香港長跑網 - 長跑長友

標題: 寻找33101 [打印本頁]

作者: 000    時間: 2010-3-5 18:08
標題: 寻找33101
 ·
   香港本地人,美丽MM。
      在跑至32公里的时候,我跑不动的时候,她用广东话一直在鼓励我,叫我不要放弃,甚至牵起我的手一直说:挺住!挺住!
      我真想和她一起跑到终点啊,可我力不从心啊!我只能眼睁睁地看着她在我视线中慢慢地消失……
      她的英文名:已被 kenneth 刪除
      我们约好在终点相见并一起照像,可在茫茫人海中,我们没能如愿见面。
作者: 000    時間: 2010-3-5 18:10
標題: 寻找33101
香港本地人,美丽MM。
      在跑至32公里的时候,我跑不动的时候,她用广东话一直在鼓励我,叫我不要放弃,甚至牵起我的手一直说:挺住!挺住!
      我真想和她一起跑到终点啊,可我力不从心啊!我只能眼睁睁地看着她在我视线中慢慢地消失……
      她的英文名叫:kenneth 刪除
      我们约好在终点相见并一起照像,可在茫茫人海中,我们没能如愿见面。
作者: key    時間: 2010-3-5 18:21
眾裹尋她,很浪漫噢   
作者: 麥麥    時間: 2010-3-5 18:31
長跑網既高手們,你睇到啦!咁辛苦
跑咁前做咩呀!愈後愈美麗呀!

拖埋手tim呀
作者: derek_cat    時間: 2010-3-5 20:43
东东到这里来找人了,嘿嘿。。。。。。
作者: 比因    時間: 2010-3-5 21:04
你講得咁明, 人地可能怕醜唔敢應架
作者: 齋老味    時間: 2010-3-5 22:15
有機會就開始啦
下年就可以求婚~~~~
作者: joelkw    時間: 2010-3-5 22:21
天呀~~~   點解我冇呢D遭遇呀~~~~
作者: bmc    時間: 2010-3-6 00:09
原帖由 joelkw 於 2010-3-5 22:21 發表
天呀~~~   點解我冇呢D遭遇呀~~~~

你跑咁快,D女跑手點拖到你。
睇嚟出年全馬,會超快滿額
作者: mozzz    時間: 2010-3-6 00:43
全馬全馬.....

下年唔洗多念
作者: kenneth    時間: 2010-3-7 01:05
作者: forget    時間: 2010-3-7 13:03
馬拉松變馬拉情
作者: peter6565652003    時間: 2010-3-7 15:22
[quote]原帖由 000 於 2010-3-5 18:08 發表

登錄/註冊後可看大圖

·

小弟亦跑到西隧的時候,我跑不动的時候,他用广東話一直在引誘我,叫我不要再跑,甚至想牵起我的手一直說...上車!上車!...................................那架魔鬼城巴

作者: chisuet    時間: 2010-3-7 15:22
原帖由 kenneth 於 2010-3-7 01:05 發表
嘩﹗唔好咁出post 啦,人哋女性來的,比佢見到有陌生人將佢個名,相都 post 埋上來,嚇親佢呀﹗﹗

將心比己, 被人開哂名兼登埋相, 比著我係個女仔, 我都唔敢回.

作者: thomasyu2010    時間: 2010-3-7 17:45
she should be MFM1, with this group , 99% is married ga la
作者: 麥麥    時間: 2010-3-8 09:44
原帖由 thomasyu2010 於 2010-3-7 17:45 發表
she should be MFM1, with this group , 99% is married ga la

師兄,你好殘忍呀!
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-3-8 12:00
原帖由 peter6565652003 於 2010-3-7 15:22 發表
[quote]原帖由 000 於 2010-3-5 18:08 發表

登錄/註冊後可看大圖

·
        在跑至32公里的时候,我跑不动的时候,她用广东话一直在鼓& ...

peter兄, 真係同人唔同命...睇開d啦~
作者: thomasyu2010    時間: 2010-3-8 12:12
原帖由 麥麥 於 2010-3-8 09:44 發表

師兄,你好殘忍呀!  

, btw, this one so cute 30180
作者: forget    時間: 2010-3-8 12:56
原帖由 thomasyu2010 於 2010-3-8 12:12 發表

, btw, this one so cute 30180

but,呢個女仔好難追............太快
作者: TerrySze    時間: 2010-3-8 14:02
標題: 我力不从心.
原帖由 000 於 2010-3-5 18:08 發表
 ·
   香港本地人,美丽MM。
      在跑至32公里的时候,我跑不动的时候,她用广东话一直在鼓励我,叫我不要放弃,甚至牵起我的手一直说 ..我力不从心.

