香港長跑網 - 長跑長友

標題: 長野 Marathon [打印本頁]

作者: Left3    時間: 2009-11-15 21:06
標題: 長野 Marathon
有無人會去呀?
April 18, Sunday, 2010!
http://www.naganomarathon.gr.jp/contents/english/index.html
作者: colemen    時間: 2009-11-15 23:27
我睇過有關賽事, 係日本三大馬拉松之一, 但要五小時內完成....
作者: sealion    時間: 2009-11-18 12:57
考慮中
作者: kf    時間: 2009-11-18 13:59
原帖由 colemen 於 2009-11-15 23:27 發表
我睇過有關賽事, 係日本三大馬拉松之一, 但要五小時內完成....
ching,另外兩個係咩呢?
作者: colemen    時間: 2009-11-19 09:31
另外一個係東京, 一個係那霸....
作者: sealion    時間: 2009-11-22 22:35
開始報名
作者: sealion    時間: 2009-12-10 10:45
等理其他跑友回覆.呢個月尾就可以一齊報名啦
作者: 街坊鄭    時間: 2009-12-10 10:50
原帖由 sealion 於 2009-12-10 10:45 發表
等理其他跑友回覆.呢個月尾就可以一齊報名啦
真羡慕呀,又有假期,又有銀錢.
作者: cc    時間: 2009-12-10 17:31
作者: sealion    時間: 2009-12-11 09:49
原帖由 cc 於 2009-12-10 17:31 發表

日本錢而家100:8.77...........好貴喔~~

cc, 妳年尾入定d,留番出年用,一齊泥玩,影,吃,跑啦

鄭大班,你同大大都泥啦
作者: 街坊鄭    時間: 2009-12-11 10:03
長野,只是從戀愛世紀中認識這地方,我珍藏了一張松隆子海報.去日本玩,銀錢會大出血.我只能在農曆年假才可出外旅遊.所以特別貴呀.(已去了三次日本)
作者: sealion    時間: 2009-12-11 10:10
戀愛世紀?
作者: 街坊鄭    時間: 2009-12-11 12:37
原帖由 sealion 於 2009-12-11 10:10 發表
戀愛世紀?" />" />
多年前日劇.由木村拓哉,松隆子主演.
作者: 力    時間: 2009-12-11 12:41
原帖由 街坊鄭 於 2009-12-11 10:03 發表
長野,只是從戀愛世紀中認識這地方,我珍藏了一張松隆子海報.去日本玩,銀錢會大出血.我只能在農曆年假才可出外旅遊.所以特別貴呀.(已去了三次日本)

I had went to Hakuba of Nagano for snowboarding 2 years, very good place. Nice place, nice people, nice food.
作者: 力    時間: 2009-12-11 12:42
原帖由 街坊鄭 於 2009-12-11 12:37 發表
多年前日劇.由木村拓哉,松隆子主演.

My favorites Japs TV program -

LONG VACATION & LOVE GENERATION

more than 10 years ago
作者: cc    時間: 2009-12-11 14:08
作者: sealion    時間: 2009-12-11 16:00
原帖由 cc 於 2009-12-11 14:08 發表

sealion...........一睇就知你係富家小姐啦~~我都係等佢趺番去7先再諗嘎喇~~" />" />

咁言重呀 有幾富呀?.都糸打工仔一名.最緊要有得跑!
作者: Left3    時間: 2009-12-11 18:35
最緊要有得跑!!!

c-tse 好野!
我可能明年先去长野! 听下你地跑成点先!
作者: 力    時間: 2009-12-11 20:26
原帖由 cc 於 2009-12-11 14:08 發表

sealion...........一睇就知你係富家小姐啦~~我都係等佢趺番去7先再諗嘎喇~~" />" />

趺番去7, may be need few years .......
作者: Samuel    時間: 2009-12-23 14:56
I would like to join this one ar..............but the time limit is 5hrs....... if join, this will be my first FM.... just afraid cannot finish in 5hrs....
作者: sealion    時間: 2009-12-28 17:22
巳報名
作者: luhui    時間: 2010-1-27 11:29
我也報了和confirm了。
作者: bello    時間: 2010-1-27 18:55
原帖由 Lex 於 2009-12-11 12:41 發表

I had went to Hakuba of Nagano for snowboarding 2 years, very good place. Nice place, nice people, nice food.

去志賀高原滑完雪再去跑.... 嘩...!
發下夢都得掛
可能比日本Yen跌返落七算更快實現呢!

作者: sealion    時間: 2010-2-17 12:53
原帖由 luhui 於 2010-1-27 11:29 發表
我也報了和confirm了。

你糸唔糸住大會提供的酒店呀?
作者: luhui    時間: 2010-2-17 19:30
原帖由 sealion 於 2010-2-17 12:53 發表

大會有安排嗎 ??
請問乜嘢價位啊 ??
作者: bernie    時間: 2010-2-17 19:48
標題: 回復 25# 的帖子
應該指這些
https://act.jtbgmt.com/gmt/ssl/nagano2010htl.asp
作者: luhui    時間: 2010-2-21 19:56
標題: 回復 26# 的帖子
大會淨番的要22000yen,太貴了.
網上有的長野酒店4月17日都是滿的,都唔知點算 !!!???
作者: luhui    時間: 2010-2-22 17:28
原帖由 sealion 於 2010-2-17 12:53 發表

