香港長跑網 - 長跑長友

標題: 約大埔跑步 [打印本頁]

作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 10:13
標題: 約大埔跑步
各位chingctse,

小弟將會新搬入大埔, 想馮星期一在大埔運動場或跑街.  想問有無chingctse有興趣一齊?
作者: kito807    時間: 2010-4-9 10:22
  第一個支持

星期一晚 7:30 -8:30pm 起跑最好, 希望多d 人大家夾下時間
作者: a6354383    時間: 2010-4-9 11:19
Ching,

7:00pm - 8:00pm 可能適合我!
作者: shogikin    時間: 2010-4-9 11:25
Stephen,

星期一就來不到了
只好星期三才跟你跑

Kin in Running
作者: kito807    時間: 2010-4-9 11:41
我覺得 8點方便d, 大家放工返到屋企可以放低d 野再出黎
作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 13:26
原帖由 kito807 於 2010-4-9 11:41 發表
我覺得 8點方便d, 大家放工返到屋企可以放低d 野再出黎

有傑ching相約真好, 如真實行便會多點在大埔練跑.. 現在都會星期三在TKO跟校長練習, 星期五青衣,凈下可能得星期一.....
但19/4要到茜草跑因Mill姐相約和亮哥慶祝生日!
作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 13:30
原帖由 shogikin 於 2010-4-9 11:25 發表
Stephen,

星期一就來不到了
只好星期三才跟你跑

好! 我會盡量到! 只擔心走時真的很晚... 因青衣下班, 之後返大埔... 好矛盾(因跟大家跑得很開心)
作者: kito807    時間: 2010-4-9 13:56
原帖由 syhyau 於 2010-4-9 13:26 發表

有傑ching相約真好, 如真實行便會多點在大埔練跑.. 現在都會星期三在TKO跟校長練習, 星期五青衣,凈下可能得星期一.....
但19/4要到茜草跑因Mill姐相約和亮哥慶祝生日!

19/4 我也會去呀, 星期三我也要過 去北區跑, 所以都係星期一比較方便, 那倒不如先黎 26/4 吧
作者: kito807    時間: 2010-4-9 14:05
2010年4月26日

路線 A :   元洲仔公園
>> 科學園 >> 元洲仔公園

路線 B :   元洲仔公園 >> 吐露港中途 >> 元洲仔公園
距離 : 10 km / 5km

各參加者可隨意在中途節返減短距離

集合起跑時間: 8 : 00pm

1. kito

2.
3.

4.
5.

大埔雖然好多ching ctse 跑, 但認識的不多, 希望今次活動能認識多d大埔街坊參加
起步點沒有地方可放行李, 如需行理寄放請預早通知,
可能會安排先放在我家

謝謝

警告及聲明

1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,
或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )

8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

作者: mill    時間: 2010-4-9 14:08
時間許可的話....我都來同你地跑呀!
我荃灣放工入大埔都好方便.
跑大埔元洲仔--->吐露港--->來回, 都幾好跑喎!
作者: mill    時間: 2010-4-9 14:10
咁啱ge...我啱啱又係諗緊呢條路線~~
作者: kito807    時間: 2010-4-9 14:15
原帖由 mill 於 2010-4-9 14:10 發表
咁啱ge...我啱啱又係諗緊呢條路線~~" />" />

mill 姐得閒入黎吧, 沖涼地方是有的, 可以去體育館
行李我會想法子, 大不了放我家
作者: mill    時間: 2010-4-9 14:18
原帖由 kito807 於 2010-4-9 14:15 發表

mill 姐得閒入黎吧, 沖涼地方是有的, 可以去體育館
行李我會想法子, 大不了放我家

好呀! 得閒一定來支持, 今次你約26號, 但25號要同花子佢地行山喎!
至於行李方面我當然相信你了.  
作者: kito807    時間: 2010-4-9 14:25
2010年4月26日

路線 B :   元洲仔公園 >> 吐露港中途 >> 元洲仔公園

1. kito

2. Simon
3.

4.
5.

大埔雖然好多ching ctse 跑, 但認識的不多, 希望今次活動能認識多d大埔街坊參加
可能會安排先放在我家

謝謝

警告及聲明

1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,

4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )

8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 14:25
標題: 回復 9# 的帖子
2010年4月26日

路線 A :   元洲仔公園 >> 科學園 >> 元洲仔公園
距離 : 10 km

1. kito
2. Stephen (很開心有新的開始)
3.
4.
5.

