香港長跑網 - 長跑長友

標題: " 鉄人戰 衣"(交收安排 留意# 1)19.5.2010 [打印本頁]

作者: loudspeaker    時間: 2010-1-27 11:18
標題: " 鉄人戰 衣"(交收安排 留意# 1)19.5.2010
人工智能 交收方法,
- 每個星期三我 7:00pm 會在北區運動場,可以早一天call 我帶給你
- 交去 Jason 舖頭(沙田)你自己去取, 可能要星期六 22.5.2010後,我想集合一次過。
- 或者 call 我哪裡你便利,大家約我帶給你,但是要我剛好去你哪區。

1. kito (交給kito)  
2. Kuen (交給kito)
3. King (交給kito)
4. Fai (交給kito)
5. newfoot (交給kito)
6. vivianip(Jason 鋪頭呀!!我星期一,三六都會過去佢個邊至到29/5~~因為我有訓練~ 謝謝)
7. rockiec (交給kito)
8. george 去北區找你取,再約時間
9. kin kin Jason 鋪頭 取
10. 馬王, 我帶給你
11. dee hing 星期三取
12. 7 兄,阿 dee hing 代取
13. Jason 兄,沙田
14. kopo hing call 我
15. stam 兄, 沙田
16 cf 13 兄,上水

集體訂購
“ 3
項鉄人戰衣

由於鉄人三項 , 日漸普及 , 经年多來于長跑網內己有多位 chings, 参與各類大大小小之鉄人三項 ,

水陸兩項及陸上兩項比賽。
由于沒有一件正式隊衣 , 大家未能發揮守望相助, 团隊精神
現在大家除了跑步可以着長跑網衫外 , 之後大家亦可以繼續着呢件長跑網鉄人三項戰衣参加各類鉄人項目比賽。
價目如下 :
1. Trisuit classic cut  USD 76.00 (
HKD 590.00)
2. Elite Tri suit      USD 150.00(
HKD 1,180.00)

由於須要訂購 10 件或以上, 才可以以上價格訂購, 所以希望集齊有興趣, chings 或者 ctses , 一齊訂購。

1.Trisuit classic cut  USD 76.00 ( HKD 590.00 – 須付 HKD250.00 元訂金)
2.Elite Tri suit  USD 150.00( HKD 1,180.00 –須付HKD 500.00 元訂金)
訂購最低數量為10 , 如少於10件訂單是次訂出活動將會取消.
以上價值並未扣除長跑網洽商之折扣和贊助,估計實際產品
預計 1.的價錢不超過$500,   2. 的價錢不超過$1000.

-------------------------------------------------------------
以下為有關 link
http://champ-sys.com/custom/triathlon/price-list

另外多謝 kito807 為我們設計出這件以長跑網為藍本既夢幻戰衣初稿
下面為最新的版本

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

訂購 Q & A
Q : 在那裏訂造 ?
A : 集齊訂金後于Champ-sys.com 訂造,

1. Trisuit classic cut
訂金 HKD 250.00

2. Elite tri suit 訂金 HKD 500.00

Q : 有那些款式 ?
A : Trisuit 只有 2 , 1 款為普通版, 不是比賽物料,
   另一款叫 “Elite , 比較去水 ?
Q : 可以加印自已姓氏嗎 ?
A : 只有 Elite 款先可以印上自己名字 , 但須用正價 USD 150.00 , 沒有折扣
Q : 怎么知道自已穿什么碼 ?
A : 集齊訂金後會馬上去 Champ-sys.com 駐本港寫字樓下訂 ,
   聯絡人 Mr Wilson Ng 承絡借出 S, M, L 各一給大家試着再
   提供正確碼數
Q : 訂購須要多久才收到貨 ?
A : Wilson , 約須 4-6 星期
Q : 什么時候須要付埋尾數 ?
A : 當集齊正確件數及碼數後 , 便須支付全數
Q : 假若收到衫後有不滿 , 怎么辦 ?
A : 由於本人跟諸位一樣 , 從中並沒有得到任何利益 , 希望有什么
   不滿, 如果是 champ-sys.com 出錯 , 定當向她們反影,
Q : 怎樣付款 ?
A : 小弟 HSBC or  BOC 户口 , 過數或支票都可以 ( 我收齊後再過户 longrun)
Q: 女裝版跟男裝有什么分別 ?
A: Cutting 比較收腰 , 胸前 double layer。

