香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2XU compression 測試 [打印本頁]

作者: gforce    時間: 2009-11-22 20:59
標題: 2XU compression 測試
2XU compression聲稱有助血液循環, 排走乳酸
見過一d三鐵同單車好手採用, 亦有人會著住來訓, 以便第二日再能進行訓練

試穿了Craft Guard後感覺幾舒服, 好似令肌肉無咁易拉傷咁
但係實際上效果好難作準, 除非係同一條路, 同一個強度才能比較到

呢個星期二我無著Craft Guard跑街15km, 做左一個非常滿意既PB
第二日起身成腳都係乳酸, 到晚上乳酸依舊
我發起個古怪念頭, 不如試下只穿右腳訓一晚, 咁咪知係咪主觀心理因數!

訓果晚無焗住唔舒服既感覺
第二朝起身竟然好明顯有feel, 有著果邊乳酸明顯散左95%, 而另一邊只係85%!

再仔細d去感覺, 排走既乳酸偏向係表層既肌肉
以呢次小腿測試為例, 表層既排腸肌非常有效, 而深層既比目魚肌較效果則無咁明顯
作者: joelkw    時間: 2009-11-23 01:13
原帖由 orce 於 2009-11-22 20:59 發表
見過一d三鐵同單車好手採用, 亦有人會著住來訓, 以便第二日再能進行訓練

試穿了Craft Guard後感覺幾舒服, 好似令肌肉無咁易拉傷咁
但係實際上效果好難作準, 除非係同 ...

我通常操完長課果晚會著2XU條long tight訓覺 (銅鑼灣三鐵舖ken教o既), 散走乳酸速度的確有明顯增加~~
作者: 朱古力    時間: 2009-11-25 17:25
想問問2xu係咩0-牌子定係功能@@?
作者: joelkw    時間: 2009-11-25 17:41
原帖由 朱古力 於 2009-11-25 17:25 發表
想問問2xu係咩0-牌子定係功能@@?

Brand name~~
www.2xu.com
作者: hate4876    時間: 2009-11-25 21:37
想請問邊度有得買ar@@?
作者: leefs    時間: 2009-11-25 21:50
原帖由 hate4876 於 2009-11-25 21:37 發表 想請問邊度有得買ar@@?

會員優惠post#1.附件1.
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5835&extra=page%3D1

作者: shady    時間: 2009-12-6 10:50
邊度有得買??我想去睇睇
作者: gforce    時間: 2009-12-6 14:12
原帖由 shady 於 2009-12-6 10:50 發表
邊度有得買??我想去睇睇

已PM
作者: 柔詠    時間: 2009-12-9 01:37
原帖由 orce 於 2009-12-6 14:12 發表

已PM

pls, PM me..thanks.
作者: laymsi    時間: 2009-12-9 07:43
Ching...可唔可以pm邊度有得買??唔該晒..!
作者: Ning    時間: 2009-12-9 09:50
Please PM me too.
作者: 柔詠    時間: 2009-12-9 22:15
小弟今日新買左條2xu  三鐡人的短tight...左右大腿+後腰,共有4個攝位袋...
當自己的聖誕+新年禮物....
內裡重要部分中間位有特別考厚d的保護.....今日一買就著, 跑左24km+ gym...ok,一d都唔剔肉.
http://www.2xu.com/triathlon/mt1220b.html
[attach]10703[/attach]
作者: amos    時間: 2009-12-9 22:42
ching pls PM me too, thanks!
作者: joelkw    時間: 2009-12-9 23:07
jason兄, 我想買件compression long sleeve. 你會唔會入貨, 或者幫我訂一件, 因為好多地方都冇得賣~~

http://www.2xu.com/compression/ma1120a.html

我想要黑色, M size.....thx~~
作者: gforce    時間: 2009-12-9 23:55
原帖由 柔詠 於 2009-12-9 22:15 發表
小弟今日新買左條2xu  三鐡人的短tight...左右大腿+後腰,共有4個攝位袋...
內裡重要部分中間位有特別考厚d的保護.....今日一買就著, 跑左24km+ gym...ok,一d都唔剔肉.
http://ww ...

毒物一條, 梗係好著啦
作者: Ning    時間: 2009-12-10 00:10
Ching, will this tight suitable for running or just for triathlon ? Also, will it better than Asics or Mizuno one?

作者: joelkw    時間: 2009-12-10 11:42
原帖由 Ning 於 2009-12-10 00:10 發表
Ching, will this tight suitable for running or just for triathlon ? Also, will it better than Asics or Mizuno one?

