香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.12.27-30km馬拉松熱身賽暨石崗10k 大會成績150# [打印本頁]

作者: blurmax    時間: 2009-11-13 11:59
標題: 2009.12.27-30km馬拉松熱身賽暨石崗10k 大會成績150#
Thanks hkrunners.com for the race information :

The 10th Kappa 30Km Pre-Marathon Cum Shek Kong 10K will be held on Dec 27 (Sun) at Shek Kong, starting at 9:00am (30k).

中文表格:http://www.hkrunners.com/files/10premarathon10k_cn.pdf

英文表格:http://www.hkrunners.com/files/10premarathon10k_en.pdf

http://www.hkrunners.com/node/2859#attachments

作者: sealion    時間: 2009-11-13 12:23
Blurmax: you run 10 or 30K?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-13 12:53
上年跑2:34, 如果今年玩希望跑到2:25.....

作者: econecon    時間: 2009-11-13 13:00
原帖由 大圍新跑手 於 2009-11-13 12:53 發表
上年跑1:34, 如果今年玩希望跑到1:25.....

30K都快成咁... 好強呀Ching!
作者: michaelyw    時間: 2009-11-13 13:08
想膽粗粗報30K。
I expect it will be a tough run
作者: saki    時間: 2009-11-13 13:53
既然報左渣打全馬, 呢個點都要報埋啦..
作者: blurmax    時間: 2009-11-13 13:57
想膽粗粗報30K。
I expect it will be a tough run

Michael,

Undoubtly it's a tough race for 30 K.  I will enrol 10 K as usual^.^

Saki,

U will join the 30 K?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: blurmax    時間: 2009-11-13 14:00
上年跑1:34, 如果今年玩希望跑到1:25.....

Tai Wai Ching,

So fast for 30 K?  The champion need 2 hrs + wor^.^

Sealion Ctse,

I will join 10 K as usual!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-13 14:04
原帖由 blurmax 於 2009-11-13 14:00 發表

Tai Wai Ching,

So fast for 30 K?  The champion need 2 hrs + wor^.^

Sealion Ctse,

I will join 10 K as usual!

打錯左時間...已更正, 嚇親人唔好意思....
作者: daniel0415    時間: 2009-11-13 15:00
可以考慮30K,當渣馬前的一堂長課。

其實條路難唔難跑?上落斜多唔多?

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-13 15:16
原帖由 daniel0415 於 2009-11-13 15:00 發表

daniel兄:
條路都算難跑架, 不過我覺得又冇大會介紹到咁誇張 ---> "難度相等於一個馬拉松賽"
作者: josam    時間: 2009-11-13 15:59
想問一下各位ching/ctsz, 依條路難跑d定係岩岩過左既hkdrc半馬難跑d呢??
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-13 16:26
原帖由 josam 於 2009-11-13 15:59 發表
想問一下各位ching/ctsz, 依條路難跑d定係岩岩過左既hkdrc半馬難跑d呢??

多成9K差好遠架, 梗係呢條難跑好多啦~
作者: colemen    時間: 2009-11-13 22:25
會報 30 k, 跑唔晒都可以唔駛諗全馬啦...
作者: RowerBee    時間: 2009-11-13 23:23
本來想報30KM當練全馬...
但睇見 "難度相等於一個馬拉松賽"....
要四個半鐘跑哂嚇驚左(因我諗住SUB5架MA)....
作者: Ning    時間: 2009-11-13 23:43
Still thinking join or not (30K), it is because I joined the 廈門國際馬拉松賽 . . .
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-14 00:35
原帖由 RowerBee 於 2009-11-13 23:23 發表
本來想報30KM當練全馬...
但睇見 "難度相等於一個馬拉松賽"....
要四個半鐘跑哂嚇驚左(因我諗住SUB5架MA)....

RowerBee ching:
唔使栗呀.....我上年比怇呃左啦,2:34完成...仲以為自己渣打可以SUB3
作者: colemen    時間: 2009-11-14 00:47
其實 4.5 小時 30 K, 即係 9 分鐘 完成 1 公里左右即可, 慢慢跑都應該唔難完成, 我希望自已 3.5 小時內跑晒, 咁對跑得晒全馬應該有信心...
作者: wlau    時間: 2009-11-14 01:27
個10k 有d 吸引....
作者: ee_tpk    時間: 2009-11-14 01:30
原帖由 wlau 於 2009-11-14 01:27 發表
個10k 有d 吸引....

