跑法..

你既 10k 時間同埋練習 target 係幾多?
作者: econecon    時間: 2009-11-19 14:03
原帖由 ee_tpk 於 2009-11-19 13:43 發表

賽鞋都有成差不多 300 gram... ching 你本身好重?
可能在下口味有 d 唔同..我喜歡輕身 d 既鞋..

練習一時時..睇身體狀態...
不過都係同 target time 差不多..
可能你仲未熟悉練習既背後既目的同埋跑法
唔 ...

target time: 38分幾, 比賽成績:44分幾, 不過我覺得用阿sir個LSD跑我就好OK! 仲有進步空間我覺得

我得一對鞋, 小弟12x磅

唔係口味重, 係冇乜錢買野
作者: ee_tpk    時間: 2009-11-19 14:11
原帖由 econecon 於 2009-11-19 14:03 發表

target time: 38分幾, 比賽成績:44分幾, 不過我覺得用阿sir個LSD跑我就好OK! 仲有進步空間我覺得

我得一對鞋, 小弟12x磅

唔係口味重, 係冇乜錢買野

12x 磅..... 我輕你 dd
好多跑友都用 mizuno spacer 做比賽鞋
如果你要平.. 可以去搵下 adizero 既 CS/ace/boston 之類... 一轉季可能做到六折或者更平
(如果你對腳個 size 唔係咁 common執到平野既機會大好多).. 呢一類鞋重 200 gram 多少少...

在下唔係好明你個 target 係點計出來...  由平時既練習時間計出來?
LSD - long slow distance.. 如果跑得唔舒服就違背0左字面上既意思
作者: econecon    時間: 2009-11-19 15:31
原帖由 ee_tpk 於 2009-11-19 14:11 發表

12x 磅..... 我輕你 dd " />" />" />" />
好多跑友都用 mizuno spacer 做比賽鞋
如果你要平.. 可以去搵下 adizero 既 CS/ace/boston 之類... 一轉季可能做到六折或者更平
(如果你對腳個 size 唔係咁 common執到平野既機 ...

咪用上堂既表現計出黎囉, 你都上過堂架啦

不過我進步都算幾大個人覺得
作者: ee_tpk    時間: 2009-11-19 16:35
原帖由 econecon 於 2009-11-19 15:31 發表

咪用上堂既表現計出黎囉, 你都上過堂架啦

不過我進步都算幾大個人覺得

我果陣夏天上堂... 唔駛比賽.. 點知 wow

我既問題係想問..由咩練習估到比賽時間...
另外就係咩練習時間係幾多....

我咩都唔識丫... 唯有估你因為太緊張而甩轆啦
作者: vhtober    時間: 2009-11-19 17:39
原帖由 econecon 於 2009-11-19 13:24 發表

在元洲村商場地下ka..佢d 款都好多..不過只買美記同新平衡∼齊唔齊我就唔懂la..
price方面...好似係620∼未discount..佢實有節ka..
我都會明天問多次個price 既∼到時話你知la
作者: econecon    時間: 2009-11-19 20:24
原帖由 vhtober 於 2009-11-19 17:39 發表

在元洲村商場地下ka..佢d 款都好多..不過只買美記同新平衡∼齊唔齊我就唔懂la..
price方面...好似係620∼未discount..佢實有節ka..
我都會明天問多次個price 既∼到時話你知la

遲左睇個post添. 我去左ssp睇另一個post既armbag, 好彩果個行兩次入到貨

不過我去開應該睇埋呢間. 慘. 冇睇添 我既鞋就黎玩完啦
作者: econecon    時間: 2009-11-19 20:26
原帖由 ee_tpk 於 2009-11-19 16:35 發表

" />" /> 我果陣夏天上堂... 唔駛比賽.. 點知 wow

我既問題係想問..由咩練習估到比賽時間...
另外就係咩練習時間係幾多....

