香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.04.05 網友約跑 > 港島清明南區遊 [打印本頁]

作者: cu83    時間: 2010-3-28 15:33
標題: 2010.04.05 網友約跑 > 港島清明南區遊
日期:
04月05日(星期

第一站集合時間:
8:45 am 熱身
9:00 am 起步

第一站集合地點:
黃泥涌體育館
跑馬地 毓秀街 2號 黃泥涌市政大廈 4字樓
有大量 locker 儲物及沖涼設施請自備鎖頭
Locker 要入 $5 硬幣

第一站集合位置:
成和道 "黃泥涌市政大廈" 地下集合出發
交通指引及介紹

第二站集合時間:等候大軍從跑馬地到達再出發
9:15 am 熱身
9:30 am 起步

第二站
集合地點:
黃竹坑香港仔運動場
有 locker 儲物,水機 及 沖涼設施請自備鎖頭

衣著:
長跑網綠色戰衣
如有的話

路線 :
全程約 17 公里大部份平路,由跑馬地出發有約 2.5K 暗斜)
跑馬地 -> 藍塘道 -> 大坑道 -> 黃泥涌峽道 -> 深水灣道 -> 南風道 ->  黃竹坑運動場 -> 黃竹坑道 -> 落海旁走廊(麗海堤岸路) -> 海灘路淺水灣 -> 南灣道 -> 折返黃竹坑運動場 -> 各走各路
(方便各區跑友...將黃竹坑運動場設為中途集合�解散處)

警告及聲明
1.此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘),身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。

8. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

9. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。

作者: cu83    時間: 2010-3-28 15:34
<人工智能報名系統>
04月05日報名人士名單:

1) cu83(跑馬地出發)
2)
3)
4)

作者: mc    時間: 2010-3-28 15:41
會唔會跑返去跑馬地?

如果要用locker 係唔係要由黃竹坑運動場開始?
作者: cu83    時間: 2010-3-28 15:47
原帖由 mc 於 28-3-2010 15:41 發表
會唔會跑返去跑馬地?
如果要用locker 係唔係要由黃竹坑運動場開始?

跑馬地同黃竹坑運動場兩邊都有 Locker 及 沖涼設備,
如果你要存放行李就要返回相應既地點囉!

各位可以自己決定由跑馬地或黃竹坑運動場出發!
作者: 馬飛    時間: 2010-3-28 17:54
<人工智能報名系統>

2) matthew (西環jog過黃竹坑出發, 唔保證起到身...)
3)
4)
作者: checkie    時間: 2010-3-28 21:23
<人工智能報名系統>

2) matthew (西環jog過黃竹坑出發, 唔保證起到身...)
3) checkie (黃竹坑等大軍殺到,不過大約幾點呀?)
4)
作者: onon    時間: 2010-3-28 21:24
<人工智能報名系統>

3) onon (黃竹坑出發)
4)
作者: wadee    時間: 2010-3-28 22:03
<人工智能報名系統>

3) checkie (黃竹坑等大軍殺到,不過大約幾點呀?)
4) onon (黃竹坑出發)
5)
作者: onon    時間: 2010-3-28 22:06
第二站集合地點:
黃竹坑運動場
有 locker 儲物,水機 及 沖涼設施請自備鎖頭

第二站集合時間:等候大軍從跑馬地到達再出發
9:15 am 熱身
9:30 am 起步

作者: GreyGrey    時間: 2010-3-28 22:16
請問黃竹坑出發的話路程幾長呀?
作者: onon    時間: 2010-3-28 22:22
原帖由 GreyGrey 於 2010-3-28 22:16 發表
請問黃竹坑出發的話路程幾長呀? " />" />  

孖G...黃竹坑運動場出發到南灣大約5-6K!
作者: 山海赤子    時間: 2010-3-28 22:32
原帖由 wadee 於 2010-3-28 22:03 發表

5)

wadee, 你係咪報名呀?
係邊樹出發呀
作者: onon    時間: 2010-3-28 22:34
原帖由 山海赤子 於 2010-3-28 22:32 發表

係邊樹出發呀

佢幫我哋(#6, #7)執執個次序呀...
作者: wadee    時間: 2010-3-28 22:35
原帖由 山海赤子 於 2010-3-28 22:32 發表

係邊樹出發呀

唔係呀
我幫佢地編輯je
我仲未諗定邊度出發呀
作者: GreyGrey    時間: 2010-3-28 22:38
原帖由 onon 於 2010-3-28 22:22 發表