可能會安排先放在我家

謝謝
作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 14:35
原帖由 mill 於 2010-4-9 14:08 發表
時間許可的話....我都來同你地跑呀!" />" />" />" />yg
我荃灣放工入大埔都好方便.
跑大埔元洲仔--->吐露港--->來回, 都幾好跑喎!" />" />" />" />

咁我有機會和你坐車喎!
作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 14:39
標題: 回復 14# 的帖子
2010年4月26日

路線 A :   元洲仔公園 >> 科學園 >> 元洲仔公園

1. kito
2. Simon
3. Stephen (很開心有新的開始)
4.
5.

可能會安排先放在我家

謝謝
作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 14:44
原帖由 kito807 於 2010-4-9 14:05 發表
2010年4月26日

...

請問元洲仔公園在哪裡? 有地圖嗎?
作者: mill    時間: 2010-4-9 14:47
原帖由 syhyau 於 2010-4-9 14:35 發表

咁我有機會和你坐車喎!

如果我入大埔跑的話, 我會起 5:50pm74X入去喎! 你趕到咩?
作者: kito807    時間: 2010-4-9 15:04
原帖由 syhyau 於 2010-4-9 14:44 發表

請問元洲仔公園在哪裡? 有地圖嗎?

可參考以下地圖, 其實就係吐露港起點公厠外集合
作者: kito807    時間: 2010-4-9 15:06
原帖由 mill 於 2010-4-9 14:47 發表

如果我入大埔跑的話, 我會起 5:50pm搭74X入去喎! 你趕到咩? " />" />

MILL 姐荃灣入大埔該係 73X
作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 15:07
原帖由 mill 於 2010-4-9 14:47 發表

如果我入大埔跑的話, 我會起 5:50pm搭74X入去喎! 你趕到咩? " />" />

我青衣收6:00pm
作者: mill    時間: 2010-4-9 15:16
原帖由 kito807 於 2010-4-9 15:06 發表

MILL 姐荃灣入大埔該係 73X

73X , 收到.   如果26號果日得閒ge話都會來支持, 不過要當日先知得唔得.
Stephen : 6:00先放工, 我唔等你囉 !
作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 15:57
原帖由 mill 於 2010-4-9 15:16 發表

係 73X , 收到." />" />" />" />" />   如果26號果日得閒ge話都會來支持, 不過要當日先知得唔得." />" />
Stephen : " />" /> 6:00先放工, 我唔等你囉 !

唔,唔洗等我!  我會追你!
作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 16:57
原帖由 kito807 於 2010-4-9 14:05 發表
2010年4月26日

...

剛收到你們一位ching (Leefs) message說要加甚麼條例? 你可以跟他溝通嗎? 我不懂怎麼處理?
作者: kito807    時間: 2010-4-9 17:04
2010年4月26日

1. kito

2. Simon
3. Stephen (很開心有新的開始)
4.
5.

可能會安排先放在我家

謝謝

警告及聲明

作者: stephenyau    時間: 2010-4-9 17:21
標題: 回復 26# 的帖子
2010年4月26日

1. kito
2. Simon
3. Stephen (很開心有新的開始) *** 要寄存行李
4.
5.

可能會安排先放在我家

謝謝

警告及聲明:

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

作者: piyrag    時間: 2010-4-9 18:22
作者: 阿聰    時間: 2010-4-9 23:25
嘩...我參加左渣打咁多年黎
終於都可以係大埔找到自同道合既人黎跑啦..?!
haha......

似乎你地既練跑地點 , 同我平時跑既 , 幾乎一模一樣
作者: kito807    時間: 2010-4-10 09:18
原帖由 阿聰 於 2010-4-9 23:25 發表
嘩...我參加左渣打咁多年黎
終於都可以係大埔找到自同道合既人黎跑啦..?!
haha......

