香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.1.24 Vasque Gore-Tex 大浪灣跑山賽 2010 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2009-12-8 11:36
標題: 2010.1.24 Vasque Gore-Tex 大浪灣跑山賽 2010
賽事網頁:
未有提供

主辦機構網頁
http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/

表格下載:
http://www.ecotourism.org.hk/hkm ... BigWaveBay.2010.pdf

路線地圖
請参考"報名表格"第二頁

主辦機構    : 香港馬拉松推廣社 (HKMP)
日期          : 2010年1月24日 (星期日)
時間          : 9:00 a.m.
起/終點      : 石澳大浪灣村停車場
路線          : 沿港島徑標距100逆走, 近大潭道約86標距折返 (請參考"報名表格"第二頁)
距離          : 約32公里
時限          : 5.50小時
組別          : 男子 - A (18-29), B (30-37), C (38-44), D (D45-49), E (50-54), F (55+)
                  女子 - WA (18-37), WB (38-44) WC (45+)
費用          : $180+$20 (交通費) (可選擇)+$100(晶片按金)
名額          : 有待查証
截止日期    : 2010年1月4日(星期一)
查詢          : 8104-8500

作者: saki    時間: 2009-12-8 11:36
Reserved
作者: lewischan    時間: 2009-12-9 00:43
我想參加呢個
作者: allanccl    時間: 2009-12-9 09:08
玩完毅行好想玩這個,唔知難唔難玩,分男子及女子隊,咁唔同得我隊長一隊添!

作者: 上水馬王    時間: 2009-12-9 12:56
呢個有興趣~

長跑網毅行隊再次出動!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-12-9 13:00
原帖由 上水馬王 於 2009-12-9 12:56 發表
呢個有興趣~

長跑網毅行隊再次出動!

o岩o岩玩完港島徑,係幾好玩~~
我lau 家明玩,佢有興趣,可惜撞左國金跑樓梯,如果你地唔夠人我做士啤啦~~
作者: saki    時間: 2009-12-9 13:04
原帖由 allanccl 於 2009-12-9 09:08 發表
saki 兄,日期有無搞錯?
係2009.1.24?

已更正............
作者: Gary    時間: 2009-12-9 13:23
標題: 回復 6# 的帖子
Compared to 30km馬拉松熱身賽暨石崗10k, is it difficult?
Furthermore, Are normal running shoes sutiable for this competition ?
I do not join any running hill competition, what advice do you give?
作者: 兆聰    時間: 2009-12-9 14:03
有興趣參加~
如果有ching想玩隊際請預埋我,謝謝
作者: jshho    時間: 2009-12-9 16:01
組隊中 ...

各位師姐如有興趣組隊可聯絡我 ...
作者: allanccl    時間: 2009-12-9 16:14
原帖由 亞聰 於 2009-12-9 14:03 發表
有興趣參加~
如果有ching想玩隊際請預埋我,謝謝

小弟住港島,請問閣下住邊區? 如果係參加,會試行(跑)這比賽路線。或者小弟會試行完先決定參唔參加的。
作者: 兆聰    時間: 2009-12-9 17:59
原帖由 allanccl 於 2009-12-9 16:14 發表

小弟住港島,請問閣下住邊區? 如果係參加,會試行(跑)這比賽路線。或者小弟會試行完先決定參唔參加的。

亮哥~我住南區,如果要試行(跑)比賽路線我都可以,
不過亮哥應該都係去完廈門先再試路線嗎?
作者: RowerBee    時間: 2009-12-9 18:12
原帖由 jshho 於 2009-12-9 16:01 發表
組隊中 ...

各位師姐如有興趣組隊可聯絡我 ...

師姐, 我有興趣呀,
當練全馬^^ 可以的話預埋我啦~~
作者: jshho    時間: 2009-12-10 14:11
RowerBee,

Good that you have interested ... What is your target finishing time ??

fafa
作者: allanccl    時間: 2009-12-10 20:48
原帖由 亞聰 於 2009-12-9 17:59 發表

亮哥~我住南區,如果要試行(跑)比賽路線我都可以,
不過亮哥應該都係去完廈門先再試路線嗎?

