香港長跑網  - 長跑長友

樓主: blurmax
打印 上一主題 下一主題

8.31【第24屆泰基盃10公里賽】 - 留意 1# 關於交通之安排

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   30.33%

該用戶從未簽到

沙田/馬鞍山區搭299, 可在麥邊站落車再轉94去北潭涌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 6/8/2008 11:16 發表

沙田/馬鞍山區搭299, 可在麥邊站落車再轉94去北潭涌

大網仔迴旋處有個站落車,過對面馬路再轉94去北潭涌

升級   30.33%

該用戶從未簽到

果個就係麥邊站

升級   0%

該用戶從未簽到

截止日期:二零零八年八月十六日
手快有手慢冇呀

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

今晚寄信.希望報到名

Kin in Running

升級   76.84%

該用戶從未簽到

慘啦...我8月2號寄信報名...今日都仲未收到通知書or 號碼布喎...

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

慘啦...我8月2號寄信報名...今日都仲未收到通知書or 號碼布喎...

Better contact the organizer lah!

http://www.thaiquain.com

升級   78.75%

該用戶從未簽到

各位已報泰基杯既師兄/師姐:

一些少少的資料,等大家方便定target
    1. 上年最快既時間都要37分以上,而佢地平時其他平路比賽既一般時間只要33、34分
    2. 開首就要上斜,跑回頭要落斜
    3. 早上9:00開跑,好大機會好熱好曬

所以建議各位定target時間最好係平時10k時間 + 5至10分鐘
    米拿師兄亦建議各位著保護性強既鞋作賽以減少上落斜時既壓力
    祝各位目標達成!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-8-19 01:08 發表
    各位已報泰基杯既師兄/師姐:

一些少少的資料,等大家方便定target
    1. 上年最快既時間都要37分以上,而佢地平時其他平路比賽既一般時間只要33、34分
    2. 開首就要上斜,跑回頭要落斜
    3. 早上9:00開跑,好大機會 ...

多謝 stanley兄同米拿兄既提點,原來要上斜落斜咁大劑

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 110# 的帖子

起步頭500m係平路,跟住就1km大斜路,上到去六角亭之後一路都係上暗斜,中間應該會經過一條霸﹙15km就兩條,10km我就唔肯定﹚,約800m,回程地形就相反,所以一般呢場都係回程快過去程…不過最後o既斜路真係要好小心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-8-19 12:19 發表
    起步頭500m係平路,跟住就1km大斜路,上到去六角亭之後一路都係上暗斜,中間應該會經過一條霸﹙15km就兩條,10km我就唔肯定﹚,約800m,回程地形就相反,所以一般呢場都係回程快過去程…不過最後o既斜路真係要好小心

明白使,唔該使米拿兄。

升級   80.67%

該用戶從未簽到

各位C HING,

我報了泰基盃,
    我又報了佢地的交通,
    我知道上車地點是九龍塘森麻實道,
    請問上車地點是森麻實道頭, 中 OR 尾 呢,
    你地知唔知呀.
    我驚緊我到時搵唔到.

ADAMTAM

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 adamtam 於 2008-8-25 13:58 發表
    各位C HING,

我報了泰基盃,
    我又報了佢地的交通,
    我知道上車地點是九龍塘森麻實道,
    請問上車地點是森麻實道頭, 中 OR 尾 呢,
    你地知唔知呀.
    我驚緊我到時搵唔到.

ADAMTAM

理想酒店門口

升級   80.67%

該用戶從未簽到

唔該C HING

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

西貢周日長跑特別交通安排
    警方將於星期日(八月三十一日)在西貢實施特別交通安排,以配合一項長跑活動的進行。

該項長跑活動將於上午八時至中午十二時在西貢東郊野公園的北潭涌舉行。

長跑活動的起點及終點均在北潭涌閘口,參賽者步後將途經大網仔路、西貢萬宜路及萬宜水壩南端,然後原路折返終點。

警方將實施下列臨時交通措施:

(一) 舉行賽事的一段西貢萬宜路將會封閉,已獲授權車輛及緊急車輛除外;

(二) 介乎北潭涌閘口及北潭路之間的一段大網仔路將於上午約八時五十分至九時十分封閉,以配合長跑活動開始。

鑑於該處只有少量泊車位,警方呼籲參加者使用公共交通工具前往現場,並對違例停泊的車輛採取嚴厲的執法行動。

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

See U guys later in the race today!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

大惨事!!!!!!!!!!!!!!

一訓醒原來己經7點, 去唔切比賽................

升級   80.67%

該用戶從未簽到

我今次跑66分鐘, 都唔錯, YEAH!!!!!!!!!