似乎你地既練跑地點 , 同我平時跑既 , 幾乎一模一樣

阿聰, 咁你黎唔黎?
作者: kanokanok    時間: 2010-4-10 12:36
標題: 回復 27# 的帖子
2010年4月26日

1. kito
2. Simon
3. Stephen (很開心有新的開始) *** 要寄存行李
4. kanokanok (多多指教 )
5.
作者: 阿聰    時間: 2010-4-10 13:28
標題: 回復 30# 的帖子
haha, sorry
我跑開既唔係元洲仔公園 >> 科學園 >> 元洲仔公園 既路程
我只係跑元洲仔公園 >> 大埔海濱公園既路程 ,
咁就未必有10km , 可能連5km 都冇

不過 , 今次我都願意一試
作者: 阿聰    時間: 2010-4-10 13:30
2010年4月26日

1. kito
2. Simon
5. 阿聰   (除非有突發事情 , 否則我會出席)
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-4-10 22:43
來唔到都要支持~
作者: 馬拉    時間: 2010-4-10 22:53
如果跑早的,6點開跑我都可以參加,因我星期一在大埔返工,6點收工.舊年試過幾次從大埔元洲仔公園 跑到大圍,大埔跑到馬鞍山,烏溪沙碼頭,今年2月渣打前幾次從大埔跑到第一城,然後才撘車回將軍澳!
跑前在元洲仔公園 廁所換衫換褲,放落背包一路背著個背包跑!
現在暫時就只有星期三在將軍澳跑了!
作者: -R-    時間: 2010-4-11 00:21
原帖由 大圍新跑手 於 2010-4-10 22:43 發表
來唔到都要支持~

x2
作者: stephenyau    時間: 2010-4-12 11:31
標題: 回復 30# 的帖子
傑ching,

今晚有無興趣8:00pm跑一轉?
作者: kito807    時間: 2010-4-12 12:08
原帖由 syhyau 於 2010-4-12 11:31 發表
傑ching,

今晚有無興趣8:00pm跑一轉?

今晚唔得喇

stephen 4/26 係咪有野要放底?
如果係我同你要早半個鍾 7:30 先去大埔運動場借locker, 然後再跑去起點會合其他人
作者: stephenyau    時間: 2010-4-12 12:29
原帖由 kito807 於 2010-4-12 12:08 發表

今晚唔得喇

stephen 4/26 係咪有野要放底?
如果係我同你要早半個鍾 7:30 先去大埔運動場借locker, 然後再跑去起點會合其他人

咁跑完步是否回運動場沖身? 咁不如在運動場等?  我6:00PM 下班, 如不方便我可以自己放低然後和你集合.
作者: mill    時間: 2010-4-12 14:17
係喎...stephen搬左入大埔了.   琴晚好瞓嗎?
我地琴日畢架山好好玩呀!
作者: 阿聰    時間: 2010-4-12 17:35
我都係今晚自己係元洲仔公園跑一轉先....
作者: kito807    時間: 2010-4-12 17:43
原帖由 syhyau 於 2010-4-12 12:29 發表

咁跑完步是否回運動場沖身? 咁不如在運動場等?  我6:00PM 下班, 如不方便我可以自己放低然後和你集合.

因為大家我諗跑完都會返屋企唔再沖身, 如果你自己去放低d 野然後黎, 你識唔識路?
作者: stephenyau    時間: 2010-4-12 18:50
原帖由 kito807 於 2010-4-12 17:43 發表

因為大家我諗跑完都會返屋企唔再沖身, 如果你自己去放低d 野然後黎, 你識唔識路?

咁我先返家再來會合你!  19/4我問你拿電話好嗎?
作者: stephenyau    時間: 2010-4-12 18:55
原帖由 mill 於 2010-4-12 14:17 發表
係喎...stephen搬左入大埔了.   琴晚好瞓嗎?
我地琴日畢架山好好玩呀!

昨晚睡得一般般, 今朝返工更遲到潻! 在城門口要轉巴士要等好久和搭好耐車...
作者: 阿聰    時間: 2010-4-12 20:53
今晚在元洲仔公園跑左5個圈
但不知是今晚是否真的太熱 , 加上很翳焗
定還是真係自渣打後 , 自己真係沒有好似今晚咁認真練一次
結果不但原先目標完成不到
更覺得自己的心口在練跑的時候有少少痛.....

.....睇黎我真係要加倍努力了
作者: kanokanok    時間: 2010-4-12 23:14
標題: 回復 45# 的帖子
ching, 呢兩日真係又濕又翳焗, 唔好太勉強, 狀態可以慢慢操起, 身子要緊 ~~
作者: 阿聰    時間: 2010-4-12 23:41
標題: 回復 46# 的帖子
我都唔知
不過希望今晚真係又濕又翳焗先至會咁樣....
否則我就懷疑自己是否身體出左問題
作者: kito807    時間: 2010-4-12 23:52
原帖由 syhyau 於 2010-4-12 18:50 發表

咁我先返家再來會合你!  19/4我問你拿電話好嗎?