作者: loudspeaker    時間: 2010-1-27 11:19
多謝長跑網贊今次訂購活動, 由於有 HKD 1,300.00 贊助費, 按數量每人平均于 tri-suit 費用內扣除 約每件 HKD 76.40
正式价目如下
1. Elite 印名 = HKD1,091.00 (扣除贊助後)
2. Elite        = HKD 857.60 (扣除 20% discount + 贊助後)
3. Classi cut tri suit = 397.00 (扣除 20% discount + 贊助後)

而每人未付之尾數可用以下方法到我户口:
小弟 HSBC(匯豐) or BOC (中國银行 ) 帳户
以下有幾点須要大家注意 :
1. 可以存票到小弟户口 (比較安全 , 但時間比較耐 )
2. 直接過數到我户口 ( 之後再 PM 小弟 , 日期 , 大約時间), 我 online 馬上 check 到
3. 櫃員機過數 (同上)
由於工作關係 , 我不定時上網 , 假若我遲了 updated 各位 state , 可以 send sms 至我 mobile。

由於 champ-sys 可於 18.5.2010 收貨, 當檢收後我希望可分派以下兄弟幫手代發給各位
1. Kito
2. Dee hing
或可致電小弟, 睇下平時地点如許可 , 我帶出來交與各位。

訂購 Elite 版 chings & ctses 注意,
印名 , 便不能亨有折扣 , 要收正價 , 即 USD 150.00 ( 未扣除 sponsor 費用)
所以各位印名chings ctses

人工智能

1. Loudspeaker ( Elite 版 , 訂金 HKD 500.00) 到時全數付    SIZE "M"
2. 上水馬王 (Elite 版, 訂金 HKD 500.00) 已收現金  -SIZE "S"  尾數 HKD 591.00 收齊
3. 花子阿DEE (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 已收 SIZE "S" 尾數 HKD 147.00 收齊
4. Kopo1128 ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 已收現金 SIZE "M" 尾數 HKD 591.00 收齊
5. cfchan  ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 已收 SIZE "S" 尾數 HKD 357.00
6. rockiec (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00, 若果唔夠10人先至轉 Elite !) 已收 SIZE "M" 尾數 HKD 147.00 收齊
7. Gforce (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) ATM 己過數 SIZE "S" 尾數 HKD 147.00 收齊
8. Kin (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 己收 $300.00 SIZE "M"  尾數 HKD 97.00 收齊

9. kito (由 Classic Cut 轉 elite, 訂金 HKD 250.00) 已收 SIZE "M" 尾數 HKD 357.00 收齊
10. George (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 己收  SIZE "M"  尾數 HKD 147.00
11. newfoot ( elite 版 訂金 HKD 500.00) 己收 $500.00 SIZE "L" 尾數 HKD 782.00 (扣除 $1,500 定及 3位 fd 之 trisuit) 收齊
12. Kuen   (由 Elite 轉Classic cut 訂金HKD500.00, 之後先會退回多繳款行) 己收 $500.00  SIZE "M" 尾數 Newfoot 代付 收齊
13. Fai (由 elite 轉 Classic cut, 訂金HKD500.00 , 之後先會退回多繳款行) 己收 $500.00 SIZE "M" 尾數 Newfoot 代付 收齊
14. stam (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 已收 SIZE "S" 尾數 HKD 147.00 收齊
15. vivianip (Classic Cut, 女裝, 訂金 HKD 250.00) 已收 SIZE "S" 女裝  尾數 HKD 147.00 收齊
16. 711   (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 己收 SIZE "M" 尾數 HKD 147.00 收齊
17 . KING (CLassic cut, pls count newfoot deposit)已收 (newfoot 按金內)   Size L 尾數 Newfoot 代付 收齊

如其它 chings 想轉返 classic cut, 只須存一 HKD 250.00, 並通知我便可 ,
由于 Newfoot hing, 入了 HKD 1,500.00 支票。

作者: 上水馬王    時間: 2010-1-27 11:32
人工智能

1. Loudspeaker ( Elite 版 , 訂金 HKD 500.00) 未付
2. 上水馬王 (Elite 版, 訂金 HKD 500.00) 未付
作者: newfoot    時間: 2010-1-27 17:39
what s the diff bt elit and trisuit cut?????
作者: loudspeaker    時間: 2010-1-27 17:48
原帖由 newfoot 於 2010-1-27 17:39 發表
what s the diff bt elit and trisuit cut?????

