香港長跑網 - 長跑長友

標題: 新慢手報到 [打印本頁]

作者: spmho    時間: 2008-4-18 14:40
標題: 新慢手報到
各位你好......新到的
希望多多支持

小弟個人資料:
廿多歲近三十,身高170cm,原體重175lbs

同事的鼓勵和希望強身健體下開始跑步
最近開始跑步,已跑近一個多月,體重跌到165lbs

多在城門谷運動場跑,又因工作地方關係會跑quarry bay到shaukeiwan海旁

眼見本forum勁人眾多,請大家多多指教
作者: kenneth    時間: 2008-4-18 14:51
作者: michaelyw    時間: 2008-4-18 15:10
Stanley 兄歡迎你。
我也不是高手,大家在這裡互相交流學習吧
作者: ckleung    時間: 2008-4-18 15:21
標題: 回復 1# 的帖子
歡迎!歡迎!

stanleyhpm 兄,可否介紹一下quarry bay 到 shaukeiwan 的跑步路線?
作者: Alfred    時間: 2008-4-18 15:48
welcome to join us.
作者: 711MF    時間: 2008-4-18 15:57
作者: Gills    時間: 2008-4-18 16:15
stanleyphm兄, 多D黎分享討論, 咪個個都變高手law, 係邊度得知有尼個長跑網嫁?
作者: spmho    時間: 2008-4-18 16:16
原帖由 ckleung 於 2008-4-18 15:21 發表
歡迎!歡迎!

stanleyhpm 兄,可否介紹一下quarry bay 到 shaukeiwan 的跑步路線?

ckleung兄:
可以到以下LINK看一看,非常易跑,有海景
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/training/hit/eastern/qb.jsp
作者: spmho    時間: 2008-4-18 16:20
原帖由 Gills 於 2008-4-18 16:15 發表
stanleyphm兄, 多D黎分享討論, 咪個個都變高手law, 係邊度得知有尼個長跑網嫁?

Gill兄:
就算不是高手,最起碼也比我跑得快啊!

我是無意中上網search跑步資料時找到的.......
我鍾意這裏「是為跑手而開」
作者: oscar    時間: 2008-4-18 23:16
作者: ram    時間: 2008-4-18 23:48
Welcome stanleyhpm兄  
作者: blurmax    時間: 2008-4-19 01:10

又因工作地方關係會跑quarry bay到shaukeiwan海旁

Stanley,

Me too - welcome to longrun.hk
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-4-19 10:32
原帖由 stanleyhpm 於 2008-4-18 16:20 發表

Gill兄:
就算不是高手,最起碼也比我跑得快啊!

我是無意中上網search跑步資料時找到的.......
我鍾意這裏「是為跑手而開」

stanleyphm兄,
我想八卦問下是打什麼keyword找到這網站?

作者: spmho    時間: 2008-4-19 11:37
原帖由 慢速小子 於 2008-4-19 10:32 發表

stanleyphm兄,
我想八卦問下是打什麼keyword找到這網站?

我忘記了,好像是「長跑」或是「練習路線」之類
作者: awyh    時間: 2008-4-20 06:46
勁呀,呢個網係Search排頭幾名,想無人識都難了。
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-4-20 10:38
原帖由 awyh 於 2008-4-20 06:46 發表
勁呀,呢個網係Search排頭幾名,想無人識都難了。

嘻嘻!Awyh 兄都有研究 Search Engine Optimization 嗎?

我就研究 seo 己有兩年了,

雖然本網創立不足半年,可能還在 Sandbox period

但排名都不錯啦!

如 keyword :渣打馬拉松 ,長跑
Hong Kong Standard Chartered Marathon 在google 和 yahoo 都不錯!

小弟將會有網上生意都要靠它!

作者: ckleung    時間: 2008-4-20 10:48
原帖由 慢速小子 於 2008-4-20 10:38 發表

嘻嘻!Awyh 兄都有研究 Search Engine Optimization 嗎?

雖然本網創立不足半年,可能還在 Sandbox period ,

但排名都不錯啦!

如 keyword :渣打馬拉松 ,長跑,Hong K ...

咁要先祝慢子兄  生意興隆,大展鴻圖。
作者: Alfred    時間: 2008-4-20 11:30
標題: 回復 16# 的帖子
慢子兄,生意興隆,無本生利。話我哋知係咩生意??等我哋幫襯吓吖。
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-4-20 15:26
Thank you 兩位!
作者: lvrunner    時間: 2008-4-21 03:56
Hi Stanleyhpm兄,

Welcome to the forum.

作者: 瘋瘋    時間: 2008-4-23 15:47
作者: 叮叮噹    時間: 2008-5-8 00:14
原帖由 stanleyhpm 於 2008-4-19 11:37 發表

我忘記了,好像是「長跑」或是「練習路線」之類

Me too! 好像search「長跑」或是「練習路線」之類,
無意中找到這裡,驚喜有新界西分頁,
重要許多屯門友,好親切啊!
作者: kenneth    時間: 2008-5-8 09:19
作者: awyh    時間: 2008-5-8 19:29
原帖由 慢速小子 於 2008-4-20 10:38 發表

雖然本網創立不足半年,可能還在 Sandbox period ,

但排名都不錯啦!

如 keyword :渣打馬拉松 ,長跑,Hong K ...

唔好意思,呢排就係好忙咁develop緊做web,所以小左上黎,原來你對Search engine有研究的,我找了很多資料也不太明白,介唔介意一齊研究呢,PM我吧。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2