香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 呀招
打印 上一主題 下一主題

1/8/10 青衣影昂船洲大橋夜景團

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bello 於 2010-7-22 22:21 發表

甘啦... 你地d 小白,小白兔,無敵兔,小黑鹿... 統統我幫你地保管住
你地好好的比試跑上山啦
搵到位set好腳架等我
記住等我呀...hgjD121" />" />hj
不見不散!

幫我地保管住 ? 我要睇住你先上山,我店後.
Francis...大家都係CANON 人,用一樣機......不如share D鏡,免得拖一大袋上.辛苦死人...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-7-23 10:42 發表

一支鏡其實都OK....大把NIKON人啦........去到問人借

咁就係。
琴晚呢埋係間房熄晒燈,練習下黑媽媽用部機,同埋摸熟部機點樣set B掣,原來個雞野遙控都可以用到B 掣,有個問題,唔知會唔會我按遙控,控制埋你地部機呢?

升級   21.4%

該用戶從未簽到

1/8/10 青衣影昂船洲大橋夜景團地        點︰青衣某山頭 (三枝香)
日  期:2010年8月1日 (日)
集合時間: 1615準時在荃灣西鐵路站C3出口集合乘巴士
                長青邨上山..約步行45分鐘才到達拍攝位置
集合地點:荃灣西鐵路站C3出口 (巴士總站), 1615
               長青邨巴士總站, 1655

名額限制:10人
活  動:夜影昂船洲大橋
器  材:電筒, 相機及腳架必要,最好有快門線..

必須預備足夠飲用水, 最好穿著運動服裝

相片參考:
http://www.fotop.net/st5c08/Te

1. 呀招 (荃灣西鐵路站等)
2. 招's 朋友 (荃灣西鐵路站等)
3. 招's 朋友II (荃灣西鐵路站等)
4. imchristy(長青邨巴士總站, 1725) 好耐無番舊居,順便回憶o下先^^ (我舉手 )
5. -R- (暫定荃灣西鐵路站等)
6. bello (長青邨巴士總站, 1725,新界東居民要搭順風車請舉手)<=== 唔該哂
7. 露露 (荃灣西鐵路站等)
8. 亮 (荃灣西鐵路站等)
9. 法蘭 (荃灣西鐵路站等)
10. Hamburger & wife (如R有位,荃灣西鐵路站等,如無位請幫忙安排,謝謝)
11. Alan (he saw the post interest also, is it ok to join it?)
12 Terry (荃灣西鐵路站等)
13. Marie (露露's friend) (荃灣西鐵路站等)
14. Sealion (荃灣西鐵路站等)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-23 11:47 發表

咁就係。
琴晚呢埋係間房熄晒燈,練習下黑媽媽用部機,同埋摸熟部機點樣set B掣,原來個雞野遙控都可以用到B 掣,有個問題,唔知會唔會我按遙控,控制埋你地部機呢?

亮哥....你令我諗起D士兵要蒙上眼拆晒槍..再裝好支槍...
個日我會帶線控..........唔帶遙控
我D要帶小電桶....有頭燈會仲方便D...無聊時可以玩下light painting

升級   4.75%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-7-23 10:56 發表

幫我地保管住 ? 我要睇住你先上山,我店後.
Francis...大家都係CANON 人,用一樣機......不如share D鏡,免得拖一大袋上.辛苦死人...

好呀,我原先都諗住淨係帶支大白同埋 17-40
睇下你想帶咩鏡換黎玩下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-7-23 14:54 發表

亮哥....你令我諗起D士兵要蒙上眼拆晒槍..再裝好支槍...
個日我會帶線控..........唔帶遙控
我D要帶小電桶....有頭燈會仲方便D...無聊時可以玩下light painting

哈哈哈!!! 笑死了! d橋段好熟喎!
係播,帶小電筒,yeah!  要試玩light painting!  謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bello 於 2010-7-23 16:10 發表

好呀,我原先都諗住淨係帶支大白同埋 17-40
睇下你想帶咩鏡換黎玩下

大白ZOOM落去....正 !...
你帶2支鏡....甘我帶24-105.....玩唔玩魚 ? 我可以帶!...

升級   4.75%

該用戶從未簽到

回復 48# 的帖子

24-105都好,我都怕40mm太闊
魚又岩,希望天氣好d,d雲靚d啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bello 於 2010-7-24 01:13 發表
24-105都好,我都怕40mm太闊
魚又岩,希望天氣好d,d雲靚d啦

OK.... 我帶24-105 + 魚 ...
而幾日打風的關係....個天好清...好正 !

升級   70.4%

該用戶從未簽到

唔好意思, 因為e排有d野忙..
唔該, 大家可唔可以pm你地既聯絡電話俾我?..謝

升級   70.4%

該用戶從未簽到

睇天文台話星期日好好天

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-7-27 22:30 發表
睇天文台話星期日好好天

升級   0%

該用戶從未簽到

我會16:55係長青邨巴士總站等大家

升級   70.4%

該用戶從未簽到

大家記住聽日要準時呀

升級   82%

該用戶從未簽到

仲有記得帶齊野呀! .......呢呢呢..... 特別係memory card ar

升級   82%

該用戶從未簽到

諗o下聽晚影完相去邊度食飯吖

升級   10%

該用戶從未簽到

長青邨巴士總站16:55見。

升級   70.9%

該用戶從未簽到

1/8/10 青衣影昂船洲大橋夜景團地        點︰青衣某山頭 (三枝香)
日  期:2010年8月1日 (日)
集合時間: 1615準時在荃灣西鐵路站C3出口集合乘巴士
                長青邨上山..約步行45分鐘才到達拍攝位置
集合地點:荃灣西鐵路站C3出口 (巴士總站), 1615
               長青邨巴士總站, 1655

名額限制:10人
活  動:夜影昂船洲大橋
器  材:電筒, 相機及腳架必要,最好有快門線..

必須預備足夠飲用水, 最好穿著運動服裝

相片參考:
http://www.fotop.net/st5c08/Te

1. 呀招 (荃灣西鐵路站等)
2. 招's 朋友 (荃灣西鐵路站等)
3. 招's 朋友II (荃灣西鐵路站等)
4. imchristy(長青邨巴士總站, 1725) 好耐無番舊居,順便回憶o下先^^ (我舉手 )
5. -R- (暫定荃灣西鐵路站等)
6. bello (長青邨巴士總站, 1725,新界東居民要搭順風車請舉手)<=== 唔該哂
7. 露露 (荃灣西鐵路站等)
8. 亮 (荃灣西鐵路站等)
9. 法蘭 (荃灣西鐵路站等)
10. Hamburger & wife (如R有位,荃灣西鐵路站等,如無位請幫忙安排,謝謝)
11.
12 Terry (荃灣西鐵路站等)
13. Marie (露露's friend) (荃灣西鐵路站等)
14. Sealion (荃灣西鐵路站等)

升級   82%

該用戶從未簽到

累到腳仔都軟埋喇.....
今日真係多第一次
第一次真正拿部單反影景...
第一次同咁多令仔令女"行"夜山... 仲要係付重
而家快d去沖涼先...