我咩都唔識丫... 唯有估你因為太緊張而甩轆啦 " />" />" />" />

計最快速度跑馬場一圈. 一共跑3次(3堂時間), 計出每人既LSD, Target (能力上可達) 用咩計我就唔知啦

起碼LSD計出黎好準先, 我跑個計出黎既LSD好輕鬆下
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-19 21:59
rider 13 到手~~
未著過rider,買黎跑山同練長課,著上去好舒服,好耐未著過咁厚既鞋~~
應該下星期一至落地,期待中~~
作者: econecon    時間: 2009-11-20 00:00
原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-19 21:59 發表
rider 13 到手~~
未著過rider,買黎跑山同練長課,著上去好舒服,好耐未著過咁厚既鞋~~
應該下星期一至落地,期待中~~

500元? 小弟對鞋已經磨到見到底(最底塊膠蝕到見到底, 小弟約跑左510K), 係時間入貨
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-20 00:05
原帖由 econecon 於 2009-11-20 00:00 發表

500元? 小弟對鞋已經磨到見到底(最底塊膠蝕到見到底, 小弟約跑左510K), 係時間入貨

Econ 兄住邊區? 屯門新威長跑網有會員優惠,比出面有折仲要平呀~~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5835&extra=page%3D1&page=1
作者: hkmodelbox    時間: 2009-11-20 19:20
我重著緊對拉打11呵哈哈
作者: econecon    時間: 2009-11-20 22:37
原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-20 00:05 發表

Econ 兄住邊區? 屯門新威長跑網有會員優惠,比出面有折仲要平呀~~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5835&extra=page%3D1&page=1

岩岩好平咁入左另一對, 暫時都係等aero/rider做大特價先諗啦
作者: POP168    時間: 2009-11-21 12:54
原帖由 econecon 於 2009-11-20 22:37 發表

岩岩好平咁入左另一對, 暫時都係等aero/rider做大特價先諗啦

新舊跑落有咩唔同
作者: econecon    時間: 2009-11-22 09:27
原帖由 POP168 於 2009-11-21 12:54 發表

新舊跑落有咩唔同

我唔係入左美記, 係入左NB haha
作者: wlau    時間: 2009-11-22 12:16
原帖由 花子阿DEE 於 20-11-2009 00:05 發表

我都今日入貨, 港島人, 但港島都係500 , 屯門除非平到四舊, 如果唔係, 真係無謂山長水遠入去買...
作者: 迪迪仔    時間: 2009-11-22 13:49
標題: 剛剛經過九龍城既 "思"."奇".SPORT
RIDER 13 有售,原價九折.
RIDER 12 都有售,原價七折.
作者: econecon    時間: 2009-11-22 22:37
原帖由 迪迪仔 於 2009-11-22 13:49 發表

七折都唔算太抵, 我想再等等. 我唔急

而且C. K. 唔就腳
作者: wlau    時間: 2009-11-22 23:28
原帖由 迪迪仔 於 22-11-2009 13:49 發表

差成六十幾....出旺角買啦
作者: laputa99    時間: 2009-11-23 00:21
今日行過運動店, 個sales話rider13 和 rider12 function 一樣, 只是外形形啲, 她真老實
作者: wlau    時間: 2009-11-23 00:52
原帖由 laputa99 於 23-11-2009 00:21 發表
今日行過運動店, 個sales話rider13 和 rider12 function 一樣, 只是外形形啲, 她真老實

想你清左佢d 舊貨呱... haha
作者: econecon    時間: 2009-11-23 01:01
原帖由 wlau 於 2009-11-23 00:52 發表

想你清左佢d 舊貨呱... haha

好多時新貨都係個樣唔同少少架姐
作者: wlau    時間: 2009-11-23 01:35
原帖由 econecon 於 23-11-2009 01:01 發表

好多時新貨都係個樣唔同少少架姐

佢既技術同個底係唔同既...
無睇錯, 一個係ap 另一個係ap+
雖然唔知佢兩隻底既分別... 但可能d 物料已經唔同左
作者: manhk123hk    時間: 2009-11-23 10:42
小弟岩岩都買左對13
發覺13呢對鞋,比較窄,要買大成個碼先舒服
唔知有冇c兄好似我咁
作者: POP168    時間: 2009-11-23 14:02
原帖由 wlau 於 2009-11-23 01:35 發表

