香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.1.24 Shatin New Year Run 2010 沙田新春長跑 [打印本頁]

作者: blurmax    時間: 2009-11-16 16:56
標題: 2010.1.24 Shatin New Year Run 2010 沙田新春長跑
Thanks vangogh of hkrunners.com for the race info :

24/01/2010 - 8:00am
End: 24/01/2010 - 12:00pm

Adults 10K & Kids 3K; Start times: 8am (10K) & 8.15am (3K); Venue: Shatin Sports Ground; Quota: 1,000; Fee: HK$100~HK$130; Chip deposit: HK$100; Entry closes: 6 Jan 2010. 成人組10公里 & 少年組3公里; 起步時間:8:00am (10公里) & 8:15am (3公里); 比賽路線:由沙田運動場起步沿馬場外單車徑,往大埔方向往吐露港公路,馬料水碼頭附近折返,全程十公里; 名額:1,000人; 報名費:HK$100~HK$130; 晶片按金:HK$100; 截止日期:2010年1月6日。 www.pacers.org.hk

作者: wlau    時間: 2009-11-16 22:51
已報清水灣囉... ~~~~~
作者: sealion    時間: 2009-11-16 23:15
我會報
作者: blurmax    時間: 2009-11-16 23:25

X 2 ^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: 興記J-run    時間: 2009-11-17 14:13
計劃中會報名
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-11-19 18:07
原帖由 wlau 於 16/11/2009 22:51 發表

X 2
作者: momo    時間: 2009-11-25 11:29
原帖由 興記J-run 於 2009-11-17 14:13 發表
計劃中會報名

x 2
作者: chanman100    時間: 2009-11-25 12:15
原帖由 momochihuahua 於 2009-11-25 11:29 發表

x 2

x3
作者: kelvinyip38    時間: 2009-11-28 00:16
標題: 請問如何報名
請問如何報名..上果個網都冇依個賽事
作者: forget    時間: 2009-12-1 11:18
呢個係咪仲未報得,一月預計報呢個
作者: ricch    時間: 2009-12-5 01:22
Application form is now available!!

http://www.pacers.org.hk/springlongrun%20form2010.pdf
作者: 馬飛    時間: 2009-12-6 17:14
沙田新春長跑

1. matthew~文
2.
3.
4.
5.
作者: forget    時間: 2009-12-6 17:26
唔係用冠軍晶片計時
作者: kelvinyip38    時間: 2009-12-6 20:14
標題: 我好有興趣
我好有興趣...不過我想請問冇支票咁點樣報...屋企人都冇
作者: Turalyon    時間: 2009-12-8 21:39
仲考慮緊
作者: MJ576    時間: 2009-12-8 23:18
原帖由 forget 於 2009-12-6 17:26 發表
唔係用冠軍晶片計時

1. 是次賽事不採用「冠軍晶片」計時系統,故黃色個人晶片並不適用。
2. 賽會將採用的計時感應器,感應器應別於號碼布上方可作賽。
3. 計時感應器將不會徵收按金;比賽完畢後,運動員亦無須交還感應器

唔係咁環保
作者: MJ576    時間: 2009-12-8 23:27
舊年送一件白色底銀字念訓練長袖 T (嘟幾好着 )

今年唔知件T 係乜色?
作者: chanman100    時間: 2009-12-9 10:05
原帖由 MJ576 於 2009-12-8 23:18 發表

1. 是次賽事不採用「冠軍晶片」計時系統,故黃色個人晶片並不適用。
2. 賽會將採用的計時感應器,感應器應別於號碼布上方可作賽。
3. 計時感應器將不會徵收按金;比賽完畢後,運動員亦無須交還感應器。

唔 ...

i think should be same as Nike10K one.
作者: chanman100    時間: 2009-12-9 10:06
沙田新春長跑