我覺得比m記d tight更貼身, 質料靚同舒服好多 (當然價錢亦成正比), 其實要黎跑步無問題, 我直情用2xu d tri suit去跑全馬比賽~~

作者: joelkw    時間: 2009-12-10 14:15
原帖由 柔詠 於 2009-12-9 22:15 發表
http://ww ...

2xu d tight同tri suit真係寧舍正, 係價錢會貴d, 不過都值~~
不過想問下, 個攝位袋如果擺一兩包gel, 跑果陣時會唔會fing fing下? 因我果條係冇袋, 所以唔知情況~~
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-12-10 21:17
ching pls PM me too, thanks !
作者: Ning    時間: 2009-12-12 19:19
Just bought a Christmas gift to myself from "Lek Yuen"  
http://www.2xu.com/compression/ma1438b.html
+
http://www.2xu.com/compression/ua1244b.html

Feel much better than Mizuno & Asics one.
作者: 細明哥    時間: 2009-12-12 20:56
唔該請pm小弟啊..thx..
作者: joelkw    時間: 2009-12-12 21:11
原帖由 Ning 於 2009-12-12 19:19 發表
Just bought a Christmas gift to myself from "Lek Yuen"  
http://www.2xu.com/compression/ma1438b.html
+
http://www.2xu.com/compression/ua1244b.html

Feel much better than Mizuno & Asi ...

呢2件東西好毒~~~ 令人一試難忘.... 本人就係由呢對calf guard開始...中正2xu o既劇毒~~
o岩o岩o係jason兄果度買左件long sleeve compression tops, 下個星期中會凍番, 費事又病~~
http://www.2xu.com/compression/ma1120a.html

作者: Ning    時間: 2009-12-12 22:15
原帖由 joelkw 於 12/12/2009 21:11 發表

呢2件東西好毒~~~ 令人一試難忘.... 本人就係由呢對calf guard開始...中正2xu o既劇毒~~
o岩o岩o係jason兄果度買左件long sleeve compression tops, 下個星期中會凍番, 費事又病~~
http://www.2xu.com/compres ...

一個字 "型"  
作者: joelkw    時間: 2009-12-12 22:21
原帖由 Ning 於 2009-12-12 22:15 發表

一個字 "型"  " />" />

Yeah~~~ Give me five~~
作者: 柔詠    時間: 2009-12-13 00:43
原帖由 joelkw 於 2009-12-10 14:15 發表

2xu d tight同tri suit真係寧舍正, 係價錢會貴d, 不過都值~~
不過想問下, 個攝位袋如果擺一兩包gel, 跑果陣時會唔會fing fing下? 因我果條係冇袋, 所以唔知情況~~

小弟上次用來攝"8達通"....明天再著跑第2次.
作者: joelkw    時間: 2009-12-13 00:53
原帖由 柔詠 於 2009-12-13 00:43 發表

小弟上次用來攝"8達通"....明天再著跑第2次.

等待你的測試報告al~~ thx
作者: Ning    時間: 2009-12-14 23:55
原帖由 joelkw 於 23/11/2009 01:13 發表

我通常操完長課果晚會著2XU條long tight訓覺 (銅鑼灣三鐵舖ken教o既), 散走乳酸速度的確有明顯增加~~

Ching, your long tight is Elite or general version?
作者: joelkw    時間: 2009-12-15 01:03
原帖由 Ning 於 2009-12-14 23:55 發表

Ching, your long tight is Elite or general version?

general version...
Elite version太貴啦~~
作者: workhardbrother    時間: 2011-2-20 13:12
標題: 回復 20# 的帖子
Hi Ching, I just finished Standard Chartered half marathon,

I wish to buy one 2XU long tight for half marathon training, where can I buy? Any store have discount or selling at cheaper price? please email me to [email protected]

thanks a lot!!
作者: owen8000    時間: 2011-2-21 17:44
ching,是否可以 pm 我係邊度可以買? thanks.
作者: Goman    時間: 2011-2-21 18:32
請問長tight 和短tight 的較果相比如何 ?
作者: gforce    時間: 2011-2-22 13:15
原帖由 Goman 於 2011-2-21 18:32 發表
請問長tight 和短tight 的較果相比如何 ?

長tight 既compression效果更明顯
作者: mill    時間: 2011-2-23 10:15
原帖由 orce 於 2009-11-22 20:59 發表

但係實際上效果好難作準, 除非係同 ...