佢既技術同個底係唔同既...
無睇錯, 一個係ap 另一個係ap+
雖然唔知佢兩隻底既分別... 但可能d 物料已經唔同左

rider13好似同rider12都只係ap中底,
ap+係第2隻型號mizuno wave elixir 5
作者: POP168    時間: 2009-11-23 14:06
原帖由 econecon 於 2009-11-22 22:37 發表

七折都唔算太抵, 我想再等等. 我唔急

而且C. K. 唔就腳

真係唔洗急,RIDER12 7折未出13時我以經知邊度有得買
我目標係6折後再折
作者: wlau    時間: 2009-11-23 14:21
原帖由 POP168 於 23-11-2009 14:02 發表

rider13好似同rider12都只係ap中底,
ap+係第2隻型號mizuno wave elixir 5

咦... 唔通係隻CREATION 11 係AP+ ?

我返屋企睇下先.. 可能就係睇錯左RIDER 同CREATEION ..
作者: wlau    時間: 2009-11-23 14:24
原帖由 manhk123hk 於 23-11-2009 10:42 發表
小弟岩岩都買左對13
發覺13呢對鞋,比較窄,要買大成個碼先舒服
唔知有冇c兄好似我咁

13 有闊版喎.....
作者: econecon    時間: 2009-11-23 15:41
原帖由 POP168 於 2009-11-23 14:06 發表

真係唔洗急,RIDER12 7折未出13時我以經知邊度有得買
我目標係6折後再折

咁勁!!!!有咩好通知小弟喎

我等緊六折以下架, 唔方便可以pm架
作者: POP168    時間: 2009-11-23 20:37
原帖由 wlau 於 2009-11-23 14:21 發表

咦... 唔通係隻CREATION 11 係AP+ ?

我返屋企睇下先.. 可能就係睇錯左RIDER 同CREATEION ..

CREATION 11 都係AP+,而且仲輕過CREATION 10唔少
作者: POP168    時間: 2009-11-23 20:38
原帖由 econecon 於 2009-11-23 15:41 發表

咁勁!!!!有咩好通知小弟喎

我等緊六折以下架, 唔方便可以pm架

知喇,到時如果有會pm
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-11-24 10:06
尋晚新鞋落地~~
感覺好似熱戀咁,溫柔體貼,令人輕鬆自在~~
未著過rider,係重少少,不過已經比想像中輕,正如各位ching ctse 所講,腳弓位承托力好好,o岩我對高弓腳,尋晚跑完一D 痛既感覺都無,跑場時軟綿綿,跑街都好舒服~~
我腳板底既傷未完全好番晒,跟住落黎要開始準備SCM FM,用rider 做長課真係無得彈~~

登錄/註冊後可看大圖

作者: schnix    時間: 2009-11-24 10:27
原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-24 10:06 發表
尋晚新鞋落地~~
感覺好似熱戀咁,溫柔體貼,令人輕鬆自在~~
未著過rider,係重少少,不過已經比想像中輕,正如各位ching ctse 所講,腳弓位承托力好好,o岩我對高弓腳,尋晚跑完一D 痛既感覺都無 ...

我對R12 由三月著到而家, 個種cushion 既感覺已經消失啦, 鞋底蝕蝕地應該唔捱得好耐
原本想買對輕鞋, 但現在既然唔係target 10k, 唯有諗下買對新rider
Rider 練長課真係一流, 保護性十分足夠
作者: econecon    時間: 2009-11-24 21:59
原帖由 schnix 於 2009-11-24 10:27 發表

我對R12 由三月著到而家, 個種cushion 既感覺已經消失啦, 鞋底蝕蝕地… 應該唔捱得好耐
原本想買對輕鞋, 但現在既然唔係target 10k, 唯有諗下買對新rider 吧
Rider 練長課真係一流, 保護性十分足夠

蝕蝕地好正常, 好似有幾個ching話rider唔襟著

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2