太浪漫了....!!
師兄....係個時候點可以力不从心.  !!!      .......如果係我.....拚了老命都要同美丽MM一起過終點 !
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 14:34
呢個故事係咪真架.... ??? 點解我覺得無咩可能會發生咁既
作者: saki    時間: 2010-3-8 14:39
好想有美女如chrissie 或者法拉拖住我手一齊沖線.........
作者: shogikin    時間: 2010-3-8 14:47
原帖由 imchristy 於 2010-3-8 14:34 發表
呢個故事係咪真架.... ??? 點解我覺得無咩可能會發生咁既

有可能
我見過有朋友
都試過
差不多情況

全馬距離咁長
甚麼事都有機會發生

Kin in Running

順便點隻歌聽下
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TgBWcpDwYDw[/youtube]

作者: Ning    時間: 2010-3-8 14:51
原帖由 imchristy 於 8/3/2010 14:34 發表

Agree x 2
作者: TerrySze    時間: 2010-3-8 15:31
原帖由 麥麥 於 2010-3-8 09:44 發表

師兄,你好殘忍呀!  

X 2......
作者: bmc    時間: 2010-3-8 17:40
原帖由 saki 於 2010-3-8 14:39 發表
好想有美女如chrissie 或者法拉拖住我手一齊沖線.........

你可以買佢個吹氣公仔,出年一齊跑
作者: wongc    時間: 2010-3-8 19:00
原帖由 000 於 2010-3-5 18:08 發表
 ·
   香港本地人,美丽MM。
      在跑至32公里的时候,我跑不动的时候,她用广东话一直在鼓励我,叫我不要放弃,甚至牵起我的手一直说 ...

我估呢D只係賽道上跑友拚搏中互相支持鼓勵的情景, ching(& 各位)諗多左啦.  至於你話"牵起我的手", 我估可能佢只係拍下你隻手, 而你跑到天昏地暗時的幻覺啫.  你咁樣尋人法, 我係當時人都即閃啦.
作者: 麥麥    時間: 2010-3-8 19:23
原帖由 imchristy 於 2010-3-8 14:34 發表

師姐既意思係咪認為我地d男人冇女仔吼呢?

好解釋下好喎!
不日內會上平等雞會委員會告你
作者: bello    時間: 2010-3-8 19:47
... 我们约好在终点相见并一起照像,可在茫茫人海中,我们没能如愿见面。

原帖由 key 於 2010-3-5 18:21 發表
眾裹尋她,很浪漫噢   

作者: peter6565652003    時間: 2010-3-8 19:47
原帖由 麥麥 於 2010-3-8 19:23 發表

好解釋下好喎!

十卜 十卜
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 20:51
原帖由 麥麥 於 2010-3-8 19:23 發表

好解釋下好喎!

拿拿拿,我無咁既意思架~
只係覺得情節有d唔合理,
好似係愛情小說入面先會發生o者~
現實中唔係無可能既,呢個世界咩都有可能架啦,
或者有日比賽緊王力宏or周杰倫無啦啦拖住我沖終點tim呀
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 20:55
原帖由 wongc 於 2010-3-8 19:00 發表

我估呢D只係賽道上跑友拚搏中互相支持鼓勵的情景, ching(& 各位)諗多左啦.  至於你話"牵起我的手", 我估可能佢只係拍下你隻手, 而你跑到天昏地暗時的幻覺啫.  你咁樣尋人法, 我係當時人都即閃啦.hjk ...

師姐所言什是,各位諗多左啦!!!
作者: TerrySze    時間: 2010-3-8 21:46
原帖由 shogikin 於 2010-3-8 14:47 發表

有可能
我見過有朋友都試過差不多情況

全馬距離咁長
甚麼事都有機會發生

堅堅,講黎聽聽好喔 !............(通常話有朋友,其實個人就係自己)

作者: 麥麥    時間: 2010-3-8 21:49
原帖由 imchristy 於 2010-3-8 20:51 發表

哦!王力宏同周杰倫拖住你就有可能...
師姐都好自大下喎!
哼哼!我好嬲呀!
作者: bello    時間: 2010-3-8 21:58
標題: 回復 34# 的帖子
做個比喻姐
師兄唔洗甘大反應喎
作者: awyh    時間: 2010-3-8 22:07
你地唔好咁啦,人地都係出個Post博一博啫,嚇走左樓主,以係都唔咁Login入黎呀。