去完廈門番黎先試會唔會遲左d,等下如果齊腳(3人)就試啦,果度d路睇黎好窄,比賽咁多人恐怕會塞人喎,所以真係早d去試,如果玩唔過就唔報,費事浪費金錢同激氣。小弟聽過人講(唔知係咪這比賽),比人塞住跑唔到,好激氣咁話。
作者: 兆聰    時間: 2009-12-11 00:34
原帖由 allanccl 於 2009-12-10 20:48 發表

去完廈門番黎先試會唔會遲左d,等下如果齊腳(3人)就試啦,果度d路睇黎好窄,比賽咁多人恐怕會塞人喎,所以真係早d去試,如果玩唔過就唔報,費事浪費金錢同激氣。小弟聽過人講(唔知係咪這比賽),比人塞住跑唔到,好 ...

亮哥,如果你想先試行都可以~黎緊13號同20號(星期日)我都放假,
睇下有沒ching想報可以一齊去跑.

不過跑山都塞人又真係幾灰
作者: 兆聰    時間: 2009-12-15 19:03
原帖由 allanccl 於 2009-12-10 20:48 發表

去完廈門番黎先試會唔會遲左d,等下如果齊腳(3人)就試啦,果度d路睇黎好窄,比賽咁多人恐怕會塞人喎,所以真係早d去試,如果玩唔過就唔報,費事浪費金錢同激氣。小弟聽過人講(唔知係咪這比賽),比人塞住跑唔到,好 ...

亮哥~等左幾日暫時都好似未有ching會報,
如果過左20跑都未有組到隊,
我應該都會報個人參加.
作者: 上水馬王    時間: 2009-12-15 23:05
呢度岩岩有一隊:

R
大圍
馬王

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-12-15 23:20
原帖由 上水馬王 於 2009-12-15 23:05 發表
呢度岩岩有一隊:

R
大圍
馬王

好好好.....一於再度出擊~
作者: allanccl    時間: 2009-12-15 23:54
原帖由 亞聰 於 2009-12-11 00:34 發表

亮哥,如果你想先試行都可以~黎緊13號同20號(星期日)我都放假,
睇下有沒ching想報可以一齊去跑.

不過跑山都塞人又真係幾灰

小弟13號去左跟人跑樂善盃,30K山路,塞人塞到阿媽都唔認得,佢4個半鐘番到黎都有背囊送,呢度應該無野送,種子隊就好d,排前排,無乜塞,比人塞住仲比人鬆爭都幾無癮的。
20號跑大埔10K,所以唔得閒,sorry!
作者: 兆聰    時間: 2009-12-16 00:22
原帖由 allanccl 於 2009-12-15 23:54 發表

小弟13號去左跟人跑樂善盃,30K山路,塞人塞到阿媽都唔認得,佢4個半鐘番到黎都有背囊送,呢度應該無野送,種子隊就好d,排前排,無乜塞,比人塞住仲比人鬆爭都幾無癮的。
20號跑大埔10K,所以唔得閒,sorry!

唔緊要~咁我都會報,

最近比較喜歡跑山
作者: jshho    時間: 2009-12-16 13:16
呢個比賽好耐之前我玩過一次.  論人數, 同樂善差好遠 ... 所以除了初段龍  x 塞人外, 你係引水道如有氣有力點會比人塞住 ??!