孖G...黃竹坑運動場出發到南灣大約5-6K! " />" />

THANK YOU, Onon... 來回10-12k... 我呢d 短途慢腳都可能o wor.
作者: GreyGrey    時間: 2010-3-28 22:40
<人工智能報名系統>

5) 灰灰 (黃竹坑出發)
6)
作者: onon    時間: 2010-3-28 22:42
原帖由 GreyGrey 於 2010-3-28 22:38 發表

THANK YOU, Onon... 來回10-12k... 我呢d 短途慢腳都可能o wor. " />" />  

咁要去跑下啦...真係幾好風景架!
作者: 山海赤子    時間: 2010-3-28 22:46
得cu sir 係跑馬地出發咋

mmmm...........
係邊出發好呢?
作者: GreyGrey    時間: 2010-3-28 22:48
原帖由 onon 於 2010-3-28 22:42 發表

咁要去跑下啦...真係幾好風景架!

報咗啦... 不過我 4.4 跑沙田, 希望第日有力跑啦.

(miss 叫我跑少d 呀)
作者: cu83    時間: 2010-3-28 22:50
原帖由 山海赤子 於 28-3-2010 22:46 發表
得cu sir 係跑馬地出發咋
mmmm...........
係邊出發好呢?" />" />

放心,如果無其他人由跑馬地出發對我仲方便,
可以走少 1.5K 大長甘!

作者: cu83    時間: 2010-3-28 22:51
原帖由 GreyGrey 於 28-3-2010 22:48 發表
報咗啦... 不過我 4.4 跑沙田, 希望第日有力跑啦.
(miss 叫我跑少d 呀)

車,Miss 夠叫我跑少d啦!
作者: GreyGrey    時間: 2010-3-28 22:58
原帖由 cu83 於 2010-3-28 22:51 發表

車, 你呢d快到無朋友嘅唔好係到講嘢啦~
作者: cu83    時間: 2010-3-28 23:07
原帖由 GreyGrey 於 28-3-2010 22:58 發表

...一場同門,唔使咁惡C啩!
作者: onon    時間: 2010-3-28 23:08
原帖由 cu83 於 2010-3-28 23:07 發表

" />" />...一場同門,唔使咁惡C啩!" />" />

作者: piyrag    時間: 2010-3-28 23:09
作者: cu83    時間: 2010-3-28 23:16
原帖由 onon 於 28-3-2010 23:08 發表

...俾你呢位超膠層激C!
作者: TerrySze    時間: 2010-3-29 00:19
<人工智能報名系統>

6) Terry  (西環jog過黃竹坑出發, 保證起到身...)
作者: TerrySze    時間: 2010-3-29 00:22
原帖由 cu83 於 2010-3-28 23:07 發表

" />" />...一場同門,唔使咁惡C啩" />" />

你"車"人先o....
作者: 馬飛    時間: 2010-3-29 00:42
原帖由 TerrySze 於 2010-3-29 00:19 發表

6) Ter ...

TERRY 跑37== 想一齊JOG都唔得啦...XD
作者: econecon    時間: 2010-3-29 00:44
原帖由 matthew~文 於 2010-3-29 00:42 發表

Terry真係好勁! 其實咁勁係咪會有贊助商贊助?

我果日或者得, 都想參加 唔知歡唔歡迎小弟?
作者: 兆聰    時間: 2010-3-29 02:02
<人工智能報名系統>

6) Terry  (西環jog過黃竹坑出發, 保證起到身...)
7) 亞聰  (黃竹坑出發,我住南區既當然要黎捧場)
作者: cu83    時間: 2010-3-29 06:53
<人工智能報名系統>

5) GreyGrey (黃竹坑出發)
8) Gary(跑馬地出發)
9)
作者: cu83    時間: 2010-3-29 07:13
原帖由 econecon 於 29-3-2010 00:44 發表

搞約跑梗係多D人好玩D啦!
驚你放假起唔到身唔黎多D囉!

作者: cu83    時間: 2010-3-29 07:17
原帖由 matthew~文 於 29-3-2010 00:42 發表

又唔係比賽,
Terry 唔會跑咁快架,
佢最多都係用 80% 力,
即係約 4'36"�K前進!
matthew,你都唔止咁既速度啦!
作者: cu83    時間: 2010-3-29 07:19
原帖由 TerrySze 於 29-3-2010 00:22 發表
你"車"人先o...." />" />

個個都幫住 C妹,
我唯有

作者: wadee    時間: 2010-3-29 07:20
原帖由 econecon 於 2010-3-29 00:44 發表

歡迎 歡迎
作者: wadee    時間: 2010-3-29 07:53
<人工智能報名系統>

9) wadee (鰂魚涌jog過跑馬地或黃竹坑出發待定,保證起到身...)
10)
作者: wadee    時間: 2010-3-29 08:28
原帖由 cu83 於 2010-3-28 22:51 發表

車,Miss邊有叫你跑少d
Miss係叫你跑多d斜路je

作者: cu83    時間: 2010-3-29 08:51
原帖由 wadee 於 29-3-2010 08:28 發表
車,Miss邊有叫你跑少d
Miss係叫你跑多d斜跑je

車,Miss邊有叫我跑多D斜路喎!
係同你講呀!
剩係叫我睇實你唔好俾你偷懶咋!

