香港長跑網 - 長跑長友

標題: 6.12.2009 澳門銀河娛樂國際馬拉松 (by Parco爸) [打印本頁]

作者: Parco爸    時間: 2009-12-7 17:17
標題: 6.12.2009 澳門銀河娛樂國際馬拉松 (by Parco爸)
行程緊密...
跑完半馬即刻聯同威威、燉奶飛奔回酒店洗白白...
再拿相機趕回球場...
機一拿出來梁兄已飛奔回來...
隨手就打左幾張...
接住陸陸續續各位跑網師兄姐都回來...

賽後句聞比因兄沒有著網衫..
而經過我面前時我又傾緊電話...
錯過左無影到..Sorry呀...

http://www.fotop.net/edmondlui/gu6
作者: kenneth    時間: 2009-12-7 17:31
作者: running-sue    時間: 2009-12-7 17:31
Parco爸, 多謝你呀
作者: 比因    時間: 2009-12-7 17:32
唔使sorry, 你地盡晒力
我已經有好多相啦
作者: Parco爸    時間: 2009-12-7 17:33
原帖由 比因 於 2009-12-7 17:32 發表
唔使sorry, 你地盡晒力
我已經有好多相啦

下回起跑前相認....
我可一路傾電話...單手影你嫁...
作者: allanccl    時間: 2009-12-7 17:39
多謝Parco爸靚相! 好正!好正!!!!!
作者: 比因    時間: 2009-12-7 17:41
影得好有水準, 勁!
作者: kenneth    時間: 2009-12-7 17:48
作者: oscar    時間: 2009-12-7 19:06
作者: 豆豆媽    時間: 2009-12-7 20:57
睇完....真係唔想執我果d....都係影果d人之嘛......不如當我無影過啦

作者: kito807    時間: 2009-12-7 21:09
唔該晒Parco爸!!

D 相非常有水準!

作者: kenneth    時間: 2009-12-7 21:27
作者: 比因    時間: 2009-12-7 21:29
原帖由 kenneth 於 2009-12-7 21:27 發表

豆豆媽,唔同架,你影相,好過嗰個XX爸好多的,我們好期待閣下作品﹗﹗

係lor, 我跑過你前面聽到有快門聲架! 
作者: 上水馬王    時間: 2009-12-7 21:31
原帖由 kenneth 於 2009-12-7 21:27 發表

豆豆媽,唔同架,你影相,好過嗰個XX爸好多的,我們好期待閣下作品的﹗﹗  

無錯無錯,豆豆媽是最好的~
作者: kenneth    時間: 2009-12-7 21:32
作者: 馬飛    時間: 2009-12-7 21:35
d相好靚呀@@!!!!
作者: 豆豆媽    時間: 2009-12-7 21:49
原帖由 比因 於 2009-12-7 21:29 發表

係lor, 我跑過你前面聽到有快門聲架! " />" />hjgh

閣下有無著網衫架? 如果無...你件衫係咩色....同埋號碼布幾多號? 因為好多唔係著網衫....而又影得一般.....我......可能已delete了........
作者: 豆豆媽    時間: 2009-12-7 21:51
原帖由 上水馬王 於 2009-12-7 21:31 發表

無錯無錯,豆豆媽是最好的~

我影左你呀, 你女友都有 不過要等下, 屋企部電腦實在快得要命
作者: 比因    時間: 2009-12-7 21:52
A1001   深藍色雞翼袖
作者: 豆豆媽    時間: 2009-12-7 21:58
原帖由 比因 於 2009-12-7 21:52 發表
A1001 " />" />hjgh  深藍色雞翼袖

有呀
作者: 上水馬王    時間: 2009-12-7 21:58
原帖由 豆豆媽 於 2009-12-7 21:51 發表

我影左你呀, 你女友都有" />" /> 不過要等下, 屋企部電腦實在快得要命 " />" />

好野好野

每次你同Parco爸影完相之後都話要執相,其實有d咩要執?
我諗住呢一、兩個月買新相機,怕到時影完唔識執
作者: 豆豆媽    時間: 2009-12-7 22:03
原帖由 上水馬王 於 2009-12-7 21:58 發表

好野好野

每次你同Parco爸影完相之後都話要執相,其實有d咩要執?
我諗住呢一、兩個月買新相機,怕到時影完唔識執

其實我都唔知架......我以前成日都覺得影得好就唔駛執, 但原來執完真係可以令張相再完美d架 同埋影raw, 一定要用software轉返做jpg, 咁橫掂都開左個software, 咪順便同佢推下光暗, 銳利同埋對比果d囉......
作者: 比因    時間: 2009-12-7 22:04
原帖由 豆豆媽 於 2009-12-7 21:58 發表

有呀j" />" />jk

好野好野 
作者: rockiec    時間: 2009-12-7 22:04
PARCO 爸,D相己經好正﹗﹗仲未睇豆豆媽D相,

唔通豆豆媽D相更正??
作者: 豆豆媽    時間: 2009-12-7 22:06
原帖由 rockiec 於 2009-12-7 22:04 發表
PARCO 爸,D相己經好正﹗﹗仲未睇豆豆媽D相,

唔通豆豆媽D相更正??