Elite 版比較洗水 , 後面拉拉鍊 , 可以印自己 , e.g 姓氏 , nickname, callsign etc...
trisuit cut...普通料 , 沒有那么洗水 ,

我摸過 , 2 隻料手感一樣 , 但聽 wilson ng, 講 Elite 料還比 trisuit cut 透氣。

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-27 17:51
人工智能

1. Loudspeaker ( Elite 版 , 訂金 HKD 500.00) 未付
2. 上水馬王 (Elite 版, 訂金 HKD 500.00) 未付
3. 花子阿DEE (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-27 17:53
Loud 兄,有無分男女裝呢??
作者: kopo1128    時間: 2010-1-27 17:58
人工智能

3. 花子阿DEE (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
4. Kopo1128 ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: Alfred    時間: 2010-1-27 17:59
請恕小弟直言,elite件衫後面的火喺pat pat,有火燒後欄嘅感覺!
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-27 18:06
原帖由 Alfred 於 2010-1-27 17:59 發表
請恕小弟直言,elite件衫後面的火喺pat pat,有火燒後欄嘅感覺!

哈哈~~伐哥其實仲有一個design 係patpat 無火架,不過多數人都中意"火燒後欄"喎,燒住會快d 掛~~
作者: 711MF    時間: 2010-1-27 18:13
作者: newfoot    時間: 2010-1-27 18:35
原帖由 Alfred 於 2010-1-27 17:59 發表

火燒後欄就要跑快D
作者: newfoot    時間: 2010-1-27 18:37
前下面kam 淺色,會5會好sex
作者: newfoot    時間: 2010-1-27 19:51
loud ching

i just pm u

pls check it

thx
作者: cfchan    時間: 2010-1-27 20:36
人工智能

4. Kopo1128 ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
5. cfchan  ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
6.
7.
8.
9.
10.
作者: franklcf    時間: 2010-1-27 21:36
我毅行戰衣同 fai4no1褲都係搵wilson.
比賽時都會著fai4no1褲, 有冇淨top 買呢?
作者: rockiec    時間: 2010-1-27 21:55
人工智能

5. cfchan  ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
6. rockiec (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00, 若果唔夠10人先至轉 Elite !) 未付
7.
8.
9.
10.
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-27 22:21
原帖由 rockiec 於 2010-1-27 21:55 發表
人工智能

6. rockiec (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00, 若果唔夠10人先至轉 Elite !) 未付
7.
8.
9.
10.

Rockie 兄,min. 10件係計晒兩款加埋,所以應該無問題~~
作者: gforce    時間: 2010-1-27 23:00
人工智能

7. Gforce (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
8.
9.
10.
作者: kito807    時間: 2010-1-27 23:47

都係Alfred 心水清~
作者: gforce    時間: 2010-1-28 00:08
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-27 17:53 發表
Loud 兄,有無分男女裝呢??

有分男女既, 女裝上身有多d保護
作者: gforce    時間: 2010-1-28 00:10
原帖由 loudspeaker 於 2010-1-27 17:48 發表

Elite 版比較洗水 , 後面拉拉鍊 , 可以印自己 , e.g 姓氏 , nickname, callsign etc...
trisuit cut...普通料 , 沒有那么洗水 ,

我摸過 , 2 隻料手感一樣 , 但聽 wilson ng, 講 Elite 料還比 trisuit cut 透 ...

我估呢個價錢, Elite應該用Elite料, Elite料會更去水
作者: gforce    時間: 2010-1-28 00:12
原帖由 newfoot 於 2010-1-27 18:37 發表
前下面kam 淺色,會5會好sex

newfoot兄心水清, 確實有咁既危機
作者: franklcf    時間: 2010-1-28 00:42
一睇就知要著泳褲打低啦. 想show quali可以吾打低.
場場比賽都係打真軍show 吓quali 咖啦
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 00:43
原帖由 orce 於 2010-1-28 00:08 發表

有分男女既, 女裝上身有多d保護

原帖由 orce 於 2010-1-28 00:12 發表

newfoot兄心水清, 確實有咁既危機

謝謝Jason 兄,呢兩個問題要同Loud 兄Kito 兄再研究~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 00:45
原帖由 franklcf 於 2010-1-28 00:42 發表
一睇就知要著泳褲打低啦. 想show quali可以吾打低.
場場比賽都係打真軍show 吓quali 咖啦

我唔想咁搏喎...