2. Chanman100 (if can sub45 at 12-20 one, this one try sub44 !)
3.
4.
5.
作者: MJ576    時間: 2009-12-11 01:03
沙田新春長跑

2. Chanman100 (if can sub45 at 12-20 one, this one try sub44 !)
3. mj576 ( 想攞件長袖Tee)
4.
5.
作者: kelvinyip38    時間: 2009-12-11 23:43
標題: 我好有興趣
我好有興趣
作者: 馬飛    時間: 2009-12-12 00:39
沙田新春長跑

1. Chanman100 (if can sub45 at 12-20 one, this one try sub44 !)
2. mj576 ( 想攞件長袖Tee)
3.
4.
5.
作者: SKY^~^    時間: 2009-12-12 16:36
haha^~^" I will play 3 km^~^"
作者: 得得地    時間: 2009-12-15 01:38
原帖由 kelvinyip38 於 2009-12-11 23:43 發表
我好有興趣

你試吓親自去報名啦 !
我就聽日寄信囉.
$130 都好似有少少貴 ?!
作者: jogging_cat    時間: 2009-12-21 08:26
沙田新春長跑

1. Chanman100 (if can sub45 at 12-20 one, this one try sub44 !)
3. jogging_cat (啱啱星期六寄咗信,唔知件長袖 Tee 會唔會 size 好大既呢,小妺好瘦驚唔啱著喎)
4.
5.
作者: MJ576    時間: 2009-12-22 15:39
原帖由 jogging_cat 於 2009-12-21 08:26 發表
沙田新春長跑

3. jogging_cat (啱啱星期六寄咗信,唔知件長袖 Tee 會唔會 size 好大既呢 ...

C tse,

件長袖 Tee 係較為 fit 身, 唔會太大件,

係取衫時, 佢地會張不同Size Show 出黎
作者: baki    時間: 2009-12-26 18:42
沙田新春長跑

3. jogging_cat (啱啱星期六寄咗信,唔知件長袖 Tee 會唔會 size 好大既呢,小妺好瘦驚唔啱著喎)
4.baki(希望可在50min內完成)
作者: forget    時間: 2009-12-27 00:50
4. baki(希望可在50min內完成)
5. forget (希望keep住每月一個賽事)
作者: jogging_cat    時間: 2009-12-27 17:39
原帖由 MJ576 於 22-12-2009 15:39 發表

C tse,

件長袖 Tee 係較為 fit 身, 唔會太大件,

係取衫時, 佢地會張不同Size Show 出黎   
Thank you MJ ching
作者: Qoo    時間: 2010-1-12 08:26
沙田新春長跑

6. Qoo(7號寄表,唔知報唔報到,為左件長袖Tee比親愛的媽媽大人^o^)
作者: paulsiu    時間: 2010-1-14 12:27
沙田新春長跑

6. Qoo(7號寄表,唔知報唔報到,為左件長袖Tee比親愛的媽媽大人^o^)
7.paulsiu
作者: paulsiu    時間: 2010-1-14 12:27
沙田新春長跑

7.paulsiu
作者: MJ576    時間: 2010-1-14 17:12
己收Confirmation letter,  17號 完成 CCM HM, 可以去沙田攞號碼布及長袖 Tee
作者: 齋老味    時間: 2010-1-14 17:24
miss 左
唔知家陣報唔報到呢???  
作者: forget    時間: 2010-1-14 19:14
以為比賽當日攞添
作者: paulsiu    時間: 2010-1-14 20:19
己收Confirmation letter
作者: rhinokan    時間: 2010-1-14 20:50
我都收到confirmation letter
作者: Qoo    時間: 2010-1-15 09:37
原帖由 齋老味 於 2010-1-14 17:24 發表
miss 左
唔知家陣報唔報到呢???    

