香港長跑網 - 長跑長友

標題: Garmin 出左隻 Forerunner 110 GPS手錶. [打印本頁]

作者: alancll123    時間: 2010-4-7 00:18
標題: Garmin 出左隻 Forerunner 110 GPS手錶.
Garmin 出左隻 Forerunner 110 GPS手錶 , 各位師兄知唔知邊度有得賣?
網上 List Price USD 199.9- 249.9 (有心跳帶)

有興趣研究下:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=142&pID=63511#versionTab
作者: hoihoi    時間: 2010-4-7 00:35
香港暫時未有,409都喺賣緊舊款
作者: chanlouis911    時間: 2010-4-8 13:51
Looks Good wor...
作者: chanlouis911    時間: 2010-4-8 13:51
is the function same as 405????
作者: eddiebuzz    時間: 2010-4-8 16:20
原帖由 chanlouis911 於 2010-4-8 13:51 發表
is the function same as 405????

seems like a simplified 405, without the bezel and the option to add foot pod, cadence sensor, also can't customize the display, nor alert for pace, distance, etc., in a smaller size and more typical sport watch look.
作者: woo    時間: 2010-4-8 21:09
巧貴!!!!!!!
我是用100蚊casio跑步
作者: econecon    時間: 2010-4-11 02:58
原帖由 woo 於 2010-4-8 21:09 發表
巧貴!!!!!!!
我是用100蚊casio跑步

我都係用casio跑
作者: Qoo    時間: 2010-4-11 08:47
個款好靚,不過好貴
作者: 炒炒    時間: 2010-4-12 11:17
原帖由 Qoo 於 2010-4-11 08:47 發表 個款好靚,不過好貴

錶, GPS, 量心跳

差不多吧
作者: kito807    時間: 2010-4-12 17:47
原帖由 炒炒 於 2010-4-12 11:17 發表

錶, GPS, 量心跳

差不多吧

真係幾抵, 個款又靚仔

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
作者: alancll123    時間: 2010-4-12 21:05
今日去問過代理, 話美國總行未出價, 就算有都唔好以為大約USD 199 -245 左右.
作者: 炒炒    時間: 2010-4-13 01:17
原帖由 alancll123 於 2010-4-12 21:05 發表 今日去問過代理, 話美國總行未出價, 就算有都唔好以為大約USD 199 -245 左右.

佢官網唔係有價錢喇咩?
作者: alancll123    時間: 2010-4-13 17:11
原帖由 炒炒 於 2010-4-13 01:17 發表

佢官網唔係有價錢喇咩?

官網價錢 不等於 香港代理價錢 (佢話)
作者: KingSimon    時間: 2010-4-13 17:58
1600蚊都抵-0-?!!!~~各位富有的大大買完之後可唔可以比舊果隻我T^T
作者: peter2008    時間: 2010-4-13 22:55
原帖由 KingSimon 於 13-4-2010 17:58 發表
1600蚊都抵-0-?!!!~~各位富有的大大買完之後可唔可以比舊果隻我T^T
人家也是真金白銀買回來,不如請對方以平D的價錢轉讓給你,用自己的金錢購買會多些運用它。
作者: Chocolate    時間: 2010-4-14 19:09
終於有番隻似女仔d ~
作者: kylouis2002    時間: 2010-4-14 20:51
我上網呵打左一只冇心跳計的,標價199.不過收左50蚊美金UPS運費,話下個禮拜會收到貨.希望冇俾人扼.
作者: kf    時間: 2010-4-16 01:15
又真係幾靚仔喎
作者: TinyWong    時間: 2010-4-19 22:47
原帖由 kylouis2002 於 14-4-2010 08:51 PM 發表
我上網呵打左一只冇心跳計的,標價199.不過收左50蚊美金UPS運費,話下個禮拜會收到貨.希望冇俾人扼.

ching你隻錶返來未丫,返來通知聲丫,我都想買來送比朋友丫
作者: 炒炒    時間: 2010-4-20 12:37
我都托朋友係波士頓買了
不過要等佢下兩個月返黎先有得玩
作者: kylouis2002    時間: 2010-4-20 20:34
琴日先收到email話冇貨,23号先至寄出黎,睇怕下禮拜至到.
作者: 炒炒    時間: 2010-4-21 14:46
原帖由 kylouis2002 於 2010-4-20 20:34 發表 琴日先收到email話冇貨,23号先至寄出黎,睇怕下禮拜至到.
隻錶好好賣, 我個 Friend 係 Expo 幫我買個時, 話排佢前面那人一口氣掃左十隻

作者: 柔詠    時間: 2010-4-21 17:06
請問香港係咪無得賣?
作者: 炒炒    時間: 2010-4-21 20:22
原帖由 柔詠 於 2010-4-21 17:06 發表 請問香港係咪無得賣?

基本上可以話係未正式出

剛剛係Boston Marathon Expo 先有實物睇同買

正式出街係 2010 May 既事
作者: 柔詠    時間: 2010-4-22 09:44
唔知到時幾$..............
作者: kylouis2002    時間: 2010-5-3 20:46
卒之今日收貨 ,不過lee兩晚都冇時間跑,過幾日至可以試玩.
作者: 哈利330    時間: 2010-5-3 21:05
邊度有得賣呀師兄? 幾錢呀?
作者: kylouis2002    時間: 2010-5-3 22:09
我估香港未有得賣,我都糸上網訂,usd 199 加運費。
作者: alancll123    時間: 2010-5-11 17:07
原帖由 kylouis2002 於 2010-5-3 22:09 發表

好用嗎? 係唔係簡單清楚?
作者: disca    時間: 2010-5-11 19:28
標題: pretty cool
It looks cool~ I would rather bring my windows mobile tho.
作者: kylouis2002    時間: 2010-5-11 21:13
原帖由 alancll123 於 2010-5-11 17:07 發表

好用嗎? 係唔係簡單清楚?

同一般電子錶用法無分別,可以上網睇睇.

http://www8.garmin.com/learningcenter/training/forerunner110/index.html
作者: 柔詠    時間: 2010-5-12 02:21
原帖由 kylouis2002 於 2010-5-3 22:09 發表

有無訂錶的網址?
thx.
作者: clerkb    時間: 2010-5-12 17:33
HKRunners [Garmin Forerunner 110] Group Buy offer

This is hkrunners.com event

"We have been offered a special group price of HK$1800 for the Garmin ForeRunner 110. This offer is from SportsWorld and is available to all HKRunners.com registered users. "

http://www.hkrunners.com/node/3221
作者: kylouis2002    時間: 2010-5-12 20:05
原帖由 柔詠 於 2010-5-12 02:21 發表

有無訂錶的網址?
thx.

Garmin都有唔少網上代理,我就揀咗間聽過下嘅.

http://www.roadrunnersports.com/

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2