香港長跑網 - 長跑長友

標題: 衣著、裝備、補充食品與用品 [打印本頁]

作者: adur661    時間: 2010-2-26 10:13
標題: 衣著、裝備、補充食品與用品
各位師兄、師姐 good morning
小弟想吹下水,同交流經驗,望各位指教

今年第四次參加渣馬,心情好興奮
尤其每年睇住佢在本港的知名度與大眾的關注每年都在升温

所以今年我參加渣馬,都做足準備

補充食品
五包能量o姐o呢
一條蕉
一包朱古力

跑鞋
買左對take+的 Lunar Racer+2
個樣真係麻麻
我到呢家都未找到它的優點。(sorry~開鞋70KM左右 )
不過它在沖刺的時候表現OK
哈哈~它的鞋底,似乎真的很易o舌

心率錶
因為小弟實在係無乜銀
所以我買左三間的miCoach Zone
$699 20%off
=$560

功能預左係無架啦,點知真係得d基本...
性能我唔知好唔好啦
不過如果壞左我就唔會太心痛
作者: adur661    時間: 2010-2-26 10:18
衣著係超sexy的極短look

但係腰包重未買
唔知大家有無推介
作者: nov012006    時間: 2010-2-26 17:29
原帖由 adur661 於 2010-2-26 10:13 發表
各位師兄、師姐 good morning
小弟想吹下水,同交流經驗,望各位指教

今年第四次參加渣馬,心情好興奮
尤其每年睇住佢在本港的知名度與大眾的關注每年都在升温

所以今年我參加 ...

幾多預備喎, 不過.....

咁多野點跑? 放在哪兒?
作者: kenneth    時間: 2010-2-26 17:37
作者: key    時間: 2010-2-26 17:57
一支水(Watson檸檬味有電解質嗰隻) + 兩隻蕉
放在貼身腰包, 不過係下年全馬嘅事, 因為今年仲係10k, hehe     
作者: key    時間: 2010-2-26 18:00
原帖由 adur661 於 2010-2-26 10:18 發表
衣著係超sexy的極短look

我今年有份影相,唔知會唔會影倒你 : https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=8738&extra=page%3D1
作者: adur661    時間: 2010-2-26 21:32
原帖由 key 於 2010-2-26 17:57 發表
一支水(Watson檸檬味有電解質嗰隻) + 兩隻蕉
放在貼身腰包, 不過係下年全馬嘅事, 因為今年仲係10k, hehe     

師兄唔係有水站咩,仲帶水
作者: owl_2005    時間: 2010-2-27 16:45
小弟跑半馬. 帶 sonyw202 . 同一個小小既背袋最主要放松節油.

作者: key    時間: 2010-2-27 19:58
原帖由 adur661 於 2010-2-26 21:32 發表

師兄唔係有水站咩,仲帶水

唔同架, 電解質嘅飲尿對我來講十分有效, 可以迅速保充失去嘅水份和體力     
作者: 全馬    時間: 2010-2-27 20:33
原帖由 key 於 2010-2-27 19:58 發表

唔同架, 電解質嘅飲尿對我來講十分有效, 可以迅速保充失去嘅水份和體力     

沿途有iso tone 喎
作者: coolmanlai    時間: 2010-2-27 20:39
唔需要gel,對預防抽筋係無幫助

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2