如果果個位改綠色or 橙色會唔會好d 呢?定係要再深d 好?
作者: kito807    時間: 2010-1-28 00:57
未出街GA, 仲有得改,

下面改返做青色, 個個做青頭仔
作者: shogikin    時間: 2010-1-28 09:00
人工智能

7. Gforce (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
8. Kin
9.
10.
作者: gforce    時間: 2010-1-28 09:01
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 00:43 發表

謝謝Jason 兄,呢兩個問題要同Loud 兄Kito 兄再研究~~

可以問下Wilson有咩意見
作者: kito807    時間: 2010-1-28 09:29
人工智能

8. Kin
9. kito (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
10.
作者: franklcf    時間: 2010-1-28 09:31
seat位 位置用黑色好d. 見d師兄長跑背心+黑色跑褲都好合襯.
不過我吾買住, 因為隻色吾甲我, 當我講廢話得ga la.
作者: kopo1128    時間: 2010-1-28 09:32
既然個初各稿未定案, 我想多口問一句. 如果是elite版的話, 前面是可以印自己個名的. 但而家印名的位置已經有好多贊助商logo, 唔知呢d logo 有冇更好的地方可以擺放?
作者: georgemiu    時間: 2010-1-28 09:33
人工智能

8. Kin
9. kito (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
10.George (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
作者: newfoot    時間: 2010-1-28 09:43
My human tech has problem
can any ching help me to add my name?

Elite
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 09:51
人工智能

8. Kin
10. George (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
11. newfoot ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
作者: kito807    時間: 2010-1-28 09:52
原帖由 kopo1128 於 2010-1-28 09:32 發表
既然個初各稿未定案, 我想多口問一句. 如果是elite版的話, 前面是可以印自己個名的. 但而家印名的位置已經有好多贊助商logo, 唔知呢d logo 有冇更好的地方可以擺放?

尋晚同阿dee 傾左, d logo 將會重新罷過, 但小弟要到星期六日先有時間搞, 各位ching 要等等喇

各位ching請俾多d意見, 小弟唔係做design乜都唔識, 只係識少少用d software, 所以其實個初稿有d 亂黎

不過最好星期五前提出, 咁我放假時就有得搞
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 09:52
原帖由 shogikin 於 2010-1-28 09:00 發表
人工智能

8. Kin

堅堅你要咩版呢??
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 09:54
原帖由 orce 於 2010-1-28 09:01 發表

可以問下Wilson有咩意見

ok~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 09:56
原帖由 kito807 於 2010-1-28 00:57 發表
未出街GA, 仲有得改,

下面改返做青色, 個個做青頭仔

火燒後欄+青頭仔...
作者: newfoot    時間: 2010-1-28 10:02
Thx lot. 花仔
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 10:09
原帖由 newfoot 於 2010-1-28 10:02 發表
Thx lot. 花仔

welcome newfoot 兄~~

過左十件lu~~
作者: newfoot    時間: 2010-1-28 10:18
Can any ching help me to put 2 more names on the list Kuen Fai ( newfoot's frd)thx thx

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 10:40
原帖由 newfoot 於 2010-1-28 10:18 發表
Can any ching help me to put 2 more names on the list Kuen Fai ( newfoot's frd)thx thx

NEWFOOT 兄既fd 要elite 定 classic??
作者: shogikin    時間: 2010-1-28 10:43
我不用加名
咁就classic啦

Kin in Running
作者: newfoot    時間: 2010-1-28 10:47
Dee ching

elite la

Thx
作者: slauhk    時間: 2010-1-28 10:50
雖然我未敢參加者跑三項鐵人(年紀大了),不過我都有些想買(d色好!!)。
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 10:55
人工智能

8. Kin (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
10. George (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
11. newfoot ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
12. Kuen Fai ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 10:57
原帖由 slauhk 於 2010-1-28 10:50 發表
雖然我未敢參加者跑三項鐵人(年紀大了),不過我都有些想買(d色好!!)。