呢個比賽都係上落斜多...

睇 ching 既 schedule... 好多都係 10k 比賽...
ching 應該利用星期六日時間去跑長課準備半馬好過跑一 d 吃力不討好既比賽

不喜請插
作者: ee_tpk    時間: 2009-11-14 01:35
原帖由 daniel0415 於 2009-11-13 15:00 發表

小妹記憶....12(?!) -15 k 係大落斜...
但因為原路去原路番... 所以回程時要上番去.....

雖然在下未跑過.. 但睇完個 map ... 在下覺得好難...
作者: =chairman=    時間: 2009-11-14 01:44
小弟有機會膽粗粗報30K,希望跑得晒
作者: wlau    時間: 2009-11-14 01:59
原帖由 ee_tpk 於 2009-11-14 01:30 發表

呢個比賽都係上落斜多...

睇 ching 既 schedule... 好多都係 10k 比賽...
ching 應該利用星期六日時間去跑長課準備半馬好過跑一 d 吃力不討好既比賽

不喜請插

其實你都講得岩...
咁決定放棄這個比賽, 操多兩課長既...
and 可能會報美津濃既半馬來做過測試......
作者: saki    時間: 2009-11-14 12:16
原帖由 blurmax 於 2009-11-13 13:57 發表

Michael,

Undoubtly it's a tough race for 30 K.  I will enrol 10 K as usual^.^

Saki,

U will join the 30 K?

是, 畢竟我想試下走30k經驗, 同埋當係渣打全馬預賽都好
作者: MJ576    時間: 2009-11-14 22:41
原帖由 saki 於 2009-11-14 12:16 發表

是, 畢竟我想試下走30k經驗, 同埋當係渣打全馬預賽都好

Saki,

我支持你, 我都打算參加 30K, 到時一齊努力.

Blurmax,

你幾時可以升級玩 30K ?
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-11-15 17:19
今年我都想試跑30k, 希望可以跑得晒.
作者: randyip    時間: 2009-11-17 11:28
跑完樂善盃,2星期後玩0尼個0吾知recover得切0尼
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-17 12:15
原帖由 Ning 於 2009-11-13 23:43 發表
Still thinking join or not (30K), it is because I joined the 廈門國際馬拉松賽 . . .

Ning ching, 我都係擔心呢樣, 既然係咁.....You go! I go!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-11-17 12:17
原帖由 randyip 於 2009-11-17 11:28 發表
跑完樂善盃,2星期後玩0尼個0吾知recover得切0尼" />" />

呢樣好睇個人.....我諗你自己會最清楚既!
作者: Ning    時間: 2009-11-17 22:59
原帖由 大圍新跑手 於 2009-11-17 12:15 發表

Ning ching, 我都係擔心呢樣, 既然係咁.....You go! I go!

大圍新跑手 Ching, I feel so sorry that I will give up for this 30K race. It will be too busy to take the following event before this one.

2009.11.29 聯合國兒童基金會慈善跑 (HM)
2009.12.13 全港第八屆樂善盃

And the following will be the next,

2010.1.2 廈門國際馬拉松賽 (FM)
2010.1.17 中國沿岸馬拉松 (FM)
2010.2.28 香港渣打馬拉松 (FM)

作者: blurmax    時間: 2009-11-18 15:21
Blurmax,

你幾時可以升級玩 30K ?

MJ Ching,

Until I have enough confidence to complete it within 3 hrs^.^

作者: saki    時間: 2009-11-19 13:38
今日寄左信啦(30k)..............
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-11-20 20:58
原帖由 saki 於 19/11/2009 13:38 發表
今日寄左信啦(30k)..............