不過,講真,你地D對話好鬼好笑,好鬼抵死!原來長跑網一班跑友咁鬼風趣!
作者: 比因    時間: 2010-3-8 22:22
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 21:46 發表

堅堅,講黎聽聽好喔 !............(通常話有朋友,其實個人就係自己)

笑左 !!!  
作者: 比因    時間: 2010-3-8 22:24
原帖由 imchristy 於 2010-3-8 20:51 發表

我都同意, 所以或者有日比賽緊八両金無啦啦拖住你衝終點架 
作者: 力    時間: 2010-3-8 22:29
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 21:46 發表

Terry, 你唔好踢爆先得架!
kinkin, 人少少講泥聽聽好喎
作者: TerrySze    時間: 2010-3-8 22:31
原帖由 比因 於 2010-3-8 22:24 發表

唔係八両金.......係廟街王力宏or深水步周杰倫拖住ctse衝終點
作者: awyh    時間: 2010-3-8 22:38
原來係呢度講錯野都幾大獲!
作者: 比因    時間: 2010-3-8 22:42
我地係咁架啦. . . . . . 玩下0者唔好介意 !
作者: TerrySze    時間: 2010-3-8 22:46
大家言歸正轉,一睇樓主跑完渣打馬拉松中了情毒,E個美麗MM太不負責任啦 !
拋留樓主孤單的一人到達終點,以後邊有外地朋友過黎跑馬仔..大家幫手 !!
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 22:48
原帖由 麥麥 於 2010-3-8 21:49 發表

哦!王力宏同周杰倫拖住你就有可能...
師姐都好自大下喎!
哼哼!我好嬲呀!

師兄,我唔係自大喎,講笑咋o麻!
係我發緊夢o者 邊會咁多夢幻既事發生o係我身上吖
至緊要比賽唔好跑咁快,扮o下跌低,作狀抽根,
咁咪有機會有人伸出援手囉~o岩唔o岩聽呀???
作者: 比因    時間: 2010-3-8 22:51
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 14:02 發表

太浪漫了....!!
師兄....係個時候點可以力不从心.  !!!   " />" />" />" />   .......如果係我.....拚了老命都要同美丽MM一起過終點 ! " />" />" />" />hjkhbnmj

趁大大無來, 搏大霧咁話啦可 " />" />
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-3-8 22:55
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 22:46 發表
大家言歸正轉,一睇樓主跑完渣打馬拉松中了情毒,E個美麗MM太不負責任啦 !
拋留樓主孤單的一人到達終點,以後邊有外地朋友過黎跑馬仔..大家幫手 !!

樓主點解唔回應下既? 話唔埋已經靜雞雞同MM相認啦~
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 22:57
原帖由 比因 於 2010-3-8 22:24 發表

無所謂啦~麻煩長跑網各位攝影師幫我影多幾張相留念

作者: TerrySze    時間: 2010-3-8 22:59
原帖由 imchristy 於 2010-3-8 22:48 發表

師兄,我唔係自大喎,講笑咋o麻!
係我發緊夢o者 邊會咁多夢幻既事發生o係我身上吖
至緊要比賽唔好跑咁快,扮o下跌低,作狀抽根,
咁咪有機會有人伸出援手囉~o岩唔o岩聽呀???

高手 !! ... 年中唔知幾多無知少男跑跑下步中招 ...
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 23:02
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 22:31 發表

唔係八両金.......係廟街王力宏or深水步周杰倫拖住ctse衝終點  

嘩... 廟街王力宏or深水步周杰倫你都識???你地好熟架????
約埋佢地黎一齊跑好喎
作者: peter2008    時間: 2010-3-8 23:04
原帖由 000 於 5-3-2010 18:08 發表
 ·
   香港本地人,美丽MM。
      在跑至32公里的时候,我跑不动的时候,她用广东话一直在鼓励我,叫我不要放弃,甚至牵起我的手一直说 ...

看到你們的討論,似乎000欠缺誠意,要找她但自己卻不報上編號,讓這位女神看看當時為何扶你一把,好樣對方記得你,尋找公主有玻璃鞋,但王子不露面又如何成事,長跑網的師兄弟助你也一籌莫展!
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 23:07
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 22:59 發表

高手 !! ... 年中唔知幾多無知少男跑跑下步中招 ...

