香港長跑網 - 長跑長友

標題: 東北縱走 2010 1-1 [打印本頁]

作者: newfoot    時間: 2009-11-20 16:02
標題: 東北縱走 2010 1-1
http://nemm.hktraveler.com/
作者: michaelyw    時間: 2009-11-20 21:57
我報左體驗組∼
作者: RowerBee    時間: 2009-11-20 22:47
我都係體驗組~~第三年玩^^
C 兄, 到時見啦~
作者: 興記J-run    時間: 2009-11-21 11:37
我報左做義工.....
到時見啦!!!!
作者: 兆聰    時間: 2009-11-26 01:45
我報左個人挑戰組~第2年玩,
希望到時見到各位ching,ctse
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-1 00:20
今年做外援玩體驗組team,第一次玩~~

尋日去試路,晌鳳坑家樂徑接一條無名山徑過烏蛟騰郊遊果段,我地行左入一個密林,條路都幾崎嶇下,密林入面有D 位既草成個人咁高,我著短褲刮到小腿都幾痛,但係又未至於刮損,果條肯定係一條路黎既,睇地圖我地應該無走錯,但體驗組係咪要走咁難行既路呢?有無ching ctse 可以話我知我地有無走錯...
作者: RowerBee    時間: 2009-12-1 09:37
今年改左路之餘多左兩K, 我都未走PRE-RACE一次TIM^^
作者: batigoal    時間: 2009-12-1 10:20
呢個比賽年年都唔同路線,而且都係要跑密林,我玩左兩年,兩年都比佢界損腳...
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-12-1 10:28
今年玩唔到, 希望出年有機會玩啦~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-1 10:33
原帖由 batigoal 於 2009-12-1 10:20 發表
呢個比賽年年都唔同路線,而且都係要跑密林,我玩左兩年,兩年都比佢界損腳...

咁我睇我地無行錯啦,等我買條長tight 先,謝謝巴兄~~
作者: RowerBee    時間: 2009-12-1 11:14
唔係WO, 我玩左兩年體驗組都無試過要產林, 巴兄你係唔係講緊挑戰組呀^^

莫非今年加大左難度!!? >.<
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-1 11:29
原帖由 RowerBee 於 2009-12-1 11:14 發表
唔係WO, 我玩左兩年體驗組都無試過要產林, 巴兄你係唔係講緊挑戰組呀^^

莫非今年加大左難度!!? >.

我都好迷茫...Bee師姐係咪會去試路呢? 試完話我知好無~~

師姐妳頭像幅相玩咩架? 有無報tc36??
作者: RowerBee    時間: 2009-12-1 12:58
NEMM (體驗組) LEE 2年條路上下山都係石級為主,
如果你大腿力強, 就會覺得條路真係好好跑架, (好過斜路上山要用小腿)......HEE

DEE兄, 我諗我要考完試17號, 再過埋大埔10KM先可以去PRE-RACE喇^^

小妹LEE張相, 係玩緊 XTE Adventure Race (1/ 11/ 09),
TC36...我都好想玩呀, 本來差唔多搵齊人玩, 但最後............O.....

C CHING, 睇你張相應該玩3鐵的,
我已JOIN會,黎緊LEE年都會試玩3鐵呀!
下年賽場上見啦

作者: batigoal    時間: 2009-12-1 16:17
原帖由 RowerBee 於 2009-12-1 11:14 發表

莫非今年加大左難度!!? >.

係呀~~  我講緊挑戰組...

體驗組我就唔清楚...  我估都應該唔會產林...

作者: 山比    時間: 2009-12-1 16:36
我見到路線係去荔枝wo / 印洲塘,都想去行下,但就算走20k,我都未係好有信心 @@

望過簡介,體驗組,多佢話多平路wor...
作者: iceberg99    時間: 2009-12-1 20:37
我都報了挑戰組,要做個好成績
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-2 01:15
原帖由 RowerBee 於 2009-12-1 12:58 發表
NEMM (體驗組) LEE 2年條路上下山都係石級為主,
如果你大腿力強, 就會覺得條路真係好好跑架, (好過斜路上山要用小腿)......HEE

DEE兄, 我諗我要考完試17號, 再過埋大埔10KM先可以去PRE-RACE喇^^

小妹LEE張相, ...