Slauhk 兄,兩項都用得著~~
作者: newfoot    時間: 2010-1-28 11:05
Dee ching
Kuen and Fai are 2 people

thx
作者: georgemiu    時間: 2010-1-28 11:19
人工智能

8. Kin (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付
10. George (Elite 版, 訂金 HKD 500.00) 未付 (印名: GOLDEN HIGH)
12. Kuen Fai ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 11:32
人工智能

10. George (Elite 版, 訂金 HKD 500.00) 未付 (印名: GOLDEN HIGH)
12. Kuen  (Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
13. Fai (Elite 版, 訂金HKD500.00) 未付
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 11:34
原帖由 newfoot 於 2010-1-28 11:05 發表
Dee ching
Kuen and Fai are 2 people

thx

haha~~revised~~
作者: newfoot    時間: 2010-1-28 11:51
Thx Dee ching
作者: georgemiu    時間: 2010-1-28 12:02
請問聲:
Champ-sys.com 駐本港寫字樓係邊處啊?
作者: franklcf    時間: 2010-1-28 12:20
標題: 回復 54# 的帖子
葵興工廠區 距離mtr 5-10mins 左右
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 12:49
原帖由 kito807 於 2010-1-28 09:52 發表

尋晚同阿dee 傾左, d logo 將會重新罷過, 但小弟要到星期六日先有時間搞, 各位ching 要等等喇

各位ching請俾多d意見, 小弟唔係做design乜都唔識, 只係識少少用d software, 所以其實個初稿有d 亂黎

不過最好 ...

唔該晒阿傑~

另外,設計上有少少建議:

1. "longrun.com 香港長跑網"的字樣會唔會多得滯? 只印一個在背面OK嗎? 加上心口前面已經有"跑"字樣,足夠俾人知道我地係長跑網鐵人隊。
2. 將原本在大腿位置"longrun.com 香港長跑網"的字樣珊除,改印兩團火圖案在側邊,可以去除火燒後欄的問題。 按情況,更可以放一、兩個贊助商logo上褲腳,增加設計的靈活性。

大家認為點睇?

作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 12:52
原帖由 kopo1128 於 2010-1-28 09:32 發表

我都擔心呢個問題,logo太多,加埋自己個名,視覺上會撞晒....

其實可以放d logo去大腿或者patpat位置,titan果件都係咁樣,效果一樣好靚~
作者: newfoot    時間: 2010-1-28 14:17
Logo 多,花lee 6,似賽車,先g正
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 14:21
馬王兄係咪好抗拒"火燒後欄"呢?我個人覺得幾有趣喎~~

我就希望設計上除左"現代設計"既顏色外唔好大改,不過都希望迎合番主流意見,大家可以俾多D 意見,最好儘快,因為仲要安排試衫,而製作需要4星期,我諗大家都想儘快有衫到手~~

至於logo 同字體擺位問題可以改動多D,管理層方面只係有少少指引,最緊要各位有經驗既三鐵友俾多D意見,尤其解決留位加名問題~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 14:24
原帖由 newfoot 於 2010-1-28 14:17 發表

係呀~~如果大家搵到靚既3T suit 可以貼上黎參考下~~
作者: franklcf    時間: 2010-1-28 14:40
細聲d講....  如果一大log 做, 我上次順手做左世上只得一條既3鐵褲....shi....就係大頭相果張. 一次過落order, 我估都可以customize 其他野.
作者: newfoot    時間: 2010-1-28 16:32
我同loud ching 講左,我都想放我公司logo
現在design 中, 有無ching 可以幫到手,bc i m a 電腦白痴
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 16:33
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 14:21 發表
馬王兄係咪好抗拒"火燒後欄"呢?我個人覺得幾有趣喎~~" />" />

我就希望設計上除左"現代設計"既顏色外唔好大改,不過都希望迎合番主流意見,大家可以俾多D 意見,最好儘快,因為仲要安排試衫,而製作需要4星期,我諗 ...