唔得喇...... 我笑到肚痛呀......
作者: 比因    時間: 2010-3-8 23:11
原帖由 大圍新跑手 於 2010-3-8 22:55 發表

有樣野可以肯定既. . . . . . . 呢個post確係話題之作

樓主, 謀事在人成事在天啦!
作者: peter6565652003    時間: 2010-3-8 23:13
唉....希望有情人终成卷屬,(會唔會諗得太遠咗?)
莫道"我心本是向明月,誰知明月照渠溝"啦
作者: july1107    時間: 2010-3-8 23:26
外國人 ??
作者: TerrySze    時間: 2010-3-8 23:32
原帖由 imchristy 於 2010-3-8 23:07 發表

唔得喇...... 我笑到肚痛呀......

警訊要係渣打前報導下你d招數....以免少男拎野...
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 23:41
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 23:32 發表

警訊要係渣打前報導下你d招數....以免少男拎野...

Terry師兄,你以後記住唔好跑咁快喇,
仲要扮跌低,作狀抽根,
總有一次有靚女伸出援手,
跟住你仲要扮呼吸困難,
或者佢學過急救,幫你做CPR呢!
係咪好完美呢

作者: awyh    時間: 2010-3-8 23:47
原帖由 大圍新跑手 於 2010-3-8 22:55 發表

呢樣野我都有諗過,其實可能MM已經PM左樓主,所有野已經攪掂晒。

你知啦,長跑網個PM好好用家麻。

作者: TerrySze    時間: 2010-3-8 23:55
原帖由 imchristy 於 2010-3-8 23:41 發表

Terry師兄,你以後記住唔好跑咁快喇,
仲要扮跌低,作狀抽根,
總有一次有靚女伸出援手,
跟住你仲要扮呼吸困難,
或者佢學過急救,幫你做CPR呢!
係咪好完美呢

通常e個時候"如花"就會出場......
作者: imchristy    時間: 2010-3-8 23:57
原帖由 awyh 於 2010-3-8 23:47 發表

呢樣野我都有諗過,其實可能MM已經PM左樓主,所有野已經攪掂晒。

你知啦,長跑網個PM好好用家麻。" />" />hjhvbj" />" />" />hjhvbj" />

我都好有興趣想知道樓主既愛情故事發展成點
但係佢好似潛左水...
作者: 比因    時間: 2010-3-8 23:59
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 23:55 發表

作者: awyh    時間: 2010-3-9 00:08
原帖由 imchristy 於 2010-3-8 23:57 發表

我都好有興趣想知道樓主既愛情故事發展成點
但係佢好似潛左水...

基本上有兩個可能性架啫,一係個女跑手俾佢嚇走左,兩個人有緣無份、一係個女跑手PM左樓主,有情人終成眷熟。

不過有一點可以肯定既,呢個Post既男女主角,都一定唔會再係呢個Post度浦頭,所以各位唔好期望有結局睇,係呢度開開心心吹完水就算喇。
作者: imchristy    時間: 2010-3-9 00:08
原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 23:55 發表

唔怕唔怕..."如花"一出現,抽住根都雞咁腳快跑,
分分鐘...唔覺意攞左個冠軍番黎架,
加油呀Terry師兄
作者: imchristy    時間: 2010-3-12 18:15
原帖由 awyh 於 2010-3-9 00:08 發表

基本上有兩個可能性架啫,一係個女跑手俾佢嚇走左,兩個人有緣無份、一係個女跑手PM左樓主,有情人終成眷熟。

不過有一點可以肯定既,呢個Post既男女主角,都一定唔會再係呢個Post度浦頭,所以各位唔好 ...

真係俾你講中左.... 嗚......
堅堅不如你講講你個friend既故事黎聽啦
作者: awyh    時間: 2010-3-13 06:32
原帖由 imchristy 於 2010-3-12 18:15 發表

真係俾你講中左.... 嗚......
堅堅不如你講講你個friend既故事黎聽啦

你做乜咁想知人地既結局喎,唔通..........
作者: shogikin    時間: 2010-3-13 09:31
請留意所用字眼 :
我見過 <= 即使不是我啦
差不多情況 <= 即使不是拖手啦

另外給些資料大家分析下

全馬
9.5小時
一齊行足半程
一齊過終點
--完--

Kin in Running
作者: imchristy    時間: 2010-3-13 12:31
全馬
要9.5小時??? 一定唔係香港發生啦

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2