作者: wadee    時間: 2010-3-29 09:52
原帖由 cu83 於 2010-3-29 08:51 發表

車,Miss邊有叫我跑多D斜路喎!
佢係同你講呀!
佢剩係叫我睇實你唔好俾你偷懶咋!

車,Miss係叫我跑斜路時一定要叫埋你
作者: mc    時間: 2010-3-29 10:24
原帖由 wadee 於 2010-3-29 07:53 發表

9) wadee (鰂魚涌jog過跑馬地或黃竹坑出發待定,保證起到身...)

一個二個係屋企jog過去...
咁我係唔係要由小西灣jog過跑馬地或黃竹坑出發...
作者: mc    時間: 2010-3-29 10:25
<人工智能報名系統>

10) mc (跑馬地出發)
11)
作者: piyrag    時間: 2010-3-29 11:45
作者: econecon    時間: 2010-3-29 12:24
原帖由 cu83 於 2010-3-29 07:17 發表

又唔係比賽,
Terry 唔會跑咁快架,
佢最多都係用 80% 力,
即係約 4'36"�K前進!
matthew,你都唔止咁既速度啦!

咁都八成力.. 我跑到氣咳架呢個速度...
作者: piyrag    時間: 2010-3-29 12:26
作者: wadee    時間: 2010-3-29 12:49
<人工智能報名系統>

8) Gary(跑馬地出發,盡量跑,無力就jog10k自己回跑馬地)
9) wadee (鰂魚涌jog過跑馬地或黃竹坑出發待定,保證起到身...淺水灣坳走)
11)
作者: checkie    時間: 2010-3-29 13:12
4"36"/K
咁我負責睇尾,如果跑兩跑唔見我,唔洗等啦!我自己識路返屋企。
作者: cu83    時間: 2010-3-29 13:25
原帖由 checkie 於 29-3-2010 13:12 發表
4"36"/K
咁我負責睇尾,如果跑兩跑唔見我,唔洗等啦!我自己識路返屋企。

各位唔使咁擔心,
Terry 係我地約跑既前鋒,
負責開山劈石,
除左火箭人 Wadee 之外,
我地無人跟到佢架!

作者: cu83    時間: 2010-3-29 13:29
<人工智能報名系統>

1) cu83(9:10am 於跑馬地 藍塘道 與 大坑道交界等)
8) Gary(跑馬地出發,盡量跑,無力就jog10k自己回跑馬地)
9) wadee (鰂魚涌jog過跑馬地或黃竹坑出發待定,保證起到身...淺水灣坳走)
11)
作者: Left3    時間: 2010-3-29 13:51
count me in!

1) cu83(9:10am 於跑馬地 藍塘道 與 大坑道交界等)
11) left3 (9:15am @藍塘道 x 大坑道, ok ma?)
作者: Left3    時間: 2010-3-29 13:52
oh, sorry, follow CU sir la...
9:10am 於跑馬地 藍塘道 與 大坑道交界等
作者: cu83    時間: 2010-3-29 14:21
原帖由 Left3 於 29-3-2010 13:52 發表
oh, sorry, follow CU sir la...
9:10am 於跑馬地 藍塘道 與 大坑道交界等

Left3 兄,等你好耐啦!
你再唔報名我都諗住 call 你架啦!

作者: Mike_Li    時間: 2010-3-29 15:38
11) left3 (9:15am @藍塘道 x 大坑道, ok ma?)
12) Mike Li (黃竹坑出發, 大約幾點到?)
作者: piyrag    時間: 2010-3-29 15:42
作者: Left3    時間: 2010-3-29 18:32
標題: 回復 52# 的帖子
CUSir
唉,一言難盡,慘慘慘 ...
舊年老細對D生意有D危機感,到年底接左D project鬼o甘今,做到嘔肺,星期四做到12點幾,星期五做到零時 5點幾,上個星期跑得10,000 ...