我都有d意見想講 :
我前晚跑了14K斜路上上落落...
平時我有跑呢條路都有著2XU的, (但這晚我無著2XU)..結果晚上訓覺前抽筋了, 我平時都好少抽筋ge (一年都未必會抽一次囉!)
所以我相信著左2XU真係唔多唔少都一定有幫助的.
作者: Goman    時間: 2011-2-23 11:37
原帖由 orce 於 2011-2-22 13:15 發表 長tight 既compression效果更明顯

謝謝 師兄!
作者: stepheng    時間: 2011-3-3 23:58
Ching,我也很有意思買,能否 pm 我係邊度可以買? thanks.
作者: kin903    時間: 2011-3-5 15:48
標題: ching,是否可以 pm 我係邊度可以買? thanks.
ching,是否可以 pm 我係邊度可以買? thanks.
作者: workhardbrother    時間: 2011-3-5 22:32
原帖由 mill 於 2011-2-23 10:15 發表

我都有d意見想講 :
我前晚跑了14K斜路上上落落...
平時我有跑呢條路都有著2XU的, (但這晚我無著2XU)..結果晚上訓覺前抽筋了, 我平時都好少抽筋ge (一年都未必會抽一次囉!)
" />" /> 所以我相信 ...

Absolutely agreed with you Mill!! The effect is very significant to me and have great different than before!! Are you wearing the regular or elite version?

Joe
作者: allanccl    時間: 2011-3-5 22:58
原帖由 workhardbrother 於 2011-3-5 22:32 發表

Absolutely agreed with you Mill!! The effect is very significant to me and have great different than before!! Are you wearing the regular or elite version?

Joe

他們著的都是elite version
作者: allanccl    時間: 2011-3-5 23:03
原帖由 kin903 於 2011-3-5 15:48 發表

經過渣打一役,很多碼數(尤其是男裝S及XS碼)都缺貨了,我們是經會員團購買的,註冊成為正式會員後才有此優惠及可入會員專區報名。遲些會準備作另一輪團購。
作者: workhardbrother    時間: 2011-3-6 10:48
標題: 回復 38# 的帖子
謝謝啊…我最終也買了 Elite 版送俾細佬…著過後真的物有所值!
作者: daniel_kam1993    時間: 2011-3-6 15:56
C HING 可唔可以pm我邊到有得買
作者: musiclove    時間: 2011-3-6 16:55
可唔可以PM埋比小弟呀   見到大家著完2XU COMP 都咁有效果  好想買番件呀
作者: workhardbrother    時間: 2011-3-6 20:10
原帖由 allanccl 於 2011-3-5 23:03 發表

經過渣打一役,很多碼數(尤其是男裝S及XS碼)都缺貨了,我們是經會員團購買的,註冊成為正式會員後才有此優惠及可入會員專區報名。遲些會準備作另一輪團購。

謝謝啊…your sun visor is very good, is it from 2XU? Where could I buy one?
作者: gforce    時間: 2011-3-6 21:50
原帖由 workhardbrother 於 2011-3-6 20:10 發表

謝謝啊…your sun visor is very good, is it from 2XU? Where could I buy one?

Same place as the 2XU compression
作者: leonsung    時間: 2011-3-6 22:43
Appreciated if somebody can email me where to buy it, million thx.

作者: rulejack    時間: 2011-3-8 00:28

作者: bluegene    時間: 2011-3-9 00:52
Could anyone pm me 團購 info last time? I've not joined as formal member and thinking of
joining.
作者: allanccl    時間: 2011-3-9 08:19
原帖由 bluegene 於 2011-3-9 00:52 發表
Could anyone pm me 團購 info last time? I've not joined as formal member and thinking of
joining.

已給閣下PM,欲知詳情,請先註冊為會員,已成會員就可以去會員優惠區的了,因所有優惠只限會員,所以不會在此刊登,亦不能個別PM你們,請諒!
作者: kalok    時間: 2011-3-9 15:26
好奇一問, Under Armour 同2XU比較, 效果分別大唔大呢?
(小弟兩樣都未著過)
作者: allanccl    時間: 2011-3-9 15:32
原帖由 kalok 於 2011-3-9 15:26 發表
好奇一問, Under Armour 同2XU比較, 效果分別大唔大呢?
(小弟兩樣都未著過)

小弟未試過Under Armour,但都試過其他幾隻牌子,最後都係覺得2XU最掂,一分錢一分貨這個道理是對的。
作者: stan    時間: 2011-3-9 22:25
我入咗條Orca 嘅Killa Kompression Core Full Tight, 雖然賣相冇2XU咁令仔但功效絕不比下去~

作者: perrykakit    時間: 2011-3-9 23:01
會員係指這個網的會員還是?