無問題, 19/4 傾下
作者: mill    時間: 2010-4-13 09:50
原帖由 syhyau 於 2010-4-12 18:55 發表

昨晚睡得一般般, 今朝返工更遲到潻! 在城門口要轉巴士要等好久和搭好耐車...

在城門口轉車我聽D同事講都係話好多人的, 慢慢你就習慣架喇~~
作者: stephenyau    時間: 2010-4-13 10:19
原帖由 mill 於 2010-4-13 09:50 發表

在城門口轉車我聽D同事講都係話好多人的, 慢慢你就習慣架喇~~

今天早了十五分出門, 從大埔到城門口大約要三十分鐘因73x要轉入廣福村, 城門後到青衣也要三十多分鐘 下車後只淨8分鐘跑返公司.....全程足足個幾鍾.   不過好彩無遲到 (公司要打指模機)!  感謝主!
作者: stephenyau    時間: 2010-4-13 10:22
原帖由 kito807 於 2010-4-12 23:52 發表

謝謝你日後相伴一起跑步!  有空跟你說一些我的故事!
作者: mill    時間: 2010-4-13 11:59
原帖由 syhyau 於 2010-4-13 10:19 發表

今天早了十五分出門, 從大埔到城門口大約要三十分鐘因73x要轉入廣福村, 城門後到青衣也要三十多分鐘 下車後只淨8分鐘跑返公司.....全程足足個幾鍾.   不過好彩無遲到 (公司要打指模機)!  感謝主!

跑返公司.....對你來講無難度啦~
我公司又係打指模機嫁.
作者: stephenyau    時間: 2010-4-13 14:18
原帖由 mill 於 2010-4-13 11:59 發表

跑返公司.....對你來講無難度啦~
我公司又係打指模機嫁.

其實而家係我人生一個另一個階段, 是喜? 是悲? 我已無從溪巧了! 我只等在我身上所發生的事情快快完全解決和過去.  把一切完完全全交託和順服祂的旨意! 好好的過人生!  真的需要你的支持和鼓勵啊! 大家加油! 努力一起過好人生!
作者: mill    時間: 2010-4-13 14:35
原帖由 syhyau 於 2010-4-13 14:18 發表

其實而家係我人生一個另一個階段, 是喜? 是悲? 我已無從溪巧了! 我只等在我身上所發生的事情快快完全解決和過去.  把一切完完全全交託和順服祂的旨意! 好好的過人生!  真的需要你的支持和鼓勵啊! : ...

其實每人的背後都總有一個"故事", 我也不比你好了很多. 只是我必須撐下去吧!  我相信你也做得到ge  .
讓我們好好享受每一天, 記住"明天會更好", 大家都會支持和鼓勵你啊~
作者: stephenyau    時間: 2010-4-13 15:20
原帖由 mill 於 2010-4-13 14:35 發表

其實每人的背後都總有一個"故事", 我也不比你好了很多. 只是我必須撐下去吧!  我相信你也做得到ge  .
讓我們好好享受每一天, 記住"明天會更好", 大家都會支持和鼓勵你啊~

我就是感覺到你與我同是天涯人啊!  大家要加油啊!   一切都會苦盡甘來的! 因我有主愛!!!
作者: hkyen    時間: 2010-4-13 15:32
原帖由 syhyau 於 2010-4-13 15:20 發表

我就是感覺到你與我同是天涯人啊!  大家要加油啊!   一切都會苦盡甘來的! 因我有主愛!!!

送首歌仔比師兄啦 Take it easy~~~

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ymAPmom-lc[/youtube]
作者: stephenyau    時間: 2010-4-13 15:34
原帖由 hkyen 於 2010-4-13 15:32 發表

送首歌仔比師兄啦 Take it easy~~~

http://www.youtube.com/watch?v=4ymAPmom-lc

謝謝你!  有幸見到你嗎? 願主祝福你!
作者: 阿聰    時間: 2010-4-13 19:19
標題: 回復 53# 的帖子
嘩...你地練跑步可以得到咁多精神上既 energy 既?!
haha.....
作者: stephenyau    時間: 2010-4-14 11:57
原帖由 syhyau 於 2010-4-13 15:20 發表

Mill 姐, 今晚妳會到TKO嗎? 好好享受妳的生活!!!
作者: stephenyau    時間: 2010-4-14 12:16
原帖由 kito807 於 2010-4-12 23:52 發表

請問由吐露港頭公厠到科學園來回多少km ? 另到水警基地來回多少km? 到划艇會來回多少km?
作者: mill    時間: 2010-4-15 10:27
原帖由 syhyau 於 2010-4-14 11:57 發表

Mill 姐, 今晚妳會到TKO嗎? 好好享受妳的生活!!!