佢地延期至12/01/2010,可能仲有位,建議你不防打去問問,睇吓可唔可以留番個位比你
我之前驚趕唔到寄信,打去問過,佢地對答的態度幾好架~
作者: TerrySze    時間: 2010-1-15 18:17
沙田新春長跑

7.paulsiu
8. TerrySze
作者: bolo    時間: 2010-1-15 23:14
沙田新春長跑

7.paulsiu
8. TerrySze
9. bolo
作者: Qoo    時間: 2010-1-17 17:59
攞左件長袖 Tee啦,比起上年的靚好多,相信我的媽媽大人會好鍾意
去開沙田,順便去埋朋友介紹的體育用品店睇,買左Energy Gel準備老渣時試吓,唔知$10貴定平呢?最開心的是,忽然聞到出爐麵包味,仲係$1.50/$2.50,出爐的關係,好正架
作者: forget    時間: 2010-1-17 18:48
冬天終於有件長T著吓 不過啲size比較細
作者: rhinokan    時間: 2010-1-17 20:55
件tee還可以啦~
p.s. forget ching 既肌肉咁大, XXXXXXL都著唔落啦......
作者: jogging_cat    時間: 2010-1-17 21:10
我都攞咗件 Tee,xs 好似細咗d,s 又大得滯,終於攞咗 xs,試過都啱著,ok 啦。
作者: MJ576    時間: 2010-1-17 22:15
今朝攞咗件Tee, 都幾好 
[attach]11152[/attach]
作者: chanman100    時間: 2010-1-18 12:17
原帖由 Qoo 於 2010-1-17 17:59 發表
攞左件長袖 Tee啦,比起上年的靚好多,相信我的媽媽大人會好鍾意
去開沙田,順便去埋朋友介紹的體育用品店睇,買左Energy Gel準備老渣時試吓,唔知$10貴定平呢?最開心的是,忽然聞到出爐麵包味, ...

same as me i bought some 麵包 at there too
作者: chanman100    時間: 2010-1-20 17:05
btw, hope they will provide each 1Km clearly for the route
作者: swtcheng    時間: 2010-1-20 17:16
沙田新春長跑

2. mj576 ( 想
作者: swtcheng    時間: 2010-1-20 17:19
沙田新春長跑

作者: 小參孫    時間: 2010-1-21 10:41
原帖由 MJ576 於 2010-1-17 22:15 發表
今朝攞咗件Tee, 都幾好 

比起上年,今年真係靚好多﹗~~
作者: swtcheng    時間: 2010-1-22 09:12
作者: swtcheng    時間: 2010-1-22 09:13
唔知點解我post 唔倒.. 上面個post 只出得兩行既.....
作者: di692    時間: 2010-1-22 11:56
沙田新春長跑

7.paulsiu
8. TerrySze
9. bolo
10. di692
作者: swtcheng    時間: 2010-1-22 15:50
沙田新春長跑

作者: chanman100    時間: 2010-1-23 03:59
Just want to slowly jogging tonight, but being challenged by one runner @~ 8-9km, finally ran 15km with high speed .... hope can recover tomorrow & will not impact to the coming 1-24 performance....  
作者: dannylun    時間: 2010-1-23 08:40
沙田新春長跑

7.paulsiu
8. TerrySze
9. bolo
10. di692
11. Danny Lun
作者: di692    時間: 2010-1-23 09:04
沙田新春長跑

7.paulsiu
8. TerrySze
9. bolo
10. di692
12. swtcheng
作者: jogging_cat    時間: 2010-1-23 20:24
各位師兄師姐聽日加油呀
作者: Turalyon    時間: 2010-1-23 22:26
各位師兄師姐聽日加油
個個都PB~~
作者: rhinokan    時間: 2010-1-23 22:28
沙田新春長跑

7.paulsiu
8. TerrySze
9. bolo
10. di692
12. swtcheng
13. kankan (3km)
作者: running-sue    時間: 2010-1-23 22:36
聽日出賽既ching/ctse, 加油呀
作者: 狗哥    時間: 2010-1-23 23:14
聽日出戰既師兄/姐,渣油呀
作者: 坑口公牛    時間: 2010-1-24 00:54
今日出戰嘅咁多位師兄師姐加油
作者: chanman100    時間: 2010-1-24 06:01
not enough sleep, try my best
作者: baki    時間: 2010-1-24 11:10
這一年成績沒突破,還有少許退步…差不多52分鐘才跑完…
作者: 小參孫    時間: 2010-1-24 11:23
46:58 (PB)

好開心,不過跑得好辛苦﹗
作者: 得得地    時間: 2010-1-24 11:29
返嚟囉.

