香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl

各位領跑員來揮揮手

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-1-7 11:02 發表

每個人都應該給自己多點機會....
我都要慢慢跟大家學習多些領跑的技巧啊! 每個星期四出度對我來說.. 完全無問題的,
更可於星期六/日帶多一天, (要看看情況地點而定)

mill 姐, 講得好有意思

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-1-7 12:04 發表

mill 姐, 講得好有意思

謝謝Rebecca.

升級   100%

該用戶從未簽到

受到亮哥感染,我真的想做領跑員.我都有同大大講出意願,大大一個眼神,一句說話.奈何人在家庭.身不由已.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2011-1-7 13:06 發表
    受到亮哥感染,我真的想做領跑員.我都有同大大講出意願,大大一個眼神,一句說話.奈何人在家庭.身不由已.

哈哈哈! 好句好句!
    小弟都係,在家裡做賓仔,打掃煮飯...,晚晚唔係約跑就領跑,而家仲星期六、日都陪跑(領跑)長課,開始時佢地無出聲,忍唔住時就發老脾! 最近,小弟自我檢討過了,真係忽略了照顧她們,所以主動關心家人,問她們想吃甚麼,將飯菜煮好,吸塵抹地洗碗後才出門口,大家關係比以前更好呢!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-1-7 10:01 發表
    第一次當領跑....
    昨晚天氣很冷...第一次出席石硤尾當領跑員, 感覺很好.
    我帶的是一位女士, 人人都叫她"豬豬", 很自然一開始我就拖著她的手了.
    領跑過程約一小時, 在這一小時裡, 我一路跑一路跟她聊天,uhgjuem17 ...

mill姐和亮哥~辛苦晒2位,希望領跑員和各學員都可以從跑步得到樂趣!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-1-7 15:19 發表

哈哈哈! 好句好句!
    小弟都係,在家裡做賓仔,打掃煮飯...,晚晚唔係約跑就領跑,而家仲星期六、日都陪跑(領跑)長課,開始時佢地無出聲,忍唔住時就發老脾! 最近,小弟自我檢討過了,真係忽略了照顧她們,所以主動 ...

家人始終係最重要.

升級   0%

該用戶從未簽到

有時間我都想黎幫手(唔會越幫越忙就得)

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-1-7 15:19 發表

哈哈哈! 好句好句!
    小弟都係,在家裡做賓仔,打掃煮飯...,晚晚唔係約跑就領跑,而家仲星期六、日都陪跑(領跑)長課,開始時佢地無出聲,忍唔住時就發老脾! 最近,小弟自我檢討過了,真係忽略了照顧她們,所以主動 ...

亮哥, 真佩服, 你唔單止有資格做領跑, 仲可做家務助理義工

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-1-7 17:00 發表

亮哥, 真佩服, 你唔單止有資格做領跑, 仲可做家務助理義工" />" />

tvb套劇?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2011-1-7 17:09 發表

tvb套劇?

師兄都好多時間睇劇喎! 嘻嘻!
    小弟晚上通常不在家,更沒有機會睇劇,所以唔明你講乜的,請諒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-1-7 17:00 發表

亮哥, 真佩服, 你唔單止有資格做領跑, 仲可做家務助理義工" />" />

說實話,其實小弟都做緊架,唔好講俾人知呀!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 火仔11 於 2011-1-7 15:47 發表

mill姐和亮哥~辛苦晒2位,希望領跑員和各學員都可以從跑步得到樂趣!

我地一D都唔辛苦呀火仔, 我們的"樂趣"係你從你肥囝身上得唔到ga.
    我都想從你肥囝仔身上得到"樂趣"呀!  幾時比機會我呀?

升級   15.45%

該用戶從未簽到

亮哥,今日0向科學園同你打過招呼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-1-9 20:37 發表
    亮哥,今日0向科學園同你打過招呼

謝謝妳們的打氣,小弟即時話俾身旁的運動員聽,佢好開心,今日全程都用約5分鐘/K,跑得好輕鬆(原本叫佢留番dd給後段,開始時拉慢佢跑5'30"/K,點之刻意拖慢仲辛苦,所以乾脆由得佢),這是他第一次出街跑長課,佢非常喜歡這條路線,期望下次再見到我們時,再給我們打氣鼓勵,謝謝!

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-1-9 21:39 發表

謝謝妳們的打氣,小弟即時話俾身旁的運動員聽,佢好開心,今日全程都用約5分鐘/K,跑得好輕鬆(原本叫佢留番dd給後段,開始時拉慢佢跑5'30"/K,點之刻意拖慢仲辛苦,所以乾脆由得佢),這是他第一次出街跑長課,佢非 ...

嘩! 5分鐘/K咁快, 我都未認到0個位師兄, 你地就走左, 下次有機會介紹你旁邊0既跑手,
    等再有機會遇到時同佢地直接打氣.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-1-10 16:17 發表

嘩! 5分鐘/K咁快, 我都未認到0個位師兄, 你地就走左, 下次有機會介紹你旁邊0既跑手,
    Rebecca 那位視障跑手好似叫做亞聯.佢真後跑得好快架.我同波兄連塵都食唔到.我地跑到9k時,佢同亮哥已跑到10k.

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2011-1-10 17:09 發表
    Rebecca 那位視障跑手好似叫做亞聯.佢真後跑得好快架.我同波兄連塵都食唔到.我地跑到9k時,佢同亮哥已跑到10k.

唔該晒, 不過真係認唔到走得太快

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-1-10 16:17 發表

真的好多謝妳們的打氣,佢叫做阿聯,是個好爸爸,果日佢要趕住跑完返屋企煮飯給家人吃,所以心急左d咪跑快少少囉,嘻嘻!
    黎緊既星期日早上如果又見到我地,麻煩大叫:阿聯加油! 這枝肯定係強心針! 謝謝啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2011-1-10 17:09 發表

哎也! 街坊咁好眼力既! 我地過左看台少少夠13K就回程了,留番少少力上梅子林,佢好鍾意呢條路,希望下星期日又可以跑過!

升級   0%

該用戶從未簽到

盲人體育會練習安排如下:
    逄星期二及四,晚上7點正,於石硤尾公園體育館等.
    逄星期六,下午二點半,於坑口地鐵站B出口等.(然後帶同視障運動員去將軍澳運動場換衫練跑).