琴晚就跑完將軍澳喇...stephen 傑仔, 話時話你地幾時去游水?去邊道游?
我識游嫁喇! 唔洗人照顧ge.
P.S 我怕有時我睇唔倒你地post. 去游水ge話講聲我聽好喎!
作者: 司機    時間: 2010-4-16 16:09
原帖由 syhyau 於 14-4-2010 12:16 發表

請問由吐露港頭公厠到科學園來回多少km ? 另到水警基地來回多少km? 到划艇會來回多少km?

公厠到科學園長廊尾位應該係5k,單條長廊好似2k
作者: 阿聰    時間: 2010-4-16 19:09
標題: 回復 62# 的帖子
單條長廊?! 你指既係吐露港公路既單車徑呀?!
作者: 司機    時間: 2010-4-16 23:17
原帖由 阿聰 於 16-4-2010 19:09 發表
單條長廊?! 你指既係吐露港公路既單車徑呀?!

更正,應該係橋位到科學園尾左右,如下圖

total 5k

作者: kito807    時間: 2010-4-17 11:57
司機ching 4月26日 大埔街坊約跑你有無時間黎呀?

2010年4月26日

1. kito
2. Simon
5. 阿聰   (除非有突發事情 , 否則我會出席)
作者: 司機    時間: 2010-4-17 13:03
標題: 回復 65# 的帖子
果日係我"迫day"
作者: 阿聰    時間: 2010-4-17 22:39
原帖由 司機 於 2010-4-16 23:17 發表

更正,應該係橋位到科學園尾左右,如下圖

total 5k

嘩...呢段路我真係從未跑過
睇黎我是否應付得來都成一個疑問
作者: 司機    時間: 2010-4-17 23:40
原帖由 阿聰 於 17-4-2010 22:39 發表

嘩...呢段路我真係從未跑過
睇黎我是否應付得來都成一個疑問

一定輕鬆過你渣打10k好多,放心
作者: 阿聰    時間: 2010-4-17 23:56
原帖由 司機 於 2010-4-17 23:40 發表

一定輕鬆過你渣打10k好多,放心

咁你呢段路
來回都有十公里啦?!
不過係以我目前體能已經大不如前啫....
作者: 馬拉    時間: 2010-4-18 10:23
原帖由 阿聰 於 2010-4-17 23:56 發表

咁你呢段路
來回都有十公里啦?!
不過係以我目前體能已經大不如前啫....

呢段路來回一定唔夠10k,,樂華會有個10k賽要跑到科學園過隧道後好遠才折返!
阿聰,我就想約你星期一跑住呢段路先,得唔得閒啊?
作者: 阿聰    時間: 2010-4-18 14:44
標題: 回復 72# 的帖子
你係咪講緊19/4(星期一) 下午??
係既話我就唔得閒啊 , 唔好意思

如果係星期4晚你得唔得?!

(乜樂華會個長跑都係跑吐露港咩? 我都唔記得 / 唔知添?! )
作者: 司機    時間: 2010-4-18 15:49
原帖由 馬拉友 於 18-4-2010 10:23 發表

呢段路來回一定唔夠10k,,樂華會有個10k賽要跑到科學園過隧道後好遠才折返
阿聰,我就想約你星期一跑住呢段路先,得唔得閒啊?

但起點係邊????
一定唔係橋頭吧==

上次tolo10k 都係點1>點2>點3>點2>點1>點2>點3>點4>點1 左右

作者: 馬拉    時間: 2010-4-18 22:17
2009歐化寶1/4馬拉松路線圖
於廣福村及宏福苑鄰之大埔海濱入口公園起步,沿往沙田方向的吐露港單車徑前跑,至香港科學園折返,依沿路跑回大埔海濱公園終點。全程長度為馬拉松距離的 1/4,即 10.549公里在路程 約1/3位置設有水站,即約 3.0公里及 7.0公里位置。
http://www.lwrc.hk/index.php

登錄/註冊後可看大圖

作者: 馬拉    時間: 2010-4-18 22:26
原帖由 阿聰 於 2010-4-18 14:44 發表
你係咪講緊19/4(星期一) 下午??
係既話我就唔得閒啊 , 唔好意思

如果係星期4晚你得唔得?!