追得好緊吓... 自己計時 49:48.

Thank you Daniel 師兄 影相.   
作者: chanman100    時間: 2010-1-24 11:33
Yeah, just back from race ! Overall is good for arrangement, especially each 1KM is clearly displayed !!!!

PB again, 46:08 (my watch).

- KO by running-sue (althrough no official handshake, but I think should be) at 1.xKm location , only can see running-sue again at tunnel , but she is heading back , really STRONG !!!
- KO by another little girl at final 100m
- 'add oil' by Terry (althrough no official handshake, but I think should be, & saw Terry is stopped at beginning for fixing shoe, hope haven't impact to result) at 100m ,   thks man , but no 'OIL' to boom back , otherwise, should be sub45.

anyway, looking forward for sub45 at 1-31

作者: rhinokan    時間: 2010-1-24 11:46
玩得幾開心, 雖然成績麻麻  
等緊出3km成績既時候見到running-sue ctse衝入運動場, 好強呀!
作者: 大俠    時間: 2010-1-24 15:22
今朝喺高手欠奉嘅情況下偷雞得獎, 無人迫所以時間麻麻地
作者: MJ576    時間: 2010-1-24 15:46
恭喜大俠獲獎, Sue 兄獲得第三名 , 及其他 Ching, Ctse
今次比賽無上次咁多人, 可能有D去咗玩其他比賽。
全程都可以Keep住 4分半1K, 路程有10.12K(自己計) ,
時間用咗 45分幾。同時亦唔該晒 Daniel 兄做2公攝記

作者: TNT    時間: 2010-1-24 16:38
恭喜Sue姐、longlong、Laco爸、Laco媽&其他得獎ching/ctse!
Terry因為要縛鞋帶,僅以5∼6秒之差飲恨,可惜可惜!
作者: quantum    時間: 2010-1-24 18:34
標題: 我覺得今年既計時唔好
小弟係跑3K既
今年飛達個計時
係經過天線後開始計時 衝線後就停止計時
但係會有機會衝線果時停唔到個計時
所以會有人手拿件野係個號碼布前嘟一下- -以確保停止計時
但係我遇到一個情況:
我既師兄快我5-6秒起跑 之後我一直跟住佢 衝線果時佢快我1-2秒衝線
結果我師兄既時間居然慢我26秒- -"
都係飛達上年既計時準D
順帶一提 今年個獎杯....
作者: wadee    時間: 2010-1-24 19:27
恭喜Sue姐、105、Laco爸、Laco媽&其他得獎ching/ctse!
作者: jogging_cat    時間: 2010-1-24 20:53
恭喜今日得奬同pb既師兄師姐
作者: jogging_cat    時間: 2010-1-24 20:57
今日可以順利完成比賽,雖然pb唔到,不過跑完廈馬之後第一個比賽,時間58:35都算唔錯喇,是關對腳仲有小小痛。
作者: 慢子 Wilson    時間: 2010-1-24 21:15
恭喜今日得奬同pb既師兄師姐
作者: TerrySze    時間: 2010-1-24 21:26
原帖由 TNT 於 2010-1-24 16:38 發表
恭喜Sue姐、longlong、Laco爸、Laco媽&其他得獎ching/ctse!
Terry因為要縛鞋帶,僅以5∼6秒之差飲恨,可惜可惜!" />" />

作者: Parco爸    時間: 2010-1-24 22:17
原帖由 TerrySze 於 2010-1-24 21:26 發表

Terry兄....
我記憶中...你呢次第2鑊啦....咁失策呀...
作者: 狗哥    時間: 2010-1-24 22:38
恭喜Sue弟、105、Laco爸、Laco媽&其他得獎ching/ctse!
恭喜所有完成賽事及PB的師兄姐~