當然正d啦, 因為我輯相有parco爸跑步相, parco爸呢輯無架
作者: 亞平    時間: 2009-12-7 22:17
原帖由 豆豆媽 於 2009-12-7 22:06 發表

當然正d啦, 因為我輯相有parco爸跑步相, parco爸呢輯無架" />" />

我一早知道豆媽影相同parco爸有得揮下啦...之但係咁喎..parco爸依家跑步進步得好快喎,豆媽要快d急起直追啦...
作者: 上水馬王    時間: 2009-12-7 22:26
原帖由 豆豆媽 於 2009-12-7 22:03 發表

其實我都唔知架......我以前成日都覺得影得好就唔駛執, 但原來執完真係可以令張相再完美d架" />" /> 同埋影raw, 一定要用software轉返做jpg, 咁橫掂都開左個software, 咪順便同佢推下光暗, 銳利同埋對比果d囉.... ...

Hehe....又知多樣野
作者: kito807    時間: 2009-12-7 22:27
原帖由 豆豆媽 於 2009-12-7 22:03 發表

其實我都唔知架......我以前成日都覺得影得好就唔駛執, 但原來執完真係可以令張相再完美d架" />" /> 同埋影raw, 一定要用software轉返做jpg, 咁橫掂都開左個software, 咪順便同佢推下光暗, 銳利同埋對比果d囉.... ...

原來豆豆媽影RAW架, 咁影左咁多張咪好大MB 數
要張張轉返做JPG 真係LOAD 都有排LOAD WO
作者: blurmax    時間: 2009-12-7 22:28
Parco,

Thanks very much for the brilliant pics!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: gchanch    時間: 2009-12-7 22:44
Thanks PARCO爸

Very beautiful photos!
作者: 豆豆媽    時間: 2009-12-7 23:27
原帖由 亞平 於 2009-12-7 22:17 發表

我一早知道豆媽影相同parco爸有得揮下啦...之但係咁喎..parco爸依家跑步進步得好快喎,豆媽要快d急起直追啦...

學sue媽話, 我派個副手出黎都夠啦, 我都出埋黎問你點頂
作者: sleung2002hk    時間: 2009-12-7 23:34
真係唔知點多謝你地好喇~~次次都幫我影咁多令相....下次餐飯我既
作者: Parco爸    時間: 2009-12-7 23:34
多謝各位老細點閱...
在此係咁易講解下...
相機如果有得影raw...就最好用raw啦..
因為佢只記載著數據..而不是影像...
色彩寬容度亦比jpg大得多...係層次感上會反映得更真實..更立體感...
當然個file size會大D..但就是因為有佢優點...個size自然大D...
另外raw影出來既色彩是較灰的..用software開佢後就可推回D色出來...
而在法律版權上..擁有raw就等同最終版權者...
其實仲有好多其他其他...懶打字啦..試下就知...

作者: Parco爸    時間: 2009-12-7 23:41
原帖由 sleung2002hk 於 2009-12-7 23:34 發表
真係唔知點多謝你地好喇~~次次都幫我影咁多令相....下次餐飯我既

涼妹...最簡單...下次幫我揹相幾就得啦...
作者: Parco爸    時間: 2009-12-7 23:44
豆媽是影足全程...
我是兼職影全馬下半程..
輯相位置背光...所以色水鬆左見諒...
作者: bolo    時間: 2009-12-8 00:23
謝謝Parrco爸,拍下給每位人仕真貴回憶
作者: cu83    時間: 2009-12-8 05:57
Thank You、Parco爸
作者: kenneth    時間: 2009-12-8 08:57
作者: WinggniW    時間: 2009-12-8 09:37
PARCO爸+豆豆媽D相好靚呀! 堅堅,屈老大仲有兩位師兄一齊衝線個張好有氣勢(不過屈老大好似有心事咁樣)

恭喜各位順利完成賽事!
作者: kenneth    時間: 2009-12-8 10:06
作者: loudspeaker    時間: 2009-12-8 14:00
謝謝 Parco 爸 + 豆豆媽, 影咁多靚相 , 下次見面要親身謝謝閣下

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2