香港長跑網 - 長跑長友

標題: 09/01-2010 麥十引水道長斜網友約跑 [打印本頁]

作者: long.run.hk    時間: 2009-12-16 15:57
標題: 09/01-2010 麥十引水道長斜網友約跑
屯門引水道至公奄引水道來回
10/01-2010 為美記半馬,如有參加,建議不要報名。

距離:約十九公里
約跑日期:2010年1月09日(星期六)
集合時間: 下午3點正出發
集合地點︰屯門兆麟苑運動場

路線:見附圖
人數:無限
衣著: 有著衫褲就得
時間: 兩小時半,返更衣室沖涼
裝備: 水

注意事項:
1. 無支援,無交通,無捷徑。(缺力者可沿路折返)
2. 運動場有儲物櫃,自備鎖頭。
3. 沖涼後吹水聚餐,地方後定(自由參與)。

4. 此路有大斜路的

警告及聲明:
1. 此項聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾)的跑友參加。
2. 此項活動與本網站無關,純粹個人自由參加之活動。
3. 參加者的個人安全,須自行負責。

登錄/註冊後可看大圖

借用白 Ching  Post

參加名單:
1. Kenneth ^.^!....(9成9比你班人扯爆...)
2. 細明哥
3. 亞平 (若然美津濃取消賽事,就過來跑。美記應唔會取消,但都過來跑下平路,可唔可以做女子隊隊長呀?)
4. 洛虎添 (8成會黎跑, **跑速可向下兼容**)
5. ChARsoN 個心話來, 個人未知來唔來~ 霸定位先
6. pwong5618
7. 艾莉絲.韋
8. 蘭茜.韋
9. Kin (9成9會黎跑, 100%兼容)
10. Yeung1 (Samuel - 新來跑手)
11. eccodogdog (霸定位先 - 新來蝸牛超慢跑手)

12. TCRUNNER (麥十頂的冬菇亭等)

作者: kenneth    時間: 2009-12-16 16:00
作者: 細明哥    時間: 2009-12-16 16:53
參加名單:
1. Kenneth ^.^!....
2. 細明哥
作者: 亞平    時間: 2009-12-16 16:56
參加名單:
2. 細明哥
3. 亞平 (若然美津濃取消賽事,就過來跑)
作者: Parco爸    時間: 2009-12-16 16:57
原帖由 亞平 於 2009-12-16 16:56 發表
參加名單:
2. 細明哥

我入來剩係想笑阿平炸
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 16:57
作者: Parco爸    時間: 2009-12-16 17:00
原帖由 kenneth 於 2009-12-16 16:57 發表

多謝支持,預你上公奄,當熱身,美記先發力的。

老ken自己開多個A/C出post...?????
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:03
作者: Parco爸    時間: 2009-12-16 17:09
原帖由 kenneth 於 2009-12-16 17:03 發表

問得咁直接,點答你...

我無諗過你咁唔直接炸
只怕做壞規矩
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:10
作者: 亞平    時間: 2009-12-16 17:14
原帖由 Parco爸 於 2009-12-16 16:57 發表

我入來剩係想笑阿平炸

你咪笑我..凡事有可能架....可能真係取消..都有個plan b 安排俾自己...
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:16
作者: Parco爸    時間: 2009-12-16 17:17
原帖由 kenneth 於 2009-12-16 17:10 發表

咁小弟直接講,是小弟用另一個a/c開的。
呢個網站,有數個戶口暫時是不適宜發起約跑的,包括小弟戶口。
其他會員只要符合資格,約跑是無問題的。

所以我成日約阿平私奔囉
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:22
作者: 亞平    時間: 2009-12-16 17:22
原帖由 Parco爸 於 2009-12-16 17:17 發表

所以我成日約阿平私奔囉

耶~~~~我地D野..唔好周圍同人講嘛...
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:25
作者: 洛虎添    時間: 2009-12-16 17:25
參加名單:
2. 細明哥
4. 洛虎添 (8成會黎跑)
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:26
作者: Parco爸    時間: 2009-12-16 17:32
原帖由 亞平 於 2009-12-16 17:22 發表

耶~~~~我地D野..唔好周圍同人講嘛...

下...
我諗字個個都知嫁啦....
作者: 亞平    時間: 2009-12-16 17:35
原帖由 Parco爸 於 2009-12-16 17:32 發表

下...
我諗字個個都知嫁啦....