唔係,我第一眼睇都好鍾意,好型

不過設計既野唔係話咁簡單,除了講求美觀/得意有趣之外,都要諗下著出黎既實際效果係點

以我所知Titan果件鐵人衫係Jason設計的,可以叫佢俾d意見
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 16:34
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 14:24 發表

係呀~~如果大家搵到靚既3T suit 可以貼上黎參考下~~

[attach]11242[/attach]
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 16:35
[attach]11243[/attach]
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 16:36
[attach]11244[/attach]
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 16:41
原帖由 newfoot 於 2010-1-28 14:17 發表

我都鍾意件衫著出黎夠悅目,我既意思係唔想d logo搶過個名,唔係既話印名就無意思

呢個當然非一個簡單任務,都係要靠大家好好咁解決每一個細節
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 16:42
原帖由 franklcf 於 2010-1-28 14:40 發表
細聲d講....  如果一大log 做, 我上次順手做左世上只得一條既3鐵褲....shi....就係大頭相果張. 一次過落order, 我估都可以customize 其他野.

係?咁我都要諗諗佢...
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 16:45
原帖由 newfoot 於 2010-1-28 16:32 發表
現在design 中, 有無ching 可以幫到手,bc i m a 電腦白痴

琴晚我都聽loud兄講過,加上佢話佢前公司都應該會有贊助&想印logo (logo數目so far已經唔少),所以d logo印晒晌一個部位的話未必會夠位....
作者: franklcf    時間: 2010-1-28 17:05
原帖由 上水馬王 於 2010-1-28 16:36 發表

阿ricco果件都有我做緊間公司名係度.
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-28 19:00
原帖由 上水馬王 於 2010-1-28 16:34 發表

查實我地果件同titan 果件既cutting 係一模一樣既係咪??

如果參考番其他衫我地應該番留心口位加自己名,但唔係個個有名,如果留得太多classic 版會唔會唔好睇呢??

至於logo 擺位,Kit 兄話會聽馬王意見唔好放咁齊會好睇D,另外腰同大脾都有"longrun.com"字樣又真係好似多左,Kit 兄可以是旦唔要一組用黎放logo~~

睇你發揮啦Kit 兄,辛苦晒~~
作者: Alfred    時間: 2010-1-28 21:12
原帖由 franklcf 於 28/1/2010 14:40 發表

我有興趣!
作者: georgemiu    時間: 2010-1-28 22:06
標題: 回復 71# 的帖子
TITAN果件好似沒pad的 ,應該唔同瓜
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 22:16
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 19:00 發表

查實我地果件同titan 果件既cutting 係一模一樣既係咪??

如果參考番其他衫我地應該番留心口位加自己名,但唔係個個有名,如果留得太多classic 版會唔會唔好睇呢??

至於logo 擺位,Kit 兄話會聽馬王意見唔好放 ...

要考下阿傑既功力

照計個牌子既cutting應該統一晒,不過可以托loud兄打電話去問一問~
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-28 22:18
原帖由 georgemiu 於 2010-1-28 22:06 發表
TITAN果件好似沒pad的 ,應該唔同瓜

至於pad,loud兄話可以加,可以唔加,照計cutting上唔會有太大分別
作者: gforce    時間: 2010-1-28 22:51
小小意見...

Titan果件同Elite版係同一果cutting, 而Classic版就唔同, 埋論上設計都唔同, 不過Champion-sys會幫手係電腦上汁番, 等兩者出來效果相約

Titan果件係無pad既, 其實有冇pad係玩OD或以下距離分別唔太大, 反而操練時更有需要(個人覺得啦)

Graphic design方面各人有喜好, 不過d logo盡量唔好疊住d夾口位, 否則會無咁好睇
Logo唔使太習中, 平d影相都有好多角度影到
作者: gforce    時間: 2010-1-28 22:53
原帖由 newfoot 於 2010-1-28 16:32 發表

你想點幫手? 係放果logo落去, 定design個logo.... 如果係前者, send果logo比我啦
作者: loudspeaker    時間: 2010-1-29 10:43
原帖由 georgemiu 於 2010-1-28 11:19 發表
人工智能

4. Kopo1128 ( Elite 版, 訂金HKD500.00) 未 ...

唔好意思 , 報錯料俾大家慾訂 Elite 版既 chings and ctses,
問過 Wilson 兄 , 原來印名後 , 件衫便要正價即 USD 150.00
沒有折扣 , 因為要一件一件印 , 所以扣除 贊肋費 , 雖然少過 USD 150,
但可能貴左 少少 ,
作者: kito807    時間: 2010-1-29 11:02
原帖由 orce 於 2010-1-28 22:51 發表
小小意見...