Bee 師姐總之試完上黎匯報下啦,THX~~
TC36 最難搵係女腳,睇師姐咁fit,應該好搶手,無理由搵唔到腳架~~
係呀,幅相係927 個比賽架,我都係新人,第一次玩咋,勁好玩呀,而家諗緊買車,單車比重咁大無車好蝕底,希望出年可以繼續玩3T~~
NEMM 我應該會著長跑網衫玩,如果認得我打個招呼啦~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-2 01:16
原帖由 batigoal 於 2009-12-1 16:17 發表

係呀~~  我講緊挑戰組...

體驗組我就唔清楚...  我估都應該唔會產林...

作者: RowerBee    時間: 2009-12-2 18:47
個時未出考試時間表, O的同學仔驚撞時間唔敢報(TC36)...
點知 17/12就考完 LU...

公路車我諗住買入門級2手咋~~
岩岩搵岩架 Giant OCR 3 $2100,
都可以接受, 過幾日到手喇, HAHAHA..........
作者: RowerBee    時間: 2009-12-9 18:19
花子兄~
我AR SIR 走左去試路喇,
佢話過左 鳳坑郊遊徑 之後有段要產林...(佢話都幾難行)
唔太信體驗組要行O的咁O既路, 反而懷疑自己行錯左...

不過ANYWAY, 16/12 個RACE BRIEFING 會簡介條ROUTE,
到時就知LU ^^
作者: water_ho8538    時間: 2009-12-13 01:26
原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-1 00:20 發表
今年做外援玩體驗組team,第一次玩~~

尋日去試路,晌鳳坑家樂徑接一條無名山徑過烏蛟騰郊遊果段,我地行左入一個密林,條路都幾崎嶇下,密林入面有D 位既草成個人咁高,我著短褲刮到小腿都幾痛,但係又未至 ...

我個fd都試左路,同我地上一次一樣入左個密林,佢地都話得一條路行.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-18 17:40
原帖由 water_ho8538 於 2009-12-13 01:26 發表

我個fd都試左路,同我地上一次一樣入左個密林,佢地都話得一條路行.

如果真係果條其實唔算難走,不過體驗組都要剷林就真係嚇一嚇~~
我已經買左條長tight,各位隊友仔同參加左體驗組既朋友都最好著長褲去啦~~
作者: iceberg99    時間: 2009-12-21 14:55
原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-18 17:40 發表

如果真係果條其實唔算難走,不過體驗組都要剷林就真係嚇一嚇~~
我已經買左條長tight,各位隊友仔同參加左體驗組既朋友都最好著長褲去啦~~

Just had my pre-trip last Sat on route 1,3,4,5,6
Quite challenging compared with the last one, especially route 6 & 1.
長褲 is a must or u will regret.
Long wear is also recommended.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-21 15:17
原帖由 iceberg99 於 2009-12-21 14:55 發表

Just had my pre-trip last Sat on route 1,3,4,5,6
Quite challenging compared with the last one, especially route 6 & 1.
長褲 is a must or u will regret.
Long wear is also recommended.

咁我睇我地都無試錯路啦,謝謝師兄報料~~
作者: batigoal    時間: 2009-12-21 15:35
唔知有冇人會行/跑一次呢?
作者: RowerBee    時間: 2009-12-22 23:41
我27/12應該會同幾個朋友行一次~~
作者: batigoal    時間: 2009-12-24 11:53
原帖由 RowerBee 於 2009-12-22 23:41 發表 我27/12應該會同幾個朋友行一次~~

當天已有節目,來唔到~~

睇來都冇時間行番轉~~
作者: witchycatcat    時間: 2009-12-30 12:05
我+vv會當日9:xxam左右在大尾篤踏單車及為比賽既ching/ctse影下寫真.....
到時大家見到我地記得揮揮手,笑笑口影張相呀...