X2
作者: Anthony    時間: 2009-11-30 14:07
有無師兄跑過30k條路,係咪好斜,等於一個全馬咁甘?我想報,作為渣打全馬備戰,但又驚頂唔順!請比d參考意見。
作者: daniel0415    時間: 2009-11-30 15:38
諗諗吓,為了避免舊患復發,我都係放棄這30K.....
作者: shiyi    時間: 2009-11-30 21:27
原帖由 Anthony 於 2009-11-30 14:07 發表
有無師兄跑過30k條路,係咪好斜,等於一個全馬咁甘?我想報,作為渣打全馬備戰,但又驚頂唔順!請比d參考意見。

我玩了3次.  好甘但又好玩.

忽上忽落.

有人話將自己在這個比賽的完成時間加1 個鈡,  相若你會在渣打全馬的完成時間.

我試過計算, 又好準.
作者: Anthony    時間: 2009-11-30 21:33
原帖由 shiyi 於 2009-11-30 21:27 發表

忽上忽落.

有人話將自己在這個比賽的完成時間加1 個鈡,  相若你會在渣打全馬的完成時間.

我試過計算, 又好準.

謝謝師兄意見。搞到我到心郁郁。
又唔知同北潭涌跑去東霸比,邊條路甘D呢?
作者: 兆聰    時間: 2009-11-30 21:37
原帖由 shiyi 於 2009-11-30 21:27 發表

忽上忽落.

我試過計算, 又好準.

多謝ching的意見,咁我就試下報名作為全馬的測試,
希望聽日仲報到名啦
作者: shiyi    時間: 2009-11-30 22:50
原帖由 Anthony 於 2009-11-30 21:33 發表

謝謝師兄意見。搞到我到心郁郁。
又唔知同北潭涌跑去東霸比,邊條路甘D呢?

呢條甘好多.   練定的4頭肌差不多,  有幾段山路無得跑, 得過行字,

有D FILA 回程時個感覺, (17-18 K) 上斜後又上斜.

如各位師兄可以全程劈足,  服.
作者: kitman2000    時間: 2009-11-30 23:32

忽上忽落.

我試過計算, 又好準.
照咁睇又幾刺激,我都想試一試!

作者: blurmax    時間: 2009-11-30 23:46

人工智能~~

1. Blurmax (10 K)

2.

作者: lorena    時間: 2009-12-1 14:32
sign for 30K but not yet mail.
作者: randyip    時間: 2009-12-1 15:03
原帖由 lorena 於 2009-12-1 14:32 發表
sign for 30K but not yet mail.
me2....just wait for my legs respond after running for HM...not so good right now.
作者: Andy    時間: 2009-12-1 17:26
Already post the application.  It needed almost four hours to run the 30K last years and hope I can finish it within 3:30 hrs this year.
作者: =chairman=    時間: 2009-12-1 19:44
人工智能 ~~  

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2.
3.
作者: sleung2002hk    時間: 2009-12-1 23:13
原帖由 =chairman= 於 2009-12-1 19:44 發表
人工智能 ~~  

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2.
3.

車文好野
作者: lorena    時間: 2009-12-1 23:23
my target is 3:30. I hope i can do that. Just try best.
作者: 兆聰    時間: 2009-12-1 23:37
想報名時才發現當日要返工 ,
各位報左名既ching/ctse當日加油啦
作者: kan0902    時間: 2009-12-2 00:33
車仔都報左
犀利ar
攪到有d心郁郁想玩下
作者: lewischan    時間: 2009-12-2 17:13
我寄左啦!!到時見!
作者: randyip    時間: 2009-12-2 21:22
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3.
作者: IpYiu-Ki    時間: 2009-12-3 08:54
[quote]原帖由 randyip 於 2009-12-2 21:22 發表

登錄/註冊後可看大圖

人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
作者: colemen    時間: 2009-12-3 09:13
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
4. Colemen (未試過跑咁長...)
作者: lorena    時間: 2009-12-4 00:05
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
5. Lorena (Just try, never run 30K before, hope can finish)
作者: randyip    時間: 2009-12-4 12:34
想問下有幾個水站...
作者: Andy    時間: 2009-12-4 13:45
May be my speed was really very slow last year, I can still remember there were no water or drink at the last one or two 水站.
作者: kan0902    時間: 2009-12-6 20:30
岩岩寄左信
唔知報唔報倒
作者: Piccolo    時間: 2009-12-7 16:57
原帖由 kan0902 於 2009-12-6 20:30 發表
岩岩寄左信
唔知報唔報倒