寧俾人估估下..都好過公開承認丫嘛...咁啦...分手啦~~
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:36
作者: 亞平    時間: 2009-12-16 17:36
原帖由 kenneth 於 2009-12-16 17:26 發表

添哥,加油﹗到時見。

老大..好好招呼大隻兄....麥十引水道四通八達...有需要時我負責麥1-3尋人工作..
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:36
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:38
作者: 亞平    時間: 2009-12-16 17:38
原帖由 kenneth 於 2009-12-16 17:36 發表

玩地下....程??

我地感情未穩定...地下住住先啦..遲D搬上天台既啦
作者: 亞平    時間: 2009-12-16 17:40
原帖由 kenneth 於 2009-12-16 17:38 發表

我哋跑麥十,你去1-3做乜?當日添哥交閣下招呼,好好的保護佢。

麥十引水道四通八達,點知添哥會跑去邊架...或者可能佢想逆行毅行..
作者: kenneth    時間: 2009-12-16 17:41
作者: ChARsoN    時間: 2009-12-16 19:12
參加名單:
2. 細明哥
5. ChARsoN 個心話來, 個人未知來唔來~ 霸定位先
作者: 洛虎添    時間: 2009-12-16 22:58
原帖由 亞平 於 2009-12-16 17:40 發表

麥十引水道四通八達,點知添哥會跑去邊架...或者可能佢想逆行毅行..

多數會跟住黎跑, 好過一個人帶頭咁沖左出去...

作者: pwong5618    時間: 2009-12-16 23:37
參加名單:
2. 細明哥
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-12-18 00:58
參加名單:
2. 細明哥
7. 艾莉絲.韋
作者: 蘭西•韋    時間: 2009-12-22 18:54
參加名單:
2. 細明哥
7. 艾莉絲.韋
8. 蘭茜.韋
作者: 洛虎添    時間: 2009-12-22 22:05
參加名單:
2. 細明哥
7. 艾莉絲.韋
8. 蘭茜.韋
作者: shogikin    時間: 2009-12-29 13:32
參加名單:
2. 細明哥
7. 艾莉絲.韋
8. 蘭茜.韋
作者: kenneth    時間: 2009-12-29 13:48
作者: 亞平    時間: 2009-12-29 14:59
參加名單:
1. Kenneth ^.^!....(9成9比你哋班人扯爆...)
2. 細明哥
3. 亞平 (若然美津濃取消賽事,就過來跑。美記應唔會取消,但都過來跑下平路,可唔可以做女子隊隊長呀?)
7. 艾莉絲.韋
8. 蘭茜.韋
作者: kenneth    時間: 2009-12-29 15:38
作者: Samuel    時間: 2010-1-1 15:42
參加名單:
1. Kenneth ^.^!....(9成9比你哋班人扯爆...)
2. 細明哥
7. 艾莉絲.韋
8. 蘭茜.韋
作者: eccodogdog    時間: 2010-1-4 10:17
參加名單:
1. Kenneth ^.^!....(9成9比你班人扯爆...)
2. 細明哥
7. 艾莉絲.韋
8. 蘭茜.韋
11. eccodogdog (霸定位先 - 新來蝸牛超慢跑手)

作者: TCRunner    時間: 2010-1-5 08:33
(慢速)新跑手跟大家打個招呼!

小弟叫 Eric, 搬來屯門未夠半年. 由於住得非常近麥十近錦暉花園入口,在屯門第一次跑便是跑麥十,平時跑至水塘前折返. 想試試跟大家跑上公奄, 未知當日各位由那個入口上麥十? 無論那個入口,相信錦暉花園對上那段引水道是必經的. 或者小弟可以在錦暉花園入口上麥十頂的冬菇亭(現正翩新)等大家.
作者: eccodogdog    時間: 2010-1-5 09:20
原帖由 TCRunner 於 2010-1-5 08:33 發表

小弟叫 Eric, 搬來屯門未夠半年. 由於住得非常近麥十近錦暉花園入口,在屯門第一次跑便是跑麥十,平時跑至水塘前折返. 想試試跟大家跑上公奄, 未知當日各位由那個入口上麥十? 無論那 ...

hi Eric ching,

wellcome, wellcome.......
我都係第一次跑麥十, 我係蝸牛速度跑手!!!!! see u ......

eccodogdog
作者: 亞平    時間: 2010-1-5 10:29
原帖由 TCRunner 於 2010-1-5 08:33 發表

小弟叫 Eric, 搬來屯門未夠半年. 由於住得非常近麥十近錦暉花園入口,在屯門第一次跑便是跑麥十,平時跑至水塘前折返. 想試試跟大家跑上公奄, 未知當日各位由那個入口上麥十? 無論那 ...