如有朋友仔想join我地一齊黎打氣+影相+玩單車呀,請pm我or vv留言啦
作者: RowerBee    時間: 2009-12-31 00:16
太好喇, 估唔到老遠的山賽都有你O地支持, 多謝你O地
不過長跑網衫未到手, 如果見到有個女仔著螢光黃短TEE就影多幾張啦, HEE^^
THANKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: witchycatcat    時間: 2009-12-31 09:20
原帖由 RowerBee 於 2009-12-31 00:16 發表
太好喇, 估唔到老遠的山賽都有你O地支持, 多謝你O地
不過長跑網衫未到手, 如果見到有個女仔著螢光黃短TEE就影多幾張啦, HEE^^
THANKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

一定一定~
ctse到時記得對鏡頭笑下...

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-31 09:52
原帖由 witchycatcat 於 2009-12-30 12:05 發表
我+vv會當日9:xxam左右在大尾篤踏單車及為比賽既ching/ctse影下寫真.....
到時大家見到我地記得揮揮手,笑笑口影張相呀...

如有朋友仔想join我地一齊黎打氣+影相+玩單車呀,請pm我or vv留言啦

謝謝Catcat 師姐~~
我地隊會著網衫跑,小妹到時會set 好頭化行庄,要影得我令D 呀~~
作者: RowerBee    時間: 2009-12-31 10:22
e, 原來花子AR DEE係 STSE 黎架^^
加油呀!! 聽日見
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-31 10:29
原帖由 RowerBee 於 2009-12-31 10:22 發表
加油呀!! 聽日見

我一時時啦,聽日比賽時會變番做ching~~
聽日應該唔係好多人著網衫跑,Bee 師姐如果見到我地打個招呼丫~~
作者: batigoal    時間: 2009-12-31 11:44
我應該唔會著網衫,我號碼布係1040,到時見到就打下招呼啦~~

聽日應該場地比較濕滑,各ching/ctse 小心~~
作者: vhtober    時間: 2009-12-31 12:24
比賽既..唔著我地網衣~~好難搵你出來影ka wor..
你知我盲ka ma~~~
咁不如.....................我著...你地跑過~見到我就講個暗號~~~
咩暗號好呢?!
作者: witchycatcat    時間: 2009-12-31 12:42
原帖由 RowerBee 於 2009-12-31 10:22 發表
加油呀!! 聽日見

佢滾你咋ctse~~
花子~~~其實是男兒身黎架...

作者: running-sue    時間: 2009-12-31 14:32
聽日出戰既ching/ctse, 加油呀
作者: RowerBee    時間: 2009-12-31 16:48
我都記得 DEE 兄張三鐵相係男人, 仲以為自己記錯TIM~~
我係 S602, 今晚早O的訓喇~聽日見

長TIGHT, 真係要著?! 唔捨得~驚扣爛 >.<"

作者: vhtober    時間: 2009-12-31 16:59
原帖由 RowerBee 於 2009-12-31 16:48 發表
我都記得 DEE 兄張三鐵相係男人, 仲以為自己記錯TIM~~
我係 S602, 今晚早O的訓喇~聽日見

長TIGHT, 真係要著?! 唔捨得~驚扣爛 >.

BEE CTSE..明天見la...你記得來找我地ar~~~

另外~~~1定要長tight ar~~上年我見batbat 對美腿~花晒ar~~~陰公!
你想勾爛條褲 定 勾爛對美腿ar?!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-31 18:18
各位聽日比賽同影相既師兄師姐都要加油呀~~
呢幾日落雨,聽日賽道一定差,大家小心啦~~
仲有體驗組都好大機會要剷本,愛護腳仔肌膚既您最好著長tight啦~~
聽朝見~~
作者: 坑口公牛    時間: 2009-12-31 18:34
各位師兄師姐加油!
作者: blurmax    時間: 2009-12-31 19:04
各位師兄師姐加油!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: iceberg99    時間: 2010-1-1 17:45
剛剛返來,挑戰組條路非常難行,
我D friend 玩o左多年都話算係最甘今年。
大話叫做7小時完成,男子個人排9x 名,不過完成已經好開心
作者: Gary    時間: 2010-1-1 22:00
I wish that I can join this competition next year
作者: Parco爸    時間: 2010-1-1 22:05
恭喜花子隊際拿得亞軍...強呀...
作者: running-sue    時間: 2010-1-1 22:10
恭喜water_ho+花子+其隊友
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-2 00:26
今日辛苦晒Catcat/VV/Kandis 三位令女師姐同比因/小華兩位令仔師兄黎幫手影相打氣,見到大家真係好開心~~
對大會有少少投訴,水站少得離譜,3個CP 得一個有水,好在今日唔熱又唔晒,唔係真係收賣人命,多得Water Ho 師兄晌鳳坑剷林前倒左半支救命綠力我至頂得到,唔係死得~~
今日比賽多謝Water 兄邀請,同三位第一次夾,四人性能都唔同,有人上山快,有人落山快,有人平路快,有人乜都快,好在三位都係老手,大家合作得算好好,幾順暢,玩得好開心~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-2 00:27
仲有好高興認識阿Bee 師妹,師妹好好傾呀,下次再玩過~~
作者: RowerBee    時間: 2010-1-2 10:43
Nice to meet you too, ar dee and water ching
估唔到大家住得咁近 ^^