Titan果件同Elite版係同一果cutting, 而Classic版就唔同, 埋論上設計都唔同, 不過Champion-sys會幫手係電腦上汁番, 等兩者出來效果相約

Titan果件係無pad既, 其實有冇pad係玩OD或以下距離分別唔太 ...

orce ching 所講一樣, 尋日當我想將 Elite 版 copy 去 classic 版個artwork 時便出現問題
兩款 cutting 其實都差幾遠下。

所以 Loud 兄可否幫手問問, 如果我地只俾一個 版本 ga artwork, 佢地係咪可以做到 elite and classic 兩款?
即係好似依家咁, 我只做 Elite 款, 而佢地可否以 Elite 款ga design 做藍本做埋 classic 款出黎呢?

個design 我會再執一執盡量做到 就算cutting 唔同都差唔多
作者: onon    時間: 2010-1-29 11:24
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-28 14:24 發表

FYR...

http://www.champ-sys.net/sponsor.jsp
作者: loudspeaker    時間: 2010-1-29 11:35
原帖由 kito807 於 2010-1-29 11:02 發表

orce ching 所講一樣, 尋日當我想將 Elite 版 copy 去 classic 版個artwork 時便出現問題
兩款 cutting 其實都差幾遠下。

所以 Loud 兄可否幫手問問, 如果我地只俾一個 版本 ga artwork, 佢地係咪可以做 ...

今早問過 Wilson NG, 佢話可以先俾個稿佢做住先 , 我想等你執埋
" 下身 " 位用較深色--草綠色及擺放 sponsor logo, 完成後再 email
佢 , 希望可以下星期去落定 , 佢己经出左 2 个初稿 ( elite, and classic)
給我
作者: newfoot    時間: 2010-1-29 12:32
請問下身位有無 thin pad?

作者: loudspeaker    時間: 2010-1-29 13:04
原帖由 newfoot 於 2010-1-29 12:32 發表
請問下身位有無 thin pad?

有 pad 的 , 放心 , 可有可無 ,
正如 Jason 兄講 , OD 途程以下 , 基本上對 pat pat 幫助不大,
除非訓練是先有點点用 ,
會全部加墊 , 除非聲明唔要先通知我 ,

希望大家現在諗到有乜野 , 我記低後再同 wilson 商討下 ,
再執正 d ,
作者: 上水馬王    時間: 2010-1-29 13:36
原帖由 loudspeaker 於 2010-1-29 10:43 發表

唔好意思 , 報錯料俾大家慾訂 Elite 版既 chings and ctses,
問過 Wilson 兄 , 原來印名後 , 件衫便要正價即 USD 150.00
沒有折扣 , 因為要一件一件印 , 所以扣除 贊肋費 , 雖然少過 USD 150,
但可能貴左  ...

咁你仲訂唔訂Elite版?
作者: loudspeaker    時間: 2010-1-29 13:51
原帖由 上水馬王 於 2010-1-29 13:36 發表

咁你仲訂唔訂Elite版?

有機會轉 classic, 事關無拆扣分分鍾貴多 2 百幾蚊就係為左卬 " LOUDSPEAKER "
呢個 nick o個引下 ,
去到最後 , 我都未定住。
作者: newfoot    時間: 2010-1-29 15:13
原帖由 loudspeaker 於 2010-1-29 13:51 發表

有機會轉 classic, 事關無拆扣分分鍾貴多 2 百幾蚊就係為左卬 " LOUDSPEAKER "
呢個 nick o個引下 ,
去到最後 , 我都未定住。

KUen , Fai and newfoot will change to classic

bc i run so slow.  doesnt want ppl know who i m
作者: newfoot    時間: 2010-1-29 15:18
原帖由 loudspeaker 於 2010-1-29 13:04 發表

有 pad 的 , 放心 , 可有可無 ,
正如 Jason 兄講 , OD 途程以下 , 基本上對 pat pat 幫助不大,
除非訓練是先有點点用 ,
會全部加墊 , 除非聲明唔要先通知我 ,

希望大家現在諗到有乜野 , 我記低後再 ...

Can we have a chance to take a look the pad meterial?
作者: loudspeaker    時間: 2010-1-29 15:27
標題: # 86, # 87
原帖由 newfoot 於 2010-1-29 15:18 發表

Can we have a chance to take a look the pad meterial?