作者: 坑口公牛    時間: 2010-1-24 23:03
恭喜各位師兄師姐
作者: running-sue    時間: 2010-1-24 23:57
恭喜大俠ching+MCC ching (cy爸)+Cindy ctse (cy媽)+longlx ctse 奪獎
恭喜完成賽事既ching/ctse

辛苦哂義工們 多謝哂各位

作者: kan0902    時間: 2010-1-25 00:32
恭喜Sue弟、105、Laco爸、Laco媽&其他得獎ching/ctse!
恭喜所有完成賽事及PB的師兄姐~

作者: swtcheng    時間: 2010-1-25 09:26
尋日自己成績麻麻地. 不過恭喜所有完成賽事及PB的師兄姐

P.S. 尋日第一次著網衫. 熱身時, 即刻有ching同我早晨及吹水. 跑完之後. 個位得獎既tse(孖辮個位)好熱情同我握手祝賀... 感覺到跑網的Ching/Ctse 的熱情....
作者: Kennychoi    時間: 2010-1-25 09:29
恭喜Sue兄,105,Laco爸,Laco媽同其他同胞們攞獎及PB歸來,辛苦晒,
作者: 711MF    時間: 2010-1-25 09:55
作者: 711MF    時間: 2010-1-25 09:57
作者: hotbloodedalva    時間: 2010-1-25 13:22
唉....病足2星期...而家都未好返...尋日無得玩....好無癮...唔知黎緊期日趕唔趕到跑呢
作者: wongc    時間: 2010-1-26 09:42
出左成績啦.

http://www.pacers.org.hk/2010%20spring%20longrun%20result.html

只係差4秒..........我個sub50無左啦. 下次要再努力D先得啦.
作者: paulsiu    時間: 2010-1-26 10:13
原帖由 wongc 於 2010-1-26 09:42 發表
出左成績啦.

http://www.pacers.org.hk/2010%20spring%20longrun%20result.html

只係差4秒..........我個sub50無左啦." />" /> 下次要再努力D先得啦.

THX
作者: 711MF    時間: 2010-1-26 10:19
作者: wongc    時間: 2010-1-26 10:26
原帖由 711MF 於 2010-1-26 10:19 發表

WongC...下場加油....

7哥, 我今埸都已經加到盡架啦, 都唔得.  下次........無咩信心呀.
作者: 街坊鄭    時間: 2010-1-26 10:41
wongc 你幾時秘密練水上飄輕工,比我pb還快1分30秒.快d比本秘笈我先得呀,
作者: wongc    時間: 2010-1-26 10:54
原帖由 街坊鄭 於 2010-1-26 10:41 發表
wongc 你幾時秘密練水上飄輕工,比我pb還快1分30秒.快d比本秘笈我先得呀,

街坊, 我練嘅唔係輕功水上飄(呢招係Sue ctse獨門內功), 我練嘅係"死忍功"........即係明明覺得自己跑到就嚟斷氣都唔好停, 一路死忍keep住呢個就嚟死嘅速度......你小朋友唔好亂學, 出事我唔負責架.
作者: running-sue    時間: 2010-1-26 11:03
原帖由 wongc 於 2010-1-26 10:54 發表

街坊, 我練既唔係輕功水上飄(呢招係Sue ctse獨門內功), 我練既係"死忍功"........即係明明覺得自己跑到就黎斷氣都唔好停, 一路死忍keep住呢個就黎死既速度......你小朋友唔好亂學 ...

小弟何得何能, 見笑喇

作者: chanman100    時間: 2010-1-26 11:24
just checked, clip time seems faster than my watch time, 5s to sub45
anyway, 2010 year target is set as sub43-44, hope can achieve it.
作者: 街坊鄭    時間: 2010-1-26 11:25
sue 兄都是我偶像泥架.如我有sue 兄三成功力,係老柴組都可以見得人呀.
作者: wongc    時間: 2010-1-26 11:36
原帖由 街坊鄭 於 2010-1-26 11:25 發表
sue 兄都是我偶像泥架.如我有sue 兄三成功力,係老柴組都可以見得人呀.

所以......所以......我等緊升呢!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2