Same here
作者: wty16    時間: 2009-12-7 22:34
原帖由 Piccolo 於 2009-12-7 04:57 PM 發表

Same here

me2, applied late Sat.
作者: stam    時間: 2009-12-8 12:10
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
5. Lorena (Just try, never run 30K before, hope can finish)
6. stam (星期日才寄信, 賽道看來很吃力, 又30k,上落斜又多)
作者: 大雄2009    時間: 2009-12-9 10:21
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
6. stam (星期日才寄信, 賽道看來很吃力, 又30k,上落斜又多)
7. 大雄 (我07年跑過石崗30k,亦跑過渣打全馬,發覺石崗30k仲辛苦過渣打,因為有好多條大長
     甘斜路)
作者: sleung2002hk    時間: 2009-12-9 20:55
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
7. 大雄 (我07年跑過石崗30k,亦跑過渣打全馬,發覺石崗30k仲辛苦過渣打,因為有好多條大長甘斜路)
8.sleung2002hk(渣打絕對辛苦過呢場~放心)
作者: kan0902    時間: 2009-12-10 00:17
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
7. 大雄 (我07年跑過石崗30k,亦跑過渣打全馬,發覺石崗30k仲辛苦過渣打,因為有好多條大長甘斜路)
8. sleung2002hk(渣打絕對辛苦過呢場~放心)
9. kan0902(星期日先寄信 唔知報唔報倒)
作者: chengtszhang    時間: 2009-12-11 13:44
標題: 30k
我巳報30k, 未收確認信.

恒恒.
作者: blurmax    時間: 2009-12-11 21:12
30k我巳報30k, 未收確認信.

The acceptance letter will be received one week before the race.

作者: kf    時間: 2009-12-12 13:18
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
作者: Kennychoi    時間: 2009-12-12 15:56
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
11.Kenny Choi(未跑過此段,嘗試玩,盡力完成)
作者: wty16    時間: 2009-12-13 13:58
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
12.wty16(also no comfirmation received)
作者: 大雄2009    時間: 2009-12-15 23:49
sleung ching 講得啱,渣打的確辛苦過石崗30k,我覺得石崗好辛苦係因為我嗰次操唔夠,跑到24k就左腳大腿抽筋,最後要拖住隻左腳返終點.如果大家操得夠就一啲問題都冇.
作者: daniel0415    時間: 2009-12-16 14:14
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2.
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
12.wty16(also no comfirmation received)
13.daniel0415 (左思右想,最終都係報咗,希望雙腳頂得住)
作者: Anthony    時間: 2009-12-16 20:28
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2. Anthony (反覆思量,第一次跑甲龍,都係報個10K玩下先,下年先諗30K)
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
13.daniel0415 (左思右想,最終都係報咗,希望雙腳頂得住)
作者: kf    時間: 2009-12-19 11:05
票己過數,末收到信
作者: =chairman=    時間: 2009-12-20 22:52
因跑友間的完成時間可能會有較大差別,不如我們在賽前影大合照?
作者: blurmax    時間: 2009-12-21 08:35
因跑友間的完成時間可能會有較大差別,不如我們在賽前影大合照?

100 % agree^.^

作者: Anthony    時間: 2009-12-21 13:05
原帖由 =chairman= 於 2009-12-20 22:52 發表

非常贊成,8:30,報到處集合好嗎?
作者: Brenda    時間: 2009-12-21 15:07
標題: 徵求天后地鐵站乘車証
因有朋突然提出要觀戰, 未及加補乘車証.  主持人回覆參加人數
作者: Brenda    時間: 2009-12-21 15:09
標題: 徵求天后地鐵站乘車証2009.12.27石崗
因有朋突然提出要觀戰, 未及加補乘車証.  主持人回覆參加人數
作者: longlx    時間: 2009-12-21 15:37
原帖由 Brenda 於 2009-12-21 15:09 發表

HIHI, CTSE, 我報了10K而未能參加, 應該有一張天后車票多,待我收到後再PM你交收好嗎??
作者: Brenda    時間: 2009-12-21 22:22
Thank you so much.
作者: 大雄2009    時間: 2009-12-21 22:31
點解今日仲未收到信? " />" />
請問有冇人已收到信?         
作者: blurmax    時間: 2009-12-21 22:52
Not yet - should be within this week!