可以的 , 下星期我攞 d 版你自己睇 ,當你看到版, 可能只是少少的一片軟墊 , 因為三項 , 不同單車,
o個墊唔可以太厚.
Newfoot hing, 唔知到時你邊度試身方便 d ?

印 "NEWFOOT' 咪得我地知O羅
作者: loudspeaker    時間: 2010-1-29 15:30
原帖由 newfoot 於 2010-1-29 15:13 發表

KUen , Fai and newfoot will change to classic

bc i run so slow.  doesnt want ppl know who i m

Newfoot, 給左你个 logo 俾阿 kito807 未 ?

作者: newfoot    時間: 2010-1-29 15:37
原帖由 loudspeaker 於 2010-1-29 15:30 發表

Newfoot, 給左你个 logo 俾阿 kito807 未 ?

NOt yet

still working on
try you send you tonight
thx

where and when  will you get the material? have u seen the new balance one piece suit which has a thin layer.  the feeling is good. if you hvnt seen , i will bring it with me

作者: vivianip    時間: 2010-1-29 23:14
我想買呀,不過.想問elite同classic版有冇d咩分別呢~~ sorry!!問埋d白痴問題
作者: georgemiu    時間: 2010-1-29 23:41
標題: 回復 91# 的帖子
睇#5貼。
師兄我改定classic 版啦,入數後再PM你。
作者: georgemiu    時間: 2010-1-29 23:46
標題: 回復 88# 的帖子
我就要個pad啦,几薄都好啦,上次著跑褲踩著40KM個patpat就定唔順囉,縱沒練就個鐵屁股啊
作者: newfoot    時間: 2010-1-30 10:27
原帖由 georgemiu 於 2010-1-29 23:46 發表
我就要個pad啦,几薄都好啦,上次著跑褲踩著40KM個patpat就定唔順囉,縱沒練就個鐵屁股啊

george ching (Y)

三鐵股人!   好名好名!

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-30 11:35
原帖由 vivianip 於 2010-1-29 23:14 發表
我想買呀,不過.想問elite同classic版有冇d咩分別呢~~ sorry!!問埋d白痴問題

sorry Vivian 師妹,呢兩日唔得閒覆妳FB~~

elite 版同classic版最大分別係elite 版拉鍊晌後面,classic 版晌前面,至於cutting 我都唔係好清楚,我搵Loud 兄覆妳先...
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-30 11:43
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-30 11:35 發表

sorry Vivian 師妹,呢兩日唔得閒覆妳FB~~

elite 版同classic版最大分別係elite 版拉鍊晌後面,classic 版晌前面,至於cutting 我都唔係好清楚,我搵Loud 兄覆妳先...

呀,最大分別仲有料呀,elite 版靚d 跣水d 囉~~

我問左Loud 兄,分別有以下幾點:

1. elite : 後拉鍊 / classic : 前拉鍊
2. elite : 跣水料 / classic : 用料相對無咁好
3. elite : 可加自己名 (加名無discount) / classic : 不可以加名
4. elite : cutting 相對較靚 / classic : cutting 相對無咁靚
5. elite : 價錢比較貴 / classic : 價錢比較平

作者: 上水馬王    時間: 2010-1-30 12:59
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-30 11:43 發表

呀,最大分別仲有料呀,elite 版靚d 跣水d 囉~~

我問左Loud 兄,分別有以下幾點:

1. elite : 後拉鍊 / classic : 前拉鍊
2. elite : 跣水料 / classic : 用料相對無咁好
3. elite : 可加自己名 (加名無d ...

見無電視框,有d想改造classic算數,但我又唔鍾意前拉鍊......都係照造番Elite
作者: newfoot    時間: 2010-1-30 13:43
原帖由 上水馬王 於 2010-1-30 12:59 發表

見無電視框,有d想改造classic算數,但我又唔鍾意前拉鍊......都係照造番Elite

前拉鍊吾錯ga, i would prefer front zip
作者: georgemiu    時間: 2010-1-30 15:35
我都覺得前拉鍊好的,去唱歌方便的
作者: stam    時間: 2010-1-30 15:51
我也想要
stam (Classic Cut, 訂金 HKD 250.00) 未付

我可能會於星期三7:30pm到北區運動場

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2