(乜樂華會個長跑都係跑吐露港咩? 我都唔記得 / 唔知添?! )

星期一可我可入大埔同你跑,星期四晚入唔到大埔,你想跑就要來將軍澳!
作者: 阿聰    時間: 2010-4-18 22:28
原帖由 馬拉友 於 2010-4-18 22:26 發表

星期一可我可入大埔同你跑,星期四晚入唔到大埔,你想跑就要來將軍澳!

咦? 都係一個 good idea 喎?
如果時間許可 , 或者星期4我入將軍澳
作者: 司機    時間: 2010-4-18 22:41
標題: 回復 75# 的帖子
ching張圖示10.549k

我張圖既起點好似仲要後過你一大段,終點位就差不多...但都係得10k

證明...上網就咁拉線真係有好大誤差

作者: 馬拉    時間: 2010-4-18 23:12
標題: 回復 77# 的帖子
好啊!就咁約定先!
作者: 馬拉    時間: 2010-4-18 23:19
標題: 回復 78# 的帖子
我睇係你呢張圖比較准的,歐化寶呢個賽事我前兩年跑過,都係在元州仔起點,但當時要跑過隧道才折回,依家佢張圖終點都過唔到隧道,所以我覺很佢地唔准!
作者: 阿聰    時間: 2010-4-19 00:00
標題: 回復 79# 的帖子
到時打俾你再 confirm !!
作者: 阿聰    時間: 2010-4-19 00:02
原帖由 馬拉友 於 2010-4-18 22:17 發表
2009歐化寶1/4馬拉松路線圖
於廣福村及宏福苑鄰之大埔海濱入口公園起步,沿往沙田方向的吐露港單車徑前跑,至香港科學園折返,依沿路跑回大埔海濱公園終點。全程長度為馬拉松距離的 1/4,即 10.549公里在路程 約1/3 ...

今年樂華會有冇搞 1/4 馬拉松呢?!
作者: kito807    時間: 2010-4-19 15:26
原帖由 司機 於 2010-4-18 22:41 發表
ching張圖示10.549k

我張圖既起點好似仲要後過你一大段,終點位就差不多...但都係得10k

證明...上網就咁拉線真係有好大誤差

我地約跑唔係比賽, 差少少唔緊要啦, 0個段路大約 9-10k

如果要準的話, 下次我地約返係大埔運動場跑圈, 距離實準又有 locker 用
4.26 如果可以多d ching 出黎, 就可以商量下我地大埔街坊第日點約跑好
作者: 阿聰    時間: 2010-4-19 21:46
係大埔運動場跑圈都係一個好既提議
橫掂自己都冇計過真正跑幾多K 先至係足夠
加上我本人都從未係大埔運動場跑過
可以作為練習測試都幾好

原帖由 kito807 於 2010-4-19 15:26 發表

我地約跑唔係比賽, 差少少唔緊要啦, 0個段路大約 9-10k

如果要準的話, 下次我地約返係大埔運動場跑圈, 距離實準又有 locker 用
4.26 如果可以多d ching 出黎, 就可以商量下我地大埔街坊第日點 ...

作者: 馬拉    時間: 2010-4-19 22:21
原帖由 阿聰 於 2010-4-19 00:02 發表

今年樂華會有冇搞 1/4 馬拉松呢?!

一定有,好像到10月份才搞,個段時間好熱!

下午一個人從大埔元州仔公園起步, 背起背包, 由大埔吐露港海濱長廊單車徑跑到沙田第一城,約十公里,
因背著3kg的包跑得慢,用時約1小時,跑到第一城小歷源路體育館沖個熱水涼,之後才撘車回將軍澳!

作者: 阿聰    時間: 2010-4-19 22:32
標題: 回復 85# 的帖子
大埔吐露港海濱長廊單車徑跑到沙田第一城

嘩....我仲以為你係由大埔跑入馬鞍山就算數添?!
呢樣野我真係唔及你了...haha
作者: stephenyau    時間: 2010-4-20 13:18
原帖由 kito807 於 2010-4-19 15:26 發表

4.26 如果可以多d ching 出黎, 就可以商量下我地大埔街坊第日點 ...