ERIC,歡迎加入。我地在屯門兆麟苑運動場集合,一定是上錦輝麥十的....到時見..個亭都整左好耐喇~~
作者: 亞平    時間: 2010-1-5 10:31
原帖由 eccodogdog 於 2010-1-5 09:20 發表

我都係第一次跑麥十, 我係蝸牛速度跑手!!!!! see u ......

eccodogdog

eccodogdog歡迎~~小弟都是屯門慢腳...到時一齊慢跑下喇..
作者: Samuel    時間: 2010-1-5 10:48
原帖由 eccodogdog 於 2010-1-5 09:20 發表

eccodogdog

aiya....個個話慢....但我跟都腳軟....
作者: kenneth    時間: 2010-1-5 11:30
作者: shogikin    時間: 2010-1-5 11:49
應該跑完就走人
不一起食飯了

Kin in Running
作者: kenneth    時間: 2010-1-5 12:12
作者: 亞平    時間: 2010-1-5 12:13
原帖由 kenneth 於 2010-1-5 12:12 發表

看看其他人有冇興趣食飯,而小弟星期六晚要交人,應該食唔到飯。

我應該可以食的~~
作者: kenneth    時間: 2010-1-5 12:33
作者: TCRunner    時間: 2010-1-5 17:35
原帖由 kenneth 於 2010-1-5 11:30 發表

無問題,我們會三時左右,於兆麟出發,到時麥十上見﹗﹗

好極! 預你們10分鐘時間由兆麟上到麥十涼亭,3:10pm於涼亭恭候.
作者: kenneth    時間: 2010-1-5 22:01
作者: TCRunner    時間: 2010-1-6 08:04
原帖由 kenneth 於 2010-1-5 22:01 發表

咁高估我哋....

早晨! 其實我預計由兆麟上到麥十至快都要 ~ 15分鐘. 不過自己有早到習慣,通常會預鬆啲時間,況且約33好似變成下午茶時間...
作者: Samuel    時間: 2010-1-6 09:17
原帖由 TCRunner 於 2010-1-6 08:04 發表

早晨! 其實我預計由兆麟上到麥十至快都要 ~ 15分鐘. 不過自己有早到習慣,通常會預鬆啲時間,況且約3點3好似變成下午茶時間...

下午茶.......好窩......早到可以準備下午茶招呼大家窩......嘿嘿嘿!!!!!
作者: 亞平    時間: 2010-1-6 10:14
原帖由 Samuel 於 2010-1-6 09:17 發表

下午茶.......好窩......你早到可以準備下午茶招呼大家窩......嘿嘿嘿!!!!!" />" />  

上到麥十食完下午茶,吹下水、休息下..可以落山食晚飯啦...好~~就咁啦
作者: kenneth    時間: 2010-1-7 13:26
作者: 洛虎添    時間: 2010-1-8 18:58
4. 洛虎添 (當日只會黎交表格, 只跑青公, 唔跑麥十)

作者: kenneth    時間: 2010-1-9 09:07
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 10:45
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 09:07 發表

添哥﹗過得來屯門,跑埋上去啦﹗﹗

係囉,添哥﹗過得來屯門,跑埋上去啦..食埋飯先走啦~~
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 10:47
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 11:26
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 10:47 發表

閣下都好饑餓喎,一留言就掛住食。

我想請大隻兄食三碗白飯..順便請教下明天半馬前要食幾多碗飯先合適
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 11:37
作者: 高佬    時間: 2010-1-9 11:38
原帖由 亞平 於 2010-1-9 11:26 發表

我想請大隻兄食三碗白飯..順便請教下明天半馬前要食幾多碗飯先合適

早晨呀各位..........呢層我已向大隻兄請教過,於賽前個晚食(每10K一碗),
如果你預備明天半馬就最少兩碗。
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 11:45
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 11:50
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 11:37 發表

麻煩閣下幫小弟同佢講埋,馬鞍山之日,我哋等佢食糊的。

大隻是我們的希望~~
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 11:51
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 11:51
原帖由 高佬 於 2010-1-9 11:38 發表

早晨呀各位..........呢層我已向大隻兄請教過,於賽前個晚食(每10K一碗),
如果你預備明天半馬就最少兩碗。

高兄...明天準備跑咩時間呀?
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 11:51
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 11:52
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 11:45 發表

平前輩,閣下食夠三碗穩陣D,最好食完,待比賽完之後才做大事,以免能量流失。

咁做我驚有野中途流失喎...
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 11:53
作者: 高佬    時間: 2010-1-9 11:54
原帖由 亞平 於 2010-1-9 11:51 發表

高兄...明天準備跑咩時間呀?