今個禮拜應該定翻Ḏ拉..
作者: wadee    時間: 2010-3-29 19:51
<人工智能報名系統>

9) wadee (鰂魚涌jog過,9:10am於跑馬地藍塘道 與 大坑道交界等...淺水灣坳走)

作者: 山海赤子    時間: 2010-3-29 23:49
你地個個跑完都好快返到屋企
我山長水又遠黎到又怕你地跑到影都無
跑完 cc 下又路迢迢拱返屋企, 連早飯都無得食

但又想看海

作者: onon    時間: 2010-3-30 12:05
原帖由 山海赤子 於 2010-3-29 23:49 發表
你地個個跑完都好快返到屋企
我山長水又遠黎到又怕你地跑到影都無
跑完 cc 下又路迢迢拱返屋企, 連早飯都無得食" />" />

但又想看海
" />" />

引下你先...
作者: piyrag    時間: 2010-3-30 12:05
作者: onon    時間: 2010-3-30 12:09
上次探路...仲見到海中有人練習扒龍舟呀!
作者: piyrag    時間: 2010-3-30 12:10
作者: piyrag    時間: 2010-3-30 12:11
作者: onon    時間: 2010-3-30 12:16
原帖由 piyrag提督 於 2010-3-30 12:10 發表

可惜唔係夏天,我想見到外國青春少艾暢泳多d

睇住岸上先...
作者: piyrag    時間: 2010-3-30 12:17
作者: onon    時間: 2010-3-30 12:21
原帖由 piyrag提督 於 2010-3-30 12:17 發表
咁得啦,到時我會打下招呼。

或者同佢哋...用普通話...

作者: piyrag    時間: 2010-3-30 12:24
作者: Simon So    時間: 2010-3-30 12:25
呢段路經常咁風光明媚 ?
作者: onon    時間: 2010-3-30 12:27
原帖由 piyrag提督 於 2010-3-30 12:24 發表
其實咁多遊客,會唔會人阻或者會產生踫撞呢?

上次咁啱佢哋落車啫...之後多數去行沙灘既.
作者: piyrag    時間: 2010-3-30 12:29
作者: chuiws    時間: 2010-3-30 14:40
<人工智能報名系統>
9) wadee (鰂魚涌jog過,9:10am於跑馬地藍塘道 與 大坑道交界等...淺水灣坳走)
13)Colin (chuiws)(跑馬地出發)
作者: TerrySze    時間: 2010-3-30 14:57
原帖由 onon 於 2010-3-30 12:16 發表

睇住岸上先..." />" />

張E仲毒 !!!
作者: Kc@ruby    時間: 2010-3-30 16:27
wadee
由淺水灣坳返鰂魚涌或北角要幾耐?
又或者由黃竹坑運動場至鰂魚涌要幾耐?
作者: miumiulam    時間: 2010-3-30 21:22
onon ching : D 相好靚呀!
我好想跑呀! 4月4日 跑完飛達 4月5日 再跑. 睇怕 6分半1k 都唔知得唔得?
咁鬼慢..... .....
作者: mc    時間: 2010-3-30 22:20
原帖由 miumiulam 於 2010-3-30 21:22 發表
我好想跑呀! 4月4日 跑完飛達 4月5日 再跑. 睇怕 6分半1k 都唔知得唔得?

唔洗擔心
我地都係咁上下速度
(d快到無朋友既例外)

有咩都有我地依d慢腳典後
作者: miumiulam    時間: 2010-3-30 23:03
<人工智能報名系統>
13)Colin (chuiws)(跑馬地出發)
14) miumiulam  (黃竹坑出發)
15) 女朋友> miumiu 的朋友 (黃竹坑出發)
作者: onon    時間: 2010-3-30 23:30
原帖由 miumiulam 於 2010-3-30 21:22 發表

哈...6分半/K啱哂我!
作者: onon    時間: 2010-3-30 23:31
原帖由 mc 於 2010-3-30 22:20 發表

唔洗擔心
我地都係咁上下速度
(d快到無朋友既例外)

有咩都有我地依d慢腳典後

唔知邊個叫做快腳陳呢....?
作者: cu83    時間: 2010-3-30 23:34
今次約跑有咁多新朋友參加真係好呀!
大家可以放心,到時應該會分兩組出發,
各位可因應各自跑速跟隊!

作者: cu83    時間: 2010-3-30 23:37
原帖由 onon 於 30-3-2010 23:30 發表
哈...6分半/K啱哂我!