作者: Brenda    時間: 2009-12-21 23:16
主持人話"信昨已寄出", 相信明天會收到.
作者: 大雄2009    時間: 2009-12-21 23:18
原帖由 Brenda 於 2009-12-21 23:16 發表
主持人話"信昨已寄出", 相信明天會收到.

唔該晒!
作者: Brenda    時間: 2009-12-21 23:49
原帖由 longlx 於 2009-12-21 15:37 發表

HIHI, CTSE, 我報了10K而未能參加, 應該有一張天后車票多,待我收到後再PM你交收好嗎??hgjD115" />" />hj  

Thank you so much!!!!
作者: Piccolo    時間: 2009-12-22 00:33
ITBS 當中
今個星期日應該唔跑得
如果仲行得郁嘅話,會試下來影下相
作者: kan0902    時間: 2009-12-22 19:41
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
2. Anthony (反覆思量,第一次跑甲龍,都係報個10K玩下先,下年先諗30K)
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
9. kan0902(1019)已收信
10.kf
作者: blurmax    時間: 2009-12-22 21:32
Received my acceptance letter and coach ticket today.  My bib no. is T306.

作者: colemen    時間: 2009-12-22 23:53
已收信 3017 到時見.....
作者: 大雄2009    時間: 2009-12-23 00:20
已收到信,4113號仔報到,當天可能要玩水戰,夠晒刺激!
作者: 街坊鄭    時間: 2009-12-23 09:03
我也收到信.從未跑過30k,測試能否跑到渣打全馬.
作者: lorena    時間: 2009-12-24 00:26
編號711報到, 星期日試走HV 25K還可以, 不過30K就

星期日溫度14-17, 相對濕度70-95%.

各位加油

作者: 文輝    時間: 2009-12-24 01:24
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
14. 文輝 (從未跑多過22K,以自殺式比賽自稱,如各位Ching見一男子口吐白沫、雙腳發抖,過呢扶一扶,大恩大德沒齒難忘!)

作者: Andy    時間: 2009-12-24 10:12
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
13.daniel0415 (左思右想,最終都係報
作者: Andy    時間: 2009-12-24 15:28
Although finished the last year 30K run, it is at a very very slow speed almost reach the time limit.  Hoping that can finish this year's 30K run within 3:30 hrs.
作者: Andy    時間: 2009-12-24 15:30
don't know why can not add my name to the list of 30K by copy and paste?
作者: 文輝    時間: 2009-12-24 17:52
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
14. 文輝 (從未跑多過22K,以自殺式比賽自稱,如各位Ching見一男子口吐白沫、雙腳發抖,過呢扶一扶,大恩大德沒齒難忘!)
15. Andy
作者: Andy    時間: 2009-12-24 17:57
標題: 回復 96# 的帖子
文輝Ching,

Thank for your help.
作者: Brenda    時間: 2009-12-24 23:48
原帖由 Brenda 於 2009-12-21 23:49 發表

Thank you so much!!!!

>非常多謝. 希望有幸能有機會可以幫番你.

十二分之多謝晒!!!!<
作者: Brenda    時間: 2009-12-24 23:50
原帖由 longlx 於 2009-12-21 15:37 發表

HIHI, CTSE, 我報了10K而未能參加, 應該有一張天后車票多,待我收到後再PM你交收好嗎??hgjD115" />" />hj  

>非常多謝. 希望有幸能有機會可以幫番你.

十二分之多謝晒!!!!<

作者: MJ576    時間: 2009-12-25 00:39
人工智能 ~~   

10K組
1. Blurmax
3.

30K組
1. chairman
2. randyip
3. IPYiu-Ki
10.kf
15. Andy
16. mj576 (當練LSD, 希望3小時內完成)

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2