會員優惠區係邊到?
作者: D文    時間: 2011-3-10 12:29
原帖由 perrykakit 於 2011-3-9 23:01 發表 會員係指這個網的會員還是?會員優惠區係邊到?
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpost
加入左先睇到長跑網會員專區
作者: allanccl    時間: 2011-3-10 12:35
原帖由 stan 於 2011-3-9 22:25 發表
我入咗條Orca 嘅Killa Kompression Core Full Tight, 雖然賣相冇2XU咁令仔但功效絕不比下去~

小弟都有一條Killa Kompression Full Tight,著過幾次,最後送了給別人,功效拍得住2XU elite compression tight,但無2XU咁舒服,平少許。
作者: 柔詠    時間: 2011-3-11 11:15
小弟見"時代"giga sports 都有2xu 賣了....
作者: 柔詠    時間: 2011-3-11 11:29
原帖由 allanccl 於 2011-3-5 23:03 發表

仲可以入會嗎?
作者: allanccl    時間: 2011-3-11 12:14
原帖由 柔詠 於 2011-3-11 11:29 發表

仲可以入會嗎?

可以的,請先去以下結連入左會先,稍後(可能是過幾天),小弟會再搞第三次團購的。
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5691&extra=page%3D1
作者: gforce    時間: 2011-3-11 17:09
原帖由 allanccl 於 2011-3-10 12:35 發表

小弟都有一條Killa Kompression Full Tight,著過幾次,最後送了給別人,功效拍得住2XU elite compression tight,但無2XU咁舒服,平少許。

亮哥真係compression專家!
作者: gc9543    時間: 2011-3-11 18:58
請問 天氣熱(20度)會否很焗..
作者: daniel_kam1993    時間: 2011-3-11 19:50
我都諗住入番條2xu 但唔知咩碼岩
作者: tommyleung    時間: 2011-3-11 21:51
團購一條2xu長tight, 大約幾錢?
作者: allanccl    時間: 2011-3-11 22:12
原帖由 tommyleung 於 2011-3-11 21:51 發表

不便公開,請收PM。
作者: allanccl    時間: 2011-3-11 22:30
原帖由 daniel_kam1993 於 2011-3-11 19:50 發表
我都諗住入番條2xu 但唔知咩碼岩

一係參加我們的團購,可以去試身及有專人教你訂乜碼,一係就去大運動店(最好去賣三鐵用品的,佢地d店員專業d)試身後才買。切勿胡亂買,浪費金錢而得不到這衭的功效。
作者: allanccl    時間: 2011-3-11 23:01
原帖由 orce 於 2011-3-11 17:09 發表

亮哥真係compression專家!

見笑了!  以前貪平加上好奇心驅使,想知佢地究竟有乜分別? 最後結論都係:一分錢一分貨,想平d就要靠團購,貴買平用!
作者: 100100100    時間: 2011-3-12 00:19
原帖由 kalok 於 2011-3-9 15:26 發表
(小弟兩樣都未著過)

兩耆接近, 但2XU suport pat pat個cuting好好多(如果唔'打底'的話, 較果十分明顯 ~~~~)

....小弟現有長tight -->Skin, 2xu, cwx & under armour...cwx較重、焗及易where...overall Skin is best!!

作者: 柔詠    時間: 2011-3-12 00:37
原帖由 allanccl 於 2011-3-11 22:30 發表

一係參加我們的團購,可以去試身及有專人教你訂乜碼,一係就去大運動店(最好去賣三鐵用品的,佢地d店員專業d)試身後才買。切勿胡亂買,浪費金錢而得不到這衭的功效。

pm 小弟pls...想知幾$.,thanks...
作者: Lawrence    時間: 2011-3-12 10:16
原帖由 allanccl 於 2011-3-11 22:30 發表 一係參加我們的團購,可以去試身及有專人教你訂乜碼,一係就去大運動店(最好去賣三鐵用品的,佢地d店員專業d)試身後才買。切勿胡亂買,浪費金錢而得不到這衭的功效。