今晚我會跑吐露港, 有無興趣 ? 8:00pm 大埔運動場等...
作者: shogikin    時間: 2010-4-20 13:27
原帖由 syhyau 於 2010-4-20 13:18 發表

今晚我會跑吐露港, 有無興趣 ? 8:00pm 大埔運動場等...

大埔運動場聽說
不可以借了locker之後出外的

作者: 阿聰    時間: 2010-4-20 13:42
原帖由 syhyau 於 2010-4-20 13:18 發表

原本我都幾有興趣
但自己都係體力不足
唯有自己係海濱公園練下先 lu..
作者: kito807    時間: 2010-4-20 14:17
原帖由 阿聰 於 2010-4-20 13:42 發表

原本我都幾有興趣
但自己都係體力不足
唯有自己係海濱公園練下先 lu..

海濱公園靚女多呀
作者: stephenyau    時間: 2010-4-20 14:33
原帖由 shogikin 於 2010-4-20 13:27 發表

大埔運動場聽說

咁我放低野返屋然後去跑, 完之後去近大埔火車站那室內運動場沖身.  有無chingctse有興趣?

地點無所謂!
作者: 阿聰    時間: 2010-4-20 14:34
原帖由 kito807 於 2010-4-20 14:17 發表

海濱公園靚女多呀

下? 我唔覺喎
我跑個陣多數都係師奶同埋後生仔既多
作者: 麥麥    時間: 2010-4-20 15:45
原帖由 shogikin 於 2010-4-20 13:27 發表

大埔運動場聽說

絕對冇咁既事喎!大埔場係我主場泥,從冇發生過唔俾出街喎..咪嚇親我既屎d粉喎..
作者: shogikin    時間: 2010-4-20 15:58
oh咁你既屎d粉可以考慮照去你主場如果唔俾出街就跑場啦kininrunning

作者: kito807    時間: 2010-4-20 16:10
原帖由 syhyau 於 2010-4-20 14:33 發表

咁我放低野返屋然後去跑, 完之後去近大埔火車站那室內運動場沖身.  有無chingctse有興趣?

地點無所謂!

26.4 跑完我打算直接跑返屋企, 唔沖身喇
作者: kito807    時間: 2010-4-20 16:10
原帖由 麥麥 於 2010-4-20 15:45 發表

絕對冇咁既事喎!大埔場係我主場泥,從冇發生過唔俾出街喎..咪嚇親我既屎d粉喎..

咁麥麥你黎啦
作者: 麥麥    時間: 2010-4-20 16:46
原帖由 kito807 於 2010-4-20 16:10 發表

咁麥麥你黎啦

我只會星期四先至會去大埔場嫁炸
作者: stephenyau    時間: 2010-4-20 18:04
原帖由 麥麥 於 2010-4-20 16:46 發表

我只會星期四先至會去大埔場嫁炸  

星期四我要返家聚!!!!
作者: 麥麥    時間: 2010-4-20 18:38
原帖由 syhyau 於 2010-4-20 18:04 發表

星期四我要返家聚!!!!

你要返家政?
作者: 阿聰    時間: 2010-4-20 19:18
原帖由 麥麥 於 2010-4-20 15:45 發表

"我既屎d粉????"

原來Stephen 兄係"大眾的情人"?!?!

作者: 阿聰    時間: 2010-4-20 22:30
今晚再次係元洲仔公園跑了六個圈 ,
雖則天氣仍然潮濕 , 幸好有風才不致於悶熱 ,
而跑步的步速, 以及回氣也較上次跑步為理想 .
不過 , 始終還解決不了跑步時腹部作痛 ,
以及心口作痛的問題.....
作者: kito807    時間: 2010-4-20 23:02
原帖由 阿聰 於 2010-4-20 22:30 發表
今晚再次係元洲仔公園跑了六個圈 ,
雖則天氣仍然潮濕 , 幸好有風才不致於悶熱 ,
而跑步的步速, 以及回氣也較上次跑步為理想 .
不過 , 始終還解決不了跑步時腹部作痛 ,
以及心口作痛的問題.....

腹部作痛就無乜野GA, 心口痛就小D喇, 醫生有無講過你唔做得激烈運動?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2