呢個比賽嚴格來說似一個 ... 路賽多 d
作者: kan0902    時間: 2009-12-31 00:06
呢個好似幾好玩bor
有d心郁郁
作者: kan0902    時間: 2010-1-3 19:53
已經寄左信
唔知趕唔趕得切
作者: kan0902    時間: 2010-1-14 00:54
岩岩收到信
作者: 亞昌    時間: 2010-1-17 18:51
今日跑左一轉,用左3粒鍾
作者: hksis8888    時間: 2010-1-19 22:25
有70% 平路咁多 , 佢指既係石屎路 ? 請問最早有幾早 ?
作者: running-sue    時間: 2010-1-23 22:37
聽日出賽既ching/ctse, 加油呀
作者: 狗哥    時間: 2010-1-23 23:11
聽日出戰既師兄/姐,渣油呀
尤其根根你呀,要拎獎呀
作者: radium    時間: 2010-1-23 23:38
聽日出賽既ching/ctse, 加油呀!
第一次玩,有點緊張 !
作者: 坑口公牛    時間: 2010-1-24 00:52
今日出戰嘅師兄師姐加油
作者: radium    時間: 2010-1-24 06:13
add oil ! all of us !
作者: timmywwc    時間: 2010-1-24 08:58
原帖由 radium 於 2010-1-24 06:13 發表
add oil ! all of us !

XXX2
作者: radium    時間: 2010-1-24 16:11
3小時48分完成,非常滿意,上星期日剛完成中國沿岸馬拉松全馬,沿途有幸請求幾位 Ching & Ctze 有關於跑步心得,獲益良多! 在這裡向他們說聲感謝尤其 kan & 他的高手朋友.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2010-1-24 21:16
恭喜今日得奬同pb既師兄師姐
作者: saki    時間: 2010-1-24 21:18
結果已有了:
https://spreadsheets.google.com/ ... XhWY1E&hl=zh_TW
作者: rockiec    時間: 2010-1-24 21:40
恭喜 根根 ching 攞季軍

真係越跑越勁!!
渣馬隨時十3!!!
作者: 亞昌    時間: 2010-1-24 22:02
saki
Thank You!
作者: 狗哥    時間: 2010-1-24 22:08

恭喜 根根 勇奪季軍,無得頂呀~ 勁~ 你快d買個新櫃先得啦

恭喜今日所有完成此賽事及PB的所有師兄姐
作者: 坑口公牛    時間: 2010-1-24 23:06
根根,恭喜恭喜。
作者: running-sue    時間: 2010-1-24 23:55
恭喜阿根勇奪季軍

恭喜完成賽事既ching/ctse

作者: kan0902    時間: 2010-1-25 00:35
哇 多謝 多謝 好開心
作者: sleung2002hk    時間: 2010-1-25 01:19
恭喜晒kan兄~~~對手太強喇~~拎第三已經好好
作者: 711MF    時間: 2010-1-25 09:50
作者: mayd2wu    時間: 2010-1-27 03:32
hi where we can know the result ?
have the excel file to us .. where i can download ?
thanks
作者: mayd2wu    時間: 2010-1-27 03:36
i means i want to know all time for me & my friend... not the first ten
作者: leefs    時間: 2010-1-27 08:49
比賽成績﹕

刊登出錯
作者: leefs    時間: 2010-1-27 08:52
由"馬拉松推廣社"所提供照片﹕
http://picasaweb.google.com.hk/ccpaultang/2010TLWT?authkey=Gv1sRgCP-quau2s4K-Kg&feat=email#
http://picasaweb.google.com/runpic/2010BigWave32K#
http://cid-af93d77bef05979e.skydrive.live.com/browse.aspx/.res/AF93D77BEF05979E!6071?ct=photos

作者: mayd2wu    時間: 2010-1-27 10:08
原帖由 leefs 於 2010-1-27 08:49 發表
比賽成績﹕

果然識賣廣告, 可惜少於 21km , 我們未必考慮
作者: mayd2wu    時間: 2010-1-27 10:18
原帖由 saki 於 2010-1-24 21:18 發表
結果已有了:
[/url]

Yes, i found it ... pls click "all men" at the bottom .. to find out all result & record.

thank you very much
作者: saki    時間: 2010-1-30 10:00
Final version of the result:
https://spreadsheets.google.com/ ... E8xclE&hl=zh_TW

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2