我d friends 都讚好呀.. 想join你地團購, 可否pm 團購方法?
作者: fung7934    時間: 2011-3-12 17:11
標題: 亮哥
Compression 3/4 Tight how much. thx!
作者: mozzz    時間: 2011-3-12 18:44

pm plx
作者: amos    時間: 2011-3-12 19:05
亮哥, pm 埋我吖唔該, 2xu 長 tight.
作者: 蕉:)    時間: 2011-3-12 20:07
我自已都心思思都訂多條xD
作者: tommyleung    時間: 2011-3-12 20:57
呢個chart大約何以知到個size, 估唔到我都要著S.....唔怪得亮哥話斷碼啦...

http://www.racingtheplanet.com/store/mens/mens-clothing-1/mens-compression/2xu-men-s-elite-compression-tights.html

2XU Size Chart for Men's Tights & Shorts
Weight (kg)
H
e
i
g
h
t
(cm)
150XXSXSXSSSMMLLLXLXLXLXXLXXLXXL 4'11"
H
e
i
g
h
t
(ft)
155XXSXXSXSSSMMMLLLXLXLXLXXLXXLXXL 5'1"
160XXSXXSXSXSSSMMMLLLXLXLXLXXLXXLXXL5'3"
165XXSXXSXSXSSSSMMMLLLXLXLXXLXXLXXL5'5"
170XXSXXSXSXSSSSMMMLLLXLXLXXLXXLXXL5'7"
175 XSXSSSSMMMLLLXLXLXXLXXLXXL5'9"
180 XSSSSMMMLLLXLXLXLXXLXXL5'11"
185 STSTSTMTMTMTLTLtLTXLXLXLXXLXXL6'1"
190 STSTMTMTMTLTLTLTLT 6'3"
195 STMTMTMTMTLTLTLT 6'5"
200 LTLTLT 6'7"

Weight (lb)

作者: lmml4    時間: 2011-3-13 20:07
原帖由 allanccl 於 2011-3-11 23:01 發表

見笑了!  以前貪平加上好奇心驅使,想知佢地究竟有乜分別? 最後結論都係:一分錢一分貨,想平d就要靠團購,貴買平用!

亮哥好 請問可否pm埋價錢比我
想買2xu 好耐 不過好貴
作者: bluegene    時間: 2011-3-13 20:57
2XU 會唔會越著越鬆?
作者: gforce    時間: 2011-3-13 21:14
原帖由 bluegene 於 2011-3-13 20:57 發表
2XU 會唔會越著越鬆?

同所有貼身衣服一樣, 著得多一定有損耗, 唔會直到永遠
小心護理, 廠商聲稱可用兩年(以常用計)
作者: bluegene    時間: 2011-3-13 22:01
2XU 同 Adidas Powerweb Compression 比較,點樣?
作者: perrykakit    時間: 2011-3-14 00:21

pls pm me, thx!
作者: pck    時間: 2011-3-14 00:32
團購長tight, 大約幾錢?
PM PLS..........
作者: Ringo    時間: 2011-3-14 00:46
I want to know too,please PM to me.thank you
作者: allanccl    時間: 2011-3-14 10:14
已PM了各位,團購稍後會推出,但只限註冊會員,所以請先行入會,入會可往以下結連:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5691&extra=page%3D1

入會後應該可以入到會員優惠專區:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5835&extra=page%3D1

如果入唔到上述會員優惠專區,表示閣下仍未入會。
作者: allanccl    時間: 2011-3-14 11:13
原帖由 bluegene 於 2011-3-13 22:01 發表
2XU 同 Adidas Powerweb Compression 比較,點樣?

小弟未試過這牌子,但有會員試過美記的tight,又買了2XU,他的結論是:單講透氣,2XU贏晒,美記這個天氣無法穿著,好焗身,性價比2XU最抵最好,他不再浪費無謂錢買及試其他牌了。
小弟昨日也穿這衭比賽,完全無焗的感覺,據代理意見:這衭可以一年四季穿著的。
據昨日所見,有些人為求便宜些,買2XU普通版,但穿細兩個碼,以求增加壓力(至精英版),小弟奉勸不要這樣做,條衭會變得有點透明(被拉薄了),條衭壽命縮短,及會變"男士現代衭"或"女士現X衭",難看極了!
正正經經買2XU精英版吧!  團購會便宜些。
作者: rulejack    時間: 2011-3-14 12:54
亮哥, pm 埋我吖唔該, 2xu 長 tight!!!
作者: allanccl    時間: 2011-3-14 15:18
原帖由 rulejack 於 2011-3-14 12:54 發表