請問你住宿安排好未 ?
作者: sealion    時間: 2010-3-4 16:19
唔好意思,呢排忙到,渣馬都跑左5個鐘同好少上來

我地攪點哂啦.糸.你講得岩.大會提供的酒店糸好貴同要坐車去起點,無辨法,1晚咁多啦
作者: luhui    時間: 2010-3-8 15:14
原帖由 sealion 於 2010-3-4 16:19 發表
我地攪點哂啦.糸.你講得岩.大會提供的酒店糸好貴同要坐車去起點,無辨法,1晚咁多啦hgjD088" />" />hj

你好,我最後訂左長野市的呢間,唔算就腳。
http://www.japanican.com/traditional-chinese/hotels/shisetsudetail.aspx?ar=20&st=5123002

打算比賽前的早上就託運行李去松本的旅館,賽後休息下就坐車去松本城睇櫻花,之後就返去浸餐飽。
到時見 !!
作者: sealion    時間: 2010-3-8 17:39
http://www.naganomarathon.gr.jp/contents/english/12th/course.html
你酒店近Zenkoji-Temple,同起點好似有點距離
作者: luhui    時間: 2010-3-9 10:59
善光寺出口仲要座十幾分鐘巴士啊。
無計,周圍的唔係滿就係20,000yen以上。
個朝就當熱身喇 !!!
作者: sealion    時間: 2010-3-9 12:05
你諗住馬拉松完成時間幾多?
作者: luhui    時間: 2010-3-9 13:03
我至今仲未跑過全馬啊。
月尾會去鄭州跑自己第1個全馬比賽。
至於在長野,希望可以Sub-4喇。
不過想就甘想............
作者: sealion    時間: 2010-3-9 14:40
加油
作者: superimac    時間: 2010-3-9 14:47
8500 yen~~~~
作者: luhui    時間: 2010-3-9 14:57
原帖由 sealion 於 2010-3-9 14:40 發表
加油

你都係啊 !!
賽後你打算去邊樹玩呢 ?
作者: sealion    時間: 2010-3-9 15:02
我地仲諗跟.會去立山黑部,Monkey hot spring and 松本城睇櫻花,溫泉街,有時間同行得郁就去理輕井澤
作者: 力    時間: 2010-3-9 15:16
立山黑部, 正ar!
but are there still have snow in April .......
作者: luhui    時間: 2010-3-9 15:29
應該有雪的。
我會跑完的第二天去立山黑部,當晚在富山住。
作者: 力    時間: 2010-3-9 16:33
富山! 合掌村! 正正正!
作者: sealion    時間: 2010-3-9 16:46
Ching, 有無資料過d泥看看?
作者: luhui    時間: 2010-3-10 14:22
http://www.go-nagano.net/tw/
http://www.alpen-route.com/tw/
作者: luhui    時間: 2010-3-12 11:50
死得,酒店話到時比唔到房我................
作者: sealion    時間: 2010-3-14 21:49
點解你唔搵番大會指定旅行社幫你訂呀?
作者: luhui    時間: 2010-3-15 11:34
原帖由 sealion 於 2010-3-14 21:49 發表
點解你唔搵番大會指定旅行社幫你訂呀?

22,000yen太貴了,況且也不是很近的。
訂了 須坂Susaka 的民宿1晚,長野電鐵都是半小時內的車程,就當係上水出尖沙咀跑 !!!!!!

我今天收到大會的email,你呢 ???
作者: sealion    時間: 2010-3-16 17:21
都收到啦!
作者: luhui    時間: 2010-3-17 16:42
標題: 回復 47# 的帖子
顽张ってください!!!
作者: sealion    時間: 2010-4-7 18:27
呢個比賽的指定旅行社所訂的酒店有貴有遠..距離起點要1小時車程.下年要半年前就要自己訂啦!都糸明年請早
作者: luhui    時間: 2010-4-8 09:32
標題: 回復 49# 的帖子
同意。
我住須板都是13分鐘長野電鐵去朝陽站,行2K去Aqua Wing。
作者: luhui    時間: 2010-4-8 15:33
原帖由 sealion 於 2010-3-9 15:02 發表
我地仲諗跟.會去立山黑部,Monkey hot spring and 松本城睇櫻花,溫泉街,有時間同行得郁就去理輕井澤

Sealion Ching,
怕到時松本城的櫻花已經開完http://weathernews.jp/sakura/pinpoint/?id=4805
可以考慮到長野県須坂市臥竜公園http://weathernews.jp/sakura/pinpoint/?id=4803,是全國100佳的賞櫻地方。

http://www.suzaka-kankokyokai.jp/garyuukouen.php
作者: 人肉跑步機    時間: 2010-4-8 15:58
我在名古屋住~我這做jr去長野2小時左右
要的話可以住我這~一人3000日元@@
作者: sealion    時間: 2010-4-8 16:34
多謝各位的資料.  我會揸車去!到時見到就影張合照啦
作者: 華哥    時間: 2010-4-8 22:24
海獅,你係日本揸車?乜你識揸車我完全唔知!係日本揸車犯咗事,是否要坐3年8個月?
作者: fatdragon    時間: 2010-11-23 21:11
標題: 2011長野馬拉松
2011長野馬拉松有得報名啦!

http://www.naganomarathon.gr.jp/ ... sh/gaiyo/index.html
作者: fatdragon    時間: 2011-2-8 12:40
有冇長跑網友今年會到長野跑呢?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2