兩小時內完成.........5分半一公里
作者: 高佬    時間: 2010-1-9 11:55
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 11:51 發表

高佬兄,請盡快比報名表小弟﹗﹗

已準備好........明早會比亞平。
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 11:58
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:00
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 12:03
原帖由 高佬 於 2010-1-9 11:54 發表

兩小時內完成.........5分半一公里

騙人的~~~
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 12:04
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 12:00 發表

閣下做5分1k都可以喎。

真實的..
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:04
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:05
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:07
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 12:11
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 12:05 發表

我諗高佬會做 5分以下1k。閣下可能會做 450 一k

我只係感覺到...我會成為被界目標.....唔知點解..近排我總有呢種感覺....睇怕我聽日會遍體鱗傷而歸..
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:16
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 12:24
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 12:16 發表

你謙啫,閣下已經升咗呢,界到閣下的人唔多。

當然不是喇....老大今年為乜唔跑美記?
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:25
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 12:28
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 12:25 發表

我...接受唔到呢樣嘢...

呵呵~~舊年此役..臨尾數百被隻女快馬界左...就是此役??
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:30
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 12:33
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 12:30 發表

NO﹗自己跑得唔快,每次落場,都有壓力....

咁樣是因為閣下受歡迎囉....個個都以你為目標..證明你是有吸引力...特別是星期一鄧記....哈哈
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:34
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 12:41
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 12:34 發表

可能小弟不受歡迎,攪到個個找我做假想敵,星期一,小弟都唔想出現。

你錯啦....做人假想敵首要條件是要跑得比人快...否則冇人會拿你來當目標的..
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 12:43
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 12:48
原帖由 kenneth 於 2010-1-9 12:43 發表

咁佢哋又界唔到閣下,唯有找個鄧記超慢腳,一晚界幾次囉。

唔係界唔到我....係因為佢地界到我都冇意義..因為我太慢了...任何一個都可以輕易界到我..唔似界閣下咁有挑戰性囉..
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 19:09
作者: 洛虎添    時間: 2010-1-9 19:22
我去到兆麟運動場都見不到kenneth ching, 最後跑番青山公路[荃灣方向]算數

BTW, 個表[2010馬鞍山8k]點處理..., 見PM
作者: kenneth    時間: 2010-1-9 22:41
作者: 亞平    時間: 2010-1-9 23:01
睇相~~

登錄/註冊後可看大圖

作者: kenneth    時間: 2010-1-9 23:24
作者: Samuel    時間: 2010-1-10 14:44
Thanks you Ping ching ............
作者: TCRunner    時間: 2010-1-10 19:59
好高興能夠認識各位。特別要多謝黃Sir 樽水及提點跑步時的步伐,也多謝平兄幅相。
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2010-1-10 23:10
琴日真係一個好好體驗 ,
第2次跑呢度, 第1次入到最尾...
可是臨尾1k 冇晒意志...
...

謝謝各位,我知道我唔可以甘易放棄架啦 !!
作者: eccodogdog    時間: 2010-1-12 09:26
我都好高興能夠認識各位 ching and ctse.
多謝 wong sir d 水 !! 多謝亞平 d 相 ~~~
我真係跑得好慢, 有dd耐力但毫無速度可言, 我會努力跑好 d.....
斜路....................我好驚你地呀

作者: Samuel    時間: 2010-1-12 09:48
原帖由 eccodogdog 於 2010-1-12 09:26 發表
我都好高興能夠認識各位 ching and ctse.
多謝 wong sir d 水 !! 多謝亞平 d 相 ~~~
我真係跑得好慢, 有dd耐力但毫無速度可言, 我會努力跑好 d.....
斜路....................我好驚你地呀   

咁先有挑戰性.......我都跑唔上....米行lor....下一次再試跑上lor...
作者: kenneth    時間: 2010-1-13 15:59

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2