水站!! 我去到已經冇水, 工作人員話要等, 蚊訓啦~~

最後, 多謝長跑網黎支持/ 影相O既師兄姐~~
作者: batigoal    時間: 2010-1-2 11:13
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-2 00:26 發表
今日辛苦晒Catcat/VV/Kandis 三位令女師姐同比因/小華兩位令仔師兄黎幫手影相打氣,見到大家真係好開心~~
對大會有少少投訴,水站少得離譜,3個CP 得一個有水,好在今日唔熱又唔晒,唔係真係收賣人命,多得W ...

花子師兄,你果隊勁呀~~  最後我代你上左台羅奬~~

其實呢個比賽係好少水站,同埋今年我都覺得難度高左~~  我都爆晒~~
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2010-1-2 12:22
恭喜晒 ~ water_ho+花子+其隊友

睇完個個話今年難度高左...好彩今年冇參賽 ...
另外, 想講下大會安排向來係有不太完善.....
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-2 12:58
Batbat 兄,小弟趕住番公司有D 野搞,等唔到頒獎有D 唔開心呀~~
好彩你幫我攞,四人TEAM 三個人上台唔係幾好睇丫嘛,THX~~
另外Bat 兄你自己都有獎喎,恭喜晒,出年唔好爆,再攞好D 名次~~

比大會玩死呀,唔止水站一樣野,真係好多蝦碌,不過算啦,如果出年仲玩要自己醒定D啦~~
作者: daiichi    時間: 2010-1-2 15:43
總算完成,挑戰組7:4x。

不過一樣野不吐不快,就係大會的安排。明明指明最後到達時間係晚上七點,但六點未夠,大會就開始折野走,終點站的茶水就一早收晒野。
較遲到達的個人或隊制的建兒就一滴水都無。我覺得既然指明最後到達時間係7點,天一定黑,又黑又凍又疲倦的建兒會相當沮桑

作者: 達達大師    時間: 2010-1-3 16:01
多謝花子兄入隊,是次比賽才會完滿成功.
作者: runrun    時間: 2010-1-4 09:57
恭喜花子、water兄等隊友及batbat攞獎!
作者: Kennychoi    時間: 2010-1-4 13:59
恭喜Dee兄,水哥,等隊友攞獎
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-5 09:48
原帖由 達達大師 於 2010-1-3 16:01 發表
多謝花子兄入隊,是次比賽才會完滿成功.

謝謝Runrun 師姐和蔡兄關注~~ ^^
達達大師,同你地夾好好玩呀,大家無夾過都好好合作,沿途又輕輕鬆鬆有講有笑,好開心~~
你落山真係快得好恐怖,有機會要請教一下~~
作者: water_ho8538    時間: 2010-1-6 09:39
多謝咁多位c hing/c tse支持,今次真係玩得勁開心.同我地預計時間快左少少,希望下年大家練多幾次再同佢死過
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-12 16:39
終於都出成績啦~~

http://nemm.hktraveler.com/result.asp#08
作者: water_ho8538    時間: 2010-1-12 19:11
多謝花子兄
作者: water_ho8538    時間: 2010-1-12 19:12
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-12 16:39 發表
終於都出成績啦~~

http://nemm.hktraveler.com/result.asp#08

多謝花子兄

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2