香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

各位領跑員來揮揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

聽晚12月30日石峽尾練跑暫停,2011年1月1日星期六將軍澳練跑亦暫停,請各領跑義工留意。
另外,大除夕12月31日由下午三時開始,在沙田體育學院有個愛心籌款接力跑----毅力十二愛心跑2010,會直至午夜倒數開香檳慶祝,歡迎參加。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 allanccl 於 2010-12-16 23:52 發表
    其實長跑網有好幾位師兄師姐(例如Fanny、鬼影、得得地等等)已經做了領跑員好耐,只是保持低調,這個獎應該領給他們的。

我自己, 低調到唔見咗人.   
    (我唔係一個好榜樣.)
    今日收到佢哋張證書.   

原帖由 allanccl 於 2010-12-29 11:41 發表
    另外,大除夕12月31日由下午三時開始,在沙田體育學院有個愛心籌款接力跑迎新年,會直至午夜倒數開香檳慶祝,歡迎參加。

哩日我放工後都會去, 下晝留到可能黃昏夜晚.
    亮哥 及各位師兄師姐, 到時見.   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-12-29 13:41 發表

我自己, 低調到唔見咗人.   
    (我唔係一個好榜樣.)
    今日收到佢哋張證書.   

哩日我放工後都會去, 下晝留到可能黃昏夜晚.
    亮哥 及各位師兄師姐, 到時見.   

大除夕小弟都係下晝留到黃昏,夜晚好想同佢地一齊倒數(考慮中),不過第二朝坐飛機--去跑廈馬,如果想落場跑番幾圈,請著會衫,如果怕凍,可以先著長袖T恤再著會衫上面,到時見!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

我啱啱都想放上來, 亮哥快我一步tim.
    亮哥..咁我幾時先可以好似你咁帶人跑呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-12-30 10:29 發表

我啱啱都想放上來, hgjD115" />" />hj 比亮哥快我一步tim.
    hgjD088" />" />hj 亮哥..咁我幾時先可以好似你咁帶人跑呀?

靚mill充滿愛心,妳早已經擁有帶跑的資格了!  但要留多d時間照顧小蓉子,小弟建議每星期最多只可以來一晚練習,不如下個星期四開始來石峽尾練習,好嗎?

升級   100%

慵懶

原帖由 allanccl 於 2010-12-30 10:40 發表

靚mill充滿愛心,妳早已經擁有帶跑的資格了!  但要留多d時間照顧小蓉子,小弟建議每星期最多只可以來一晚練習,不如下個星期四開始來石峽尾練習,好嗎?

好呀好呀! 謝謝亮哥給予機會, 一星期一次, 小蓉子方面唔會有問題啊!
            就約定你下個(星期四)

升級   100%

該用戶從未簽到

亮哥:我都想見識下.星期四晚是甚麼時間.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2010-12-30 10:59 發表
    亮哥:我都想見識下.星期四晚是甚麼時間.

多謝街坊鄭,歡迎歡迎!

因明天有一個
    毅力十二愛心跑2010,他們都參加了,所以今晚暫停練習,要下個星期才正常練習,我們是逢星期二、四,晚上7:00時在石峽尾運動場集合換衫儲物,然後慢jog上石峽尾配水庫遊樂場練習,跑後會做些體能運動,之後回石峽尾運動場沖涼換衫,所以都要約10:00時,請預咁多時間啊!

升級   100%

慵懶

第一次當領跑....
    昨晚天氣很冷...第一次出席石硤尾當領跑員, 感覺很好.
    我帶的是一位女士, 人人都叫她"豬豬", 很自然一開始我就拖著她的手了.
    領跑過程約一小時, 在這一小時裡, 我一路跑一路跟她聊天,  目的是希望能拉近大家的關係....
    作為一個領跑員..我只希望在這時候能帶給豬豬一點信心, 我是不可以令她受傷的啊!
    很好的, 一小時很快便過去,  我順利完成了我的第一次領跑工作.
    感謝亮哥給予機會...下星期 四同樣時間, 我會繼續努力.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-1-7 10:01 發表
    第一次當領跑....
    我帶的是一位女士, 人人都叫她"豬豬", 很自然一開始我就拖著她的手了.
    領跑過程約一小時, 在這一小時裡, 我一路跑一路跟她聊天,uhgjuem17 ...

