香港長跑網 - 長跑長友

標題: [轉貼4]渣打----by au1266 [打印本頁]

作者: 晴朗    時間: 2010-3-4 18:28
標題: [轉貼4]渣打----by au1266
http://www.flickr.com/photos/au1266/sets/
大家可click au1266的所有相片,最新上載的包括全馬所有時段的相片。
作者: Piccolo    時間: 2010-3-4 18:56
呢位"跑步舍"嘅師姐為咗幫参賽者影相,企咗七粒鐘,影左3千幾張RAW,為免要行開去洗手間,特登少飲水
在此向"蕃茄"致敬
作者: bunnywong    時間: 2010-3-4 19:58
  thank you so much
作者: allanccl    時間: 2010-3-4 20:12
太難為師姐了! 謝謝啊!

唔該晒晴朗師兄!

作者: martin25    時間: 2010-3-4 20:33
salute
作者: Ning    時間: 2010-3-4 20:33
Thanks for Ctse's GREAT photo.
作者: TerrySze    時間: 2010-3-4 20:46
原帖由 Piccolo 於 2010-3-4 18:56 發表
呢位"跑步舍"嘅師姐為咗幫参賽者影相,企咗七粒鐘,影左3千幾張RAW,為免要行開去洗手間,特登少飲水" />" />
在此向"蕃茄"致敬" />" />hkjhk

X 2 !!
作者: hogay    時間: 2010-3-4 21:11
thanks....................
作者: 晴朗    時間: 2010-3-4 21:56
唔講真係唔知喎,真係佩服佩服!
作者: Belinda_Chan    時間: 2010-3-4 22:00
謝謝你們把我的相簿放上來啊~~
作者: bello    時間: 2010-3-4 22:14
標題: 回復 10# 的帖子
辛苦晒Belinda師姐!

師姐的毅力和使命感令真令小弟汗顏,
小弟甘大個人連30張raw都未影過,有時影到悶又渣流灘提早溜掉
師姐保重!
作者: timmywwc    時間: 2010-3-4 23:44
thanks!!!!!!!!!!!!!
作者: pan-pan    時間: 2010-3-5 01:45
謝謝分享~
作者: dannylun    時間: 2010-3-5 09:31
三千幾張 RAW? 嘩!真係執到頭暈喎... 多謝哂!!!
作者: 猿球    時間: 2010-3-5 09:58

作者: Belinda_Chan    時間: 2010-3-5 10:46
原帖由 bello 於 4-3-2010 22:14 發表
辛苦晒Belinda師姐!

師姐的毅力和使命感令真令小弟汗顏,
小弟甘大個人連30張raw都未影過,有時影到悶又渣流灘提早溜掉
師姐保重!

我通常都係影raw既. 因為貪佢夠靚....貪佢可以有得執相. 執完都唔會太失真.
不過一次過影3756張. 都係第一次.

下次再影呢d大賽....會好認真咁考慮下影番jpeg.
企7粒鐘...唔覺得攰.可能同自己都有跑步有關. 不過.....3千幾張相. 影完之後. 右手第二及第三隻手指都覺得攰.
哈哈哈哈~~
作者: Belinda_Chan    時間: 2010-3-5 10:52
原帖由 dannylun 於 5-3-2010 09:31 發表
三千幾張 RAW? 嘩!真係執到頭暈喎... 多謝哂!!!

今次放上flickr album d 相. 係無執過架. 全部都係直出既.
因為我花左好多時間 o係 過相去自己部腦, 將 raw convert to jpeg 及 uploading ....etc.
有個別參加者. 如果搵到自己個樣. 會問我要番 high resolution 既照片. 咁我先至會再執佢/佢地張相. 然後send比佢地囉.

i.e. 昨晚貴會的 eddie cheung send msge給我要high resolution的照片. 我今朝已經執好send番比佢喇.
作者: eddiebuzz    時間: 2010-3-5 11:17
原帖由 Belinda_Chan 於 2010-3-5 10:52 發表

今次放上flickr album d 相. 係無執過架. 全部都係直出既.
因為我花左好多時間 o係 過相去自己部腦, 將 raw convert to jpeg 及 uploading ....etc.
有個別參加者. 如果搵到自己個樣. 會問我要番 high resolut ...

haha Belinda is very professional!   If i were you, I won't dare to shot raw for such event with tremendous photos

thank you very much
作者: SimonFai    時間: 2010-3-5 12:35
多謝哂  
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-3-5 17:02
原帖由 Belinda_Chan 於 2010-3-4 22:00 發表
謝謝你們把我的相簿放上來啊~~

師姐d相影得好靚, 真係唔該使~
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-3-5 17:03
原帖由 晴朗 於 2010-3-4 18:28 發表
http://www.flickr.com/photos/au1266/sets/
大家可click au1266的所有相片,最新上載的包括全馬所有時段的相片。

唔該晴朗ching轉載~
作者: Belinda_Chan    時間: 2010-3-5 20:29
原帖由 eddiebuzz 於 5-3-2010 11:17 發表

haha Belinda is very professional!   If i were you, I won't dare to shot raw for such event with tremendous photos

thank you very much

影raw...唔需要d咩膽量既. 不過係要預左有需要時. 就要學多樣野 ----> 執相 je.
作者: feifanchun    時間: 2010-3-5 23:56
唔該晒晴朗師兄!

thx. a lot
作者: 亞平    時間: 2010-3-14 21:36
原帖由 Piccolo 於 2010-3-4 18:56 發表
呢位"跑步舍"嘅師姐為咗幫参賽者影相,企咗七粒鐘,影左3千幾張RAW,為免要行開去洗手間,特登少飲水" />" />
在此向"蕃茄"致敬" />" />hkjhk

辛苦過跑一個全馬~~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2