香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

下星期去日本東京旅行住池袋,請問有咩跑步路線介紹?

升級   36.32%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

各師兄/師組

下星期去東京旅行住池袋,請問有咩跑步路線介紹 ?  (如要乘車最好有LOCKER放野)

謝指教!!

+1 0
    上一篇︰2019年4月14日簽到記錄貼下一篇︰2019年4月15日簽到記錄貼

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

我未去過日本,更不知路線,不過如果我去日本自由跑,我就去跑跑公園和空地。求證下:

日劇中公園是有鞦韆的。
    卡通片主角家旁邊有空地用來打棒球,有沙池,仲有堆起三條大鐵通比胖虎坐。

Kin in Running

是有的  詳情 回覆 發表於 2019-4-16 00:04

升級   13.8%

該用戶從未簽到

可以考慮跑皇居。如要 locker 可以考慮用車站的,不過我覺得 runner station 都不錯,加少少錢沖埋涼。但如果去 runner station 最好係閒日,周末周日針插都唔入。

http://www.raffine-rs.com/about/kanda/index.html

又或者可以試下駒澤公園,川內優輝都有去跑下。

https://www.tef.or.jp/kopgp/access.jsp

Like: 5.0
    THX 你知唔知恩賜公囡好跑嗎?  詳情 回覆 發表於 2019-4-16 00:05
    Like: 5

升級   36.32%

奮鬥

shogikin 發表於 2019-4-14 11:52
    我未去過日本,更不知路線,不過如果我去日本自由跑,我就去跑跑公園和空地。求證下:

日劇中公園是有鞦韆 ...

是有的

升級   36.32%

奮鬥

ah_teng 發表於 2019-4-14 14:59
    可以考慮跑皇居。如要 locker 可以考慮用車站的,不過我覺得 runner station 都不錯,加少少錢沖埋涼。但如 ...

THX
    你知唔知恩賜公囡好跑嗎?

升級   30.6%

該用戶從未簽到

我之前住池袋西口嗰邊啲酒店 ,會跑山手通,山手通可以去到新宿( 大概13K來回)、涉谷(21K來回)。山手通條行人路好闊唔使怕阻到人,側邊仲有條單車徑同馬路隔一隔,所以啲廢氣可以接受。
    另外可以考慮跑離池袋大概20分鐘火車嘅荒川, 我好鍾意啲風景, 距離可長可短,板橋城市馬拉松都喺嗰度舉行,火車站會有locker, 我係喺赤羽出發。
    山手通沿途有好多售賣機同埋便利店,補給好方便。荒川冇售賣機亦都好少飲水機,要自己帶水。

Like: 5.0
    Like: 5

升級   36.32%

奮鬥