車,你6分半�K?
咁我唔客氣啦,
我負責6分�K組別啦!
作者: 山海赤子    時間: 2010-3-30 23:38
原帖由 onon 於 2010-3-30 12:09 發表
上次探路...仲見到海中有人練習扒龍舟呀! " />" />

仲要加埋呢句添.....
真係毒到無朋友

作者: onon    時間: 2010-3-30 23:40
原帖由 cu83 於 2010-3-30 23:37 發表

車,你6分半�K?
咁我唔客氣啦,我負責6分�K組別啦!

你大聲D讀個簽名比自己聽啦!
作者: onon    時間: 2010-3-30 23:42
原帖由 山海赤子 於 2010-3-30 23:38 發表

真係毒到無朋友
" />" />hj" />" />

其實仲見到...沙灘婚禮...林峯拍戲...
作者: mc    時間: 2010-3-30 23:54
原帖由 onon 於 2010-3-30 23:31 發表

唔知邊個叫做快腳陳呢....? " />" />

你見D港島老實人幫我改個咁既名就知我有幾快啦...
作者: 山海赤子    時間: 2010-3-31 00:04
[quote]原帖由 onon 於 2010-3-30 23:42 發表

登錄/註冊後可看大圖

其實仲見到...沙灘婚禮...林
作者: onon    時間: 2010-3-31 00:12
原帖由 山海赤子 於 2010-3-31 00:04 發表
[quote]原帖由 onon 於 2010-3-30 23:42 發表

登錄/註冊後可看大圖

其實仲見到...沙灘婚禮...林

赤子...做乜吞吞吐吐?
作者: wadee    時間: 2010-3-31 10:00
原帖由 Kc@ruby 於 2010-3-30 16:27 發表
wadee
由淺水灣坳返鰂魚涌或北角要幾耐?
又或者由黃竹坑運動場至鰂魚涌要幾耐?

淺水灣坳返鰂魚涌段估都要個零鐘頭啩
作者: piyrag    時間: 2010-3-31 11:15
作者: Simon So    時間: 2010-3-31 11:56
原帖由 山海赤子 於 2010-3-30 23:38 發表
真係毒到無朋友

赤柱開操喇 ?
作者: mc    時間: 2010-3-31 12:35
原帖由 wadee 於 2010-3-31 10:00 發表

淺水灣坳返鰂魚涌段估都要個零鐘頭啩

wa....
我都係坐車算
作者: piyrag    時間: 2010-3-31 12:36
作者: wadee    時間: 2010-3-31 12:36
原帖由 mc 於 2010-3-31 12:35 發表

wa....
我都係坐車算

坐車仲耐
作者: 肥哥哥KC    時間: 2010-3-31 14:11
原帖由 cu83 於 2010-3-30 23:37 發表

車,你6分半�K?
咁我唔客氣啦,我負責6分�K組別啦!

慢的快不了, 快的慢不了
作者: econecon    時間: 2010-3-31 15:10
原帖由 肥哥哥KC 於 2010-3-31 14:11 發表

慢的快不了, 快的慢不了

如果跑1xk, 我都可以呢個速度喎
作者: cu83    時間: 2010-3-31 15:32
<人工智能報名系統>

13) Colin (chuiws)(跑馬地出發)
16)
作者: cu83    時間: 2010-3-31 15:32
原帖由 econecon 於 31-3-2010 15:10 發表
如果跑1xxk, 我都可以呢個速度喎

咁你仲唔報名?
作者: Kc@ruby    時間: 2010-3-31 15:45
我跟 wadee 由淺水灣坳走,經引水道去大潭上水塘、柏架山道返北角。希望可以十二點半返到屋企。沖完涼再去掃墓。

作者: Kc@ruby    時間: 2010-3-31 15:49
<人工智能報名系統>

13) Colin (chuiws)(跑馬地出發)
16) kc @ ruby (黃竹坑出發) 如果隻脚冇事的話,------唔見我唔駛等。

作者: 山海赤子    時間: 2010-3-31 20:14
原帖由 onon 於 2010-3-31 00:12 發表

赤子...做乜吞吞吐吐?  " />" />

你地d 留言入面一有香港字就會攪成貢

ONON大師, 我想講你對我真係好喇!!!!!!

作者: econecon    時間: 2010-4-1 00:47
原帖由 cu83 於 2010-3-31 15:32 發表

咁你仲唔報名?" />" /> +

係十幾呀. 打錯左咋
作者: cu83    時間: 2010-4-1 06:46
原帖由 econecon 於 1-4-2010 00:47 發表
係十幾呀. 打錯左咋

玩下者,唔好介意!
如果得閒,報名一齊跑下啦!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2