已PM閣下。
作者: Mike_Li    時間: 2011-3-14 16:13
作者: allanccl    時間: 2011-3-14 16:29
原帖由 Mike_Li 於 2011-3-14 16:13 發表

已PM閣下。
作者: allanccl    時間: 2011-3-14 16:52
第三次團購已經開始,優惠只限會員,請到以下會員專區報名,非會員係看不到的

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=13772&goto=lastpost#lastpost
作者: owen8000    時間: 2011-3-14 17:50
原帖由 allanccl 於 2011-3-14 16:52 發表
第三次團購已經開始,優惠只限會員,請到以下會員專區報名,非會員係看不到的。

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=13772&goto=lastpost#lastpost

請問如何成為會員?
作者: 炒炒    時間: 2011-3-14 17:56
原帖由 owen8000 於 2011-3-14 17:50 發表 請問如何成為會員?

作者: 柔詠    時間: 2011-3-14 18:53
小弟見入會至2011-03-31到期.....係咪要過埋3月先入?
作者: Simon So    時間: 2011-3-14 19:03
亮哥,我有問題。

1. 團購帖不能"回覆",是否未開始報名 ?
2. 看過 Size Chart 不是用身型計算,而是按體重和身高配對,60kg/168cm "責界" XS/S,是否該選 XS ?
3. 還可否像先前的安排般去"該店"試身 ?

謝謝。

作者: matthewkwan    時間: 2011-3-15 02:03
Thanks!!!
作者: allanccl    時間: 2011-3-15 08:21
原帖由 柔詠 於 2011-3-14 18:53 發表
小弟見入會至2011-03-31到期.....係咪要過埋3月先入?

是的,入會是以4月1日開始的,而家申請,搞得黎差唔多的了。放心吧! 不會入會至2011-03-31到期的。
作者: allanccl    時間: 2011-3-15 08:23
quote]原帖由 leefs 於 2010-12-1 09:23 發表

登錄/註冊後可看大圖

如使用郵寄會員申請表,
由於需經過多重人手(義工)轉接處理,
流程包括﹕

收信>轉交(專人)個人資料處理>發出確認電郵>會員証加進照片及名稱檔案>製作會員証>迎新小禮物>郵寄會員証。
而義工需要就自身工作時間安排,
導至收証需時3星期或以上
請耐心等候!

希望快速申請為"長跑網會員",
應使用電郵/附加申請表照片檔案+銀行入數。

登錄/註冊後可看大圖

[/quote]
作者: allanccl    時間: 2011-3-15 08:38
原帖由 Simon So 於 2011-3-14 19:03 發表
亮哥,我有問題。

1. 團購帖不能"回覆",是否未開始報名 ?
2. 看過 Size Chat 不是用身型計算,而是按體重和身高配對,60kg/168cm "責界" XS/S,是否該選 XS ?
3. 還可否像先前的安排般去"該店"試 ...

1. 團購開始了,現在可以報名了。
2. 如果"責界" XS/S,是應該揀細那個碼即係 XS。
3. 今次團購取消了試身,因為一方面唔想大家去咁遠浪費時間及車費,試完百份之九十九都係跟個size chart,另一方面唔想映響該商號正常營業,給我們試過的衭唔多唔少會有少許損毀以致不能賣出。到取衭時才試身,即時可以換至合適,應該是對雙方都好。
作者: allanccl    時間: 2011-3-15 08:40
原帖由 matthewkwan 於 2011-3-15 02:03 發表
Thanks!!!

已PM閣下。
作者: Simon So    時間: 2011-3-15 11:23
標題: 回復 94# 的帖子
明白了,唔該晒。
作者: bluegene    時間: 2011-3-15 14:51
標題: 回復 81# 的帖子
考慮買 2XU compression 短袖 or a字 powerweb 短袖.
2XU 非常貴 .  a字 is cheaper
作者: Ringo    時間: 2011-3-15 15:14
如果我而家入會趕到團購嗎?因為我見需三星期
作者: 宇治    時間: 2011-3-15 15:31
亮哥,可否pm 2XU 長tight & short 普通版和elite版的團購價給我,唔該晒!
作者: allanccl    時間: 2011-3-15 16:21
原帖由 Ringo 於 2011-3-15 15:14 發表
如果我而家入會趕到團購嗎?因為我見需三星期

入會最快可以一日,但會員証就要三個星期先有,到時憑會員証取衭。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2