MILL 姐好野.. 為你致敬.......

升級   100%

慵懶

謝謝大師兄通利及7哥, 看到你們的支持, 我的眼睛就好像-->
    我會繼續努力, 更希望"各位有心人"能抽出一點時間 幫助有需要的人.

升級   0%

該用戶從未簽到

第一次當領跑....
    領跑過程約一小時, 在這一小時裡, 我一路跑一路跟她聊天,

登錄/註冊後可看大圖
      目的是希望能拉近大家的關係....
    作為一個領跑員..我只希望在這時候能帶給豬豬一點信心, 我是不可以令她受到傷害啊!
    很好的, 一小時很快便過去,  我順利完成了我的第一次領跑工作.

登錄/註冊後可看大圖

感謝亮哥給予機會...

登錄/註冊後可看大圖
    下星期 四同樣時間, 我會繼續努力.

登錄/註冊後可看大圖

多謝靚mill熱心幫忙! 昨晚閣下表現一流,比較小弟第一次領跑好上百倍。"豬豬"是暱稱,她的名是叫蕙珠,佢好熱愛運動的,佢游水也不錯的。
    不是小弟給予閣下機會架,係妳給自己機會咋,任何人想來幫忙都無任歡迎的,通常比較勤出席才會問閣下個人資料及聯絡方法(手機號碼)。
    期望靚mill每個星期四都能來幫忙! 豬豬好喜歡妳啊!

升級   100%

慵懶

原帖由 allanccl 於 2011-1-7 10:52 發表

多謝靚mill熱心幫忙! 昨晚閣下表現一流,比較小弟第一次領跑好上百倍" />" />。"豬豬"是暱稱,她的名是叫蕙珠,佢好熱愛運動的,佢游水也不錯的。
    不是小弟給予閣下機會架,係妳給自己機會咋,任何人想來幫忙都 ...

每個人都應該給自己多點機會....
    我都要慢慢跟大家學習多些領跑的技巧啊! 每個星期四出度對我來說.. 完全無問題的,
    更可於星期六/日帶多一天, (要看看情況地點而定)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-1-7 11:02 發表

登錄/註冊後可看大圖
    我都要慢慢跟大家學習多些領跑的技巧啊! 每個星期四出度對我來說..

登錄/註冊後可看大圖
    完全無問題的,

實在太好了
    先代表佢地多謝閣下

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-1-7 11:02 發表

我都要慢慢跟大家學習多些領跑的技巧啊! 每個星期四出度對我來說.. 完全無問題的,

見倒mill 姐同亮哥那麼熱心為有需要的人幫忙.. 真的很感動.. 可以的話.. 我都會盡量抽下時間幫下忙.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

第一次當領跑....
    領跑過程約一小時, 在這一小時裡, 我一路跑一路跟她聊天,uhgjuem17 ...

升級   100%

慵懶

原帖由 swtcheng 於 2011-1-7 11:30 發表

見倒mill 姐同亮哥那麼熱心為有需要的人幫忙.. 真的很感動.. 可以的話.. 我都會盡量抽下時間幫下忙.

welcome大師兄..... 睇你都係一個"有心人"離, 幾時得閒來比個"機會"自己呀?

升級   100%

慵懶

謝謝kf, 我呢世人都未做過好事..宜家咪當出番少少力囉!
    你就唔同啦..成日做  "柴可夫2工"

升級   100%

慵懶

原帖由 711MF 於 2011-1-7 10:45 發表

我會的..

好呀7哥, 他們逢星期二,四. 7:00pm在石硤尾運動場集合的, 如果你放工過去...時間上怕你會好趕啊!
    ps. 有鬼影師兄陪你..佢都係屯門之友.